2023. október 1., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Techno ősatyák Veszprémben

  A mai napot megelőző 2 évtizedben többször előfordult, hogy információhiány, vagy más elfoglaltság miatt lemaradtam egy közeli koncertjükről. Szerencsére néhány hónapja időben jött velem szembe egy hirdetés, amely után irány a gyarkert.hu és máris vettem a jegyemet.

  Kraftwerk

  Az úttőrő német zenekar, akik megalapozták a ma ismert elektronikus zenei irányzatokat - pedig eleinte az NSZK-ban kialakult krautrock-kal próbálkoztak. A két alapító, Florian Schneider és Ralf Hütter egy művészeti akadémián találkoztak, aztán később egy egyetemi képzési szintű zeneiskolában is összefutottak. Florian Schneider már egy másik létsíkon zenél, Ralf Hütter azonban még mindig a Kraftwerk tagja és természetesen frontembere.

  A zenekar 1974 előtt kiadott albumai még a krautrock jegyében születtek, aztán teljesen áttértek a mai napig a művészetüket meghatározó, elektronikus stílusra. Noha a dobgépek már a krautrock idején is a hangszerek között voltak, a gitárok, orgonák, furulyák, hegedűk és megannyi más hangszer helyét átvették a (nyilván eleinte analóg) szintetizátorok, vocoderek.

  Folytatás...

  sh4d0w 2 hónapja 2

 • Videoton - a katasztrofális szezon

  Vidi-szurkolóként azt kell mondanom: jó, hogy vége a 2022/2023-as első osztályú magyar labdarúgó bajnokságnak. Messze a leggyengébb szezonja volt ez a fehérvári csapatnak, mióta az eszemet tudom és igazából a csapatnak nagyon nagy szerencséje volt a bentmaradással. Kivesézem a számokat, ami publikusan elérhető, megmutatom, mi rejlik mögöttük és megemlítem azt is, miért volt szerencse a bentmaradás.

  Védekezés

  A védekezésnek több aspektusa van a fociban, az egyik ilyen az ellenfél térfelén történő labdaszerzések. Ebben a mutatóban a Vidi a 8. helyen végzett, némi meglepetésre a Debrecen is rosszabbul szerepelt. Ebben a műfajban 841 ilyet hajtott végre a csapat, ami a bajnok Ferencváros mutatójánál 200-zal kevesebb - és nem ők az elsők.
  Másik aspektusa a védekezésnek a védekező akciók végrehajtásának száma és azok helye. Ebben a mutatóban a Vidi a középmezőnyben foglal helyet az átlagos 41.32-os mutatójával és érdekessége a magyar bajnokságnak, hogy szinte minden csapatra jellemző, hogy ezen akciók többségét a 16-os előtti terület két szélén hajtották végre. Néhány csapat szinte a pálya teljes hosszában csinálta ezt (ZTE, felcsút, Paks), illetve a Mezőkövesd a mezőnyben szinte egyedüliként a 16-os előterében, a pálya hossztengelyéhez közelebb is, ugyanakkor érdekes, hogy számszerileg ők hajtották végre a legkevesebb védekező akciót.

  Folytatás...

  sh4d0w 4 hónapja 7

 • User sirámok

  Az utóbbi időben megszaporodtak a furi jelenségek és a megkérdőjelezhető viselkedés a hardware piacon. Nyilván a furi jelenségek alatt azokat értem, amikor egy bizonyos részpiacon a túlkínálat/alacsony kereslet miatt alacsonyra kerülnek vagy kerülnének az árak, akkor hirtelen jön egy vihar, egy földrengés, egy árvíz, vagy gyártósori szennyeződés, ami hiányt okoz az adott részpiacon, így áremelésre adnak lehetőséget.
  Nem tisztem megállapítani, mennyi igaz ezekből a hírekből, de azért az időzítések gyanúsak.

  Sajnos a gyártói tisztességtelenség olyan mélyre süllyedt, amire viszont mindenképpen érdemes felhívni a figyelmet.

  AM5 CPU-k / Alaplapok

  Jelenleg nyilván a legforróbb téma - IRL és átvitt értelemben is. Ha valaki lemaradt volna: az AMD Ryzen 7xxx sorozata hajlamos leégni, amennyiben az UEFI-ben a VSOC túl magas feszültségre van beállítva. A különböző analízisek és az AMD szerint ez az érték ne legyen 1.3V-nál több, különben megkockáztatjuk a processzor és az alaplap halálát.

  Folytatás...

  sh4d0w 5 hónapja 12

 • Sakk Világbajnokság 2023

  Véget ért a közel 1 hónapig tartó küzdelemsorozat, kínai a klasszikus sakk világbajnoka, ezúton is gratulálok Ding Lirennek! Meginvitállak egy rövidke utazásra, Tisztelt Olvasó, tekintsük át együtt, hogyan lett Ding Liren világbajnok.

  G.O.A.T.

  A sakkban úgy lehet valaki a klasszikus világbajnoka, ha legyőzi az aktuális világbajnokot, illetve ha ő feladja a címét, a Candidates Tournament első két helyezettje játszik. Világbajnokság a klasszikus sakkban 2 évente kerül megrendezésre.

  Minden idők eddigi legjobbja, Magnus Carlsen, 10 évvel ezelőtt győzte le az akkori világbajnok Anandot a döntőben és lett a cím birtokosa. Két évvel később ismét Anandot kellett legyőznie a címvédés során - sikerrel. Mindeközben 2014-ben a klasszikus mellé elhódította a rapid (10-ről 60 percig tart) és a blitz (maximum 10 perc) világbajnoki címeket is - csakúgy, mint 2019-ben és 2022-ben is. A 2014-es címszerzésekkel ő lett az első, aki mindhárom címet egyszerre birtokolta.
  2016-ban Sergey Karjakin, 2018-ban Fabiano Caruana, 2021-ben (a COVID miatt) pedig Ian Nepomniachtchi ellen védte meg a címet. Amíg Karjakin és Caruana ellen rapid játékokban védte meg a címet (12 klasszikus után), addig Nepo ellen a 14 klasszikusból elég volt lejátszani 11-et a címvédéshez.
  A Nepo elleni győzelem után bejelentette, nem fogja megvédeni a címét, ha nem Alireza Firouzja nyeri a 2022-es Candidates Tournamentet.

  Folytatás...

  sh4d0w 5 hónapja 18

 • Felelősség

  A LastPass nem viseli jól... Tovább

  sh4d0w 9 hónapja 0

 • Etikus? Törvényes?

  Nem mindig fehér a fekete és nem mindig fekete a fehér. Tovább...

  sh4d0w 9 hónapja 2

 • LastPass - játék a bizalommal

  PR közlemény, vagy sem - érdemes körbejárni. Tovább...

  sh4d0w 9 hónapja 34

 • Megbízható? Nem? Hogyan derítsem ki?

  Gyakran felmerülő téma - itt a fórumon is és persze a magánéletben is: melyik webshop megbízható?

  Nos, aligha hiszem, hogy bárki is tudna 100%-osan jó választ adni, de van néhány apróság, amit mindenki meg tud tenni, akinek van hozzáférése az Internethez.

  Talos Reputation Center

  Én mindig itt kezdek, amit figyelek, az a jobb oldali oszlopban található "Web Reputation": ha favorable, az pozitív jelzés, de nem rohanok azonnal a vizsgált webshopba, még pár lépésen túl kell jutnia a delikvensnek.

  Domaintools Whois

  Whois ugyan van a Talos oldalán is, de nem mindig ad annyi információt, ami valójában elérhető az adott domainről, ezért a Domaintools-nál szoktam lekérdezni a részletesebb információkat (Linux whois kb. ugyanazt az információt adja - de mi van, ha éppen nem Linux előtt ülök?). Itt azt figyelem, mennyire régi a bejegyzett domain és hány változtatás volt az IP History-ban. Kevés változtatás régi domainen - ezek a pozitív jelek számomra.

