Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#98051) blueboi69 válasza A. Crowley (#98034) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Jelen, családban volt most pár mozgás.
1%-ot kért az ügyvéd.

(#98052) zetor2000 válasza WiZARD (#98047) üzenetére


zetor2000
senior tag

Erre nem jár a villanyautós kedvezmény, ugye? :D Pedig...

Mondjuk nem nagy kunszt 2x akkora teljesítménnyel, 3x akkora nyomatékkal lehagyni valakit.
(1000Le vs 1914Le, 800Nm vs 2360Nm), az árát meg ne is hasonlítgassuk, mert 376E font vs 2M font... szvsz más liga a kettő -árban tuti.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#98053) blueboi69 válasza deathtania (#98037) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ami nekem info van, ismerős ügyvédtől, ott 1%, de abban minden benne van.
Amikor mi vettük a kecót, akkor a földhiatalba én vittem be a papírt, mert a hitelügyintézéshez már vihettem is aznap az érkeztetett papírt és nyertünk vele pár napot, akkor ez fontos volt és számított.

Egyébként lófaszt a seggébe, mert jelenleg amilyen ingatlanárak vannak, az ő díja is baromira emelkedett. Tehát ugyanazért a munkáért kap simán 40%-al többet, 2évvel ezelőtti díjhoz képest.
És duplán lófasz a seggébe és a szájába is, mert van egy jóféle sablon adásvételije, ami kialakult az évek során, amit formáz az aktuális adatokkal, egyedi dolgokkal. Azon kívül miket is írtál?
" tullap, van földhivatali díj, van iratelőkészítési díj, jübölési díj, iratnyomtatási költség, tárgyalóhasználati díj, bankkal történő egyeztetés díja, földhivatali személyes megjelenés díja, telefonálási díj, 5% költségátalány a készkiadásokra"

- földhívatali djat én fizettem az ügyvéden felül
- iratelőkészítési díj az miafaszom? IT világban ez mi? Megnyitom a vscode-ot vagy a böngészőt? Asztalos sem úgy számolja a munkadíjat, hogy akkor minden csavarbetekerés, meg elmegy az anyagért az külön pénz..
- jübölési díjat értelmezni sem tudom
- iratnyomtatási díj : ejha...pofám leszakad.
- tárgyalóhasználati díj : milyen tárgyaló? Van saját irodája. Esetleg ebédre ne hívjam meg?
- bankkal történő egyeztetés : nem minden esetben kell, vagy kiszámlázza a telefonköltséget is? Szintén kabbeafaszomdíj
- személyes megjelenés: ezt az egyet azt mondom oké, mert ügyintéz helyettem és az neki idő.

És akkor mi van benne az ügyvédi díjban? Az aláírásokhoz a tinta díját, toll kopási díjat és pecséthasználati díjat is fel kellene számolni.
Komolyan a legtöbb ilyen az netto 1-2 órás munkáért bezsebel annyi pénzt, amennyiért más egy egész hónapot dolgozik.

(#98054) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Sipi!
Olvastam a leveled, köszi szépen! Majd válaszolok bővebben, ma meg holnap szabin vagyok :)

(#98055) zetor2000 válasza blueboi69 (#98053) üzenetére


zetor2000
senior tag

"személyes megjelenés: ezt az egyet azt mondom oké, mert ügyintéz helyettem és az neki idő."
Amikor én vettem a lakást, akkor az asszisztense vitte el a Földhivatalhoz az ilyesmi papírokat, az ügyvéd meg se mozdult.
"és az neki idő" de baze, kifizeted az idejét...

Mellesleg nálam olyan ordenáré katyvasz szöveg volt, hogy csak lestem, hogy ez jogot végzett, és gyakorló ügyvéd lehet. A szerződésben itt projekt, ott project. És még sorolhatnám. Szóval az a faszán megfogalmazott szerződésminta is olyan, hogy egy középiskolás ír ilyet...

Mindenesetre ha XY mond egy árat, hogy N Ft, és ebben minden benne van, akkor nem spúroskodok, hanem vagy elfogadom és kifizetem, vagy keresek mást, ahol az N-től olcsóbban van benne minden IS, mert épp nincs N Ft-om (és spúroskodok :D) .

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#98056) Jahno válasza Phülöp (#98039) üzenetére


Jahno
őstag

Nem azzal kell indokolni, csak egy építőipari költségvetés sokszor ilyen. Egyszeri júzer sokszor el is várja. mazzag / méter, vésés X típusba A forint, Y típusba B forint. / kiállás valamennyi forint (mi kerül ezen a fotelon 7200ba klasszikus).

