Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#69697) npera


npera
újonc

Tegnap magas nyomással mostam, miután a ház előtti részt előkészítettem. Volt kapirgálás (kövek közül kis szerszámmal homa felhúzása és kikapirgálása), aztán söprés még szárazon. Majd moha- és gombaölő szétpermetezése pumpálós cuccal. Aztán slaggal bő vízzel leöblítettem. Utána pedig jött a magasnyomású.

A leírás szerint átjárattam vízzel, aztán amikor már nem volt buborék a szűrőben sem és a dűzniből is csak víz jött, akkor bekapcsoltam. Egy kapcsoló van rajta, ON/OFF.

A nyomás felépült egy durranással kábé, aztán lekapcsolt a punepa. Csak akkor fut, amikor kell. Ez igen pozátív.

A szemem védelme érdekében volt rajtam bringás szemüveg, a lábamat pedig cipő védte. Papucsban nem merek magasnyomásúzni, mert ha odavág valamit, akkor lehet pillogni.

Körbeverettem a követ, ügyelve arra, hogy a sarkokba csak érzéssel vágjon oda. Aztán utána jött a teraszmosó kiegészítő. Az egy búra, ami alatt körbe pörög két dűzni és úgy mos. Van rajta egy potméter, amivel lehet szabályozni. Beraktam középre, aztán reménykedjünk a legjobbakban. Figyeltem rá, hogy folytonosan toljam. Elképesztő mennyiségű dzsuvát leszedett az is. Utána még egyszer le kellett veressem sima dűznivel.

Addigra már egy komolyabb mennyiségű dzsuvát nyomtam ki a kis közlekedő "utcára" (csak betolatni lehet kocsival pakolni és persze mentőnek vagy tűzoltónak van fenntartva). Azt összesöpörtem, aztán fellapátoltam. Utána megvártam amíg megszárad, aztán felsöpörtem még egyszer.

Ma a korábban beszerzett homokot terítettem szét és söpörtem bele a résekbe, hogy ne legyen lehetősége a köveknek fellazulni. Ezzel elvoltam egy ideig, néha megálltam kiszedni a partvisnyélből kijövő szálkákat a kezemből.....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.