Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#73751) blueboi69 válasza Bujdy81 (#73748) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Akkoriban arányaiban nem volt ilyen drága. Ráadásul amikor megvették közösen a lakást (ők is szülői segítséggel) akkor kb kb 2-3év alatt kifizették a rá felvett kölcsönt.
Ma ez nem így működik. Nem azt mondom, hogy ingyen volt, de arányaiban nem volt ilyen szenvedős kinyögni.
Mellette viszont simán gyűjtött autókra és sosem használtautót vett. Szerintem ha nem lenne az albérleti díj a mai egyedülálló pedagógus szülőknek, akkor sem tudnának ilyeneket felmutatni.
Másrészt ha 160-200e közt keres egy pedagógus, valszeg nem tudna 150-et fizetni albérletre...

(#73752) npera válasza Jahno (#73741) üzenetére


npera
újonc

Nem mondod, hogy ott is pont 7 fok volt reggel? Szikrázó napsütés lesz egész nap, délutánra 20 fok is lehet. Ma korábban abbahagyom a melót és kimegyek felrakni a sufnira a fal maradékát. Még az elektromos doboztól jobbra kell haladni, aztán kész az fal.

Reggel a gyereken már van sapka és kesztyű, amikor bringázunk suliba. Aztán napközben meg rövidujjúban rohangál.

Holnapután ha felrakják az új hőpunepát, akkor "felkészültünk a télre", mint a hókotrók szoktak....

(#73753) Jahno válasza blueboi69 (#73751) üzenetére


Jahno
őstag

Vagy elég napi két magánóra pluszban.

(#73754) FőDudu válasza Jahno (#73735) üzenetére


FőDudu
addikt

Azt nehez kizarni aki nem is menne oda.

Persze ez ilyen Fidesz taktika, konfliktust generalnak, aztan beszelnek rola.
Addig is nyugodtan lophatnak.

FőDudu

(#73755) FőDudu válasza Bujdy81 (#73747) üzenetére


FőDudu
addikt

Pont azt irtam, hogy sok ev utan valahogy megis rajottek.

FőDudu

(#73756) FőDudu válasza npera (#73752) üzenetére


FőDudu
addikt

Itt is esette kb egesz ejjel, de reggel legalabb szep szivarvany volt.
Meg latszanak az Alpok csucsai, tan ho is van rajtuk.
Szoval kifujta a parassagot rendesen.

Reggel futott a kocsi a 18 fokra allitott klimaval, azaz itt is hidegebb van.
Ettol fuggetlenul rovidgatya rovidujju ing amit felvettem.

FőDudu

(#73757) Gabibácsi válasza FőDudu (#73754) üzenetére


Gabibácsi
tag

nyilván , mi más lehetne

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#73758) npera


npera
újonc

Nem tudom meséltem-e már.

A portán a kínai intézkedésekhez képest elég nevetséges védekezési megoldások vannak, de azért európai léptékben rajta vannak a témán. Kínában gyakorlatilag bunny suit volt, meg totális izoláció és nagyon durva fertőtlenítés. Itt még nem tartunk.

Valaki a részlegen kitalálta, hogy az open space iroda légterében levő étkező "sarok" (nem a sarokban van) túlságosan zsúfolt ebédidőben, ami hivatalosan 11:00-11:42 között van. A meetingek időzítése miatt ilyenkor eszik kábé mindenki, előtte meeting, utána meeting. Pár embernek közben is, de azok esznek a meeting alatt.

11:00-tól 13:00-ig (!!!) el lettek osztva a különféle részlegek 20-perces szünetekbe. Értelmszerűen ha nem a te időd van, akkor ne is menjél oda. Ehetsz az asztalodnál cserébe. Ha jut asztal. És ez nem egyértelműen garantált.

Tegnap burgert vittem magammal. Meeting volt picivel 11 utánig, aztán következő meeting 12-től. A jövő héten levő PI eventre készülő feature lebontó meeting. Muszáj ott lenni, mert most készítjük elő a PI-t.