Mindenki másképp csinálja, akadnak projekt árasok vagy hasonló kivitel de bizonyos méret felett kötelező így árazni. X méter vésés után Z zsák anyag deponálás benne van-e vagy sem, meg hasonlók. Máig megtalálnak olyasmikkel, hogy "mennyibe kerül egy végpont". Igen, de inkább nem vállalom. Máshova meg így adjuk be az ajánlatokat, egyszerű kábelezésnél kicsiben megy a "megoldjuk, fasza lesz, 45ezer", máshol meg részletezve van, hogy ebből mennyi a szőnyeg bontás, visszarakás, álpadló rendezés, van niggermeló, szállítós és alvállakozós meló, technikusi meló, mérnöki meló, csiribiri:

(#98057) Jahno válasza zetor2000 (#98055) üzenetére


Jahno
őstag

Megnyugodhatsz, jó eséllyel a szerződést is az asszisztens csinálta, sok helyen papírért még az sem állt sorba, hanem valami Sanyika tized áron. Most meg eccerű és onlány vagy mi.

Bár ez a téma is lement HWSW-n 2008 előtt, mondván aztán majd ha baj van akkor meg sírhatunk az ügyvédért jól (:-

(#98058) zetor2000 válasza Jahno (#98057) üzenetére


zetor2000
senior tag

2010-ben vettem a Zingatlant.
Pedzegettem az ügyvédnek, hogy projekt / project, és még pár hasonló elírást, az egyikben átírta, a másikban már megint nem. Hagytam a pitsába...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#98059) Sipi- válasza blueboi69 (#98053) üzenetére


Sipi-
tag

Hasonló a meglátásom nekem is. Amikor eladtuk a garázst kb. 2 éve, akkor kért érte azthiszem 100ezret az ügyvéd. És mit csinált? Egy lakás adásvételi szerződés template-be beleírta az adatokat és kész. Teli volt olyan részekkel, amik nem is értelmezhető garázsnál. De nem én fizettem az ügyvédet, nem izgatott az ára.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#98060) Bujdy81 válasza blueboi69 (#98053) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Te munkádat hogyan árazzák?

"És duplán lófasz a seggébe és a szájába is, mert van egy jóféle sablon adásvételije, ami kialakult az évek során, amit formáz az aktuális adatokkal, egyedi dolgokkal. Azon kívül miket is írtál?"

Az megvan, hogy minden bank kb. másmilyen dolgokat kér az adásvételibe? Tudom, akkor van sablon minden bankra. De másmilyen szerződés kell egy házra, mint egy lakásra, vagy garázsra. Tudom, akkor van sablon minden bank/ingatlantípus kombinációra... ;)

"tárgyalóhasználati díj : milyen tárgyaló? Van saját irodája." Az ingyen van? Vagy 'az már ki van fizetve'? Gondolom, akkor Téged sem zavarna, ha holnaptól kapnál még egy adag melót, hiszen a havi béred úgyis ki van fizetve...

"Komolyan a legtöbb ilyen az netto 1-2 órás munkáért bezsebel annyi pénzt, amennyiért más egy egész hónapot dolgozik." Egyrészt kezdesz olyan lenni, mint hz, hogy nem látsz bele nagyon, mégis tudod a tutit!
- Elvileg egy ügyvéd később felelősségre vonható, ha eltolta a szerződést. Annak a biztosítási díját ki fizeti? Hiszen előbb-utóbb mindenki fog hibázni, akkor kell tartalékolni.
- az iratot meg kell őríznie tudtommal, sok évig. Szerinted a tároló kapacitás ingyen van?
- ha ilyen ketszi jó üzlet, akkor miért nem vagy ügyvéd? ;)

(#98061) Jahno válasza blueboi69 (#98053) üzenetére


Jahno
őstag

Ha sejtenéd mennyiért adják el a melódat...