  Google

  Folytatás...

  sh4d0w 1 éve 2

 • Elkezdeni valami újat

  Érdekes tapasztalatról szeretném a véleményemet megosztani - ez az írás inkább a kezdőknek szól, semmint a tapasztaltabb security-seknek. Erre, erre...

  sh4d0w 2 éve 7

 • Jelszó generálás biztonságosan

  Alapozás

  Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, körülbelül az utolsó két évtizedben az informatika robbanásszerű fejlődésnek indult, ezzel együtt egyre több és több szolgáltatás épül rá (gondoljunk csak a használható streaming szolgáltatásokra, felhőkre, online fizetési megoldásokra). Mivel egyre többen férnek hozzá a technikai fejlődés vívmányaihoz, minden eddiginél fontosabbá vált a különböző érzékeny adatok védelme. Ez természetesen azt jelenti - a technikai fejlődéssel egyetemben -, hogy a védelemnek is fejlődnie kell. Egyre szélesebb körű és egyre több rétegből álló védelmet kell felállítanunk ahhoz, hogy a fontos információk ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe.

  Ennek a védelemnek az egyik legrégibb eleme a biztonságos jelszó - megragadnám az alkalmat, hogy azonnal tisztázzam is, mire gondolok, mert a fenti kijelentés eléggé kétértelmű. Nos, mindkettőre gondolok:

  - a jelenlegi kutatások szerint a minimális biztonságos jelszóhossz 12 karakter, kisbetűkből, nagybetűkből és számokból áll. Fontos különbség a korábbiakhoz képest, hogy újabban a speciális karaktereket nem tartják fontosnak a kutatók - és azt is érdemes megjegyezni, hogy sok webes szolgáltatás nem is támogatja ezek használatát
  - a másik fontos szempont, hogy biztonságos algoritmus generálja a jelszavakat.

  Folytatás...

  sh4d0w 2 éve 70

 • Supply chain attack védekezés

  A SolarWinds hack felvet egy fontos kérdést: hogyan védekezhetünk a hasonló jellegű támadások ellen? Ebben az írásban próbálok választ találni. Tovább...

  sh4d0w 2 éve 0

 • SolarWinds III

  Ez a sorozat befejező epizódja a lehetséges támadó kilétéről. A készülőben lévő írásban majd azt boncolgatom, mit lehet tenni a hasonló esetek ellen.

  sh4d0w 3 éve 3

 • SolarWinds I és II

  Elkészült a SolarWinds támadásról szóló sorozat első 2 része, a továbbiakhoz erre tessék...

  ui.: végre felfedeztem, hogy az rss link rossz - javítva!

  sh4d0w 3 éve 10

 • Supply chain attack

  Aki jártas az információbiztonságban, tisztában van vele, hogy nem csak a saját eszközeink védelme fontos, hanem a beszállítóké is. Tovább.

  sh4d0w 3 éve 3

 • DNS-monitoring

  Vannak olyan infrastruktúra-elemek, amelyek nagy segítségünkre lehetnek a hálózati biztonság biztosításában. Az egyik ilyen a DNS. Tovább.

  sh4d0w 3 éve 8

 • Óriások csatája - A Csúnya Ikrek

  Elég régen írtam ebbe a sorozatba, de a Csúnya Ikrek (Scharnhorst-Gneisenau páros) kihagyhatatlan téma.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 3 éve 50

 • Responsible disclosure

  Nem tudom, mi a magyar "köznyelvben" elfogadott fordítása ennek a biztonsági fogalomnak, talán felelősségteljes közzététel lehetne, de elég hülyén hangzik... Tovább.

  sh4d0w 3 éve 15

 • Phishing: néha szerencséje is lehet az embernek.

  Egy rövid, de annál tanulságosabb - és eddig szerencsés kimenetelű - eset, de a teljes végeredmény még teljesen ismeretlen. Erre tovább.

  sh4d0w 3 éve 13

 • Adblockból malware

  Egy kissé átgondolatlan értékesítés felhasználók százezreit sodorta veszélybe. Szerintem éppen időben megfújt riadó, hogy jobban gondoljuk át, mit engedünk a PC-nkre. Erre.

  sh4d0w 3 éve 19

 • CoreInfinity.tech elindult

  Sok-sok nyűglődés után végre meglett a megoldás. A kiberbiztonsági blogom ezentúl a fenti címen végre elindult. A korábbi Blogspot blogból átemeltem a cikkeket és hamarosan várható néhány újabb írás - sajnos van miről.

