2024. július 13., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Windows on ARM security

  Bevezető

  Sokan azt gondolták, hogy az ARM majd megoldja az x86-os (ebbe most beleértem az x64-et is) CPU architektúra problémáit. Az alap ISA jó régi, ezt toldozgatják-foltozgatják Intel és AMD oldalról, ami önmagában csak szaporítja a gondokat, plusz ugye a kompatibilitás jegyében alig-alig dobnak ki belőle valamit, így az ARM rajongók szerint az ARM olcsóbb, takarékosabb, hatékonyabb architektúra. Kiderült, hogy mire megjelent az első PC-be szánt ARM CPU, az előnyei odalettek: a fogyasztása alig kevesebb, mint az x86-é és nem is olcsóbb, sőt.

  Malware helyzet

  Meghagyom mindenkinek a jogot, hogy saját véleményt formáljon az ARM-re PC-ről, nem is akarom a saját véleményemet megismételni, a fórumról egyértelműen kiolvasható.
  Ami viszont érdekes kérdés: mi a helyzet a malware-ekkel? Jelentenek-e veszélyt az x86-ra készült rosszindulatú programok ARM-en? Járjuk körbe a kérdést!

  Néha fel-felbukkannak az Internet különböző fórumain olyan felhasználók, akik - nagyon rossz szokással élve - Google-ön megkeresnek egy nekik kellő programot, majd kétségbeesett erőfeszítésekkel próbálják az ARM-re készült programot futtatni az x86-os Linuxon. Mondanom sem kell, nyilván nem fog menni, hiszen ez két teljesen különböző ISA, az egyetlen hasonlóság köztük, hogy mindkettő valamilyen utasítás architektúra számítógépekre.

  Folytatás...

  sh4d0w 6 napja 20

 • Darth Vader, a Lázadó

  Bespin, Felhőváros

  A Sithek fegyvere az árulás.

  Nem kell itt semmilyen személyes bosszúra gondolni sem a Mester, sem a tanítványa részéről, ilyen volt a Sith hatalom természete, mióta Darth Bane új alapokra helyezte azt és megalkotta a Kettő Szabályát. Eszerint soha nem lehet kettőnél több Sith, csak a Mester, aki birtokolja a hatalmat és a tanitványa, aki sóvárogja azt. Ez elejét vette annak, hogy a Sithek egyszerre több irányban háborúzzanak egymással és teljesen kiirtsák egymást.

  Természetesen a Mester folyamatosan kutatta, hogyan lehet a tanítványa minél erősebb és ennek érdekében minden további megfontolás nélkül hajlandó volt feláldozni a jelenlegit. Mindeközben a tanítvány folyamatosan várta a lehetőséget, hogy a Mester helyébe lépjen és megtalálja a saját tanítványát.
  Így volt ez akkor is, amikor Dooku gróf meghalt és Anakin Skywalker átvette a helyét a Mester oldalán.

  A Sithek fegyvere az árulás.

  Folytatás...

  sh4d0w 3 hete 6

 • Windows Recall

  Again and again and again... Microsoft.

  Satya Nadella írása az összes Microsoft alkalmazotthoz idén május 3-én került ki a hivatalos Microsoft blogra. Ebben nyomatékosan felszólítja a cég alkalmazottait: ha választaniuk kell a biztonság és bármilyen más prioritás között, akkor első a security, minden más várhat.

  Nem kellett eltelnie két hétnek és Nadella bejelentette a Recall nevű funkciót, szép nagy, széles mosollyal. Az eszköz végestelen végig képernyőmentéseket csinál a tevékenységünkről, majd ezeket egy offline AI az adott számítógépen feldolgozza és kereshetővé teszi (ezért kell az NPU). (Igen, a Microsoft azért követeli meg a Copilot használatához az NPU-t, hogy aztán a saját lokális AI-ját futtassa.)

  Nos, az adatok mentése nem korlátozódik a képekre, pontosn időponttal rögzítésre kerül minden, amit a számítógépen csinálunk - úgy értem, egy lokális adatbázisba is. SQLite-ba...

  Nos, az információk (helye a user appdata) "védelmét" a következőképpen képzelik el a Microsoftnál: a screenshotok kiterjesztés nélkül kerülnek mentésre, ami első pillantásra így blobnak tűnik, de hozzájuk adva a .jpg kiterjesztést, máris minden kép láthatóvá válik. Igen, az online vásárláskor megadott bankkártya adatok is, a pillanatra felvillantott jelszó adatok is. Az adatbázis sincs titkosítva, így egy bármilyen SQL viewerrel minden megnézhető benne...

