Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 10:40:06

LOGOUT.hu

iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#164701) syIex


syIex
veterán

Most éri meg eladni az előző szériát vagy még lehet várni vele 1 hónapot mielőtt leesik az ára? :DDD

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#164702) oba válasza talamasca (#164699) üzenetére


oba
addikt

Nem lehet, hogy valami tényleg lezabálta éjszaka? Mondjuk fotókat töltött fel icloudba vagy ilyesmi. Amúgy nem értem, hogy éjjel, amikor az ember alszik, miért fontos az aktív net kapcsolat :) Én mindig kikapcsolom. Persze ez zárójeles volt, simán elképzelhető hogy a T cseszett el valamit a nálad. Ezzel együtt azért a beállítások / mobilhálózat menüpont alá nézz be, hogy mi mennyit használt, és azt is nézd át, hogy melyik app használhasson mobilnetet. Amelyiknek nem fontos, attól vedd el a jogosultságot.

(#164703) oba válasza syIex (#164701) üzenetére


oba
addikt

A kettő közti differencia a +1 hónap iPhone használat :) Úgy értem, ha most eladod, akkor nem használhatod egy hónapig, cserébe valamivel biztos többet kapsz érte. A kérdés, hogy megéri e :) Ezt már neked kell eldöntened.

(#164704) syIex válasza oba (#164703) üzenetére


syIex
veterán

Elég jó áron tudtam megvenni tavaly, még decemberig garanciás a telefon. Szerintem most olyan 170-et kaphatnék érte (JB 128 gb), viszont egy hónap múlva már én olyan 150-re saccolom csak. Szerintetek? :)

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#164705) agabe válasza syIex (#164701) üzenetére


agabe
addikt

Minel korabban adod el annal tobbet kaphatsz erte de, hogy pontosan mikor fog nagyobbat esni az most nagyon fugg az I8-tol milyen lesz vegul, es, hogy az mikor lesz rendesen varakozas nelkul kaphato (valoszinuleg itthon ev vege fele vagy utana). Az is szamit mennyi ujdonsagot hagynak ki 7S-ekbol a kijelzon kivul ami 8-ban benne lesz, mert ha csak erosebb hardver lesz akkor annyira nem fogja mozgatni a nepet, hogy valtsanak 7-rol, igy tovabb maradhat magasabb az ara a sima 7-eseknek.
Normal esetben vannak eladasi hullamok amikor tobben kezdik eladni, es akkor idolegesen alacsonyabb is lehet az ar mint mondjuk akar 2-3 hettel kesobb.

(#164704) sylex1:
lehet egy honap mulva 150, es lehet ket honap mulva 160, de akar forditva is. Ez joslas szintu kicsit, es benne vannak ingadozasok amikbol nem biztos, hogy hullamhegyet tudsz kifogni, de annyi tuti, hogy tendenciajat tekintve csokkenni fog az ar, csak persze ott van tenyleg, hogy amikor eladod utana valami olcsobbat hasznalni egy ideig nem mindig jo erzes.

[ Szerkesztve ]

(#164706) syIex válasza agabe (#164705) üzenetére


syIex
veterán

Tavaly és tavaly előtt is már 2-3 hétre az Amerikai start után itthon is megjelent. Úgy körül jár le a hűségem a T-hez, szóval szerintem jó áron fogom tudni majd kihozni. Mindenképp csak a 8 vagy a "meglepetés" telefon érdekel, a sima 7S semmi képen sem. Ezért gondolkozom a korai eladáson, mert ha az "X" jól sikerül akkor szerintem nagyot nyom le az árakon.. :F :U

