Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-02 09:11:11

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#137519) Andie


Andie
őstag

Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó topicba írok, de már eléggé kétségbe vagyok esve, és hátha itt ti tudtok segíteni.
Rendeltem egy Vernee Mix 2 telefont, mert egyrészt a fiamnak ilyen van több, mint 1 éve, és nagyon frankó teló, másrészt én is egy Apollo Lite-ot használtam eddig, amíg meg nem fürödtem vele nyaralás közben.
Meg is érkezett a hét elején az új telóm, miután a magyar posta 3 hétig vámolta (kínából 9 nap alatt az országba ért).
A probléma itt kezdődött. Egy csomóan jelezték, barátok, ismerősök, hogy nem tudnak elérni. Pedig a telefon itt van mellettem, ugyanott ülök, ahol reggel már beszéltem 2-3 emberrel, és ők is hívtak. Aztán sokáig senki nem tudott elérni, de én tudtam hívni. Felhívtam a saját céges mobilomról, és tényleg hangpostára kapcsol. Újraindítottam, ezután megint tudtam hívni egy darabig (és mások is), aztán egyszercsak megint nem. A telefon látszólag online, van net (4G), van wifi, hívni tudtam, de engem nem értek el. Aztán egy idő után magától megjavult, én lepődtem meg a legjobban, mikor ismét csörgött.
Ezzel elszórakoztam a héten pár napot, de a végén már rohadt bosszantó volt, mert fontos emberek nem tudtak elérni. Mérgemben tegnap áttettem a SIM kártyát a fiam telójába. Tök ugyanez a telefon, még a verziószáma is az utolsó számig megegyezik, csak ez ugye már 1 éves. Tegnap 5-10-30-60 percenként, ahogy eszembejutott folyamatosan hívogattam a cégesemről, asszonyéról, még Anyámat is megkértem, hogy hívjon - 30ból 30x elérhető volt, kicsörgött, működött. Próbáltam azt is újraindítani, netezni, wifizni, nyüstölni, nem tudtam a hibát előidézni.
Ma reggel visszatettem a sajátomba a sim-et, akkor rögtön hívható volt, kicsörgött, aztán rá fél órára már nem. Nyomtam egy factory resetet, nem is loginoltam be a google accountba, csak egy tök szűz telefon + sim kártya volt, 0 contacts, semmi extra beállítás, csak amit így friss boot után kiad. Semmi változás, a telefon nem hívható. Mostmár én sem tudok hívást indítani, azt írja, "calling", de süket, nem csinál semmit. Gondolom, ha újraindítom megint megy pár percig. A másik SIM slotban is ugyanez a helyzet.
Túrtam a netet pár órát, és találtam hasonló problémát samsung, xiaomi, stb telefonokkal is. Ott azt javasolták, hogy tegyem 3G preferáltra. És tényleg, akkor szépen hívható folyamatosan (legalábbis 3-4x egymás után próbáltam), de levágja a mobilnetet E -re, az meg ugye elég vicces manapság. Írtak valami VoLTE -ról, de bevallom ezt nem tudom micsoda, és valóban ez-e a gondom.
Az Alin írtam az eladónak (vernee Official Store), gondolom majd hétfőn válaszolnak, és félek azt, hogy küldjem vissza (vám+áfa után újabb frankó költség), aztán majd lesz valami...
Félek, hogy nem orvosolható egyszerűen a gond, hisz a fiam telefonjával tök rendben működik minden, az enyémen meg nem.

Ha mégis van valami ötletetek, kérlek segítsetek! :O
(és elnézést az esti mese hosszúságú postért)

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.