Az előbb kérdezted, hogy miről ismerhető fel a jó faszén...hát erről :-)
Én Landmann Restaurant Grill faszenet használok, ha grillezés van. Kurvajó illata van, magas hőfokon ég és a Metroban egy kurva nagy zsák (10kg) kb. 5-6 rongy.
Brikettből a bbq-ba viszont Webert használok legtöbbet, mert amellett, hogy gyorsan begyullad, stabilan gép és sokáig, pont ami egy bbq-hoz kell és nem kell bele sok.
Füstölőfából nekem be van tárazva alma, körte és cseresznye amiket innen-onnan kaptam, vágtam, szedtem össze. Azokból szoktam vágni, beáztatni és ahogyan Dóri írta vagy alufóliába csomagolom vagy, ha be vagyok baszva, akkor csak rákúrom a brikettre
Két külön világ, két külön sütési technikával. Nekem a bbq azért jön be jobban, mert gondozás mentes. Begyújtom az 1/3-át a brikettnek, 2/3-ra csak rárakom, bele a rubolt húst, aztán pár óra múlva ránézek.
Oldalasnál 3+2+1, marhánál 4+2+2 gyakorlatot követem.
[ Szerkesztve ]
exTiga