  Folytatás...

  sh4d0w 1 hónapja 46

 • Rebel Moon - Ne nézd meg!

  A feleségem hívta fel a figyelmem a Netflixen elérhető Rebel Moon című, jelenleg két részes filmduóra. Mivel az elmúlt néhány estén nem volt más dolgom, nekiveselkedtem. Apró adalék: a filmet a rendezői székben Zack Snyder jegyzi - ha azt mondom: 300, akkor nagyjából irányt szabtam a várható minőségnek.

  Azaz majdnem...

  Nem választom külön a két filmet, mert értelmetlen lenne, a véleményem mindkettőről ugyanaz.

  Alaphelyzet, történet

  Szándékosan nem használom a "Spoiler" gombot, ha meg akarod nézni a filmet, ne olvass tovább - bár ezen írás motivációja az, hogy eltántorítsak mindenkit a megtekintésétől.

  Az alaphelyzet alapvetően ez: békés, mezőgazdasággal és kereskedelemmel foglalkozó falucska egy bolygón, megjön a csúf (tényleg csúf), gonosz katonaság és ki akarják fosztani a falut, akár éhínségre is ítélve őket.
  Természetesen ezt nem hagyja a főhősnő (a színésznővel találkozhattunk a Múmia rebootban, a legutóbbi Star Trek történetben), aki elindul a környező világokra sereget toborozni. Kísértetiesen hasonlít a hét mesterlövész szamuráj történetére, de az összeverbuvált hősseregben találkozhatunk egy fénylő kardokkal harcoló nővel, aki még a pisztolylövedékeket is hárítja... Erő nélkül! Aztán kiderült, hogy a katonaságnál is vannak fénylő kardokkal harcolók. Mondjuk a szénnel hajtott űrhajó és lépegető kicsit erős...

  Folytatás...

  sh4d0w 3 hónapja 52

 • Lárifári

  Ezen írás elkészítésével egy felkérésnek teszek eleget.

  A kezdő Linux topicban szóba került a kiberbiztonság. No nem a magas, vállalati/állami szintű védekezés, hanem az átlagjózsi szintjén felmerülő. Megemlítettem azt is, hogy ha ezekkel legalább nem a kiberbiztonsággal foglalkozó szakembereknek kellene foglalkozni, azzal sok terhet levennének az átlagemberek a szakik válláról.

  Ekkor jött a felkérés, hogy ezekről írhatnék egy rövid összefoglalót - hát legyen. Biztosan lesz olyan része az itt megemlítetteknek, amelyekkel egyesek - vagy akár sokak - nem értenek egyet majd, de ez az ő szociális problémájuk, nem az enyém.

  Lássuk hát, mit tehet az átlagember a kiberbiztonság területén!

  Frissítések

  Tudom, unalmas, lerágott, ősrégi csont - de az ördög vigye el, valahogy mindig marad rajta hús. Akármilyen rendszert használsz, frissítsd! Nyilván nem arról van szó, hogy a DOS 6.22-t frissítsd, hanem a támogatott, modern rendszeredet a számítógépeden, a telefonodon, a tableteden. Az egyetlen kivételtől eltekintve ezeknek nem az a céljuk, hogy lassítsák az eszközödet, hanem hibás működéseket, teljesítményt, esetleg biztonsági réseket javítanak. Amikor arra buzdítalak, hogy frissítsél, akkor azt úgy értem, hogy elindulsz az alapoktól: van BIOS/EUFI frissítés? OS?

  Folytatás...

  sh4d0w 3 hónapja 59

 • Csak a profit - emberélet nem számít

  2018 október 29
  2019 március 10
  2024 január 5

  Mi a közös bennük?
  Mindegyik dátum mögött egy-egy komoly, Boeing 737-MAX-ot érintő baleset van. Az első kettőnél mindenki meghalt, a harmadiknál csak azért nem történt komolyabb baj, mert az incidens még bőven az emelkedési szakaszban történt.

