Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz zetor2000 #69330 üzenetére
ez mind szép és jó, de nincs az a focus puller, aki ilyen felbontáson is éles képet húz végig. ami azt illeti, már a 4k anyagok se élesek pixelszinten (és egyébként nem is feltétlenül kell, hogy azok legyenek). szóval jó hogy 12k, de a gyakorlatban sok értelme nincs.
hanyas vagy, te disznó?
-
zetor2000
őstag
válasz eattila #69347 üzenetére
Szerintem nem olyan vészesen nagy táv az a 65Km. Ha átlag 15el tekersz, akkor az 4óra, és egy kicsi. mondjuk 4és fél. 15el meg szerintem nem nehéz tekerni, kábé 3-5Km/h val szokott gyalogolni egy ember. Szóval szerintem egy nap alatt lenyomható, meg kell állni párszor, kajálni, inni meg nézelődni kicsit, aztán estére visszakerülsz, ahonnan elindultál.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #69351 üzenetére
Eleve BlackMagic, azaz fekete mágia... szóval éles lesz a kép, mert a boszorkányok megoldották. Meg a sötét oldal energiái.
Hogyne lenne értelme. A cikk is írja, hogy ebből szép képeket lehet downsamplingelni. De szép szó. Szóval, ha nagyobb felbontásban videózol, akkor ebből rendes 4K tartalom lehet.
Különben is: Rabindranath Tagore!
(azaz nyertem, mert erre Dodó se tudott mit kinyögni )Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
veterán
2. egy négylemezes raid5-ből két lemezt eladása szerintem nem biztonsági kockázat
1. sose volt több gondom használtakkal, mint az újakkal, most pl a redek újonnan vettem. eddig a használtakkal szerintem több pénzt spóroltam, mint ami a garis cserével visszajött volna, adatbiztonságilag meg úgyis van raid plusz felhős mentés. ami nincs raidben, felhős mentés többnyire arról is van (még ha nem is teljesen naprakész), de azon meg nincsenek pótolhatatlan dolgok.hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz zetor2000 #69355 üzenetére
a bm érdekes cég, elvileg tök jó dolgaik vannak, gyakorlatilag is csomó dolguk tök jó, de azért ami cuccaikkal dolgom volt (oké, nem túl sok), azok mind okoztak már rejtélyes hibákat és problémákat. a kameráik is tök jók, de valahogy mindig az a vége, hogy az arri kisebb felbontással és drágábban ugyan, de mindig atomstabilan nyújtja azt, amit ígér, így meg az igazán komoly produkciókba nehéz lesz betörniük, főleg hogy egy nagyobb produkcióban a kamerabérlés már egészen jelentéktelen tétel. amikor egy nap költségvetése 50 milla (mondtam egy számot, de ez nem is igazán elrugaszkodott összeg), akkor tökmindegy, hogy a kamera+csatolmányai 350 vagy 420e forintért vannak ott. ha viszont letérdel a kamera 20 percre, és emiatt belecsúsznak egy túlórába, az nem 70 forintba kerül.
a bm meg próbál felfelé is lőni (a 220 fps 4k-ban akkor is elég komoly dolog, ha ezt már csak a kép közepéről croppolva tudja), de lefelé is (ennyi pénzért ez a gép kifejezetten olcsónak mondható), vannak rajta broadcast jellegű dolgok is, de közben meg kisebb költségvetésű projektekhez még ennyire se kell a 12 meg a 8k.
maradnak a közönségszavazatok...[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
válasz zetor2000 #69350 üzenetére
Feltéve ha terméket jelent be. Pentax sokkal keményebb. Megindokolták, hogy maradnak a tükrös vonalnál és MAJD lesz valamilyen bejelentés. Előzőleg évekig húzták, aztán kitaláltak nevet, aztán kétszer átalakult a koncepció majd mikor már elég kevesen hittek benne akkor kijött egy nagyobb profibb vázzal, ami csak kicsit volt bugos :-D Most kb. ugyanazt a mantrát nyomják. PEdig jó cucc, csak ja.
Sonynak így utólag örülök, hogy annó nem ruháztam be az A7re és kivárok. Nem bírnám rendes obival etetni.
Különben is, reggel egyezkedtem az autószerelővel.
-
blueboi69
senior tag
válasz JonesC #69341 üzenetére
Sokkal többet én sem tudnék mondani, mint az előttem szólók, ha felemelt vázzal szépen futnak a kerekek, akkor ez ilyen.
15ös átlaggal szerintem nincs baj, lehet nézelődni is
2hete be kell járnunk szerdánként, úgyhogy elővettem én is a cangát. Lemostam szépen slaggal, autósamponnal, szivaccsal, aztán kifújkáltam kompresszorral mindennan a vizet mielőtt elkezdene korrodálni bármi is. Lánc kapott teflonos olajat, aztán go. Gumikat lefújtam gumiápló habbal, szóval szép lett. Aztán ugyanezt a procedurát eljátszottam még a többi két bringával is, hamarosan meghírdetem, hogy szaré-hugyé elvigyék őket, mert itt csak a helyet foglalják. -
halapidori
tag
válasz -NoVa- #69344 üzenetére
Felemelt hatso kerekkel, kezzel is nehez (szerintem) tekerni, a hatso kerek nem latszik ferdenek... gumi azonos méret és típus az orsszágútival.
