Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#131051) DeathAdder válasza mephi666 (#131050) üzenetére


DeathAdder
veterán

Norbi bírja még? ;]

Nem derogálni akartam ezzel, csak azt látom hogy a fontos meccseken ahol hasonló kaliber az ellenfél mint ők, ott azért kijött már párszor annak hétránya, hogy a csapat kizárólag Messi körüli pályára van állítva.

máyköl - egy fokkal jobbak lesznek, ha Fernandinho fellép Rodri helyére, aki padra ül, és összeáll az Otamendi-Laporte CB duó, de még úgy is simán verhetők :K Sterling se lesz (legalábbis ezt állítják)

Nem láttam még a Zidane féle madridot amióta ismét ő az edző, de transitionben kegyetlenek voltak az első érában, aminek levédekezése a sziti legnagyobb gyengéje, ha azt csak fele annyira fogják jól csinálni, mint az első ZZ érában, akkor simán gurítanak egy hármast az odavágón :))

[ Szerkesztve ]

(#131052) mephi666


mephi666
nagyúr

na, hát 15perc után azt mondom, hogy ez nagyon 3esély: nyom a madrid nagyon, de a levante kapus jól véd és kontrából már simán szerezhettek volna ők is gólt... ramos meg 10perc alatt sárgult, véleményem szerint jogtalanul (gyűjthet is akár mellé ennyi erővel)

131051: ja, beszél folyamatosan :D ...sajnos 1éve májusban villant ellenünk is 2szer... viszont szerencsére a visszavágon mintha a pályán se lett volna...

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#131053) Ringman válasza DeathAdder (#131039) üzenetére


Ringman
nagyúr

aranylabdát érő stat!

(#131054) BenHans


BenHans
addikt

Ejj Hazard...
Ez eddig nem nagy karrier, most épp kihagyott egy ziccert és meg is sérült, le kellett cserélni.
...maradtál volna a Chelseanél.

(#131051) DeathAdder: *degradál* nem?

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#131055) mephi666 válasza BenHans (#131054) üzenetére


mephi666
nagyúr

ja, ez elég gáz: neki is temető lesz a madrid? :(

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#131056) Napfénysüti

Curtois. :DDD

Més que un club!

(#131057) BenHans válasza mephi666 (#131055) üzenetére


BenHans
addikt

Hoppá! A jó öreg José Luis! :D Á, azt hittem Torrente, de nem, ő Morales.

Kurtoá meg fel sem nyújtja a kezét a rövid felső felé...
Nem értem.
Ezek a londoni igazolások nem jönnek be.

mephi666: :DDD

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#131058) mephi666 válasza BenHans (#131057) üzenetére


mephi666
nagyúr

Morález, madridnak meg orál ez :D

ui: most meg jön Leon, a profi :D

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#131059) Greentea válasza mephi666 (#131055) üzenetére


Greentea
senior tag

Egy jó meccse volt eddig Madridban.. Kaká 2.0, bár ő azért mutatott is valamit anno :(

2x2 néha 5

(#131060) DeathAdder válasza BenHans (#131054) üzenetére


DeathAdder
veterán

Hazard? :)

Egyre inkább kezd igazolódni, amit korábban írtam róla már jópárszor, és egyáltalán nem "a gyengébb csapattársak" volt az oka korábban sem, hogy sosem tudott konzisztens lenni :N mert akkor az volt mondva mint ellenérv.

**most hogy mondod lehet :DDD

[ Szerkesztve ]

(#131061) Ringman


Ringman
nagyúr

Az Olaszországban is egyre jobban terjedő koronavírus miatt az ország északi régióiban elmaradnak a vasárnapi sportesemények, jelentette be szombat késő éjjel Giuseppe Conte olasz miniszterelnök. Ez egyben azt is jelenti, hogy három Serie A-mérkőzést is elhalasztanak, csúszik az Internazionale-Sampdoria, az Atalanta-Sassuolo és a Verona-Cagliari meccs is.

[link]

(#131062) Peterhappy


Peterhappy
őstag

A szemünk előtt írja át a futballt a mesterséges intelligencia

index.hu

"Futurisztikus technológiai újítás, a mesterséges intelligencia (MI) repíti az idei szezonban a négy évvel ezelőtti meglepetés-bajnok Leicester Cityt, ami idén ugyan szinte biztosan lemarad a bajnoki címről az angol futballbajnokságban, a dobogóra viszont így is odaérhetnek, ami újabb meglepetés lenne.

