Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#98101) Samott válasza Jahno (#98099) üzenetére


Samott
addikt

Nyilvan arrol volt szo amihez szemelyesen kell intezkedni. Ott o nem fog sorbanallni veled, mert megvannak a megkent ugyintezoi hozza. Volt errol valami totalcar cikk egy par eve.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#98102) Sipi- válasza Samott (#98101) üzenetére


Sipi-
tag

Odamegy a nepper is, de soron kívül megy a megszokott ügyintézőhöz. Én egy kocsit írattam át csak magam (én vittem eredetvizsgára, okmányirodába). Azóta inkább kifizetem a kereskedőnek az a pár ezer forintot. Pl. a Mondeo átírásáért 100ezret kért, de ebből 93 vagy 95 ezret ki is fizetett az okmányirodában.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#98103) Tim82 válasza Bujdy81 (#98090) üzenetére


Tim82
nagyúr

[link]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#98104) npera válasza Samott (#98073) üzenetére


npera
újonc

Most hogy kikértem a refundot feladták a február óta fagyott rendelést és van tracking is :Y

(#98105) Samott válasza npera (#98104) üzenetére


Samott
addikt

Latod csak noszogatni kell oket. :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#98106) Phülöp válasza eattila (#98087) üzenetére


Phülöp
addikt

Én meg vettem részt vitában olyan kivitelezővel, aki egyesével beárazta a gipszkarton álmennyezetbe fúrt lyukakat a ledes spotoknak.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#98107) eattila válasza Phülöp (#98106) üzenetére


eattila
csendes tag

Elhiszem neked :) A kivitelező is tud fura állatfaj lenni :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#98108) Jahno válasza Phülöp (#98106) üzenetére


Jahno
őstag

Ez is általános költségvetési árazás. Persze feléd az a 3 luk lehet nem mérvadó, de nem tudja mit szeretne a júzer és legtöbb általában mindenfélét. Villanyos meg simán ajánlatkészítőből kattintgatta össze, amit kell, mert az egyszerűbb, mint Ekcelben bohóckodni.

Minden mozdulatnak normaideje van, tervező megtervez valamit és egyszerűbben be lehet árazni, hogy mennyibe kerül. Azért volt a fentebbi képernyőmentésemen kb. 200 darab X típusú lámpatest kiszerelése, valamint utána több sorra bontva típusonként a telepítés, mert egyiknek 15 perc a normaideje, másiknak már inkább 1 óra. És 15 percesből összesen volt közel 2ezer darab az 1 órás telepítési idejűből nem tudom pontosan, de közel 100 darab és így tovább. Akkor hiába van óradíjad, ez alapján találod ki, mennyit fogsz melózni mert úgyis a kb. végösszeg számít. És alap GKba a lukfúrásnak is van egy darabszáma biza, hulladékkal együtt.

[ Szerkesztve ]

(#98109) Jahno válasza blueboi69 (#98053) üzenetére


Jahno
őstag

"- jübölési díjat értelmezni sem tudom"

Na, ezért kell vastagon fizetni, mert ha megJÜBölnek akkor majd rá leszel jőve, addig itt a szakirodalom: [link]

Bár ilyen felsorolásba én tuti elraktam volna pár nem létező trollkifejezést is, amin három hétig rágódunk :-D

(#98110) Phülöp válasza Jahno (#98108) üzenetére


Phülöp
addikt

12 darab lyuk volt, általam előre berajzolva, és az embernek a kezébe adtam egy spot-ot mintának (dobozzal, amin jelölve volt a kivágási méret, ha esetleg nem tudna mérni).

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#98111) Jahno válasza Phülöp (#98110) üzenetére


Jahno
őstag

Erre van aki azt mondja, hogy fél délután alatt kész és Xezer lesz, más meg részletezi. Berajzoltra is van paraméter a TERCben akkor nem kell +1 sor a tervek nézegetéséről (:- És a mi kerül ezen a fotelon kérdésre ott a válasz. 12 darab luk kifúrás, hulladék deponálás X méterre Z módszerrel, adott spot szerelése X típusú bekötéssel, álmennyezet felett kiskábel fektetés X méter, kötések, tesztelés, csiribiri, összesen ennyi, mint...

