Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#70475) npera válasza FőDudu (#70463) üzenetére


npera
újonc

Svédország olyan korrupt, mint állat, azon belül Göteborg egy külön gócpont. Itt minden lehetséges. Valami alvállalkozónak az alvállalkozója odataknyolja, az átvétel lefut okosba, aztán a cég fizet.

Mindezt úgy csinálták, hogy mi még ott laktunk egy fél éves csecsemővel és egy 2-éves gyerekkel. Jó móka volt. A végén írtam egy egész oldalas levelet a cégnek, akitől béreltük, hogy most lőtt ki a biztosíték. Bemondtam nekik, hogy ennyi szopatás után (kértük, hogy várjanak 3 hetet és akkor már ki is költöztünk volna és lett volna közel egy hónapjuk a munkára) nem akarom kifizetni az utolsó hónapot és ők fogják kitakarítani ezt sz@rt, mert én nem fogok festéket és maltert kapargatni.

A levelemet elég hamar eszkalálták valami körzeti felügyeleti igazgatóhoz a lokális irodából, aztán azzal megalkudtam, hogy kifizetem az utolsó bért, de a végső takarítást ők csinálják. Ez mondjuk jó üzlet is volt, mert ha olyan standard szerint kell kitakarítanod, hogy a következő bérlő ne pampogjon, akkor az kisipari módszerekkel kábé 2 nap és elképesztő mennyiségű hagyományos takarítószer. Ha meg céget bérelsz fel, akkor az svéd áron fut. A malter és festék nélkül még kijött volna kábé másfél havi bérleti díjból, de azzal a károkozással amit a "mesterek"' csináltak szerintem lett volna felár rendesen.

Nehéz szavakban leírni mennyire jó érzés volt leadni végül a kulcsokat a helyi irodában, miután mindent kipakoltunk.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.