Ezért gondoltam, hogy megmelegítem a kaját és megeszem az irodában. Egy business assistant (vélhetően Az AGY az ötlet mögött) ott cirkált és aggódó pofával kérdezgette az embereket, akik kaját melegítettek, hogy melyik részleghez tartoznak. Nekem is odajött problémázni, hogy melyik részleghez tartozom és most van-e az ebédidőm. Mondtam neki, hogy most van, mivel jár ebédidő a dolgozóknak. Itt elbizonytalanodott és kérdezgetett tovább, mire megnyugtattam, hogy neme fogok ténylegesen ott enni, hanem kimegyek az irodába enni, de a kaját meg kell melegítsem, mivel utána jön a meeting és meg sem tudom enni akkor. Itt kábé feladta a vitát velem, aztán meg zaklatni másokat.

Az irodában egyébként nem volt helyem.

Az anchor point úgy van kitalálva, hogy ha 10 ember van egy csoportban, akkor jár 8 hely, de ebből 4 a környező más csoportokkal közösen használt flex hely. Tehát fixen 4 hely jut egy 10-fős csoportnak.

A mi csoportunk egy másik csoporttal közösen használ egy anchor pointot, amelyik csoporthoz tartozik a göteborgi tudományos egyetem (Chalmers a neve) két professzora és egy doktorandusz csaj is. Tehát ha ők benn vannak, akkor hiába hiányzik 3 ember a mi csoportunkból és van 3-4 ember a rigeknél, mert akkor is tele van a kiosztott irodai hely.

Más helyre nem ülhetek, mert ott más részlegek ülnek. Lehet kalózkodni helyet, de ha egy oda tartozó illető le akar ülni, akkor át kell adjam a helyet, mert nem az én anchor pointomban ülök.

Így akkor ma be sem megyek, itthonról űzöm az ipart. Már lenyomtam 2 meetinget, a zajszint minimális a konyhában. Néha bekapcsol a hűtő, de kábé ennyi. A saját fülemben áramló vért hallani leginkább. Meg a laptop hűtőjét néha.

Ehhez képest az irodában iszonyatos zsúfoltság, olyan közel ülünk egymáshoz, hogy a mellettem ülő monitorán csak szemgolyót forgatva el tudnám olvasni a levelet. Iszonyatos zaj, a mellettünk levő részlegben van pár ember, aki szeret viccelődni és nevetni és nyerítve-bömbölve röhögni. Mások simán képesek mobilt asztalra letéve kihangosítva meetinget tartani. Múlt héten eltört valami szennyvízcső és durva fosszag is volt.

Szerintem a héten már be sem megyek, elvagyok én itthonról. Van headset, van töltő.

Legalább az aggódó banyának nem kell aggódnia, hogy kaját melegítek a 20-perces "ebédidőn" kívül.

Megkérdeztem a főnökömet, hogy a 20-perces időbe bele kell-e férjen a kaja megmelegítése és mosogatás is, vagy azt lehet azon kívül. A választ persze sejtem, meg ő is sejti, hogy erre legjobb nem válaszolni, mert akkor nagyon rosszul veszi ki magát a dolog. Nem is jött válasz a kérdésre.

Most kipróbálom, hogy csak 1-1 napot megyek be hetente. Megmutatom magam, aztán annyi. Ameddig a melót el tudom végezni itthonról is addig semmi értelme szopatni magam az elb@szott irodai őrülettel.

Lehet picit felhúztam magam.... :U

(#73759) Gabibácsi válasza npera (#73758) üzenetére


Gabibácsi
tag

Hu bakker, ez kemény. Amúgy az már nyugat?

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#73760) Sipi- válasza npera (#73758) üzenetére


Sipi-
tag

Most kipróbálom, hogy csak 1-1 napot megyek be hetente.
Mi lesz így a napi rendszeres bringázással?

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#73761) npera válasza FőDudu (#73756) üzenetére


npera
újonc

Én múlt hónapban kifúvattam a klímát. Szépen fel lett futtatva üzemi nyomásra, ment negyed órát, aztán kifúvattam friss levegővel kintről. Aztán kész vagyunk a klímával. Majd 1-1,5 hónap múlva klímázok megint egyet.

Jó időben lehúzom az ablakot és úgy haladok...

(#73762) npera válasza Gabibácsi (#73759) üzenetére


npera
újonc

Még nem igazán. Helsinki, az már Nyugat :C

(#73763) npera válasza Sipi- (#73760) üzenetére


npera
újonc

Bringázni attól még tudok. Csak nem oda.

