Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#89501) Phülöp


Phülöp
addikt

#mithallgatszmost

Charlie Hunter & Lucy Woodward - Please don't let me be misunderstood

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#89502) Bujdy81


Bujdy81
csendes tag

Na, beütött a krach: gyerekek villanyvasútat szeretnének.
Ráadásul a 10 éves már van annyira kocka, hogy szeretné megismerni, szabályozni, programozni, szóval egy digitális rendszert kell kiépíteni, és nem csak egy sima "dilikört". Szóval ez megint erősen hat számjegyű összeg lesz... :D

(#89503) npera válasza -NoVa- (#89493) üzenetére


npera
újonc

E :(

Akkor marad a remote location kis gép undercover. Csendes, nem feltűnő.

Én elképesztően megszopattam magam a rádióval. Mivel legálisan akartam csinálni, ezért az alap Open beállításból átraktam CE-re, amit úgy értelmeztem, hogy ez a EU-s beállítás. De nem jól értelmeztem. Ez a szándékaim szerint berakta 868 MHz-re, ami oké, valamint lelimitálta 25 mW-ra. Ami szintén oké talán, de a hatótáv bánja.

Viszont ezt egyszer kell kiválasztani és utána lezárja a rádió az opciót. És nem ezt kellett volna kiválasztani.

Ugyanis az Open alatt van egy alopció, amikor 868 CE megnevezéssel fut egy szintén EU-kompatibilis üzemmód, de ilyenkor az adás energiája lehet több és valami még különbözik, mert így össze is tudott kapcsolódni a vevő az adóval.

A sima CE-módban akármit csináltam nem sikerült. Mindenféle vész binding módot kipróbáltam, volt ott különféle szekvenciákban nyomott gombos bootloaderes forszírozott bind, végigmentem különféle beta és stable FW-en, de nem lett jó.

Aztán gondoltam, hogy megpróbálom már kiütni a rádióból a CE-módot, sikerült is. Utána Open, majd 868 CE (EU-mód) és elsőre ment a bind.... Ááááááááááááááááá....

Most akkor a TInyHawk működik, elsőre sikerült jól összerakni, csak a módot csűrtem el.
Jó móka volt.

Elvileg ki lehet nyitni valami spéci eljárással a rádió teljesítményét még nagyobbra is, de az már csak komolyabb long range esetén éri meg, nem pedig a magamtól 25 méteren belüli zümmögésre való :)

(#89504) Jahno válasza Bujdy81 (#89502) üzenetére


Jahno
őstag

6 nem biztos, hogy elég rá ha nagyon elmegy a lejtőn... Ismerek pár arcot, akik rendesen nyomják. Na jó, olyan sokat azért nem biztos, bár jogos, hogy gyereknek elsőre nem a mittoménmilyen ritka mozdony egyedi festéssel lesz a tervezet mert hiányzik a sorból, mellé a 2x4 darab autentikus vagon, hanem inkább normális minőségben a funkciójának feleljen meg. Ezek a mai dekóderek marha jók, tényleg életszerűre lehet programozni, akad élethűség és poénfaktor is.

Nála azért kicsit más, mint mondjuk amit a Vasútmodell szemle előad, de ha nagyon belelódul akkor drágább hobbi, mint a fotózás az biztos.

Pár ismerősnél pld. rendesen a kertben is van méretarányos vonat, klasszikus régi szemaforral. Veszélyes terep, Indexen a börze csoport tök korrekt, oda beestem egy ideje és bent is ragadtam, meg ismerek pár seftes arcot a sűrűjéből. Ha vége ennek a járványizének, akkor Pesten lesz országos börze is, érdemes kinézni, vannak jó cuccok, kaphat tanácsot, dumálhat jó arcokkal különféle területről, aki játszik, gyűjt, felújít, épít, tuningol, ésatöbbi, azt mindenképp megvárnám, addig meg olvasgasson és nézzen sok Youtube videót.

