Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 10:40:06

LOGOUT.hu

iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#169001) Tompo92 válasza Black Dragon (#168991) üzenetére


Tompo92
senior tag

Nálam ugyan ez a helyzet!

(#169002) col válasza Tompo92 (#169001) üzenetére


col
addikt

Vodás szintén?

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#169003) Tompo92


Tompo92
senior tag

Egyébként elég lomha lett ez az iOS 11.
Ezek az animációk benne baromi lassúak szerintem.
A home gomb megnyomása után kell egy kis idő míg megtörténnek a dolgok, nálatok is így van?
Nekem i7-en és i6s-en is lomha az egész

(#169004) Tompo92 válasza col (#169002) üzenetére


Tompo92
senior tag

Telekom

(#169005) csacsi67 válasza col (#169002) üzenetére


csacsi67
addikt

Ez a hiba már a beta sw ben is jelen volt .Mind1 melyik szolgáltató .Nem mindenkinél jelentkezik de akinél jelen van nem tudom mi a megoldás mivel azt nem irták.De ezek szerint nem javitották.

[ Szerkesztve ]

(#169006) Kicsirics77 válasza col (#169000) üzenetére


Kicsirics77
veterán

nemhiszem,hogy ez a gond,mivel egyszer bekapcsoltattam és működött rendesen,de reggel frissítettem és nem működik. egyébként meg szolgáltatónál az online felületen is bekapcsolva van a szolgáltatás.

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#169007) szekra


szekra
őstag

Töltés közben nekem érezhetően jobban melegszik a telefon, ez nem tudom számít-e.

[ Szerkesztve ]

(#169008) Black Dragon válasza col (#168993) üzenetére


Black Dragon
addikt

Köszi, valószínűleg már jó, mert a netje is hirtelen elment, de azt újraindította a Telekom és most már megy, gondolom a Caller ID is megjavult.

Köszönet!

(#169009) col válasza Kicsirics77 (#169006) üzenetére


col
addikt

Én jártam már így, mikor aktiváltam a hivószám kijelzés tilthatósága szolgáltatást. Akkor nekem is kikapcsolt. Aztán ismét be-ki, és utána a telefonon is. Ettől nekem helyreállt.

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#169010) csacsi67 válasza Kicsirics77 (#169006) üzenetére


csacsi67
addikt

Már itt jelzik a problémát a hozzászolásokban nálam Telenornál sem ment. [link]

(#169011) sajog159 válasza csacsi67 (#168988) üzenetére


sajog159
aktív tag

Közben Iphone helpdesknél már folyamatban van a sagítség (vészinditással indult...)

(#169012) nord_ válasza djstavross (#168983) üzenetére


nord_
veterán

Nincs és nem is lesz soha tökéletes rendszer. Az iOS talán abban jó, hogy nagy problémák nélkül is elmegy akkor, amikor a konkurencia már bőven crashel.

Feribá' meg lehet, hogy otthonosabban mozog az új kütyük világában (kiindulva ex-apósomból), mint az a rengeteg fiatal, akik úgy gondolják, hogy ők annyira okosak, hogy semminek se kell utánaolvasni (kiindulva a nevelt fiam korosztályából). Feribá' és korosztálya régen megtanulta, hogy ha valamit használni akar, akkor először utánanéz, van-e valami furmányos lehetőség, amire magától talán sose jönne rá. A használati utasítás és annak elolvasása náluk egy teljesen természetes első lépcsős tett, míg manapság a nem-Feribá' korosztály közelébe se szagol egy olyan irománynak magától, ami hosszabb egy sms-nél.

Ha autót veszünk, ott is elolvassuk a gépkönyvet, mert lehet, hogy fejből senki se vágja a megfelelő keréknyomás-adatokat, vagy a központi komputer finomhangolását a középkonzolon. Ugyanez dettó megvan ennél az elektronikai eszköznél is. Senki se úgy születik, hogy mindent azonnal tud. A jóisten se azért adta az ujjainkat, hogy a seggünket vakarjuk vele, hanem azért is, hogy ha valamit nem tudunk, üssük fel a guglit. Amit Feribá' esetleg hamarabb megtesz, mint gondolnád. ;)

(#169013) col válasza nord_ (#169012) üzenetére


col
addikt

Ismét csak nagyon egyet tudok érteni veled :R

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#169014) djstavross válasza nord_ (#169012) üzenetére


djstavross
tag

Hm....értem! Én még nem vagyok Feribá korosztálya, de közelítek hozzá. Elég precíz és körültekintő embernek tartom magamat, de a környezetem is, bár ez most nem lényeg. Elhiheted, hogy ennek is mint minden másnak, elolvastam a felhasználói kézikönyvét. Sőt, próbálok minden olyannak utánajárni, amit nem tudok. Ezért is vagyok itt.
Mindenesetre megnézném, hogy a felhasználói kézikönyv hol ír arról, hogy inkább teljesen gyaluljuk le a telefont és úgy frissítsünk, mintsem OTA!? :DD

Azért választottam ezt a készüléket mert egyrészt újonnan nagyon jó árban hozzá tudtam jutni, másrészt nagyon sokan ajánlották mert megbízható és szinte hibátlan. Természetesen tudjuk, hogy ez nem így van. De eddig tényleg nem is volt vele bajom, 3 hónapja használtam probléma nélkül, most meg csak pislogok, mint hal a szatyorban.

