Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72851) nicu71 válasza #86564352 (#72841) üzenetére


nicu71
addikt

Nekem is az Edge betűi tűnnek szebbnek vagyis inkább jol olvashatobbnak,a Chrome vékony tűbetűi engem is zavarnak /probáltam vastagitani,de akkor is az Edge a komfortosabb.Többek között emiatt is ragaszkodok hozzá ,mindenféle hibái ellenére is :)

"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"

(#72852) vlevi válasza profit (#72847) üzenetére


vlevi
nagyúr

Engem is zavarnak az ocsmány betűk, sajnos kevesen vagyunk hozzá, hogy észrevegyék.
Azthiszem a Vistával jelent meg a Cleartype, ami később visszamenőleg bekerült az XP-be is, de XP alatt nem nézett ki olyan jó, mint Vista alatt. Hetesen pedig teljesen jól működött. Sajnos már ott is lehetett látni, IE10, illetve az Office valamelyik verziói alatt már nem Cleartype-t használ, ezért újra rondák a betűk.
Ez az "újdonság" pedig nem más, mint a Directwrite, amivel rögtön több probléma is van.
Az Opentype (Truetype) betűknél, amik vektor alapúak, a jó öreg GDI szöveg kirajzolás egy bizonyos betűméret alatt nem csak a "sima" vektoros megjelenítés alapján rajzolja a betűket, hanem a pixelekhez optimalizáltan, tulajdonképpen mégiscsak pixelesen, mint a régesrégi fontokat.
Ezt asszem a direktwrite (ami videókártyára, hardveresen gyorsított írást jelent) ezt nem teszi meg. Emiatt a 6-7 pixel magas tahoma betű, vagy arial, bármi, esetleg Firefox!!! az egy régi progiban, ami GDI alapon rajzol, ott teljesen jól olvashatóak ezek a szövegek, de IE, Office, Edge, Chrome, ... ott már, a fenti okok miatt nem az igazi.
Másik, hogy a Cleartype színes pixelekből rakosgatja össze a betűk széleit, ezzel éri el, hogy ne legyen recés a szöveg. Egész tűrhetően megoldja.
A Directwrite-nál ez sincsen, csak szürke antialiasing, ami közel sem ad olyan jó végeredményt.
Harmadik dolog, és ez teszi be végleg a kaput nálam. A Directwrite nem pixelre igazítja a szöveget, emiatt képtelen arra, hogy pl. három egyforma betűt egymás után kiírva, ugyanúgy nézzenek ki, mert valamelyik biztosan fél pixel határon lesz. Egy nyamvadt függőleges vonalat nem képes rendesen megjeleníteni.
Ezekkel egyébként nem is lenne különösebb gond egy 5"-os FullHD telefonon, ahol a legkisebb betű , 2-3mm magas, az is 20-30pixel méretű, és úgysem látom az egyes képpontokat. De 80-90dpi felbontású, 24" FullHD monitoron ótvar ocsmány.

Ugyanez a szöveg a wordben, 100% nézetben, 12pt Ariallal,
[kép]

valamint a Firefoxos, 9pt-s szöveggel.
[kép]

[ Szerkesztve ]

(#72853) Viktor77 válasza King Unique (#72844) üzenetére


Viktor77
titán

Akartam már kérdezni, így mikor frissítésű win10-et kapok? Amire válaszoltál, abban 12.31-ig minden benne van.
Amúgy én is azt használom, hibátlan.

[ Szerkesztve ]

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#72854) abdulka1 válasza Doky586 (#72848) üzenetére


abdulka1
őstag

Azzal igen. :K

King Unique Azért jeleztem a gondot, mert egy másik fórumon is ajánlották többeknek is, de a hibára már nem reagált senki, gondoltam, hátha te tudsz valami konkrétat a programmal kapcsolatban. És igen a másik link működik azt használom én is egy ideje.

