errol az a burger reklam jut eszembe ahol feltuzesitett rezdrottal grilleztek a hamburgerhust.
Mert ugy jol nez ki.
De ha engem kerdezel ez a hus meg nyers
Jobbik eset, ha elotte rendesen megfoztek, de azt elegge ketlem.
FőDudu
errol az a burger reklam jut eszembe ahol feltuzesitett rezdrottal grilleztek a hamburgerhust.
Mert ugy jol nez ki.
De ha engem kerdezel ez a hus meg nyers
Jobbik eset, ha elotte rendesen megfoztek, de azt elegge ketlem.
FőDudu
Alma körte
Ott pl minden helyi alapanyagból van, nem olcsó
Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
Ennyire en nem erek ra jarkalni, valakinek dolgozni is kell.
FőDudu
Panír és sültkrumpli? Jujj
Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
És minőségben is fasza volt, nyilván
Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
az itteni Spart meg gurme buziknak is merem ajanlani
FőDudu
Ha engem kérdezel, az ott egy medium-rare tonhal steak, és nagyon jó volt.
Kerestem is az oldalukon, de nem talátam rá.
Érdeks dolgok ezek, felette ott az az aszpikos izé, amiből én még jót nem ettem. A többivel meg időnként zavarban vagyok, mert eddig étterem címszó alatt pld. a hurkakóbász vagy töpörtyűkrém az nem illett a sorba, egyszerű paraszt sarki kifőzdés kajája volt, most meg hirtelen ezzel virítanak, mert fájdájnig és különlegesen menősség drágán? A saját kreálmányaikat nyilván nehéz bármivel összehasonlítani, de azt ne mondják, hogy ez a hurka bármiben is különb annál, mint amit Gyöngy tanyáján eszek a faházban, savanyúsággal.
Itt is volt szó erről az Anyukám mondta helyről, még ugyanzt mondom, hogy lehet jó, de marketinget túllihegik. Meg is lett az eredménye :-D És még a Gundel-botrány előtt nézegettem az ottani vasárnapi ebédeket és napi menüket, ami szintén drága, valamint a neve alapján nem merném kikérni. Mióta egyszer újragondolt gulyáslevest kaptam, azóta bármit is el tudok képzelni. Ezek meg a neveket is bonyolítják :-D
Marketingben azért a fenti biohotel is tudja mi kell a hülyének:
"Tudatában van annak is, hogy a biotermék jóval táplálóbb, mint a szokványos élelmiszer, teljes értékű, így a szokványos élelmiszerhez viszonyított ár érték aránya bárki számára megfizethetővé teszi."
Főleg ha a termelő behazudja, hogy bio, mert ellenőrizni nehéz :-D
Itt a Pozsonyi úton is jó bír lenni. Corvinos CBA kifőzdéje egész jó közepes volt, de nem olcsó. Ha nagyon össze kellene mérni lehet pár hét alatt több helyen megfordulok, mint ami feléd 10 kilométeres körzetben elő bírna fordulni :-D
Júli 15 már naptárazódott, az pld. egy erős hét lesz mászkálós gasztrokultúrában (utána epegörcs :-D)
valakinek elég sz.rul kezdődött a napja
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
Helyi alapanyag az ott nem létező fogalom, szóval ez biztosan mellé ment. Elvileg lehetséges lenne, tele vannak kacsacsirkével, max. a kávé és a tonhal amit nehéz kiskertben a fáról szüretelni :-D Helyi bor és pár dolog okés, de azért ennyire ne menjünk mellé.
Itt is volt szó erről az Anyukám mondta helyről, még ugyanzt mondom, hogy lehet jó, de marketinget túllihegik.
a marketingjét nem tudom, de tényleg jó.
istálló? gazemberség? hupákolás?
Egeszsegedre!
En az ilyet visszakuldenem, hogy susse meg rendesen.
Nem vagyunk egyformak.
Te a felig nyerset szereted en meg a jol atsultet.
FőDudu
És ár-értékben tud valami olyan érdemes nagyot? Meg az általános rettegés, hogy sarki kifőzdében a töltöttkáposzta talán jó lehet, itt ki tudja mit godoltak bele. Leves nem drága, pizzát tudja a fene, szintén megfejtettük múltkor.