[ Szerkesztve ]

(#169015) 30z.Samu válasza djstavross (#169014) üzenetére


30z.Samu
félisten

Szerintem hamar fog jönni a következő frissítés, amiben sok mindent fognak javítani. :K

Sic Parvis Magna

(#169016) AGE-T


AGE-T
senior tag

Ez a FILES használhatatlan szemét. Reméltem végre le lehet majd tölteni dolgokat fájdalommentesen, de erre pont nem használható. Ha be van linkelve a drive, vagy a dropbox, lehet böngészni azok dolgait egy butított formában. Így a cél appot használva még mindig sokkal beljebb vagyok. Pl. megnyítok egy fotót a FILES app -
DRIVE - saját mappa - , akkor azt elkezdi letölteni, nincs előnézet, majd amikor sikerült neki kidob a FILES BROWSE részhez, ahonnan újra vissza kell navigálni oda, ahol a fotó van, ha a többit is megnézném. Ez mi? Szánalom...

For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

(#169017) Diokhan válasza djstavross (#169014) üzenetére


Diokhan
addikt

Végig olvastam a dolgot az elejétől és egyet értek Veled! Pláne a Feribá' résszel. Én úgy gondolom, hogy azért van nyolcmillió béta verzió kiadva a végleges előtt, hogy mire maga a végleges kijön, mire úgy döntenek, hogy mehet publik, akkor ne legyenek benne hibák, pláne úgy, hogy ez nem egy holmi egyetemi vizsga munka, hanem egy 10 éve folyamatosan fejlesztett operációs rendszer, ami ráadásul nem épp olcsó készülékek mozgatórugója... szóval érted...!

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#169018) djstavross válasza 30z.Samu (#169015) üzenetére


djstavross
tag

Ezt én is így gondolom. Ahogy elnézem többen vannak azok, akik olyan jelenségekkel találkoztak, amivel eddig nem.

(#169019) nord_ válasza djstavross (#169014) üzenetére


nord_
veterán

Sajnos mindig van valami, ami ugyan apróság, de azért zavaró tud lenni. Meg amúgy olyan jó érzés, amikor az ember az egy-két éves telefonjánál ugyanazt a bejelentkező képernyőt látja, mint amikor először kicsomagolta a telefon. :) Mintha egy picit megint új lenne az iPhone. .)
(Ugye alapesetben Macen a Safariban meg tudom nézni ugyanazokat az oldalakat, mint ami az iPhone-on nyitva van, és fordítva is. Hasznos fícsör, szeretem. Kábé egy hónapja valamiért ez nem működött rendesen: a Mac nem látta az iPhone-t, csak az iPhone a Macen megnyitott Safari oldalakat. Bármit csináltam, semmi se segített. Az egyértelmű volt, hogy iOS-ben lehet a hiba, mert időközben laptopot cseréltem, és mindkettőnél ugyanez jelentkezett. Ma reggel újrahúztam az iPhone-t, és csodák csodája, ismét ment ez a funkció. :) )

(#169020) leslieke válasza Tompo92 (#169003) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Én nem látok lassulást.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#169021) vasi89 válasza nord_ (#169012) üzenetére


vasi89
addikt

Az iOS talán abban jó, hogy nagy problémák nélkül is elmegy akkor, amikor a konkurencia már bőven crashel.

Ez azért így szerintem már nem teljesen igaz. A konkurencia rohamosan fejlődik szoftver terén. Mindenhol megvannak a bug-ok de az h az ios fényévekkel jobb lenne már nem igaz. Biztonságban mindenkit leelőz de nagyjából ennyi a kontinuitást szerintem fölösleges itt említeni mert android pc még nincs. Hiába használok iost, pártatlan vagyok és be kell látni h az android rengeteget fejlődött az évek alatt. Ezzel szemben ios 9 óta, hűdenagy fejlődés nem érkezett, sőt. Azt viszont jól csinálják, hogy kiépítettek egy saját ökoszisztémát, viszont számomra ez már nem mérvadó. Eleinte örültem annak h gépen is fel tudom venni a telefont de kb másfél éve nem használtam azt a funkciót sem.

