Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#70201) Samott válasza Gabibácsi (#70193) üzenetére


Samott
addikt

Akkor hol olvastad, erdekelne. En nem hallottam ilyesmit, Gyurcsanyt is utaljak annyira mint orbant.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#70202) npera


npera
újonc

Nova, good news!

Család kiment a déli szigetekre fürdőzni, én pedig maradtam itthon picit kontemplálódni. Akksikat feltöltöttem és kimentem kipróbálni a fűből cinematikusan felszállást.

135 mm-es ruszki optikával támadtam állványról. Eleve 2x a crop, szóval kapásból 270 mm már ekvivalens. Olyan sok fény volt, hogy lett belőle 1/320 záridő az ideális 1/50 helyett, de hát szegény ember vízzel főz.

Most ugráltam végig az anyagot gyorsítva és megállapítottam, hogy jóval magasabbra kell állítanom az obit, valamint meg kell tanuljak a füvet éppen nem súrolva repülni. Mert bár a szemüvegben úgy tűnt, hogy elég alacsonyan repülök, de többnyire az objektív látómezeje felett suhantam el.

Alighanem az volt a fő baj, hogy harmadoltam a karton dobozt, amiről indultam, de azt a kép alsó 1/10-e alá kellett volna komponálni. Akkor nyerek látómezőt vertikálisan.

De jó lesz ez, kell még próbálkozni.

Sikerült a 3"-os gépet 2x is belevágni a fűbe, amikor meg akartam sturcolni a kartont, hogy pont belefussak szépen a látómezőbe, de egy magasabb fűcsomóban elakadt és utána csak azt hallani, hogy zizeg a motorja, majd tompa umpf hanggal lefojtja a fű. És persze a kép a szemüvegben megfordul 17x egy másodperc alatt. Semmi baja nem lett, a füvet ki kellett szedni a propellerek és a karok közül mondjuk.

Az 5"-os elfújta a dobozt a 3,14-csába felszállás során, a 2,5"-ost pedig gyakorlatilag elfújta a szél. Mert az rendesen fújt. Szóval legközelebb 3" és 5" lesz. És valamit optimalizálok a kamera szögével.

(#70203) Jahno válasza Samott (#70201) üzenetére


Jahno
őstag

Kérdés néha, hogy vidéki kollégák mit olvasnak és honnan. Egyik is most írt:

"Friends in Hungary, please help me understand what's going on with Index.hu. What I'm hearing is very concerning."

(#70204) qnadam válasza Samott (#70201) üzenetére


qnadam
veterán

nekem az az elképzelés tetszik rettentően, hogy a Gyurcsány verte szét az indexet :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#70205) Jahno válasza qnadam (#70204) üzenetére


Jahno
őstag

Kalapáccsal?

(#70206) -NoVa- válasza Jahno (#70203) üzenetére


-NoVa-
őstag

Aztán ennek a történetnek a két felét is hatféle irányból látjuk, leginkább semmit sem tudunk róla biztosan.

(#70207) Jahno válasza -NoVa- (#70206) üzenetére


Jahno
őstag

Én nem is nagyon foglalkoztam vele mélyrehatóbban. Fél infók meg fél sorok vannak, de inkább kerülöm is, most mit mondjon az ember? A két daeab 10ezer forintos fékcső meg többi sallang miatt sokkal nagyobb kedvem lenne kukákat gyújtogatni.

(#70208) FőDudu válasza qnadam (#70204) üzenetére


FőDudu
addikt

Azt nyilatkozta a Bodolai, hogy a kirugott foszerkeszto szivarogtatott es baloldali politikusokkal tervezett valamit az index ellen. Es fellazitotta a dolgozokat a kirugasa utan.

Azt nem tudom a baloldaliaknak mi baja lenne az index cikkeivel, tan az utolso volt ami kormany kritikus cikkeket hozott le.

Valoszinuleg sosem tudjuk meg a teljes igazsagot.

FőDudu

(#70209) npera válasza qnadam (#70204) üzenetére


npera
újonc

Szerintem Soros volt!!!!