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#164707) agabe válasza syIex (#164706) üzenetére


agabe
addikt

7S-bol lesz itthon is hamar es eleg sok, de 8-asbol mar nem igazan valoszinu inkabb ev vege mivel van ra esely, hogy kesobb kezdik forgalmazni mint a 7S-eket, es nem tudnak eleget gyartani sem, igy hianycikk lesz. Ha jol sikerul akkor meg foleg.
Annyira nem nyomja le a 7-es arakat, mert mas kategoria lesz. 400ezer Ft korul kaphatsz egy I8-at ha szerencsed lesz meg iden, 300 ala meg sok ido mire beesik, de en csak a fuggetleneket nezem szolgaltatoknal nem tudom mi lesz a helyzet es az egyedi kedvezmenyek, pontok stb. ugyis mindenkinel mas opciokat adnak.
A lenyeg, hogy sima 7-es ara esni fog tuti kb ugyanugy mint tavaly a 6S-ek, es 8-ast nem fogsz konnyen kapni mert keves lesz es nem hamar.

[ Szerkesztve ]

(#164708) lugosi válasza oba (#164702) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Az icloudba fotókat nem lehet még szándékosan se feltölteni mobilneten (sajnos, nekem jól jönne).

Szerintem ezeknek a hirtelen adatfogyásoknak az is lehet egy oka, hogy lehet, hogy a telekom app nem naprakész, ahogyan a mobilnetet méri, és az user ténylegesen elhasználja ezt az adatmennyiséget, de este amikor ránéz, akkor még úgy tűnik, hogy megvan. De természetesen az sem zárható ki, hogy rosszul mér a rendszerük.

(#164709) Laca1212 válasza agabe (#164705) üzenetére


Laca1212
őstag

Ha már ennyire témában vagy. :)

Mennyiért mehet majd el ősszel(új iPhone megjelenés után) reális áron egy dobozból kivételtől üvegfóliás, tokos, hibátlan, iStyle-ban vásárolt i7 32GB black(2016. 09. 23-án aktivált)? Van hozzá Baleset- és rablásvédelem is 2 éves.

(#164710) talamasca válasza oba (#164702) üzenetére


talamasca
senior tag

Nokia 7650 megvétele óta használok smartphone-okat, 2009 óta iPhone-t.
Nehéz újat mutatni a témában, persze ettől még hibázhattam volna én is. De most nem ez volt az eset.

Reggel beszéltem az ügyfélszolgálattal, és megmaradt a netem.

De! Milyen biztosíték van az ügyfél kezében ilyen esetekben? Semmi.
Korábban is volt olyan, hogy az én kimutatásom alapján még nem szabadott volna elfogyni a keretnek, mégsem adtak helyt a panasznak, mondván, az ő mérésük a jó.

Az üzenetet meg kiküldték...

Nem kóser ez, de nagyjából a kezükben vagy. Ennyiből tiszta a korlátlan net, ott nincs ilyen probléma.

“Black as midnight on a moonless night.”

(#164711) bjergerking válasza lugosi (#164708) üzenetére


bjergerking
tag

Nekem meg a telekomos alkalmazassal nem volt gondom es mindig ugy mutatja kb ahogy a telo, max egy 5-10 perces kesessel.

En a honapfordulonal mindig resetelem a telonal a mobilnetes adatokat, szerintem az a legnaprakeszebb.

[ Szerkesztve ]

(#164712) lugosi válasza bjergerking (#164711) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én is pont így szoktam csinálni, mindig nullázom fordulókor (jó, néha elfelejtem). Amúgy nekem is pontos adatokat szokott mutatni, csak a lehetőségét vetettem fel.

(#164713) yimm válasza Laca1212 (#164709) üzenetére


yimm
aktív tag

140-150.ezer közt valahol. Nézz át a hardverapró-ra és ott látod kb milyen áron mennek.

[ Szerkesztve ]

(#164714) Snoop-y válasza danilla (#164690) üzenetére


Snoop-y
veterán

Szerintem nincs igazad. A mai vilagban teljesen elvarhato egy nagy gyartotol, hogy alap megoldasokat tamogasson rendszer szinten. A screencast/mirror pont ilyen ugyanis nem droidfuggo. Miert kellett jonni ezzel a miert tamogatna mas gyartot? Ennyi erovel akkor le is huzhatna az alma a rolot es ne tamogasson semmit ami nem az o termekuk...

