Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3344) zetor2000 válasza eattila (#3332) üzenetére


zetor2000
senior tag

Exem EÜ dolgozó, műtősnő, diplomával. Évi ~6M körül keres, kicsit talán felette, ez bruttó. 0,67el lehet szorozni, annyi a nettó. Ebben minden benne van, kafetéria, anyámcsipája, minden (még némi mobiltelefon is).
Néha telefonos ügyel, néha 24ben benn van, néha 8órázik, néha annyi se, napi beosztás válogatja. Budapesten.
Ezzel a tapasztalattal, ami van neki (~20-25év "szakdolgozói", ebből 2-3 ápolói, diploma nélkül, a többi diplomával, az utóbbi ~8-10 év szervátültetős), szerintem odakinn halálra keresné magát, csak se nyelvtudás, se egyéb motiváció nem volt eddig neki.
Eddig nekem sem.

A közszféra eléggé eltérő bérezéssel van megáldva. A közalkalmazotti bértábla minimumokat határoz meg, amit meg lehet pótlékolni, ergo annyit kereshet, amennyit akarnak neki adni.
A köztisztviselői dolgok megint csak ilyenek, és a kormányhivatali dolgozók megint más tészta. Ott is bértáblák vannak, amiben vannak valamik, amit lehet pótlékolni, ha kellene.
Ezekhez jönnek az EÜ dolgozók, a tanárok, a könyvtárosok, a postások, a fegyveres erők dolgozói (rendőr, tűzoltó, katona...) stb., ezek mind színezik a képet. Asszem a közszféra nagy átlaga ~250-350 közt kereshet. Ehhez van sok 2M+ fizetés, meg van jóval több 100E fizetés...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.