(#70210) Samott válasza Jahno (#70203) üzenetére


Samott
addikt

Tegnap nagyott ment a Hacker News-on is, magyarazhattam a kulfoldi kollegaknak hogy mi a fene ez.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#70211) Samott válasza FőDudu (#70208) üzenetére


Samott
addikt

Bodolainak teljesen elment az esze, nem ertem miert elezte ki igy ezt a helyzetet. Fogjak valamivel? Irta valami nagyokos, hogy hat o a fonok azt kell csinalni amit mond, mikozben az index pont arrol volt hires, hogy nem turi az ilyesmit, nem fonoknek valasztottak hanem kiosztottak neki ezt a szerepet. Az meg addig tart, amig fonoknek elfogadjak.

En is lattam egy kepernyofotot egy ilyen bejegyzesrol, de meg senki nem igazolta, hogy valos.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#70212) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Index téma:
Én szerettem, de a cikkek kb 10%-t olvastam el. Nagyon sok rajta csak vmi post volt, nem is igazi összeszedett cikk, ott meg az ember nem vár el minőséget. Nem is nagyon adtak.
Viszont alapvetően érdekes témáik voltak, reálisan utánamentek dolgoknak, a tényfeltárós cikkeket, videokat szerettem. Remélem akik most felálltak azok csinálnak egy index2-t és problem solved. Ha bevállalják, hogy az elején 2-3hónapig nem lesz bevétel, mert így beinvesztálnak, akkor utána visszaáll minden a régi kerékvágásba.

Autós téma:
Nem szoktam érni, hogy valakinek miért jó ha 1-3évente cserélgeti az autóját. Nekem az autó az kötődés, mert szeretem, törődök vele, a család része kb, mégha most jóval keveebb törődést is kap. A kispolszki 6évig, az e30 10évig volt meg, a mostani pedig már 4 éve nyüstölődik.
Jahnonak valóban régebbn kellett volna megszabadulni az autótól, de ez ördögi kör. Tud lenni. Mindig csak egy kicsit költesz rá és éppen aktuáisan úgy gondolod, hogy jéééé most kiadok 1-200ezret és akkor lesz egy jó autóm. Mégiscsak olcsóbb mint pár millát hozzádobni és venni mást. Aztán fél-1év múlva megint ez a kör van. És éppen aktuálisan nem tűnik sok kiadnásnak.
Én is most ebben a cipőben járok, ez a csapágyas történet nem éppen jött jókor és ráadásul nem is nálam ment tönkre, hanem annál a faszkalap kóklernél. Ha ez a futóműves ráköltések előtt derül ki, akkor lehet, hogy én is inkább eladtam volna.
De lehet ezt matekozni is, én is azt csináltam. Hiába fogom most gyakorlatilag 1éven belül rákölteni az autó eredeti vételárát, ha eladom, akkor ott tartok, hogy kb nullán vagyok, vagy maradt kb 2-300ezrem, és akkor vehetek valami mást, amivel megint lehet szopószorzó.

És akkor local kereskedős csoportban meg látom azt, hogy néha kurvajó állapotban lévő autókat hirdetnek nepperek, ilyen 4-600ezerért. Akkor elgondolkodom, hogy amit az autóra költenék, annyiból tudnék venni mondjuk egy patika 4-es vagy 5-ös golfot.

Nade a vétál nem minden. Múltkor raktak fel egy kurvaszép nemtuddomilyen mercit, bőrülésekkel, nagyon szép állapotban, asszem 2005-ös. 4zónás digit klíma, herevakaró, minden, és annyiba lenne mint a suzuki amit nézünk. Csakhát a későbbi fenntartás meg szívás, mert nagyon be lehet szoponi.

