Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 10:40:06

LOGOUT.hu

iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#165251) B-L-A-C-K válasza buvartacsko (#165247) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Pont ezért vagy elvakult mert szerinted felül teljesít még így is 60 ezerért. Egy drága fülesnek az elsődleges szempontnak az kellene legyen hogy úgy szóljon hogy tényleg elájuljanak tőle, és jogos nincs benne tapasztalatom, de olvasni tudok, és hangzásban semmi elájulni valót nem tud. Ezért vagy te is elvakult, mert szerinted ez nem lényeg...:D Na most egy fülesnél meg mint írtam pont az a lényeg milyen minőségben szól, az hogy rákopintassz és úgy vált zenét, meg nincs vezetéke szép és jó, és vegyék is meg ezzel sincs baj, számomra azzal viszont már igen hogy elájulnak tőle páran, meg több ad mint elvártuk, mindezt 60 ezerért? Ne hülyéskedjünk már. Ott vannak pl az apple által forgalmazott Beats Audio fül- és fejhallgatók, ezek is drágák, de legalább úgy szólnak ahogy elvárod.

[ Szerkesztve ]

(#165252) buvartacsko válasza B-L-A-C-K (#165251) üzenetére


buvartacsko
addikt

rendben, akkor elfogadom hogy te sokkal tapasztaltabb vagy a témában mint én aki használja. ha szar akkor szar. az én igényeim és az hogy én örülök neki az mind bullshit. azt hiszem le is zárhatjuk a témát. vegyetek fél év után megdöglő mfi minősítés nélküli lightning kábelt mert ezeknél megéri kidobálni a pénzt az ablakon. :)

[ Szerkesztve ]

(#165253) Cathfaern válasza B-L-A-C-K (#165251) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Egy drága fülesnek az elsődleges szempontnak az kellene legyen hogy úgy szóljon hogy tényleg elájuljanak tőle"
Ez olyan dolog, mint ha azt mondanád, hogy egy drága autónak olyan gyorsnak kell lennie, mint egy versenyautónak, és ha nem olyan gyors akkor nem ér semmit. Nem, egy fülhallgatónál nem feltétlenül a hangminőség a legfontosabb. Igen, hozzon egy szintet, de tipikus felhasználásnál afelett mindegy, mert a különbséget úgyis csak csendes szobában hallgatva hallod, és ugye jórészt egy füllhallgatót nem így használsz.

(#165254) vasi89 válasza buvartacsko (#165247) üzenetére


vasi89
addikt

ja korlátolt vagyok, zárjuk le :D de fejhallgatóról senki nem beszélt csak Te.

@Cathfaern: Ez olyan dolog, mint ha azt mondanád, hogy egy drága autónak olyan gyorsnak kell lennie, mint egy versenyautónak, és ha nem olyan gyors akkor nem ér semmit.

Ez jó példa, mert vajon miért a németeknél adják el a legtöbb Alfa Giuliát ami talán jobb is mint a BMW M4, de jóval olcsóbb. Úgyhogy de ha prémium árban van egy fülhallgató legyen prémium hangja. Az autónál ugyan ez, ha versenyautó árban van akkor legyen olyan mint egy versenyautó.

[ Szerkesztve ]

(#165255) B-L-A-C-K válasza buvartacsko (#165252) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Látom direkt nem a tényekkel foglalkozol, hanem azzal hogy nincs tapasztalatom benne, amit le is írtam feketén fehéren, de azért miért is kellene megvennem 60 ezerért amit már mások megerősítettek tesztekben 1000-en?

Cathfaern: Ez elég hülye hasonlat, drága fülest azért veszel meg hogy abban a minőségben szóljon, egy drága kocsit meg nem azért veszel meg hogy 400-zal menjen...De persze lehet velem veszekedni ezen, nekem akkor is ez a véleményem róla amit leírtam, de mint olvasható rengeteg helyen nem csak nekem, szóval 0 tapasztalattal nem én találtam ki ezt most. ;) Van egy csomó nevesebb tesztoldal, el lehet olvasni ott is mit írtak róla.

[ Szerkesztve ]

(#165256) buvartacsko válasza B-L-A-C-K (#165255) üzenetére


buvartacsko
addikt

nekem nekem nincs bajom a hangzásával, nekem megfelel és tetszik is. elfogadom és nagyon is tisztában vagyok vele hogy vannak jobban szóló fülesek, de sajnos nekem ezek nem felelnek meg = elvakult vagyok. logikus. :)

továbbra sem látom a sokkal jobb termékeket amiktől el lehetne engedelmeddel ájulni Uram.

[ Szerkesztve ]

(#165257) buvartacsko válasza vasi89 (#165254) üzenetére


buvartacsko
addikt

igen, elmondtam hogy nálam miért nem működőképes az in-ear és a headphone koncepciója, és azt is hogy hosszú idő után az apple earpodja és airpodja az ami megmarad a fülemben akárhogy ugrálok/futok.

(#165258) buvartacsko válasza Cathfaern (#165253) üzenetére


buvartacsko
addikt

szerintem neki feleslegesen mondod, mert számára minden szar és túlárazott amit az Apple gyárt, ezért nem bírom felfogni hogy miért nem egy 20-30 ezres noname androidos telefont használ amit az eBay-en vett. :)

(#165259) B-L-A-C-K válasza buvartacsko (#165258) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Persze nekem felesleges mondani is bármit, évek óta téged kacagnak ki az elvakult dumáiddal nem engem. Aki megveszi ezeket persze hogy védeni kell ha már 60 ezret kiadott érte. Az meg hogy neked ért ennyit és meg többet örülök neki, nekem úgy hogy kicsivel szól jobban mint a gyári sima nem érne, és ezért ne én legyek már a hülye f@sz, mert nem védek minden apple terméket attól hogy iPhone-om van.

De a témát le lehet zárni mert felesleges ide oda dobálózás ismét, én tiszteletben tartom a véleményed, de nekem ne add a számba hogy ez mekkora király ennyiért, ha szerintem nem az. Fele ennyi lenne mindjárt máshogy állnék hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#165260) szabogabor10


szabogabor10
veterán

Nekem is van AirPods-om, szigorúan a kialakítása miatt vettem, az agybadugósokat gyűlölöm, ez meg wireless, hangzása nekem megfelelő (earpods-énál jobb), fasza mikrofonja van, hívásnál nagyon tisztán hallom a másik felet és a többivel ellentétben ez nem akar kiesni a fülemből. Az ár szubjektív, de szerintem is lehetne kicsit olcsóbb.
A töltőtok meg nagyon jól tud jönni.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#165261) buvartacsko válasza B-L-A-C-K (#165259) üzenetére


buvartacsko
addikt

ha tudsz linkelni egy terméket ami sokkal jobban szól ennél, nincsenek egyáltalán vezetékei, tud 24 órát egyetlen feltöltéssel és elfér a zsebemben akkor hiteles lesz amit mondasz. :) már vagy 2 órája várom a sokkal jobb füleseket olcsóbban, de senki nem tudott ilyet linkelni azok közül akik ezzel dobálóznak. érdekes.

nem arról van szó, hogy nem véded, hanem hogy totálba leszarozol mindent amin apple logó van, de azért ott van az iPhone a kezedben. minek? a 30 ezres droiddal is meg tudod csinálni amiket az iPhoneal.

szabogabor10 üdv az agyatlan elvakultak klubjában, most megtudhatod hogy egy rakás szar termékre dobtál ki ennyi pénzt az ablakon. :)

[ Szerkesztve ]

(#165262) galaxys80 válasza B-L-A-C-K (#165251) üzenetére


galaxys80
veterán

Kicsit vicces pont a Beats-el példálózni, mikor minden audiofil szerint a leginkább túlárazott márka az ár-minőség arányában.

(#165263) madgie válasza B-L-A-C-K (#165255) üzenetére


madgie
titán

Nem, utcai fülest olyat veszek, ami kényelmes, ami nem esik ki a fülből, amit nem kell félpercenként b*szogatni, mert valahol nyom. És ne izoláljon ki mindent, mert az a világ legbarmabb dolga forgalomban.

Otthon meg felrakom a tepsi Superluxot DAC-vel.

Szerk: nem, szerintem is drága, írtam is. Ettől függetlenül nem vennék én se mást, ha vezeték nélküli füles kéne iPhone-hoz. Már csak azért sem, mert az EarPods a legkényelmesebb fülesem.

[ Szerkesztve ]

(#165264) B-L-A-C-K válasza galaxys80 (#165262) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Az is túlárazott persze, de nem is kicsivel jobban szólnak mint egy 5 ezres gyári Apple headset.

madgie: Oké, de szerinted is 60 ezerért ez így rendben van?