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#164715) danilla válasza Snoop-y (#164714) üzenetére


danilla
őstag

"Ennyi erovel akkor le is huzhatna az alma a rolot es ne tamogasson semmit ami nem az o termekuk..." Hat pedig ha tetszik valakinek ha nem, sok esetben nagyon is ez a helyzet, es nem ugy tunik, hogy mostanaban nagyon le akarnak huzni a rolot.

"elvarhato egy nagy gyartotol, hogy alap megoldasokat tamogasson rendszer szinten." Persze, hogy elvarhato, tamogatja is. Rengeteg dolgot tamogat az ios rendszer szinten, csak eppen a sajat okoszisztemajan belul. Kar ezen sirankozni es mint batai kollega tette, felesleges azt hangoztatni, hogy a konkurens rendszerben ez milyen jol mukodik. Es szerintem ezt megerteni nem ifanatikussag.

https://twitch.tv/ddplayzone

(#164716) batai15 válasza danilla (#164715) üzenetére


batai15
félisten

Köszi hogy meg emlitesz .
Szerencse van megoldás ,de ettől még lehetne egyszerűbb is .

[ Szerkesztve ]

(#164717) aujjobba válasza Snoop-y (#164714) üzenetére


aujjobba
addikt

A droid tamogatja az apple tv-t?
iOS-en sok app tud chromecast-ra kepet videot kuldeni, ellenben droidon appletv tamogatast nem lattam meg.

Okos tvhez altalaban szokott lenni iOS app amivel tudod hasznalni, csak le kell toltened.

[ Szerkesztve ]

(#164718) kchris78 válasza agabe (#164707) üzenetére


kchris78
veterán

Kíváncsi vagyok, szerintem a 7S azért kicsit lejjebb fogja szorítani a 7-es árát. Kíváncsi vagyok arra is hogy mennyien fognak váltani. Sokan vannak még 5s-6-on, és a 6-os 1GB RAM-ja azért ahogy olvasom mostmár igencsak korlátozó tényező, lassan be kell indulnia a cserének és az nagy mennyiséget jelent, ahogy látom a metrón meg bárhol (kamerán látszik rögtön) még 7 sincs csak 6/6s.
Várom már az i8-at, vajon mennyire fog megfogni, elkap-e az instant get érzés és kifizetek érte bármennyit vagy azt mondom hogy a 7plus az még kiszolgál legalább egy fél évet, ha már váltottam mostanában 7-ről :D. Főleg amennyibe kerülni fog, a zug-GSM-ek meg pár db akik behoznak hardverapron, lehet 500k közelébe is fel fog menni....

(#164719) Snoop-y válasza aujjobba (#164717) üzenetére


Snoop-y
veterán

Valoszinuleg nincs tul nagy piaca. Ha lenne ra nagy kereslet akkor tamogatna.
Amugy meg nem tul okos dolog ezzel vagdalkozni. Nem kifogast kell keresni hanem megoldast :)

En meg most ismerkedek az iOS okoszisztemaval (hackintosh van egyelore, majd jovore ha kijon az uj MacPro akkor lehet valtok attol fugg mennyire lesz upgradelheto) es mivel Android/Blackberry hatterrel rendelkezem nyilvan hasonlitgatok (nem arra koncentralok, hogy ki a jobb mert olyan ugy sincs max egyes felhasznalasi szokasokra ravetitve jo vagy jobb megoldasok)

[ Szerkesztve ]