[ Szerkesztve ]

(#98112) Bujdy81


Bujdy81
csendes tag

Kell csinálni egy 380x278-as gipszkarton falat a gyerekszobában. Elmentem, megvettem a hozzávalókat, szűk 60 pénz volt.

Kérdezem a figurát, hogy kb. mennyi idő lehet ezt összedobni? Azt mondja, hogy szerinte ha profi vagyok, akkor két óra. És ha nagyon amatőr? Rámnéz, aztán röhög, hogy 'akkor lehet, hogy egy élet!' :D

Szombaton kiderül. 8kor kezdem és ebéd után kellene egy hosszút bringázni...

(#98113) Phülöp válasza Jahno (#98111) üzenetére


Phülöp
addikt

Túlragozod. Ez egy fasz szicíliai patkány volt, szerinted mennyire tervezett ő bármit is akár költség, akár munka terén? El is hajtottam a vérbe hamar.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#98114) Jahno válasza Phülöp (#98113) üzenetére


Jahno
őstag

Az megint más, de én ezt nem tudhattam ugye (:-

(#98115) qnadam


qnadam
veterán

addig jó, amíg az épp futó timelapse projektemről nem kérnek részletes árazást, mert esetleg kiderülne, hogy a frissen feladathoz vett power bankkel együtt talán eléri a kihordott eszközök összértéke a 40e forintot, én meg mondjuk 1-2 naponta egyszer ránézek a kamerára, hogy él-e még :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#98116) hobizoli válasza Bujdy81 (#98084) üzenetére


hobizoli
nagyúr

Bp-n tudnek ajanlani helyet

ha aktualis, akkor a 19ker Vas Gereben utcaban van egy Eredetvizsgas ceg, akik mellekuzemagban atirassal is foglalkoznak, masnapra atirtak most a C19 szituacioban is egy autot
odavittuk a papperokat szerda delben, masnap kora delutan mar hivtak, hogy keszen van, lehet jonni

több drón kell ;P

(#98117) hobizoli válasza zetor2000 (#98067) üzenetére


hobizoli
nagyúr

jo hat ez olyan, hogy a FB-n ment az egyik csoportban az autoszerelok meg a autotulajok kozott is a vita, a szerenytelen araik miatt, aztan az egyik beirta a autoszerloknek, hogy jopofak ezek a muhelyberleti dijak, de ha vki 15-20 ev autoszereles utan is meg berli a muhelyet, akkor vmit rosszul csinal,
mert ennyi ido alatt le-lizingelhetne egy ujonnan epultet, amit reg ki tudna fizetni az abbol adobol, amit amugy elkummant...

de amugy tenyleg, mert amikor jonnek a 6-800k/ho berleti dijakkal, es ezt fixen ki tudja egyebkent fizetni, mert kitermeli a muhely, akkor pont ugyanennyi erovel 5-6 ev alatt nullara ki tudna fizetni egy lizingelt helyseget is, ami utana max rezsikoltsegkent jelentkezik, es ezt nem kis koltseget el tudna felejteni onnantol


:DDD

több drón kell ;P

(#98118) hobizoli válasza Bujdy81 (#98084) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ez Fejér megyében kene inkabb?

több drón kell ;P

(#98119) Bujdy81 válasza hobizoli (#98116) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Fejérben kellene, mert Anyu Fehérváron lakik.

Sárbogárdra foglaltam időpontot holnapra, legalább megjáratjuk kicsit a Focust.

Ugyanitt 98ezer km-rel 2013-as kombi Focus eladó végre! ;)

(#98120) Bujdy81 válasza hobizoli (#98117) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

A műhely egy ingatlan. Annak van akkor is bérleti díja, ha saját tulajdonú! ;)

Mikroökonómia, 11-es tananyag: second best price az alternatív költség.

Tehát ha nekem van egy műhelyem, amit ki tudnék adni havi 600-ért, akkor úgy kell használnom, hogy havi 600-nál TÖBBET hozzon, mert ha nem hoz többet, akkor nem éri meg benne dolgozni, inkább ki kellene adni 600-ért! Tehát az nagyon helyes, hogy úgy számol a muki, hogy havi 600 a műhely bérleti díja, mert ha hó végén még így is nyereséges a buli, akkor éri meg autót szerelni.

