Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#98501) Grillo válasza Sipi- (#98473) üzenetére


Grillo
senior tag

Messze van, de ott biztosan van hely.

(#98502) Jahno válasza Sipi- (#98498) üzenetére


Jahno
őstag

Egy alap SIMes zsebrouterem most felgyűlt. Hétvégén tesztelem, aztán jó eséllyel elseftelhető.

Vagy ha az nem jó, akkor TPLink USB-s stickes dobozt tudok kölcsönadni, míg kikavarod.

(#98503) Jahno válasza Sipi- (#98500) üzenetére


Jahno
őstag

Az nálam az egész napos irodai melót 1-2 laptopról egész jól bírja. Megy heti kb. 20 órát 2 éve.

(#98504) Jahno válasza Grillo (#98495) üzenetére


Jahno
őstag

Obit nem is, ahhoz néztem kulacstartót. Van pár lámpám, kioldóm, szűrőm, tartalék akkum... Obit meg úgy kellene, hogy zsebrevágom vagy valami hasonló ha leveszem-felrakom. 2.5 rendszernek ez az átka, hogy 3-4 darab fél milliós obi helyett 6-X különböző baromsággal rohangálok, amihez adapterek és tartozékok is kellenek.

Szóval hosszú a sor és valóban az a bajom, hogy képről meg leírt centiméterekről nehéz betájolni. Szerintem pár hét, beérkezik egy csomó vacak és utána lesz mit kitalálni.

(#98505) Sipi- válasza Jahno (#98502) üzenetére


Sipi-
tag

Miféle-fajta? Jó lenne, ha ki tudnád időben tesztelni a routert, mert ha jó és az ára is jó, akkor szombaton vagy vasárnap el is mennék érte. :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#98506) Grillo válasza Jahno (#98504) üzenetére


Grillo
senior tag

Én vettem [ilyeneket] , de élesben még nem szerepeltek. Fotóscsaj a cégben futkos ilyenekkel rendezvényen meg mindenkor, és rohadt gyorsan cseréli az obikat. :DDD Felrak kettőt az övre, meg egy a gépen, és úgy nekem el is fogytak az üvegek. Mondjuk ezt a 100-300-at mindenképp nehéz cserélni, bár ha belegondolok, hogy nekem ez a bazinagy, FFre meg ez az átlag, akkor be is foghatom akár. :D

(#98507) Jahno válasza Sipi- (#98505) üzenetére


Jahno
őstag

Azért 5ezer / darab áron lehet nem gyorsan ugrálnék, de még kitalálom. Előbb-utóbb ilyesmi lesz a vége. Kitörpölöm, 2-4 darab kellene a bal oldalamra. Legtöbbet alap Canikonhoz méretezik és én is a 100-300 környékével vagyok bajban, meg olyan kreténségekkel, mint a 11-16, ami tömzsi. Buzi Samyangon meg a saját zsákja is szorul. Lefelé rángatni kell, befelé meg bűvészkedni.

Obi tokok úton vannak, többivel holnap és hétvégén már próbálkozom.

(#98508) ezittketto válasza npera (#98471) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Tudom tudom... a lakhatás sokkal drágább - bár átlagfizetés/átlagár szempontból ebben sem nagyon hiszek, hisz ahhoz minimum! háromszor!! (~1M vs. ~300E) annyiba kéne kerülnie ott mindennek - meg ilyenek, de ez egy külföldről való árucikk megrendelés témája kapcsán szerintem teljesen irreleváns.

Szerk.:
Közben meg is néztem a Wizzard féle linket és úgy érzem az is az én elméletemet igazolja. A jellemző árkülönbség inkább kétszeres, mint háromszoros, de a háromszorost nem sok esetben haladja meg.
És akkor arról a tényezőről ne is beszéljünk, hogy nálatok az átlagfizetést (érzésem szerint) valóban nagyjából mindenki kézhez is kapja, itthon viszont a barominagy,többmilliós fizetésűek húzzák fel 300-as átlagra, de sokan bőven alatta keresnek. :(

[ Szerkesztve ]

(#98509) blueboi69 válasza Sipi- (#98500) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ha ilyet veszel, arra figyelj, hogy ezen nincs utp csati, tehát másik AP-t nem tudsz rálógatni. Ez azt jelenti, hogy amennyit ez a kütyü lefed, azt már csak repeaterrel tudod esetleg bővíteni.