  Csak erre tovább. Ha van kommentelni valótok, ne szégyellősködjetek.

  sh4d0w 3 éve 18

 • A Zero Trust security modell

  Mostanában elég sokat foglalkoztat a téma, kicsit utána jártam a nagy képnek, olvassátok, hátha elég érdekes a téma.

  sh4d0w 4 éve 11

 • "Játékos" AI

  A Core Infinity blogra felkerült az első, komolyabb lélegzetvételű írás, olvassátok!

  Core Infinity blog

  sh4d0w 4 éve 15

 • A Takedown jövője

  Clickbait: új név, új hely, régi témák, megújult köntösben.

  Core Infinity blog

  sh4d0w 4 éve 1

 • 1986. április 26.

  Csernobil előtt is voltak komoly erőművi balesetek, de hogy jutottunk el a mindmáig legsúlyosabb esetig?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 4 éve 737

 • Könyvajánló - sci-fi

  Az elmúlt időszakban volt egy kis időm olvasni. Mivel meglehetősen lemaradtam a kortárs science fiction irodalomban, ilyen könyvek beszerzésére koncentráltam. Persze, ez a kis gyűjtemény nagyon messze van attól, hogy átfogó képet mutasson be az aktualitásokról, mindenesetre ezek tetszettek nekem. Külön öröm, hogy - noha külföldi álnéven - de igen komoly magyar műveket is találtam. Még egy kis adalék: sajnos újabban rossz szokásom, hogy ha egy könyv nem képes megfogni az első 10-20 oldalban, akkor ad acta teszem, így aztán esetleg kimaradhattak olyanok is, amelyek megérnék az elolvasást. Na, elég a dumából, jöjjenek a könyvek.

  Naam Ramez - Nexus

  A történet egy nano-drog fejlesztése körül forog, amellyel programok futtathatók az emberi elmében, össze lehet kapcsolódni másokkal, adott esetben akár irányítani is lehet más Nexus-használókat. Természetesen nem mindenki nézi ezt jó szemmel, az álláspontjukat meghatározza az üléspontjuk (© bambano).
  Humánok-transzhumánok-poszthumánok ideológiái feszülnek egymásnak és természetesen nagyon sok vallási irányzat jellemző vonásai is megjelennek a könyvben.
  A szerző tudós és író, több sci-fi díját is nyert a Nexus-trilógia köteteivel. Sajnálatos módon csak e blogbejegyzés írásakor derült ki számomra, hogy a Nexus-sorozat valójában trilógia és a másik kettőről még eddig nem is hallottam, felkerültek a to-do listára.

  Folytatás...

  sh4d0w 4 éve 2

 • Hadihajók

  Dokumentumfilm-sorozat az első és második világháború hadihajóiról, avagy hogyan ne csinálj dokumentumfilmet.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Vélemény 6 éve 35

 • WannaCry kisokos

  Múlt pénteken kezdődött az eddigi legnagyobb horderejű zsarolóvírus-támadás, de nem érted, mi is ez?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 6 éve 82

 • OpenSSH vs Microsoft

  Nemrég jelent meg az IT Cafén a hír, hogy a Microsoft teljes mértékben implementálni kívánja az OpenSSH-t. Bevallom őszintén, sem elsőre, sem másodikra nem esett le a tantusz. Mondjuk érdekesnek találom, hogy vajon egy SSH-klienssel hogyan lehetne távolról irányítani egy Windows-rendszert, de ne ragadjunk le ennyire, nagyvonalúan lépjünk át ezen, tegyük fel, hogy odaát Redmondban tudják, hogyan is akarják ezt elérni.

  Amit viszont mindenképpen érdemes vizsgálni, hogyan is képzeli a Microsoft ezt az implementálást. Az a Cafés hírből is azonnal kiderül, hogy az OpenSSL-t a redmondiak azonnal kivágták az általuk készített implementációból és a Microsoft Crypto API kerül a helyére. Bevallom, itt talán nem leszek teljesen akkurátus, a most következő információkat a Wikipediáról származtatom, amire a Cafés cikk is utal - sajnos a bejegyzést 2009-ben frissítették utoljára.
  Nos, az első és kisebbik bajom (és majd sokan másoknak is az lesz), hogy igen nagy valószínűséggel inkompatibilis lesz a *nix rendszerek OpenSSH megoldásaival, mivel az újabb Windows rendszerekben már nincs POSIX-réteg, tehát semmi nem biztosítja a kompatibilitást.

