Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#112877) Tim82 válasza Samott (#112860) üzenetére


Tim82
nagyúr

A NAV általában kétféle tájékoztatást küld: van általános tájékoztatás (az SZJA-s tájékoztató ilyen, rajtad kívül x milliónyi érintett adózó megkapta zsírugyanazt a tájékoztatót), meg van személyre/adózóra szóló, mint a gépjárműadóra vonatkozó adómegállapítás.

Az előbbi esetén bármiféle GDPR-re hivatkozni természetszerűleg értelmetlen. Az SZJA-s tájékoztató alapján annyi "adatodat" lehet megtudni, hogy fizetsz személyi jövedelemadót, x milliónyi másik adózóval együtt.

Az utóbbira javasolt megnézni, hogy ha valamilyen formában szerepel a kapott e-mailes értesítőben az adóazonosító jel (vagy nem magánszemély esetében az adószám), akkor az bizony személyre/adózóra szóló értesítés. A gépjárműadós NAV-os doksi címben is konkrétan amúgy 100%, hogy szerepel az adóazonosító jeled (azzal indul a doksi címe), de valószínűleg máshol is az e-mail értesítő szövegében is.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.