  Az amerikai gyártó a MAX családban mutatta be biztonságfokozónak tűnő MCAS rendszerét, de elfelejtettek erről szólni a hivatalos dokumentációkban, mint ahogy arról is, hogy a MAX más hajtóműveket, más pozícióban használ, tehát a repülőszemélyzet nem ismerhette meg ezeket a részleteket a lezuhanás előtt. Ez 346 emberéletbe került, plusz a repülőgép recertifikációja során a gyártó és az FAA összefogott, hogy manipulált eredményeket adjanak ki.
  Szerintem a Boeing és az FAA vezetőségét már itt le kellett volna csukni.

  A harmadik baleset felszállás közben, a felszín elhagyása utáni 5.-6. percben történt. Ekkor a repülőgép egyik vészkijárati ajtaja egyszerűen kirobbant a helyéről, kontrollálatlan dekompressziót okozva. Szerencsére senkit nem szippantott ki a hirtelen légnyomás-változás a gépből, az ajtó mellett közvetlenül nem ült senki.
  Természetesen - ahogy az MCAS incidensek után - az amerikaiak azonnal a földre parancsolták az összes érintett típusú gépet - jelen esetben a MAX 9-eseket.

  Folytatás...

  sh4d0w 6 hónapja 30

 • Karácsonyi ajándék a közösségnek

  Úgy döntöttem, idén én adok vissza valamit abból, amit kaptam - többnyire itt, de nem kizárólag.
  Kérlek fogadjátok olyan szívesen, amennyire lelkes voltam az elkészítés során. Erre...

  sh4d0w 7 hónapja 11

 • Don't be evil

  Valaha jól hangzott, tán igaz is volt - hangsúlyoznám a múlt időt.

  Soha nem tartottam igazán jó fejnek a Google-t (legfeljebb amikor meghívtak ebédelni) az üzleti életben, de hát igazából az üzleti életben nincs jófejség: életben maradás, vagy bukás van.
  Mindennek ellenére a Google sokáig adta a jófej képet magáról: támogatta a Firefox fejlesztését, amikor a második böngészőháború zajlott, majd saját maga is kiadott egy jó böngészőt, ami ma a böngészőpiac 2/3-át uralja.

  Tudható volt, hogy idővel előbukkan majd a báránybőrbe bújt farkas - úgy tűnik, ez most van.

  Korábban már dobtam egy rövidke írást arról, hogy a Google megnyerhetetlen háborúba kezdett az adblockerek ellen, de nagyon úgy tűnik, egy fokozattal feljebb léptek és szándékosan késleltető kódot futtatnak, ha a user-agent Firefoxra utal (könnyen ellenőrizhető: bármilyen videó lejátszása TeCsőn Firefoxból úgy akadozik, mint a modemes idők videói, de ha a user-agent szerint Chrome-on vagyunk, a hiba nem jelentkezik).

  Nade miért pont a Firefox, hiszen anno még a fejlesztését is megtámogatták?
  Azért, mert valószínűleg a manifest v3 nem fogja engedni az adblockerek telepítését (csak úgy a nagyobb biztonság és magánélet biztosítása érdekében). Lehet emlegetni egy csomó más böngészőt - többnyire mind a Chromium engine-t használja (Brave, Edge, Opera), tehát a manifest v3 támogatása ezekben sem kérdéses.

  Folytatás...

  sh4d0w 8 hónapja 11

 • Pofáraesés a javából

  Az elmúlt 2 évtizedben szemtanúi lehettünk sok változásnak a világon, annak nagyon sokféle dimenziójában: háborúk jöttek, mentek és vannak, korábbi óriási cégek zsugorodtak össze jelentősen, mások a semmiből nőttek a felhők fölé.

  Elképzelhetőnek tartom. hogy a közeljövőben is látunk egy ilyet mindenki "kedvenc" videosharing oldala, a YouTube kapcsán.

  A cég most már majd' 2 évtizede a Google berkein belül működik, alapítása után alig bő évvel a keresőóriás ajánlatot is tett rá. Azóta sok változás történt a platform életében, megjelentek a monetizációs lehetőségek (noha újabban ez már oda redukálódott, hogy a content creator elkészíti az anyagát, majd a YouTube ilyen-olyan okokra hivatkozva nem fizet), a live mód (ehhez chat is társulhat), eltüntették a dislike-ok számát (kiegészítővel visszarakható), bevezették a cenzúrát - és újabban kijelentették, hogy az adblock használata tiltott és mindenki vét a szabályok ellen, aki így megy fel az oldalra.

  Bevallom őszintén, az elmúlt néhány évtizedben ekkora öngólt még nem láttam.