Ha nem klasszikus csörgőt szeretne restaurálva összerakni, akkor kb. itt össze is szedték az összes új idei modellt, aztán lehet túrni a webshopokat:

[link]

(#89505) npera válasza Bujdy81 (#89502) üzenetére


npera
újonc

(#89506) blueboi69 válasza Bujdy81 (#89502) üzenetére


blueboi69
csendes tag

és nem 1-el fog kezdődni :(

(#89507) Bujdy81 válasza blueboi69 (#89506) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Most egyelőre egy digitális start szett kellene (majdnem egy százas), azt nem biztos, hogy használtan venném. Mellé még majd egy mozdony, plusz újabb sínkészletek. Utóbbi mehet használtan is.
Vezérlő van a startszettben, váltóállító, abba dekóderek, stb. Kemény menet lesz...

(#89508) blueboi69 válasza npera (#89505) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Én kérek elnézést :Y

(#89509) blueboi69 válasza Bujdy81 (#89507) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Jójó,csak mellé kellene valami rendes terepasztal és a kiegészítők sem olcsóak.
Meg aztán annak hely is kell, érdemes felfüggeszteni plafonra, hogy felhúzható legyen, de ez csak ötlet...

(#89510) Bujdy81 válasza blueboi69 (#89509) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Az asztal megvan, az egy méretre szabadott, duplázott 18-as bútorlap, a nagylány emeletes ágya alá az ágy vázára téve. 207x100 cm.

Kiegészítők (házak, emberkék, stb.) majd jönnek a végtelen mennyiségű Legóból.

Ha elkészül a dolgozó szoba a mostani garázs helyén, akkor abban lesz egy picit nagyobb lap a vasutazáshoz, saccra szétszedem a két lapot és akkor 414x100 lesz a méret, csak most ennyi fért el olyan helyen, ahol a törpe nem éri még el...

(#89511) Jahno válasza Bujdy81 (#89507) üzenetére


Jahno
őstag

Utána már egyszerű, csak egy gőzmozdony kell, meg tehervonat, meg klasszikus ÖBB. Gőzmozdony mellé meg persze egy dízel, hogy meg legyen a gőz/dízel/elektromos sor. Legalább egy évjáratból na. Ja, persze, ha újkori a gyerek akkor Roconak a TVGje kötelező, az olyan baráti és közeli EUs. És minden más hasonló is, az szintén kell. Meg marhavagon, és ha elkapja a retró láz akkor persze a klasszikusak, 3 darabos régi utas vagon aminek nem tudom a nevét csak 100 euró, aprópénz. Negyedik vagonnak jöhet a zöld poggyászos, az főleg apró :-D

Legjobb ha felét Ő építi, mert babrál vele, megy az idő és lehet túrni a katalógust, melyik alvázhoz milyen kerék kell, spéci ragasztó, szemadfor is csak 5ezer, mi az nekünk :C

Szóval poént félretéve idehaza meglőném a kezdő szettet újonnan, az egyben van, működik, majd használtból alakítható és folyamatosan nézegetni az Ebay vagy egyéb német webboltok kínálatát. Itthoni árfekvés néha meredek, bár alapban én is csak a Roccot ismerem semmi mást :-D Mármint a Pikon és TT-n kívül, mert az vagy kihalt, vagy abszolút oldtimer klasszikus árfekvésű.

(#89512) Bujdy81 válasza Jahno (#89511) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

A Roccot nem tudom, honnan ismered, a modellvasútban a Roco van benne... :P :D

(#89513) Samott válasza Bujdy81 (#89510) üzenetére


Samott
addikt

Amugy a legonak is van valami villanyvasuta, az nem lenne jo nektek?

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#89514) Phülöp válasza Bujdy81 (#89502) üzenetére


Phülöp
addikt

Vagy egyszerűen csak nem.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#89515) -NoVa- válasza npera (#89503) üzenetére


-NoVa-
őstag

Na, a teljes poén kedvéért erről akad videóm, amin kevesebb, mint 3 másodperc alatt állóról indulva, állóra fékezve átrepülök egy 60 méteres parkon, tehát A3 kategóriába esik...

