Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-08-09 20:41:24

LOGOUT.hu

- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#148495) Pocee válasza Apollyon (#148478) üzenetére


Pocee
senior tag

Szóval.(előre bocsájtom,hogy nem ismerem az összes tartástechnológiát)
Nekem nagy szerencsém van,vidéki gyerekként? tudunk tartani itthon tyúkokat,tojás meg hús miatt,meg nyilván "hobbiként".teljesen szabadtartás,csak kukorica és magok,nulla táp.gyógyszer nincs ha valamelyik beteg és nem erős az eldől kész,viszont aki már üzletszerűen tenyészetkóddal ellátott telepet üzemeltet,az gyógyszeres lesz ha tetszik ha nem,mert egy tojóállományt fenntartani beállítani nem kis idő,energia,ezt senki nem fogja a jószerencsére bízni.
Tőlem kb 1km-re van egy zártartásos új uniós tojástelep,ez teljesen szabályozott nevelés,még a légbeejtőkön is fénycsapda van,hogy napfény véletlen se zavarja meg az állatokat.és most jön a kedvenc rész,a tojás sárgájához egy színskálát használnak,abból az üzem kiválasztja,hogy ő milyen színű tojást szeretne kiadni az üzletbe és a takarmánykeverőben úgy állítják össze a receptet...
A tojás méretét az állat fajtája és kora határozza meg leginkább,ha idősebb az állomány lesz nagyobb eséllyel nagyobb tojás.
Hogy a csőrük vágva lenne,azt nem tudom,mi lenne a szerepe,mert toll amúgy sincs nagyon szegényeken...ezt inkább a sanyargatott tartásra vezetném vissza.
Jófogásról biztos nem vennék tojást és nem is ajánlom,ha csak nem egy nénike nyitja ki a kaput és az udvarba rengeteg tyúk szaladgál,vagy az illetőnek nincs érvényes TIR/NÉBIH regisztrációs száma.
Hogy van rajta bélyegző?! Manapság kb 20perc alatt olyat csinálnak amilyet kér az illető.
Szóval,hogy manapság korrekt minőséget szerezz be a legjobb ha a saját tyúkod tojta,vagy egy rokon/baráttól van.Hogy a bolti milyen az egy iszonyat nagy lutri...

Mr.Brightside

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.