[ Szerkesztve ]

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#72855) King Unique válasza Viktor77 (#72853) üzenetére


King Unique
titán

A Microsoft weboldaláról és a többi hivatalosnak mondható letöltési forrásból a 1709-es verziónál a 16299.15-ös build tölthető le. Illetve pl. innen a frissített ESD, ami utólag átkonvertálható ISO-vá. De az előbbinél a kezdő build a WU-n keresztül lefrissíthető viszonylag hamar az aktuális 16299.192/194 változatra. Legalábbis korántsem kell vele annyi ideig szórakozni, mint egy 7/8.1 tiszta telepítésénél. Meg a 10-es ISO-ba normál esetben nem kell beleintegrálni spéci drivereket sem a telepítéshez, mint pl. az elavult 7-esnél. Szóval a Windows 10-nél annyira nem létszükséglet ilyen integrált telepítőket használni, vagy akár mondhatni felesleges. De, ha valakinek az kell, hát akkor csak játszadozzon vele, illetve majd darabolhatja FAT32-nél az install.wim fájlt... :D

[ Szerkesztve ]

(#72856) betyarr válasza betyarr (#72763) üzenetére


betyarr
veterán

na szóval.ha valakinek ilyen problémája akadna,mint nekem is,hogy egyszerűen eltűnik minden előzmény nélkül a felhasználóváltás,akkor itt találhat rá megoldást.van egy gpedit-es meg egy regedit-es is.

DE!ha ezek nem hoznának eredményt (mint az én esetemben is),akkor az asztalon nyomjunk egy alt+f4-et és jó eséllyel ott már a legördülő menüben megtaláljuk és alkalmazhatjuk.

ugyanezt érhetjük el,ha pl. a keresésbe beírjuk a következőt: C:\windows\system32\tsdiscon.exe aztán nyomunk egy entert.
ha valakinek még így is kényelmetlen,akkor létrehozhatunk a fentebbi eléréssel egy parancsikont,amit ha megnyomunk,akkor végrehajtódik.ha még ez sem lenne elég,akkor a létrehozott ikon tulajdonságainál hozzárendelhet gyorsbillentyűt.

(#72857) Attila2003 válasza Pribi (#72817) üzenetére


Attila2003
tag

Sajna én is ugyanezzel a gonddal küszködöm, én tettem mellé egy másik hálókártyát, avval is ez volt. Nekem is csak újraindítás vagy hibaelhárítás után működik a net. A routerre több gép van kötve, mindegyik működik csak ez nem.

[ Szerkesztve ]

(#72858) Gyuri27 válasza King Unique (#72855) üzenetére


Gyuri27
félisten

LOL magától a 10 nem kezel rendesen 2-3 hdd-t, meg mindent le és ki kell húzni.
7-nél nem gond a több hdd telepítéskor. Az se ha minden usb-be van dugva valami és a cdromba egy zsíros deszka van bele hajtva.

Amd - Radeon - Ryzen

(#72859) Geth válasza Gyuri27 (#72858) üzenetére


Geth
addikt

Ez érdekes, én mindig úgy telepítem a 10-et, hogy pont nem érdekel hány SSD, HDD, ODD, stb. van rádugva, sose volt gond :)
Mindig oda sikerült felrakni (és csak oda), ahova én szerettem volna.

EFI/BIOS-ban (1st) boot device kiválasztása (az amiről majd a Win menni fog), majd boot override menüben az eszköz kiválasztása, hogy a telepítőről bootoljon (DVD, pendrive, hálózat, másik HDD, tökmindegy), és nem kell szétkapni a gépet OS telepítéskor (LOL).

