Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#70601) Bujdy81 válasza ncc1701 (#70586) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Mondjuk a hozzád hasonló adócsalók is megéreznék, ha nagyobb lenne az átláthatóság...

(#70602) Beba Snake válasza FőDudu (#70530) üzenetére


Beba Snake
junior tag

"rozsdamentes szivoszal ami elmoshato.
No ennek a tisztitasaval kapcsolatban lennenek aggalyaim." --- Ne legyenek! Egy jófajta 4-es krómkénsavas mosogató berendezés még a szilikonzsírt is sz@rrá bassza. :DDD
Veszek részvényeket, ha megindul az üzlet. :D

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#70603) Jahno válasza Beba Snake (#70598) üzenetére


Jahno
őstag

Megnyugodhatsz, egy csomó nyugger ismerős lázadozik ellene, egy csomó meg nem :U Ez is ilyen nem tudom általánosítás, hol ezek vannak többen hol meg azok, aztán igazodjon ki rajtuk az ember. Van aki a politikai meggyőződését is félre tudja tenni, van aki meg csak akkor hordaná, ha nem a Cilike mondja. Vagy ha vezérünk azt mondja, hogy tilos hordani, akkor csakazértis feltenné :-D

Ja, lesz valami magyar kórházi sorozat arra ki leszek váncsi :))

(#70604) Bujdy81 válasza blueboi69 (#70599) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Autós kalandok a szar franciával:
Felpakoltuk a cuccokat, elmentünk Nagykőrösre, esküvőre. (még csak két gyerekkel, a Xsara Picassoval, 1.6 szívó benzin). Onnan este 9-kor indulás Bambergbe. Szinte végig autópálya, Ausztria 130, Németország 140. Reggel 8-ra oda is értünk.

Pár nap után hajnalban indultunk visszafelé, Linznél felébredtek a csibék, megálltunk benzinkúton, vettünk reggelit, megették a parkolóban, jöttünk tovább.

Ennyi. ;)

(amúgy a rárohadt kereket én lehet úgy szedtem volna le, hogy betekerem a kerékcsavart úgy, hogy legalább 1 centi rés maradjon, visszaengedem rá a kocsit és megyek 3 métert. Ha első kerék, akkor közben még kormányzok is. Tuti lejött volna az agyról, de nem esik le, mert a csavar megfogta volna. Aztán lehet visszaemelni.)

(#70605) Jahno válasza Beba Snake (#70602) üzenetére


Jahno
őstag

És akkor majd egyik oldal azzal érvel, hogy ez a környezetkárosítóbb, a másik meg mással. Jó ez :-D

(#70606) hobizoli válasza FőDudu (#70530) üzenetére


hobizoli
nagyúr

szerintem csinaljuk meg recycled PET-bol :K

több drón kell ;P

(#70607) blueboi69 válasza Jahno (#70600) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Mobilgumis kellett volna tavaly, amikor a durrdefektem volt az autópályán, de végül egy kollégám eljött értem és hazavitt, mert akkor derült ki, hogy a pótkerék az autóban az nem ehhez az autóhoz való :W

Akkoriban ilyen 30k lett volna a mutatvány + a gumi ára... hát őő ezt tényleg nagyon nagyon vészhelyzetre tartogatom.
Gyerekekkel nem olyan egyszerű, mert a kicsinek még majdhogynem mindegy hol van, de mozgásigénye neki is lenne, de a nagyobbikat nehéz ám lekötözve tartani sok órán keresztül. Be is esteledett, hiába van benzinkúton játszótér, szétesznek a szunyogok, nem egyszerű.
Szentmihályis nonstop gumist ismertem, az volt az A terv, illetve a határútnál is van egy az adótoronynál az volt a B terv. De végül kerepes környékén úgy voltam vele, hogy megnéztem a guminyomást és nem eresztett, m0-régi7est, M7-es az full üres volt már (hétköznap 9-10után voltunk) gondoltam, hogy kevesebb terhelés mindez folyamatosan gurulva, mint állandóan kanyarogni a városban a kátyus utcákon, ahol nagyobb terhelések érik a gumit. Ráadásul gödöllőnél bealudt mindkét gyerek, ha megállunk gumisnál, akkor tutira felkelnek és tutira nyűgösek mindketten. Márpedig gumisoknál általában várni kell... az ilyenkor nem jó. Úgyhogy inkább jöttünk egyenletes sebességgel.