Ebben a példában az illető autószerelő ÉS ingatlan tulajdonos, aki önmagának adja bérbe a műhelyt.

(#98121) hobizoli válasza Bujdy81 (#98119) üzenetére


hobizoli
nagyúr

Szfvaron van min 2 ceg is, akik 1 napos atirast hirdetnek

csak beirtam a kugliba hogy auto atiras fejer megye es elso kettore adta ki:

[link]
[link]

több drón kell ;P

(#98122) npera


npera
újonc

(#98123) blueboi69 válasza Bujdy81 (#98060) üzenetére


blueboi69
csendes tag

"Te munkádat hogyan árazzák?"
Nagyon egyszerű. Megbeszélem a munkáltatóval, hogy X összeget szeretnék kapni a munkámért. Azt mondják, hogy adnak Y-t. Örök érvényű axióma, hogy X>Y. :U Ezek után vagy elfogadom Y-t, vagy azt mondom, hogy köszönöm, akkor keresek másik céget, akik megadják az X-t.
Tehát kialakul egy alkudozás, ami nagyrészt egyoldalú. Ügyvédnél, egy szolgáltatásért fizetsz, ő megszabja az árat, hogy mennyiért dolgozik és te vagy elfogadod vagy nem.

"z ingyen van? Vagy 'az már ki van fizetve'? Gondolom, akkor Téged sem zavarna, ha holnaptól kapnál még egy adag melót, hiszen a havi béred úgyis ki van fizetve"

A havibér, hogyan jön össze az irodabérléssel? Az, hogy én az otthoni irodámba veszek egy jobb asztalt meg széket, vagy van aki drága billentyűzetet, egeret.. azt megveszi a havi béréből, nem számolja fel külön. Ráadásul az ügyvéd minden egyes szerződő féllel kifizetteti ezt. Ez olyan mintha én kifizettetném a munkáltatóval az itthoni feleszerelésemet, majd amikor átmegyek másik céghez, akkor azokkal is. Mégha nem is a teljes összeget.
Megfelelő számú kuncsaft esetén ezen profit lesz.
Pont mint ahogy a kazános átbaszarintott a kiszállási díjjal. Mert nekem felrótt 15ezer ft kiszállási díjat, majd miközben beszélgettünk, mondta, hogy innen átmegy Gárdonyba is. Valszeg tőle is ugyanannyit elkért, mintha nem jött volna hozzám, mert ha egy nap csak 1 címre jön ki, akkoris ugyanannyi a kiszállási díj.

" Elvileg egy ügyvéd később felelősségre vonható, ha eltolta a szerződést. Annak a biztosítási díját ki fizeti? " A biztosító :) Ahogyan ha én elbaszok valamit, akkor sem nekem kell kifizetni.
Nemtudom amúgy mennyire általános az ügyvédi felelősségrevonás. Nem olvastam sosem ilyenről. Úgyis mindig kimossák magukat :D

"ha ilyen ketszi jó üzlet, akkor miért nem vagy ügyvéd?" Mert marhára nem érdekel. Őt meg igen, azért is választotta azt a pályát.

(#98124) blueboi69 válasza Bujdy81 (#98112) üzenetére


blueboi69
csendes tag

:DDD Sztem egy délelőtt alatt megoldható, de akkor glettelés nincs kész :)

Én ma kerti tárolónak való facuccért hagytam 110pénzt az obiban. Aztán apámnál elvágtam az ujjamat metszőollóval, mert balfasz voltam. Eléggé mélyen belement, látszott a hús is. :Y
Vérzett mint állat, toltam rá hidegvizet, bekötöttük, aztán kezdtem ájulni elfele. Lefeküdtem lépcsőre, de éreztem, hogy én innen most egy kicsit marhára nem megyek sehová, sötétült el a világ, iszonyatmód levert a víz és kiszáradt a szám. Aztán kb 20p múlva magamhoztrtem, befejeztem a munkát és hazajöttem autóval.
Asszony mondja, hogy milyen sápadt vagyok, megnézte a sebet, aztán szörnyülködött egy sort. Lekezete betadinnal, meg bekötötte, aztán 1 órával később már nem volt bajom,
Mozgatni tudom, meg igazából nem fáj, csak bazira érzékeny. Be van kötve, már nem vérzik. Szerencsére elég jól regenerálódnak a sebeim.

