Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18601) npera válasza -NoVa- (#18600) üzenetére


npera
újonc

Ja, február 28-ig a patkány simán meg tud elleni, aztán lesz belőle 1000 db. Mondjuk ha csak berágta magát, körülnézett és visszament, akkor teljesen jók lehetünk. Vagy most mennek végig a falakban és a padlóban mindenfelé. Bíztató :C

(#18602) npera válasza eattila (#18599) üzenetére


npera
újonc

Ja, csak módjával járom az örömtáncot.

Most éppen azon morfondírozok, hogy felmászom a plafonhoz, bekacsaszalagozom a lyukat a lefolyón és megeresztek egy WC-lehúzást.

Akinek gyenge a gyomra, az innen ne olvasson tovább.

A kiscsaj ugyanis még vasárnap kijátszott amíg a szemetet vittem ki és felment a fürdőbe és belerittyentett a WC-be amit most elvileg nem ajánlott lehúzni. Azért elvileg, mert a tus lefolyója lyukas, nem a WC-é. De azért a szivárgás veszélye miatt nem olyan gondtalan sikkongatással nyomnám le a lehúzó billentyűt mint normálisan. Amikor észrevettem, hogy belerittyentett, akkor kiszedegettem kézzel a matériát a WC-ből, de azért a szifonban a víz nem teljesen áttetsző, ha érted, hogy mire gondolok... :Y

Mostanra kezd már elég kellemetlen odőr lenni belőle, szóval szerintem ezt kis partizán öblítést meg kell lépjem. Szerdáig nem akarok várni az erjedési folyamattal.

(#18603) FőDudu válasza -NoVa- (#18600) üzenetére


FőDudu
addikt

Marmint a patkany csaladot.
Ugyanis nem maganyos allat, lesz belole jopar darab.

FőDudu

(#18604) FőDudu válasza npera (#18602) üzenetére


FőDudu
addikt

Nalatok a haz ilyen konnyu szerkezetes mint az amcsiknal?

FőDudu

(#18605) npera válasza FőDudu (#18604) üzenetére


npera
újonc

Japp. Fából van a szerkezet, aztán arra húznak rá falakat és emeleteket. A tető pedig kátránypapír.

Amikor néztem akksis fúrógépet, akkor az ütvefúrót szépen ki is húztam a listáról. Vannak olyan Makita és Dewalt kombók, mikor ütvefúró és csavarnyúzó/fúró van egy csomagban.

Nekem az ütvefúró teljesen felesleges ide, nincsen beton sehol. Viszont ma pont arrafelé jártam és kézbe vettem egy Ryobi és Dewal csavarnyúzót. A kapcsolók, a tokmány és az egész műanyag ház egy másik géposztály a Dewalton.

Ez a Ryobi, amit nagyon nyomnak a reklámokban.

Ez meg egy Dewalt, amit többnyire a munkik kezében vagy övén lógva látok. Ha nem ilyen, akkor Makita.

(#18606) zetor2000


zetor2000
senior tag

Idehaza mindenki a svéd nettől volt hangos egy ideig, hogy mennyire patent, meg gyors, meg akármi.
Nekem most sima lakossági Telekom előfizetésem van, triple p(l)ay, azaz TV / telefon / internet.
Decemberben voltam náluk, hogy az eddigi csomagot nézzük át, meg ha lehet, csökkentsünk az árakon, és voilá... az addigi 120/60as net 1000es lett, az up a fene se tudja, talán 250 vagy hasonló, telefon(szám) azért van, hogy a csomag olcsóbb lehessen, előfizetése nincs, forgalom alapján másodperc alapú elszámolás lenne, ha lenne készülék rádugva, de az nincs. A TV szolgáltatás meg most már HD adásokat is nyújt, 30 adó jön így, meg 100 másik, amit nem nagyon nézek. A HD adások jönnek SDben is, így 160 adót mondanak a csomagra, valójában 130SD+30HD. Mindez 6400Ft körüli összegért, ami ~az általatok említett internet ára önmagában.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#18607) npera


npera
újonc

Felmásztam és kacsaszalaggal befoltoztam a nyílást a lefolyón, amennyire tudtam. Asszonyt lavorral a kezében odaállítottam, aztán lehúztam a WC-t fent a kiscsaj akciója után. Nem folyt ki semmi. Vártam pár percet, aztán gyorsan nekiláttam kimosni a WC-t tisztítóval és újra lehúztam. Akkor sem folyt ki. Utána visszatapasztottam a védőfóliát a plafonon és fellélegeztem. Akkor most szerdáig nem bűzölög tovább a fajansz a fürdőszobában. Újra raktam 3 db kacsaszalagot a WC-ülőkére, nehogy valamelyik gyerek magáénak érezze a feladatot szerdáig.

De kalandos ez.....

(#18608) npera válasza zetor2000 (#18606) üzenetére


npera
újonc

Svédországban nagyon jó a net a nagyvárosok egy részében. De a külkerületekben már annyira nem. Nagyon sok helyen a Comhem vállalat TV-hálózatos koaxos szottyadék nete van, ami nagyon sokáig max 8 megabites volt, aztán felhazudták többre. Ez igen ingadozó sebességet ad, amikor többen vannak fent egy környéken, akkor néha csak simán megszakad.

Egyes helyeken kiépítették az optikait, azon lehet hasítani. A kormánynak van egy megmondása, hogy 2020-ig asszem ki akarnak építeni legalább 100-as netet "mindenhova", de ez nem annyira egyszerű. Svédország elég ritkán lakott, vannak távolságok. Az optikát kábé heroinárban húzzák ki.

Egy kollégám most húzatta be, most kapaszkodj meg és ülj le és harapj rá valamire: 75k SEK volt hogy kihúzzák az utcájába és behúzzák a házba. Ez 2,2M HUF kábé. Hogy legyen net. Előtte volt rézdrótos ADSL, amire Nova is elégedetten csettint vagy lehetett venni 4G-s kis modemet, ami néha bufferel picit, aztán vár, aztán bufferel picit. Aztán ha sztrímelsz, akkor pár másodpercenként vársz picit, hogy újra legyen kép.

Amikor ment a netadó ellen a felzúdulás és valami 2900 HUF volt a Diginél valami bődületesen gyors net, akkor csak néztem, hogy mire megy a sírás. Harmad áron volt jobb net, mint Svédországban. És az átlagember bére Svédországban kábé cifra nyomorra elég. Kifelé megy a nagy imidzs, hogy milyen jól élnek, de minden hitelből megy. Az átlagember iszonyatosan el van adósodva. Az utóbbi években a negatív kamattal nagyon betettek a fogyasztásnak. Mindenki meg volt őrülve, hogy csak utánadvágják a termékeket. Ja, csak valamikor kell fizetni is. Amikor 2015-ben bevezették, hogy kötelező amortizálni a lakáshitelek esetén és nem elég csak a kamatot fizetni, akkor mindenki ki volt készülve. Addig simán meg tudtad csinálni, hogy egész életedben görgetted magad előtt a lakáshitelt, aztán a gyerekedre hagytál egy gigantikus tartozást, mert majd az nát máj fákin problem.....

(#18609) zetor2000 válasza npera (#18605) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ha ilyesmiben töröd a fejed, akkor kétfélét vehetsz:
1. Arra veszed, hogy az épp aktuális projekthez legyen valami, ami a csavarhúzószárat gépiesíti, ha kibírja a projektet, örülhetsz neki. Ez a létező legótvarabb, legolcsóbb termék legyen. Ha túlélte a feladatot, már csak nyerhetsz.

2. Egy félelmetesen jó cucc, ami mindent is kibír. A képeken a Makiták mármár ilyenek. DeWaltnak is vannak jó cuccai, de aminek nincs ilyen fémklipsz az oldalán az olyan, hogy nem tervezték komoly használatra. A fémklipsz jó pl. arra, hogy a mester a létrára felakassza, ne kelljen sokat le/fel mászni, hanem ha kell, le tudja tenni egy rövid időre. Másik eset, hogy a szerszámos övére csattintja, és akkor ott lóg.
Nekem melóban egy 16 éves Bosch GSR valami van, az ugyan napi nyúzásnak nem volt kitéve -vagy csak rövid időre-, de nagyon sokat kibír(t). Jelenleg az akku kapacitása az eredeti töredéke, többször volt szétszedve, pucolva / karban tartva, annak sincs ilyen fémbasz az oldalán, az se a legkomolyabbak kötül való.
Az én választásom a drágábbik megoldásra egy ilyesmi lenne:

Fein ASCM 18 QM Select
"10 x 400 mm csavarok behajtása, előfúrás nélkül.
2200 csavarbehajtás (5x40 mm) egyetlen akkufeltöltéssel (5 Ah)" ez mindent elárul a képességeiről. Emellé van tokmánya, ha fúrni kéne. De már van hatlapfejű fúrószár is, a gyors ki / befogáshoz.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#18610) Jahno válasza npera (#18607) üzenetére


Jahno
őstag

Kérdés egy kocsmatöltelék az okosabb vagy a kölök, mert kocsmában húztam rá egy kukás zacsit és körbe is ragasztottam, de volt akit ez nem érdekelt.

(#18611) FőDudu válasza npera (#18605) üzenetére


FőDudu
addikt

Viccet felreteve, tenyleg nem ertem hogyan fer hozza alulrol a fenti csovekhez.
Almennyezetben mennek a csovek, vagy hogyan?

FőDudu

(#18612) zetor2000 válasza npera (#18608) üzenetére


zetor2000
senior tag

A netadó az a letöltött adatmennyiség után lett volna kiróva, de aztán elég gyorsan lett helyette mindenhova szélessáv ígérve, ami már 2018ban is kész volt.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#18613) Jahno válasza FőDudu (#18603) üzenetére


Jahno
őstag

Jaja, svéd kórházakból ismerős.

(#18614) Jahno válasza zetor2000 (#18609) üzenetére


Jahno
őstag

Lehet én is kidobom a maradékokat és veszek 5-10 pénzért valami alapot.

(#18615) npera válasza Jahno (#18610) üzenetére


npera
újonc

A gyerek szerintem ebből már érteni fogja. A kocsmában bármi lehetséges.

(#18616) zetor2000 válasza FőDudu (#18611) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ahogy kivettem a szavaiból igen, valami spotlámpák, vezetékek és trafó közt vágott szerelőnyílást a faszi, csak gondolom, a gipszkarton mennyezet gerendái nem tettek lehetővé kellő feltárást, és ezért lett több 50x50es "akna" kivágva.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#18617) npera válasza FőDudu (#18611) üzenetére


npera
újonc

Van a két szint között ugye pár gerenda, ami tartja a házat. Meg közötte sűrűbben a kisebb gerendák, amik a szintet tartják. Nos, ott a nyílások alatt látod a lefolyó szifonját és összefolyóját, ha lebontod alulról a mennyezetet, ami tipikusan gipszkarton. Egy székre felállva elértem a szifont, mivel a munki levágta a gipszkarton plafont kábé 3 méter x 1 méter területen. Aztán felrakott egy fóliát, hogy részben el legyen takarva a lyuk.

(#18618) npera válasza zetor2000 (#18616) üzenetére


npera
újonc

+1

(#18619) Jahno


Jahno
őstag

Nnnna. Felszívtam magam és írtam a főnöknek, hogy dumálni kellene, mert a júzerek tuti indokolatlanul saraznak minket felfelé, valamit teljesen más az elvárás, mint ami a lehetőség, vagy teljesíteni tudunk. Aztán amíg a másik oldalról megy a faszom, basszátok meg, kurvázás és satöbbi a dumában, annál egy darabig még szépen bírunk nézni, de egyszer elszakad a cérna, vagy mi is ilyen stílusban esünk be a HRhez vagy valahová, amilyet velünk szemben páran előadnak (nem a HR, azok rendes arcok, külön kaszt:wub:) akkor gyanítom itt nem lesz túl hosszú a karrier. Aztán kiderül.

(#18620) zetor2000 válasza Jahno (#18614) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ha van, ami működik, ki ne dobd... az lehelje ki a lelkét, addig meg csinálja, amit kell. Nekem is van egy 5000Ftos cucc a pincében, szerintem már az akku kuka, mert ott van mínusz is, meg 40 fok is, ~9 éves, de amikor kellett, 2-3 csavart behajtott. Az áráért adtak még 5-6 fúróazárat, meg pár bitet... Tesco-ban vettem, de a saját márkás alatti kategória. :D
De volt, hogy isminél kellett lukat fúrni panelba, akkortájt (tizen éve) vettem egy gépet 10 ropiért. Azóta is kiváló. Ütvefúró és véső. Az van ráírva, hogy Made In Germany, de annyira kínainak tűnik... TIP a márkája, és semmi más gépre sem hasonlít. Adtak mellé egy garnitúra pót-szénkefét.
Amikor persze volt lehetőség, megvettem egy TE-72es Hiltit, biztos, ami biztos. Az ránéz a falra, és a luk ott létrejön.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#18621) Grillo válasza eattila (#18548) üzenetére


Grillo
senior tag

Hát, kesziről ha elindulsz fél 7 előtt, akkor még tűrhető. Bár miért is mennél be arra. Szerintem az M0 sima ügy, mivel a megyeri budai oldalán lámpa van, így annyira nem szokott beállni, mint korábban, de a szentendrei szopó lesz.
Én kicsit korábban mennék, és akkor ott lehet a környéken dobni egy kávét, teát, 7 után már kezd erősen dugulni.

(#18622) npera válasza zetor2000 (#18609) üzenetére


npera
újonc

Köszi a tippet!

Igen, ez egy jó szempont. Most megnéztem alaposan. A 777-es képén nincsen fenn a csipesz, de a helye ott látszik. A kis nyílások a házban és a bepattintó "konzol".

A 776-on fekete csipesz van. A 790-esen pedig fémszínű csipesz van.

De a ház kiképzése azonos mindhármon. Szóval az elméletem szerint mindegyik felszerelhető csipesszel. Ez a jobb Fein 6200 SEK, ez már nekem túlzás lenne hobbi bohóckodásra. Ha ezzel dolgoznék, akkor megértem.

Most nézem a Dewalt svéd oldalát. A 777-hez nincs alapból csipesz. De a 791-hez már van. Az 3000 SEK. Azon nincsen lámpa.
A 790-es kapott LED-lámpát, viszont ahhoz 4 Ah akksi megy, nem 5Ah (791-es). Cserébe 2500 SEK.

A lámpa nem tudom mennyire perdöntő. A +1 Ah jó móka, de mivel úgyis 2 akksit adnak hozzá ezért talán túlélhető. Arra a pár csavarra vagy furat fúrásra. Ha újra akarom építeni a teraszt majd, akkor úgyis töltőn lesz az egyik akksi, amíg a másikkal csavarozok.

A 791 magasabb nyomatékot tud és 100W-al magasabb teljesítményt. Az mondjuk már komoly cuccnak tűnik. A kérdés, hogy +500 SEK indokolt-e. Viszont akkor tutira jövőállóbb. Még az unokák is azzal fognak csavarozni :C

[ Szerkesztve ]

(#18623) FőDudu válasza npera (#18617) üzenetére


FőDudu
addikt

Igy mar etem, koszi!

Viszont ebben az esetben gyorsan vennek nemi patkany irtot - mert ilyen 'open space' megoldasban konnyeden feszkelhetnek kb akarhol. Gyorsan rakd korbe a friss lukat irtoval - hatha ramennek.

Aztan mielott a szerelok visszazarjak a nyilasokat szinten rakj fel par irtot - bar lehet nem szerencses ha a doglott allat ott fent rohad el. Szoval nem art megkerdezni valami hozzaertot IS - en csak azt mondom amit eddig patkanybol lattam.

FőDudu

(#18624) BobaHWSW válasza Bujdy81 (#18585) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Blanket statement de bemesz es raboksz egy 27es dellre amire qhd vagy 4k van irva es keresed az IPS feliratot. ;)

(#18625) FőDudu válasza Jahno (#18619) üzenetére


FőDudu
addikt

Nalunk kineveztek egy kolleganot es rogton elkezdte, hogy a monitor nem ergonomikus, meg az ideiglenes irodajaban rejtsek el a kabeleket, kell neki vadiuj nyomtato, scanner, nagy monitor, uj PC, laptop, telefon, stb....
Minden cuccunk uj, akkor bontjuk ki a dobozbol amikor a user eloszor latja, aztan megy ra a ceges image, kb 1 ora es lehet hasznalni.

Kozoltuk, hogy nem azert vagyunk itt, hogy az ergonomiai elvarasait teljesitsuk.
Mindenkinek ugyanolyan monitora van (enyem meg kisebb is, csak ketto van), lehet lejjebb adni az igenyeket.

Megertette. Azota messzire elkerul minket, nincs problema.
Van amikor a userrel elszalad a lo, kicsit helyre kell tenni.

FőDudu

(#18626) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Ilyen egy tagas parkolo wellingtonban:

(#18627) Samott válasza FőDudu (#18625) üzenetére


Samott
addikt

Mi mondjuk pont azt beszeltuk, hogy a fizunkhoz kepest az eszkozok elhanyagolhato tetelek. Es megis ugy bovitenek gepet, adnak monitort meg egyebeket mintha a fogukat huznak.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#18628) FőDudu válasza npera (#18622) üzenetére


FőDudu
addikt

Nalunk DeWalt van meg kek Bosch.
Mindegyik birja.

Szomszednak Makitaja volt - azt kertem el keritest epiteni.
Kis kezi utvefuros siman vitte a beton keritesbe a tixes furot - aztan a csavart is belehajtott szepen.
Egyet el is szakitott - szoval volt ott nyomatek.

Tipusat nem tudom, olyan verzio volt ami LI-ionos akkuval ment es a toltojen 2 akkut tudott egyszerre tolteni es kb 2 ora alatt nyomta tele az akkut. Az remlik, hogy a toltojeben ventillator volt es az porgott de orult modjara.

Nagy Makita borondben volt, az utvefuro meg egy akkus flex es a tolto meg nemi bitek.

FőDudu

(#18629) FőDudu válasza BobaHWSW (#18626) üzenetére


FőDudu
addikt

Sok Smart szaladgal arrafele?

FőDudu

(#18630) npera válasza FőDudu (#18623) üzenetére


npera
újonc

Már kapcsolatban vagyunk az irtókkal. Az ímélt elküldtem, mint Mo :C

(#18631) Grillo válasza Sipi- (#18560) üzenetére


Grillo
senior tag

Bakker. Én a C4 Pikacsuhoz 2500ért vettem, átraktam mindent, oszt faszán megy. Még én is meglepődtem.

(#18632) BobaHWSW válasza FőDudu (#18625) üzenetére


BobaHWSW
újonc

"Van amikor a userrel elszalad a lo, kicsit helyre kell tenni."

IT support a department neve. Support. En a uset oldalon vagyok de... Biztos nalunk a ceg felfogasa miatt mas es elnezestnem bunko akarok lenni de nalunk az van, hogy a support azert van, hogy EN kereshessem a penzt a cegnek amibol kifizetik a supportot.

Egyedi eset de itt mar rugtak ki hardwares emberket mert a user pattogasra igy reagalt aztan az a user epp olyan dolgon dolgozott volna ami a cegtulajnak fontos es azonnal kell.

Csak a user helyre teves kicsit megcsipte a szemem.

(#18633) FőDudu válasza Samott (#18627) üzenetére


FőDudu
addikt

Alloeszkoz. Valtozott nemreg a leirasi mod, most tan 2 ev alatt kell leirni.
Ebben nem vagyok annyira otthon.

Nalunk ha rendesen merjuk fel az igenyeket a cuccok mindig vannak raktaron.
Nincs nagy meglepi. Laptopot kb 2 eve rendeltem utoljara, de a 256GB SSD meg 16GB ram es fullhd kijelzo meg most is rendben van (HP 1040G3) - raadasul olyan pofatlanul olcson szereztuk, hogy megeri tucatjaval raktaron tartani.

Telefonokkal mas a helyzet - abbol sosincs eleg...
Akarmennyit rendelunk, valakinek mindig kell ujabb/jobb mert latta a masiknal.
Igy nem rendelunk, csak ha kell :)
Van personal device policy, az alapjan megvan ki mikor milyen ertekben kaphat ujat.

FőDudu

(#18634) Samott válasza BobaHWSW (#18632) üzenetére


Samott
addikt

Jaja, nem szabad forditva a lora ulni. Az en dolgom hogy az uzlet menjen, tuzon vizen at, mert ok csinaljak a penzt. Ugyanakkor a helyi IT dolga meg az hogy nalam menjen minden. Mert a cegnek meg en hozom a penzt. Csak ugye gyulik a frusztracio a letra legaljan. Erre meg az a megoldas, hogy feljebb kell lepni... :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#18635) BobaHWSW válasza FőDudu (#18629) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Televan terepjaroval az orszag es nyomorognak az autok. Atlag utca menti meroleges parkolasnal egy kattanasra is alig lehet kinyitni az ajtot. Es az accord meg nem is hatalmas auto.

(#18636) BobaHWSW válasza Samott (#18634) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Idealis esetben mindenki tudja a dolgat es akkor mosolyogva koszonnek az emberek egymasnak.

Nalunk pl az IT support marha jo banda. Uber profik, nagyon gyorsak, rugalmasak es segitokeszek.

Meg egyszer se tudtam olyan baromsagot kerni toluk amire ne ugrottak volna azonnal. Bar lehet nincsenek extrem igenyeim.

Elfogadom, hogy a konkret eset amit Dudu irt az necces.

(#18637) Grillo válasza npera (#18605) üzenetére


Grillo
senior tag

Ryobi egész jó horgászorsókat is gyárt.

(#18638) zetor2000 válasza npera (#18622) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ez a Fein olyan, mint fúróban a Hilti, szerintem. Otthonra, hogy betekerj 2-3 csavart, ez túlzás, pláne, ha nem a "barkácsolás" a fő hobbid, vagy ha ez nem a munkaeszközöd. Amúgy szerintem minden gyártónak van ilyen "eldobható terméke", meg olyan, amit örökölhet az utód, és akkor is működni fog.
A fémklipsz megléte manapság ilyen trendi dolog, de néha baromi sokat jelent. Hébe-hóba dolgozok álmennyezet felett, mindenféle dróthúzást, meg szerelést, akkor nagyon jó, hogy csak lenyúlni kell, és nem lemenni a létráról, hogy megint felvigyem a gépet...
Melóban van egy Fein MultiMaster, semmi kis masina, de amit az csinált már, az sok órai szopolástól mentett meg minket. És bírja... jellemzően egy fogazott lap van befogva, ami az oszcillációs masina fűrészlapja. Rezeg, mint az állat, és elég erős. Ehhez mérten hangos, de gipszkarton C profilt elvág -elég sokára, de megoldja. Akkor a környéken nem szeretnek... zajvédő füles nem árt olyankor. Vagy füldugó.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#18639) FőDudu válasza BobaHWSW (#18632) üzenetére


FőDudu
addikt

Szerintem felreertetted.

Az ergonomiai marhasagaihoz nem fogunk aszisztalni.
Ha nem jo a szeme, menjen szemeszhez vagy valtson felbontast.

Amikor valakinek pdf nyitogatasra nem jo ugyanaz amit a masik hasznal sokkal hardcore-abb modon, ott csak a user szeszelyerol van szo :)

Van az a felhasznalo akinek semmi nem eleg jo, semmi nem eleg gyors.
Kozben tenyleg semmit nem csinal ami igenyli a teljesitmenyt a gepen...
Ha a vadonatuj gep nem jo neki, akkor szimplan menjen a picsaba. Ez a velemenyem.

Nalatok kreativ munka folyik, oda kell a komoly munkaeszkoz.
Nalunk egy titkarno jellegu felhasznalonak legyen eleg a fullhd felbontas 24" monitorral :)

Nincs olyan alkalmazas vagy folyamat ami igenyelne a komolyabb gepet.
Az meg tenyleg nem a mi dolgunk, hogy neki el legyen rejtve az eger es monitor kabele egy ideiglenes irodaban ahol kb 2 hetet tolt.

FőDudu

(#18640) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Akit erdekel a kiwi strandolasi szokas:

[link]
Why are cars part of the Kiwi beach experience?

Eeleg jopofa.

(#18641) BobaHWSW válasza FőDudu (#18639) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Elozo hozzaszolaosm vege csak epp valaszoltal:

"Elfogadom, hogy a konkret eset amit Dudu irt az necces."

A konkret esetben neked adok igazat. En csak es kizarolag kiragadva a "helyere kell rakni neha a usert" dologra reagaltam altalanossagban, nem a konkret esetedre.

[ Szerkesztve ]

(#18642) zetor2000 válasza Samott (#18634) üzenetére


zetor2000
senior tag

Van az IT-n belül egy terület, ami olyan, hogy oda minden is mehet, mert termel, fontos, hasznot hoz, stb.
De van a másik, ami meg azt igényli / követeli meg, hogy az IT-nek ne kelljen a tökét elhagynia, mert megint valami p*csagyümölcs esett be. Azaz az átlag irodai, HRes, pénzügyes stb. géppark legyen homogén. Ennek több oka van. Több egyforma konfigot bazigyorsan ki lehet szórni, lehet egy image-ből dolgozni, pár apróságot kell csak beállítani, de azt kábé minden usernél. Több egyforma gépre a beszállítók esetleg jobb árat tudnak adni, mintha minden konfig eltérő. Nyilvántartani is egyszerűbb, mert "őnáluk" ilyen gép van, és nincs másik.
A jelzett frisshús szerintem nem a Ti esetetek, hanem egy mezei hisztis csaj, akinek Samsung Note9 iPhone Xs Max van, mert az trendi, meg ilyesmi... dolgozni egyik eszközével SEM tud, csak nyafog, hogy nem új, meg nincs, persze lehet, hogy van, csak a másik irodában.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#18643) FőDudu válasza BobaHWSW (#18641) üzenetére


FőDudu
addikt

Az eset amit leirtam szo szerint ugy volt ahogy leirtam.
Usert kineveztek, onnantol kiskiralylanykent adta elo magat.

El lett neki magyarazva, hogy semmi nem valtozott, kollegak vagyunk, ceges hardver van, az ergonomiai dolgok meg nem rajtunk allnak. Minden uj es nem szar. Foleg nem ugy ahogy o eloadja.

Standard hardver van ami minden nalunk folyo munkara tobb mint megfelelo.
Szoval valoban a user akart kicsit tul sokat - elszaladt vele a lo.

Ha mas nem is magyarazza el neki, akkor megteszem en.
En nem azert vagyok, hogy szeressenek, hanem hogy tudjanak dolgozni.
Es azt, hogy nem tud dolgozni eleg nehez megmagyarazni vadiuj cuccokkal korbeveve.

Nem arrol volt szo, hogy valami nem mukodik,vagy nem ugy mukodik - ez a monitor nem tetszik cimu eloadas.
Nalunk nincs olyan, hogy nem tetszik. A munkaeszkoz az munkaeszkoz. Megfelel a celnak, nem szar, garancialis. Nehez szarnak nevezni egy 24" IPS monitort - aki megteszi az kicsit el van tajolva.

FőDudu

(#18644) hobizoli válasza Bujdy81 (#18594) üzenetére


hobizoli
nagyúr

miert, hany HDMI legyen egy monitoron? :DDD

a DP is 10+ eves csatlakozo mar

több drón kell ;P

(#18645) zetor2000 válasza hobizoli (#18644) üzenetére


zetor2000
senior tag

Egynél több az Isten ellen való vétek? :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#18646) zetor2000 válasza FőDudu (#18643) üzenetére


zetor2000
senior tag

Fluktuáció esetén mi lesz pl. a kéthetes vassal? Amit a királykisannyonka használ nálatok?
Megy zúzdába, vagy refurbish?

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#18647) hobizoli válasza zetor2000 (#18645) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nem egy TV ez, hogy 3 jelforras is menjen ra

amugy ott is csak a 150-200k feletti TV-ken fordul elo 2-nel tobb HDMI csati

több drón kell ;P

(#18648) FőDudu válasza zetor2000 (#18642) üzenetére


FőDudu
addikt

Nalunk nincs kulonbseg a gepek kozott. Homogen a geppark, 3 evre elore tervezunk.

Ahogy mondtam, meg mindig van a 2 eve vett laptopokbol is (desktopbol is), raadasul jo konfigok a mai napig (i7, 16GB ram, 256 SSD). Homogen eszkozparkot konnyebb frissiteni, konnyeb 2 image-et karban tartani, nincs nagy meglepetes (hogy ezen nem megy a masikon meg igen).

Akinek ilyen nem eleg 'Office'-ra az hazudik. Nincs 4 millio soros Excel tabla, nincs tobbezer oldalas Word doksi sem. Tenyleg max egy titkarnoi feladat van - eleg lajtosan.

Az alkalmazasok amiket hasznalunk vagy web alapuak, vagy olyan mint pl SAP aminel csak a kliens fut a vegponton. Szoval a 16GB ram is eros felulloves. Hogy minden jol menjen. :)

FőDudu

(#18649) hobizoli válasza FőDudu (#18639) üzenetére


hobizoli
nagyúr

:DDD

nekem jol el van rejtve a eger kabele, mert radios az eger

monitorr meg amugyis kell menjen vmi tapkabel

több drón kell ;P

(#18650) FőDudu válasza zetor2000 (#18646) üzenetére


FőDudu
addikt

Az megy majd az uj irodajaba.
Ezert is verte ki a biztositekot a rejtsek el a kabeleket cimu keres.
2 hetre? Aztan mindent szereljenek le?

Ha kilep a user, a geprol letorlodik az adott profile, masik user meg hasznalhatja.
Laptop eseten total ujrahuzas.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.