Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53901) Bozek válasza busman (#53896) üzenetére


Bozek
nagyúr

Esetleg megpróbálkozhatsz a DiskDigger-el. Root kell hozzá, nálam működött, amikor töröltem a teljes tárhelyet.

(#53897) petipetya: Amihez nem értesz, abba ne szólj bele...

(#53881) Somatom: Mert mindenkinek gigabites hálója van otthon. Általában a router a szűk keresztmetszet vagy pedig a HDD-k írási sebessége, bár már kevés IDE vinyó van a gépekben.

(#53902) zolaas válasza #79335424 (#53878) üzenetére


zolaas
senior tag

Maradjunk annál hogy a streamelés nem jó megoldás. Fizikilag s htpcn kell a filé. Eddig ezt laptopról megoldottam, de az most tönkrement. Ezért gondoltam a telóra,ha már okos. De,ha ilyen egetverő még gondolatban is, akkor veszek 1 wirelees Bill/egér kombot. Köszönöm mindenkinek.

Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D

(#53903) Siriusb válasza busman (#53896) üzenetére


Siriusb
veterán

(#53904) air válasza zolaas (#53902) üzenetére


air
nagyúr

Remote desktop használata telefonon miért eget verő vagy ördögtől való.
De végül is nem számítottam más konklúzióra a témában eddig írt hsz-eid alapján. :W

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#53905) Bozek válasza zolaas (#53902) üzenetére


Bozek
nagyúr

"Fizikilag s htpcn kell a filé."
Akkor menj el a Tesco-ba, ott olcsón van filé és dobd rá a HTPC-re. :D

(#53906) petipetya válasza Bozek (#53901) üzenetére


petipetya
nagyúr

Jogos, amúgy én root nélkül gondoltam. :R

"nincs rá lezsóidő"

(#53907) #79335424 válasza zolaas (#53902) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem egetverő. Rengeteg megoldás lehetséges. De először másolást írtál, aztán filmnézést, most pedig visszatértünk a másoláshoz. De ilyen hozzáállással mindegy. Mi csak segíteni akarunk (én legalábbis). De ehhez ismerni kell a pontos szitut. A remote desktop pl. egy lehetséges megoldás, de a Te esetedben sztem nem a legpraktikusabb. Neked nem kell a vezérlőeszközön látnod a vezérelt asztalát, mert az ott van előtted a TV -n. Neked csak egy megfelelő távirányító kell. MiniPC -hez a Droidmote -t szoktuk használni, csak nem tudom, hogy PC irányítható -e vele. Még régen, Nokián használtam olyan programot, ami a gyroszenzor segítségével, a teló döntögetésével irányította az egeret. Vagy lehet bitorrentsynces megoldás is. Ehhez az kell, hogy a droid támogassa a CIFS csatolást. Két PC között létrehozod adott mappára a szinkront (egyszeri beállítás). A "tár" PC megosztott mappáját csatolod a droidba (Mount Managerben 1bökés). Majd a droiddal áthelyezed a filmet a szinkronizált mappába. Mivel így partíción belüli áthelyezés történik, ezért nincs valós adatmozgás, csak átcímzés. Egy pillanat alatt megvan. Onnantól a másolás a másik gépre már automatikusan megtörténik a vezetékes hálón. A webes felületű fájlkezelőt már nem is részletezem. Ha nem segítség, hanem kötözködés lett volna a célom, akkor azt kérdeztem volna, jogy mi a túrónak egy HTPC -re Windows, egy önálló disztróként futó XBMC helyett. Amihez van Androidos távirányító kliens és sztem hálózati támogatással bíró fájlkezelő plugin is, hogy az SSH -val kezelhető MidnightCommandert ne is említsük.

Bozek:
A gigabites háló nem akkora extra. Ezer éves PC -mben is gigás kártya van. Egy HTPC -ben meg sztem alap. Nem kell hozzá komoly router, mert nem azon fut a szerver. Sőt, elég egy 10/100 -as is, csak akkor egy gigás switch kell, ami nem egy vagyon.

[ Szerkesztve ]

(#53908) zolaas válasza #79335424 (#53907) üzenetére


zolaas
senior tag

Értem azután mégsem, azután pedig újra értem. Azt gondoltam, h egy egyszerű kérdést teszek fel erre jössz azzal, hogy milyen a hozzáállásom. No comment. Tényleg nem kötözködni jöttem, hanem segítségért.
Az egyikötök kérdezte, hogy mi a célom erre leírom, hogy mihez kell. Erre meg aztmondod 2 külön dolog amiről beszélek...nem így gondoltam.
Tehát van 2 külön gépem amiből a nappaliban lévőt HTPC-nek használom főképpen. De mivel nekem úgy jobb, ha annak a belső HDD-in vannak azok amiket nézek/hallgatok így azon tárolom ezeket. Viszont a dolgozóban lévő gépre töltöm le, mert a nappaliban lévő gépen macerás a beviteli eszközök hiányában. És nem akarom a 2 gépet szétszedni, h a lenti gépbe pakoljam a több tárolót. Én eddig azeket a file mozgatásokat a laptopon keresztül a Total Commanderrel csináltam. Bedöglött a laptop és úgy gondoltam, hogy hátha működik ez a telóval is. Nem kell a telóval irányítanom a HTPC-t, mert arra ott a logi harmony, ami gyerekbarát/asszonybarát. Ti ők is használják:) Megszokták. Nem akartam én ezt túlmisztifikálni ennyire, illetve nem is akarok ennyire belemélyedni.
( Zárójelben: nem gondoltam volna, hogy a kérdéseim/válaszaim így felbőszítenének vkit a tudatlanságom okán. Azt hittem ezért van a fórum, de ebben is, mint oly sok mindenben tévedtem:D )

Mind1 kiviszem a leányom kerózni ebben a szép napos időben.

Köszönöm még egyszer a segítségeteket.
És nehogy megint valami eltitkolt cinizmust véljetek ebben is. Paranoiás banda :DD

:C

Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D

(#53910) #79335424 válasza zolaas (#53908) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem hiszem, hogy bárkit felbőszítettél volna. Csak ez az "akkor veszek egy egér-bill kombót" fölösleges volt. Igen, szükség van az infókra, mert számomra pl. nem logikus az összeállítás. Lehet PC -vel letölteni, csak nagyon pazarló. Erre NAS -t szoktak használni, amit bármilyen eszközről elérsz. Itt jön a következő logikai csavar. Egy letöltéshez nem kell közvetlen beviteli eszköz, sőt, még monitor sem. A NAS -okon sincs még csatlakozó sem beviteli eszközhöz. Minden normális letöltő, vagy torrent szoftvernek van webes kezelőfelülete, vagy távkliense (Androidra is). Miért ne futhatna a HTPC -n a letöltés, amit onnan kezelsz, ahonnan akarsz? Pl. a NAS -omon futó pyLoad Android kliense megjelenik a megosztás menüben. A telón böngészve, egy mozdulattal utasítom az otthoni NAS -t a kinézett link letöltésére. Persze a letöltőt futtató eszköz lehet PC is. Azt értem, hogy a letöltő gép miért nem a HTPC tárjára dolgozik. Két gép már tényleg túlzás. De ha a HTPC -n van a tárolás, a letöltő pedig csak "temp", akkor lehetne figyeltetni a letöltési mappát a Bitsync -kel és amint fut mindkét gép, akkor magától leszinkronizálja. De ha mindenképpen másolgatni szeretnél, akkor kaptál rá tippet. Viszont ebben az esetben a letöltő gépet kell irányítanod a droiddal és a HTPC -n kell fusson a másoláshoz a szerver, mert fordított esetben vezérlés közben nincs mozizás. Ezen kívül még vmi ssh-MC, konzolos megoldást tudok elképzelni. Nálam ez is működik droidról (Juice SSH -val), mert a NAS -ra telepítettem MC -t. Biztos van ennek a megoldásnak Wines megfelelője, de azt nem ismerem.

[ Szerkesztve ]

(#53911) zolaas válasza #79335424 (#53910) üzenetére


zolaas
senior tag

Áhhá:) Itten lenni a kutya elásva. Sajnos NAS-ra nálam nincs meg nem is lesz keret. Másra költöm azt a lóvét, a gépeket egy ideig biztos nem fejlesztgetem. A HTPC-nek degrarált gép (Általam:D) is elég combos nem mini pc (brazos meg tsai), néha játszom is rajta. Szóval azt sem fogom egy darabig bántani sztm. Egyszerűségre törekszem az én szemszögemből ez baromi bonyolutan hangzik, de biztos, hogy előbb utóbb megszoknám. Az is gond, hogy én ezeket a megosztott közösen használt távirányított (virtuálisan) dolgokat vhogy nem szeretem. De ez legyen az én bajom. Szóval ennek fényében? Átolvasom ujra amiket ajánlottatok, hátha elsiklottam felette. :R

Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D

(#53912) tonnni1


tonnni1
tag

Sziasztok!

Bocsi,a hülye kérdésért, de pontosan mi az a Time Lapse program? Feltelepítettem, de nem igazán boldogulok vele..

(#53913) canniball válasza zolaas (#53911) üzenetére


canniball
nagyúr

A "lenti PC"-n megosztod a mappát amiben a filmek vannak, a HTPC-n megosztod a mappát amibe tenni akarod a filmeket, az ES File Explorerben (vagy más tetszőleges fájlkezelőben ami képes rá) felveszed mindkét megosztást a hálózati utak közé és kedvedre másolgathatsz. ;)

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#53914) raziel01 válasza tonnni1 (#53912) üzenetére


raziel01
veterán

Minek rakod fel ha azt sem tudod mi az?

Youtube-on írd be, hogy Timelapse és rájössz.

(#53915) Just_Reboot


Just_Reboot
addikt

Sziasztok olyan alkalmazást keresek ami összekapcsolódik a gps alkalmazásal és jelzi vagy mondja hogy hol található trafifax .Előre is köszönöm.

(#53916) #79335424 válasza canniball (#53913) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ez már volt. Te csináltál már ilyet? Kb. mennyi idő alatt ment át mondjuk egy 4,5GB -os ISO?

(#53917) canniball válasza #79335424 (#53916) üzenetére


canniball
nagyúr

Bocsi, nem láttam hogy volt, hosszan értekeztetek a problémáról és nagy részén csak átszaladtam. :B

Nem csináltam ilyet, én ha néha másolni akarok akkor benyomom a gépeket és PC-PC relációban teszem meg, így nem tudom mennyi ideig tart. De a kolléga szavaiból úgy vettem ki neki inkább egyszerű megoldásra van szüksége mint gyorsra, ez ennek pont megfelel. :) Lehet RDP-zni is, de az nem annyira kényelmes.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#53918) matyi012345 válasza tonnni1 (#53912) üzenetére


matyi012345
őstag

Meghatározott időközönként készít egy képet, amit a végén összefűz és video-t kapsz belőle.

(#53919) dokee78


dokee78
félisten

Tudtok olyan appot ami ki tudja menteni a facebbok chat beszélgetést?

(#53920) zolaas válasza canniball (#53917) üzenetére


zolaas
senior tag

Pedig ez az amit kerestem. Pont annyi idő, mintha a a PC-ről indítom. Köszönöm.

Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D

(#53921) MurdR válasza dokee78 (#53919) üzenetére


MurdR
veterán

Gépen is ki tudod menteni? Mert elvileg van rá FF bővítmény.

