Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
pontyos
senior tag
válasz PixAlan #262996 üzenetére
" nem tud több nyelvet egyszerre, magyarral nem megy a predictive/swipe "
Hát akkor már egy újabb ellenérv a fene vigye.. nekem szükséges a hun eng billentyűzet egyszerre, illetve gyors klikkes váltás mint G board
Még egy kérdés, AOD sincs ahogy olvasom, van értesítés led, vagy bármi? Email, Viber, telefon, üzenet?
Köszönöm! -
PixAlan
aktív tag
válasz pontyos #263001 üzenetére
váltogatni lehet, meg gboardon/swiftkeyen megy minden, csak a beépített béna(ami ugye egy fokkal jobban van integrálva, mint a többi)
kamera ledjét lehet berakni, hogy villogtassa, de ez csak félmegoldás, igazából azt akarják, hogy vegyél egy apple watchot meg az egész kijelző bekapcsol, ha van valami új(ezt persze ki tudod kapcsolni).
-
ntomi0730
senior tag
válasz Vadászmenyét #262985 üzenetére
Szó szerint ki kell kapcsolni, mert nem elég neki ha "kihúzod"a háttérből.
-
dussy
őstag
válasz petata #262997 üzenetére
Sziasztok! Pár napja olvasgatom a topikot , de alapvetően új felhasználó vagyok. TizenX év Android után az ez első Apple telóm.
Pár hete kaptam kipróbálásra egy XS-t, ahol regisztráltam egy Apple ID-t. Ismerkedtem a rendszerrel, pár napig használtam, töröltem a fiókot és visszaadtam.
Tegnap este vettem meg az új készüléket és elkezdtem volna 'belakni', de az ID jelszó nem jutott eszembe (1szer léptem be vele, és nem írtam fel sehová, nem mentettem el, stb.) így elkezdtem a 'jelszóemlékeztető' kálváriát.
Megkaptam az általad is említett 24órás üzenetet, majd 25 óra letelte után kaptam egy emailt, hogy április 15-én - azaz közel 2 hét múlva küldik a kódot.......
Most akkor ezt hogyan kell értelmezni? Ez normális dolog? Érdemes support segítségét kérni?
Köszihttps://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html
-
burgatshow
veterán
válasz INGJOKE #262995 üzenetére
Ha fent van a beta profil akkor felejtsd el, nincs uj verzio a generally available savban. A 16-os verzio meg majd velhetoen a nyari WWDC napjan lesz.
+1: a 15.X beta vonalon meg akkor lesz uj kiadas, amikor az Apple ugy gondolja: velhetoen a 15.5 lesz. Valamikor.
Ha akarod a GA-t (15.4.1): akkor torold a beta profilt es inditsd ujra a telot. -
veterán
válasz burgatshow #263014 üzenetére
Köszi. Nem kell, jó a béta.
-
half333
őstag
Üdv! Feltettem az ios 15.4.1-et,és azt vettem észre hogy jobban merűl az akku. Valaki járt igy? Vissza lehet még tenni a 15.4-et?
iPhone X -
Tewe013
őstag
2 hete van meg a 13 Pro, mindig este töltöm az létezik, h ennyi idő alatt nem jött rá az adaptív töltés, h-h kéne töltenie? Mire kell figyelni, h bekapcsoljon?
-
Tibee86
nagyúr
válasz Tewe013 #263022 üzenetére
"Ha az Optimalizált akkutöltés nem aktiválódik
Az optimalizált töltés csak azokon a helyeken aktiválódik, ahol Ön az ideje nagy részét eltölti, például az otthonában és a munkahelyén. A funkció nem aktiválódik, ha változatosabbak a felhasználói szokásai, például utazások során. Emiatt aktiválni kell néhány helybeállítást ahhoz, hogy aktiválódjon az Optimalizált akkutöltés. A funkcióhoz használt helyadatok közül egyet sem kap meg az Apple.
A következő beállításokat kell aktiválni:
Beállítások > Adatvédelem > Helymeghatározás > Helymeghatározás.
Beállítások > Adatvédelem > Helymeghatározás > Rendszerszolgáltatások > Rendszer testreszabása.
Beállítások > Adatvédelem > Helymeghatározás > Rendszerszolgáltatások > Jelentős helyek > Jelentős helyek." [link] -
Noxy
veterán
válasz dussy #263013 üzenetére
Igen. Normális ez a dolog.
Minden AID + psw probléma kizárólag az Apple-ra, meg felhasználóra tartozik.
Nyilvános fórumon, max csak linket kapsz hogy merre indulj el.