[ Szerkesztve ]

(#165265) danilla válasza B-L-A-C-K (#165264) üzenetére


danilla
őstag

Az iphone nem túlárazott szerinted?

(#165266) B-L-A-C-K: tehát nem. Nah, más szemszögből pedig az airpods nem túlárazott. Ne vegyünk már általánosnak a te igényeid.

[ Szerkesztve ]

https://twitch.tv/ddplayzone

(#165266) B-L-A-C-K válasza danilla (#165265) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Más mobiltelefont gyártók csúcskategóriás készülékei is drágák, de azokon nincs iOS, ami számomra meg legideálisabb.

(#165267) TheMarci válasza B-L-A-C-K (#165264) üzenetére


TheMarci
addikt

Azt ne felejtsük el, hogy ennyi pénzért adnak hozzá egy lightning kábelt, ami szintén pár ezer, és egy akksis (!) tokot, ami szintén kommunikál a telefonnal, és mindenfélt kábel bedugás nélkül (!) tölti a fülest.

Do You Dream?

(#165268) buvartacsko válasza B-L-A-C-K (#165264) üzenetére


buvartacsko
addikt

tudsz mutatni olyan fülest olcsóbban ami tudja a gyors párosítást a már meglévő eszközeiddel, elfér a zsebedben, 24+ óra üzemidő nem in-ear és mégsem esik ki a füledből ja és jobban szól ennél? sokadjára kérdezem, nem érkezik válasz.

ezt a fülest nem a 100 ezres fejhallgatókhoz kellene hasonlítani továbbra sem. teljesen másról szól.

(#165269) vasi89 válasza TheMarci (#165267) üzenetére


vasi89
addikt

jó azért pozitív érvként felsorolni a töltőt és töltőkábelt az elég meredek :DDD

[ Szerkesztve ]

(#165270) B-L-A-C-K válasza TheMarci (#165267) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ú ezt nem is figyeltem, akkor meg túl olcsó, nem értem miért nem 100-ért adják a felextrásított gyári 5 ezret érő headsetet.

buvartacsko: Nem tudok, hiszen utána se olvastam, nincs ilyenekben tapasztalatom, szóval felesleges 80x megkérdezned, de ez itt téma se volt jelenleg, én arra válaszolok amiről most szó volt, azaz milyen hangzást kapsz 60 ezerért... A téma is onnan kezdődött hogy mennyivel szól jobban az 5 ezres headsetnél. Nem? De.

[ Szerkesztve ]

(#165271) TheMarci válasza vasi89 (#165269) üzenetére


TheMarci
addikt

Ha már elkezdtük darabokra szedni, hogy vajon megér -e ennyit, miért ne. :) Ezeket levonva máris csak 40000 huf az ára.

[ Szerkesztve ]

Do You Dream?

(#165272) buvartacsko válasza B-L-A-C-K (#165270) üzenetére


buvartacsko
addikt

én 3 hónapja használom és érezhetőbben jobb a hangzása. leírtam már. de leírtad te is elég sokszor hogy van jobb ennél olcsóbban, mégsem látom a jobbat olcsóbban terméket amitől szerinted már el lehet ájulni.

(#165273) madgie válasza B-L-A-C-K (#165264) üzenetére


madgie
titán

De mondok mást: írtam az offban, hogy ma rendeltem Apple TV-t. Telekomos kuponzással is 45 ezer volt ,ami ha belegondolsz, baromira drága. Ugyanazt a Plexet felvarázsolhatnám egy negyedennyibe kerülő Androidos médialejátszóra is, tele van a piac olcsó cuccokkal. Miért nem azt vettem? Egyrészt nem akarok mókolgatni, varázsolni, menjen oszt kész, másrészt ökoszisztéma: tudom, hogy az ATV-nél akár az nPlayer képét/hangját vagy akármit kidobhatok iPhone-ról/iPad-ről Airplay-en. Kevés dolog működik, de az jól.