(#73764) qnadam válasza Gabibácsi (#73759) üzenetére


qnadam
veterán

kelet-nyugati, ott van fönt.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#73765) npera válasza Gabibácsi (#73759) üzenetére


npera
újonc

Alapvetően egy béketűrő ember vagyok, de ha nem hagynak békében enni és zavarnak a melóban akkor az kontraproduktív tud lenni. Egy idő után még talán fel is idegesítenek. Az pedig nem jó.

(#73766) Gabibácsi válasza npera (#73765) üzenetére


Gabibácsi
tag

akkor pont olyan vagy mint Bud Spencer

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#73767) Jahno válasza npera (#73765) üzenetére


Jahno
őstag

Előző cégnél szinte senkit nem érdekelt, hogy kaja vagy 2 perc szünet, vagy bármi dolgod van, ott ki kellett menekülni az irodából, hogy hagyjanak békén.

(#73768) npera válasza Gabibácsi (#73766) üzenetére


npera
újonc

Csak olyan pofonokat nem tudok. Meg táncolni. Meg szaxofonon játszani. Meg annyit enni. Meg nincs olyan szép szakállam. Meg vizilabdázni sem tudok. Egyébként majdnem :B

Az a pofonhang zseniális, azt kéne megtanulnom igazából, akkor elértem a csúcsot. Minden más csak másodlagos azután.... :C

(#73769) FőDudu válasza npera (#73758) üzenetére


FőDudu
addikt

Ez nalunk mar 3 honapja igy van.
Be van osztva, hogy ki mikor mehet a kantinba.
Ott magad utan le kell takaritani az asztalt a kirakott fertotlenitos cuccokkal.

Amugy meg a szakacs maszkban/kesztyuben/urruhaban osztja a kajat, szigoruan per fo alapon.

Soszoro, borsszoro, olaj/ecet/stb nincs.

Az ital az onkiszolgalo, ahogy kijon az ipari mosogatogepbol a pohar, szepen feltornyozzak abban a mosogepbe valo talcaban es mindenki onnan vesz maganak poharat, majd a gepbol nyomhat vizet/szoda/gyumileveket.

Szoval eleg jol beszigoritottak, de csak igy lehet elkerulni, hogy agymasnak atadjak a dolgozok a fertozest ha valamelyikuk megfertozodne.

Az irodai leirasod meg egyszeruen remiszto.
Azt hiszem en reklamalnek egy nyugisabb helyert - ha meg nem lehetseges akkor ketlem, hogy tartosan a ceg alkalmazottja maradnek.

Nem azert, mert esetleg tobbre tartom magam egy openspace-es iroda lakojanal, csak szimplan ez a dolog ketelu. Ha ok nem tisztelnek meg engem azzal, hogy a munkavegzes korulmenyeit olyanra alkitjak ami elfogadhato, akkor miert kellene ott jo teljesitmenyt nyujtanom? Ha nem nem tudok megfelelo teljesitmenyt nyujtani, akkor eleve kar ott dolgozni.
Mindket felnek elonytelen.

Nyilvan egy Volvo meretu cegnel nem kaphat mindenki hangszigetelt irodat - de estleg ahogy te csinalod szepen le lehet redukalni az oruletet szigoruan a meetingek szintjere es a tobbi mehet mashonnan. Ez mar majdnem win-win szitueson :)

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#73770) npera válasza Jahno (#73767) üzenetére


npera
újonc

Az is jó hangulatot tud teremteni.

Nálam most az iroda az ami eléggé rezegteti a lécet:

- nincs helyed többnyire, amikor visszajössz meetingről és ha a szabályokat követed, akkor mehetsz a "könyvtárba" (csendes szoba), ami szintén megtelik hamar vagy leülhetsz egy magas asztalhoz magas székre háttámla nélkül (mint egy bárpult), ahol van áram tölteni a laptopot, de se képernyő nincs, se billentyűzet.
- a zajszint változó, de rettentő zavaró. A mérhető dB(a) zajszint nem feltétlenül törvénytelenül magas, de a zaj jellege nagyon zavaró. Folyamatos karattyolás, egy-két felvonyítás és röhögés, telefonhívások egyfolytában minden irányból.
- az étkező terület önmagában nem lenne gond, van sok mikró és a mosogató is egész oké. Meg tudom melegíteni a kaját, aztán szépen el tudom mosni az edényeimet. Van saját tányérom és evőeszközöm, ha a közös cuccok foglaltak lennének. De az, hogy nem engednek normálisan leülni és méltósággal elfogyasztani az ebédemet, hanem borítsam az arcomba kábé 10 perc alatt, aztán rohanjak tovább nálam kábé egy vörös posztó. Elméletben meg tudnám enni a kaját ennyi idő alatt, ha vészhelyzet van és mit tudom én milyen task force megy és milyen DRM-en kell prezentálni utána. De ne legyen már ez a normális rutin.