  Folytatás...

  sh4d0w 8 éve 2

 • ShellShock, a bash sebezhetőség

  Összeomlott-e a mítosz a nyílt forrású szoftverek biztonságáról? Miért maradt eddig rejtve a hiba?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 9 éve 43

 • Óriások csatája – A Hood

  A második világháborús és az azt megelőző időszak brit zászlóshajója, ami meglepően karcsú, szép példány volt.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 10 éve 72

 • Linux Mint

  Ubuntu-derivatíva, jelenleg a 16-os verziónál tart, ami az Ubuntu 13.10-re épül. Létezik LTS kiadás is (az Ubuntu mintájára), ezt 13-as verziószám alatt lehet megtalálni.

  Miért is jó nekem a Mint Ubuntu helyett?

  Van néhány felfogásbeli különbség a két rendszer között. Jelen pillanatban az Ubuntu már nagyon szeretné eltartani magát, így a kezelőfelületét egyre inkább olyanra alakítják, ami egyre könnyebbé és könnyebbé teszi a supportosok munkáját. A Linux Mintnél nincs ilyen cél, nem próbálják korlátok közé terelni a felhasználókat a kezelőfelületet illetően. Az Ubuntu mögött egy cég áll, amelyet be lehet perelni bizonyos codecek használatáért, ezért kell külön utólag telepíteni a restricted-extras csomagot. Linux Mint esetén a DVD-s telepítőt választva a rendszerrel együtt felkerülnek a codecek. Ubuntuhoz azonnal kiadják a frissítéseket, amint azok elkészülnek, Mintnél előbb letesztelik, hogy nem ront-e a felhasználói élményen (stabilitás, erőforrás-igény, stabilitás stb.).

  Najó, értem én, hogy szerinted ez nekem jó lesz, de biztosan menni fog a gépemen?

  Hamarosan kiderül. Rendszerkövetelmények:

  Folytatás...

  sh4d0w 10 éve 14

 • Urban Terror Low Gravity League

  Eleinte azt gondoltam, hogy "hűha, mennyi csíter!", de kiderült, hogy nincs igazam, tényleg jók páran.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 9

 • Burn, baby, burn!

  Aki azt hiszi, hogy optikai adathordozó írásáról lesz szó, attól előre elnézést kérek. Fő a biztonság!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 10 éve 37

 • Óriások csatája - Midway

  Ezúttal nem a hordozóosztályról lesz szó, hanem a csendes-óceáni háború fordulópontjáról.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 10 éve 59

 • Óriások csatája - Iowa-osztály

  Jöjjön hát minden idők legfejlettebb csatahajóosztálya - nem mindennapi történelemmel bírnak.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 10 éve 44

 • Biztonság oder paranoia?

  Felmerült a fejemben egy ötlet, de kiderült, hogy nem én vagyok az első, akinek ez az eszébe jutott.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 11 éve 21

 • Óriások csatája - Yamato

  A Yamato-osztály (Yamato, Musashi) a világ valaha épített legnagyobb csatahajói voltak.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 11 éve 31

 • Óriások csatája - A Bismarck

  A híres csatahajó számomra egyszerűen a korabeli csúcstechnika egyik megjelenési formája.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 11 éve 243

 • Helsinki: gyönyörű város északon

  Céges kiküldetés során egy hetet tölthettem el állítólagos nyelvrokonaink között.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 11 éve 44

 • Hacker vagy Cracker?

  A kérdés jogos, ugyanis nagyon sokan keverik a kettőt – köszönhetően a sajtó helytelen szóhasználatának.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 13 éve 54

 • Mi lenne, ha nem lennénk?