A Leicester City egyike annak a három Premier League-csapatnak, amely jelentős energiát fordít az analitikus elemzéseknek, és részben mesterséges intelligenciára építve dolgozzák fel a szezon közben róluk és az ellenfelekről készült tömérdek adatot. Ez a három csapat nem meglepetésre a három jelenlegi dobogós, a Liverpool, a Manchester City és az a Leicester City, ami Európában, és talán a világon is legelőrébb jár az MI mindennapi folyamatokba való beépítésével.
..."

(#131063) venember83 válasza Ringman (#131061) üzenetére


venember83
nagyúr

Conte biztos örül a pihenőnek.

(#131064) Tibiajax válasza Ringman (#131061) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

azt gondolom, ez az a pont most, amikortól ezt az egész ügyet kezdjük el komolyan venni.

ha már inter-meccset is elszalasztanak, vírus miatt.
és olaszország itt van már, egy köpésre tőlünk

emberek, mi a tököm van már?????

:((( :((( :((( :((( :((( :((( :((( :(((

(#131065) venember83 válasza Tibiajax (#131064) üzenetére


venember83
nagyúr

Mind meghalunk, mielőtt az Inter bajnoki címet nyerne. Így van ez jól.

(#131066) bagyulajuve válasza Peterhappy (#131062) üzenetére


bagyulajuve
addikt

tegnap olvastam, sajnálom, hogy ebbe az irányba megy a foci

edzőkre szinte semmi szükség, hiszen az ilyen elemzéseknek köszönhetően "összeállítódik" a csapat magától, a játékosok felkészítésének része a VR-ba helyezett edzés is

pl ha Pool meccset nézek (nagy ritkán van ilyen) egy tökéletes gépezet benyomását keltik, majdnem nuku egyéniség, mindenki teszi a dolgát mint a robotok, és akinek valódi érzelmei vannak az meg szinte egyedül Klopp

köszi, de ebből nem kérek

(#131064) Tibiajax - túl aggódásnak és túlreagálásnak érzem továbbra is ami e vírus körül folyik; vajon a milanói mozikat, a Scala-t, éttermeket is bezárják? :U

Resistencia eterna

(#131067) bagyulajuve válasza Tibiajax (#131064) üzenetére


bagyulajuve
addikt

+ mondjuk az Inter meccset megértem, hiszen kínaiak

;]

[ Szerkesztve ]

Resistencia eterna

(#131068) Tibiajax válasza bagyulajuve (#131066) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

túl aggódásnak és túlreagálásnak érzem továbbra is ami e vírus körül folyik
eddig én is, meg más is.. de álljunk meg most már egy pillanatra. komplett bajnoki forduló elmarad most már, emiatt a rohadt kínai valami miatt?? és már itt, a szomszédunkban??

azért ez már nem krvára nem csak pár rep.járat-törléses meg hajóvesztegzár japánnál-hírmorzsa

venember83 megéred te még Conte kék-fekete bajnoki ünneplését.. és akkor fú, mekkorát fogok trollkodni neked, két héten keresztül

..még utoljára

[ Szerkesztve ]

(#131069) DeathAdder válasza Peterhappy (#131062) üzenetére


DeathAdder
veterán

Nem szezon közben, hanem már mérkőzés közben a félidőben :D Azért rohan Klopp mindig a félidő lefújásának pillanatában az öltözőbe.

Ian Graham (a klub elemző csoportjának vezetője, Cambridge-ben elméleti fizikából doktorált, magyar szakzsargonnal élve "testnevelésből felmentett",vö, Klopp mint sikeres futballedző és volt focista hallgat egy walesi adatbányászra, aki elméleti fizikából doktorált, és képről sem ismeri az öltözőszagot, képzeljük el ezt Mo-n :D ) kidolgozott egy matematikai modellt, amely minden játékosra és szituációra képes számolni egy valószínűséget, ennek alapján (is) igazolják a játékosokat.
Vagyis úgy tűnik, mégiscsak van olyan modell, amely elég jól közelíti a valóságot. Olyannyira alá van támasztva, hogy eredetileg Brandtot akarták Kloppék jobbszélsőnek 2017 nyarán, aztán az elemzők meggyőzték egy Rómában focizgató egyiptomi szélsőről.

Az adatbázis mellé ráadásul Grahamék kifejlesztettek egy olyan algoritmust is, amely képes javaslatot tenni a Liverpool potenciális igazolásaira, és még arra vonatkozóan is lehet következtetéseket levonni belőle, hogy a leigazolt játékosok mennyire hézagmentesen illeszkednek majd a csapat taktikájába.