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#164720) vasi89 válasza vasi89 (#164330) üzenetére


vasi89
addikt

Jártam az icentre-ben, azt mondták hívjam a supportot, mert ők nem akarják így átvenni. Felmerült a kérdés, hogy a support mégis honnan tudná, hogy leadhatom e ha nem is látja? :F viszont azt mondta, hogy valószínűleg nem cserélik mert nem rendeltetésszerű használat. Hát hogy a jóistenbe kéne használnom ezt a vackot? Zsebre rakom a telefont akkor törik a kábel... De biztos én vagyok a béna, pedig töltőkábelből nagyjából egy 5 éveset használok, ami másnak 1 évet sem bír, Ezt csak azért írtam, hogy megelőzzem az ilyenfajta kommenteket :DDD

(#164721) misiizsai


misiizsai
tag

Sziasztok!
Az normális hogy mostanában a 10.3.3 al a 6s en gyakran találkozok laggal? Nálatok mi a helyzet?

Steam:misiizsai1993 Battlenet:misiizsai93 Origin:misiizsai uPlay:misiizsai1993

(#164722) danilla válasza misiizsai (#164721) üzenetére


danilla
őstag

En meg nem talasztaltam (10.3.3-at a megjelenese ota hasznalom).

[ Szerkesztve ]

https://twitch.tv/ddplayzone

(#164723) Šolaire válasza misiizsai (#164721) üzenetére


Šolaire
veterán

Szia nekem SE van de szinte ugyanaz a hardver. Én sem találkoztam azzal amit te tapasztaltál. (10.3.3)

[ Szerkesztve ]

“Praise The Sun” \[T]/

(#164724) lugosi válasza Snoop-y (#164719) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"Valoszinuleg nincs tul nagy piaca. Ha lenne ra nagy kereslet akkor tamogatna."

Ha ezt arra írtad, hogy miért nem támogatja az android az apple tv-t, akkor szerintem sokmindent nem értesz még ebben a témában.
Ez egyszerűen arról szól szerintem, hogy miért támogatná az android az apple tv-t? Miért támogatná, hogy az usereik egy másik rendszer felé mozduljanak el? Vagy miért írna az apple olyan appot androidra, ami támogatja az apple tv-t? Azért fektessenek bele munkát, hogy ne iphone-t vegyen az user az apple tv mellé? Ugye?
Az apple pedig néhány külső szabványt azért nem támogat, mert van rá saját megoldása (airplay). Nyilván az ő részükről is érthető, hogy nem tesznek bele plusz munkát ingyen azért, hogy más gyártók platformját támogassák úgy, hogy közben a sajátjuknak konkurenciát csinálnak a saját költségükön. Ezt nem kell magyarázni úgy gondolom.

(#164725) agabe válasza lugosi (#164724) üzenetére


agabe
addikt

Azért van pár dolog ami kb standardként működve elfogadott sok gyártó esetében (bluetooth file küldés, usb c, képernyő tükrözés telóról tv-re..stb) és működik mindenféle készülékek között amiket apple nem támogat. Van saját megoldása, de így "kényszerít" saját ökoszisztéma használatára ami más gyártóknál azért nem ennyire erős.
Ha meg esetleg valamelyik androidos gyártó úgy döntene, hogy támogatni akarja az airplay-t pl. akkor nem tudom arra adna-e engedélyt apple, vagy megadná hozzá a szükséges technikai alaptámogatást.

(#164726) misiizsai válasza danilla (#164722) üzenetére


misiizsai
tag

Lehet nem ártana újra raknom.Leginkább a fő oldalak lapozása közben tapasztalom.

Steam:misiizsai1993 Battlenet:misiizsai93 Origin:misiizsai uPlay:misiizsai1993

(#164727) madgie válasza agabe (#164725) üzenetére


madgie
titán

Ezzel csak az a baj, hogy az android a saját gyártós, ezerféle OS miatt annyira szegmentált, hogy egy sz@ros screen mirroring/miracast sem feltétlenül adja magát. Az volt a mókás, amikor a Samsung Smart tévén YT-n nem lehetett átdobni a képet Samsung telefonról, mert elvileg csak XY típustól felfelé megy, az asszony iPhone-ján meg egyből feldobta a YT app a tükrözés ikonját és ment is.