Ami bosszantó az az, hogy korábban ez egy eléggé élhető munkahely volt, emberléptékű szabályokkal és rutinokkal. De most az utóbbi kábé 2 évben a vezetőség megőrült és felcsavarták a tekerőt olyan módon, hogy az élhetőség része kezd eltűnni a mindennapokból.

Nem jó a trend. Persze ez még messze van a kínai részleg tempójától, mert ott fogod a mobilodat, elkezdesz teljes erőből sprintelni, aztán valamikor felhívnak és megmondják merre kell rohanni, aztán akkor abba az irányba rohansz. Ott még nem tartunk, de ott nem is akarok tartani.

(#73771) FőDudu válasza npera (#73761) üzenetére


FőDudu
addikt

Tegnap, amig el nem kezdett szakadni az eso, nos addig fullaszto para volt.
Olyan igazi nyomos hoseg.

Na utana, szepen lett 16 fok, azaz jo 10-15 fokot esett a homerseklet kb 1 ora alatt.
Fincsi, huvos ejszaka volt.

Sajnos koran keltem, mert volt egy modositas amit csak ho elejen lehet megcsinalni amig minden zarva van. Nos ezt lenyomtam, leteszteltek meg 8 elott, minden jonak tunik.

Gyerek ma csak delig van, kivancsi leszek az iskolai rendre.
Reggel bemondta a radio, hogy 190e iskolas kezd ma, es kotelezo a maszk (a kozossegi terekben).

Meg jo, hogy van eleg maszkunk.

FőDudu

(#73772) qnadam


qnadam
veterán

#szeptember1

itt van az őz

itt van újra

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#73773) Gabibácsi válasza qnadam (#73772) üzenetére


Gabibácsi
tag

oké

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#73774) Samott válasza npera (#73770) üzenetére


Samott
addikt

Conan Visits Intel's Headquarters - es ahogy irod, meg ezen is kepesek voltak rontani.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#73775) Jahno válasza npera (#73770) üzenetére


Jahno
őstag

Én ma már dumáltan egyik kollégával. Jó arc. Mellé kerékpáros is.

Felhasználók gyanúsan jól neveltek. Zaj nincs, kivéve ha valamit DJzünk és nyomatunk YTról, de az más.

Cégről meg majd módjával, mert itt minden is titkos :DD Közepes KGST irodaépület, nem egy modern amerikai álom. Nincs babzsák, nincs ingyen KV, ilyesmi semmi nincs. Eszköz és asztal van, ebére meg ki is lehet menni, akad cigiszünet és tetőkert.

Itteni porta életét majd a korlátozások után egy jó fröccs mellett kifejtjük.

(#73776) qnadam válasza Samott (#73774) üzenetére


qnadam
veterán

tetszik, ahogy figyeltek a részletekre, a crt monitor előtt egy színeslogós ibm dokkoló van :)

ja hogy ez egy 2007-es adás

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#73777) Samott válasza qnadam (#73776) üzenetére


Samott
addikt

2007-es felvetel, akkoriban ez elofordulhatot szerintem.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#73778) qnadam válasza Samott (#73777) üzenetére


qnadam
veterán

igen, közben rájöttem én is. akkoriban jött ki a t60, azon még ott volt az ibm logó a lenovo mellett.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#73779) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

baj van, itt is van orosz kolléganő

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#73780) Jahno válasza Gabibácsi (#73779) üzenetére


Jahno
őstag

Magyar állampolgár, vagy miképpen melózik arrafelé? Mondtad főnöknek, hogy felmérted a szitut és még valami cseh/lengyel vonalat azért dobjanak már hozzá, mert így nincs meg a sor?