Ezeknél akad ami sütve lesz ehetetlen :-D
rendeléskor elmondod, mennyire átsütve kéred, és nem kell semmit ide-oda küldözgetni.
istálló? gazemberség? hupákolás?
Esetleg rendel étlapról nyerset aztán hisztizik, mert nyers?
konkrét számokra nem emlékszem, de arra igen, hogy nem volt veszedelmes a számla a végén. alapvetően olaszos dolgokat csinálnak. szimplán jó alapanyagokból jót csinálnak. cserébe messze van, és foglalni kell, különben nem lesz helyed.
istálló? gazemberség? hupákolás?
Nem orultem meg, hogy ilyet megegyek.
Mondom hogyan kerem, ha azutan megis nyersen hozza akkor megerdemli a kritikat.
Nyers tengeri herkentyu ugyanolyan veszelyes lehet mint a nyers disznohus (vagy csirke).
Inkabb eszem rendesen hokezelve - nem megy el az ize tole
Aki meg nyers halra vagyik az egyen szusit vagy osztrigat.
Kagylot/rakot pl en is szeretem, de csak rendesen megfozve.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
Gondolom a rare steak sem a te műfajod. A legtöbb íz elmúlik túlsütve, aztán marad a fűszerezés, kár elrontani.
De ez is olyan vallási kérdés, mint a jó pizza. Fogom a fejem, amikor egyszeri haspók panaszkodik a tészta vékonyságára, meg hogy nincs tízezerféle feltét, meg stb. Részemről ez pl jó:
Inni csak uditot szoktam
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
A halat mennyire szereted megsütve? Úgy értem mennyire legyen done/rare? Mert például a tonhal sem kell legyen átsütve, mégis csodálatosan ízletes lehet.
Lazacból meg egy áttetszően vékony szelet nyersen pácolva, az instant get. Asszem Duduval nincs túl sok átfedés az étkezési szokásainkban, max az, hogy szoktunk enni.
Ja, az fasza volt 2010 tájékán is, a gerincút építésekor sokat jártam arra, két bomba között volt, hogy az ebéd is belefért.
Megint úgy karambolozott egy román sofőr, hogy közben élőzött a telefonján[/OFF
Hagyjad már a rinyát. Szó sem volt arról, hogy mást kapsz, mint kérsz, megint túlvariálod. Amúgy már a nyers csirkesertés sem olyan dráma, mint azt gondolják.
Ha jól emlékszem Wizard szereti úgy "átsütve" a húst, mint én. Dudu pedig tényleg átsütve szereti.
Wizard halas preferenciáira már nem emlékszem, de a tiéd eléggé ott van. Ha vége a latyaknak szerzek is tonhalat, aztán "megsütöm" grillen jól. Asszem 50 másodperc oldalanként. Aztán kész.
Az szerintem szárítva és vagy füstölve sem akadály.
Pizzaval semmi baj. Buffala mozzarella is jo.
A jo rukola sem keseru.
Nekem a nyers hus nem jatszik. Ennyi.
Pizza most sul a sutoben.
Vekony tesztas, ilyen teszta volt a hutoben.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
Lecsót tejszínhabbal ? Tejföllel bírom, pláne ha csíp legalább 3x, tejszínnel még nem próbáltam. Szifonos kell, vagy jó a sima felvert?
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Lecsot csakis tejfollel
Esetleg lehet tojasosan is.
FőDudu
Azt tudod, hogy Hoppácskában kvázi nyersen is megtömik marhával? Kis só, bors, miazmás, mártás, kész.
Tejföl? Azt még nem próbáltam, de rendszeridegennek néz ki
Hát, ha ez hal, akkor nekem nem lenne elég déltől estig... Egy ekkora _hal(9000)_ szelet helyett egy dupla ilyen vastag, de sokkal patentabb színben pompázó steak (mondjuk marhából). Kevés mustár, lyoni hagyma, esetleg 2-3 tükörtöjás rajta. Köretnek 3dl száraz vörös. Na, azzal pl. jól szoktam lakni.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Legjobb.