A fejemben az van, hogy az az izé, ahol a pedál a vázhoz csatlakozik, az a hajtómű, nem? Na, ha ott súrlódik, vagy ott akad valami, azt honnan tudom?Minden mas szerintem oke, szoval valoszinuleg a pedál hajtójával volt a probléma, sejtem én.
-
veterán
válasz halapidori #69362 üzenetére
akaszd le a láncot hátul, és pörgesd meg úgy.
hanyas vagy, te disznó?
-
FőDudu
veterán
Lanc feszessege?
Nalam agyvaltossal sikerult ugy megfesziteni a lancot, hogy nehez volt tekerni.Azaz ha nincs lancfeszito (hatso valto), akkor ez is egy hibaforras lehet.
Mai napig nem tudom, hogyan sikerult annyira megfesziteni, hogy a hajtason erezheto legyen a lanc feszessegebol adodo durva surlodas.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
veterán
hanyas vagy, te disznó?
-
-NoVa-
addikt
Ha a középtengely (2 hajtókar közötti vázon átmenő bigyó) szorul, akkor hátrafelé tekerve a hajtókart is nehézkes, nem csak előre. Esetleg a váltó (úri huncutság, dobd le a picsába, single speed ebbe az országba elég ) tömődött el olajsárral, akkor szintén szorulni fog hátrafelé tekerve is, de a váltókar eléggé fog mozogni tőle, látványosan. Onnan jön a mocskosabb rész, leakasztod a láncot előről, kézzel ide-oda húzva megnézed, mosol, pucolsz, stb. Középtengely esetén meggondolod a bringaboltot, mert nem lesz otthon rá 2 célszerszámod, hajtókarleszedő meg középcsapágykiszedő sem tipikus minden háztartásban, én meg messzebb vagyok és várakozási időben is terheltebb mint egy random bringaszerviz. Kerék amúgy elpörög ellenállás nélkül emelve?
-
zetor2000
őstag
A javasolt műveletekhez egy kesztyű viselése, és munkásruci nem árt. Vagy valami olyan, ami nem annyira templombajárós. Elég sok kosz tud az emberre kerülni ilyen beavatkozásokkor. Ultraderm legyen kéznél.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #69358 üzenetére
Nekem eddig csak SDI-HDMI konverterek jöttek szembe tőlük. Azok tették a dolgukat.
Tervben van egy ATEM Mini vagy annak utóda a Mini Pro, hogy kéne, de lehet, valami más cucc lesz, vagy semmi, mert azt mondják, hogy kuss... Aztán lehet, hogy sok pénz lesz ilyesmire is, és Kramer meg Extron cuccok lesznek, de lehet, hogy bilibe lóg a kezem.
De a rendezvényezés már csak ilyen, és ha nekem kell csinálni, akkor had kérjek olyat, amit szeretek! Úgyis mindig elkövetik a hibát, hogy megkérdeznek, mi kell...
(Sose olcsó)Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
veterán
Sony fules appja feldobta a szoftver frissitest. Ok, csinaljuk.
Megy mar vagy 15 perce, es meg csak 43%.Mi a francot lehet ennyit tokolni egy par MB-os adatatvitellel?
FőDudu
-
veterán
válasz zetor2000 #69375 üzenetére
az atem mini rettentően tetszik és nem is drága, bár akkor már inkább a pro, aminek van osztottképes kimenete (meg tud etherneten streamelni és usb diszkre rögzíteni). de azután, hogy egyszer előadás közben lefagyott egy atem a kezeim között, már van bennem egy kis bizalomdeficit...
inkább kérj egy roland v-1hd-t.hanyas vagy, te disznó?
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #69377 üzenetére
Rólandból nagyobb lesz, ha.
Ha nem is Atem mini, de valami kényelmes hdmi kapcsoló fog kelleni. A cél, hogy 4K legyen, bár semmi szükség rá, de majdnem minden képes rá. Az SDi-HDMI konverterek tuti, van egy Kramer hdmi scaler, az mejdnem, csak 2Kt tud. Van egy BM sdi rögzítő kártya, az csak full HD képes. Van a rendszerben egy Róland v60HD, azt passz... emellé jön kamerakép, ami fhd, meg valami külső jel, ami random, prezentáció mondjuk, vagy valami pc out.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
ncc1701
veterán
válasz halapidori #69338 üzenetére
Eleve évente szét kellene szedni, újrazsírozni rajta mindent. A kónuszok mellett a kerék agyból szépen ki tudja mosni a víz a zsírt. Egy rozsdás láncon bukhatsz akár 20w-ot is.