(#98125) blueboi69 válasza Bujdy81 (#98120) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Na így, csak egy közgazdász tud gondolkodni. Viszont az autószerelők és autóbuzik nem azok.
Ha van egy saját, már kifzetett műhelyed, akkor nem kell 600ezret összeszedni egy hónapban műhelybérlésre, hogy nullán legyél, hanem van 600ezred, amit elkölthetsz másra.
:C

(#98126) blueboi69 válasza Bujdy81 (#98120) üzenetére


blueboi69
csendes tag

"akkor úgy kell használnom, hogy havi 600-nál TÖBBET hozzon, mert ha nem hoz többet, akkor nem éri meg benne dolgozni, inkább ki kellene adni 600-ért! "

1. Ha nem csinál mást a muki, hanem kiadja, akkor 600ezer a bevétele egy hónapban.
2. Ha bérel egy műhelyt 600ért, és az elvégzett munkákért kap 800ezret, akkor ő valójában 200ezret vihet haza.
3. Ha saját a műhelye és nem kell bérelnie és az elvégzett munkákért kap 800ezret, akkor ő valójában 800ezret vihet haza.
Na és itt érezhető az, hogy aki a 3-as opcióban mozog, az el van szállva az árakkal, mert a 2.-esnél valójában 4x drágábban dolgozik, mert effektíve ugyanaz a munka több nyereséget termel neki.

(#98127) Jahno válasza blueboi69 (#98123) üzenetére


Jahno
őstag

" Megbeszélem a munkáltatóval, hogy X összeget szeretnék kapni a munkámért. "

Tegnap már emlegettem, hogy az a mókás, amikor amennyiért eladják.

Nálam egyik ilyen X az kiajánlott havi projektre belsős ügyfél felé rögtön 6x volt, ezzel párhuzamosan az X-et a helyi IT állta, valamint minden problémához nyúláskor kattant egy x/10 összegű számláló, amiből havi 20-50 összejött, kiemelt dolognál volt havi pár darab X/5ös arány, mellé az alap díjak és amiket még nem tudok.

(#98128) Jahno válasza blueboi69 (#98126) üzenetére


Jahno
őstag

"2. Ha bérel egy műhelyt 600ért, és az elvégzett munkákért kap 800ezret, akkor ő valójában 200ezret vihet haza."

Adó, szja*, ÜGYVÉD :C könyvelő, net, hardver amortizáció, takarítás, biztosítás, kávészünet, szoftveres licenszek, továbbképzés, bérelt ingatlanon végzett beruházás, vas fejlesztés. Férjen bele abba, amit keres. +szopószorzó, hülye ügyfél meg a többi. Lassan tiszta HZ leszel :-D

Persze lehet KATA is egy darabig, de....

* régen volt mikor rendesen megnéztem, de EHO, szociális hozzájárulás, munkaerőpiaci járulék, nyugdíjbitz alap, szocho, szakképzési hozzájárulás, társasági adó, ipa meg mittomén.

Szóval ha 600-ért bérel és csak munkáért 800at szed be (tegyük fel csak melóért), akkor legalább a fűtés/víz/villany/miazmást vonjuk le és kiderül, hogy már akkor mínuszban van.

(#98129) Jahno válasza qnadam (#98115) üzenetére


Jahno
őstag

Semmi pánik. Rendezvényre 150ezer pénzes mobil klíma bérlése kb. 3-5ezer/nap. Középkategóriás, keveset futott 4-5 milliós autó bérlése szintén 5ezer/nap.

(#98130) Phülöp válasza Jahno (#98128) üzenetére


Phülöp
addikt

De a faszért kell egy célzottan egyszerű példát telebaszni irreveláns variálâssal?

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#98131) Samott válasza Phülöp (#98130) üzenetére


Samott
addikt

Mert Jahno, mindig ezt csinalja, tulgondolja a dolgokat. :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#98132) Jahno válasza Phülöp (#98130) üzenetére


Jahno
őstag

Ebben mi az irreleváns? Valamiből csak ki kell fizetni a járulékot. Ami általában a bevételből szokott menni.

(#98133) Jahno válasza Samott (#98131) üzenetére


Jahno
őstag

Ezt a NAV gondolja túl, de utóbbi 1-2 évben lehet változott. Nézzük meg melyik adónemet vezették ki, vagy mi jött helyette.

(#98134) blueboi69 válasza Jahno (#98132) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Minden irreleváns, akkor a műhelybérlés árát növeld meg az egyéb kiadásokkal és ugyanannyival növeld meg a bevételt.
Nem ez volt a lényege a számításnak, hogy minden lehetséges kiadással együtt egy komplett üzleti tervet rakjunk össze from scratch.

(#98135) eattila


eattila
csendes tag

Amúgy ez annyira szarpofozás. Minden annyiba kerül, amennyit kifizetnek érte. Aztán hogy ebbe benne van e a szűz lányok éjféli könnycseppje teliholdkor, vagy nincs az mindegy.
Autószerelő, ügyvéd, stb. Ha kifizetik, akkor ennyi. Ha nem, akkor majd csökkenti az árat.

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#98136) Jahno válasza blueboi69 (#98134) üzenetére


Jahno
őstag

Ha nem is komplett üzleti tervet, de bruttó bevételhez képest ezek nem elhanyagolható dolgok és nem árt tisztában lenni vele. Meg persze az ugyanannyival növelés sem mindig stimmel, de akkor nem bogozom tovább.

(#98137) blueboi69 válasza eattila (#98135) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ezzel az a baj, hogy az árak felfelé nagyon könnyen mennek. Lefelé már sokkal lassabban reagál a piac. A másik oldalról, meg ott a kényszer, hogy egy autószervízeléskor ha nem tudod használni az autót, akkor nem érsz rá megvárni, amíg olcsóbb lesz. Ehhez az kell, hogy mindenki várjon és ne vigye szervízbe az autóját, akkor megelégszenek olcsóbb munkadíjjal is.
Ez nem fog bekövetkezni, hacsak egy nagyon nagyon erős piaci szereplő nem le nyomja az árakat. Pl beesik valami hatalmas szervízhálózat, ami lenyomja az árakat, vagy államilag szabályozzák, de egyikre sincs túl sok esély.

(#98138) Phülöp válasza Jahno (#98132) üzenetére


Phülöp
addikt

az bazmeg, hogy 600 vagy 200 vagy 800
semmi köze ennek a leegyszerűsített példának a rezsihez, ami akkor is pont ugyanannyi, ha bérelsz vagy ha saját. EGYSZERŰSÍTÉS.

Mutassam?

X+Rezsi= Y+600+Rezsi

az egyenlet mindkét oldalából kivonjuk a Rezsit

kapunk X=Y+600

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#98139) blueboi69 válasza Phülöp (#98138) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ennyi :)

(#98140) eattila válasza blueboi69 (#98137) üzenetére


eattila
csendes tag

Értem. Attól még így vam. Amíg kifizetik a szervíznek/ügyvédnek azt a díjat amit kér annyian, amiből megél, annyi lesz az ára.

Értem én, hogy fáj, nekem is fáj, ha fizetni kell. Pláne ha sokat. De ezért nekiesni ügyvédnek/szerelőnek....

Nekem is úgy fizetnek megbízás után, hogy elmondom előre, hogy ennyi lesz kell? Kell. Ok. Pont. Ha nem kell, mert van olcsóbb, akkor nem mondja, hogy kell.

A Te munkádat is így adják el. Az enyémet is máshol. Meg másét is.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#98141) Jahno válasza blueboi69 (#98137) üzenetére


Jahno
őstag

Kwikfit és társai már beestek, államilag meg jobb ha nem szólnak bele. Eddig az ideiglenesen nyomott árak is azért szerepeltek a piacon, hogy sok pénzből pár év alatt lenyomják a kicsiket, aztán lehet szépen emelni.

Itt az olcsóbb is relatív, vagy mellé nehéz összehasonlítani a műszaki tartalmat.

(#98142) blueboi69 válasza eattila (#98140) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ez így működik igen, nyilván tudom én is és elfogadom. Csak mindenkinek van egy saját értékrendje, és mérlegeli az elvégzett munka hasznosságát, adott esetben a saját munkájához visszonyítva. Egy nővértől, orvostól, mentőstől, tűzoltótól, tanártól, óvónőtől nem sajnálnám. Ettől függetlenül kifizettem én is az ügyvédet, ez van, benyeltem. De nem éreztem hasznosnak, annak ellenére, hogy jó tanácsokkal látott el, és megbíztam benne, másik oldalról meg nehezen volt elérhető, volt, hogy csak 2-3nappal később hívott vissza, meg tényleg a végén kaptunk egy átírt template-t, szóval kicsit vegyes érzés volt és végül azt éreztem, hogy igazából nem dolgozott vele 1-2óránál többet.
És más ez, mint amikor egy sebész "csak" megejt egy vágást, hiszen azt bárki tudna, ott érzhető a mögöttes tapasztalat.
De lehet csak nekem ilyen felemás a tapasztalatom. Kicsit olyan mint a legutóbbi autószerelőnél, hogy több kárt okozott mint hasznot.. :U

(#98143) blueboi69 válasza Jahno (#98141) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen, a Kwikfit eszembe jutott, de szerintem még kicsik. Nemtudom mekkora a hálózatuk egyébként. Bár velük mintha neked lett volna vegyes a tapasztalatod.

(#98144) qnadam válasza Jahno (#98129) üzenetére


qnadam
veterán

ja, nekem nem fáj. a napi négyezres autó mondjuk inkább 4-500ezres, de értem a példát :)
kamerát is sokkal jobban megéri bérbeadni, mint autót.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#98145) Jahno válasza qnadam (#98144) üzenetére


Jahno
őstag

Régebbi árfekvés, azért mondtam pont a mobilklímát, mert egyszerre kaptam ajánlatot a két cuccra és meglepődtem. Autó egy új Puntó volt, igaz azóta sem láttam hasonló kedvezőt és ennyiért ott Kápmegyeren valóban mást adnak, vagy máshol 200ezrest futott alap Suzukit.

(#98146) Bujdy81 válasza blueboi69 (#98126) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Már megbocsáss, de az van, hogy nem, érted! ;)

"1. Ha nem csinál mást a muki, hanem kiadja, akkor 600ezer a bevétele egy hónapban.
2. Ha bérel egy műhelyt 600ért, és az elvégzett munkákért kap 800ezret, akkor ő valójában 200ezret vihet haza.
3. Ha saját a műhelye és nem kell bérelnie és az elvégzett munkákért kap 800ezret, akkor ő valójában 800ezret vihet haza."

1. pontosan
2. pontosan
3. NEM! Ő kiadja a műhelyét 600-ért, azért hazavisz 600-at, és MELLETTE dolgozik a bérelt műhelyben 200-ért. Tehát, mint autószerelő 200-at visz haza!

"Na és itt érezhető az, hogy aki a 3-as opcióban mozog, az el van szállva az árakkal, mert a 2.-esnél valójában 4x drágábban dolgozik, mert effektíve ugyanaz a munka több nyereséget termel neki."

Ha saját műhelyben dolgozik és csak - például - 500-at kap az elvégzett munkáért, akkor hülye lenne csinálni, mert 600-at kapna akkor is, ha kiadná!

Azt értsd meg, hogy akinek saját műhelye van, abban áll a tőke, aminek ára van, bele kell venni a számításba!

Hasonlatos a példa ahhoz, hogy Te megalkudsz nettó 300 Ft-ban egy hónapra. Ez a cégnek 400-ba kerül. Aztán változik a szabályozás/történik bármi és a 300 nettó már 500-ba kerül a cégnek. Ebben az esetben Te egy pénzhajhász suttyó lettél, mert egyik napról a másikra 25%-kal többért dolgozol?

(#98147) blueboi69 válasza Bujdy81 (#98146) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Értelek! Én nem tudok így gondolkodni :) Ezért nem vagyok sem közgazdász, sem vállalkozó.

(#98148) Samott


Samott
addikt

#comic pictures

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#98149) npera


npera
újonc

Blueboi és Nova, ha akartok egy elég könnyű és nyomatékos akrót, akkor csináltam listát.



Akksi nélkül majdnem belefér a 250 grammba :B

(#98150) Phülöp válasza Samott (#98148) üzenetére


Phülöp
addikt

Ez így kevés.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.