Na nagyjából ilyennek tartom az AirPods-ot is: drága, korlátolt, de amit tudja, azt nagyon jól tudja. Pikk-pakk kapcsolódik a telefonnal, baromi kényelmes és jól kezelhető, nulla kábellel. És igen, drága ez is, objektív kábé senkinek nem éri meg. Pont mint az Apple TV :D

[ Szerkesztve ]

(#165274) vasi89 válasza TheMarci (#165271) üzenetére


vasi89
addikt

azért egy fülhallgató mellett ne ez szóljon. Vannak korlátai egy BT fülhallgatónak de ha legalább úgy szólna mint mondjuk egy sennheiser momentum én már azt mondanám h megéri az árát. azért ezt írtam mert én sennheisereket használok de biztosan van olyan fülhallgató is ami 30ért sokkal többet tud mint a sennheiser.

@madgie: Xiaomi mibox azért jó cucc fele ennyiért de kinek mi, nekem az elég h a tv kezeli a pendriveot és 720p filmeket.

[ Szerkesztve ]

(#165275) B-L-A-C-K válasza buvartacsko (#165272) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Látom értelmező olvasás most sem megy, a hangminőségről beszélek végig, és azt is írtam jobban szól mint a gyári tesztekből informálódva, de alig van eltérés.

[ Szerkesztve ]

(#165276) buvartacsko válasza madgie (#165273) üzenetére


buvartacsko
addikt

de ha senkinek nem éri meg a termék ami ugyan drágán de tényleg működik akkor mit kéne venni?

szánalmas ez az ország... ha dolgozok, jó keresetem van és megtehetem hogy megvegyek egy terméket ami mindent tud ami SZÁMOMRA fontos, ezután útbaigazítom az embereket akik fikázzák, de úgy hogy sose használták még én vagyok a seggfej meg az elvakult hülye fanatikus.

szánalmas hogy én vagyok a szar az országban mert itthon költöm el a pénzem, és nem ebayről meg a feketepiacról vásárolok olcsó kínai szart számla nélkül és nem hirdetem hogy mutyizok.

én vagyok az elvakult, pedig én elfogadom mások igényét, ameddig Black csak a saját igazát hajtja.

mondtam én hogy nincs füles ami olcsóbban jobban szól? nem. mondtam hogy van ilyen és tudom is? igen. kifejtettem hogy számomra ezek miért nem megfelelőek az utcán zenét hallgatásra? igen.

[ Szerkesztve ]

(#165277) galaxys80


galaxys80
veterán

Basszus 3 oldalon keresztül mind a ketten ugyanazt mantrázzátok 20 hsz-be. :W
Zsák a foltját....

(#165278) TheMarci válasza vasi89 (#165274) üzenetére


TheMarci
addikt

Egyértelmű, hogy nem szól úgy, ezt mindenki leírja, de a megéri -e nem egyenlő ezzel. Az irodában napközben kb utolsó szempont a hangminőség, ott azt várom el tőle, hogy ne legyek a telefonhoz madzagozva, ne kelljen töltenem napközben, működjön az iPhoneval rendesen, és ne nyomja a fejem / nyakam. Erre pedig nincs más alternatíva, hogy mennyi a sok érte, azt meg nem tudhatjuk, mert nem értünk hozzá, hogy miből épül fel.
Ennyi pénzért egy db téli / nyári gumit veszek, az pedig csak egy darab műanyag (gumi), de ott is elhiszem, hogy ennyibe kerül, mert meg kellett tervezni, tesztelni, stb, nem csak úgy kipattant a gyárból.

Do You Dream?

(#165279) aujjobba válasza B-L-A-C-K (#165275) üzenetére


aujjobba
addikt

Az airpods nem a hangminősegrol szol, hanem a kenyelmes hasznalatrol.
Ilyen eddig valoban nem volt a piacon, a W1 chip szerintem is eleg nagy fejlesztes.
Ezt kell megfizetned a termek araban, nem a hangminoseget.
Nincs jelenleg mas olyan fulhallgato a piacon, aminek egyaltalan nincs vezeteke, nem agybadugos (azt sokan nem birjak), elfogadhato a hangzasa es ennyire egyszeru hasznalni.

Nekem nincs, de megemelem a kalapom elotte, kivalo mernoki munka a cucc, es jelenleg nincs rivalisa.