Nem látom mi akadálya lenne, hogy akár 6 SATA is be legyen dugva, ha van hely :)

Régebben írtam: #69408

[ Szerkesztve ]

(#72860) Doky586 válasza Gyuri27 (#72858) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

" a 10 nem kezel rendesen 2-3 hdd-t "

Ez még a win95-nek sem okozott gondot :Y :W

(#72861) King Unique válasza Gyuri27 (#72858) üzenetére


King Unique
titán

Több háttértárnál a telepítés után bizonyos esetekben (már akinél) fellépő driveres problémákat azért ne keverjük ide...Ettől viszont még nyilván kezel a rendszer több háttártárat is. Illetve a 10-est legalább még mindig lehet normálisan telepíteni és nem nagyon kell hozzá XY driverek hiánya miatt patchelni a telepítőt, mint a 7-esnél... A rendszer által létrehozott kisebb partíciók szétszóródása pedig ugyanúgy előfordulhat a többi Windowsnál is. Ilyenkor a fizikai leválasztás helyett viszont elég csak pl. particionálatlan területet megadni telepítési célnak. Az USB-s dolgot pedig megint kár ragozni, mert ilyen téren egyértelműen jobb a 8.1/10. Azoknál legalább szintén nem kell tákolni a telepítőt meg egyéb módon trükközni csak azért, mert éppen csak USB 3.0 portok vannak a gépen... Sőt, azoknál legalább telepítés után is egyből működnek a portok, net is inkább szokott lenni és nem kell a driverek letöltését és felrakását megint trükközéssel megoldani, mint bizonyos esetekben a 7-esnél. Na, ez a LOL...

[ Szerkesztve ]

(#72862) Gyuri27 válasza King Unique (#72861) üzenetére


Gyuri27
félisten

A win 10 alapértelmezettként egy 2006-s ahci drivert rakott fel. Nincs miről beszélni. :U
Azt ugye ne várjuk el az ms-től hogy egy mai os-től mondjuk a 780G chipsethez konyítson (bár ha már így is úgy is az oldalukról kell letölteni ezt a fest akár meg is nézhetné mi van a gépbe, de majd ez az ms-nél a 28 század lesz) de azért egy rendesen műkődő kicsit frissebb ahci talán beleférhetne.
Az usb 3 más tészta. Nem véletlen van az összefoglalóban se, hogy egy hdd és mindent húzzunk ki mert bekancsul.
Arról nem is beszélve, hogy a 7 több hdd esétén nem piszkálja telepitéskor csak amire telepszik. Mig a 10 képes össze barmolni a többit is.

Amúgy folyamat olvasom az itteni posztokat. Nekem nem úgy tünik ez az os mint ha tökéletesen, bug, hiba, baj és újratelepitések nélkül faszán menne. ;)

[ Szerkesztve ]

Amd - Radeon - Ryzen

(#72863) Viktor77 válasza Gyuri27 (#72862) üzenetére


Viktor77
titán

Tisztában vagy annak a dátumnak a jelentésével? Erősen kétlem. Sőt, biztos, hogy nem, ha az első mondatot leírtad.

[ Szerkesztve ]

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#72864) quailstorm válasza Gyuri27 (#72862) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nyugodj meg, a 7 ugyanúgy a legkisebb eszközazonosítójú eszközre teszi a bootmanagert, ami adott esetben akár egy bennfelejtett IDE HDD is lehet.

Nem kéne elfelejteni, hogy a W10 még mindig NT6 line. Még mindig a Vistát tákolják nagyobb teljes újrakezdés nélkül. Legutoljára teljes újrakezdés a Longhorn reset volt az XP és a Vista közt.

A 10-nek a legnagyobb baja a software as a service, a marketingtolás és az erőszakoskodás, meg a rolling release. De a gépház alatt még mindig NT6...

[ Szerkesztve ]

(#72865) Geth válasza Gyuri27 (#72862) üzenetére


Geth
addikt

AHCI drivert már telepítéskor le lehet cserélni (erre van a driver beadási lehetőség a partícionáló képernyőn).
Amikor utólag cseréltem (régen volt), akkor se volt gond a gyári AHCI driverrel, addig jó volt, hogy elinduljon a rendszer, majd utólag cseréltem...
Senkit aki ért hozzá nem érdekel a gyári AHCI driver, ez van :)

Win10 nem piszkálja a többi HDD-t, ez a fixa ideád?