Amivel már egészen sok szabályt tudok egyszerre megszegni. És lehetne 25 kilós is, nem kell 50 gramm alatt maradnia...

(#89516) Jahno válasza Bujdy81 (#89510) üzenetére


Jahno
őstag

És nálam kölökkoromban két családban is volt bazi nagy asztal, ami valamerre elkallódott. Nem is tudom ki csinálta, talán nagyobb unokatesók unták meg és úgy költözött öregfaterhoz, csak aztán kellett a garázs a Warnyúnak meg HTOnak és egyebeknek. Ide tették, oda tették, oszt fogyott, elkallódott.

Még rémlik 1-2 dolog, szemaforokat babráltam és nézegettem a fákat, amikor szerintem még én voltam a törpe :-D Jó nagy kör, váltók, ragasztott műanyag épületek. A klasszikus tápja még nagyobb koromban is előkerült, akkor barátkoztam meg az elektromossággal.

Most kolléga nyomja az ipart, seftel és szervízel, mindig szatyornyi mozodonnyal mászkál a posta és különböző automaták közt.

(#89517) blueboi69 válasza Phülöp (#89514) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hát igen, ez is egy opció :) Elvinni gyereket a vasútállomásra, hamar elunja majd a dolgot :C

(#89518) blueboi69 válasza -NoVa- (#89515) üzenetére


blueboi69
csendes tag

A lényeg, hogy kormányközeli emberek környékén ne repülj vagy ahol zavarhat bárki olyat, aki rádhívja a rendőröket.
Én is el fogom magyarázni a szomszédoknak, hogy nem kell félni, nem kukkolni akarok. Mert előbb utóbb a kertben is fogok repkedni.

Viszont ha el tudna bírni a drón egy láncfűrészt, akkor lennének elképzeléseim még :C

(#89519) Jahno válasza -NoVa- (#89515) üzenetére


Jahno
őstag

Azért ha ilyen tücsökpöcsökkel kimész oda a klasszikus M3 felé, vagy dombok oldalába, Erdőkertesen a lőtérre ott jó eséllyel nem kérdezi meg a szerv, hogy "nami". Felcsútot a helyedben elkerülném, meg ezeket a zűrös részeket. Pálvölgyi barlang felett is ki tudja milyen ingatlanosba futsz majd bele.

(#89520) blueboi69


blueboi69
csendes tag

(#89521) npera


npera
újonc

További jó hírek! Miután ment a bind Open módban gondoltam egy merészet és felraktam a rádióra és az XF modulra benne a legújabb beta FW-t. És akkor is ment a bind jól.
Ezek után levonhatom a következtetést, hogy a hunyó a CE-mód volt.

(#89522) npera válasza blueboi69 (#89520) üzenetére


npera
újonc

Jól odakente a gépet a földbe. Ilyenkor igazából az a jó, hogy a csapatból senkit nem talált el.

(#89523) Bujdy81 válasza Phülöp (#89514) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Ne viccelj, kb. 15 éve várom az ürügyet! :)

(#89524) Phülöp válasza Bujdy81 (#89523) üzenetére


Phülöp
addikt

Akkor lehet, hogy kicsit többet kell rákölteni :)

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#89525) zetor2000 válasza Bujdy81 (#89502) üzenetére


zetor2000
senior tag

Az a 6 az inkább belekarcol a 7be... egy alap mozdony 100+... és akkor a vezérlés (ami ugye digitális) még sehol...

