Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18251) npera válasza Jahno (#18249) üzenetére


npera
újonc

Lehet a rekrutáció során egy login kezelése kritérium kellene legyen. Ha pedig valaki évek óta tudja a saját loginját napi szinten kezelni az kaphat pótlékot :C

(#18252) npera


npera
újonc

Most várok a csőszerelőre, tegnap este és ma reggel pedig beszéltem a biztosítóval. Tegnap este lefürdettem a két gyereket, aztán még nézhettek kis mesét. A nappaliban a szófán ültek és amikor rájuk néztem valahogy furcsa zavar volt a plafonon levő spotlámpa fényében. Mintha valami légy ott repkedett volna. Jobban megnézve ütemesen jött a zavar. Még jobban megnézve rájöttem, hogy két spotlámpából csöpög a víz a plafonból a szófára! Ááááááá.....

Szófát gyorsan elhúztam, padlót feltöröltem, vödröt és vájlingot odaraktam, aztán elkezdtem nézni, hogy mi a rák van. Alighanem a tus alatt megadta magát a lefolyó a padlóban, aztán átfolyt a plafonon át bele a LED-es spotba és azon keresztül csöpögött az alsó szinten. Cso-dá-la-tos.

Nem spriccelt semmit sehol, a vízvezeték oké, de a lefolyó megadta magát valahol a fürdőben az emeleten. Ezt valamikor 2010 körül újította fel az előző tulaj és a ház átvizsgálási protokolljában említették, hogy a tusban a lefolyó nem teljesen a mai standardnak megfelelő megoldással készült, túl közel van a sarokhoz a lefolyó a ma érvényben levő építési standard szerint. Átépíteni nem kellett, de jó tudni róla. Hát akkor most megvan a probléma forrása alighanem. Ott a víz nem folyt le jól sosem, hanem állt a sarokban és a szigetelés sem volt tökéletes ezek szerint.

A házon van biztosítás, valamint az ingatlanos is adott egy extra biztosítást rejtett hiba ellen. Most akkor ezeket majd használni kell. A biztosítót reggel 7:30-kor lehetett hívni, hogy formális hibabejelentést tegyek, fél tízkor este csak egy előzetes jegzőkönyvet vettek fel. Most küldenek szakembert, aki megnézi, aztán meglátjuk.

Az összegre kíváncsi leszek. A legelső becslés kábé 60k SEK volt, de persze ezt csak bemonta a telefonos ügyintéző hasból becsülve. Majd ha jön a szakember, akkor kiderül. Ebből kijönne egy szép Sony A9 váz és egy jobb turistás zoom is (valami 24-70) alighanem.

Egy lakásban vagy házban előfordulható hibák között a legrosszabb rémálmom a vízkár, remélem nem lett sok víz a két szint között. Most majd kiderül.

(#18253) -NoVa- válasza npera (#18252) üzenetére


-NoVa-
őstag

Csak meg kell várni, hogy Version elkészüljön a nanobotjaival, azok majd bontás nélkül kijavítják a kárt. Meg persze a betegségeket, öregedést, mindent is, és örök életet adnak jó pénzért. Csak előtte befejezi a rajzprogramját, amihez már csak a WebGPU api elkészülése kell előfeltételként, utána világuralom. Türelem.

(#18254) blueboi69 válasza Jahno (#18249) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Neeeeeeeeeeeeeeeeee
:DDD

(#18255) Jahno válasza npera (#18251) üzenetére


Jahno
őstag

Ezekből jóféle kavarások vannak. Itteni júzer főnök jön este, hogy jaaaaj, jaaaaaaj, XY gépére azonnal be kellene lépni, mert mert csak. Hümm, beszéljünk a júzerrel is, mert vagy megmondja a jelszavát ami tilos vagy adok egy másikat és beléptek rá, de igazából az is tilos, szóval a júzer tudjon róla, de mi ne :-D

Ok, adjunk jelszót. Tessék. 5 perc múlva mondják, hogy nem jó. Júzer kilockolva, tessék itt egy másik jelszó. Belépni be tudtak, megváltoztatták, júzer lockolódik, szolgáltatások eltűnnek. Egy darabig kerülgettük a dolgot, közben mindig kiderül, hogy júzer otthonról vagy valahonnan dolgozna, tökre nem szóltak Neki erről a kavarásról és amikor megváltozott a jelszava akkor felhívta az IT másik felét, aki az előző kavarásról csak közben szerzet tudomást és így nyilván jééééé, ez lejárt, tessék itt egy másik. Másik másik. Ami a másik oldalon már nem volt jó. Mivel kezdjük? Júzer tudjon róla. Sosem tud. Mi a vége? Itt semmi nem működik, oldjátok már meg végre, mer' harmincezereuróblábláblá.

