Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 10:40:06

LOGOUT.hu

iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#164751) buvartacsko válasza Fricy78 (#164750) üzenetére


buvartacsko
addikt

Számodra nincs értéke az adataidnak?

(#164752) Fricy78 válasza buvartacsko (#164751) üzenetére


Fricy78
tag

Nem az adataimnak nincs értéke, hanem az opciónak. Vagy online tárolja az adataim az app, vagy ha nem, és szükségem van rájuk, akkor nem törlöm a telefonomról az appot. Ha már törlök egy appot, azt általában végleg törlöm, mert már nincs rá szükségem.

"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy-két gyökér, de annak jól odabaszol az ásóval, oszt haladsz tovább!"

(#164753) antocskin


antocskin
tag

Üdv!

Tudja valaki, hogy nem fogadott FaceTime hívásokról hogyan lehet értesítést kérni? Ha valaki keres és éppen nincs netes kapcsoltat később nem jelzi, hogy kerestek. Szintén zavaró, hogy ha hívok valakit (FaceTime) aki éppen nincs netkapcsolatban úgy hallom mintha a telefon kicsengene, holott nem történik semmi. Érdekes mert egyéb alkalmazások (Viber, WhatsApp, stb.) legalább azt jelzik hogy kerestek korábban. Van erre valami megoldás?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#164754) rsanyi20


rsanyi20
tag

Napi csoda: Behoztak hozzánk egy 6s-et, ázással, meg azzal a hibával hogy nem működik a némító gomb. Kérdezzük hogy mikor történt a baleset, és mondták hogy 6 napja. Elkezdtem szétszedni és a telefon belsejében szó szerint állt a víz,de hihetetlen mennyiségű volt, szó szerint ki lehetett önteni belőle pár centilitert simán, természetesen az összes indikátor piros. Kivettem az alaplapot, kapott egy ultrahangos tisztítátlst, és utána hiba nélkül üzemelt tovább. Nagyon nagy szerencséje volt a nőnek hogy 6nap alatt nem tett tönkre mást a benne lévő víz :DDD

Szeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.

(#164755) 4264adam


4264adam
veterán

Agymenés következik:

Milyen csoda lenne, ha az Apple piacra dobná a Dual Sim-es Iphone-t. Utálok kát telefont cipelni "céges/saját". Céges droid lassú, rossz fényképező tulajdonság, gyors merülés. Hívás átirányitás/ email kliens van, de csak a Dual sim lenne az all in one számomra ;]

[ Szerkesztve ]

(#164756) jookomak válasza 4264adam (#164755) üzenetére


jookomak
őstag

Az apple szíve szerint már a sim kártyát is elhagyta volna, nem hogy másikat rakjon bele. Csak ugye a szolgáltatók még nem állnak készen ilyesmire. Minden mm hely kell az új fícsöröknek, mint pl a taptic engine. A hetes az első iphone-om, de nem dobtam hanyatt magam az érintős home gombtól. Inkább csak olyan meeh. Ok. Ez itt így van.

(#164757) nofi válasza 4264adam (#164755) üzenetére


nofi
őstag

Ezt ne várd, soha nem fognak 2 SIM helyet hagyni az iPhoneban, másrészt ennek a lekezelését a szolgáltatótól várják el az Applenél hosszútávon. Ez egyébként reális is, a mai processzorokhoz, memóriákhoz viszonyítva egy SIM kártya indokolatlanul nagy és igazából a szoftveres megoldásoké a jövő. Évről évre felröppen a dual simes hír, de más rég lennének rá utaló jelek az iOS-ben.

Xbox GT: nozsolt

(#164758) 4264adam válasza nofi (#164757) üzenetére


4264adam
veterán

Pontosan ezért neveztem "csodának" :C

(#164759) hitman77


hitman77
senior tag

Sziasztok,

Szombaton megyünk egy hosszabb útra ahol az iPhone 6 lesz a navigáció (Wazze). Mivel nagyon meleg van mostanában a szélvédőn levő tartóban folyamatosan túl melegszik a telefon. A klímát nem tudom folyamatosan oda irányítani mert akkor mi kapunk hőgutát. A lényeg hogy egy használható hűtőrácsra rakható telefon tartóra lenne szükségem. Tudtok ajánlani ilyet?

