Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Meggyi001: Mágneses vízálló GPS nyomkövető - 1 hetes felhasználói vélemény
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcol7
senior tag
válasz
rajzol01
üzenetére
a hasonlo aruakkal (pl pb120) kb egalban van. amugy szvsz meg szebben is szol("zeneibben") annal, meg ha talan minimalisan kevesbe is hangos. en bb3 alapjan irom ezt, a 4est meg nemhallottam, arra azt irjak, hogy hangnyomasban a 3as felett van, de zeneisegben vmivel alatta. de biztos nem rossz. alzanal epp 163k ert van.
a 720assal nyilvan nem egy kategoria, de az amugy is aksi nelkuli, es dog nehez.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ribarszki
üzenetére
Acélfarkas gyakorlatilag le is írta, hogy miből választhatsz. Gondolkoztam, hogy mi jöhetne még szóba, de nem jutott eszembe semmi más. A beszerezhetőség okán pedig a "lista" igazából leszűkül a Tribit LAVA-ra.
#21157 rajzol01
A "pince bulin" kívül mire, és hol használnád a hangszórót? -
rajzol01
tag
Sziasztok,
elsősorban pince bulikhoz keresek BT hangszórót. Az épület fala mellé tenném le.
~150K- huf plafonnal.
Rock-pop zenékhez.
Nézegettem ezeket a partyboxokat, de egyelőre szimpatikusabbak
a fogd és vidd eszközök.
Persze az első a hangzás, olyan cucc kellene, ha már vásárolok, ami azért odab@sz ha kell.
Olvasgattam külföldi hsz-kat Lg vs Jbl én úgy látom hogy hangban a Jbl-t hozzák ki.
sajnos nincs tapasztalatomköszönöm ha tudtok ajánlani, vélemény mondani.
-
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! Van itthon egy Soundcore Motion+ hangszóróm. Nagyon szeretem a zenei hangminőségét. Most vennem kell mellé egy másik BT hangszórót, ami nagyobb hangerőre képes, de ehhez a hangminőséghez mindenképp ragaszkodom! Merre nézelődjek? Nem biztos, hogy hatalmas vállpántos hangszóró kell, valahol a MotionPlus és nagy vállpántos hangszórók között lenne talán ideális méret. Nincs márka kikötés, jó lenne 60k alatt megúszni. Köszönöm. (Esetleg keresni egy használt UBoomX-et?)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Skillet
üzenetére
"Van ott 10 előre beállított érték, de lehet egyedi beállítást is használni 7 csúszkán."
O.K. de ez (feltételezem) nem kifejezetten a hangszóróhoz van, hanem a rendszer (Hyper OS) saját hangszínszabályzója. Szóval amit itt beállítasz, nem "kerül át" a hangszóróba, vagy igen? -
Skillet
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Igaz, a telefon (Poco F2 Pro) beállításaiban nekem is van hangszínszabályzó. Van ott 10 előre beállított érték, de lehet egyedi beállítást is használni 7 csúszkán.
Igen, 2026-ban az app eléggé minimumnak kellene legyen.
Mindegy, marad mert tényleg megtetszett.
elképesztő szép hangja van... Nagyon tiszta. Rákattantam. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Skillet
üzenetére
"Vettem egy Xiaomi Sound Party-t. Jó cucc ... "
Pár összehasonlító teszt alapján tényleg nem lehet rossz. Ahogy írod, az app hiánya nálam nagy mínusz. Megszoktam, hogy távolról kikapcsolható a hangszóró, tudok preset-et váltani, és – ami nálam lassan deal-breaker, hogy – ki tudom kapcsolni az üdvözlő hangokat.
Valahol olvastam, hogy a Xiaomi cuccok (lehet csak a fülesekre igaz) esetén, azokat Xiaomi telefonnal használva, érhetőek el extra (eq?) beállítások." ... bár ott is csak akkor, ha a "telefonhívások" is be vannak kapcsolva."
Ez ilyen. Minden bt. hangszórónál, fülesnél így működik. -
Skillet
addikt
Vettem egy Xiaomi Sound Party-t. Jó cucc, szépen szól. A két végén a ledes optikai csalódás nagyon durván néz ki. Olyan, mintha a hangszóró belül üres lenne.