A modell arra alapul, hogy minden egyes passz után az adott labda helyzetétől az ellenfél játékosának helyezkedéséhez viszonyítva van egy alogirtmusuk amiből várható értékeket számítanak. Tehát a gólszerzés várható értékét számítják minden egyes passz után ill. minden egyes játékszituáció után. Ezt folyamatosan modellezik, és tudják vizualizálni, hőtérképpel is, és persze nézik a passzokat, hogy kinek hány átadása van, milyen hosszú stb.. de a döntő momentum az hogy az ő passzai után nőtt-e a várható értéke a gólszerzésnek, vagy nem. Így szúrták ki Robertsont a csont nélkül kieső Hull Cityből, akik valami 85 gólt kaptak, de azt mondta a statisztika és a csapatvezetők hogy nekik ő kell, mert előrefelé passzol és minden egyes passza után növekszik a csapat gólszerzésének a várható értéke (a sziti ekkor igazolta le 60 millióért az akkori legfenszibb szélsőt Mendyt), erősen meglátszik az átigazolási piacon nyújtott tevékenységeken is, gyakorlatilag nincs flop igazolásuk.
Ilyen szinten tudja megmondani a modell hogy milyen játékosban milyen potenciál van.

És ezt már a félidőben tudják mutogatni, hogy hogyan folyik a labda a pályán és minden egyes játékos helyezkedése be van rajzolva, még az a területet is amit lefed az adott játékos. Be vannak színnel rajzolva azok a zónák pirossal ahova nem lehet beadni a labdát, kékkel ahol szabad passzsávok vannak. Továbbá meg tudja mutatni hány játékos helyezkedik kék területen, vagyis megjátszható helyen és hány nem, és meg tudja mutatni hogy adott helyzetben mi lett volna az első optimális passz, mi lett volna a második, a harmadik etc.. és ezeket számítógépes animációkkal mutatják.

Erről a Graham modellről több magyar nyelvű cikk is íródott:

Egy walesi adatelemző, aki az egyik legjobb focicsapattá tette a Liverpoolt

Aki nélkül Jürgen Klopp soha nem lett volna a Liverpool vezetőedzője

Alapjaiban változtathatja meg a futballt a Liverpool BL-győzelme

A BL-döntő elé: a kollektivizmus és a tudomány diadala, bár van, aki parázson jár a sikerért

Jelenleg nekik van mindenki másénál innovatívabb és adatközpontúbb döntéshozatalokat megalapozó háttérmunkája. Szinte biztos, hogy ez a futball jövője, és ez valóban sok szép dolgot kiöl belőle.

(#131070) bagyulajuve válasza Tibiajax (#131068) üzenetére


bagyulajuve
addikt

de álljunk meg most már egy pillanatra. komplett bajnoki forduló elmarad most már, emiatt a rohadt kínai valami miatt??

pont ez egy túlreagálás
minek elhalasztani? a stadion nyitott --> sokkal biztonságosabb, mint vonaton utazni vagy teszem azt villamoson - gondolom ezeket is betiltották Milánóban

csak halkan jegyzem meg, az influenza továbbra is veszélyesebb és több áldozatot követel

nyilván a szükséges óvintézkedésket meg kell tenni, de nem kellene úgy tenni, mint ha most egy világvége járvánnyal állna szemben az emberiség
sok esetben tünetmentes ez a betegség kb 2-3%-os halálozási rátával (felülbecsült szerintem), és főleg olyanok számára veszélyes, akiknek amúgy is gyenge immunrendszerük van, idősek és az általános egészségi állapotuk nem szimplán átlag alatti, hanem súlyos

Resistencia eterna

(#131071) Tibiajax válasza bagyulajuve (#131070) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

legyen így.
mindenesetre ma egész nap feszülten kell hogy üljek a melóhelyemen akkor is emiatt, mert totál feleslegesen raktam be az este a hűtőbe a kiváló belga apátsági sörömet, amit épp egy soron következő inter bajnoki győzelemre vásároltam

(#131072) bagyulajuve válasza Tibiajax (#131071) üzenetére


bagyulajuve
addikt

biztos, ami biztos fogyaszd el, jót tesz a léleknek, ami nem csak az alkoholnak köszönhető, de a benne található B vitaminoknak is :K ;)

[ Szerkesztve ]

Resistencia eterna

(#131073) Ringman válasza bagyulajuve (#131070) üzenetére


Ringman
nagyúr

influenza halálozási rátája 0,1% alatti (fejlett országokban még kevesebb), a COVID19-nél ez eddig 2% felett van, de még elég kevesen épültek fel belőle (szóval lehet hogy ez nőni fog - vagy a fertőzöttek száma sokkal nagyobb, de felderítettlen, így lehet csökkenni fog a ráta)

+ könnyebben terjed, mint az influenza.