(#70608) blueboi69 válasza Bujdy81 (#70604) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen, ez felmerült a kutasok által is és alkalmaztám már ezt a módszert. Akkor jó, ha még van némi nyomás a gumiban, viszont mivel ez teljesen kilapult, nem akartam így menni felnin, mert akkor garantáltan szétvágja az egyébként jó gumit.

(#70609) Beba Snake válasza Jahno (#70605) üzenetére


Beba Snake
junior tag

Majd mészkőbe meg dolomitba fektetnek. Az semlegesíti a krómkénsavat (gipsszé). Mindkettőbe IS befektetek. ;) :))

Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!

(#70610) hobizoli válasza blueboi69 (#70608) üzenetére


hobizoli
nagyúr

van egy C verzio is, bar azt megelozoleg kell alkalmazni, hogy a felnit belul lecsiszoljak a retekbol egy furoba fogott drotkoronggal mikor felrakjak, meg a kerekagyat is
aztan rézpaszta a kontakt feluletekre, es ugy rakjak fel a felnit vissza
ugy le fog jonni

kerdeztem egyszer egy gumist, miutan az Ignis-rol ugy vertek le a ket hatso felnit egy nagyobb feju gumikalapaccsal, aminek 1m-s nyele volt, hogyha mar igy vertek le, akkor miert nem tisztitjak meg... de csak vigyorgott

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#70611) ncc1701 válasza Bujdy81 (#70601) üzenetére


ncc1701
veterán

Helyesbítek: a munkáltatóm csal adót. :)

(#70612) ncc1701 válasza Jahno (#70600) üzenetére


ncc1701
veterán

Normális gumis gumi cserénél lecseréli a szelepet is, ezen tényleg nincs értelme spórolni.

(#70613) blueboi69 válasza hobizoli (#70610) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Én szimplán be szoktam zsírozni. De a gumisnak biztos nem érdeke.

(#70614) blueboi69 válasza ncc1701 (#70612) üzenetére


blueboi69
csendes tag

A vicc az, hogy apám még 2-3éve szívott az egyik szeleppel. Elment gumishoz, ahol kicserélték neki és kérte, hogy az összes felniben cseréljék ki neki a szelepeket. Valszeg ki is fizette, de vagy szart raktak bele vagy meg sem csinálták eleve, de kifizettetni azt biztosan nem felejtették el. :U

(#70615) ncc1701 válasza blueboi69 (#70614) üzenetére


ncc1701
veterán

Hát. A négy évszakost is azért illene levenni mondjuk 10-15ekm futás után, centíroztatni. Én ezt úgy csináltam, h az időszakos szervíz után mentem vele gumishoz. Mondjuk a szelepen ez nem segít, de nekem gumu garnitúra nem bírja max 3 évig, nem volt gond 4 évszakossal sem ezért.

De legalább volt mankó kerék, egy kis tömítő folyadék nem sokat segített volna az ügyön.

[ Szerkesztve ]

(#70616) Jahno válasza blueboi69 (#70613) üzenetére


Jahno
őstag

Nálam olyanok is szoktak lenni, hogy görgőzés meg mittoménmi. El is vannak vele 5 percnél tovább. Valamit biztos pöcsölnek vele, mert nem ereszt és első pár nagyobb úthibáig teljesen jól egyenesen megy az autó :U

Lassan viszont felnicserékre is fel kell készülnöm. Kapott már eleget, itt-ott foltokban rozsdásodik is a gumi pereménél. Azt múltkor valami tömítőgenyával rendbetették, de ha másképp nem akkor párosával cserélem valami tavaszi átnézésnél.