[ Szerkesztve ]

(#165280) yimm


yimm
aktív tag

Szerintem térjünk át a hüvelygombára :DD

(#165281) col válasza galaxys80 (#165277) üzenetére


col
addikt

+1 :C
Külön dühítő, hogy az email értesítések meg csak ömlenek a sok felesleges f*szméregetésről..
:(

[ Szerkesztve ]

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#165282) Tibee86 válasza galaxys80 (#165277) üzenetére


Tibee86
veterán

De most akkor jó vagy nem jó? Megéri vagy nem? ;]

(#165283) Clemi


Clemi
veterán

Csak hogy én is beleessek ebbe a témába. Nekem egy Sony SBH20 BT cuccra van kábellel csatlakoztatva egy Sennheiser fölhallgató, ami még a jó öreg szivacsos fülkagylóban megülő típus és kerek 4500-ért vettem 4-5 éve. Nos megtettem, hogy összehasonlítottam a hangzását a gyári earpodsommal... gondolom az valamit elárul, hogy szépen elcsomagoltam a gyári cuccot vissza a telefon dobozába. Még csak egy napon se lehet említeni a kettő minőségét. A BT dolgot az SBH20 tökéletesen megoldja, zenét megállít elindít, léptet előre hátra, hívást felvesz, letesz, és mikrofon van rajta, így a mikrofon nélküli fülessel jó párosítás.

Ezzel az egész cuccal az a baj, hogy kezd öregedni a BT vevő így kontakt problémák vannak néha a 3,5-es jack csatival, a füles kábele meg egy kicsit hosszú, így visszahajlítva a ruha alatt tekereg, míg az SBH20 a ruhámra van feltűzve valahol a nyakam környékén.

Ez helyett a párosítás helyett keresnék én is egy BT cuccot, de az egyetlen kikötésem, hogy earpod kialakítású lehet csak, mert a hallójáratba dugható füleseket nem viselem el egy percre sem.

Tudtok valamit ajánlani erre, ami nincs agyatlan módon túlárazva?

(#165284) Diokhan


Diokhan
addikt

Szerintetek ez tényleg gyári...?

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#165285) danilla válasza Diokhan (#165284) üzenetére


danilla
őstag

Nem.

https://twitch.tv/ddplayzone

(#165286) Runner_fxr


Runner_fxr
Ármester

Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával iphone készüléken, hogy nem vesz fel hangot videózás közben? Kb 1 éve kezdte el ezt csinálni az i6 128gb-os telóm. Nem mindig rossz, de sokszor igen. Olvasgattam utána, de nem igazán látok rá megoldást. Még az apple-nél sem tudtak rá mit mondani, csak hogy csináljak készülék teljes törlését, megcsináltam, de az sem segített.

(#165287) buvartacsko


buvartacsko
addikt

jó, lezártam a témát. én elfogadom hogy valakinek nem tetszik, nem jön be, de más is legyen elfogadóbb azokkal szemben akiknek igen.

egyáltalán nem jó és király minden amit az apple gyárt, de egy apple topicban vagyunk, a legtöbben azért vagyunk itt mert egyetértünk valamennyire a cég filozófiájával. én nagyon nagyrészt egyetértek velük, de ez még a 2000-es évek elejére vezethető vissza. azóta sok mindenben nem, és nagyon is örülök az AirPodsnak mert hosszú idő óta ez egy nagyon varázslatos just works terméke az applenek ami nagyon is szerethető. ebben ott van a régi apple szelleme (ha úgy tetszik steve jobs szelleme)

igen drága minden termékük, itthon pedig szarok a fizetések a kormányunknak hála alig lehet itthon megélni, az emberek pattanásig feszültek, mindenki utál már mindenki, az adók maxon pörögnek, a forint egyre szarabb, a fizetések pedig a béka segge alatt. nyilván ez nem vigasztal senkit, de ezek alapján nem teljesen az apple tehet róla hogy nehezen engedhetjük meg magunknak ezeket. és még nagyon meleg is van.

(#165288) vasi89 válasza TheMarci (#165278) üzenetére


vasi89
addikt

60ért 1db az szintén túlárazott téma de menjünk bele, főleg ha 22"os kell mert azért jó ár :DDD

(#165289) Diokhan válasza danilla (#165285) üzenetére


Diokhan
addikt

Sejtettem, nekem is nagyon gyanús volt, pontosan tudjuk, hogy miért. Köszi! Azért elég gáz, hogy így próbálják meg átverni a hozzá nem értő, laikus vásárlókat...