(#131074) Peterhappy válasza DeathAdder (#131069) üzenetére


Peterhappy
őstag

Hűha, köszi, beleásom magam :K
Marha érdekes a dolog, a kocka énemnek baromira tetszik.
A futball rajongó énemnek meg marhára nem.
Teljesen egyetértek, rengeteget veszít ezáltal a játék a szépségéből.

(#131075) DeathAdder válasza Tibiajax (#131071) üzenetére


DeathAdder
veterán

Így legalább láthatod a psg-bordót, ma, 21:00-kor :K

(#131076) vond válasza DeathAdder (#131075) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Akarod mondani, MU-Watford-ot. ;] :DDD Még szerencse, hogy van DigiSport3-am is. Így nem gond, hogy ide száműzték a meccset.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#131077) DeathAdder válasza Peterhappy (#131074) üzenetére


DeathAdder
veterán

Nekem is tetszik, milliószor inkább ez az út, mint a sejk (ha meg egyik sincs akkor ment volna a csapat a csődbe), és ezek mellett a klub nagyon figyel arra is, hogy minden szabályt betartson.

Utoljára 2013 körül volt valami csúfság, amikor feltörték a sziti adatbázisát, de ott megegyeztek peren kívül 1 millió fontban :D

(#131076) vond - az is jónak ígérkezik, sajna csak felvételről :(

(#131078) vond válasza DeathAdder (#131077) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nekem jobb is így, hogy este adják a MU meccset, mert kettőtől Budaörs-Hali, fél háromtól meg Hali-Berettyó futsal kupadöntő. Így is egyszerre kell néznem a kettőt. Nem értem, ilyenkor miért nem lehet előre gondolkodni.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#131079) Peterhappy válasza DeathAdder (#131077) üzenetére


Peterhappy
őstag

:K

(#131080) Viszlát válasza Peterhappy (#131074) üzenetére


Viszlát
addikt

Filmes vonatkozásban lényegében erről szól a Moneyball ha még nem láttad volna, igaz nem foci, hanem baseball, de azért jófajta. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#131081) Cartevo


Cartevo
őstag

Miskolcon egyre valószínűbb, hogy nyáron is lesz kupameccs.

Csak az bizonytalan, hogy az miskolci vagy csak borsodi csapat meccse lesz?

(#131082) Peterhappy válasza Viszlát (#131080) üzenetére


Peterhappy
őstag

Már indulok is a tékába, köszi ;)

(#131083) Tibiajax válasza DeathAdder (#131075) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

csak ha játszik junior is.. másképp annyira nem érdekelnek
akkor marad a #muwat, mint rangadó

;]

(#131084) Greentea


Greentea
senior tag

A klub hivatalos közlemény formájában közli, hogy az Eden Hazard-on elvégzett tesztek kimutatták, hogy a játékos jobb lábában elrepedt a szárkapocscsont distalis végdarabja (a külső boka felőli része).
Hazard out :(

2x2 néha 5

(#131085) DeathAdder válasza vond (#131078) üzenetére


DeathAdder
veterán

Akkor csak az internettől kell elhatárolni magad estig :K

szerk. +1 a Moneyballra, akartam is írni, aztán elfelejtettem :DDD

[ Szerkesztve ]

(#131086) salesman válasza Peterhappy (#131082) üzenetére


salesman
őstag

Melyik tékába? ;]

Türűűűdrááá!

(#131087) adise


adise
őstag

Torino meccs is törölve ma. Kiváncsi vagyok mi lesz így a hétközi nemzetközi meccsekkel? Olasz szurkolok utazhatnak azért kulfoldre? Vagy zárt kapus hazai meccsek? A lappangási idők miatt akkor jövőhéten az egész fordulo elmarad?

(#131088) Peterhappy válasza salesman (#131086) üzenetére


Peterhappy
őstag

Van itt egy nem messze, pár könyvjelzővel odébb.
Szerencsére épp bent volt, úgyhogy ki is tudtam kölcsönözni ;)

(#131089) RoyBatty válasza salesman (#131086) üzenetére


RoyBatty
aktív tag

Pont tegnap este futottam bele a Moziverzum csatornán. Sajnos a teljes élvezhetőséghez ismerni kell valamennyire a baseballt, anélkül a nevek és játékpozíciók 99%-a ismeretlen és érthetetlen lesz a nézőnek.