(#164760) bnorci71 válasza hitman77 (#164759) üzenetére


bnorci71
addikt

én egy mágnesest használok, a telefon 20Km után ozt hiszi decemberben van odakint :)

a legjobb egy Nillkin tokkal lenne amibe benne a fém lap, de az már nincs piacon az 5/5s/SE-hez

de létezik oldalról összecsípős is

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#164761) bzs73


bzs73
őstag

Üdv.
Én most vettem észre van ez az emelés az ébresztéshez funkciót. Ezt használjátok? Zsebben nem ébreszti fel a telót feleslegesen? Bár most hogy próbálgatom ha függőlegesen van akkor nem ébreszti fel. Végül is nem rossz ez a funkció.

If a second or you are the first to lose.

(#164762) -secret- válasza bzs73 (#164761) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Én nem használom. Pont ezért mert mondjuk megfogom az asztalon lévő telefont, hogy zsebre tegyem és felébred, ránézek, hogy jött valami értesítés közben pedig ugye nem.

[ Szerkesztve ]

(#164763) hitman77 válasza bnorci71 (#164760) üzenetére


hitman77
senior tag

Köszönöm megnézem.
Nem volt vele olyan gond hogy kiesett a rácsból vagy a mágnes elengedte a telefont rázósabb úton? A telefonra hogy kell rögzíteni a fém lapot?

[ Szerkesztve ]

(#164764) sledgebandit


sledgebandit
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék. Apple Music-on letöltöttem egy albumot, hallgattam, minden rendben volt. Ma reggel ismét szerettem volna lejátszani, de az album gyakorlatilag földarabolódott, minden zeneszámot külön vett és "unknown artist"-ként kategorizált. Szeretném eltávolítani a könyvtáramból, de csak a letöltéseket engedte eltávolítani, magát a zeneszámokkal nem csinál semmit, hiába nyomok rá, hogy eltávolítás a könyvtárból. Most próbáltam újra letölteni, de " a letölteni próbált termék már nem érhető el ". Így most már se letölteni, se eltávolítani nem tudom. Valaki találkozott már ilyennel?
iPhone SE ; iOS 10.3.3

[ Szerkesztve ]

"-Ez az igazi művészet! -Na meg a fröccsöntés! -Kadarkából jöhet?"

(#164765) Clemi válasza hitman77 (#164763) üzenetére


Clemi
veterán

Én ilyet kezdtem el most használni. Nagyon szoros és jól tart a hűtőrácson, a mágnes pedig tényleg nagyon erős. Az ágy fölött próbálgattam előtte. Alaposan meg kellett ráznom, hogy elengedje. A fém lapot lehet a tokba is tenni, akár nem is kellene beleragasztani, de én feltettem egy ilyen 40mm-est a telefon hátlapjára de arra a matrica felületre ragasztottam, amit a tartóhoz adnak. A tartó mellé is ad a gyártó fém lapot, de nekem egyrészt ezüst volt a dobozban, másrészt csak 35mm-es.
Ugyanitt van ennek a gyártónak CD nyílásba dugható változata is az is jól tart, de az i7 a súly miatt azon már kileng, rezeg, de le azért nem esik.

(#164766) Cathfaern válasza -secret- (#164762) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Én meg pont azért szeretem, mert felemelem az asztalról, hogy zsebrevágjam és közben pont rá tudok nézni, hogy nem maradt-e le valami értesítésről :) Szóval szerintem egyénfüggő, érdemes bekapcsolni és kipróbálni. Zsebben nem fog aktiválódni, a közelségérzékelő úgyis letiltja.

(#164767) lugosi válasza rsanyi20 (#164754) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Furcsán hangzik, de alapvetően az tett neki jót hogy végig vízben volt, ugyanis nem érte levegő miután vizes lett. Fotós cikkben olvastam egyszer hogy ha vízbe esik maradjon is abban míg szervizbe nem viszi az ember. Érdekes.