(#98510) npera válasza ezittketto (#98508) üzenetére


npera
újonc

Nem azt akarom kihozni, hogy itt rosszabbul élnek az emberek. De ha úgy akarsz élni, mint Magyarországon, akkor a költségek durván el tudnak szállni. Az összes szolgáltatás kábé heroináron van. Asszony fodrásznál rendszeresen hagyott ott 1800 SEK körüli összegeket. Sok haja van, kell ritkítani, meg festés és hopp közel 2k SEK. Néha elérte a kerek összeget is. Másfél-két havonta.

Egy akármilyen barkács szolgáltatás szintén masszív áron tud menni, ha kihívsz embert. Ezért inkább taknyol otthon mindenki swartzba, ahogy csak tud.

Érdekes módon van, ami olcsóbb. Óvoda és iskola tud olcsóbb lenni. De BKV-bérlet durva lehet.

Az átlag nem magasan iskolázott svéd nagyon durván el van adósodva, a több generáció óta felhalmozott javak kacatok révén el vannak, de koránt sem olyan fényűző pompában élnek, mint azt kívülről elképzelik az emberek, ha csak a statisztikában olvasható számokat nézed.

Én 2007-ben nővérke fizetéssel kezdtem és az úgy keserves volt. Azóta már felküzdtem a fizut és így már meg lehet élni, de ha nincs komolyabb iskolád és nem a 60-as években kezdtél el dolgozni, amikor elég volt annyi, hogy itt születtél és a szádba repült a sült galamb, akkor már itt is erős a szopásfaktor.

Abszolút nem azt akarom kihozni, hogy sajnálni kell vagy hogy ez itt borzasztó, de ne csak pár számot nézz, mert az nem adja ki a teljes képet.

(#98511) qnadam válasza Sipi- (#98500) üzenetére


qnadam
veterán

szerintem igen, én már többször majdnem vettem ilyet :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#98512) qnadam válasza blueboi69 (#98509) üzenetére


qnadam
veterán

azért usb-n meg lehet oldani, ha nagyon muszáj :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#98513) Sipi- válasza qnadam (#98497) üzenetére


Sipi-
tag

Köszi a tippeket, a körút felől mentem és a felüljáró alatt volt egy szép hely, ahova még a Mondeo is befért (asszony vitte a gyereket a Yarissal). Időben kiértünk, megtaláltuk a csoportot. Akkor mondta is a fiam, hogy mehetek nyugodtan (de inkább "menj!" volt a hangszín :D)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#98514) Phülöp válasza ezittketto (#98508) üzenetére


Phülöp
addikt

Az én összehasonlításom szerint úgy működik a dolog, hogy csak a maradékot számolom a kötelező kiadások levonása után, természetesen ugyanolyan/hasonló körülményeket nézve. Ha százalékosan ugyannyi a maradék, akkor sok különbség nincs.

Extraként figyelembe véve az esetleges megtakarítások későbbi felhasználását, nagyon nem mindegy vjzzont, hogy azt egy olcsó vagy drága helyen élve költi el az ember. Teljesen jól el tudom képzelni azt az esetet, hogy a filippinók közt élve költöm el a Finnországban félretett euróimat...

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#98515) Jahno válasza ezittketto (#98508) üzenetére


Jahno
őstag

Meg mikor mire költ az ember. Bezzegrégen franciáknál néztül, hogy relatív mennyire olcsó a kaja, mert ugye kaja/rezsire megy el sok pénz, de a többi körítésről semmit nem tudunk és webről is nehéz kideríteni vagy arányosítani.

(#98516) npera válasza Jahno (#98515) üzenetére


npera
újonc

Nem ma volt, de "menzás" ebédet ettünk asszonnyal Stex Alfrédban egy nyáron ügyintézés közben. Valami leves, főtt étel és csalamádé, meg utána tiramisu volt asszem 25 SEK. Mivel KV-t is kértünk, ezért lett kábé 28 SEK.

Itt egy sima egy tál kaja kis salátával, meg csapvízzel KV nélkül már akkor is 80-90 SEK körül volt a céges menzán. Meg a városban is. Azóta a céges menza 95-105 körül variálódik, ha sima filteres KV kell, akkor az még 5 SEK. De ha rendes kapuccsínó kell, akkor az inkább 25 SEK még mellé.

A folyóparton még a gyerekek előtt voltunk "rendszeresen" KV-zni, a nagyobb méretű kapuccsínó volt asszem 42 SEK akkor. Ez még 2014 előtt volt. Jó, az egy igen jó KV volt, de átszámítva mai árfolyamon 1445 HUF. Minden nélkül, nincs benne a süti.

