Hirdetés

2024. július 2., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#287415) Piftuka válasza jjeahh (#287401) üzenetére


Piftuka
veterán

Nagyon köszönöm az info-t! Hálás vagyok érte!

Az a helyzet, hogy a bringában szemmel láthatóan csak pár tekerést tett bele az előző tulajdonosa, (ezért külön örültem neki, hogy ilyen olcsón egy ennyire frankó bicajt tudtam vásárolni), emiatt az olajfogyás esete valószínűleg nem állhat fenn.

De képzeld el a szituációt... eljön hozzád látogatóba a legjobb barátod, aki nagy bringás, trekking és országúti bringája is van... kedvességből engeded, hogy felüljön rá az udvarban, majd egyszer csak azt látod, hogy kiáll a nyeregből, és rángatja a kormányt, hogy ugráltassa a bringát és az első kereket.
Mindezt lock-olt villa mellett (hiszen úgy állítottam be, amikor letettem a bicajt a garázsba).

Köpni-nyelni nem tudtam a megdöbbenéstől (hogy egyáltalán ilyesmi eszébe jutott), annyira, hogy nem is szóltam rá, nem korholtam le... Némileg megzavarodva, kedélyesen elbeszélgettem vele.
Aztán rögtön megnéztem a lock funkciót, és már nem működött. Rákérdeztem, hogy nem gondolja-e, hogy ettől a művelettől, de persze mondta, hogy nem.

Pedig szinte biztosan az tett be a lock-nak. (Hiszen előtte egy fikarcnyit sem mozdult a teleszkóp lock-olt állapotban.)
Ez nem egy MTB, nem egy Trail bringa. Még a Suntour is ráírta a villára a "Warning" felirat alá, hogy "lépcsőzni" vele, rögös-köves talajon használni, ugratni vele, stb. nem szabad, mert nem arra való. (Teljesen jogos észrevétel a gyártó részéről.)

És akkor most vihetem szervizelni, és ki tudja, mennyit költhetek rá úgy, hogy még nem is "avattam fel" a bringát, mert mióta elhoztam, még nem mentem vele.

Hát nagyon el vagyok keseredve, az az igazság... :(

(És ez még csak a "jéghegy" csúcsa mindazon xar események közül, amelyek az elmúlt fél év alatt történtek velem. Jó volna, ha már valami jó is történne velem...!)

"Aquila non captat muscas."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.