(#164768) lugosi válasza hitman77 (#164763) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Van a densionnak ilyen hűtőrácsra tehető tartója, és az nem mágnest használ hanem valami mikroizés tapadós cuccot. Kb 3-4 éve használom a kocsiban és még egyszer se esett le róla a telefon. Valami 3-4 ezer Ft volt.

(#164769) vasi89


vasi89
addikt

Ha valakit érdekel és még nem nézte.. :)) Az apple levitte 7-ről 3,5-re a ligthning jack átalakító árát. Így már én sem elégedetlenkedek, mert kb a jobb minőségű után gyártott is ennyibe kerül. Úgyhogy életem legnagyobb problémája megoldódott :DDD

[ Szerkesztve ]

(#164770) bnorci71 válasza hitman77 (#164763) üzenetére


bnorci71
addikt

a jó kis haza utakon se esett még le, mondjuk nem offroadoztam vele :)
se a rácsból se a mágnes nem engedett még el, az üveg fóliát leszedte a hátuljáról :) bár ugye nem tud rendesen tapadni az üvegfólia mert nem sík illetve a logó kiemelkedik picit

2oldalas ragasztóval, van a csomagba, viszont eltávolítani a teló hátuljáról egy rémálom még az 5s-re raktam fel a gyárival, most az SE-re viszont sajnáltam volna felrakni így a tok belsejébe ragasztottam bele

egy ilyen tok az ideális

én azért szeretem mert nem kel 2kéz hozzá ,hogy rögzítsem csak odateszem és kész levenni is ennyi

ja innen az apróról rendeltem a tartót

Clemi #164765

ez még jobb mert csuklós :) magad felé lehet fordítani szépen lehet beszerzek egy ilyet
a csukló elég szoros?

Lugosi #164768

nanopad a neve az anyagnak 6-8éve már volt ilyen műszerfalra dobható rögzítőm mint egy szilikon lap olyan csak idővel a pórusai eltömődnek hiába mossa az ember Lidl-be is szokott lenni tenyérnyi méretbe

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"

(#164771) lugosi válasza bnorci71 (#164770) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én időnként megtisztítom, nálam még nem tömődött el. Elég régen megvan tényleg, és működik. Magam sem gondoltam, hogy így beválik majd. Ennél sokkal rövidebb használhatósági időre számítottam. Fejből nem tudom, mikor lett megvéve, de még az előtt, hogy Samsung Note 2 újdonság volt, mert a tartóm előbb volt mint az a telefon.

(#164772) Clemi válasza bnorci71 (#164770) üzenetére


Clemi
veterán

Az i7-et elbírja és nem bukik le ha döccen az autó. A CD tálcába dugható verziónak szorítható a csuklója, az tuti nem mozdul el.

A fémlapot én úgy tettem fel, hogy a ragasztható fólia alapot feltettem a telóra és arra ragasztottam a fémlapot. A tok belsejébe is jó ötlet de mivel én cserélgetem a tokokat és időnként átlátszót is használok, egyrészt mindegyikbe kellene ragasztani, másrészt elég szarul néz ki az átlátszó tokba ragasztott fémlap, mert a ragasztós felülete nem homogén.

[ Szerkesztve ]

(#164773) kchris78


kchris78
veterán

na azert az ios11b4 meg nem az igazi... vannak programok amik igencsak szivjak az akksit, 1-1.5 oraja vettem le toltorol a 7plust es ebed kozben nyomogatva mar 92%... azert ez sok... ugy h fenyero alacsonyan volt.