(#131090) salesman válasza Peterhappy (#131088) üzenetére


salesman
őstag

Lehet, hogy egy tékába járunk?, Nehogy összefussak Veled amikor visszük vissza a kazit! :DD

RoyBatty: Köszönöm!

Türűűűdrááá!

(#131091) gyuromoj válasza Greentea (#131084) üzenetére


gyuromoj
veterán

Azt írják hogy legalább 2 hónap, de az is lehet hogy az EB részvétele is veszélyben lehet.

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#131092) mephi666 válasza DeathAdder (#131069) üzenetére


mephi666
nagyúr

pont ezen agyaltam tegnap, hogy a madrid meccsen folyamatosan a bal szélt erőltették: marci+hazard+stb... aztán semmire nem mentek az egésszel... 'pool meccsen folyamatosan mozog mindkét oldal és megy a variálás: ami nem megy, azt nem erőltetik 90 percen át...

nekem amúgy tetszik, hogy hoztak egy "nevenincs" robertson-t, aki dolgozik, mint a gép és a csapat alapemberévé vált :K sokkal jobb ez, mint venni egy kiforrott játékost 100millióért, akit nem lehet beépíteni a meglévő rendszerbe, majd ülhet a kispadon, vagy mehet kölcsönbe... sok jobb sorsra érdemes játékos így jár pedig

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#131093) DeathAdder válasza mephi666 (#131092) üzenetére


DeathAdder
veterán

Kivéve akkor megy döcögősen ha Mou, Simeone, Ancelotti módjára felhúzzák a 4 emberes dupla falat :D

[ Szerkesztve ]

(#131094) mephi666 válasza DeathAdder (#131093) üzenetére


mephi666
nagyúr

ja, de azért az anfield-en nem különösebben aggódok a visszavágó miatt :D

...meg igazából a gólt is fabinho erős közreműködésével szerezték az 1. meccsen... durva volt tegnap a májusi barca elleni 4:0-t újranézni: az örök cserék nyerték a meccset... barca védelem meg sehol nem volt...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#131095) DeathAdder válasza mephi666 (#131094) üzenetére


DeathAdder
veterán

A barsza töketlen volt, kapuba seggelni képtelen, nem úgy mint az Atleti. Lehet nem szeretni azt a stílust, de el kell ismerni, hogy hibátlan meccset hoztak le iszonyú profin.

Ha Morata nem Morata, akkor szinte már a továbbjutás is eldőlhetett volna.

Így annyira én sem aggódok a visszavágó miatt, de ha olyan bírót osztanak ki, aki megint asszisztálni fog a rúgdosáshoz, sérülés szimuláláshoz, időhúzáshoz, minden érintkezés után másfél perces fetrengéshez, sárgalapos játékosok terrorizálásához, akkor könnyen vége lehet a dalnak. Bár ha mégegy olyan profi meccset lehoznak mint otthon akkor is reszeltek, vagy ha csak találnának egy gólt :D

[ Szerkesztve ]

(#131096) Soulfly842


Soulfly842
addikt

Moderátori jóváhagyással indult egy összefogó téma a koronavírusról...

[link]

Oloszországban pillanatok alatt 135-re nőtt a ferőzöttek száma... mindezt a velencei karnevál alatt... ahonnan tömegesen magukkal vihették az emberek...

A sopron csapata kérte a szurkolókat, hogy el se induljanak az európaliga meccsükre.... közben 4 bajnoki maradt el... Ha ilyen brutálisan megnőtt az olasz betegek száma, s valószínűleg ez a napokban még durvább lesz, akkor szinte borítékolható az is, hogy az olasz csapatok nem utaznak BL-re, EL-re? :( Kitudja, hogy a kiemelt turisztikai helyekről (Milano, Velence) hányan vitték már így is magukkal.

[ Szerkesztve ]

(#131097) Viszlát


Viszlát
addikt

A Fekete Lyuk első félidei statisztikája:

Passzok: 1 jó 7 rossz
Lövések: 2 lövés 0 kaput eltaláló
Cselek: 3 kísérletből 0 sikeres

Vagyis ismét bizonyította, hogy megérdemli a gúnynevet, 13x került hozzá a labda, ebből 12x búcsút is mondhattunk neki.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#131098) sh4d0w válasza Viszlát (#131097) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Lingard?

https://www.coreinfinity.tech

(#131099) Viszlát válasza sh4d0w (#131098) üzenetére


Viszlát
addikt

Martial, Lingard szerencsére nem volt a kezdőben.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#131100) DeathAdder


DeathAdder
veterán

André Gomes a cserepadon!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.