Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 10:40:06

LOGOUT.hu

iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#160002) tboldi válasza vasi89 (#159987) üzenetére


tboldi
nagyúr

Melyik ez a gyártó? :B

(#160008) col


col
addikt

Szerintem ez a "van Jack, nincs Jack aljzat/csatlakozó" kérdés az Iphone-t használók túlnyomó többsége számára vihar egy bili vízben. Számos ismerősöm van, aki Iphone-os és az ő elmondásuk szerint - és szerintem is - is inkább megszokás kérdése. Biztos van, aki más fülest használ, közülünk is. De az megoldható a mellékelt adapterrel. Egy esetben okozhat problémát, ha épp tölteni is akarod, mert akkor valóban a kettő együtt nem megy. Erre viszont szintén sokak használják a BT (sztereó) füleseket. Az meg, hogy csak nagy, "párnázott" fülessel lehet élvezhetően használni, szerintem enyhe luxus szintén. Egyrészt elég fura látvány :) másrészt az agyba-dugós fülesek között is van, ami bőven kielégíti az igényt. Szerintem aki igazán zenei élményre vágyik, az nem biztos, hogy telefonról fog alapvetően zenét hallgatni. Ez hasonlatos a fényképezéshez. Ha valaki valóban profi képeket akar csinálni, annak bizony a telefon csak "szükség" eszköz, mert inkább komoly gépet használ. Ismét előjön, hogy túl sokat akarunk attól az eszköztől, ami igazából mindenből tud egy kicsit, de sose éri el annak az eszköznek a minőségét, amit kifejezetten arra a funkcióra (fényképezés, zenehallgatás, stb.) készítettek. Szóval ahogy más alkalmakkor, itt is kompromisszumokat kell kötni. Ha valaki annyira nem képes megbarátkozni a Jack hiányával, az ne vegye meg. :)
(Amúgy valaki mondta, hogy nem érti miért maradt ki. Azért, mert a rezgőmotor kicsit nagyobb lett és ez foglalja el a helyét.)
Persze anyázni és szidni egyszerűbb az eszközt, a gyártót (sőt egymást is :( ) csak nem biztos, hogy ez a korrekt hozzáállás.

Én kérek elnézést :R

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#160010) vasi89 válasza col (#160008) üzenetére


vasi89
addikt

Én voltam, aki írta, hogy nem találtam még normális magyarázatot :) Egyébként lehet félreérthető voltam de természetesen nem fejhallgatóra gondoltam hanem az agybadugósokra. Ennyi pénzért már BOSE is van amit nem említenék 1 szinten az airpods-al. Ez lett volna a mondanivalóm lényege. De igen, alapvetően Én sem telefonról hallgatok zenét de az elterjedt zene stream szolgáltatásoknak hála mostanság egyre többet.

(#160012) col válasza vasi89 (#160010) üzenetére


col
addikt

Ok :)
De azért abban egyetérthetünk, hogy a legkisebb keresztmetszet jelen esetben azért mégiscsak a telefon (és nemcsak ez a telefon, az Iphone-ok), mivel pláne online zenehallgatásnál bőven megteszi egy sztenderd füles, mivel az eleve sztenderd és csak HIFI-nek nevezett zeneminőségre bőven elég az is :)

Emellett, ha nem otthon karosszékben hallgatod a zenét, hanem utcán, pl. vezetés közben, stb, én kifejezetten veszélyesnek is tartom, mert nem hallod megfelelően a környezeti zajokat, hangokat, illetve elvonhatja a figyelmedet is, ami veszélyes is lehet.
Olyan, mint a telefonálás, hiába kihangosítóval beszélsz, orvosilag, stb. is bizonyított tény, hogy a figyelmed, koncentrációd, periférikus érzékelésed, stb, nagyságrendekkel csökken.

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#160015) Diokhan válasza kezman (#159999) üzenetére


Diokhan
addikt

Az, hogy a kinti hálózatról le van tiltva nem jelenti azt, hogy az itthonin nem fog menni.
Szerintem simán haza hozhatod és csinálhatsz visszaállítást is, sőt, itthoni kártyával is fogod tudni használni.

Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein

(#160021) col válasza vasi89 (#160017) üzenetére


col
addikt

(A higiéniai kérdést nem értem, hogy jön ide, erről szó nem volt eddig :) )
Végül is mindenki maga dönt, hogy mit és hogy használ, szeret, szid, stb :)
Mint említettem, kompromisszumok nélkül nem megy. Te is Iphone-os vagy, mert ez illik ezek szerint bele a legjobban az elvárásaid közé, és mert más gyártó, típus még ennyire sem elégíti ki az igényeidet.
Akkor most miről is diskurálunk? :U

Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)

(#160025) vasi89 válasza col (#160021) üzenetére


vasi89
addikt

A higiéniára csak írtam mert nyilván az is ellene szól. Igen iPhone-t használok de a fulhallgatojuk az mindig is katasztrófa volt.

(#160026) ADAM1337


ADAM1337
nagyúr

Rejtett számos hívásokat, hogy a legegyszerűbb blokkolni ?

(#160027) -secret- válasza ADAM1337 (#160026) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

JB nélkül sehogy.