Nagyon megtetszett a hangszóró, szerintem megmarad. Ami nekem hiányzik és furcsa, hogy nincs app. Ezt nem igazán értem. Nem szoktam az EQ-t nyektetni (mást viszont érdekelhet), de az akkumulátor töltöttségét pl szívesen látnám, esetleges firmware frissítésre ránézni, kikapcsolni a hangszórót app-ból (ne kelljen a hangszórón a fizikai gombot nyomkodni). Felhasználói útmutatót olvasni.
Pár apróság, de én szoktam használni.
A memóriakártya hiánya nem hat meg. Sosem használnám. A 3.5 csatlakozó hiánya sem igazán érdekel. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
A gyártó által megadott értékek alapján picit mélyebbre képes menni, mint az előd, de – számomra legalábbis – az összkép lesz majd a lényeg.
Mondjuk – ahogy már korábban is írtam – ha most kellene valami hasonló (méretű) hangszóró, akkor a kevesebb mint harmadába kerülő LAVA-ra mennék rá. -
Peaceliker
addikt
válasz
gtx560unlock
üzenetére
Az meleg ár azért. Én ennél picit olcsóbban vettem nemrég bb4 et
Igaz az sem egy szokványos ár volt, épp ezért is mentem rá, mert mondom ennyibe megnézem
-
Kroni1
veterán
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Én is pont fordítva tippeltem volna. Igaz, a dobnál nincs komoly EQ, csak egy három sávos de van többszáz féle hangzás. Egyébként ebben nem állítottam semmit, nem is tűnik rossznak, inkább BT-n zenehallgatásnál éreztem tompának (a Marshall és a Xiaomihoz képest is), kiegyensulyozatlannak, ott viszont megoldotta a dolgot az EQ szerencsére.
Lehet úgy dobolni, hogy becsatlakozik a lejátszó eszköz a dob computerébe, és onnan a saját játékunk mellett továbbítja zene forrást is a , nagyon buli így a dolog, már a többi gyerek mellett az asszony is néha odaül stresszt levezetni.

-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kroni1
üzenetére
Csecse ez a "custom front panel".
" ... meglepően kellemesek a mélyek, magasban viszont kicsit gyenge ... "
Érdekes. Arra tippeltem volna, hogy a mélyek nem lesznek annyira acélosak." ... egy kis EQ magas kiemeléssel viszont életre lehet kelteni ... "
O.K. de ugye nincs app, így nincs saját eq. Vagyis dobolás v. gitározás közben max. úgy tudod eq.-zni, ha valamilyen fizikai equalizer-t kötsz elé.De, mind1, is. A lényeg, hogy nektek megfelel és tetszik.
-
Kroni1
veterán
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Végül egy rövidebb ikea-s próba után elhoztam egy Vappeby gen3-at, mert 25e Ft-ért szerintem teljesen jó vétel volt, az áruházban megfelelőnek itéltem a hangerejét és a hangzását is. A szövet előlapot külön kell megvenni, de 3d nyomtatóval lehet csinálni hozzá házilag is.

Tapasztalatok 1 hét után:Kellemes meglepetés a hangja, nyilván kategóriájában. Elvileg 30-35W körüli teljesítmény, max hangerőn sem torzít, meglepően kellemesek a mélyek, magasban viszont kicsit gyenge, egy kis EQ magas kiemeléssel viszont életre lehet kelteni, úgy már okés. Egy Marshall Acton III-al és egy Xiaomi Portable 16W eszközzel hasonlítottam össze: Ahogy vártam is, a Xiaomihoz képest jóval kevésbé van dobozhangzás, melegebb és szebb a hangja, a Marshall meg felfelé más kávéház, és 60W-os, ahhoz nyilván sem hangerőben, sem dinamikában nem érhet fel, annak jóval lágyabbak puhábbak és dögösebbek a mélyei.