[ Szerkesztve ]

(#169022) djstavross válasza nord_ (#169019) üzenetére


djstavross
tag

Értem én a Te érveidet is, de elég volt az Androidos korszakban hetente hegeszteni a telefont, hogy működjön is. Most egy kicsit elszomorít, hogy ez van. Mert vagy lenyelem ideiglenesen az első javításig ezeket a bugokat, vagy nosztalgiázok kicsit és legyalulom a telefont és visszarakom a 10.3.3-at (amihez bevallom őszintén semmi türelmem és kedvem). Na meg nem is tudom a mikéntjét még.

Az a baj, hogy jelenleg kb. 2-3 ember azt mondja, hogy nagyon jó, semmi hiba, semmi akadás, semmi irreális merülés, stb... míg ezzel szemben másik 8-10 ember többnyire ugyanazokat a hibajelenségeket hozza fel. És meg lehet nézni külföldi fórumokon is.

[ Szerkesztve ]

(#169023) nord_ válasza AGE-T (#169016) üzenetére


nord_
veterán

A Files nem más, mint a korábban megjelent iCloud Drive átnevezve. Az a helyzet, hogy ezzel azok dolgát könnyítik meg, akik Macet használnak, mert egy az egyben a láthatod a géped asztali tartalmát; és elég jól lehet menedzselni a fájlokat, mappákat attól függetlenül, hogy iPhone van a kezedben vagy egy Mac előtt ülsz.

(#169024) CharlieDrop válasza djstavross (#169022) üzenetére


CharlieDrop
veterán

akkor én is a 2-3 emberben vagyok, nálam minden oké, gyorsult is... már két eszközön is fent van

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#169025) TechN7ne válasza CharlieDrop (#169024) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Gyorsulni biztosan nem gyorsult , :)

(#169026) oszy válasza djstavross (#169022) üzenetére


oszy
veterán

Nekem egész jól működik a 11. Azt hogy jobban merülne még nem vettem észre. De szinte naponta szoktam tölteni. De ez már tényleg nem az az iOS amit elvárna az ember, vagy mint régen volt. Mondjuk mindennek ellenére soha nem térek át más platformra. Sem telefon, sem számítógép terén. :)

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#169027) TechN7ne válasza oszy (#169026) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Mostani rendszerrel napont 2x fogod tölteni. :)

(#169028) Scholes9


Scholes9
nagyúr

Szerintetek lesz most az iPhone 8 megjelenésével a régebbi típusokra árcsökkenés vagy már megtörtént? Láttam valami linket azt hiszem itt, de az már a végleges lehet? :)

PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C

(#169029) Sur1G válasza djstavross (#168970) üzenetére


Sur1G
aktív tag

Bocs, félre címeztem...

(#168969) tuzpenge
Én úgy gondolom, hogy amennyiben visszaállítod a mentésed megmaradnak, viszont ha új telefonként állítod be nem fogja visszatölteni (mivel kapcsoló sincs hozzá). De javítsatok, ha nem így van.

[ Szerkesztve ]

(#169030) Black Dragon válasza Scholes9 (#169028) üzenetére


Black Dragon
addikt

Szerintem csak a tényleges megjelenéskor fog megtörténni az árcsökkentés.

(#169031) col


col
addikt

Az IOS-nak sokszor az a hátránya is, ami az előnye. Ezt minden Iphone eszközre kiadják lényegében egységesítve, tehát nagyban uniformizálni is kell/kéne (processzor, képernyő, aksi, appok) emiatt, hogy közel azonosan fusson mindegyiken az az egy verzió. Ez nem egyszerű. Az Android meg jobban követi a különböző típusok egyedi dolgait, persze ezért lassabb is és nehézkesebb is a fejlesztés, mert több eszközre kell specifikusan megoldani, ráadásul több gyártő, fejlesztő és emellett azért mindehhez a nyitottabb filozófiája is közrejátszik. Szerintem azért nem olyan vállalhatatlan az IOS ezeket is tudva.

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#169032) vasi89 válasza Scholes9 (#169028) üzenetére


vasi89
addikt

Valószínűleg egyenlőre jobban nem csökkennek az árak egyenlőre. A 6s és 7 között sincs nagy árbeli különbség és mivel a 8 elég drágán kezd így nem hinném h még olcsóbbak lennének.

[ Szerkesztve ]

(#169033) 30z.Samu válasza nord_ (#169023) üzenetére


30z.Samu
félisten

És működik több felhővel is egyszerre. Látod egy helyen mondjuk az iCloud-ot, Onedrive-ot és a Dropboxot. Akinek több helyen van felhő tárhely, annak hasznos is tud lenni.