(#164774) tboldi válasza kchris78 (#164773) üzenetére


tboldi
nagyúr

A B3 szerintem is jobb volt üzemidőre, de papírforma szerint már csak 4 nap és jön a következő. :D

(#164775) kchris78 válasza tboldi (#164774) üzenetére


kchris78
veterán

igen, 10-est mar nem fogom visszarakni az tuti... elszallt a mentesem mielott igazabol kiteszteltem volna (vagyis engedelyeztem 11 alatt is), ujra meg 10-es miatt nem fogom telepiteni az egeszet... ezt majd akkor ha 11 alatt kijon a vegleges... ugy a biztos. meg mar szeptember sincs tul messze mikor a vegleges jon :D.

(#164776) tboldi válasza kchris78 (#164775) üzenetére


tboldi
nagyúr

Én nem is csináltam mentést, mert...

;] :DDD

(#164777) buvartacsko válasza kchris78 (#164773) üzenetére


buvartacsko
addikt

szerintem nincs min csodálkozni, ez egy béta verzió fejlesztők számára.

(#164778) kchris78 válasza buvartacsko (#164777) üzenetére


kchris78
veterán

Persze, megvan nekem is az előfizuetés, fejlesztgetek is néha iOS-re. De nekem az a véleményem hogyha csak fejlesztői telefonon futnának ezek a béták akkor a hibák sokkal kisebb része jönne elő, amit visszaküldenek a Feedback app-al...

(#164779) kezdosql válasza oba (#164735) üzenetére


kezdosql
tag

Az akkura ertettem, ugy hallottam, majdnem annyi egy uj akkut venni, mint a kutyu.
Kellemetlen megvenni es par het mulva akkura vadaszni.
Olyan boltra ertettem, ahol biztosan nem rossz akkuval adjak el.

Nem tudom, mi neked az apro, a penztarcamban eleg keves van es biztosan nincs kozte iphone4.

[ Szerkesztve ]

(#164780) Noxy válasza kchris78 (#164775) üzenetére


Noxy
veterán

Régebben én is bétáztam, de az volt az első, hogy előtte ÁTNEVEZTEM a telefont. Így a béta már arra ment fel. Így nem volt kavarás a mentésekkel.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#164781) kchris78 válasza Noxy (#164780) üzenetére


kchris78
veterán

koszi a tippet! logikus! :)

[ Szerkesztve ]

(#164782) Tibee86 válasza kchris78 (#164781) üzenetére


Tibee86
veterán

rossztopik

[ Szerkesztve ]

(#164783) Noxy válasza kchris78 (#164781) üzenetére


Noxy
veterán

Pedig volt (van) a bétára egy + telóm.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#164784) agabe válasza kezdosql (#164779) üzenetére


agabe
addikt

apro az a hardverapro hirdetesi resz ;)
Nem fogod tudni melyik keszulek akksija megfelelo meg vagy total gaz hacsak nem
olyan maganszemelytol veszed aki felteszi a battery life appot tampontnak (az se 100%-os, se a semminel jobb)
Amugy meg egy akksi 4S-be kb 5ezer ha jol emlekszem es ebben talan a beszereles is benne van.

(#164785) kagzer


kagzer
aktív tag

Sziasztok

Valamit nagyon nem értek az iPhone 6S mobilnet statisztikájaban.
Az összes mért adat kb 950MB, ha azonban a felsorolt alkalmazások által fogyasztott adatokat összeadom, sokkal kevés jön ki. (~-300MB)
Én értelmezném rosszul?

(#164786) syIex


syIex
veterán

Egyre több a hír a 8-ról, a fele remelem fék! :DDD Jó lenne az a kijelzőbe épített ID! :)

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#164787) Peterzon94


Peterzon94
tag

Sziasztok, honnan tudnék rendelni minőségi üvegfóliát SE készülékre? Köszi a segítséget előre is :)

(#164788) syIex válasza Peterzon94 (#164787) üzenetére


syIex
veterán

iGlass és iStyle. Ezek minőségibb oldalak. Vagy akármelyik eredeti apple store! :)

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#164789) agabe válasza syIex (#164786) üzenetére


agabe
addikt

Egyre kevesbe valoszinu.
Lehet oldalt lesz ha nem akarjak teljesen kihagyni, de akar az is lehet azt is szamuzik mint a jack csatit.