Pedig van olyan hogy problémamentes (~12 gép vegyesfelvágott), régen telepítettem már újra.

(#72864) quailstorm: a 7-et nem vágom, de a 10 biztosan nem a legkisebbre rakja :) korábban írtam a logikájáról.

[ Szerkesztve ]

(#72866) rup1u5


rup1u5
nagyúr

Létezik olyan filerendszer ami Win-en és MacOSX-en is írható/olvasható 4GB-nál nagyobb file-ok esetén is?
500GB-os külső vincsi-t NTFS-re formáztam, macbook-on látszik is minden rajta de nem tudok rá másolni.
Mi lehet az oka?

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#72867) quailstorm válasza rup1u5 (#72866) üzenetére


quailstorm
nagyúr

exFAT

NTFS-3G nincs OSX-re?

(#72868) King Unique válasza rup1u5 (#72866) üzenetére


King Unique
titán

Igen, pl. az exFAT, azt a Windows és a macOS is natívan írja és olvassa. De az NTFS írása akár az utóbbinál is megoldható a Paragon / Tuxera fizetős szoftverekkel. Ingyenes megoldás meg pl. a Mounty, de az előbbi 2 szoftver kiforrottabb és stabilabb az NTFS kezelése terén.

[ Szerkesztve ]

(#72869) karl_fischer válasza nicu71 (#72851) üzenetére


karl_fischer
aktív tag

Most néztem, még a Firefox-on is sokkal szebbek a betűk, mint a Chrome-on :(

(#72870) Kowax válasza Blue Thunder (#72843) üzenetére


Kowax
tag

Valóban, a szövegkörnyezetből kiemelve ezt a mondatot, tényleg félreérthető... De pont ezt elkerülendő írtam le előtte a problémát részletesen... De valóban, my fault! :)) :R

Böff!:))

(#72871) Doky586 válasza Geth (#72865) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Senkit aki ért hozzá nem érdekel a gyári AHCI driver"

Gondolom te az embereket is bőrszín szerint különbözteted meg: a fehérek emberek, a feketék pedig... :((

Legalább azt áruld el hogy mit NEM tud a microsoftos amit a többi tud..?

[ Szerkesztve ]

(#72872) nOvOp


nOvOp
senior tag

Friss telepítés után azt vettem észre, hogyha a gyorsindítást kikapcsolom, akkor leállítás esetén nem áll le a windows, hanem újraindul (leáll pár másodpercre, majd elindul újra). Kétszer újratelepítettem. Másodszor már minden egyes program és driver telepítése után újraindítottam, majd leállítottam. Elég nehéz volt rájönni :(
Hagynám is bekapcsolva, de dual boot-os rendszert használok és a W10 mellett egy linux is fenn van, ami ha be van kapcsolva a gyorsindítás, akkor nem indul el. A linux utólag lett telepítve, ahogy kell. A probléma már akkor jelentkezett, amikor a linux még nem volt a gépen, tehát nincs köze hozzá. Szóval, hogyan lehet megoldani, hogy a gyorsindítás kikapcsolása mellett valóban leálljon a windows? Köszi!

(#72873) King Unique válasza Gyuri27 (#72862) üzenetére


King Unique
titán

Azzal a névleges dátummal szerepel a 2009-ben megjelent 7-esben is...De az illesztőprogram verziója már eltérő a 2 rendszernél. Amúgy meg ettől függetlenül lehet jó a szabványos AHCI driver, nálam is azt van fent több vason és nincsen vele gond.

"a 7 több hdd esétén nem piszkálja telepitéskor csak amire telepszik"

De, ugyanúgy piszkálja az is, sőt akár még 1 háttértáron belül is. Ez az itteni szakmai topikjában is le volt írva, ha így jobban tetszik...