Több lehetőség is van arra hogy probléma esetén visszaszerezd, de ezeket előtte be kellet volna állítani 100%-s hitelesítés miatt. Pld itt: [link]
Így sajnos marad a türelmes várakozás.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
half333
őstag
válasz pecccccccca #263020 üzenetére
Hát igazából hogyan lehet rosszul feltenni? Wifin keresztűl telón frissitettem.
-secret- köszi!
-
half333
őstag
válasz pecccccccca #263031 üzenetére
jah vágom xd! Hát, lehetséges hogy kell várni vele pár napot hogy beálljon a rendszer? Régebben mintha valami olyasmit olvastam volna,hogy kell pár nap a frissítést követően várni h beálljon rendesen,meg közvetlen utána egy soft restartot nyomni.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz half333 #263032 üzenetére
Pontosan.
Bár én már az első nap mikor felraktam észrevettem javulást.
Nekem régebbi megszokás, hogy új OS-nál egy 100%-os töltés után lehúzom a töltőről és kikapcsolom aztán bekapcsolom a telefont.
Bizonyos telefonoknál ilyenkor reseteli az akku adatokat.Humorban nincs helye tréfának!
-
half333
őstag
válasz pecccccccca #263034 üzenetére
Értem. A ki-be kapcsolásnál simán ki és be kapcsolod vagy a hangerő fel-le majd rajta tartod az ujjad a ki-be kapcsoló gombon? Köszi a gyors választ!
[ Szerkesztve ]
-
half333
őstag
Világos! Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
-
KubanitoS
veterán
Lehet placebo, de nem érzitek úgy, hogy a 15.4.1-en érezhetően gyorsabb lett a telefon (i13)?
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
tybsen
addikt
Szerintetek iPhone 11 számíthat 2-3 év szoftveres támogatásra és stabil, akadásmentes működésre?
Mert őszintén szólva, annyiszor szóba hozták a "Milyen telefont vegyek" topikban az iPhone 11-et, hogy iPhone 11 (64 GB 520€) vs 13 pro (128 GB 1050€) témában erősen elgondolkodtam, hogy tényleg szükséges-e dupla annyit kifizetni. iPhone 14 pro pedig ha tényleg 1250€ áron nyit ahogyan írták a topikban korábban, akkor arról már most leteszek (bőven elég a 64 GB, most kb 27 foglalt a régi iPhone SE 2016-n és az ipadon is kb 32 foglalt, van iCloud tárhely).
Sok videót megnézem - tulajdonképpen egy simán élhető készülék az i11. 5G hiánya talán a következő 2-3 évben azért nem lesz annyira gond? Állítólag a 11-ben lévő Intel 4G chip rosszabb (nem Qualcomm), de ezt csak egy videóban láttam, ez kicsit zavarna azért.
LCD engem viszont nem zavar, 11" iPad pro 2020-am is LCD (bár az 120 HZ). Fotózni szeretek, ilyen szempontból jobb lenne a 13pro, de tényleg ér 500€ különbséget?
Mivel a notch engem alapvetően eléggé zavar, így szívesebben költenék fele annyit egy noch-os eszközre (és amúgy is szerettem volna egy watch 7-et, akkor így emészthetőbb az anyagi vonzata). Aztán majd 2-3 év múlva már gondolom teljes kijelzőt lesznek az Apple nél is és akkor érdemesebbnek tartok többet kiadni. Mert nem tudom mennyire szeretnék akár 5-6 évig egy olyan kijelzőt nézni amiből hiányzik egy darab bár ez lehet hogy csak most van így hogy eddig nem volt még ilyen nekem és tényleg megszokható.
Tudnátok tanácsot adni ebben légyszi, tévesen gondolkodom nagyon?
Esetleg ha valakinek van mindkettővel tapasztalata akkor szívesen fogadom és megfogadom a tanácsot hogy mégis érdemesebb jelenleg már 13pro-t venni és bármennyire is jó most még a 11 azért inkább ha az ember most vesz akkor inkább érdemesebb lenne megfontolni az újabbat.
12-13-ben egyáltalán nem gondolkodom mert ott is ugyanúgy van notch és csak 60 HZ a kijelző, ahogyan 11-nél is. Amoled nem izgat annyira, azért is gondolkodom csak a 11 és 13 Pro között: vagy a legjobb ár vagy a legújabb eszköz legkevesebb kompromisszummal.
