Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#130762) Manutd555


Manutd555
csendes tag

Sziasztok.
Kérdésem az lenne, hogy vettem egy Samsung 860 evo 250gb ssdt, erre szeretném felrakni a rendszert. Bármelyik sata csatiba rakom sehol se bírom telepíteni rá a wint
Alaplapom egy asus p8p67es. Eszközkezelő be illetve a boot menübe látom h felismeri illetve működő képes, de windowson belül a z ssdt nem látom illetve ha telepíteném a wint akkor csak a hddt látja vagy ha azt kiveszem akkor semmilyen tárhelyet nem lát.
Mi lehet a probléma?

(#130763) aldebaran


aldebaran
őstag

A letöltések mappát másik partícióra helyeztem át, ami ugyanaz az ssd, mint amin a rendszer fut, viszont amikor rákattintok az intéző alatt olyan lassan jelennek meg a benne lévő dolgok, mintha egy 386-os gépen nyitnék meg egy ősrégi, agyonhasznált winyón tárolt mappát. A címsorban folyton lassan megy végig a betöltő csík, ha az intézőbe kattintok, kiírja, hogy nem válaszol, leglább fél-1 percig.
Tudok valamit tenni?
Nem akarom a C-re visszatenni.

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#130764) Doky586 válasza Manutd555 (#130762) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Húzd le a hdd-t ha az megzavar téged. [link]

(#130765) King Unique válasza Manutd555 (#130762) üzenetére


King Unique
titán

Ha Windows 10-et akarsz telepíteni - azt is lehetőleg pl. az ezen hozzászólásban leírtak szerint kellene - arra az SSD-re, akkor nyilván nem egy másik, már meglévő Windows alatt kell bütykölni, hanem bebootolni pendrive-ról a telepítőt és azzal, ott telepíteni rá. Ahol ha maga az SSD jó, SATA-n a fizikai csatlakozás (port, adat- és tápkábel) rendben van, BIOS/UEFI rendesen felismeri, akkor normál esetben nyilván a Windows 10 telepítőjének is fel kellene gond nélkül és tudni kellene rá telepíteni, ennyi.
Ha esetedben nem, akkor kérdés, hogy az előbbi feltételek teljesülnek-e, illetve milyen W10 ISO-val próbálkozol és az honnan lett letöltve + hogyan kiírva, IDE/AHCI/RAID - az utóbbinál nem meglepő ha drivert hiányol a telepítő és normál esetben AHCI-t kellene beállítani - módban történik-e a telepítés, a meglévő Windowson nem-e lett esetleg tárolóhelyként beállítva az SSD ami okozhat problémát a telepítésnél (példa), a telepítőben biztos hogy csak a HDD jelenik meg - erről jó lett volna egy screenshot - a meghajtóknál és nem néztél be valamit, stb.

[ Szerkesztve ]

(#130766) King Unique válasza aldebaran (#130763) üzenetére


King Unique
titán

Miért, az eredeti helyén (C) nem volt ez?
Ha sok apró fájlról van szó, meg pl. .exe, .msi programtelepítőkről, valamint a vírusirtó a beépített Defender, akkor annál annyira nem meglepő, ha bizonyos esetekben kissé visszafogja a fájlműveleteket. De ha az SSD állapota nem oké, vagy pl. SATA-n a fizikai csatlakozás, amiatt is lehet akadás.

Miért nem akarod, amikor normál esetben is a C-n van azon mappa helye? Illetve ha alul lett méretve a C partíció, akkor nem lenne célszerűbb inkább azt átméretezni nagyobbra, mintsem ide-oda pakolgatni, átirányítani a felhasználói mappákat, pláne azonos meghajtón belül? :F Na meg ahhoz, hogy a D partíción adatot lehessen tárolni, oda letölteni fájlokat stb., nyilván nem feltétlen kell a C-ről átirányítani az alapértelmezett letöltések mappát. :N :))

[ Szerkesztve ]

(#130767) Manutd555 válasza King Unique (#130765) üzenetére


Manutd555
csendes tag

Vezérlőpult>Rendszer és biztonság>Tárolóhelyek ide került valahogy be az ssd mint tároló.

Ez nálam felmerült viszont olyan opcióba hogy én adtam hozzá h látható legyen a ssd mint tárhely, de azóta formázva lett a windows, esetleg ez is bekavarhat h nem látja az ssdt? Erre létezhet e megoldás?

(#130768) King Unique válasza Manutd555 (#130767) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem célirányosan lett tárolóhelyként beállítva az SSD, akkor nyilván el kellene távolítani onnan és utána már használható lesz normál módon, szükség esetén a lemezkezelőben újrainicializálni, újraparticionálni és újraformázni, stb. De ha Windows 10 lesz rá telepítve, akkor az utóbbi nyilván nem kell, sőt eleve fesleges volt nekiállni másik Windows alatt piszkálni, mint már említve volt...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.