  Megjelent a Full Circle magazin 37. számának speciális szülinapi fordítása!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 25

 • Full Circle magazin 35. szám magyarul

  Belsőleg megújult csapatunk örömmel bocsátja rendelkezésetekre

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 5

 • Apache incidens

  Nemrég támadás érte a nyílt forrású webszervert fejlesztő Apache.org szervereit.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 13 éve 14

 • Full Circle magazin 34. szám magyarul

  Mivel motivációnövelő visszajelzéseket kapunk, ezért folytatjuk...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 3

 • Eszmélés

  Zajok, baljóslatú zörejek ébresztettek... de mintha valami tompítaná őket. Még nem ébredtem fel teljesen,...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 8

 • Full Circle magazin 33. szám magyarul

  Ismeretlen fogalom errefelé a lustaság

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 8

 • Full Circle magazin 32. szám magyarul

  A fordítócsapat örömmel jelenti be, hogy elkészült a 32. szám magyar fordításával. Ennek a számnak...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 5

 • 301-es jelentés

  Amerikai állami FUD

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 14 éve 34

 • Idén bealkonyul az internetnek...

  ...ha az egyezmény létrejön

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 14 éve 178

 • Egy törvény margójára

  Engedélyezem bárkinek, hogy írásom kapcsán hülyének nézzen...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 14 éve 16

 • Terminál színezés

  Balesetek mindig lehetnek, tegyünk ellenük!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 14 éve 10

 • Full Circle magazin 10. szám magyarul

  Ezen kívül már csak egy van hátra a régiekből...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 4

 • Full Circle magazin 30. szám magyarul

  Közeledik a Karácsony, íme az ajándékunk.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 3

 • A / (gyökér) partíció áthelyezése

  Sokáig tűnődtem, hogy lehetne a legegyszerűbben megoldani. Szerintem így.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 14 éve 36

 • Full Circle magazin 29. szám magyarul

  Fogyasszátok egészséggel e szám fordítását

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 4

 • Full Circle magazin 28. szám magyarul

  Nincs megállás, itt a következő magyar szám.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 0

 • Full Circle Magazin 9. szám magyarul

  Ha nem is rohamléptekkel, de azért ezeken is dolgozunk

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 2

 • Játék az iptables-szel

  Imádom túrni a Linuxomat, itt egy újabb példa.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 14 éve 17

 • Full Circle Magazin 27. szám magyarul

  A fordítócsapat elkészült a 27. szám magyar fordításával. Ennek a számnak a rövid tartalma: * Hírek *...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 3

 • Csinosítsuk scriptjeinket!

  Üzenjünk a képernyőre, ahogyan a rendszer is

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 14 éve 6

 • Fogyassz és kussolj!

  Újabb célpontot találtak maguknak a filmbiznisz nagyágyúi

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 14 éve 84

 • Full Circle Magazin 8. szám magyarul

  A fordítócsapat elkészült a 8. szám magyar fordításával. Ennek a számnak a rövid tartalma:

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 5

 • Full Circle Magazin 26. szám magyarul

  A fordítócsapat elkészült a 26. szám magyar fordításával. Ennek a számnak a rövid tartalma: * Hírek *...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 9

 • Full Circle Magazin 25. szám magyarul

  A fordítócsapat elkészült a 25. szám magyar fordításával. Ennek a számnak a rövid tartalma: * Hírek *...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 3

 • Kicsit nagyobb biztonságban

  Sok különböző linwin flame-nek voltam tanúja és részese errefelé. Gyakran hangoztatott érv a Linux...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 14 éve 29

 • Full Circle Magazin 24. szám magyarul

  Amint azt már megszokhattátok, rendszeresen jelentkezünk a Magazin fordításával. Íme az újabb...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 8

 • Full Circle Magazin 7. szám magyarul

  Fordítócsapatunk a régebbi számok fordításával is gőzerővel halad, így elkészült a 7.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 2

 • Full Circle magazin 23. szám magyarul

  Nincs lazítás, a fordítócsapat még mindig aktívan tevékenykedik - újabb szám

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 3

 • Elindultunk: fullcircle.hu is calling

  Nos, csaknem egy évnyi előkészület után a Full Circle Magazin Magyar Fordítócsapata örömmel tudatja...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 10

 • Full Circle Magazin 6. szám magyarul

  Fordítócsapatunk nyula húsvétra a 6. szám magyar kiadását hozta nektek. Igaz, egy kicsit sok idő telt már...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 4

 • Full Circle Magazin 22. szám magyarul

  Fordítócsapatunk gondozásában elkészült naprendszerünk egyik legnagyszerűbb kiadványának, a nemrég...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 2

 • Megküzdöttel érte...

