Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-02 09:11:11

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53851) zsoltzsolt válasza tomy86 (#53850) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Mi az amit tud nem tud? Régen én is a Mort Payert használtam, azért kérdem, mert szerintem visszatérek rá. Azt szerettem benne hogy olyan minőségben játszotta le a zenét, amilyenben feltettem a telóra. Vagyis én nem hallgatok mp3-at ☺

(#53852) tomy86 válasza zsoltzsolt (#53851) üzenetére


tomy86
addikt

Semmi extrára nem kell gondolni. Nekem az a szokásom, hogy előadónként külön mappában tárolom a zenéket. Viszont a Powerampot és a legtöbb társát nem lehet rávenni, hogy pl. a headset gombjának kétszeri (vagy akármilyen) lenyomására mappát váltson. A Mort Player ezen része viszont nagyon jól beállítható (hosszú nyomás, 1,2,3,4,5 rövid) és szerintem semmivel sem szól rosszabbul, mint a fizetős társai. Persze csak egy pár ezer Forintos headsetet használok, úgyhogy lehet az is az oka, hogy nem hallok különbséget. Egyébként sem hiszek abban, hogy mindenféle progikkal kell a hangzáson "javítani".

[ Szerkesztve ]

(#53853) zsoltzsolt válasza tomy86 (#53852) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Köszi. Én is azt gondolom, hogy nem szabad különböző eq meg hasonlókkal "javítani" a hangzáson, én azt szeretem, ahogy azt az előadók, zenészek megírták, nem pedig egy módosított zenét. A Mort Payer pedig az eredeti hangzás visszaadásában is tökéletes

(#53854) Bozek válasza tomy86 (#53852) üzenetére


Bozek
nagyúr

Én belezavarodnék, hogy mikor mennyi rövidet is kellene nyomnom. De nem használok mikrofonos headset-et, így nem érdekel, ezeket amúgy is meg tudom csinálni az órámon is. :)

(#53853) zsoltzsolt: Senki se kötelez rá, hogy a PowerAMP-nál EQ-t használj. Soha nem is kapcsoltam be eddig.

[ Szerkesztve ]

(#53855) tomy86 válasza Bozek (#53854) üzenetére


tomy86
addikt

Akkor most mi is a lényeg, azon kívül hogy téged nem érdekel ez a funkció? :F Mert hogy órát nem veszek az tuti. Inkább elosztogatom az árát :) Vagy finoman utalsz az eladó SmartWatchra ;]

[ Szerkesztve ]

(#53856) zolaas


zolaas
senior tag

Üdv Mindenkinek!
Olyan alkalmazást keresek a telómra, amivel a hálózaton tudok tallózni, 2 pc-n tudok másolgatni stb. 2 gép között pl a telóval. Lehetőleg magyart, és ingyeneset.
Ha nem jó topicban érdeklődöm irányítsatok már át.
Köszönöm.

Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D

(#53857) zsoltzsolt válasza Bozek (#53854) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Poweramp -t is használom, de pl. EQ nélkül a Mort Payer hangzása jobb, vagy legalábbis más ☺

(#53858) k850 válasza tomy86 (#53852) üzenetére


k850
addikt

A füles tényleg nagyon fontos, de már 3-4 ezer Ft is lehet nagyon jól szólót vásárolni.
Az viszont számomra érthetetlen, hogy száz előadó, akkor száz mappa! :F Ráadásul ezt vakon a füles béna gombjával vezérelni! Phúúúú! Ez kemény! :B
Elvész a lejátszó grafikus élménye ill. sokkal gyorsabban lehet szerintem választani zenét vagy mappát.
Egyébként nagyon könnyen lehet mappa szerint is választania a Poweramp-ba.

(#53851) zsoltzsolt
"Mort Payert használtam"
"Azt szerettem benne hogy olyan minőségben játszotta le a zenét, amilyenben feltettem a telóra. Vagyis én nem hallgatok mp3-at"

Itt, ha a flac fájlformátumra utalsz, akkor a Poweramp is tudja.

". Én is azt gondolom, hogy nem szabad különböző eq meg hasonlókkal "javítani" a hangzáson, én azt szeretem, ahogy azt az előadók, zenészek megírták, nem pedig egy módosított zenét."