Anya ilyen távon egy rendesen szervizelt bicóval tud 20 körüli tempót. Ha nem figyel oda, és beszéltetem, mert amúgy nézelődik, és lassabb. -
ncc1701
veterán
Leveszed róla a láncot, kiderül rögtön.
Amúgy itt egy alapmű. Ha ezután is szorul, akkor szaki.
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz qnadam #69382 üzenetére
Epp most tervezunk projector cseret es esetleg teljes rendszer atepitest.
4k nem nagyon opcios meg (nem igazan lenne ertelme 4M szeles vaszonra 4K-t kirakni ha a nezok minimum 10-15 meterre vannak), meg eleve olyan cuccot ajanlanak ami mindig a projector nativ felbontasan (fullhd) megy, tok mindegy mi a bejovo jel felbontasa.Fullhd alatt felskalaz, a folott leskalaz.
Persze ezt meg csak elmeletben vettuk at es ajanlottak 3 fele LED/DLP laser projectort.A tobbi meg keplekeny.
FőDudu
-
npera
őstag
válasz BobaHWSW #69314 üzenetére
Néztem japán motoros videókat, ahol szűk pályán kanyarognak különféle gépekkel. Néha egész nagyokkal. Ott még a 30-as tempó is sok, pedig a motort fektetik erősen. Szerintem élesebben kell kanyarodni és akkor még mindig megvan a döntés öröme, hiába 30 a tempó.
Most nem sikerült átéreznem a lényeget, gondolom...
-
npera
őstag
válasz halapidori #69338 üzenetére
Nézem Nova már válaszolt. Azon kívül ennyi jut eszembe:
Emeld fel az első kereket, pörgesd meg kézzel és nézd meg hogyan áll meg. Hirtelen lassulva megáll vagy "örökkévalóságig" akar pörögni?
Fék nem tudom milyen, de ha sima patkófék, akkor egyenletesen fog a két oldalon? Nem ér hozzá?
Hátsó kereket emeld fel, pörgesd meg a fentiek szerint.
Ha csak üresen tekered a pedált hátrafelé, akkor hogyan viselkedik a lánc? Feltekeredik magától, mintha nem bírnának befordulni a láncszemek a kanyarokban? Ebben az esetben a lánc hiányolja a kenést.
Ha van láncfeszítő a kazetta alatt akkor azon a kis kerekek forognak jól? Láttam már olyat, hogy azok álltak be.
Hajtókar nem lötyög oldalirányban? Ellenállás nélkül forog az is?
-
npera
őstag
válasz blueboi69 #69361 üzenetére
Én mosás után a melóba járós bringát párszor felemelem 20 centi magasra és leejtem, akkor lepereg róla a víz. Aztán gyí.
Egy ilyen mosás után hazatekerek, aztán másnap reggel kap a lánc kenést melóba indulás előtt. Akkor friss kenéssel fut a cucc.
A csapágyakba nem veretek bele a vízsugárral, semmi baja nincs.
-
npera
őstag
Hátrafelé tekerve a kerék elvileg nem fut, de a hajtómű igen. Ha nagyon sherlockolni akarsz, akkor vedd le a láncot elöl és akkor tudod úgy tesztelni.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz FőDudu #69388 üzenetére
"Alu nem rozsdal." --- Azt nem, csak rohad, mint a dög. Az alu az aluval olyan szépen összerohad, hogy szét sem lehet szedni. Vegyészmérnök vagyok, korrózióról volt a diplomamunkám.
Saválló/rozsdamentes acél is kilyukad a sólétől, az alu meg még gyorsabban. Ja, csak a színe nem lesz bolsevik, mint a vasrozsdának.Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
FőDudu
veterán
válasz Beba Snake #69396 üzenetére
Havat az elmult 10 evben 1x lattam, szoval azzal nem lesz gond.
Tengerviz is mindent szetbasz, nalunk az inox cuccokat is cserelni kell par evente...
Pedig direkt megneztem, hatha valami szar magnesezheto es nem a rozsdamentes anyag, de nem fogja a magnes.Korlatokat, fuvokakat rendszeresen cserelni kell. Nem vizkoves lesz, kb megbarnul.
FőDudu
-
npera
őstag
válasz Beba Snake #69396 üzenetére
Az alumónium eleve úgy védekezik a korrózió ellen, hogy van rajta az oxidréteg, nem? Tehát eleve rozsdás, aztán akkor "nem rozsdál tovább".
Ha jól emlékszem.
Nekem alu vázas a melóba járós bringám, az aztán kap a pofájára rendesen. Egész évben fut melóba, errefelé sóznak rendesen és van abrazív kőzúzat kiszórva, hogy ne csússzon úgy az út. És egyfolytában felolvad, lefagy a latyak. És tocsog a sóban minden.
-
Beba Snake
aktív tag
Megsérül a felületi védelem, oszt megindul a rohadás.
Nem szeded szét a kotyogós kávéfőzőt 1 hónapig, aztán kisérletezhetsz... 3 napomba és 10 kisérletembe került. De szétjött!Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
npera
őstag
Ezt nem merném, bár elvileg nincs sok kockázat.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest