Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#138216) kiraly.andra


kiraly.andra
aktív tag

Az Androidos Gmail alkalmazás nem tudja megjeleníteni a Dropboxon megosztott PDF fájlokat. Akár a hivatalos "Dropbox for Gmail" kiegészítőt használom, akár csak beszúrom a megosztás címét, az eredmény ugyanaz: "Cannot display PDF (filename.pdf is of invalid format)".

A fájl maga rendben van: megnyitható bárhol, ha csatolmányként küldöm, illetve a levélben is, ha számítógépről vagy Apple eszközről nézem. Android eszközön én magam sem tudom megnyitni az elküldött levélben. A levél egyébként számítógépen születik, ha ez számít valamit.

A kiegészítő és a sima megosztás is egy "?dl=0" végződésű linket generál, ezért kipróbáltam "?dl=1" módosítással. Ez elvileg kikényszeríti a letöltést és csak utána nyílna meg a PDF. Az eredmény ugyanaz, bár egy kicsit más üzenettel: "Cannot display PDF (filename.pdf cannot be opened)".

Nem tudom, hogy a Gmail alkalmazás milyen módon nyitná meg a fájlt, de ugyanaz a link a Chrome böngészőben (ugyanazon az eszközön) jól működik, így arra gondolok, hogy a Gmail nem a Chrome-ot hívja meg a link kezeléséhez.

Nálam nincs fent külön PDF olvasó alkalmazás, a Drive nyitja meg az eszközön lévő PDF fájlokat. Kíváncsiságból töröltem a hozzárendelést (defaults) a Drive alkalmazásnál, de ekkor is ez nyitja meg(?). A probléma persze elsősorban nem az, hogy én nem tudom megnézni a saját elküldött leveleimbe ágyazott anyagokat, hanem az, hogy a fogadó félnél nem megy a dolog. Nyilván nem megoldás azt javaslom egy csomó embernek, hogy a kedvemért cserélje le a Gmail alkalmazást valami másra, így nem tudom, mit lehet ezzel kezdeni.

A problémára keresve elsősorban Dropbox fórumokban van pár találat, én magam is írtam nekik, de elhajtottak, hogy ez Android Gmail hibának tűnik (és szerintem igazuk van).

Örömmel vennék néhány önkéntest, aki nem Gmailt használ a telefonján, hogy megtudjam, más levelezőkliensekben mi történik. És persze bármilyen ötlet jól jönne arra, mi lehet emögött. A megoldás részemről jelen pillanatban nem nagyon lehet más, hogy nem használom tovább a Dropboxot, nem is okozna túl nagy fájdalmat, de azért szeretném kideríteni, hol a hiba oka.

:a:

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.