(#70617) eattila válasza Jahno (#70594) üzenetére


eattila
csendes tag

Nekem lassan 3 hete van otthon egy doboz...

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#70618) Sipi- válasza Gabibácsi (#70584) üzenetére


Sipi-
tag

Hol vettél?
https://ematrica.nemzetiutdij.hu/ , lehet kártyával fizetni, nincs kényelmi díj és azonnal működik biztosan, mert ez a hivatalos oldal.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#70619) Jahno válasza Gabibácsi (#70438) üzenetére


Jahno
őstag

Pfúbaze, most én is azt mondom amit Te, hogy ennyiért mindenki is bekaphassa és repjeggyel is olcsóbb. bár repülővel csak a panziós árakat ismerem, de hírlevélben akciós ajánlat, /éjszaka /fő-től X forintTÓL. Hát TÓL az megy baze, bekértem írásban és így lett a vége akciós 100ezer helyett, csak most, csak önnek, ennyi :W :

Pofám tényleg leszakad, de most majd megnézek szeptemberi árat is, vagy más névre kérek számot arra a hétre. El vagyok, de már érdekel :(

(#70620) blueboi69 válasza Jahno (#70616) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nekem az e30-al a mindenféle utángyártott alufelniket kellett sokszor görgőzni az évek során. Volt több felnim is.
Az 5ös gyári téli és nyári alufelnijei nem voltak görgőzve és hibátlanok. Soha többet nem veszek utángyártott alufelnit.

(#70621) blueboi69 válasza ncc1701 (#70615) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen, kis tömítőfolyadékkal itt nem mentem volna sokra. Sok mázlink volt a storyban, pl télen vagy szakadó esőben ez pöppet rosszabb lett volna.

(#70622) Jahno


Jahno
őstag

Hukk!

Arany János utcai retró lángosos újraéledt. Beülős hely az út túloldalán, csapolt sörrel, mindennel:

[link]

(#70623) npera


npera
újonc

Ma délelőtt lógott az eső lába, így fogtam a két mókamestert és elmentünk IKEA-ba, majd fűrészgépet tapogatni két barkásáruházba.

Először a Bauhausban indítottunk, mert ott van az IKEA mellett. Volt Black és Decker, Hikoki, Metabo, 4-féle Dewalt, kék Bosch és Makita.

Húzkodtam a ravaszt rajtuk, néztem milyen a biztonsági kapcsoló, miként lehet a szögeket állítani, a skálát leolvasni, vannak-e előre definiált beugrós szöget és hasonlók. Meg amikor lehetett próbálgattam emelgetni őket. A műanyagok minősége (törékenysége) is szempont. Meg leginkább a befoglaló méretek. Mert valahova majd el is kell rakni.

Az egyszerűbb gépeknél a műanyagok elég csenevésznek tűnnek. Inkább "dizájnosak", mint robosztusak. A Metabo gépeknek elég jó értékelése van, de mondjuk jó olcsóak is. Ezért gondolom egyszerű projektekhez bőven elég az is és sokan veszik. Azokon a szögek leolvasása elég körülményes volt és nem tűnt túl robosztusnak az állítási lehetőség sem.

Végül a kék Bosch GCM8 és a Dewalt DWS774 maradt a döntőben. A Hornbach áruházba átmenve pont volt kettő egymás mellett. Még csak le sem voltak rögzítve, így fel lehetett emelni őket és tologatni. Amikor összetoltam őket úgy, hogy a deszka rögzítési síkja volt egy vonalban, akkor érződött igazán mennyivel nagyobb a Bosch.

Utána bónuszként felhívott az asztalos melókhoz eléggé értő kollégám, aki kis derűvel figyeli a barkács ámokfutásomat. Ő mondta, hogy igazából akkor "kell" a komolyabb gép, ha mondjuk bútorokat és beltérbe finomabban megmunkált cuccokat szeretnék barkácsolni. Mert akkor jóval pontosabban be tudom állítani a szögeket. De ha csak ilyen merőleges és 45-fokos vágások kellenek, akkor bőven jó még egy hobbi gép is a helyi vasedényből. Egy Dewalt vagy hasonló Metabo pedig csak a kis részletmegoldásokban különbözik.