[ Szerkesztve ]

(#72874) Geth válasza Doky586 (#72871) üzenetére


Geth
addikt

Nem tudom az én állításomat hogyan sikerült párhuzamba állítani azzal amit Te írtál (egyébként mellélőttél :DDD).

Például teljesítményben jobb, elérhetővé válhat olyan feature ami az adott chippel az MS driverrel nem, stb.
Volt olyan gép, ahol msahci-val leválaszthatónak mutatott olyan meghajtót ami nem removable-nek volt megjelölve, ez a driver telepítése után megszűnt.
Nem kötelező felrakni, nekem nem volt problémám az msahci-val sem (amikor nem cseréltem), de így sem, hogy fent van.
Én fel szoktam rakni minden hardverhez a gyártótól (konkrét chip, nem alaplap :) ) származó drivert, nem tudom, hogy van-e összefüggés, nekem nem jött elő egy gépen sem olyan probléma amik itt a topikban időről időre előkerülnek (start menü bug, hálózat, hang, akármi).
Sajnos pont emiatt segíteni sem tudok ezeknél, mert én nem találkoztam velük, nem volt mit megjavítani :(

[ Szerkesztve ]

(#72875) Doky586 válasza Geth (#72874) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Akkor te lenézed az embereket (#72873), ez van..
Egyébként az előnye az hogy már több mint egy évtizede szabványos, akár nvidia akár amd akár intel stb, és hogy ezért cserébe bizonyos chipseteken 1-3% al lassabb mint a másik.. nekem belefér és ezért kérem szólíts nem hozzáértőnek..!

(#72876) sgery válasza #19482368 (#72814) üzenetére


sgery
őstag

Igazából ezzel nincs gondom a Kasper részéről. Talán annyi, hogy ha már így tudják melyik kód honnan ered az aktiváláskor kiírhatnák, hogy Ön Mo-on van és egy Orosz promó kóddal próbálkozik, emiatt nem lesz támogatása (és fehérítés gyanánt fel is vehetnék a kapcsolatot, hogy kiderítsék ki élt vissza velük).

Közben még levelezgetek velük, mint kiderült a Kaspert nem érdeklik a bányászós programok, sőt, támogatják ezeket, mivel a jövőben reklám helyett ezek fognak üzemelni - szerintük. Tehát nem is várható, hogy szóljon a programjuk ha épp kínhalálban van a gép bányászat miatt, mert az részükről OK.
(hozzáteszem ha egy weblap kiírja, hogy itt nincs reklám de bányászunk, fogadd el vagy hagyd el a lapot és amit elhagyom meg is szűnik addig részemről is ok (nomeg ha 5-10%-os cpu-t vesz el maxban, nem rögtön mindent) - de mint ismeretes ez nem így működik)

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#72877) csixy


csixy
addikt

:))

[ Szerkesztve ]

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#72878) Gyuri27 válasza King Unique (#72873) üzenetére


Gyuri27
félisten

Nekem a 7 nem babrálta. A 10 igen.
A 7 simán kezeli külső driver nélkül. A 10-el meg szoptam. Vissza lehet olvasni (de szopott is más is ezzel).
Nos akkor hol van a fejlődés? Mert nekem ez nem az.

Doky586: engedd el. Sok dologhoz nincs 10 driver. Ezért lenne ugye jó ha a 10 magának intézné szépen amit kell. Pl itt ugye az ahci. De barátunk hozzáértő és simán ír egy ahci drivert amihez a gyártó nem írt.

Lehet sok esetben 7, 8.1 driverekkel mókolni. Hátha szereti a 10. Csak azért ez a jótól messze áll szerintem. Ezért lenne jó ha faja lenne a szabványos meghajtó.

Mint írtam eleve jó lenne ha a creator a hardvereknek megfelelő drivereket, packot szedné le és azt tolná fel. Szerintem lényegesen kevesebb lenne a szopás.

