Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#74265) sutszi válasza FőDudu (#74257) üzenetére


sutszi
veterán

Érdekes, amiket írsz. Meg tudom erősíteni. Mivel indulás előtt direkt kiürítettünk mindent így a nagy bevásárlás élesítve volt. Jött az ötlet, hogy akkor az olaszoknál tegyük meg hazafelé. Volt Cadoro, iperCoop, Lidl, Aldi... Első élmény, hogy sok spec. dolog van amit nálunk vadászni kell. Náluk meg simán van. Pl. Kamut liszt és ebből készült mindenféle.
Aldiban Parmezánt vettünk, pont ugyanúgy néz ki a csomagolása mint az itteninek. Ott a /kg 3-4 ezer körül volt. Nálunk 8 ezer. Ugyanez ráhúzható a pecornio és egyéb sajtokra.
A mascarpone íze más. A kávék hibátlanok... A tejek közül is hoztunk többfélét...nagyon jók és tápérték táblázat alapján 10%-al magasabb a fehérje tartalmuk. Ízre teltebbek. Vegyesen 1-1,6-3,6%-os volt mindenféle.
A szalámik 17-25% zsírtartalommal futnak szintén 4-5 ezer/kg áron. Finom és magas fehérje tartalmú mindegyik. Legutóbb néztem itthon Pick meg társait. 35-40% a zsír.
A mortadellákról nem is beszélve...de lehetne még sorolni a tésztákat, meg a paradicsomszószokat.
Monini 1L olívaolaj 4.80EUR. Bertolli 1L 4.20EUR. Nálunk ilyen áron sci-fi kategória.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.