Szóval hacsak nem akarok ágyúval a verébre lőni, akkor kár a kék Bosch csak azért, hogy jobb legyen a gép. Azt nem tette hozzá, de azért érzem, hogy csak úgy fogalmatlanul nekiállva a jobb géppel is fogok tudni k*rva rondán vágni rossz szögben :C

Szóval 99%, hogy Dewalt lesz. Most elkezdek owners manualt olvasni, ha van neten és rivjúkat nézni róla.

(#70624) Jahno válasza blueboi69 (#70620) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem még a gyári garnitúra fut, egyet ütöttem meg annyira, hogy oda a pótkeréké lett befogva, de kb. ennyi.

(#70625) Jahno válasza npera (#70623) üzenetére


Jahno
őstag

" De ha csak ilyen merőleges és 45-fokos vágások kellenek, akkor bőven jó még egy hobbi gép is a helyi vasedényből. "

Posztod alá nem akartam írni, de itt sztori elején már bennem volt a duma, hogy ezek azért már kb. nagyipari vasak (bár mindig van fentebb) és valami sarki ott kapható Parkside, Hunyadi, Einhell vagy bármi nem elég ilyenre? Nem munkalapot kell szinte ezredmilliméter pontosan vágnod méter hosszan, hanem kis darabolások meg miazmás lécek.

És akkor sokkal több jut sörre, szóval szeretem én a Dewaltot meg mindent, de kicsit nem ágyúval verébre cucc?

(#70626) npera válasza blueboi69 (#70599) üzenetére


npera
újonc

Ejj, ez nem mókás. Nekem még csak mankókerék sincsen, van defektjavító, ami kábé halottnak a csók ha picit is nagyobb a sérülés a gumin. Most jut eszembe, hogy a nyitószerszámot úgyis a sufniban tartom hozzá, mert ugye ott van jó helyen.... :Y

(#70627) npera válasza blueboi69 (#70613) üzenetére


npera
újonc

Nálam mindig kennek rá zsírt maguktól is.

(#70628) FőDudu válasza Jahno (#70600) üzenetére


FőDudu
addikt

Szelepet minden alkalommal csereli a gumis. Valami unios eloiras.

FőDudu

(#70629) FőDudu válasza Jahno (#70619) üzenetére


FőDudu
addikt

180 Eur per ejszaka? Ez mi a tokom, hogy ennyire draga?

FőDudu

(#70630) npera válasza Jahno (#70625) üzenetére


npera
újonc

Helyi vasedényben van ilyen.

Szomszéd ilyennel dolgozik pont, csak nem tudom melyik modell. Van 3 különféle. Ő most rakott be szélesebb ajtót a sufniba, mivel neki is 8x19 modulméret volt előtte, de most 9x19-re váltott. Odébb kellett építenie egy gerendát akkor.

Gondolom ez is jó arra a szintre, amit csinálok.

Ezekkel csak annyi a bajom, hogy az összes műanyag és tekerő olyan rajta, hogy érzetre kábé mindjárt a kezedben marad. És ez persze nem azt jelenti, hogy tényelgesen a kezedben is marad. De annyira low-spec az összes kézzel megfogható dolog rajta, hogy akkor már inkább ráteszek még 1400-at és akkor Dewalt. És érzem, hogy a ráteszek még 1400-at gyakorlatilag azt jelenti, hogy a 999-es gép helyett kitalicskázok pénzt egy 2495-ös masinára, ami százalékosan már dupla (dehogy dupla, 2,5x-ös!!!) arcpálma. De akkor azzal kábé élvezet lesz dolgozni.

Aztán a Biltema csúcsmodell már abból 1999 SEK, akkor pedig 500 SEK múlva ott a Dewalt.

Értem a logikát, picit ágyúval verébre. De nem annyira, mint a kék Bosch. Szóval ezzel vígasztalom magam.

A fiam megpróbálta felborítani ezt a fűrészt, ehhez képest erősen hobbi kategóriában nézegetek... :B

(#70631) Jahno válasza FőDudu (#70629) üzenetére


Jahno
őstag

Vidéki hotel, medencével és pár aprólékkal. Csöppet elgurult a gyógyszer így augusztusra, de még ennek ellenére is telház van, mert akkor érnek rá és más lehetőség nem sok lesz SZÉP kártyákról költeni. Mi kevésbé wellnesses helyre de két felnőttként megyünk harmad áron... Meg sem merem tippelni, hogy itt a két felnőtt mi lehetne :Y

(#70632) Jahno válasza npera (#70630) üzenetére


Jahno
őstag

Akkor miért nem lízingeled szomszédtól 2 pakk sörért?

De jó kérdés, én megvenném a műanyag tekerőset is. Nem fogod ezt ennyit használni.

(#70633) ncc1701 válasza npera (#70623) üzenetére


ncc1701
veterán

Ilyenem van, metabo. Most már olyat vennék, ami víszintes irányban is tud 10 centit, de ez van. Fasza gép, mindenféle szögben lehet vele vágni, pontos, szeretem, anno volt 40-50e.

[ Szerkesztve ]

(#70634) npera


npera
újonc

Egyik szomszédtól ellestem trükköt hogyan lehet eső esetén is festeni léceket.
A garázsból kiáll kocsival, ott felállítja a kis állványkáit és leterít fóliát.

Aztán ott lehet olajozni, alapozni és festeni a léceket darabolás után. Majd amikor megszikkadt, akkor már vissza lehet vinni a házhoz és felrakni a falra. Az átlós szembeszomszéd most a komplett első homlokzatot cserélni, az egy nagyobb móka.

(#70635) ncc1701 válasza Jahno (#70619) üzenetére


ncc1701
veterán

Ez szép ár. GOndolom rájöttek, h sokan nem mernek külföldre, így lehet kaszálni. Magyarosan.

(#70636) npera válasza Jahno (#70632) üzenetére


npera
újonc

Szerszámot nagyon nem szívesen kérek kölcsön. Idővel úgyis kell szerszám, mert fel kell újítani kábé mindent IS.

Most a leginkább égető a sufni fala és ajtaja. Aztán a kerítések elöl-hátul. Aztán pedig a dekk hátul.

Percre vetítve jó drága lesz minden vágás, de ez van. Még a város déli részén élő kollégámtól tudnék legkönnyebben szerszámot tarhálni, mert neki olyan sok van és nem húzná a száját. De a ház fenntartásához képest egy ilyen fűrész beszerzése kábé elhanyagolható. És akkor már inkább megveszem.

Egyébként a díszléceket az alsó szinten megcsináltam a kézi nyiszatolóssal, kis türelemmel ezt is lehetne azzal. 200 SEK volt használtan, még csak zajt sem csinál. Ha lennének Novai lázadó ambícióim, akkor nekiállnék azzal.

(#70637) npera


npera
újonc

Ausztrál dashcam videók között volt egy durván agresszív büntetőfékes nő egy terepjáróval. Most van róla hír, a rendőrség lépett az ügyében.

(#70638) Sipi-


Sipi-
tag

3 ajtós Ignist nem is láttam még eddig, csak tegnap először. Így sem szebb, mint több ajtóval.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#70639) Samott válasza npera (#70637) üzenetére


Samott
addikt

Mondjuk ezekben mindig olyan nyomorult, amikor nekiall okoskodni az egyik, hogy "van nalam kamera". Ha nem all le pofazni a pirosnal akkor nem durvul el igy a dolog. Nyilvan a bunteto fekezo volt a kocsog, de a masik is kereste a bajt.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#70640) npera válasza Samott (#70639) üzenetére


npera
újonc

Hát ezért ez szerintem nem a kamerás hibája. Megy a megendettel, a másik meg tolja és villog. Aztán bevág elé és már ott fékezget neki. Aztán az "országúton" záróvonalon át kanyarodósávból vág be elé és oktatja több km-en keresztül a kamerás autót. Az arányosság már régen elveszett ott....