Tetszik, a tekerős hangerőállítás, és az hogy lehet választani: 20perc idle után auto off, vagy a folyamatosan bekapcsolt állapot. Az is jó nekem, hogy ha be van dugva jack kábel, akkor nem kedz el BT-n csatlakozni a telefonhoz, csak akkor ha kihúzom a jack-et, pont így akartam. Igaz nem használom ezt, de van spotify touch funkciója is, tehát egy gombnyomásra elinditja a spotit, akkor is ha a telefonon nem ez volt az utolsó aktiv media forrás.
Akkut nem vettem hozzá, de szerintem nem is fogok, mert a mérete alapján, pláne felszerelt fogantyúval nem annyira portable. És ez a "hátránya" válik előnyére szerintem hangzásban, merthogy a kisméretű sugárzója ellenére a nagy doboza miatt tud egész értelmesen szólni.
Az Audio Pro Addon T5 biztos jobban, out of the box kiegyensúlyozottabban, és a 40W teljesítménye miatt hangosabban is szólna, de anyagi megfontolás, és mivel iker fiúk gyekerszobájában lesz, így a védettebb kialakítása miatt sem bánom, hogy ez lett.
-
carl18
addikt
Üdv!
Érdekes 2 évvel a JBL Xtreme 4 megjelenés után már jön is a Xtreme 5!
LOL
Product dimensions (W x H x D):346 x 165 x
155 mm Net weight: 2.9kg.
[link] (Itt a JBL Forrása és leírás!)
Í
Kíváncsi vagyok mit hozz majd teszteken.
-
Kroni1
veterán
válasz
gtx560unlock
üzenetére
Köszi!

-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kroni1
üzenetére
" ... Marshall abban sincs akku, csak 230V, igaz az már 100e körül van ... "
Na, ja. A Marshall-oknál van egy min 2×-es szorzó, aminek okán egyik sem egy ár/teljesítmény bajnok (sokszor a minőség sem az igazi ...)."Ennek az audiopro nak utánanézek, köszi az ajánlást!" – nincs mit! Ahogy írtam, (sajnos) nincs nagy választék, de ez egy kifejezetten jó ajánlatnak tűnik, és annak ellenére, hogy se ezt, se az Ikea-s hangszórót nem hallottam, mérget mernék venni rá, hogy ez a jobb.
-
Kroni1
veterán
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Igazából a xiaomi 16W volt a puding próba, és azzal is meglepően jó a basszus, de jól sejted én is olyat szeretnék amivel kicsit odab@szósabb lesz a lábdob, én a gitárral kisérve tudjak jammelni vele néha egy jót. Később lehet kap dedikált megoldást, ha komolyabbra fordul a dolog.
A lényeg h ne mindig fejessel játsszon, mert még fejlődő szervezetnek az sztem nem egészséges.Akku kevésbé fontos, nem feltétlen természetben zajonganánk, inkább ha utazunk apartmanba, stb. Öcsémnek van egy Marshall abban sincs akku, csak 230V, igaz az már 100e körül van, talán asszem action II, az is tetszene, de elég húzós az ára..
Ennek az audiopro nak utánanézek, köszi az ajánlást!

-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kroni1
üzenetére
" ... ha elmegyünk valahova ... " – de most akkor ez nem azt jelenti, hogy csak kellene akksi?
Egyébként az ilyen "egy dobozos", 30-70e Ft sávban eső hangszóróknál ritka (én most hirtelen nem is tudnék mondani), hogy ne legyen benne akkumulátor.
Dobolás: nem értek hozzá, de ehhez azért talán nem ártana, ha az a hangszóró tudna értékelhető basszust is kiadnia magából, nem? Vagy itt csak a ritmus lenne a fontos? -
Kroni1
veterán
Igazából nem feltétlenül fontos a sztereó, sőt -ugyan nem irtam- de inkább pont olyat szeretnék amit egy helyre le tudok tenni a szobában. A kisfiam elektromos dobon tanul, és hogy ne kelljen mindig fejessel gyakorolnia ezért akarok egy ilyet amit jack-en meg tud hajtani, és ha elmegyünk valahova akkor esetleg legyen egy hordozható zenedobozunk is.