(#98062) JonesC válasza blueboi69 (#98053) üzenetére


JonesC
csendes tag

Pályát tévesztettél :D

(#98063) Phülöp válasza Bujdy81 (#98060) üzenetére


Phülöp
addikt

azért az iroda használati díja ne legyen már külön tétel, b.sszus, alakítsa ki úgy az árakat, hogy benne legyen
ceruzahegyezés az ügyvédi vagy mérnöki óradíj egyébként? vagy csak forgácsolói szakmunkás bér?
bírja kimondani azt az ügyvédúr, hogy óránként 30e Ft, ez a meló neki 4 óra elfoglaltság, szorozzuk fel, jó-nem jó? de ne szarozzunk már olyasmin, hogy neki naponta 3x kell kávéznia és az ennyi meg annyi
vagy problémamentes rutin adásvétel az ingatlan árának 0.6%-a, helló, kell-nem kell?
de ne szarozzunk már olyasmin, hogy az autója 8.2literes fogyasztású, a földhivatal meg 10.1km az irodától, és akkor külön tétel az üzemanyagköltség

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#98064) hobizoli válasza Bujdy81 (#98060) üzenetére


hobizoli
nagyúr

kozjegyzovel ezt nem lehet megoldani?

több drón kell ;P

(#98065) hobizoli válasza Bujdy81 (#98060) üzenetére


hobizoli
nagyúr

egyebkent par eve kellett levetetni egy ugyvedi irodaval a jelzalog terhelest a lakasrol, mert anno a fater munkaltatoja, ami a dolgozoi kamatmentes hitelt adta, jogutod nelkul megszunt es lepattant ezzel mindenhonnan, egy ido mulva meg nem foglalkozott vele
hiaba volt reges-reges-reg kifizetve, kellett egy jogeros torlesi hatarozat is az OTP fele errol

63k volt a munkadijuk, es mondta a irodaban a holgy, ez az altalanos dija ennek, de ez ha 40 vagy 100millios ugy lenne, ok akkoris ugyanennyi az o dijuk, meg ha egy 10k-s kozuzemi szamla elmaradas miatt van raterhelve a lakasra, akkoris

a Döbrentei térnél volt ez az ugyvedi iroda


mondtak is, hogy mivel eleg regi ugyrol van szo, par honapig el fog tartani, de egyszercsak jott a level minden szukseges irattal

es nem volt kulon felszamolva a postazas koltsege is meg, meg az aszisztens cipojenek talpkopasa is, amig elment vele postara es feladta ajanlva

vhogy fenn tudjak tartani azt az irodat igy is
hogyan csinaljak?


:DDD

több drón kell ;P

(#98066) zetor2000 válasza Phülöp (#98063) üzenetére


zetor2000
senior tag

Praktikusabb lenne valóban úgy árazni, hogy ez a munka X pénz (az ingatlan forgalmi értékének Z%a (ez lehet sávos is akár)). Kell / nem kell?

De ha jön ügyfél, hogy bontsa le neki az árakat (mi kerül ezen a fotelon ennyibe?), akkor valamit mondani kell neki, azt ezt találta ki. Ez nem biztos, hogy a legjobb, de van rá mondva valami.

Téged megkérdeznek, egy adott munkadarab mennyi, akkor mondasz rá egy összeget, amennyiért neked jó. De ha megkérdezik, melyik munkafolyamat mennyi, akkor te is tudsz hasalni rá valami. Szerszámcsere, igazítás, CNC konfig, hűtőfolyadék / óra / liter... élezés, kopás, világítás... fenét se érdekli. De ha engem mégis érdekel, és tudok röhögni a másikon, mert a szerszámcsere ingyen volt, ő meg fizetett érte...

Amúgy ha egy ügyvéd naponta több ügyféllel áll szóba, akkor mindnek kiszámolja a 3 KV-t? És 2-3 ügyféllel tényleg megissza azt a napi 6-9 KV-t? :D

"ceruzahegyezés az ügyvédi vagy mérnöki óradíj egyébként? vagy csak forgácsolói szakmunkás bér?"
Ez szerintem annak függvénye, hogy ki használja azt a ceruzát, és az vajh' milyen ceruza...
A Póstairón (kék-piros, postán sose láttam) elvileg szakmunkás ceruza, a postaforgalmi anno csak 3 éves volt :) Az ácsceruza (lapos, puha grafit) is csak szakmunkás ceruza. Ezek hegyezése is szerintem csak szakmunkás forgácsolói bért érdemel.
De egy 6H-s építészi ceruza, na, az már mérnöki cerka, mert egy építőmérnök tervező használja. Ez megérdemli a mérnöki bért, mert keményebb a 6H, mint az ács 6B-je. :DD