[ Szerkesztve ]

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#53922) tonnni1 válasza matyi012345 (#53918) üzenetére


tonnni1
tag

Köszönöm

(#53923) dokee78 válasza MurdR (#53921) üzenetére


dokee78
félisten

FF bővítményt tudom,Chromehoz sajnos már nincs.
De lehet addig felteszem a Firefoxot

(#53924) MurdR válasza dokee78 (#53923) üzenetére


MurdR
veterán

Én sajnos másról nem hallottam. És mást nem is tennék fel mondjuk telefonra, mert simán kinézem egy ilyen sehonnai programról, hogy amíg kimenti Neked a facebook üzeneteidet, addig elküldi másnak is, akinek mondjuk nem kellene.

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#53925) RocknRoller


RocknRoller
aktív tag

Sziasztok!
Azt valamelyik kedves fórumtárs meg tudná mondani, hogy 1percnyi Skype beszélgetés kb mennyi adatforgalommal jár?

Köszi!

ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy

(#53926) atike válasza RocknRoller (#53925) üzenetére


atike
nagyúr

"Viberezni például percenként kb. 240 KB-os adatforgalommal jár, ami egy órás beszélgetés esetében 14 megát jelent. Ennél többel kell számolniuk a Skype-ot használóknak, az alkalmazás kb. 500 KB-ot fogyaszt percenként, tehát 30 megabájtot óránként. (A nokiás skype-olók viszont vigyázzanak: a számukra elérhető alkalmazás a hivatalos adatok szerint 3 megabájtot használ el percenként, tehát 180-at óránként.)"

forrás

Google a barátod... :)

(#53927) pulcsi


pulcsi
tag

Hogy tudom azt beállítani hogyha megy a telefonon a bluetoothos net megosztás, és kikapcsolom a képernyőt akkor ne kapcsolja le a net megosztást hanem működjön tovább? Sony U.

''A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny áítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak, mkénit rdeeőzndenk el a btűek'' " Ezért a megrendelése teljesítése legkésőbb a hétfői (január 06) napon 15:00 - 18:00 óra között"

(#53928) Polemius


Polemius
aktív tag

Gépjárműhöz (motoros/autós) tud-e valaki hasznos progit?
Amivel nyilvántarthatóak a tankolások, fogyasztás, szervizelési (olajcsere, stb) periódusok, netán még figyelmeztet is.
Nem baj, ha tud magyarul is.

(#53929) kmarci25


kmarci25
veterán

Én ebből használom a pro verziót: aCar. Nagyon jó kis app, mindent pontosan nyilvántart. A fizetős tud magyarul is, és mindenféle diagramokat meg statisztikákat gyárt. Persze csak akkor, ha vezeted pontosan. Elég elkeserítő látni, hogy milyen marha sokat költök benzinre... :O

[ Szerkesztve ]

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#53930) Jadro válasza Polemius (#53928) üzenetére


Jadro
veterán

Nekem ez jött be: Fuelio Tud magyarul, szinkronizál automatikusan dropboxba, drivera (ha beállítod)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S23 8/128 Green

(#53931) canniball válasza Polemius (#53928) üzenetére


canniball
nagyúr

Még mindig a My Cars (a másik topikban linkeltem), mindent tud amit felsoroltál.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#53932) #79335424 válasza Polemius (#53928) üzenetére


#79335424
törölt tag

Kinek, mi a hasznos. Sztem pl. a Trucker Timer nagyon hasznos. De nem valószínű, hogy ezt Te is így gondolod. Hacsak nem akarod dokumentálni a munkanapon vezetéssel, pihenéssel, egyéb munkavégzéssel eltöltött idődet. :)

[ Szerkesztve ]

(#53933) herdsman12 válasza canniball (#53931) üzenetére


herdsman12
őstag

Pontosan melyikre gondolsz, Davag?

(#53934) RocknRoller válasza atike (#53926) üzenetére


RocknRoller
aktív tag

köszi! :B

ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy

(#53935) GrooveHero


GrooveHero
addikt

Sziasztok. Melyik jelenleg a legmegbízhatóbb időjárás progi? Widget jó ha van, lehet angol nyelvű progi is.
Köszi előre is

Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us

(#53936) LonGleY válasza GrooveHero (#53935) üzenetére


LonGleY
veterán

Nálam abszolut nyerő a WeatherPro. Timeline-on látni az esőre való esélyt és külön(!) a várható mennyiséget, a napsütéses órákat stb., amikből jó eséllyel tippelhető, hogy milyen és mennyire borulós felhőzet várható. Eddig nem tévedett, a kinti munkámhoz alapvetően fontos. Van benne 2 hetes előrejelzés is és mindenféle térképek. A másik, amit használok az az egyszerű, 24 órás timeline-nal operáló Aix Weather Widget.