(#164790) syIex válasza agabe (#164789) üzenetére


syIex
veterán

Igen már olvastam én is az oldalsóról. Csak nem értem, ha vékonyabb telefont akarnak akkor, hogy fognak oldalra ujjlenyomat olvasót tenni? Ha hátulra kerül az sajna eléggé gáz. Legalábbis nekem nagyon nem tetszene... :W

The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.

(#164791) always


always
csendes tag

Sziasztok!
Valaki tudna ajánlani zene/videóletöltő appot? Az app storebol sajnos lekerültek a régi iTube, iMusic appok, amiket most próbáltam leszedni vagy nem cachelik le, vagy tele vannak reklámokkal és nem cachelik le... :D

A válaszotokat előre is köszönöm!

(#164792) #82471168 válasza always (#164791) üzenetére


#82471168
törölt tag

Ez engem is erdekelne. :)

(#164793) kisjimy


kisjimy
aktív tag

Sziasztok!

A mai napal tulajdonosa lettem egy iphone 7 plus 128gb kozmos fekete telefonnak. Sima i6-ról váltottam.Tudtok valamit,amire figyeljek? Igaz hogy ez ip67 es védelmet kapott,és pár fotót lehet vele lőni víz alatt? Nem búvárkodásra gondoltam!

(#164794) Noxy válasza always (#164791) üzenetére


Noxy
veterán

Ingyenes verz..tól, ne is várj többet.
600 Ft-ért, már van elfogadható alternatíva.
Ha meg nem tetszik, vissza kérheted az árát.

[ Szerkesztve ]

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#164795) always válasza #82471168 (#164792) üzenetére


always
csendes tag

Tubidy Unlimited-re keress rá, eddig jónak tűnik, ezt találtam. ;)

(#164796) zeus_2k14


zeus_2k14
senior tag

Sziasztok.

Következő kérdésem lenne. Iphone 5s-hez létezik SD kártya olvasó? Leírom miért.

Van nekem egy Nikon fényképező gépem. Néha ha megyek fotózni, nem mindig tudom vinni magammal a laptopot, viszont a tablet és a telefon mindig nálam van. Valami olyasmire gondoltam, hogy csak kiveszem belőle a kártyát, belerakom az olvasóba majd telefonon vagy a tableten megnyitom. Létezik valami ilyesmi kiegészítő?

(#164797) jookomak válasza zeus_2k14 (#164796) üzenetére


jookomak
őstag

Létezik. [link]

(#164798) rsanyi20 válasza kisjimy (#164793) üzenetére


rsanyi20
tag

Azt is óvatosan... Főnököm 1-1,5 percre vitte be a tengerbe videózni a 7 Plusját, még csak nem is merítette le mélyre, csak alig 20cm-re, aztán mehetett is javításra. Persze ettől elvileg többet kellene bírnia, ott szerintem más "gyári" probléma is volt a készülékkel.. Sok ázott i7/i7 Plust hoznak be, mert mindenki azt hiszi hogy teljesen vízálló, aztán fél-egy óra strandolás után meg sírnak hogy meghalt :)

Szeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.

(#164799) agabe válasza kisjimy (#164793) üzenetére


agabe
addikt

Viz alatt hangero gombokat kell nyomkodni ami azert nem eletbiztositas.
Arra van kitalava, hogy ha vizbe esik akkor azt problema nelkul megussza.
Ennek ellenere volt haverom aki mar fenykepezett vele medenceben, de azert ez lutri.
Van hozza veheto gumiszeru tok amiben biztos nem azik be (meg a korabbiak sem).
Ha nem akarnek izgulni en valami olyasmivel hasznalnam.

[ Szerkesztve ]

(#164800) kisjimy válasza rsanyi20 (#164798) üzenetére


kisjimy
aktív tag

Nagyon szépen köszönöm az infókat,akkor marad a szárazon,vagy nézek rá valami vízálló tokot! Más amit esetleg nem tudok az i7 pluszról? Azért vannak itt a settings-ben olyan beállítások amiket nem láttam az i6-nál! :)

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.