Fater egy időben nagy bubus volt ilyen téren, összevásárolt egy tonna "szart", azt most nem tudja mi legyen vele. Nekünk tesómmal nem kell, mert 10 évesen kinőttünk belőle (nekem volt még egy másodvirágzás ~14-16 évesen, de elmúlt), neki meg nincs helye bohóckodni vele.
Eladni lehetetlen árában, szerintem. Ahol vette, az a csávó kábé tönkrement, nem vesz vissza semmit, max bizományba, úgy meg nem adja.
Hja, márkában Roco, Lima, újgenerációs Piko vagy mi, meg pár kevésbé (?) ismert márka. Anno én is ismertem pár márkát, de kiment a fejemből. Fater jellemzően Roco cuccokat vett, de akad ott még a keletnémet érából elég sok. Azok ára se ment lejjebb azóta. Pedig akkor ez még egy eléggé megfizethető hobbi volt. Pár Ft volt egy modellház, 10-20 Ft egy kocsi, 2-300 egy mozdony. 2500-3000 Ft volt egy fizetés :D

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#89526) npera


npera
újonc

Megérkezett a csomag épségben kábé félúton északra Svédországba, a srác most vette fel és nagyon örül neki.

Akkor most csak a TinyHawk és a BabyTooth maradt.

Ma meló után kirepültem 2 akksit csak úgy monitorral, mint az állatok a mezőn (DJI-os kollégáktól elnézést kell kérjek :) ). Ez a Foxeer Toothless kamera elképesztően jó, lekapcsolt lámpás szobában annyi fény mellett ami beszűrődik másik helyiségből simán látok.

A kontroller stickjeit még szokom. De tetszik. A gázt sokkal finomabban tudom adagolni ezen, meg az oldalkormányt is. A bal sticket hagytam rövidre, de a jobbot kicsit kihúztam talán 3 mm-t. Így nagyon kényelmes szimulátor alatt, bár még nem sokat tudtam próbálni.

Hétvégén megpróbálom átforrasztani a BabyTooth-t is. Abba megy a jobb kamera is, az minőségi előrelépés lesz.

(#89527) Grillo válasza Bujdy81 (#89502) üzenetére


Grillo
senior tag

Emelem a tétet. Esetleg LEGO kisvasút? :DDD

(#89529) npera válasza Grillo (#89527) üzenetére


npera
újonc

Norvég kolléga már karcolja a 30k-t SEK-ben a LEGO kisvasúttal. És még nincs "kész" :C

(#89530) Jahno válasza npera (#89529) üzenetére


Jahno
őstag

Ismerős befektetésnek is veszi. Mondjuk orosz obikkal is lehetett volna csinálni, de ki tudja ezt így előre megfejteni? Most is van olyan ami felfut, aztán ki is hal gyorsan.

(#89531) Phülöp


Phülöp
addikt

Hianypotlo

[link]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#89532) zetor2000 válasza Phülöp (#89531) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ehh... mint egy falat kenyér :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#89533) npera válasza Jahno (#89530) üzenetére


npera
újonc

A goggle végső soron "termelte a pénzt", mivel 1400-ért vettem, de 2500-ért adtam el. És gyakorlatilag teljesen új volt amikor megvettem.

A többiről meg jól nem beszélünk asszony előtt :B :C

(#89534) Sipi- válasza npera (#89528) üzenetére


Sipi-
tag

A szennyest összeszedős robotot lehet már rendelni aliexpressen? Lehet a programot bővíteni? :D

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#89535) Phülöp válasza zetor2000 (#89532) üzenetére


Phülöp
addikt

Amea berendelte az egyiket a keddi stand-up meeting-re
kíváncsi vagyok :D
pont itthon leszek magam is, követem majd

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#89536) Jahno válasza Phülöp (#89535) üzenetére


Jahno
őstag

Azbeszt, meséld, vegyed fel ésegyéb.