Szóval innentől két eset van. Vagy az ember rendberakja az autót, vagy nyel egyet, hogy akkor a vételára és a ráköltések mennek a lecsóba és úgy áll hozzá, hogy akkor nem autóbeszámítás van, hanem nulláról kifizet egy másik autót. Itt az a kérdés, hogy az ember akar-e, tud-e szívni az adott autóval, vagy úgy gondolja, hogy megér annyit egy újabb autó ára, hogy ne legyen nyűg. Aztán ha azzal is baj van.... :U

(#70213) qnadam válasza Samott (#70211) üzenetére


qnadam
veterán

Bodolai szerintem jót akart, de megszívta csúnyán.
Bodoky (nem Bodoki!) írásával nem egészen értek egyet, de amit Bodolairól ír, azzal asszem igen.
Mérő László is írt jót, abban van egy ilyen fontos rész: Amúgy még abban sem vagyok biztos, hogy valóban a kormány ármánykodása vezetett az Index eddigi formájának megszűnéséhez. Ez a tulajdonosi struktúra természetellenes és tarthatatlan volt. Erre utal az is, hogy a tulajdonosok egyáltalán nem igyekeztek, hogy tulajdonuk megőrizze az értékét, ölbe tett kézzel nézték, ahogy az ország leglátogatottabb portálja a jelen formájában megszűnik.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#70214) qnadam válasza blueboi69 (#70212) üzenetére


qnadam
veterán

Nem szoktam érni, hogy valakinek miért jó ha 1-3évente cserélgeti az autóját. Nekem az autó az kötődés, mert szeretem, törődök vele, a család része kb, mégha most jóval keveebb törődést is kap.

más meg a telefonját cserélgeti kéthetente-havonta :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#70215) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Egy Mazda RX7 ami kéne... link

(#70216) Samott válasza qnadam (#70213) üzenetére


Samott
addikt

Merot en is olvastam, Bodocs is jot "irt":

"Más országokban egymással versengő újságok sokaságát figyelhetjük meg. Mindegyik a magáét fújja, és az irányzatoknak ez a kétségbeejtő sokfélesége teljes zavart idéz elő az utca emberének fejében; a mi valódi demokráciánkban homogén sajtó felelős a nemzet előtt azért, hogy az embereket helyes politikai oktatásban részesítse. Az újságjainkban megjelenő cikkek nem egyik vagy másik elme szüleményei, hanem érett, gondosan előkészített üzenetek az olvasónak, aki azokat ugyanolyan komoly lélekkel és elmével fogadja." (Vladimir Nabokov: Baljós kanyar, fordította M. Nagy Miklós)

Es ha mar idezgetunk, itt egy indexes mondta el, miert mondtak fel.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#70217) blueboi69 válasza qnadam (#70214) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Azt sem tudom megérteni. Fogyasztói társadalom mintaemberei. Nekem céges telóm van, kb 2évente lehet újat igényelni, ha indokolt. Namost általában addigra azért vagy az akksija kezd kókadni, vagy a kijelzővel van valami, de alapvetően sem az én telóm sem asszonyé nem cserélődik gyakran, csak akkor ha már tényleg a működését gátló gond van.
Szóval ezt sem értem igazán :)

(#70218) PELLE válasza WiZARD (#70185) üzenetére


PELLE
tag

Innen Győrből tök8 hogy Ferihegy vagy Schwechat
Meg Pozsony.

(#70219) Samott válasza blueboi69 (#70212) üzenetére


Samott
addikt

En gondolkoztam, hogy megtehetem, at kene ulni egy plugin hibridbe (lassan a haromhavi nettoba is befer), de ugy nez ki nalunk marad a home office, szoval a kocsi nem prioritas most. Boltba szaladgalni pont jo a mostani is.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#70220) eattila válasza qnadam (#70204) üzenetére


eattila
csendes tag

Jedi mind trick! :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#70221) Samott


Samott
addikt

Na ez jo jatek... :) Bar gondolom nem art inni is hozza. :)

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#70222) eattila válasza Samott (#70221) üzenetére


eattila
csendes tag

Akkor jobban csaptak volna :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#70223) blueboi69 válasza Samott (#70221) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ez kurvajó, ezen én is felröhögtem :DD
Tegnap volt itt nálam egy régi cimborám italozni, ordas módon másnapos voltam ma. Szerencsére asszony és a gyerekek anyósomnál nyaralnak még holnapig :)

(#70224) zetor2000 válasza blueboi69 (#70223) üzenetére


zetor2000
senior tag

Én is másnapos voltam :)
Kollegákkal italoztunk tegnap. Nem sokat, csak ~5-6 sört, meg 1 portorico-t. De valami nem volt jó, mert reggel arra ébredtem, hogy szétmegy a fejem. Olyan fél 1ig nem csináltam semmit, csak aludtam. Utána kezdtem helyrerázódni.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#70225) npera válasza -NoVa- (#70215) üzenetére


npera
újonc

Jól köpi a lángot, seal of approval.