(#98517) npera válasza Phülöp (#98514) üzenetére


npera
újonc

Ha megérem a nyugdíjat (szerintem nem fogom), akkor tutira nem itt a kalifátusban fogok nyuggerkedni.

(#98518) JonesC válasza npera (#98516) üzenetére


JonesC
csendes tag

Az olyan kicsit magas, de elfogadható ár, ha jóféle a kávé.

(#98519) Jahno válasza npera (#98516) üzenetére


Jahno
őstag

Kaja is változó. Céges menza nincs, szóval nem tudom, nekem meg úgyis duplaadag kell mindenből. Hét legjobb választása dupla tortillába töltött salátás csirkés izé, ami még nekem is kifejezetten laktató volt. Ez úgy 30 SEK volt. Szomszéd étteremben gyros pitában is 50 SEK, tál viszont veri a 90et, szóval nem egy menzás valami, de igényes cucc. Már ebben is bazi nagy a szórás, meg abban ha egyik kajálda ad kb. 1.5 deci nevetséges valamit leves címszó alatt vagy valami rendesebbet.

Szemben egységben 43 SEK az alap menü, ha desszertre is van igény, akkor +10 jön hozzá. Viszont akad szarvas leves, többféle vadhús ami máshol nem alap. Almakrémleves sem vízzel higított lekvár, cserébe kis fahéj, tetején szárított almakockákkal, mint mikor krémlevesbe a pirított izét adják. Sarkon burgeres van még, 45 SEK egy rendes, normális alap burger. Kínai mindenfelé olcsó, itt kicsit jobban körbe vagyok lőve választékkal, mint előző cégnél.

De szép lassan a 990 forintos meük már inkább 2ezer forint felé kúsznak, cserébe sok helyen másokhoz képest minőségi és mennyiségi ugrás is van.

(#98520) JonesC


JonesC
csendes tag

Zing is jó, tegnap fejenként 75 sekből befincsiztünk.

Mondjuk nem Jahno féle űrméretek.

(#98521) Sipi-


Sipi-
tag

Jahno, írtam privát üzenetet :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#98522) A. Crowley


A. Crowley
csendes tag

Eléggé readonly voltam mostanában.
Ellenben medence összerakva, plusz víz is lett benne. Olyan retkes, már azon gondolkozom, leengedem. Vagy a vízforgató kuka - amiatt nem szívja fel a porszívó a cuccot, vagy nem tudom. Klór, PH jobbára rendben. Az alján meg lehet söprögetni a retket.
Tavaly meg semmi bajom nem volt vele.

[ Szerkesztve ]

(#98523) Phülöp


Phülöp
addikt

Hölgyek/Urak!

Létezik az, hogy az Erste George app nem enged deviza számlára (IBAN) utalni?

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#98524) npera


npera
újonc

Bringazárak. A legolcsóbb a legjobb.

(#98525) npera


npera
újonc

Te-le-pá-ti-a!

Összetört egy trafikot egy ráckevei férfi, aki az agyhullámain keresztül kért cigit hitelbe, de nem kapott

A rendőrség közleménye szerint a férfi többször is „adjá má cigit!” rigmussal próbált dohányhoz jutni, és amikor többedszerre se talált megértő fülekre a kérés, beverte a pultra szerelt üveglapot, ami elválasztotta az eladótól. A pultot végül megkerülte, és elvitt 8 doboz cigit, majd tüzet kért, eloldotta kutyáját, és elindult haza.

(#98526) JonesC válasza npera (#98525) üzenetére


JonesC
csendes tag

Mert maszk nélkül nem lehetett kiszolgálni, ha maszkban lett volna, megkapta volna a lebeszélt staubot.

(#98527) eattila válasza npera (#98524) üzenetére


eattila
csendes tag

Nekem ennél is olcsóbb van. Volt vagy 1000 Ft. Igaz nem hagyom ott a bringát sehol :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#98528) eattila


eattila
csendes tag

Eddig igen tevékeny volt a nap. Reggel piac, a lányoknak hoztam lángost reggelire. Aztán elmentem tekerni. Tekerés után a lányom kivittem erdei játszótérre, meg fotóztam közben. Utána főztem ebédet, ami mindenkinek igen ízlett, most meg pihi van.
Holnap korán reggel irány Somogybabod....