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#169034) AGE-T válasza nord_ (#169023) üzenetére


AGE-T
senior tag

Nagyon hiányzik egy olyan feature, hogy rádugom a pc-re és fel tudom másolni a dolgaimat a készülékre. Arról nem is beszélve, hogy egy filet nem tudok letölteni a rendszerre.

For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

(#169035) syIex


syIex
veterán

Az a jel a repülő üzemmódba mellett és a Bluetooth fölött mit jelent? Nekem zöld el mutatja tehát be van kapcsolva és ez a szolgáltatót jelentené ugye de ha kikapcsolom akkor mi történik? :U

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#169036) pellesmartin


pellesmartin
tag

Hello!Lehet hülye kérdés de mit takar a GM? Sokszor olvastam már itt a topikban, netem annyit talaltam hogy elvileg Gold Mastert jelent,de igyse tudom mi ez :(

(#169037) szekra válasza syIex (#169035) üzenetére


szekra
őstag

Mobil adatforgalom. Kikapcsolod nincs mobilneted.

[ Szerkesztve ]

(#169038) 30z.Samu válasza pellesmartin (#169036) üzenetére


30z.Samu
félisten

Ez lényegében a kiadásra szánt Beta változat és ezt tették publikussá tegnap.

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#169039) syIex válasza szekra (#169037) üzenetére


syIex
veterán

Haha mennyien sírtak ezért, de igy már értem és köszönöm szépen! :)
Dark mode végül került bele vagy nem?

[ Szerkesztve ]

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#169040) djstavross válasza CharlieDrop (#169024) üzenetére


djstavross
tag

Én inkább azt mondanám, hogy nem akad. Mert pl. ez a bug nálam nem jelentkezett.

Az a baj, hogy olyan bugokról van szó, amik a béta verziókban is megjelentek ergo tudtak róla. Teljesen egyetértenék a másik oldallal is, ha eddig ezekről nem lehetett volna tudni és frissítés után alig pár embernek jelentkeznek ezek a bugok. Akkor nyugodt szívvel azt mondanám, hogy biztos frissítéskor rontottunk el valamit!

De mint azt a mellékelt ábra is mutatja nem így van.

(#169041) Scholes9 válasza vasi89 (#169032) üzenetére


Scholes9
nagyúr

Igen pont emiatt kérdezem, h a 7-nek csökkenne e tovább az ára. 6S-t akartam, de mivel nincs nagy különbség Telekomnál a 2 között, így hosszabb távra inkább előbbi lenne. Bár ráérek úgy érzem, mert az 5S is használható az iOS 11-gyel is, legalábbis számomra :)

PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C

(#169042) Akelaus válasza syIex (#169039) üzenetére


Akelaus
senior tag

Benne van, bár olyan hogy dark mode rendesen nincs. Ami van azt kb semmire nem lehet használni amíg a külső appokat nem csinálják meg hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#169043) aujjobba válasza Lefty (#168990) üzenetére


aujjobba
addikt

Ez nem igaz, akár hármat is tudsz egyszerre kilőni.
Használd három ujjad egyszerre, fogj meg egy-egy appot és húzd fel mindet egyszerre.

(#169044) CharlieDrop válasza TechN7ne (#169025) üzenetére


CharlieDrop
veterán

nem tudom, 6S-en nem csak simább vagyis smooth érzés lett jobb, hanem pl az Asphalt 8-am is jobb lett, lehet a régi akadt már nagyon, nem tudom

tegnap este töltöttem, kicsit többet nyúztam, úgy 66%-on áll, eddig átlagban másfél napot bírt, most sanszos, hogy kevesebbet fog...

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#169045) oszy


oszy
veterán

Ha én Németországban egy Media Marktban megveszem az iPhone-t, akkor a 2. évi szavatosság csak az ottani áruházban érvényesíthető?

Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!

(#169046) aujjobba


aujjobba
addikt

:)

(#169047) djstavross válasza CharlieDrop (#169044) üzenetére


djstavross
tag

Nálam eddig másfél-2 napot bírt. Örültem is nagyon neki, nem vagyok az a hardcore user. Majd most kiderül, hogy 11 alatt is tartja-e ezt az időt.

(#169048) 30z.Samu válasza djstavross (#169047) üzenetére


30z.Samu
félisten

Első körben elméletileg nem (gyakorlatilag se, mert én is látom, hogy jobban merül a telefon), aztán egy idő után beáll és nem fog úgy merülni. Kíváncsi leszek.

Sic Parvis Magna

(#169049) Gsx-rr válasza CharlieDrop (#169024) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Nalam is jelentosen gyorsult!

(#169050) syIex válasza Akelaus (#169042) üzenetére


syIex
veterán

És azt hol találom, hogy megnézzem? :)

@oszy Igen. Én is úgy tervezem a X beszerzését. :U

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.