[ Szerkesztve ]

(#53937) canniball válasza herdsman12 (#53933) üzenetére


canniball
nagyúr

Igen.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#53938) Csigusz 1 válasza GrooveHero (#53935) üzenetére


Csigusz 1
aktív tag

Magyarországra nekem az Időkép vált be legjobban! Nagyon sokat kipróbáltam.
A külföldiek a Yahoo, vagy a Google időjárás-jelentéseit használják, és azok még a fővárosban is messze vannak a valóságtól, mert a reptér méréseit veszik figyelembe - ott meg egész más hőmérséklet (stb.) mérhető, mint mondjuk a belvárosban. Vidéken hasonló a helyzet, csak ott a régiónként még ritkább mérőállomásokat nézik - az meg kit érdekel, hogy 50-100 Km-rel odébb milyen az idő?! Ráadásul többnyire nem is tudod meg, hogy honnan kapod az adatokat (helyi időjárásként)...

My name is Biga... Csigabiga! :D

(#53939) LonGleY válasza Csigusz 1 (#53938) üzenetére


LonGleY
veterán

Az előző hsz-em alapján a külföldi szolgáltatókat azért nem írnám le, 1-2 nagyon ott van! (Nem tudom mondjuk, hogy a WeatherPro mit használhat, de hogy pontos - legalábbis főváros-viszonylatban -, az biztos.) És néha sokkal jobb, áttekinthetőbb grafikonokkal vannak felszerelve, mint a magyarok.

[ Szerkesztve ]

(#53940) Polemius


Polemius
aktív tag

Köszönöm a tippeket!

(#53941) colonia


colonia
aktív tag

Nincs olyan app amivel el lehet tüntetni a kikapcsolásnál a lenyíló menüből a Repülőgép üzemmódot?
Gravitybox-al nem lehet véletlenül megoldani? Köszönöm!

Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy Watch6 Classic

(#53942) gipsztigris válasza GrooveHero (#53935) üzenetére


gipsztigris
addikt

Nekem most ez a kedvenc: Weather & Clock Widget

Magyar nyelvű, pontos, akár 10 napos előrejelzéssel.

"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

(#53943) scream válasza gipsztigris (#53942) üzenetére


scream
veterán

Ezt én is sokáig használtam, aztán váltottam a Beautiful Widgets-re, nagyon szeretem.

(#53944) goom válasza scream (#53943) üzenetére


goom
senior tag

+1 a Beautiful Widgets-re; nekem is bevált.

(#53945) TODI1111 válasza gipsztigris (#53942) üzenetére


TODI1111
addikt

+1 a Weather & Clock Widget-re, már nagyon régóta használom és meg vagyok vele elégedve!

(#53946) aizen92


aizen92
addikt

én az időképet használom! Nagyon jó kis alkalmazás, főleg a widgetje!

;]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#53947) bendi806 válasza GrooveHero (#53935) üzenetére


bendi806
aktív tag

Én viszont az eWeather nevű programra, esküszöm , nekem az vált be :)

(#53948) hodostamas válasza LonGleY (#53936) üzenetére


hodostamas
addikt

Közeli tippelésre még a yr.no-nak a meteogramja. Pl szombathelyre: [link]

ez kirakható akár widgetként is megfelelő progival.

(#53949) vadászcsiga válasza bendi806 (#53947) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Én meg kiszagolok reggel az erkélyen :D

Amúgy a Weather Pro-t használom.

(#53950) Whynot?


Whynot?
aktív tag

szerintem a palmary weather is jó

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.