(#89537) zetor2000 válasza Phülöp (#89535) üzenetére


zetor2000
senior tag

Remélem, lesz akkora sikere, mint npera birkáinak :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#89538) Bujdy81 válasza Jahno (#89516) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Nem szeretnék igazi terepasztalt, igazi modelleket. Csak síneken, amiket hol így, hol úgy rakunk össze, majd a végén szétszedjük. Közben Legóból, egyéb játékokból (amik praktikusan NEM 1:87-es méretarányúak) készülhet a körítés és alakul a fejükben a mese hozzá. A vonat szaladjon, a többi generálódjon a fejükben! ;)

(#89539) Bujdy81 válasza zetor2000 (#89525) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Nagyon sok műlik azon, hogy mennyire élethű a modell!
Egy V43 újonnan, digitálisan, fénnyel, hanggal karcolja a százast, plusz ugye a koszolás, antikolás, stb.

Ellenben egy digitálisra előkészített, ÖBB Taurusnak kinéző picit elnagyolt modell a fele sem, bele egy 8 ezres dekóder és szalad a digitális pályán.

A nagy zseton az pl. a váltó, plusz állítómű, plusz dekóder. És abból ugye nem egy kell...

Amíg egy darab angolváltó 20-30 ezer pucéran, állítómű+dekóder majdnem ugyanennyi, addig a pálya is falni fogja (falná inkább) a Deák Feriket...

(#89540) Bujdy81 válasza Grillo (#89527) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Az a félút! Tesómnak van, gyerekei kinőttek belőle, összekeresik a darabjait és kölcsönadják ingyen! :)

Lehet, hogy azzal el lehet tolni 1-2 évvel még a modellvasútat. De a nagylány bekockul úgy, ahogy most tűnik, akkor el nem kerülhető... :D

(#89541) blueboi69 válasza Sipi- (#89534) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Mi nem dobáljuk szét a szennyest, így nem kell robot. :DD

(#89542) Bujdy81 válasza blueboi69 (#89541) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Akkor erre IS térjünk vissza 3 év múlva! ;)

(#89543) Grillo válasza Bujdy81 (#89540) üzenetére


Grillo
senior tag

Hát, nálunk is ráizgultak, kaptak egy szettet, meg plusz vonatot, síneket, néha előveszik, akkor pár napig pörögnek rajta, aztán elrakják.
Gyerekkoromból van egy Piko szett valahol, pár éve elővettem egyszer, de nem kötötte le őket.

(#89544) blueboi69 válasza Bujdy81 (#89542) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Oké :)
Nagyobbik gyerek ugye 3.5éves, ő azért szereti szétdobálni a ruháit, de olyankor azonnal felszedtjük vele. Levetkőzni pedig a fürdőben szokott és a szennyeskosárba dobja a szennyest. A kicsi ő még túl kicsi bármihez is :) Aztán majd meglátjuk később mi lesz, egyelőre ez a tapasztalat, hogy még nem kell ilyen robot.

(#89545) eattila válasza Bujdy81 (#89542) üzenetére


eattila
csendes tag

Mi sem... A gyerek néha otthagyja az ágyon, de szétdobálva nincs.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#89546) Jahno válasza Grillo (#89543) üzenetére


Jahno
őstag

Na, ebből még biznisz is lehet (:-

(#89547) Samott


Samott
addikt

How to make an AC/DC song in 30 seconds... :DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#89548) eattila válasza Samott (#89547) üzenetére


eattila
csendes tag

True :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#89549) Bujdy81 válasza Samott (#89547) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Szakmailag ez lehet, hogy igaz, nem értek hozzá. Ellenben a kerék sem egy bonyolult dolog, mégis feltalálta valaki és annak azóta is örülünk. Kb. így vagyok ezzel a Thunderstruck-kal is...

(#89550) npera válasza Sipi- (#89534) üzenetére


npera
újonc

Kellene 50 ilyen "kutya", meg 20 Atlas (a humanoid robot). Úgy mennék a faluba vásárolni, hogy körülöttem rohangálnának a kutyák, meg az Atlasok. Szerintem a kisboltból egy emberként rohanna ki minden vevő, nem lenne nagy tömeg... Aztán nem nekem kellene vinni a tejet, egy Atlas tudná vinni a szatyrot.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.