Én meg azt gondolom, hogy a hallgató ízlése is ugyan olyan fontos, mint az előadó szándéka. Éteremben ill. otthon is szoktuk módosítani az ebéd ízét! Vagy te nem?
Egyébként a hangszín beállítással lehet visszaadni a technikai torzításokból adódó hang minőséget. Koncerteken sem véletlenül van keverőpult a nézőtéren. Az akusztikához igazítják a hangzást.

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#53859) tomy86 válasza k850 (#53858) üzenetére


tomy86
addikt

"száz előadó, akkor száz mappa"
Valószínűleg mások a zenehallgatási szokásaink. Egyszerre max 10 előadótól vannak fenn albumaim.
"vakon a füles béna gombjával vezérelni"
Miért olyan bonyolult megnyomni egy gombot és miért kell azt még látni is?
"Elvész a lejátszó grafikus élménye"
Nem tudom ki, hogy van vele, de én nem szoktam nézegetni a lejátszót. ;]

Nem akarlak meggyőzni, hogy az én elgondolásomat használd, te se akarj engem meggyőzni! Hidegen hagy, hogy miket tud a Poweramp (mint írtam megvettem, tehát tudom), mert egy számomra fontos dolgot nem tud.

[ Szerkesztve ]

(#53860) Zolly444 válasza zolaas (#53856) üzenetére


Zolly444
aktív tag

Ha két gép közt akarsz dobálózni a cuccokkal akkor TeamWiever(Ingyenes az eredeti oldalon ha személyes licenset állítasz be) és a fájlátvitelt használod. Ha telóra akarsz másolni akkor meg ott az USB kábel.. Nemde? :D
Edit:Off

[ Szerkesztve ]

(#53862) Bozek válasza Zolly444 (#53860) üzenetére


Bozek
nagyúr

Szerintem a két PC között router-ként akarja használni a telefont... De ez úgy hülyeség, ahogy van, ezekre már létezik USB kábel is vagy UTP crosslink kábel.

(#53863) tomy86 válasza #20749568 (#53861) üzenetére


tomy86
addikt

Szerintem is megér egy próbát, bár már régóta nem fejlesztik, úgyhogy pl. ART-on nem tudom működik-e, de dalvikon vígan megy CM11-en (4.4.2) is. Viszont a Poweramp sem rossz választás attól hogy nekem nem jön be az érthetetlen elvárásaim miatt :) . De szerintem próbálj ki több lejátszót is mielőtt valamelyiket megveszed. Player Pro, GoneMad, Jetaudio, stb.

[ Szerkesztve ]

(#53864) k850 válasza tomy86 (#53859) üzenetére


k850
addikt

Van egy zenélő dobozom jay-tech mini bass cube [ jay-tech mini bass cube]
nagyo jól szól a méretéhez viszonyítva, de egyet nem szeretek benne, hogy nyomogatni kell vakon ide-oda a számokhoz. Na valami hasonló fülesről is. Tudom miről beszélek mert, én is szoktam így váltani. A vége mindig az, hogy előveszem a telót.
És mekkora élmény, főleg, ha rendesen meg van szerkesztve a zeneszámok infója, album borító és stb.
Ekkor már nem, csak a fájlnév alapján kereshet az ember, hanem előadó, album név, stílus alapján, évjárat, legjobbra értékelt, nem rég hozzáadott stb.
Persze ehhez igényesnek kell lenni, mert nem kis macera megszerkeszteni, de megéri! Ekkor már a vizuális inger is feldobja a felhasználót.
Használd ahogy akarod, de akármelyik lejátszót használod, hidd el, hogy érdemes megszerkeszteni a számok infóját (tag). ;)

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#53865) kovisoft válasza zolaas (#53856) üzenetére


kovisoft
őstag

Ha olyasmire gondolsz, hogy a két PC megosztott mappáit tallózni, és az ott levő fájlokat másolni, akkor ES File Explorer. Ennek van egy LAN füle, ahol látszanak a hálózaton levő gépek, és bármelyiket megnyitva annak megosztott mappái.

(#53866) zolaas válasza kovisoft (#53865) üzenetére


zolaas
senior tag

Na ezaz:) Biztos, hogy félreérhető vagyok/voltam. Van 2 gép az egyik a nappali amásik pedig lenn az alsóépületben. A 2 gép között szeretnék filekat mozagtni, úgy, hogy a telóról vezérlem. A 2 gép kábellelt a routrbe a teló meg wi-fin.

Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D

(#53867) tomy86 válasza k850 (#53864) üzenetére


tomy86
addikt

"hidd el, hogy érdemes megszerkeszteni a számok infóját (tag)"
Amióta pc-n is tárolok zenét (tizenx éve) mindig maradéktalanul ki volt töltve az info rész. De nem szoktam a lejátszót nézegetni (mellesleg a MortPlayer kinézetével sincs semmi bajom). Ha valamit épp megunok vagy nem passzol a hangulatomhoz, akkor mappát váltok. Ez egy másik előadót és jó eséllyel egy másik stílust is jelent esetemben. Nem akarom folyton előrángatni a telefont és a lejátszót bűvölni.
Amiről írsz az nekem pc-n fontos (id tagek), mert ott egy "kicsit" több zenét tárolok, mint az sd kártyán. De a lejátszó kinézete ott sem érdekel.
Mondom, hogy mások a zenehallgatási szokásaink :)

(#53868) k850 válasza zolaas (#53866) üzenetére


k850
addikt

Nehéz elképzelni mi a problémád!
Ha nem titkos és bizalmas a fájljaid, akkor ott van a felhő szolgáltatás, ha meg nem bízol ilyen jelegű adatokat egy közvetítőre, akkor egy memória hordozóval átmásolod. Vagy hálózatba kötöd a két gépet.
Minek bonyolítani telefonnal? :F

-Minden telefon annyit ér a gazdájának, amennyit ki tud hozni az ember belőle! Az IQ-val arányos a telefon tudása.

(#53869) Zolly444 válasza zolaas (#53866) üzenetére


Zolly444
aktív tag

Nem értem miért telefonról akarod vezérelni. Azt előző HSZ em még mindig él. A program akár androidra is feltehető és oda is vihetsz fájlt. Bár egyszerre csak 2 eszköz lehet összekapcsolva. A fájlátvitel oda-vissza érvényes.

(#53870) karcsi3


karcsi3
tag

Gondoltam kiprobálom a pushbulletet de vmiért nem jelentkezik be rendesen, ha értesítést kapok a telefonra akkor az megjelenik gépen, de gépről nem látom a telefont, valamint telefonon megkapom mindig értesítésbe h nem tud bejelentkezni a telefonom Google accba ha rákattintok akkor ezt a hiba üzenet kapom nincs ötletetek esetleg?

[ Szerkesztve ]

(#53872) air válasza zolaas (#53866) üzenetére


air
nagyúr

Egy megoldást tudok elképzelni.
TeamViewerrel, vagy bármi más RD alkalmazással belépsz az egyik gépre, és onnan FTP-vel, vagy Windows share-en keresztül mozgatod a fájlokat a két gép között.

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#53873) petipetya válasza zolaas (#53866) üzenetére


petipetya
nagyúr

A telón kellene betallózni mindkét gép hálózati meghajtóját egy arra alkalmas fájlkezelőben.

"nincs rá lezsóidő"

(#53874) vadászcsiga


vadászcsiga
félisten

Sports Trackerben hogy lehet beállítani a facebook fiókomat? Sharing opctionnál kérdezi a megosztást de bejelentkezést nem kér. Több mint fel éve akarom megkérdezni, azóta használom androidon, előtte ios, ott egyszer beállítottam azután postolgatott automatikusan. Itt fel éve nincs post.

[ Szerkesztve ]

(#53875) #79335424 válasza petipetya (#53873) üzenetére


#79335424
törölt tag

Sanszos, hogy ezzel nem két gép között mozgatnál adatot, hanem a telón keresztül. Amit Air írt, az működőképes, én csináltam már ilyet. De ha ugyanott lennék, ahol legalább az egyik gép, akkor én inkább odaülnék elé, mert ez a telós vezérlés egyáltalán nem kényelmes.

[ Szerkesztve ]

(#53876) zolaas válasza Zolly444 (#53869) üzenetére


zolaas
senior tag

Nem értem amit nem értesz, de biztos, h én beszélek máshogyan.
Szóval: van a nappaliban 1 HTPC aminek nincs most jelenleg semmiféle beviteli eszköze. (illetve van egy táv, de azzal nagyon bonyolult a win-es bogarászás. Van lenn az alsó épületben a dolgozószobám, ahol van egy PC, amin vannak a filmjeim stb. Ahhoz, hogy a htpc-re kerüljön onnan film, le kell menjek és a lenti gépről kell a htpc-re másolgatnom a filmeket, zenéket stb, amit épp nézni hallgatni szeretnénk. Ezt szeretném kikerülni, ha van ilyen alkalmazás telóra. ( Már miért ne lenne, hisz minden van:D ) A fotelből kényelmesen.

Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D

(#53877) petipetya válasza vadászcsiga (#53874) üzenetére


petipetya
nagyúr

Csak tipp, de szerintem érdemes lenne törölni az alkalmazás adatait a faszbukon:
- teló / Facebook / jobb oldali menü / privacy shortcuts / more settings / apps / xy / alul a kék remove gomb
- Facebook desktop felülete / felső sávban a lakat ikon / további beállítások megtekintése / alkalmazások / xy / eltávolítás

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#53878) #79335424 válasza zolaas (#53876) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ez eccerű. A "táras" gépen csinálsz egy megosztást, a HTPC médialejátszóján pedig beállítod, hogy használja azt (vagy azt is). Ehhez nem kell másolgatni. Nem tudom, hogy mi fut a HTPC -n, de ha XBMC, akkor ahhoz van androidos távirányító. Sztem még a fájlmásolás is megoldható vele. VLC -t is tudsz vezérelni Androidról.

[ Szerkesztve ]

(#53879) petipetya válasza #79335424 (#53875) üzenetére


petipetya
nagyúr

Értem. Vállalnám, mert számomra elfogadhatatlan az, hogy valami miatt a gép elé kelljen ülni (értem ez alatt azt, hogy az ölembe veszem a laptopot), amit megoldhatok telón is, még ha kicsit lassabban is.

zolaas módszeréhez pedig még annyit, hogy szintén elfogadhatatlan az, hogy két gép között rendszeresen kelljen másolnom fizikailag. Viszont közben kiderült, hogy itt filmekről (főleg ha HD) és zenékről van szó, így nem olyan egyszerű a helyzet. Talán ha az egyik gépen lévő filmet tudná streamelni a másikon, az megoldást jelenthetne. Ám ennek mikéntjéről fogalmam sincs.

Közben elméletben már meg is oldottad a dolgot. :C

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#53880) air válasza zolaas (#53876) üzenetére


air
nagyúr

Ha kijöttél a write-only módból, esetleg olvasd el az 53872-es írásom, vagy Somatom 53878-asát! :(((
Addig pedig küldj még legalább 3 méltatlankodó hsz-t! :W

[ Szerkesztve ]

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#53881) #79335424 válasza petipetya (#53879) üzenetére


#79335424
törölt tag

Dehogy vállalnád! Bár nem egy mai darab, de induljunk ki az SGS2 -ből! Ez wifin kb. 4MB/s -t tud a gyakorlatban (ezt is csak nagy fájloknál és feltételezve egy jó routert). Ennél a másolásnál ez elméletben kapásból feleződik. Gyakorlatban a felénél is lassabb lesz, mert közben két szerverrel is kommunikál az átvitt adatokról. Közvetlenül két gép között mennyi menne át egy gigabites hálón? Mondjuk 40MB/s?

[ Szerkesztve ]

(#53882) vadászcsiga válasza petipetya (#53877) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Megtörtént, de nem segített sajnos. Viszont látom playen hogy másnak is van gondja ezzel.

(#53883) Istyu74


Istyu74
aktív tag

Üdv,
Tudtok mondani valami elég jó Time Lapse programot ?

Üdv, István.

(#53885) saelin


saelin
veterán

Frissült a play store a napokban, és vele egy időben feltűnt egy érdekes bug. A játékok kategórián belül van olyan, hogy legnépszerűbb könyvek, de... :D

Itt a kép. Másnál is ilyen? Ezen kívül még olyan is szokott lenni, hogy az összes alkalmazás menüben a sima egy kattintást, azt hosszú érintésnek veszi, és így nem megnyitja az app oldalát, hanem kijelöli. Már újra telepítettem apk-ból, de ugyan az.