  Lesújtó hír fogadott reggel az Interneten; elmentél.

  Ikon voltál a Királyok Városában, ikon voltál címeres mezben az egész országban, de még azon túl is, például Csíkszeredán, de ismertek (és rettegtek Téged) a sógorok is.

  Elmondhatatlan öröm volt Volán-szurkolóként, amikor 1999-ben, a Fradi- és Dunaferr-éra után, Krisztiánnal és Mikivel együtt alkottatok félelmetes csatártriót és bearanyoztátok a fehérvári jégcsarnokot.

  Egészen elképesztően fantasztikus teljesítménnyel, gyakorlatilag a magyar hoki erején felül teljesítve az "A" csoportig, a legjobbakig vittétek a válogatottat - nem megfeledkezve Pat Cortina kiváló munkájáról (hiába, mégiscsak a kanadaiak művelik e sportot a legmagasabb szinten). Álmotok volt Krisztiánnal együtt, hogy a legjobbak között küzdötök meg Kanadával. Sokunknak csalódás, hogy nem leszel ott, hogy másik ligába "korcsolyáztál", de remélem ott vagy, ahol még láthatlak játszani.

  Emlékedre égnek a gyertyák Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Miskolcon, Budapesten, Csíkszeredán, Szombathelyen, Gyergyószentmiklóson, Ausztriában, Londonban, Rijádban és még a világ sok más helyén, ahol magyar hokirajongók lesznek ma este 6-kor.

  Köszönöm azt a sok örömöt, amit a magyar hokibarátoknak okoztál.

  sh4d0w 15 éve 0

 • Full Circle Magazin 21. szám magyarul

  Fordítócsapatunk gondozásában elkészült a nemrég megjelent 21. szám magyar fordítása is.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 1

 • Bemutatkozik a magyar FCM csapata

  FCM magyarul?! Kik is ők valójában? Bemutatkozik a Full Circle Magazin magyar fordítócsapata.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 4

 • Full Circle Magazin 20. szám magyarul

  Mint már megszokhattátok, fordítócsapatunk időről-időre elkészíti Nektek az angol Full Circle Magazine...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 1

 • Ubuntu fénysebességgel

  Egészen biztosan sokan találkoztunk már azzal a jelenséggel, amikor bekapcsoljuk a számítógépünket, és a...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 53

 • Full Circle Magazin 5. szám magyarul

  Igaz, egy kicsit sok idő telt már el a magazin ötödik számának angol nyelvű megjelenése óta, mégis bátran...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 2

 • History Maker

  Delirious? - History Maker

  Is it true today that when people pray
  Cloudless skies will break
  Kings and queens will shake
  Yes it's true and I believe it
  I'm living for you

  Is it true today that when people pray
  We'll see dead men rise
  And the blind set free
  Yes it's true and I believe it
  I'm living for you

  I'm gonna be a history maker in this land
  I'm gonna be a speaker of truth to all mankind
  I'm gonna stand, I'm gonna run
  Into your arms, into your arms again
  Into your arms, into your arms again

  Well it's true today that when people stand
  With the fire of God, and the truth in hand
  We'll see miracles, we'll see angels sing
  We'll see broken hearts making history
  Yes it's true and I believe it
  We're living for you

  sh4d0w 15 éve 1

 • Full Circle magazin 19. szám magyarul

  Fordítócsapatunk az ünnepek alatt sem maradt tétlenül és elkészült a nemrég megjelent 19.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 5

 • Full Circle magazin 18. szám magyarul

  Fordítócsapatunk elkészült a nemrég megjelent 18. szám magyar fordításával. A viszonylag friss...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 4

 • Full Circle Magazin 17. szám magyarul

  Fordítócsapatunk elkészült a nemrég megjelent szám magyar fordításával. A viszonylag friss tartalommal...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 0

 • Full Circle Magazin 4. szám magyarul

  Egy kicsit sok idő telt már el a magazin ezen számának angol megjelenése óta, mégis javasoljuk a magazin letöltését és elolvasását minden kedves Linux/Ubuntu rajongónak, mivel hasznos információk találhatók ebben a számban is néhány alkalmazásról és folytatódik a megszokott cikksorozat is ebben a pdf-ben.