Illetve annyi még hogy a céges telefonom iPhone SE 2020, az iPhone 11 kijelzője felbontásban kb ugyanolyan vagy rosszabb? Mert ugyanaz a ppi azt hiszem, csak ugye a 11 kijelzője nagyobb.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
patyil
tag
válasz tybsen #263043 üzenetére
Szia.
számíthatsz 2-3év támogatásra, tökéletesen élhető a készülék főleg iphone SE mellett egy szép kijelzőnek fogod találni. A "fotózni szeretek" mit jelent nálad? Ha nappali képek csattogatása alap kamerával (és nem számít az éjszakai mód, telefotó, makró stb), akkor bőven jó a 11. És ha ennyi időre tervezel én nem javaslom kiadni a többletet.
Majd eladod és váltasz notch nélküli prora ha ez már nem lesz elég
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Videóból GPS adatot, hogy lehet törölni? Windows fájl tulajdonságoknál nem is látja, Google fotókban látszik, de nem tudom törölni.
-
tybsen
addikt
válasz patyil #263044 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors reakciót!
Igazából nagyon szeretek fotózni, de semmi professzionális, csak a szokásos család, kutya, város, növények, mindenféle, ilyesmi. Pixel 3A van jelenleg, ami nagyon jó képeket készít. Inkább a portré módot szeretem mert nagyon jól kiemeli a fotó tárgyát (legyen az ember, állat vagy étel). Talán az szempont, hogy mozgásban lévő tárgyakról vagy állatokról lehessen úgy képet készíteni hogy ne legyen elmosódott.
Az utóbbi időben ugyan már nem fényképezek túl sokat, mert gyakorlatilag a témák csak ismétlődnek (inkább elmegyek egy szép épület vagy növény mellett de nem guggolok le lefényképezni, mert már van róla X fotó - végül is teljesen felesleges ha úgy vesszük mert amúgy sem nézegeti az ember utólag, legalábbis én nem.).
De nincsen a telefon mellett más kamera szóval ha nyaralás vagy ilyesmi lenne akkor is telefonnal oldom meg - azért ez fontos lenne hogy egy átlagos jó minőség legyen. Kinyomtatni nem szoktam a képeket és közösségi médiát sem használok, hogy másoknak mutogassam.
Persze nagyon tetszik a makró fotó 13 Pro-n meg összességében jobb a kamera, tudom.( Meg a 120 HZ és a jobb akksi.)
Jelenleg az elsődlegesen használt pixel 3A kijelzője oled és 441 ppi - ezután persze technikai értelemben nyilván visszalépés lenne a 326 ppi, de őszintén szólva nem hiszem hogy annyira foglalkoztatna. LCD pedig valahogy szintén nem zavar.
Számomra (Android után) a legfontosabb egy stabil és akadásmentesen, gyorsan működő eszköz és a hosszútávú szoftveres támogatás. Ha gyorsan váltani kell két alkalmazás között akkor működjön. Ha rányomok valamire akkor megnyíljon, stb. Minden más igazából csak másodlagos. Egy jó kamera persze fontos, átlagos felhasználó vagyok ilyen szempontból szerintem, nem profi fotós. Ha ezeket hozza a 11 akkor már jó ha ebben az is vannak azért gondok akkor inkább mégis az újabbat venném.
11 esetén ha bármi történik a készülékkel akkor könnyebben megemészthető hogy fele annyiba került, és biztosítást sem szeretnék rá. És persze az embernek jó érzés hogy kedvezőbb áron tudott venni valamit ami jól működik
Ha 13 Pro nem notch-os lenne akkor simán hajlandó lennék megvenni, de így nem tudom, tényleg együtt tudunk-e 5-6 évig élni, hogy megérje nekem.
[ Szerkesztve ]
-
-
TTomax
félisten
válasz tybsen #263049 üzenetére
Én használtam vettem,egy éves múlt 100% akkuval szép állapotban 160ért..Volt a kezemben 11 sokat,szélesebb egész más a fogása mint a 11pronak.Szerintem a 11Pro az egyik legjobban eltalált iphone,a 13pro sem tetszik ennyire mert picivel nagyobb,képei jobbak de nem annyival... én nagy nagy megelégedéssel használom a 11Prot sok-sok év android után,valami zsebbarát telefon kerestem mert már elegem van a péklapátokból,ezért először 13minit vettem...na az nagyon nem jött be.A kamera közelre nem fényképez jól,ráadásul néha túlszaturált olajfestmény szerű képeket hozott ,de volt hogy briliáns képeket lött,szóval hullámzó volt a teljesítménye.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alcatel 3D dual SIM 4/64Gb új állapotban eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Space Black, független, garanciális, 88% akku, karcmentes
- Apple iPhone 11 Pro, Gold, 64Gb, 86% akku, független , új állapotú
- Apple iPhone Se 3, ( 2022 ), 64Gb, független ,Space Gray, új állapotú, 87% akku
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest