Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18252) npera


npera
újonc

Most várok a csőszerelőre, tegnap este és ma reggel pedig beszéltem a biztosítóval. Tegnap este lefürdettem a két gyereket, aztán még nézhettek kis mesét. A nappaliban a szófán ültek és amikor rájuk néztem valahogy furcsa zavar volt a plafonon levő spotlámpa fényében. Mintha valami légy ott repkedett volna. Jobban megnézve ütemesen jött a zavar. Még jobban megnézve rájöttem, hogy két spotlámpából csöpög a víz a plafonból a szófára! Ááááááá.....

Szófát gyorsan elhúztam, padlót feltöröltem, vödröt és vájlingot odaraktam, aztán elkezdtem nézni, hogy mi a rák van. Alighanem a tus alatt megadta magát a lefolyó a padlóban, aztán átfolyt a plafonon át bele a LED-es spotba és azon keresztül csöpögött az alsó szinten. Cso-dá-la-tos.

Nem spriccelt semmit sehol, a vízvezeték oké, de a lefolyó megadta magát valahol a fürdőben az emeleten. Ezt valamikor 2010 körül újította fel az előző tulaj és a ház átvizsgálási protokolljában említették, hogy a tusban a lefolyó nem teljesen a mai standardnak megfelelő megoldással készült, túl közel van a sarokhoz a lefolyó a ma érvényben levő építési standard szerint. Átépíteni nem kellett, de jó tudni róla. Hát akkor most megvan a probléma forrása alighanem. Ott a víz nem folyt le jól sosem, hanem állt a sarokban és a szigetelés sem volt tökéletes ezek szerint.

A házon van biztosítás, valamint az ingatlanos is adott egy extra biztosítást rejtett hiba ellen. Most akkor ezeket majd használni kell. A biztosítót reggel 7:30-kor lehetett hívni, hogy formális hibabejelentést tegyek, fél tízkor este csak egy előzetes jegzőkönyvet vettek fel. Most küldenek szakembert, aki megnézi, aztán meglátjuk.

Az összegre kíváncsi leszek. A legelső becslés kábé 60k SEK volt, de persze ezt csak bemonta a telefonos ügyintéző hasból becsülve. Majd ha jön a szakember, akkor kiderül. Ebből kijönne egy szép Sony A9 váz és egy jobb turistás zoom is (valami 24-70) alighanem.

Egy lakásban vagy házban előfordulható hibák között a legrosszabb rémálmom a vízkár, remélem nem lett sok víz a két szint között. Most majd kiderül.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.