(#18256) npera válasza -NoVa- (#18253) üzenetére


npera
újonc

Itt várok a konyhában, a levelet már elküldtem a tűzről is. Nyugodtan hátradőlhetek.

Szerintem délután bemegyek a céghez tusolni, akkor a felfrissülés garantált. Asszony hazajön 2 körül, utána szét tudom tusolni magam az öltözőben. Lehet beviszem az egész családot és családi tusolást tartunk. Az lesz az igazi. A gyerekek kapnak forró csokoládét az automatából, asszony ihat egy KV-t. Vannak előnyei az irodai munkának láthatóan.... :C

(#18257) npera válasza Jahno (#18255) üzenetére


npera
újonc

Ticket legyen róla, mert akkor ha audit van, akkor minden rendben. De ti ne tudjatok a ticketről, mert úgy nem móka.... :C

(#18258) npera


npera
újonc

Ja, hogy a helyi árakról legyen kis indikáció. Van egy szolgáltatás, amikor a régi házakban a konyhai lefolyó csövét valami műanyaggal újrabélelik. Ez a konyhapult alatti résztől indul padlószintről és a ház és a városi csatornahálózat leágazásáig tart. Tipikusan 1,5 méterről beszélünk. Szerintetek mennyibe kerül a kedvezményes ára, amikor sok házat csinálnak meg sorban egymás után és le van alkudva az ár erősen?

6750 SEK az adókedvezménnyel együtt, ami az elvégzett munka után jár ilyenkor. Tehát méterenként 4500 SEK, vagyis kábé 30-as váltóval számolva 135k HUF.

Ennek fényében ha szét kell verni a fürdőszobát és újra kell csinálni a padlót a tusban akkor valami mágikus összegeket prognosztizálok.

(#18259) -NoVa- válasza npera (#18258) üzenetére


-NoVa-
őstag

Kerékpárút métere drágább, pedig csak egy csík festék :)

(#18260) Jahno válasza npera (#18257) üzenetére


Jahno
őstag

Ticketet sem szeretik, néha elég jól közlik is, hogy de nem... Minket meg ütnek érte fentről, mert az kötelező. Különben is mindegy, "ez most top prioritás, többiek nem érdekesek" aztán 1 hét múlva lesz belőle valami balhé, hogy demiééért? Hibátlan szervezés.

Amúgy ma egyedül vagyok, főni odahaza gyerekkel, Tumor szabin. Bár ha valaki látja frissen borotváltan akkor interjúra ment. Eddig laza volt, de kezd kiborulni a menthetetlen hülyéken.

(#18261) Sipi- válasza Gabibácsi (#18248) üzenetére


Sipi-
tag

HZ-nak azért az nem volna egyszerű :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#18262) Samott válasza Jahno (#18249) üzenetére


Samott
addikt

Tegnap volt egy kis lassulas, a TFS build lassan masolta fel a csomagot egy NAS drivera, nyilvan hozzaferesunk nincs mert minek is az. De indiai supportnak van, chaten kerdezem hogy legalabb a konyvtar merete novekszik-e... kuld egy screnshot-t windows-bol hogy nincs a konyvtar mellett Size oszlop. Nem tudja. Azt se, hogy ha nyom ra egy jobb klikket akkor a Properetiesben megnezhetne. :W

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#18263) npera


npera
újonc

Na, most telefonált a szakember. Először a plafont szedik le a nappaliban, aztán alulról megvizsgálják a fürdőszobát. Majd attól függően, hogy mi folyik jön a következő lépés. Lehet, hogy szét kell verni a fürdőszobát, de az is lehet hogy csak simán megcsinálják alulról, aztán újra fel lehet tenni a plafont. Ez jó móka lesz. Szerintem plug and play. Plafon le, kinyomják szilóval, aztán plafon fel. Maximum fél óra. Nanoteknikával.

Fél 2-kor jön a jóember, addig dolgozik máshol. Akkor a nappali érdekes lesz egy ideig, de lehet csak egy kis csőszigetelés vagy akár teljes csőcsere is lehet. Akkor majd lehet csengetni többet. A plafont ha leszedik akkor alighanem lesz "kis" por és felfordulás, a gyerekek alighanem szét fogják eszkalálni a témát.

Juhú, kaland és kihívás!

(#18264) npera válasza Samott (#18262) üzenetére


npera
újonc

A lényeg, hogy csináljon egy ticketet róla, hogy nincsen oszlop. Ezek szakemberek....

(#18265) Sipi- válasza Samott (#18262) üzenetére


Sipi-
tag

Asszonynak van hasonlóan jó IT beállítottságú indiai kollégája:
1. Nem tudta bezárni a programot. Shared screen-en kellett neki elmagyarázni, hogy a jobb felső sarokban az X-et nyomja meg.
2. Excel néhány mezőjéről küldött kivágott screenshot-ot, bekarikázva rajta, hogy a számok helyett csak ###### látszanak és miért nem a számok.
Az külön öröm amikor az MS Projecthez hozzányúl :D

Beadtak egy pályázatra jelentkezést, meg is nyerték. Utána olvasta el rendesen a kiírást. Szívna vele rendesen, mínuszos lesz a vége...

[ Szerkesztve ]

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#18266) hobizoli válasza blueboi69 (#18242) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nem-e? :DDD
ne viccelj mar :DDD

:DDD :DDD

több drón kell ;P

(#18267) hobizoli válasza Gabibácsi (#18248) üzenetére


hobizoli
nagyúr

:DDD

Az ékezetek hiányával én nem foglalkozok. :P
Ha vki szintén úgy ír is el tudom olvasni régóta.

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#18268) #09908736


#09908736
törölt tag

Tegnap elmentem egy terapeutához, aki ilyen fa eszközzel teljesen szétnyomta a farizmaim. Kicsit fájt csak kevésbé, mint a vesekő.
Ellenben ma reggel volt 10 napja az első, hogy úgy keltem fel, hogy nem fáj a derekam... Mehetek hétfőn dolgozni.

(#18269) Jahno válasza Sipi- (#18265) üzenetére


Jahno
őstag

Szerintem az összes indiai ilyen, max. szép leveleket tudnak írni és listából olvasni, hogy mit kell csinálni, de ezen felül semmit. És ha a listánál megkad a folyamat, vagy dönteni kell, akkor hajajjj. Ilyen kijelentéseimen már páran felháborodtak, meg lefasisztáztak, meg ilyenek, de jöjjön ide próbálja ki, elmúlt 10 évben szerintem ezres nagyságrendben szoptam az indiánokkal. És sokan mások is. Viszont occsó. Evoban azért meglepődtem, ott a csoportvezető elég értelmes volt és arra a kérésre, hogy küldje el az emberei neveit / loginneveit gépelve nekem mailba nem értetlenkedett, hanem átküldte. Itt kifejezetten megijedtem, hogy mi történhet még ilyen erős kezdés után :-D

(#18270) Jahno válasza hobizoli (#18267) üzenetére


Jahno
őstag

Meg esetleg a vesszők. Egyesek jól érzik magukat mások faszán.

(#18271) Jahno válasza Sipi- (#18265) üzenetére


Jahno
őstag

Aztán ugye a megbékélt Systemax, mikor több napnyi levelezés és fél délelőttös videós konferencia után kimentem Angliába és lemértem egy falnak a szélességét.

Irodában pár hete körbekérdeztünk, hogy tud-e valaki olyat, amit az elmúlt egy évben rendesen megcsináltak. Hosszas gondolkozás után kibökték, hogy igazából nem :-D

(#18272) ncc1701 válasza Jahno (#18271) üzenetére


ncc1701
veterán

Még a titkárnőt sem? :)

(#18273) Jahno válasza ncc1701 (#18272) üzenetére


Jahno
őstag

Majd pont egy indián, mi?

(#18274) eattila válasza Jahno (#18249) üzenetére


eattila
csendes tag

OMFG!

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#18275) Gabibácsi válasza hobizoli (#18267) üzenetére


Gabibácsi
tag

nem az ékezetekről beszéltem

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#18276) Gabibácsi válasza #09908736 (#18268) üzenetére


Gabibácsi
tag

várj, a két keze a válladon volt közben?

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#18277) eattila válasza npera (#18263) üzenetére


eattila
csendes tag

Mennyivel egyszerűbb lenne a lámpa helyére egy fűtőszár, amin elpárolog a csepegő nedvesség. Plafon marad, víz nem csöpög, win-win.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#18278) eattila válasza #09908736 (#18268) üzenetére


eattila
csendes tag

De legalább használt :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#18279) Vodike válasza Sipi- (#18265) üzenetére


Vodike
tag

Nalunk ezt az egysugaru szakemberek ugy hivjak, hogy nem latjak a szamokat, hanem helyette szogesdrot van...

exTiga

(#18280) Sipi- válasza Jahno (#18269) üzenetére


Sipi-
tag

Okés, de ez egy projektmanager. Bár előtte meg mérnök volt (vagyis most is az, meg mérnökként dolgozott a cégben). Bárcsak ne tette volna, abban sem volt jó minőség.
A másik indiai, aki feleségem főnöke, viszont értelmes. Bár neki is vannak hiányosságai. Pl. a fényképeket ahelyett, hogy egy kábellel leszedné a telefonjáról és felrakná a megoszott meghajtóra, helyette inkább elküldi Viberen asszonynak és Ő rakja fel a megfelelő helyre.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#18281) npera válasza eattila (#18277) üzenetére


npera
újonc

Ja, és ha pisil fent valaki, akkor sárga lesz a fény picit. A többibe bele sem merek gondolni..... :Y

(#18282) Sipi- válasza eattila (#18277) üzenetére


Sipi-
tag

És még a párásítás is megoldott lenne. Valami mentolos tusfürdőt kell csak beszerezni és akkor a gyerekek sem köhögnének, mert jó mentolos illat lenne a földszinten is.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#18283) Jahno válasza Vodike (#18279) üzenetére


Jahno
őstag

Ebből legalább kitalálható mi baja van. Nálunk "nem tudok dolgozni, mert az IT megint elrontotta a gépet" hibaüzeneteket szoktak adni felfelé, meg sokszor eszembe sem jut, lehet csak nekem tűnik furának azért mert mást vártam a cégtől. Az Ikarusz által fejlesztett egyedülálló Trak rendszerre is rájöttem, de ezek tényleg teljesen más síkon mozognak. Vagy csak szerintem.

(#18284) Jahno válasza Sipi- (#18280) üzenetére


Jahno
őstag

Projektmanager kérdéskörét itt végleg magára hagytam. Rendszertervezés, mondom okés, egyszerű lesz, de a vége bonyolult, oda kell majd csoportonként 1-2 júzer, aki a "kész" cuccot megnézi, ellenőrzi, addig írunk egy listát a napi rutinról és folyamatokról, elvégre nem vagyunk bérszámfejtők és azon majd végig kellene menni. Erőből közölte, hogy nincs ember, nem érnek rá, ez amúgy is hülyeség oldjuk meg nélkülük, Neki sincs semmi köze az egészhez csak azt akarja, hogy ez az egész végre működjön. Mi is azt akarnánk, ha nem tűnt volna fel :-D Közben itt érdeklődtek fentről, hogy idénre tervezem-e letenni az Itil vizsgát vagy valami hasonlót. Szerintem a projektmanagernek sokkal több szüksége lenne rá, de akár az Itil alapok nevezető első sarki blog vagy jegyzet is sokat segítene az elvárásokkal/elvárhatóságokkal kapcsolatban.

(#18285) Jahno válasza Sipi- (#18282) üzenetére


Jahno
őstag

Bonyolítjátok itt, le kell zárni a fenti fürdőt, ha nem tudják kinyitni a csapot, akkor nem folyik. Mivel katasztrófahelyzet van, ezt most engedély hiányában is meg lehet tenni, míg a lepapírozás a következő 4 évben talán elkészül.

Később erről minden kedden és csütörtökön reggel 10kor egy 4 órás státuszmítinget kell szervezni, hogy biztos úgy jó-e. Ez segítene a 3 havonta cserélődő vezetőségnek is, akik kérdezgetik az miért van lezárva, de mivel az ilyen jelentéseket úgysem olvassa el senki, erről majd egy külön beszámolót kell készíteni Nekik is. Amit pár naponta elfelejt és újra kérdez.

(#18286) ncc1701 válasza Jahno (#18285) üzenetére


ncc1701
veterán

Nappaliba a lik alá tenni egy padló összefolyót. És van vízesés a kecóban, az sem mindennapos. :)

(#18287) Jahno válasza Gabibácsi (#18275) üzenetére


Jahno
őstag

Ki kell jelölni az ownerét.

(#18288) Sipi- válasza Jahno (#18285) üzenetére


Sipi-
tag

Azt hiszem ebben az írásban a cinizmus keveredik jó adag tapasztalattal :C

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#18289) eattila válasza Sipi- (#18282) üzenetére


eattila
csendes tag

Piaci részt szimatolok :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#18290) Jahno válasza Sipi- (#18288) üzenetére


Jahno
őstag

Múltkor főnökkel már beszélni sem bírtunk rendesen, majdnem 2 hétig csak ide-oda rángatták. Utána megkérdeztem, hogy volt-e valami hasznos vagy értelmes, akkor azt foglalja össze, de mondta, hogy nincs mit összefoglalni, max. annyi hogy utolsó nap egyik nagykutyább csapattal elment önköltséges ebédre és legalább a hely is jó drága volt, óvakodjunk tőle és véletlenül se keveredjünk ilyesmikbe :-D

(#18291) npera válasza Jahno (#18285) üzenetére


npera
újonc

Vicces egyébként, hogy a kiscsaj szépen megértette, hogy a WC és a tus "elromlott", aztán hozzátette, hogy akor a mosdó is. Simán kikombinálta, hogy akkor kezet sem szabad mosni fent. És most azért aggódik, hogy miként leszünk tiszták ha nem tudunk tusolni.

Ha pár napig nincs tus, akkor a mosókonyhában le tudom fürdetni őket a kiskádban, szerintem ez még kaland is lesz nekik, meg móka és kacagás. Nekem nem annyira, de hát nincs rózsa tövis nélkül. Ubi flumen clari sunt, ahogy a művelt francia mondaná.....

(#18292) npera válasza Sipi- (#18288) üzenetére


npera
újonc

Valódi személyekkel egyezés csak a véletlen műve..... :C

(#18293) Jahno


Jahno
őstag

Juteszembe, Auróra bálba készülök. Előzőleg újítottak egy ilyen blokkot és ezért is érdemes élő buliba járni meg koncertre, mikor meglepik az embert úgy rendesen egy zenekari kísérettel:

https://www.youtube.com/watch?v=Yl_9YPzQJ18

CDről így szólna, kicsit veretősebb:

https://www.youtube.com/watch?v=owWxq194nqA

Aztán ráadásnak elpatintottak egy számot tangóharmónikás lakoldalmas sramlisan és kész is. Idén is biztos lesz valami hasonló, KGST végnapjainak 30. évfordulója apropójára rendezett dupla hosszú buliba minden belefér.

(#18294) Jahno válasza npera (#18292) üzenetére


Jahno
őstag

Majd megpróbálom összekaparni a gondolataim, itt az IT kocsmában elég jó dolgokat hallani.

(#18295) FőDudu


FőDudu
addikt

Ma ugye munkaszuneti nap van. Erre reggel nyolckor csorog a mobilom, hogy meghoztuk a 80 TV-t Budapestrol.

O hogy huljon rad a bor..... Meg epp aludtam.
Nem baj, kertesz es egyeb muszakos kollegak atvettek, majd este erkezik 5 fo aki felszereli oket.

Itt dulvan joido van, holnap tuti bogracsolunk.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#18296) npera


npera
újonc

Most vágott a muki egy 55x55 centis (550x550 mm-es) nyílást. Nem látjuk a szivárgás helyét. Akkor megyünk tovább a másik fal felé, növelve a nyílást. Jó móka lesz ez....

Az egyik gyerek alszik, a másik meg mesét néz. De lassan neki is aludni kéne.

Én közben itthonrol befejeztem egy user storyt, aztán akkor le lehet zárni a sprintet. Jövő héten sprint planning és új sprint. A scrum master nagyon boldog. Ha a scrum master boldog, akkor én is boldog vagyok.... :C

(#18297) FőDudu válasza npera (#18258) üzenetére


FőDudu
addikt

Nalatok egy mekis burger 3e Ft, szoval ahhoz kepest nem sok.

FőDudu

(#18298) npera válasza FőDudu (#18297) üzenetére


npera
újonc

10 SEK a burger. Akár sima, akár sajtos. Ezt pont tudom, bár nem szoktam fogyasztani. Az kábé 300 HUF középárfolyamon.

(#18299) npera


npera
újonc

Közben lassan elkészül a marhapörkölt. 11 óta főzöm, csak vörösbort öntöttem rá, vizet nem is. Fast food... :C

(#18300) FőDudu válasza npera (#18298) üzenetére


FőDudu
addikt

Multkor volt valami cikk a meki es burger king vitajarol, mert ugye mar nem vedjegy a bigmac. Azaz burger king elkezdte promozni a szendvicset, hogy olyan mint a bigmac csak tuzon grillezett. Ara 89 sek. Az cirka 3e Ft, nem?

Ehunvane:
https://www.iol.co.za/lifestyle/food-drink/burger-king-in-sweden-is-now-using-the-term-big-mac-19156972

Lehet, hogy tevedek, de nincs odairva hogy menurol lenne szo.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.