[ Szerkesztve ]

Amd - Radeon - Ryzen

(#72879) Geth válasza Doky586 (#72875) üzenetére


Geth
addikt

Már miért nézném le? Én sem értek hozzá. Az AHCI/RAID topikokban a hozzáértők használják ezeket a drivereket.
Nem minden esetben csak 1-3%-ról van szó, és ez csak egy volt amit kiragadtál.
Próbálj meg konstruktívan hozzászólni, ne csak beleállni a másikba plz.

(#72880) vlevi válasza quailstorm (#72864) üzenetére


vlevi
nagyúr

"De a gépház alatt még mindig NT6..."
Az a része legalább még működik.
Attól mentsen meg minket az ég, hogy ahhoz hozzányúljanak :(
Ha nem ugrik be elsőre, miről beszélek, gondolkodj el az UWP appok minőségén. :O

(#72881) quailstorm válasza vlevi (#72880) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Az UWP egy nagyon jó dolog. Speciálkollégium I. tárgyként 4-esre végeztem el.
Csak meghalt a WP és nem arra használják már, amire való.
De ha megnézel egy MSN időjárást, akkor látható, hogy lehet abból is szépet csinálni, sőt 8.1 appból is lehet szépet, Valutaváltó+ például. Meg ugye lehet iOS appot áthozni, mint Asphalt 8 (persze munka van vele).
Tetejébe meg megy ARM-on, és 32 meg 64-bites x86-on.

De az, hogy szétverik a vezérlőpultot, a windows updatet, és nem adnak helyette valós alternatívát, aztán lehet külsős appokat használni, az szégyen.

[ Szerkesztve ]

(#72882) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Asztalra mentem a dolgaimat. Csak úgy megváltozott a listázási beállítás egyik mentés után és nem is tudom visszavarázsolni a régi állapotot.
Nézet - Lista
Rendezés - Dátum / Csökkenő
A mappákat beteszi a legelejére. Hogy lehetne ezeket a fájlok utánra kényszeríteni?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#72883) Zoz válasza Gyuri27 (#72878) üzenetére


Zoz
őstag

Az igazán szép az, amikor a gyártó ad ki 10-es drivert, amivel tökéletesen működik a gép. Csak éppen ez az önfejű sz..r képes lecserélni egy nem működőre. Akkor is ha letiltod neki a driver frissítést...

(#72884) King Unique válasza Gyuri27 (#72878) üzenetére


King Unique
titán

Ja, idelinkelek még egy egyértelmű screenshotot is, de azért csak azt tudod mantrázni, hogy bezzeg nálad nem...Hát másoknál meg igen, illetve ugyanúgy 7/8.1/10 esetében is előfordulhat, ha eddig hiányzott ez az infó...De nem csodálkozom, mert az az információ sem volt meg, hogy nemcsak a favágó módszerrel (fizikai leválasztás) lehet ezt elkerülni... A driveres dologról pedig szintén volt szó és megint nem néhány eset alapján kell általánosítani, hogy akkor biztosan mindenkinél úgy van. Meg, ha már itt tartunk, akkor azért a 2 újabb Windows általában több mindent szokott külső driver nélkül kezelni, az meg a másik.

Egyébként meg, ha rendre csak offolni sikerül és a régi rendszert ajnározni mindenek felett, akkor azt lehet inkább egy másik topikban kellene...

[ Szerkesztve ]

(#72885) partymaci


partymaci
aktív tag

Üdv!

Mai nap folyamán a TP-link wifi stick többször elszállt, látszólag csatlakozva van a routerhez, de No internet, Secured felirattal pingelni sem tudom. Stick lehúz, gép újraindít , stick vissza és működik minden, majd kis idő múlva megint nem. Többször volt uninstall is, valami 5let? Valami Win frssítés bekavar?

Köszi!

Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!