(#73781) Gabibácsi válasza Jahno (#73780) üzenetére


Gabibácsi
tag

igen, ő már az
szerintem itt nem kezdem el a sort, öregszem :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#73782) npera válasza qnadam (#73772) üzenetére


npera
újonc

Ez most jól esett, köszönöm :R

(#73783) FőDudu


FőDudu
addikt

(#73784) Jahno válasza zetor2000 (#73464) üzenetére


Jahno
őstag

KVba sosem tettem cukrot, édesítőt meg nem szeretem. Cukor érdekes, nem mindig szoktam nézegetni, de annyit foglalkoztok vele, hogy néha a CBAs (ami Coop) salátára is felhúzom a szemöldökön, mert 20 dekával 5-10 grammot egyből benyelek, ritka a kóla is, de azért összeadódik, dobozban kapásból van 10 gramm és így tovább. Főleg a csoki dögivel, vagy bármi. Futni nem fogok, az biztos.

(#73785) Phülöp válasza npera (#73782) üzenetére


Phülöp
addikt

Csókoltatom az asszonyt.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#73786) Jahno válasza Phülöp (#73785) üzenetére


Jahno
őstag

Jahogyja, svédül papír :R Akkor holnaptól enpera többet pattinthat el drónokra meg mindenféle más "hasznos" dolgokra :DD

(#73787) eattila válasza qnadam (#73772) üzenetére


eattila
csendes tag

Téged is bántani kéne :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#73788) ezittketto


ezittketto
csendes tag

Ő a Honfy Marci.
Volt kollégám. :)

Köszi a nevében ;)

(#73789) A. Crowley válasza eattila (#73787) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

Lábbal. Kétszer.

(#73790) ezittketto válasza Sipi- (#73592) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Ez akart lenni a válasz :B

(#73791) NauTiLUS_HUN


NauTiLUS_HUN
újonc

Nálunk az volt a terv, hogy szeptember 7től mindenki vissza a bankba, most október 7. De addigra szerintem elkészül a harmadik gyerek, úgyhogy idén én már nem fogok irodába menni.

(#73792) Jahno válasza NauTiLUS_HUN (#73791) üzenetére


Jahno
őstag

Nem mondod, hogy még kell egy harmadik is? Legyen valami leányzó is, aki helyreteszi a két ördögöt?

(#73793) NauTiLUS_HUN


NauTiLUS_HUN
újonc

Kell nem kell, már csak egy hónap. Mi csak fiúkat tudunk csinálni. Úgyhogy negyedik nem lesz, mert 4 fiú már végképp túlzás :)

(#73794) Phülöp válasza NauTiLUS_HUN (#73793) üzenetére


Phülöp
addikt

Innen akkor már nincs visszaút...
Gratulálok!

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#73795) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Mindenhez is gratula mindenkinek!

(#73796) Jahno válasza NauTiLUS_HUN (#73793) üzenetére


Jahno
őstag

Nézd a dolog jó oldalát. Ha nagyobbak lesznek akkor hazatámogatnak a kocsmából és a lányodat sem kell félteni mindenféle jött-ment alakoktól.

(#73797) Sipi- válasza NauTiLUS_HUN (#73793) üzenetére


Sipi-
tag

Gratula! Pedig innen már rutinból menne a dolog. Pelenkacsere fél kézzel, bárhol, gyerekdal éneklés közben is :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#73798) zetor2000 válasza NauTiLUS_HUN (#73793) üzenetére


zetor2000
senior tag

Gratulálok!
Lassan összejön egy focicsapat :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#73799) zetor2000 válasza qnadam (#73772) üzenetére


zetor2000
senior tag

b+...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#73800) zetor2000 válasza Jahno (#73784) üzenetére


zetor2000
senior tag

Én csak ennyit változtattam, hogy a KV cukormentes lett. Mást nem. Eszem, ami jólesik, azt meglátom. Lehet, csak ilyen pszichológiai dolog, hogy fogyni fogok, de már akkor is megérte. Most kaptam kollegától zsugor Kofolát, de az is cukros, asszem. Meg azért a sör is játékos, nehogymáne. Meg mindenféle rendes kaja, amitől működik a "férfi". (Aki nem én vagyok, mert egy eltunyult akárki vagyok :D, 0 állóképességgel).

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.