Tejfolos csirke csirke nelkul. Lecsosan
Itt a pizza. Fele kolbaszos, fele sonkas.
'Anyukam nem mondta' hogyan csinaljam, de biztosan jo lett
Amugy gyerek csinalta, de jo alapanyagokbol.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
Fish and chips. Legjobb.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
Szerinted.
Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
Ha erős / csípős a lecsó, és esetleg megszaladt a kolbász, akkor isteni patent tud lenni. Nem kell sok rá, csak annyi, hogy az égő szád enyhítse. Tényleg fincsi. Persze ehhez nem a mezei "gyors"lecsó kell, hanem az a komótosan készülő, amikor minden IS rendesen szétment. Itt már ~főzelék állagról beszélünk.
Ha ez még csíp is, pláne, ha csak erőspaprikából készült, akkor megváltás is tud lenni.
A fenti hsz-nél gondolom a palacsinta a tejszínhabos, és nem a lecsó, csak úgy sikerült értelmezzem elsőre, hogy a lecsót eszed habbal.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
Jó, az lehet jó, igaz. Friss tőkehalból
Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
Hát akkor nyáron majd instruáljuk őket
Ettem mar olyan helyen ahol alul volt a sajt es aztan a feltet.
Sot az egyik legjobb crudo-s pizzat ugy csinaltak, hogy megcsinalta az alapot nemi sajttal a tetejen, majd kivette, raszeletelt a szeletelo gepbol 2-3 szelet sonkat, vissza a sutobe 1 percre es kesz.
Isteni volt.
Nyulaknak markolt ra vagy 2 marek rukolat.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
Pizza King nagy királyság.
Eddig párszor megmentette az estémet, és filléres. El nem tudom, hogy csinálják, éjjel-nappal nyitva vannak a Határ úti metrónál. Pénteken gondoltam este hazafelé, kéne enni egy börgert, az van a Shopmark aljában a Zingnél, régen jó volt, gondoltam, beugrok - kaja nem sok volt odahaza, vásárolni nem volt kedvem, kaját csinálni pláne. Persze zárva. Alternatíva a Pizza King, 2 szelet cucc, jól nézett ki mind. Elvitelre, csomagolva, szatyorban, 3decis dobozos teával 500. Hogy jön ki a matek?
A csomagolás nem sima papírzacsi, hanem céglogós. A szatyor se a legalapabb 1000db 1 forint. A tea Lipton Ice Tea, citromos. A csomagoláshoz járt még 2 papírtálca, meg szalvéta. 500ért...
A Zinget nem úsztam volna meg 2000 alatt, igaz, attól még másnap délben se lettem volna éhes, asszem.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Az meg a Chicago style deep dish pizza lesz. Ott van minden forditott sorrendben. Mondjuk pizzabol nekem kb mindegy, vekony / vastag / barmilyen. Es nyilvan az ananasznak semmi keresnivaloja rajta.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
En speciel az olaszoknal ettem egy kis falu ettermeben - gyanus volt, hogy kb sosem lehet szabad asztalt talalni.
FőDudu
Nem néz ki rosszul!
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Ja ez a majkás
Egyszer ettem annó, pizzához semmi köze, csak ilyen tömnivaló szénhidrátbomba
Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
Arra, hogy este fél10-10kor, félhullán ne kelljen kaját csinálni, pláne még bevásárolni is, pont jó. 500ért mindez tökéletes.
Csak nem értem, hogy csinálják. Ki van világítva éjjel nappal, megy a sütő, meg ~3 hűtő, van benn 2-3 ember.
Pláne, hogy kiülős része is van, nem csak könyöklős, hanem székek asztalokkal, amiket néha takarítani kell.
Valszeg pörög a hely, és nagy mennyiséget adnak el, kis haszonnal, esetleg egy-egy hely gyengébb forgalma más üzletek jóval jobb forgalmával kompenzálódik.
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Pizza kicsit zsiros volt, de amugy joizu lett.
Majd masodikra ugyesebben csinalja a gyerek.
FőDudu