Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4521) Frawly válasza sutszi (#4519) üzenetére


Frawly
veterán

Szerintem is nagyon jó az MX4, de ha kap olcsón MX3, MX2-es pasztát, vagy nem Arcticból valami más pasztát, ami ezekkel ekvivalens hővezető képességű, az is jó. Csak ne noname paszta legyen rajta, meg ne a gyári Inteles, azok akkor se érnek x@rt se, ha nincsenek kiszáradva. Nem is értem, hogy az Intel ilyen 50-200 ezer forintos prociknál azon rágja a kakit, hogy sajnálja rá azt a 10-20 többletcentet, hogy normális paszta kerüljön a procira, meg a procimag és a hővezető kupak közé. Emiatt sok gamer meg tuningos azzal kezdi, hogy kupaktalanítják a procit, amivel viszont a jótállás ugrik.

Nekem is még az X220-on gyári Intel-paszta van fent, nincs kiszáradva, de már Linux alatt régi 18-20 éves játékok (Re-Volt GL, HD Half Life 1, ForsakenX) futtatása közben is 96-97 fokra melegszik a proci, meg a 3,4 GHz-es Turbo órajelet visszaveszi az i7 2,6 környékére, és még így is jóval 90 fok felett egyensúlyozza ki a hőmérsékleteket. De ugyanez van FullHD videóknál. Úgy kellett bekapcsolnom a VSyncet, meg a Forsake-nél egy -sleep:millisec kapcsolót is be kellett vetni, hogy alvási ciklusokkal pihentesse a procit, így nem tekeri az egyik magot 100%-ra, csak ilyen 8% környékre, és így 60 fokon stabilizálódik az egész. Mondjuk ilyen régi játékoknál úgyis elég, ha 60 fps-re van korlátozva a VSync miatt (ilyenkor is max. grafikán és felbontáson fut teljesen simán), semmivel nem fog attól jobban futni a játék, ha 800-1600 fps-en szaladgál, amiatt még fizikai bugok is előfordulhatnak. A Mafia1-ben már 1-2 küldetés akkor bugzani tud, ha 20 (!) fps felett fut a játék.

Majd újra fogom pasztázni én is a procit az egyik hétvégén, van hozzá MX4-em és alkoholom is, de várok az mSATA SSD-re, hogy akkor egy füstre azt is beszerelem.

A Win10 telepítő kiírására nem csak Rufus jó, hanem a Windows USB/DVD Download Tool is. Sőt, még akár az az egyszerű megoldás is szóba jön, hogy pendrive-ra kézzel csinálni egy FAT32-es partíciót, erre kézileg felmásolni a telepítőfájlokat, az UEFI fog tudni róla bootolni, hiszen a FAT32-es partíciót EFI bootpartícióként kezeli.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.