Annak a nőnek nem való sem jogosítvány, sem gépjármű.

(#70641) Samott válasza npera (#70640) üzenetére


Samott
addikt

Ez teljesen igaz, de ha a kameras nem all le okoskodni a lampanal akkor az orszaguton mar nem lett volna semmi. Igen, a kamerasnak volt igaza, de csak rontott vele a helyzeten. Latta hogy hulye, miert provokalja meg?

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#70642) hobizoli válasza Samott (#70641) üzenetére


hobizoli
nagyúr

szerintem meg ha mar mondta, hogy van nala kamera, meg amugy egy sima atlag mobiltelo is kepes jo minosegu felvetelre ma mar, akkor pont a hujenonek kellett volna inkabb eszbe kapnia, hogy a felvetellel majd siman be lehet szopatni ot a rendorseggel, ha emberkedik...

ezt inkabb ugy hivjak, hogy tanulopenz

több drón kell ;P

(#70643) Samott válasza hobizoli (#70642) üzenetére


Samott
addikt

De pont ezt mondom, hopgy amikor nekiallt okoskodni akkor mar tudhatta jol, hogy a masik egy hulye. Hiszen mar tul voltak egy buntetofeken.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#70644) hobizoli válasza Samott (#70643) üzenetére


hobizoli
nagyúr

es? attol meg ezt a toyotas picsa szopta be
adta ala a lovat, az meg beleszaladt a faszerdobe

több drón kell ;P

(#70645) Samott válasza hobizoli (#70644) üzenetére


Samott
addikt

O erdemelt buntit ez nem kerdes, de a masik is megszopatta magat. Mehetett volna kenyelmesen haza, de az okoskodasa miatt az orultre kellett figyelnie az orszaguton.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#70646) hobizoli válasza Samott (#70645) üzenetére


hobizoli
nagyúr

egy fekezest meg talan csak-csak ki tudott volna magyaarazni a rendoroknek a video elejerol, de a tobbit nem, foleg azutan, hogy mondta is neki, hogy van kamera az autoban, de tenyleg egy mobiltelo is siman eleg ma mar erre

szerintem pont jol tette, mert ennelkul a hujeno csinalna ezt a villogos-fekezgetos faszsagat masokkal is, hiszen latszolag nincs visszatarto ero
hat most kapott egyet
meg ki tudja ez elott mennyiszer arcolkodott igy masokkal is befekezgetve, aztan most vegre emberere talalt
nincs ezzel baj, ezekkel igy lehet szot erteni csak :K

több drón kell ;P

(#70647) Samott válasza hobizoli (#70646) üzenetére


Samott
addikt

Jo hat ez ugy nez ki hozzaallas kerdese, te keresed a bajt, en kerulom.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#70648) hobizoli válasza Samott (#70647) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ezek pont ezert tudjak ezt csinalni, mert vki hagyja nekik ;]

több drón kell ;P

(#70649) npera válasza Beba Snake (#70602) üzenetére


npera
újonc

Rozsdamentes szívószállal szerintem még ölni is lehet. Akkor már lenne inkább elefántcsontból, hogy kellően művészi és ekológikus legyen.

(#70650) FőDudu válasza Jahno (#70631) üzenetére


FőDudu
addikt

Komoly.

Itt is megy a bolondokhaza. Videki taplok megjelentek. Mondjuk nem nalunk, de a kornyeken. A turista voucher miatt eleg sokan vagynak a partra.

Egy masik hotelben megjelent egy meztelen no hajnali negykor. Es nem ott lakott ;)

Olyan is volt, hogy buta arc pisilt egy etterem falanal ( holott van ingyenes WC a parton). Raszoltak, erre kiutotte a beszolot. Majd a beszolo harom haverja elkezdte uldozni, elkaptak, jol elvertek. Majd a rendorseg mindet elkapta, most varjak a targyalast. Csoportos garazdasag vagy valami hasonlo....

FőDudu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.