  Folytatás...

  sh4d0w 8 hónapja 32

 • Techno ősatyák Veszprémben

  A mai napot megelőző 2 évtizedben többször előfordult, hogy információhiány, vagy más elfoglaltság miatt lemaradtam egy közeli koncertjükről. Szerencsére néhány hónapja időben jött velem szembe egy hirdetés, amely után irány a gyarkert.hu és máris vettem a jegyemet.

  Kraftwerk

  Az úttőrő német zenekar, akik megalapozták a ma ismert elektronikus zenei irányzatokat - pedig eleinte az NSZK-ban kialakult krautrock-kal próbálkoztak. A két alapító, Florian Schneider és Ralf Hütter egy művészeti akadémián találkoztak, aztán később egy egyetemi képzési szintű zeneiskolában is összefutottak. Florian Schneider már egy másik létsíkon zenél, Ralf Hütter azonban még mindig a Kraftwerk tagja és természetesen frontembere.

  A zenekar 1974 előtt kiadott albumai még a krautrock jegyében születtek, aztán teljesen áttértek a mai napig a művészetüket meghatározó, elektronikus stílusra. Noha a dobgépek már a krautrock idején is a hangszerek között voltak, a gitárok, orgonák, furulyák, hegedűk és megannyi más hangszer helyét átvették a (nyilván eleinte analóg) szintetizátorok, vocoderek.

  Folytatás...

  sh4d0w 11 hónapja 2

 • Videoton - a katasztrofális szezon

  Vidi-szurkolóként azt kell mondanom: jó, hogy vége a 2022/2023-as első osztályú magyar labdarúgó bajnokságnak. Messze a leggyengébb szezonja volt ez a fehérvári csapatnak, mióta az eszemet tudom és igazából a csapatnak nagyon nagy szerencséje volt a bentmaradással. Kivesézem a számokat, ami publikusan elérhető, megmutatom, mi rejlik mögöttük és megemlítem azt is, miért volt szerencse a bentmaradás.

  Védekezés

  A védekezésnek több aspektusa van a fociban, az egyik ilyen az ellenfél térfelén történő labdaszerzések. Ebben a mutatóban a Vidi a 8. helyen végzett, némi meglepetésre a Debrecen is rosszabbul szerepelt. Ebben a műfajban 841 ilyet hajtott végre a csapat, ami a bajnok Ferencváros mutatójánál 200-zal kevesebb - és nem ők az elsők.
  Másik aspektusa a védekezésnek a védekező akciók végrehajtásának száma és azok helye. Ebben a mutatóban a Vidi a középmezőnyben foglal helyet az átlagos 41.32-os mutatójával és érdekessége a magyar bajnokságnak, hogy szinte minden csapatra jellemző, hogy ezen akciók többségét a 16-os előtti terület két szélén hajtották végre. Néhány csapat szinte a pálya teljes hosszában csinálta ezt (ZTE, felcsút, Paks), illetve a Mezőkövesd a mezőnyben szinte egyedüliként a 16-os előterében, a pálya hossztengelyéhez közelebb is, ugyanakkor érdekes, hogy számszerileg ők hajtották végre a legkevesebb védekező akciót.

  Folytatás...

  sh4d0w 1 éve 7

 • User sirámok

  Az utóbbi időben megszaporodtak a furi jelenségek és a megkérdőjelezhető viselkedés a hardware piacon. Nyilván a furi jelenségek alatt azokat értem, amikor egy bizonyos részpiacon a túlkínálat/alacsony kereslet miatt alacsonyra kerülnek vagy kerülnének az árak, akkor hirtelen jön egy vihar, egy földrengés, egy árvíz, vagy gyártósori szennyeződés, ami hiányt okoz az adott részpiacon, így áremelésre adnak lehetőséget.
  Nem tisztem megállapítani, mennyi igaz ezekből a hírekből, de azért az időzítések gyanúsak.

  Sajnos a gyártói tisztességtelenség olyan mélyre süllyedt, amire viszont mindenképpen érdemes felhívni a figyelmet.

  AM5 CPU-k / Alaplapok

  Jelenleg nyilván a legforróbb téma - IRL és átvitt értelemben is. Ha valaki lemaradt volna: az AMD Ryzen 7xxx sorozata hajlamos leégni, amennyiben az UEFI-ben a VSOC túl magas feszültségre van beállítva. A különböző analízisek és az AMD szerint ez az érték ne legyen 1.3V-nál több, különben megkockáztatjuk a processzor és az alaplap halálát.

