Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#125588) King Unique válasza w.miki (#125585) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt, ha csak azért lett alaphelyzetbe állítva minden elem eltávolításával a laptop, rajta a Windows 10, mert lassú volt, akkor felesleges volt, meg órákig tökölni vele, mehetett volna egyből a clean install pendrive-ról. + HDD helyett SSD-t tenni bele, mert lehet csűrni-csavarni, de egy eleve lassú HDD-vel nyilván nem kell gyors működésre számítani...
Másrészt a most felsorolt programok nem az alap Windows 10-telepítés részei, ha nem kellenek, akkor eltávolítod, vagy ha a gyári állapot lett visszaállítva és abban vannak ezek/egyéb bloatware programok, akkor lehet jobb lett volna a hagyományos clean install.
Harmadrészt megtörtént az alaphelyzetbe állítás, oké, na de az nem derült ki, hogy a rendszer naprakészre lett-e frissítve, újraindítva, stb. Ha nem és jelenleg fut a Windows Update, akkor nem meglepő, ha közben megugrik a rendszerterhelés, ez esetben talán először meg kellene várni, amíg végez.
Negyedrészt vannak különféle megoldások arra, hogyan lehet a rendszert jobb teljesítményre optimalizálni, lásd pl. ezen és ezen leírásokat. De itt is nem feltétlen az a megoldás, hogy mindent ész nélkül le kell tiltani, utána meg csodálkozni ha valami nem működik, hanem elsődlegesen megfelelő hardvert kellene tenni a rendszer alá, illetve az eleve lassú 5400-as notebook HDD helyett lehetőleg SSD-t.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.