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#98067) zetor2000 válasza Bujdy81 (#98060) üzenetére


zetor2000
senior tag

""tárgyalóhasználati díj : milyen tárgyaló? Van saját irodája." Az ingyen van? Vagy 'az már ki van fizetve'? Gondolom, akkor Téged sem zavarna, ha holnaptól kapnál még egy adag melót, hiszen a havi béred úgyis ki van fizetve..."
Illene, hogy ki legyen fizetve, azért fizetjük... :) Ha nincs is ingyen, akkor azért (is) kér pénzt, hogy az ilyen iroda / tárgyaló bérleti díjakat is ki tudja kalkulálni a fizetésén / asszisztensének fizetésén (meg az összes egyéb költségen) felül.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#98068) Phülöp válasza zetor2000 (#98066) üzenetére


Phülöp
addikt

Itt jön be, amit mondtam, hogy az ő ügyvédi óradíja X Ft, de ebben benne van a diakhitelétől kezdve az iroda takarításáig minden. És ez felszorozva a beletett idővel.

Nálunk pont ugyanígy működik. Van egy meghatározott rezsióradíj, amiben minden benne van: a szaki órabére, az adott gépre számított rezsi (fűtés, világítás, energiafogyasztás, hűtőfolyadék, szerszámok, a gép lízingdíja is akár). Innen kezdve csak az számít, mi mennyi.
Különböző területek különböző rezsióradíjjal működnek persze, a fűrészgépre nem illik ugyanannyit számolni, mint a CAD állomásra, az 5 tengelyes CNC megmunkálásra vagy felületkezelésre.
Szóval igen, van bontás, de nem addig a mélységig, mint amiről fentebb szó van.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#98069) Samott válasza Phülöp (#98063) üzenetére


Samott
addikt

Ez a klasszikus szervizdij/borravalo esete. A f.szert nem lehet ugy kalkulalni az etel arat hogy ne kelljen ilyen kellemetlen ostobasagokkal sumakolni mellette?

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#98070) Samott


Samott
addikt

Kijött a rendelet az új rendszámtáblákról

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#98071) npera


npera
újonc

Banggood szállítások mintha leálltak volna. Már több, mint egy hónapja parkolnak a rendeléseim processing státuszban. A cuccok nincsenek raktáron és szerintem nem is lesznek. Érdekes módon egy ilyen termékre (forrasztó szerszám) ők maguk mondták, hogy kifutott és nem is lesz és automatikusan kaptam a refundot. De most csak várnak a többivel a végtelenségig.

Most megpróbáltam nyomni manuálisan refundot rá, de van amelyikre hibaüzenetet dob, van amire elfogadta (?), de a státuszán továbbra sem látszik mit művelnek.

Még az sem igazán lehetséges, hogy az Ever Given rakterében vannak a dolgok, mert nem akkor rendeltem őket.

(#98072) npera válasza Samott (#98070) üzenetére


npera
újonc

Akkor Gabibácsi egyből rendelheti a 3,14-NA-123 táblát? :Y

(#98073) Samott válasza npera (#98071) üzenetére


Samott
addikt

Pont ma reggel kaptam levelet hogy postaztak a rendelesem. De valoban tobbet kellett ra varnom mint az Alis csomagokra.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#98074) eattila válasza blueboi69 (#98053) üzenetére


eattila
csendes tag

Arról szólt, hogy van akinek ilyeneket le kell vezetni, hogy jól érezze magát.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#98075) npera válasza Samott (#98073) üzenetére


npera
újonc

Az egyik forrasztáshoz szilikon drautok és egy "mindent kibíró" szilikon-gumi tálca lett volna. Február 6 óta nem jött meg. Ez már elég hosszú idő, nem?

(#98076) Samott válasza npera (#98075) üzenetére


Samott
addikt

En csak ket hete rendeltem, szoval en jobban jartam. Csak azert irtam mert mukodnek, csak a te rendeleseiddel van gondjuk. Mondjuk ha ennyi ideje nem szallitanak akkor jol teszed ha refundot kersz.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#98077) qnadam


qnadam
veterán

az megvan, hogy a hosszú lista tintafelhasználással és eygebekkel, az irónia volt?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#98078) eattila válasza qnadam (#98077) üzenetére


eattila
csendes tag

Kétlem. Ahogy láttam, mindenki komolyan vette :DDD

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#98079) Jahno válasza Phülöp (#98068) üzenetére


Jahno
őstag

Legtöbb ügyvéd ezt is mondja, óradíj / opciók. Pld. KV és tintafelhasználás :-D

(#98080) A. Crowley válasza deathtania (#98037) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

Köszönöm a kimerítő választ.

(#98081) deathtania válasza eattila (#98078) üzenetére


deathtania
senior tag

:DDD
Valakinek leesett, de tény, hogy valóban találkoztam már olyan kollégával, aki hasonló tételeket tüntetett fel a számlán, hát nem kicsit röhögtem a végén, de nyilván van olyan ember, akinek ez kell. Én nem érzem korrektnek ilyen marhaságokat írogatni, és úgy gondolom, a munkadíjam sem elszállt, mindig reálisan mérem fel a munkához képest. Egy ingatlan adásvétel nekem nem 1-2 óra, mert nem a "sablont" töltöm ki, minden egyes szerződés egyedi. Nyilván vannak jól bejáratott formuláim, amikkel védem a feleket, de attól még át kell olvasni, át kell nézni, pont azért hogy garázsnál ne legyen benne olyan, hogy az óraállásokat közösen leolvasták. :))

Az alap szintidő nálam egy adásvételre mindennel (előkészítése, egyeztetés a felek között, mert elég sok buktató tud lenni, aláírás, földhivatali eljárás 2x) olyan 6-7 óra, ehhez lehet a díjaimat arányosítani. Eddig még (lekopogom) senki sem jött vissza a felmenőimet emlegetve, hogy valami nem jól sikerült az adásvételiben, ez pedig az évek és a tapasztalat. ;)

www.brczart.hu

(#98082) Phülöp válasza eattila (#98078) üzenetére


Phülöp
addikt

én komolyan vettem, mert jártam így, ha nem is ügyvéddel

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#98083) A. Crowley válasza deathtania (#98040) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

BTW: mennyivel több meló egy szerződés az 50M-ba és egy 100M-ba kerülő ház között? Mert díjban ugye a duplája. Kétlem, hogy dupla annyi a meló.

(#98084) Bujdy81


Bujdy81
csendes tag

Segítsetek már, hogyan kell autót átíratni 15 napon belül, ha nem lehet 15 napon belülre időpontot foglalni okmányirodába?

(#98085) A. Crowley válasza Bujdy81 (#98084) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

Gondolom bemész, vársz.

(#98086) eattila válasza deathtania (#98081) üzenetére


eattila
csendes tag

Én eddig 2x vettem, egyszer eladtam ingatlant. Mindegyiket ugyan az az ügyvéd intézte.Ismerem, elégedettek voltunk, stb.

Feleségem ingatlanügyét másik ügyvéd intézte másik városban, nem is voltunk túl elégedettek.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#98087) eattila válasza Phülöp (#98082) üzenetére


eattila
csendes tag

Én láttam már ilyen ügyfelet. Attól volt boldog, hogy nem az volt a számlán, hogy munkadíj xeHUF hanem 2 oldal, lebontva. Amiben a munkadíj egy picike tétel.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#98088) eattila válasza Bujdy81 (#98084) üzenetére


eattila
csendes tag

Extrém gyorshajtással. Lekapcsolnak, lefoglalják, kész.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#98089) eattila válasza A. Crowley (#98083) üzenetére


eattila
csendes tag

Dupla felelősség? A vagyonosodási adó is %-os. Meg még egy csomó minden.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#98090) Bujdy81 válasza A. Crowley (#98085) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Be sem mehetsz, elhajt a smasszer a tarkafaszba, ha nincsen időpontod...

(#98091) deathtania válasza A. Crowley (#98083) üzenetére


deathtania
senior tag

Dupla a felelősség, magasabb felelősségbiztosítás kell hozzá, azért is drágább egy ilyen advét. Neked sem mindegy, ha az ügyvéd elront valamit, és bukod a 100 milliós ingatlan vételárát, akkor mondjuk 40 millióig kapod vissza a pénzed, vagy az egészet.
Btw én sávosan szoktam mindig mondani a megbízási díjat, ami magában foglal minden ilyesmit, így adott esetben a magasabb biztosítás díját is, így egy 50 milliós és egy 100 milliós ingatlan adásvétele között nem 2x-es szorzó van, az szerintem is pofátlanság. :D
Persze a másik véglet pedig a 30 ezer forintot érő zártkerti ingatlan tulajdoni hányadának az adásvétele, amivel extrán sok szívás van, mert termőföldnek minősül, alaphangon 6-10 hónap az eljárás, na most ott mit mondasz? 3000 Ft? :DDD

www.brczart.hu

(#98092) eattila válasza Bujdy81 (#98090) üzenetére


eattila
csendes tag

Asszem már lehet menni időpont nélkül is. De ebben nem vagyok biztos.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#98093) Jahno válasza eattila (#98078) üzenetére


Jahno
őstag

Felében azért van ráció, nyomtatás / oldal vagy más egyéb dologi kiadást miképpen számolsz bele? Kell 87 tulajdoni lap, levelezgetés/baszakodás mindenféle népekkel? Társasház összes lakójának kezébe adni a szerződést, egy példány aláír, csókolom 137 oldal lett darabja, maradhat? Nem is csak az óradíj, hanem akkor jön majd a mi kerül ezen a fotelon ennnyibe kérdéskör, mikor az óradíjat magyarázod és kétszer voltál Sopronban X forint/kilométer áron A 60 lakóra méretezett 2x137 oldal az saccperkábé jó 15ezer oldal, majdnem 200ezer forint ha nem színes.. Mert nem csak saját melód van a saját irodádban.

És ha Vazul nénivel közben kellett egy üzleti vacsora az ügy előmenetelének érdekében, akkor az is egy sor lesz az elszámolós táblázatban. Különben ott tart az ember, hogy feladott 130 tértivevényes levelet, másolt valamennyit (ha nem is egyből 15ezrest), szabványt vásárolt, infósával netről szedetett le kisfilmeket mert kellett az aktához vagy mittomén és rögtön nehezebb a szerszámgéppel összehasonlítani, mert minden munka kicsit másabb. Előző cégeimnél attól függ melyik emberke ment ki a céghez, úgy emelkedett az óradíj. Volt külön ügyintézősre legalább 9 kategória, mellé mivel külsős partner tárolta az iratot, annak a /dobozra számolt irat ki- és beszállítása is külön opció. Mellé 24-48-X órán belüli reakcióidő és hétvégés opció. Rögtön nehéz óradíjat mondani, ha 1 órát foglalkozol iratokkal, de a költséged fele az ilyen mambójambókra simán elmegy. Nem, nem azt mondtam, hogy az 1 órányi leszámlázott meló mellé még baszakodik a 2 oldalnyi nyomtatással is.

(#98094) eattila válasza Jahno (#98093) üzenetére


eattila
csendes tag

Jó, de az ilyenek kiderülnek előre, még az árajánlat előtt.
Amúgy meg még szép, hogy van benne ráció, mind valid porció szerintem, csak nem szokták külön leírni, hanem az óradíjban benne van.

Amúgy annó 80K volt az ügyvédi díj a kecóra. 3-4 alkalommal gyűltünk ott össze, mert vagy a bank kavart, vagy a hasznolélvezetet kellett rendezni. Az 3-4 óra alsó hangon. Így azért már nem annyira acélos nem?

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#98095) Samott válasza Bujdy81 (#98090) üzenetére


Samott
addikt

Gondolom meg kell kenni az ugyintezoket ahogy a nepperek csinaljak. Nekik minden megy gordulekenyen. Udv Abszurdisztanban.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#98096) Grillo válasza Bujdy81 (#98084) üzenetére


Grillo
senior tag

Én anno nem foglalkoztam vele, dünnyögött a csaj, hogy dehát át kellett volna írni már, mondtam, hogy nem volt időpont. Aztán intézte probléma nélkül.
De ez nem jelenti azt, hogy nem zsanettoztathattak volna meg. Szerintem a robogót is így intéztem.

(#98097) Jahno válasza Samott (#98095) üzenetére


Jahno
őstag

Ha nincs időpont, akkor nincs, de a nepper annól zsidóbb, mint, hogy ilyesmikre extra pénzt adjon ki, ami amúgy jár (:-

(#98098) Samott válasza Jahno (#98097) üzenetére


Samott
addikt

Neki tokmindegy. Es neked a mezitlabas senkinek nincs idopont a nepper megoldja hogy menjenek az ugyek. Amit vegul ugyis a vevo fizet ki.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#98099) Jahno válasza Samott (#98098) üzenetére


Jahno
őstag

Mellékesen el kellene olvasni, mert mintha fele menne már neten is.

(#98100) Sipi- válasza Bujdy81 (#98084) üzenetére


Sipi-
tag

Próbálsz másik okmányirodát találni, vagy elmész egy kereskedőhöz a papírokkal, hogy írassa át ezt is. Nem ingyen, de szerintem megcsinálja.
Milyen kocsit vettetek? :)

[ Szerkesztve ]

https://www.ferfiakonyhaban.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.