  Folytatás...

  sh4d0w 1 éve 13

 • Sakk Világbajnokság 2023

  Véget ért a közel 1 hónapig tartó küzdelemsorozat, kínai a klasszikus sakk világbajnoka, ezúton is gratulálok Ding Lirennek! Meginvitállak egy rövidke utazásra, Tisztelt Olvasó, tekintsük át együtt, hogyan lett Ding Liren világbajnok.

  G.O.A.T.

  A sakkban úgy lehet valaki a klasszikus világbajnoka, ha legyőzi az aktuális világbajnokot, illetve ha ő feladja a címét, a Candidates Tournament első két helyezettje játszik. Világbajnokság a klasszikus sakkban 2 évente kerül megrendezésre.

  Minden idők eddigi legjobbja, Magnus Carlsen, 10 évvel ezelőtt győzte le az akkori világbajnok Anandot a döntőben és lett a cím birtokosa. Két évvel később ismét Anandot kellett legyőznie a címvédés során - sikerrel. Mindeközben 2014-ben a klasszikus mellé elhódította a rapid (10-ről 60 percig tart) és a blitz (maximum 10 perc) világbajnoki címeket is - csakúgy, mint 2019-ben és 2022-ben is. A 2014-es címszerzésekkel ő lett az első, aki mindhárom címet egyszerre birtokolta.
  2016-ban Sergey Karjakin, 2018-ban Fabiano Caruana, 2021-ben (a COVID miatt) pedig Ian Nepomniachtchi ellen védte meg a címet. Amíg Karjakin és Caruana ellen rapid játékokban védte meg a címet (12 klasszikus után), addig Nepo ellen a 14 klasszikusból elég volt lejátszani 11-et a címvédéshez.
  A Nepo elleni győzelem után bejelentette, nem fogja megvédeni a címét, ha nem Alireza Firouzja nyeri a 2022-es Candidates Tournamentet.

  Folytatás...

  sh4d0w 1 éve 18

 • Felelősség

  A LastPass nem viseli jól... Tovább

  sh4d0w 2 éve 0

 • Etikus? Törvényes?

  Nem mindig fehér a fekete és nem mindig fekete a fehér. Tovább...

  sh4d0w 2 éve 2

 • LastPass - játék a bizalommal

  PR közlemény, vagy sem - érdemes körbejárni. Tovább...

  sh4d0w 2 éve 34

 • Megbízható? Nem? Hogyan derítsem ki?

  Gyakran felmerülő téma - itt a fórumon is és persze a magánéletben is: melyik webshop megbízható?

  Nos, aligha hiszem, hogy bárki is tudna 100%-osan jó választ adni, de van néhány apróság, amit mindenki meg tud tenni, akinek van hozzáférése az Internethez.

  Talos Reputation Center

  Én mindig itt kezdek, amit figyelek, az a jobb oldali oszlopban található "Web Reputation": ha favorable, az pozitív jelzés, de nem rohanok azonnal a vizsgált webshopba, még pár lépésen túl kell jutnia a delikvensnek.

  Domaintools Whois

  Whois ugyan van a Talos oldalán is, de nem mindig ad annyi információt, ami valójában elérhető az adott domainről, ezért a Domaintools-nál szoktam lekérdezni a részletesebb információkat (Linux whois kb. ugyanazt az információt adja - de mi van, ha éppen nem Linux előtt ülök?). Itt azt figyelem, mennyire régi a bejegyzett domain és hány változtatás volt az IP History-ban. Kevés változtatás régi domainen - ezek a pozitív jelek számomra.

  Google

  Folytatás...

  sh4d0w 2 éve 2

 • Elkezdeni valami újat

  Érdekes tapasztalatról szeretném a véleményemet megosztani - ez az írás inkább a kezdőknek szól, semmint a tapasztaltabb security-seknek. Erre, erre...

  sh4d0w 3 éve 7

 • Jelszó generálás biztonságosan

  Alapozás

  Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, körülbelül az utolsó két évtizedben az informatika robbanásszerű fejlődésnek indult, ezzel együtt egyre több és több szolgáltatás épül rá (gondoljunk csak a használható streaming szolgáltatásokra, felhőkre, online fizetési megoldásokra). Mivel egyre többen férnek hozzá a technikai fejlődés vívmányaihoz, minden eddiginél fontosabbá vált a különböző érzékeny adatok védelme. Ez természetesen azt jelenti - a technikai fejlődéssel egyetemben -, hogy a védelemnek is fejlődnie kell. Egyre szélesebb körű és egyre több rétegből álló védelmet kell felállítanunk ahhoz, hogy a fontos információk ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe.