[ Szerkesztve ]

(#160029) dns86


dns86
tag

Csak egy szerény vélemény a fenti témához. Leszögezném nyilván mindenkinek más a preferencia rendszere, tehát hogy kinek, mi felel meg, teljesen szubjektív. Airpods vs hallójáratos fülhallgató, normál fejhallgató. Elmondhatom hogy elég sokféle-fajta fül/fejhallgatóm van. A teljesség igénye nélkül: BeatsX, Plantronics Backbeat Pro, Skullcandy Skullcrusher, Beats Studio. Nekem sorrendben (kényelem, hang, egyéb extrák): Plantronics Backbeat Pro, ha nem akarom a nagyot magammal vinni - nyilván van amikor macera -, BeatsX. Mióta I7 Plus-t használok a kábeles verziók pihennek. Nem hiányzik egyáltalán a 3,5mm jack. Nyilván megszokást igényelt, de lehet akármit mondani, hogy mit dugtak le a torkomon, mit nem, de engem meggyőztek hogy felesleges. Egyszer nem éreztem hiányát a jack csatlakozónak. Airpods? Innovatív, kényelmes használat (W1 chip), nekem a BeatsX jobb alternatíva. Az Airpods nekem nem marad a fülemben.

[ Szerkesztve ]

Apple iPhone 14 Pro Max, Apple Watch S7, iPad 2022, Macbook Air, iMac, Apple TV 4K

(#160031) Chiftain válasza agabe (#160030) üzenetére


Chiftain
aktív tag

+1! Itthon van egy 5s meg az én 7+-om. Egymás mellé téve szemmel látható a különbség! Ha nem teszed egymás mellé a kettőt akkor nem fogod észrevenni. De egyértelmű a fejlődés!

(#160033) Sify


Sify
senior tag

Sziasztok! van élő Apple Music előfizetésem. Viszont a Beats 1 abszolút mai nappal nem jön be, azt irja "A termék nem érhető el. A kért tétel jelenleg nem elérhető az Apple Music a Magyarország áruházban."
Mát újraindítottam a telefont is de ugyanez van. Valaki valami ötlet?

Iphone 14 Pro, Apple TV4K, Ipad (2018), AirPods Pro, Apple Watch Series 3

(#160034) lugosi válasza Sify (#160033) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Érdekes, nekem se jön be. Viszont amit a beats 1 rádió adásából úgy nyitok meg, hogy nemrég játszott, azt lejátssza.

(#160035) Knobber válasza lugosi (#160034) üzenetére


Knobber
aktív tag

Nálam is dettó ugyanez, mind számítógépről mind telefonról ezt csinálja.

Az Apple oldalán láttam hogy volt valami gond az Apple Music-al, elvileg most hárították el, kíváncsi vagyok mikor érezni a hatását.

Youtube: Knobber

(#160036) Chiftain


Chiftain
aktív tag

Szintén nem elérhető a rádió! Az app store-os letöltés problémám is visszatért. Erre kijelentkeztem az app store-ból és vissza. Utána jó volt, de kiváncsi vagyok meddig. Illetve az icloud zenekönyvtáram megint magától kikapcsolt. Csak pislogtam hogy hová tűntek a lejátszási listáim. Köszönöm apple hogy nem hagyod unalomba fulladni az ios használatot... :C :D

(#160041) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

Kicsi, apro darabossagot velek felfedezni a 10.3.0-an. (i7plus)
Furcsa, mert ha "kihuzgalom" a futo alkalmazasokat, akkor egy ideig megszunik ez a gond. (Tudom, hogy nem ajanlott, de nalam valamiert mukodik.)
Kerdeznem, hogy a frissitesek e tekintetben tartalmaznak javitast?

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#160042) Lazika válasza -Ben- (#160040) üzenetére


Lazika
senior tag

A display mate volt a lényeg. :)

(#160041) HUTCHDB Én a 10.3.2 betat használom, nekem tökéletes. Nem "darabos" sőt talán még gyorsabb is kicsit mint a 3.1-el.

(#160043) nord_ válasza Lazika (#160042) üzenetére


nord_
veterán

Jaja, szerintem is már most jobb a béta, mint a végleges 10.3.0

(#160045) ittakary válasza HUTCHDB (#160041) üzenetére


ittakary
nagyúr

nyugodtan frissíts

(#160046) leslieke válasza szezso15 (#159957) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Va valami változás is?

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#160047) leslieke válasza HUTCHDB (#160041) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Igen, mehet s frissítés.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#160048) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

Köszönöm a véleményeket a frissítés kapcsán! :R

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#160049) Jaded


Jaded
senior tag

Sziasztok!
Az miért lehet, ha hív valaki egyszer egy kis körben van a beállított kép, máskor teljes kijelzős? Általam beállított képek, fb-al nincs összekötve.

Renault Megane IV Limited

(#160050) pescara


pescara
aktív tag

Sziasztok! Lehet az, hogy az uj iphonom jelszo nelkul belep olyan wifi halozatba, ahol soha nem volt, mert az ipadomat mar hasznaltam ott? Marmint belepett , tehat lehet, de nem ertettem , hogy csinalta jelszo nelkul. Csak erre tudtam gondolni, hogy az apple id -n keresztul lenyulja a jelszavakat is az ipadrol?

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.