(#164728) 30z.Samu válasza kchris78 (#164718) üzenetére


30z.Samu
félisten

Én azt várom, hogy az SE ára menjen lejjebb egy kicsit, bár használtam így is ki lehet fogni elég jó áron. :)

Sic Parvis Magna

(#164729) danilla válasza misiizsai (#164726) üzenetére


danilla
őstag

Hat ha a reset (home+power) nem oldotta meg akkor mindenkeppen. Artani nem arthat.

https://twitch.tv/ddplayzone

(#164730) lugosi válasza agabe (#164725) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szabványok, és szabványos megoldások, hát igen, sok gyártónak ez nem sokat jelent. Pl az apple is nem tudom miért ragaszkodik a saját töltő/adat-csatlakozójához, amikor van kiváló szabványos usb c, illetve micro usb mikor volt. Bluetooth, igen, hülyeség, hogy nem lehet pár dologra használni - bár ezzel összefüggésben egyetértek velük, mikor próbáltunk bt átvitelt egy barátommal 2 androidos telefon között, hol akarta hol nem, megértem őket hogy azt mondják, hogy oké felhasználói élmény, ilyen esetleges szenvedések kösz, de kösz nem.

(#164731) batai15 válasza 30z.Samu (#164728) üzenetére


batai15
félisten

100k a 32gigas újonnan 1 év garival ,ez elég jó ár már .

(#164732) kezdosql


kezdosql
tag

Szerintetek hol lehet Bp-en szert tenni megbizhato Iphone4 vagy Iphone3-ra?
Egy jo ideje keresgelek hiaba.:-(

(#164733) kchris78 válasza lugosi (#164730) üzenetére


kchris78
veterán

haaat, amilyen mini usb csatik (akkor meg micro sem volt talan) voltak akkor mikor kijott a lightning.. es amit tudott.. nem veletlenul csinaltak sajatot..

(#164734) Šolaire válasza batai15 (#164731) üzenetére


Šolaire
veterán

Az tényleg jó ár :K én kicsit drágábban vettem de nekem kellett a teló nem tudtam várni.

“Praise The Sun” \[T]/

(#164735) oba válasza kezdosql (#164732) üzenetére


oba
addikt

Mit jelent, hogy megbízható? Letiltástól félsz? Ilyen idős modelleknél ettől már nem kell tartani. Meghibásodástól félsz? Az pedig bármikor előfordulhat ennyire régi telefonoknál. Nézz szét aprón. Üzletben már nem fogsz ilyet találni.

(#164736) batai15 válasza Šolaire (#164734) üzenetére


batai15
félisten

Aprón megbízható eladó meg 92-98 között adja.
A közelben itt fistphone van ,100 k most náluk amúgy 110ha esetleg 1 hónap múlva nem ennyi lesz náluk akkor marad az aprón található eladók egyike .
Várni már én se tudok de muszáj minden pillanat szenvedés a mostani telefonnal,folyamat az asszony 5s-et nyomkodom ha úgy van :)

[ Szerkesztve ]

(#164737) Šolaire válasza batai15 (#164736) üzenetére


Šolaire
veterán

Nekem alaplapos lett a régi telefonom muszály volt valamit venni.SE-t régóta nézegettem de így is megszívtam kaptam egy felpúposodott telót :D persze cserélték de mire megérkezett a csere teló az örökkévalóság volt. Azóta elvagyunk teszi a dolgát.

[ Szerkesztve ]

“Praise The Sun” \[T]/

(#164738) batai15 válasza Šolaire (#164737) üzenetére


batai15
félisten

honnan rendelted hogy fel volt púposodva?
bontatlan volt?

