Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Blue meth

senior tag

Sziasztok!

1.0 Használt vagy új biciklit?
    Elsősorban újat szeretnék, de a használttól sem zárkózom el.

1.1 Stílusok, felhasználási területek
    Nagyjából már tisztába raktam magamban a stílusokat, és arra jutottam hogy cross trekking bringát szeretnék. Felhasználás szempontjából elsődleges terveim szerint sűrűn lenne használva a bicó, elsősorban Budapesten és a környéken, akkor hosszabb túrákra is beneveznék vele.

1.2 Vázanyagok
    Nem nagyon értek hozzá, de legtöbb helyen aluvázas bringák vannak, szóval gondolom ez alap akkor.

1.3 Kerékpár márkák
    Van pár híresebb márka amit eddig ismertem, viszont 10 éve kaptam egy Gepida összetelós bringát amit nagyon szerettem, csak már nyaralóban van egész évben. Sajnos nem nagyon tartottam karban, szóval azzal már nem akarok foglalkozni, de mint márka szerettem. Szóval Gepida mellett maradnék, de a Merida is szimpatikusnak tűnik.

1.4 Hajtás
    passz :D

1.5 Külső gumik
    ehhez sem értek sajnos

1.6 Teleszkópok és rugóstagok
    szintén zenész

1.7 Fékek
    A tárcsafék nagyon látványos, és gondolom jó is, de igazából szerintem sima V-fék is megteszi.

1.8 Boltok, webshopok, apróhirdetési oldalak
    Több oldalt találtam, nagyjából ugyanazokkal az árakkal és termékekkel, így 3 db bringára redukáltam a választást, és ebben kérnék segítséget tőletek:

Gepida Alboin 200 CRS 2017

Gepida Alboin 300 PRO CRS 2017

Merida Crossway 10V 2017

Árban vannak differenciák jócskán, és ezért vagyok bajban. A 200-as szerintem így kezdésnek, belépőnek szinte tökéletes lenne, viszonylag minőségi cuccokkal, de mégsem olyan drágán. Ebből szintén találtam PRO verziókat, 2016-osokat, sőt 2015-öst is, ennél olcsóbban. De ez színben pl nagyon tetszik.

Merida kb ugyanez, az valamivel komolyabbnak néz ki a 200-asnál, minőségibb hatást kelt így a képekről.

És akkor ott van a csúcs, a 300 PRO, ami azzal a megjelenéssel tökéletes, minőségibb cuccokkal mint a 200-ason, elöl-hátul tárcsafék... csak éppen 30 ezerrel drágábban. És nem tudom hogy megéri-e nekem az a felár most így amatőr bringásként, mert piszok jó bringa, minőségi alkatrészekkel, és hosszútávra biztosan megérné. De ugyanakkor ott van benne, hogy minek vegyek 130-ért bicót, amikor kapok 100 ezerért is. Szóval ez a nagy dilemmám. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés