Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#85511) -NoVa- válasza zetor2000 (#85509) üzenetére


-NoVa-
őstag

"Harangozó módosítója másik kardinális pontja a súlyhatárt a 120 gramm helyett 250 grammra emelné.
A 120 grammos súlyhatár bevezetése egy sor olyan repülőmodellt és repülni képes eszközt nyilvánítana pilóta nélküli légi járműnek, ami semmilyen veszélyt nem jelent a légi közlekedés biztonságára vagy a magánszféra részét képező személyiségi jogokra
– olvasható Harangozó Tamás indoklásban.
Az eredeti javaslatban meghatározott súlyhatárt azért is tartja Harangozó és a Magyar Modellező Szövetség súlyos szigoritásnak, mert állításuk szerint pontosan ezek azok az eszközök, amelyeken keresztül a technika iránt érdeklődő 10–14 év közötti fiatalok bevonhatóak a modellezésbe, és megismerhetik a dróntechnológiát.
Ez az a korosztály, ami jelenleg ki van zárva a pilóta nélküli légi jármű kezelése alól. Azok az eszközök, amik ez alatt a tömeg alatt elérhetőek vagy elkészíthetőek, a gyakorlati tapasztalat szerint többnyire rendkívül drága vagy olcsó, de használhatatlan játékok
– érvelnek az indoklásban.
A légtérre és a súlyhatárra vonatkozó módosítást a jobbikos Dudás Róbert is benyújtotta.
A parlament 116 igen szavazattal 52 ellenében 1 tartózkodás mellett szerda délelőtt elfogadta az úgynevezett dróntörvényt. Az ellenzéki módosítok azonban nem kerültek elfogadásra."

Ezúton is jelezném a 116 igennel szavazónak/súlyhatáremelés kérelmét figyelembe nem vevőknek, hogy baszódjanak meg. Csak a rend kedvéért.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.