(#164739) #82471168


#82471168
törölt tag

Jelen pillanattól kezdve egyre aktívabb leszek a fórumon.. 6s+ 64gb-ra esett a választás. Köszönöm mindenkinek a segítséget. :)

(#164740) 30z.Samu válasza batai15 (#164731) üzenetére


30z.Samu
félisten

Ja, szeptemberben akartam telefont venni, de elképzelhető, hogy inkább Karácsony lesz belőle. Ugyanis a fogorvossal lesz randevúm. :C És a félretett pénzhez hozzá kell nyúlni. De még meglátjuk mi lesz szeptemberig.

Sic Parvis Magna

(#164741) Šolaire válasza batai15 (#164738) üzenetére


Šolaire
veterán

Teljesen bontatlan volt. Nem a bolt hibája.Másnap elvitte a futár. Kb 1 hétre hozták a bontatlan hibátlan SE-t. Nagykernél kicserélték. Korrektek voltak. B-tel a bolt.

[ Szerkesztve ]

“Praise The Sun” \[T]/

(#164742) Subimp válasza talamasca (#164699) üzenetére


Subimp
tag

Akkor már ketten vagyunk, akik nem tudják, hová tűnt kb. 2 GB :(( Nekem szerencsém van, mert holnap indul az új periódusom, de azért nagyon bosszant a dolog.

(#164743) Grougon válasza lugosi (#164708) üzenetére


Grougon
tag

Ios 11be jön a mobil neten keresztüli feltöltés/frissítés.

(#164744) talamasca válasza Subimp (#164742) üzenetére


talamasca
senior tag

Hárman. ;)
De nekem nem tűnt el, csak az üzenet jött.
Hívd fel őket, ha az alkalmazásban még mutatja és csinálj képet is róla.

Nem tudhatod mikor veszik el...

“Black as midnight on a moonless night.”

(#164745) anytime


anytime
őstag

Sziasztok,
a következőben segítsetek nekem légy szíves!

Adott egy applikáció (legyen pl. a NSO; Viber; bármi), ami a letöltéskor x MB, de az eltelt idő függvényében szép lessen 2x - 3x-re "hízik", nyilván az esetleges képek, letöltött tartalmak miatt.

A manuális törölgetés (Viber képek) mellett van rá mód, hogy ezeket az applikációkat, azok méreteit a letöltéskori méretükön tartsam valamilyen programmal vagy iOS beállítással?

Előre is köszi, üdv:
A

(#164746) radi8tor válasza anytime (#164745) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nincs erre lehetőség.

⭐ Stella

(#164747) Ragnar95 válasza anytime (#164745) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Nincs, hiszen ezzel csomó app működésképtelenné válna. A fejlesztőknek szabad keze van benne, mennyi adatot tölt le az app telepítés után, illetve mennyit tárol ebből cache-ként. Felhasználóként az egyetlen eszköz a kezedben ez ellen hogy letörlöd az appot.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#164748) anytime válasza Ragnar95 (#164747) üzenetére


anytime
őstag

Köszi mind a kettőtöknek, azaz ha meghízik az app törlöm, telepítem újra és kezdem előről újra meg újra.
Igen, telóm csak 16GB-s és a fotók meg a Spotify miatt bizony oda kell figyelnem :)

(#164749) kchris78 válasza anytime (#164745) üzenetére


kchris78
veterán

Nincs. A durva az hogy ios11-ben rámentek erre de ott meg az van hogy az APPot letörölheted de a sokszorosára dagadt fölösleges adatot megtartja... Gondolom ez akkor hasznos ha egy 1-x GBos játék van ahol a mentett állások 1MB és azt tartaná meg az ember inkább..

(#164750) Fricy78 válasza kchris78 (#164749) üzenetére


Fricy78
tag

Az ios11-ben 2 féle törlési opció van. Vagy mindent törölsz, vagy csak az appot, de az adatokat megtartod. Igaz annak számomra nincs értéke.

"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy-két gyökér, de annak jól odabaszol az ásóval, oszt haladsz tovább!"

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.