  Ennek a védelemnek az egyik legrégibb eleme a biztonságos jelszó - megragadnám az alkalmat, hogy azonnal tisztázzam is, mire gondolok, mert a fenti kijelentés eléggé kétértelmű. Nos, mindkettőre gondolok:

  - a jelenlegi kutatások szerint a minimális biztonságos jelszóhossz 12 karakter, kisbetűkből, nagybetűkből és számokból áll. Fontos különbség a korábbiakhoz képest, hogy újabban a speciális karaktereket nem tartják fontosnak a kutatók - és azt is érdemes megjegyezni, hogy sok webes szolgáltatás nem is támogatja ezek használatát
  - a másik fontos szempont, hogy biztonságos algoritmus generálja a jelszavakat.

  Folytatás...

  sh4d0w 3 éve 70

 • Supply chain attack védekezés

  A SolarWinds hack felvet egy fontos kérdést: hogyan védekezhetünk a hasonló jellegű támadások ellen? Ebben az írásban próbálok választ találni. Tovább...

  sh4d0w 3 éve 0

 • SolarWinds III

  Ez a sorozat befejező epizódja a lehetséges támadó kilétéről. A készülőben lévő írásban majd azt boncolgatom, mit lehet tenni a hasonló esetek ellen.

  sh4d0w 3 éve 3

 • SolarWinds I és II

  Elkészült a SolarWinds támadásról szóló sorozat első 2 része, a továbbiakhoz erre tessék...

  ui.: végre felfedeztem, hogy az rss link rossz - javítva!

  sh4d0w 3 éve 10

 • Supply chain attack

  Aki jártas az információbiztonságban, tisztában van vele, hogy nem csak a saját eszközeink védelme fontos, hanem a beszállítóké is. Tovább.

  sh4d0w 3 éve 3

 • DNS-monitoring

  Vannak olyan infrastruktúra-elemek, amelyek nagy segítségünkre lehetnek a hálózati biztonság biztosításában. Az egyik ilyen a DNS. Tovább.

  sh4d0w 4 éve 8

 • Óriások csatája - A Csúnya Ikrek

  Elég régen írtam ebbe a sorozatba, de a Csúnya Ikrek (Scharnhorst-Gneisenau páros) kihagyhatatlan téma.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 4 éve 50

 • Responsible disclosure

  Nem tudom, mi a magyar "köznyelvben" elfogadott fordítása ennek a biztonsági fogalomnak, talán felelősségteljes közzététel lehetne, de elég hülyén hangzik... Tovább.

  sh4d0w 4 éve 15

 • Phishing: néha szerencséje is lehet az embernek.

  Egy rövid, de annál tanulságosabb - és eddig szerencsés kimenetelű - eset, de a teljes végeredmény még teljesen ismeretlen. Erre tovább.

  sh4d0w 4 éve 13

 • Adblockból malware

  Egy kissé átgondolatlan értékesítés felhasználók százezreit sodorta veszélybe. Szerintem éppen időben megfújt riadó, hogy jobban gondoljuk át, mit engedünk a PC-nkre. Erre.

  sh4d0w 4 éve 19

 • CoreInfinity.tech elindult

  Sok-sok nyűglődés után végre meglett a megoldás. A kiberbiztonsági blogom ezentúl a fenti címen végre elindult. A korábbi Blogspot blogból átemeltem a cikkeket és hamarosan várható néhány újabb írás - sajnos van miről.

  Csak erre tovább. Ha van kommentelni valótok, ne szégyellősködjetek.

  sh4d0w 4 éve 18

 • A Zero Trust security modell

  Mostanában elég sokat foglalkoztat a téma, kicsit utána jártam a nagy képnek, olvassátok, hátha elég érdekes a téma.

  sh4d0w 4 éve 11

 • "Játékos" AI

  A Core Infinity blogra felkerült az első, komolyabb lélegzetvételű írás, olvassátok!

  Core Infinity blog

  sh4d0w 5 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.