Oviba járni még talán ez az AWD is jó lehet, bár ez csak pici lángot köp, ami hiba.

(#70226) npera válasza PELLE (#70218) üzenetére


npera
újonc

Vagy Bratislava! Az is ott van a közelben :C

(#70227) Jahno válasza blueboi69 (#70217) üzenetére


Jahno
őstag

Cégemnél erősen 10 éves telefonok mennek. Levelezés nem, de iPhone4 és Lumia 520 simán harcban áll, ahhoz képest kevés hullással.

(#70228) Jahno válasza Samott (#70210) üzenetére


Jahno
őstag

Ki szarral hadakozik, szaros lészen. Nem tudom ki mondta, de az ilyen jellegű kultúrát azért felszivom.

(#70229) Samott válasza Jahno (#70228) üzenetére


Samott
addikt

De itt mar lassan csak a szar marad.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#70230) npera


npera
újonc

Nova, bad news!

Gyakorlatilag értékelhetetlen lett a felvétel. Rossz szögben volt a kamera.

De! Van egy kis gazcsomó, ami jól látszik a mezőn, arra fogom irányítani a kamerát legközelebb, aztán akkor jóval több látszik felfelé. Akkor fel tudok szállni akárhol, aztán a kamera állványa (szintén jól látszik) és a gazcsomó között kell repüljek. A levegőből jól látszik majd a két "ojjektum", csak közötte kell átrepüljek lehetőleg jól bedöntve nagy gázzal.

Két dolog a necces, ami három:

1. nagy gázt adni egy dolog, de utána k@rva gyorsan történik minden és meg kell próbálni nem eltrafálni a kamerát vagy az állványt. Mert ugye minél tovább repülsz a kamera felé annál nagyobb eséllyel vagy a képben. De ha eltrafálod, akkor valami el fog törni. Több dolog is vélhetően.

2. a földhöz közel repülve elég pici a marginál. 3x csűrtem bele a 3"-os gépet a fűbe, elég jót nyekkent mindegyik alkalommal. De bírja, úgy tűnik. Az egyik alkalommal kábé 17x átfordult több tengelye körül is, de csak pici föld ment a kar és a motor közé, de semmi nem tört el rajta.

3. távolabb kell álljak a kamerától legközelebb. Amikor egyszer áthúztam saját magam és a kamera között (kábé 3 méter volt) az 5"-os géppel talán 60% gázon, akkor éreztem az erőt. Ha pofánvágom magam, akkor előbb el kell állítani az artériás vérzést és csak utána tudom elkezdeni eloltani a lipó tüzet... :C

(#70231) npera válasza -NoVa- (#70215) üzenetére


npera
újonc

Nova, megosztottam és anyám lájkolta..... :Y :C

(#70232) npera válasza blueboi69 (#70217) üzenetére


npera
újonc

Nekem a szIfon 6S telefont cserélték biztonsági okból pár hónapja. Csodálkoztam, mert asszonynak is az van és még most is jönnek rá frissítések. Kaptam egy XR-t, atom nehéz és rohadt nagy. De office felhasználásban egy hetet megy egy töltéssel. Vettem hozzá szilikonos tokot és övtáskát, mert zsebben hordani ekkora tepsit utálok. Ez arra is alkalmas, hogy az éhes nőstényeket elriassza, a mobilos övtáska teljes biztonságot nyújt számomra....

( #meneither )

(#70233) Sipi- válasza blueboi69 (#70217) üzenetére


Sipi-
tag

Hahaha, nemsoká lesz, hogy 5 éve kezdtem a Q-nál, kb. 4-5 hónap után kaptam céges előfizetést és választhattam telefont komoly 20ezres összeghatárig. Azóta nem kérdezték meg, hogy le akarom-e cserélni. Volt kolléga egyszer megkérdezte. Választhatott volna 10ezer forintos keretösszegig telefont. Inkább mondták volna azt, hogy nem, az is jobban hangzik.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#70234) Phülöp válasza Sipi- (#70233) üzenetére


Phülöp
addikt

Én egy hetet toltam le, de nincs céges mobilom.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#70235) npera válasza Sipi- (#70233) üzenetére


npera
újonc

20k HUF? Abba leginkább a nem smartphone telefon telefonok férnek bele, nem?