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#98529) Sipi-


Sipi-
tag

Ma racsingos hangja lett a Yarisnak, valaki ilyen hangért fizet is. Én majd azért fizetek, hogy elmúljon ez a hang.
A hátsó dob előtt eltört a kipufogó cső :O

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#98530) Jahno válasza Sipi- (#98521) üzenetére


Jahno
őstag

Olvastam nahh, csak meg kell fejteni.

(#98531) Sipi- válasza Jahno (#98530) üzenetére


Sipi-
tag

Ne bonylítsuk. Működik? Eladó? Típus és ára? :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#98532) Jahno válasza Sipi- (#98531) üzenetére


Jahno
őstag

Alcatel MW40V

Akkuja nem sokat volt terhelve, töltőjét is előtúrhatom, pár sör lenne, de még joigállása bizonytalan és tán ma este derül ki, hogy műxik-e. Júzer szerint fos, én meg nem érek rá hülyéskedni és kapott egy olyan TPLinket, amit emlegettem. Azt benyomtam és még APN-t sem kellett állogatni, csak működött és kész, bár Samu TV elsőre nem csatlakozik és laptop is PIN kódot kérne, nem WPA kulcsot...

(#98533) Jahno


Jahno
őstag

Rozsdás, ferde, görbe, borul, de szerintem a szezont még kihúzza. Boltban nem kaptam elég padlizsánt, de ha már krém lesz belőle akkor legyen rendesen megfüstölve és ne a steril sütőben készüljön. Idei első bétateszt:

(#98534) npera válasza Jahno (#98533) üzenetére


npera
újonc

Itt van a kölcsöngyerek (az egyik), vettünk virslit és lazacot. Aztán grill. A lányom 3 db hotdogot benyomott, aztán ledugózta 2 db palacsintával. A vendégcsaj is evett rendesen. Holnap mennek uszodába, aztán a lányomnak délután meccs.

Szerintem nem kell majd altatni vasárnap este. Van egy kis logisztika még egy szülinapi bulira, ahova a fiam megy, fakultatíve a lányom is és még ajándék is kell oda. Jáj....

(#98535) Sipi- válasza npera (#98534) üzenetére


Sipi-
tag

Ez egy nálatok átlagos hétvégének számít, nem? :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#98536) Bujdy81 válasza A. Crowley (#98522) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Milyen medence, mekkora űrméret?
10 m3 körül már a papír filteres szűrők nagyon kevesek tudnak lenni!

Ha keveset akarsz költeni, akkor egy alap homokszűrős rendszer, úgy nézd, hogy ha pl. 10 m3-es a medence, akkor olyat keress, ami 25-30 m3-ig ajánlott!

Ha még többet akarsz költeni, akkor sóbontó és só a vízbe! 10 m3 vízhez kell vagy 75 kg só egy évben, kb. 300 ezer a gép, de soha többet nincsen bajod a ph beállítással, pelyhesítéssel, semmivel!

Nekünk most, hogy megy a cucc, kristálytiszta a víz, pedig ma már 36 (harminchat) fokos volt, szóval nem azért nem indult meg az élet, mert hideg...

(#98537) Bujdy81 válasza npera (#98534) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Ma volt hármaska szülinapi bulija. 12 vendég kölök jött a hat éves korosztályból. A 25%-os kreténségi arány nem is rossz, de így is volt ugyebár három elég gáz vendég kölök.

De már edzettek vagyunk, péntek délelőtt hármaska komplett ovis csoportja jött át két órára az udvarra. Kiderült, hogy a tavasszal épített játszótér le tud kötni egyszerre (!) 10-12 gyereket, plusz a fészekhinta, plusz a másik, négy állásos hintaállvány. Szóval a tollas/foci/tranbulin rész alig volt terhelve... :D

(#98538) Phülöp válasza Bujdy81 (#98537) üzenetére


Phülöp
addikt

szerintem ez egy olyan nap, amikor nem szívesen vagyok otthon
mármint kettő

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#98539) Sipi- válasza Bujdy81 (#98537) üzenetére


Sipi-
tag

Este bontottál egy sört, hogy "ezt a napot is túléltük"?

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#98540) Jahno válasza Phülöp (#98538) üzenetére


Jahno
őstag

Nem biztos, hogy olyan vészes. Amennyire nem bírom a kis gyökereket, gyárban gyereknapokon mindig mentem segíteni. Vagy csak simán megcsináltuk és jó volt. Egyszerűbb, mint indiánokkal megfejteni a mítinges kóllban :DD

Bár néha Tumor kezére kellett csapni, mert kicsit túlgondolta vagy sokat nézett ki a kölkökből. És persze ott 5-12 év közt volt az évfolyam, ami már tág ütközőzóna.