  Egy kis ízelítő, hogy miről is olvashattok ebben a számban:

  * Forráskód feltöltése a Launchpadra
  * Gyermekeink biztonsága Linuxon
  * Scribus sorozat 4. része
  * Miro 0.9.8
  * Az öt legnépszerűbb blogoló alkalmazás

  Reméljük mindenki talál magának hasznos olvasnivalót ebben a kiadásban is, függetlenül attól, hogy egy kicsit régebben jelent meg.

  A fordítást a Full Circle Magazin magyar fordítócsapata készítette.

  Újításként vehetitek észre a wiki oldalunkon, hogy az eddig magyarra lefordított összes számnak innen is letölthető a pdf-je (a 'Kiadás X magyarul' linkekre kattintva az egyes szekciókban). A 4. szám csak innen tölthető le, a fullcirclemagazine.org letöltései között egyenlőre még nem szerepel.

  Hamarosan jelentkezünk a 17. szám fordításával is (a régebbi számok fordítását továbbra sem hanyagoljuk el).

  sh4d0w 15 éve 1

 • Full Circle Magazin magyarul 16. szám

  Fordítócsapatunk elkészült a 16. szám magyar fordításával! Kis késéssel ugyan (kb. 1 hét - ez a technikai...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 6

 • Hohó

  Ilyet többet itthon valsz nem látok:

  sh4d0w 15 éve 8

 • Majd egyszer, talán...

  A múlt héten jelent meg Fóti Marcell írása, elemzése az IT Café oldalán (is) arról, hogy az itthoni...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 46

 • Full Circle Magazin magyarul 15. szám

  Nyárzáró eseményként jelenthetem be, hogy fordítócsapatunk elkészült 15. szám magyar fordításával!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 6

 • Full Circle magyarul 3. és 14. szám

  Fordítócsapatunk elkészült a 3. és 14. szám magyar fordításával, hogy a sok szabadság közepette se...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 8

 • Saját Ubuntu készítése

  Jónéhány leírás akad az Interneten arról, hogyan készíthetünk testreszabott rendszert mind Windows-, mind...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 15 éve 54

 • Full Circle magazin 13. szám magyarul

  Megjelent a Full Circle magazin 13. számának magyar fordítása! Fordítócsapatunk elkészült a 13.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 9

 • Full Circle magazin 12. szám magyarul

  Fordítócsapatunk elkészült a 12. szám magyar fordításával! Igaz, már két hónap telt el a magazin ezen...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 7

 • Ajándékot kaptam...

  ... és alig bírtam hazahozni. Nagyjából mindenki tisztában van az egészségügy helyzetével,...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 10

 • 34

  Születésnapomra

  Harmincnégy éves lettem én --
  meglepetés e költemény
  csecse
  becse:

  ajándék, mellyel meglepem
  e kávéházi szegleten
  magam
  magam.

  Harmincnégy évem elszelelt
  s még havi kétszáz sose telt.
  Az ám,
  Hazám!

  Lehettem volna oktató,
  nem ily töltőtoll koptató
  szegény
  legény.

  De nem lettem, mert Szegeden
  eltanácsolt az egyetem
  fura
  ura.

  Intelme gyorsan, nyersen ért
  a "Nincsen apám" versemért,
  a hont
  kivont

  szablyával óvta ellenem.
  Ideidézi szellemem
  hevét
  s nevét:

  "Ön, amig szóból értek én,
  nem lesz tanár e féltekén" --
  gagyog
  s ragyog.

  Ha örül Horger Antal úr,
  hogy költőnk nem nyelvtant tanul,
  sekély
  e kéj --

  Én egész népemet fogom
  nem középiskolás fokon
  taní-
  tani!

  (Elnézést a kis torzításért mindenkitől, akit esetleg bánt, de nem álltam meg, hogy kedvenc költőm számomra legkedvesebb versét ne tegyem ide az aktuális helyzethez igazítva...)

  sh4d0w 15 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.