(#72886) jokeph válasza quailstorm (#72881) üzenetére


jokeph
nagyúr

Erre a vezérlőpultra gondoltál ? :U

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#72887) quailstorm válasza jokeph (#72886) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Arra. Millió dolog hiányzik már belőle. Hasonlítsd össze egy W7-tel vagy XP-vel. Helyette meg gyakran nem adnak alternatívát egyáltalán, lásd ablakfontok, lásd MIDI output kezelés.

(#72888) Geth válasza quailstorm (#72887) üzenetére


Geth
addikt

MIDI jóság: VirtualMIDISynth
Több szempontból még jobb is mint a régi :)

(#72889) quailstorm válasza Geth (#72888) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ezt használom, gondolom nem meglepő. Ja nem, nem ezt használom, hanem a MIDI mappert. Nagyon jó a szoftveres szintijük, de én csak használnám a hardverest ha megvettem.
De Win95-től XP-ig elég volt a beépített is...
Ráadásul most csak Winmediaplayerrel megy, az meg bugol.

[ Szerkesztve ]

(#72890) apatyas


apatyas
Korrektor

Friss, nem mókolt oprén, telepíteném a jan 18-as radeon drivert... Először csendesen megjegyezte, hogy a smartscreen nem működik mert nincs internet (van), azért mégis folytatom-e? Ja. A következő állomás pedig:

Tök véletlen sikerült csak rátalálni arra a területre, ami a tanúsítványt előhozza. Escape-el visszajutok az asztalra, ill ahonnan indítani próbáltam.
Eddig ez a leghatékonyabb védelem, amit valaha láttam :DD
A napokban frissült csak a win, előtte ez a része még jó volt.
Na mindegy, némi bosszankodás után, megpróbálom úgy, hogy a telepítőt előre kicsomagolom másik gépen.
Szerk: ezt indítva is ugyanúgy leakadt. B+

[ Szerkesztve ]

pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

(#72891) #73959936 válasza abdulka1 (#72808) üzenetére


#73959936
törölt tag

Egészen addig, amíg az MS le nem kapcsolja a január 16.-a utáni (addig ingyenes) frissítés digitálisan kiosztott kulcsait ? :U

[ Szerkesztve ]

(#72892) csixy válasza quailstorm (#72887) üzenetére


csixy
addikt

Pedig itt van.

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#72893) quailstorm válasza csixy (#72892) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Tényleg?
Akkor a fentebb felsorolt MIDI/multimédia menüponton kívül mutasd még meg, hogy hol van a kijelzők menüpont, a Windows update, a személyre szabás. Családbiztonság is átkerült, de azt nem ismerem.

A felsoroltak helyett vagy butábbat kaptál a gépházban, vagy akár semmit lásd MIDI meg font size. Közben a beállítás még ott van, vagy a registryben, vagy kerülőúton.
Pl. az ablakszínt is úgy állítottam be egy időben, hogy 8.1-en megcsináltam és átszinkronizáltam 10-re, mert akkor nem csak a diszkrét lépcsőket lehet használni, amiről ők jól megmondták hogy nekem tetszik. Igen,
én sokáig témáztam, halványzöld+HL2 és Portal hangok, na startup shutdown hangot se keress már a 10-ben

WUMT is szégyen, hogy kötelező. Hogy a frissítésről, hogy mi, a linket gépházban csak telepítés UTÁN kapod meg.

És ez már csak fogyni fog, utána meg végképp hajamra kenhetem, ha lesz Control Panel a legacy cpleknek, és lesz benne 1 szem Realtek HD. legrosszabb eset
Hozzáteszem, nem zavarna ez a dolog, ha lenne reális alternatíva.

De pl. az alapértelmezett alkalmazások, vagy a programok eltávolítása pont is a gépházban egy vicc a simához képest.

Tálca és start menü meg a gépházba visz a Control Panelből, de az talán rendben van.

[ Szerkesztve ]

(#72894) #19482368 válasza sgery (#72876) üzenetére


#19482368
törölt tag

Igazából ezzel nincs gondom a Kasper részéről. Talán annyi, hogy ha már így tudják melyik kód honnan ered az aktiváláskor kiírhatnák, hogy Ön Mo-on van és egy Orosz promó kóddal próbálkozik, emiatt nem lesz támogatása (és fehérítés gyanánt fel is vehetnék a kapcsolatot, hogy kiderítsék ki élt vissza velük)
Rosszul értelmezed, ha nem rendelkezel megfelelő legális úton beszerzett licenc kulcsal, gyakorlatilag szóba se állnak veled. Mert mondván nincs miről beszélni. De abban a pillanatban, hogy te igazolni tudod hogy valóban jogosult vagy a termék használatára, megváltozik a hozzá állás. Különböző licenc kulcsok vannak kint a világhálón, amit sok embere használ. Nyilván első dolga, hogy azt le ellenőrzi, ebben nincs semmi kivetni való. Sőt ha úgy nézed, hogy te rendelkezel 4db licencel, de valaki megszerzi tőled, és azt használja, akkor gyakorlatilag kizár a saját előfizetésedből. Nyilván ez egy extrém példa, de mint tudjuk van rá példa. Szóval, ebben a megközelítésben nagyon is helyes az eljárás részükről.

Közben még levelezgetek velük, mint kiderült a Kaspert nem érdeklik a bányászós programok, sőt, támogatják ezeket, mivel a jövőben reklám helyett ezek fognak üzemelni - szerintük
Tudomásom szerint nem sok ilyen vírus kereső program van, ami a bányászatot blokkolná. Addig amíg erre nem kapnak megbízást, vagy nem látnak benne üzletet, nem is fognak vele foglalkozni. Ugye már most is komplex biztonsági csomagjaik vannak. A bányászat blokkolás beintegrálása, további költségekkel jár. És ha az nem tudja vissza termelni a beinvesztált összeget, akkor ... Majd ha tömeges hiszti lesz, és sok botrány, akkor majd talán, éremben is foglalkoznak vele. Addig meg próbálják vissza szerezni a bizalmat, amit elvesztettek az elmúlt pár évben. Ugye itt a kémkedési botrányra gondolok, amiből nem tudtak jól kijönni.

(#72895) YASKATIR


YASKATIR
aktív tag

Masnal is elofordult az, hogy a naptar beragadt januar 14-en? Mar volt ujra inditas, sot a februari osszegzo frissitest is feltettem, de a naptar ugyan ugy januar 14-en mutat a start menuben. Ellenben, ah megnyitom, akkor mutatja a valos datumot

(#72896) Syl válasza jokeph (#72822) üzenetére


Syl
nagyúr

>Felettébb érdekes...

Nézd, nem én találtam ki. Ide írták be többen is.
Nálam a WU automatán megy, ahogy azt Redmondban megálmodták, semmi problémám vele :B

>3 különféle konfigon használom a w10 enterprise n-t párhuzamosan

Enterprise - nincs több kérdésem... :U

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#72897) nOvOp válasza nOvOp (#72872) üzenetére


nOvOp
senior tag

Erre lenne ötletetek?

(#72898) quailstorm válasza nOvOp (#72872) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Management engine vagy valami hasonló bekavarása esetleg?
Nem a gyorsindítás OFF hibája lesz, hanem általános. Elég sokaknak megy jól. Linux az rendben kinyomja?

(#72899) nOvOp válasza quailstorm (#72898) üzenetére


nOvOp
senior tag

A linux igen. A naplófájlban ezt találtam hibának: service control manager 7009.
De nem tudom, hogy erre mi lehet a megoldás. W10 alá nem találtam, csak szerver rendszer alá. Az ott leírt megoldás viszont nincs benne a 10-ben. Elvileg ez a driver oldalam a géphez.

(#72900) quailstorm válasza nOvOp (#72899) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Service Control Manager hibának szerintem nincs köze a restarthoz.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.