(#70236) Gabibácsi válasza qnadam (#70204) üzenetére


Gabibácsi
tag

Hol írtam ilyet? Visszavette a momentumtól. Síma ballib belháború, műhisztivel. De lehet menni tüntetni értük, meg támogatni, ők meg röhógnek a markukba, már gondolom reg megvan az új helyük. :DDD

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#70237) Gabibácsi válasza -NoVa- (#70206) üzenetére


Gabibácsi
tag

Pontosan. De azért megy már a világban hogy jajj diktatúra stand with index, meg a többi fasság...

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#70238) Gabibácsi válasza Samott (#70229) üzenetére


Gabibácsi
tag

Vándorolj ki nyugatra, szivárvány, blm, pride, kerítés kolbászból :)
aztán majd rájössz hogy a politika mindenhol ugyanolyan ocsmány, sőt

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#70239) Gabibácsi válasza npera (#70232) üzenetére


Gabibácsi
tag

Van hozzá műbőr kalapod és autóstáskád is? :Y

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#70240) Gabibácsi válasza Phülöp (#70234) üzenetére


Gabibácsi
tag

Nekem egyszer volt céges mobilom. Egy nokia 5110. Nekem akkor már 6210 volt, pedig nem voltam sosem uptpdate :DDD
basszus most viszont rájöttem hogy lehet lesz cégesem, mer valami manager vagy mi a pöcs lettem

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#70241) Gabibácsi válasza npera (#70235) üzenetére


Gabibácsi
tag

20 ezerért akár egy használt régi samsung is kijön :DDD

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#70242) qnadam válasza Gabibácsi (#70236) üzenetére


qnadam
veterán

hol írtam, hogy te írtad?

egyébként szerinted ballib belhiszti, szerintem meg nem. úgyse fogjuk egymást meggyőzni, innentől teljesen felesleges vitatkozni rajta.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#70243) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Jah, az viszont szégyen hogy Lillafüreden, ami amúgy eléggé túristás hely, nincs egy wc sem. Vannak büfék, meg van egy publikus wc ami zárva...

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#70244) Gabibácsi válasza qnadam (#70242) üzenetére


Gabibácsi
tag

Hol írtam én azt hogy nem azt hittem hogy nem rám értetted? :DD

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#70245) npera válasza Gabibácsi (#70239) üzenetére


npera
újonc

Nem, de ha casual vagyok, akkor piros zoknit húzok a szandál alá. Na, attól teljesen bevadulnak a nők...

(#70246) Gabibácsi válasza npera (#70245) üzenetére


Gabibácsi
tag

Kicsit azért csalódott vagyok

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#70247) FőDudu válasza Gabibácsi (#70241) üzenetére


FőDudu
addikt

mindegy, csak legyen rola szamla, mert ceges lesz ;)

FőDudu

(#70248) Gabibácsi válasza qnadam (#70242) üzenetére


Gabibácsi
tag

Persze, nem erdemes, csak rögtön ment tényszerűen minden feltételezés

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#70249) Gabibácsi válasza FőDudu (#70247) üzenetére


Gabibácsi
tag

Jahno siman ad rettesoftos számlát :DDD

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#70250) Samott válasza Gabibácsi (#70238) üzenetére


Samott
addikt

Felreertesz, nem csak itthon nem csak orban, az egesz vilag megurult, brexit, trump, putyin a kinai micimacko. Ugy nez ki, hogy tenyleg megcsinaljak az Idiocracy-t, es a hulyek gyoznek.

Ott ez az egesz BLM mozgalom, azok se jobbak. Tenyleg ne oljenek meg senkit az ut szelen egy hamis huszdollaros miatt, de hogy ennek oromere filmeket tiltanak be? Pont olyan hulyek mint akik ellen kuzdenek.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.