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#165290) nofi válasza Runner_fxr (#165286) üzenetére


nofi
őstag

Olyat láttam már, hogy rajta maradt a hátlapi fólia, ami takarja a mikrofont és sistergés marad a videóban :D Ha reset sem segít, akkor irány valamelyik szerviz. Nekem anno 5-nél kellett cseréltetnem, kb. 10e volt.

Könyörgöm csináljon valaki egy Airpods topicot :R

Xbox GT: nozsolt

(#165291) Totheground


Totheground
addikt

Magyarorszag buszke, eros es gazdag orszag, ti 60k-ert is megveszitek.
Itt csorofolden csak 40ert megy el... :(

Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/

(#165292) lugosi válasza szabogabor10 (#165260) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Gondoltam én is hozzászólok, azért a te hsz-edre írok mert ez áll a legközelebb az én elképzeléseimhez.
Nekem nincs airpodsom, de szeretnék, és majd valamikor fogok is venni.
Amire nekem kellene:
Én nagyon sokat telefonálok (napi 4-6 óra átlagban, hétköznap több, hétvégén kevesebb), eközben elképzelhetetlen, hogy helyhez/telefonhoz legyek kötve, az egyik kezem folyamatosan foglalt legyen, tehát 90%-ban fülessel telefonálok. Erre az idők során felhalmozódott szifonos vezetékes füleseket használom (vagy megmaradt, mert eladáskor a vevő - értheteőn - nem kérte a használt fülest, vagy a telefon is megmaradt és akkor ugye abból van több. Szóval van otthon, az irodában fülesem. De utálom nagyon, hogy amikor irodán vagy szobán belül mászkálni kell, akkor vigyem magammal a telefont a kábelen keresztül, meg pl. ha töltőn van a telefon szintén limitáló. Tehát nekem 70% telefonálás, 30% zenehallgatás/tvzés lenne a cucc felhasználása.

A hosszú beszélgetés miatt fontos a kényelem is, és beszélgetésre nálam az in-ear kialakítás elképzelhetetlen, továbbá felesleges is, hiszen éppen az a lényeg, hogy halljam azért a környezetemet, és ne legyek elszigetelve. Fontos lenne a töltés minél jobb megvalósítása, így ha beteszem a tokba és tölt pl míg úton vagyok haza a zsebemben (kocsival járok, a tömegközlekedés mint zaj számomra teljesen érdektelen, utcán meg nem hallgatok zenét és nem is nagyon telefonálok, vagy ha igen, azt röviden elintézem magával a készülékkel).

Így nekem kb telitalálat lenne az airpods, és a menetközbeni zenehallgatásra is alkalmas lenne (a telefonálások között), irodában vagy otthon is eközben szintén nem hátrány, ha az ember hallja, ha szólnak hozzá. Ha komolyabban akarok zenét hallgatni, az általában a szabadidőmben van, és akkor rendes fejhallgatót használok, és nem telefonról hallgatok tipikusan zenét.

Az airpods-ot tehát egy teljesen jó, ténylegesen telibe talált terméknek tartom, de egyelőre én személy szerint drágállom arra, amire nekem kellene, így egyelőre nem vettem még meg, nálam ennek a kütyünek a lélektani határa valahol 30e ft körül van, többet jelen pillanat szerint sokallok érte, na jó legyen 40. Én azt gondolom, hogy megjelenés után mondjuk 2 évvel kijön egy airpods 2 pl., valamiben javítanak rajta, viszont nekem pont megfelelő lesz még az 1-es széria, így majd akkor rácsapok egy olyanra, és a telefonálásos nyűg ezzel meg lesz oldva kb. Ha valakinek nem fáj érte ennyit kiadni, akkor szerintem vegye meg, mert teljesen jó kis használható cucc, nekem egyelőre sok, így még várok vele.

Az összes alternatív megoldás, amit eddig láttam / néztem, valami miatt nekem személy szerint nem felelt meg. Ennyire eltalált terméket a kategóriában még nem láttam, de lehet, hogy csak én néztem rossz helyen.

(#165293) szmayer1


szmayer1
senior tag

Sziasztok.

Egy iphone, vagy egy ipaden tárolt képeket, hogyan lehetne windows-os számítógépen úgy megjeleníteni, hogy a képeket ne keljen rátölteni a gépre? Tehát tükrözni szeretném, valahogyan, de apple tv-m nincs. (Természetesen jó lenne vezetékes kapcsolattal is)

Meg lehet oldani valamilyen programmal?

Köszi :)

iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.