Aweriot
Persze, csak érdekelt hogy nálam van baj, vagy távolabb. :D

[ Szerkesztve ]

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#53887) #79335424 válasza #20749568 (#53886) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem láttam konkrétan a jelenséget, de el tudom képzelni, hogy ez nem bug, hanem feature. Engem zavart, hogy pl. csak úgy tudom meg, hogy mennyibe kerül egy általam már megvásárolt alkalmazás, ha webes felületen megnézem, vagy másik fiókkal lépek be. Persze ha az összeg mellől elhagyták a megvásárolt-jelző pipát, az gáz. Én azt nem értem, hogy a kommentek rendezésénél miért nem tudom az időrendet alapértelmezetté tenni. Mi az, hogy relevancia szerint rendez? Ez szubjektív. Kinek releváns? A Google -nek? Minden esetre legalább az az idegesítő, felugró ablak eltűnt, amit minden alkalmazás frissítésénél dobott és a vége az volt, hogy nekem milyen jó lenne, ha most megadnám a Google -nak a telefonszámomat.

(#53888) matyi012345


matyi012345
őstag

Sziasztok!

Tud valaki ajánlani olyan programot ami automatikusan néma üzemmódba teszi a készüléket egy meghatározott időben? Pl ha este 10-től reggel 8-ig néma üzemmódba akarom tartani de nem akarom mindig kézzel állítgatni.

(#53889) scream válasza matyi012345 (#53888) üzenetére


scream
veterán

Profile Scheduler vagy ebből a fizetős Profile Scheduler+ vagy Tasker.

Én a PS+ -t használom.

(#53890) matyi012345 válasza scream (#53889) üzenetére


matyi012345
őstag

Köszönöm, sikerült :R

(#53891) nebulo5


nebulo5
senior tag

Hello Mindenki!

Pörgős ez a topik, olvasom is naponta, okosodok!
Nem ehhez a témához illik a kérdésem, de talán van a postolók közt olyan, aki már találkozott hasonló problémával.

Üdv: nebulo

(#53892) petipetya válasza nebulo5 (#53891) üzenetére


petipetya
nagyúr

Mivel másik töltővel nem engedi tölteni, így az alábbi dolgot kellene kipróbálni: csak gépről tölteni és azt összehasonlítani a konnektoros töltéssel.

Feltéve persze ha külön van a töltőfej és az usb kábel. Ha igen, akkor a Sony töltő az a fej+kábel volt egyben? Ha igen, akkor érdemes lenne csak a fejet vagy a kábelt külön kipróbálni. Utolsó dolog: az Alcateles töltővel érdemes lenne másik telefont tölteni, hátha a töltő a hibás.

"nincs rá lezsóidő"

(#53893) nebulo5 válasza petipetya (#53892) üzenetére


nebulo5
senior tag

Köszi a gyors választ! :R
Igen, a kábel leválasztható a töltőfejről, és már tesztelve lett, rendben van.(a Sony töltőfejhez nem volt más kábel, a meglévőmet használtam) Ha gépről töltöm a telót, akkor szinte egy örökkévalóság a töltési idő... (igaz, még nem próbáltam teljesen feltölteni a gépről)
Jó ötlet a töltőfejet másik telefonnal kipróbálni! Eddig eszembe sem jutott... :( (csak találnom kell, egy "vállalkozó szellemű" tel. tulajdonost! )

[ Szerkesztve ]

Üdv: nebulo

(#53895) #79335424 válasza #20749568 (#53894) üzenetére


#79335424
törölt tag

No igen. Ez olyan, mint a programok leírásának a fordítása. Inkább az angol, mert ha pl. a boot -ra azt írja, hogy papucs, akkor soha nem fogom megérteni a program funkcióit. :)

[ Szerkesztve ]

(#53896) busman


busman
addikt

Formáztam a teló belsó tárhelyét...volt rajta pár fotó. Vissza tudom valamivel állítani?

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#53897) petipetya válasza busman (#53896) üzenetére


petipetya
nagyúr

Nem. Feltételezem, hogy nem volt beállítva a fotók automatikus mentése a G+ vagy a Dropbox által. A jövőre nézve mindenképpen ajánlani tudom valamelyiket.

"nincs rá lezsóidő"

(#53898) Heavyrain


Heavyrain
őstag

Melyik androidos szövegszerkesztőben van olyan funkció,hogy a szövegben található összes "X" szót áríja egy "Y" szóra.

(#53899) bigrock válasza Heavyrain (#53898) üzenetére


bigrock
addikt

Jota Text Editor, pl.

(#53900) Heavyrain válasza bigrock (#53899) üzenetére


Heavyrain
őstag

Köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.