Egyszer még télapó is voltam. Bár szerintem szarul készültem fel, legtöbb picúrnak bejött Gömbibá kölöknek meg leesett a tantusz és utólag felismert. Kaptak minimál ajándékot, möhözést, seggrepacsit, én rajzokat, kívánságlistát és kész is.

Főleg az a mókás, hogy a kézműves szirszarokhoz baromi béna vagyok, de a kölkök megmutatják, kitaláljuk, nyomjuk és éppen elég ha asszisztálok egy arcfestéhez, vagy nem kell rám gipsz maszkot rakni, kenhetik felőlem a hajam is bármilyenre, az pont nem érdekel :-D

(#98541) Bujdy81 válasza Phülöp (#98538) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Az ovis látogatás nem volt para, jött négy óvónő is. Én kb. észre sem vettem a home office-ban.

A szülinap neccesebb volt, mert a vízfelszínen kellett tartani 13 gyereket, de oda is jött plusz két fő segíteni a pancsi idejére! :)

(#98542) Bujdy81 válasza Sipi- (#98539) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

A zsúr ma 9-12 között volt. Utána gyorsan kocsiba pattantam, elmentem a felújítandó lakásba, lehordtam a beépített szekrény polcait/ajtajait, átsuhantam anyámhoz, és ott - a helyben odakészített nyírfa nyersanyagot is használva - eljátszottam a Bikinitől a Születésnapi fűrész című méltál elfeledett dalt, körfűrészre hangszerelve... :D

(#98543) Jahno válasza Bujdy81 (#98541) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, az mondjuk csöppet más ha csak az infrastruktúrát biztosítod és oldják meg.

Nálam beköszöntek két ikerrel és úgy mutatták be a bandát, hogy "ha verekedni kezdenek, akkor nyugodtan markoljátok meg erőből és egyből szóljatok nekünk". Hátköszjólesz.

Ikrek eleinte erősködtek is, hogy miért nincs Fortnite vagy Fifa nem tudom hányas, de rendbetettük az erőviszonyokat. Közöltük, hogy figy haver, itt elnyomás van. Akad PacMan és arcfestés, esetleg ha ugrálsz akkor megmondlak anyádnak aki gondolom a seggedre fog verni. Egyből jó volt Fifa akárhány helyett a bármi is :-D

(#98544) zetor2000 válasza Bujdy81 (#98542) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nem szeretem a horrort, de:

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#98545) Samott


Samott
addikt

#comic pictures

:DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#98546) A. Crowley válasza Bujdy81 (#98536) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

16m3. Megfejtettem, hogy apróhomokkal van tele, amit a papírszűrő nem fog fel, csak keringteti. Úgyhogy ezt meg kell oldanom, szűrővásárlás nélkül. Ezt majd egy hosszabb posztban kifejtem, hogy miért, amikor nem telefonról írok.

(#98547) Sipi- válasza A. Crowley (#98546) üzenetére


Sipi-
tag

Egy barátom is szenvedett a papírszűrővel folyamatosan, utána vett egy kb. 2-3-szoros térfogathoz való homokszűrőt. Utána nem volt gondja a szűrővel többet :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#98548) Grillo válasza Sipi- (#98547) üzenetére


Grillo
senior tag

Jaja, szomszéd is azonnal cserélte, most már 3 éve használja gond nélkül homokszűrővel.

(#98549) npera


npera
újonc

Nova, Blueboi, skubizzátok.

Tegnap délután a belvárosban vásároltam 2 db Férfias Tupperware edényt. Lehet ebédet hordani benne vagy dolgokat tárolni. Vagy LiPo akksikat akár.

Egy belefért a hátizsákba, egyet meg felpántoltam hátra a hátizsákra. Egyetlen rendőr sem állított meg, teljesen under cover haza tudtam tekerni velük.

(#98550) npera válasza Sipi- (#98535) üzenetére


npera
újonc

Ja, standard. Mire hazaértünk a lányommal addigra itt volt még 4 extra gyerek, akikkel még dzsemboriztak egyet, majd újra kimentek játszóterezni, aztán haza. Nem kellett altatni őket, már fél 9-kor eldőltek....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.