(#165294) Tibee86 válasza Totheground (#165291) üzenetére


Tibee86
veterán

Annyiért még vennék is egyet ( persze egy coop-os kupont még beváltanék rá ;] ), mert amit tacsi is próbált elmagyarázni oldalakon át, jelenleg nem nagyon van alternatívája, pláne nem olcsóbban.

(#165295) blaca83 válasza blaca83 (#165162) üzenetére


blaca83
őstag

Erre esetleg még valaki?

@vasi89:
Köszi a választ...! ;)

Olyan tanácsot tudnátok adni, hogy vásárlás előtt mi az amit egy használt készülék esetében mindenképpen nézzek meg, vagy kérdezzek meg az eladótól?
Mit ellenőrizzek mindenképpen?

Milyen "gyári betegséggei" vannak a 6-os sorozatnak?

Köszi :))

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#165296) Totheground


Totheground
addikt

A legjobb, amikor az emberek elohuzzak a hangminoseg kartyak, mikozben a legtobben streamelnek vagy YT-rol toljak. Utcan vagy irodaban. Ha valaki tokeletes zenei elvezetre vagyik, az otthon a hangszigetelt szobaban huzza elo a minimum loseless, de inkabb analog forrasat, dugja ra egy csoves erositore a millios fulest es elvezkedjen. De itt nem errol van szo.
Az AirPods lenyege a convenience. It just werks (sic!). Egy vagy ket fulben hasznalni, pillanatok alatt valtani a mac/ipad/telefon kozott, zsebben utantolteni, etc. Egy baromi funkcionalis eszkoz, amire kitalaltak, arra tokeletes. De vegulis egy F1 gepre is mondhatjuk, hogy szar, mert nem tudom betenni a kanapet hatra. Hogy nem arra talaltak ki? Az mellekes.

@Tibee86
Okkal van ra 4 hetes varolista. Szinte tobb embert latni vele, mint madzaggal.

[ Szerkesztve ]

Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/

(#165297) lugosi válasza Totheground (#165291) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Aha 40, az igaz, csak a zárójelbe írt rajzocskák (税別) szerint az adót nem tartalmazza az ár, tehát ez bizony áfa és fogyasztási adó nélküli ár. Bár azt hiszem a japó áfa 8 vagy 10%, meg van valami consumption tax is náluk, így is ténylegesen olcsóbb mint nálunk, bár nálunk a magas áfa is hozzájárul.
Nálunk nettó 47, ott nettó 40. Ha van egy kis vám % különbség a japó és az EU szabályozás között, akkor meg is van a magyarázat.

(#165298) Totheground válasza lugosi (#165297) üzenetére


Totheground
addikt

8%, de ha valaki turista vizumot villant (ami nalam nem jatszik) akkor nem kell kifizetni az AFAt. Consumption tax nincs. A "rajzocskak" becsuletes neve meg kanji (漢字).

[ Szerkesztve ]

Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/

(#165299) buvartacsko válasza Totheground (#165296) üzenetére


buvartacsko
addikt

nagyon örülök neki hogy van itt olyan ember (és úgy látom nem is egy) aki képes megérteni hogy miről szól ez a termék.

nyilvánvalóan én is jobban örülnék neki ha 10-20 ezerbe kerülne, de sajnos itthon ez 60 ezer forintot jelent gyalázat fizetések mellett, és mivel nincs ennyiért sem olcsóbban alternatíva ami minimum tudja ezeket a dolgokat ezért ez maradt. ha erre van az embernek szüksége akkor sajnos 60 ezer forintot kell lepakolni az asztalra.

ha meg nem éri meg valakinek akkor ne vegye meg, de ne legyen a másik hülye amiért megvette amiről úgy gondolta hogy megfelelő lesz számára, volt is rá pénze és még kiderül hogy be is vált, nem is kicsit hanem nagyon...

(#165300) vasi89 válasza Totheground (#165296) üzenetére


vasi89
addikt

nyílván aki nem milliós otthoni cuccal rendelkezik és igénytelen és nem várhat hangminőséget... Viszont még YT streamen is van különbség de mindegy is. De valóban nincs alternatíva, ezért nem veszek meg azért se mert telefonról nem hallgatok zenét túl sokszor :DDD . Én igénytelen proli maradok a vezetékesnél. Amúgy megjegyzem h a spotify elég jó minőségben hallgatható

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.