Most kipróbáltuk a bringámhoz használt 16W-os Xiaomi portable-t, az szinte tökéletes a dobhoz is, de ennél egy picivel erősebb, hasonlóan hordozható megoldást akarok. Az IKEA-s speakerről nem találok adatot, de talán az erősebb valamivel, majd megpróbálom meghallgatni.
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
30-70e Ft közti ársávban keresnék egy BT hangszórót, amit néha jack bemenetről is meg szeretnék hajtani, nem feltélten kell hordozható-akkus tipus, jó olyan ami csak 230V-ról üzemel.
Az IKEA cuccai voltak itt ajánlva nemrég, ez tetszene is, jack is van rajta.Ehhez képest hangerőben és hangzásban mennyire lenne vajon előrelépés ha mondjuk a keretösszeg felső szegmenséből választanék valamit? Nyilván van ami igen, tudnátok ajánlani is ilyesmit? Ha jól láttam a Soundcore Motion Boom is ajánlott, de sajnos abban nem láttam jack csatit..
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Én is úgy érzem a Uboom X még sok évig ki tud szolgálni, mikor elöregszik vagy tönkre megy se feltétlen biztos hogy javíthatatlan. Egy akku csere után szintén elmegy még 5+ évet, szóval nem tudom a gyártók mivel tudnak majd vásárlásra bírni?
AI hangjavítás a hangszóróba? Esetleg Szilicium szén akkumulátor?
Egyenlőre 2030 előtt én se gondolom úgy lenne bármi új hangszóró amire érdemes a Uboom X-t cserélni.
De hobbi szinten mindenbe is kiszolgál. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gtx560unlock
üzenetére
Sejtettük, hogy előbb-utóbb ez lesz ...
Épp nézem, hogy a gyártó is levette a "New" címkét a hangszóról az oldalán
, de még ott van (nosztalgia?
), ill. a magyar oldalon is az szerepel – annak ellenére, hogy "elfogyott" – hogy várható szállítás április 8. Fene se érti ezt.
Nekem / nekünk (akik vettek) kb. mind1 is. Nem tudom, hogy te végül mennyiért vetted, de én tuti, hogy a büdös életben nem fogok tudni ennyi pénzért (112$, '24 november) ilyet, pláne ennél jobbat venni. -
gtx560unlock
csendes tag
Hát srácok úgy látom Uboom X-nek lőttek ezúttal végleg már itthon se kapható nincs készleten sehol és a gyártó oldalán is hónapok óta out of stock felírat szerepel. Azért én örülök még sikerült vennem pár hónappal ezelőtt elég "egyedi" kis hangfal ez kár érte.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... hogy tudnám megoldani?"
Megpróbálhatsz valahogy egy USA / ázsiai fw.-t rátolni.
Egyébként ez az egész nagyszerűen példázza az agyonszabályzott EU-t, és a lusta / kb. mindenbe belesz*ró multi találkozását.
Én egyébként visszaküldeném a hangszórót, hogy kenjék a hajukra.B-verzió: rákötsz egy olcsóbb mobilt, amibe mondjuk teszel egy nagyobb SD-kártyát
A kézikönyv szerint ugyanis csak a pendrive-os lejátszás van tiltva az EMEA-ban:
• Connect the speaker with a PC, tablet, or other mobile devices for audio playback and recording (microphone input only).
• Plug a USB storage device that contains playable audio contents into the USB-C port of the speaker (not for EMEA region) -
Z.É.T.
addikt
Szia
Erre egy mp3 lejátszó lenne alkalmas, amivel vagy kábelen, vagy ritkább esetben Bluetooth-on tudnád áltküldeni a hangjelet.
Viszont messze macerásabb, mint egy bármilyen (akár régebbi, másra nem használt) okosteló/tablet.
Közben ránéztem, és elvileg az On The Go 2 tud usb-n lejátszani.
FAT 16/32 és mp3, wav, wma formátumokat.
Nem a formázással volt probléma? -
bbgin
tag
Sziasztok, segítségeteket kérném!
A napokban váltottam egy JBL On The Go 2-re. Csatlakozási lehetőségei nemiképp szűkösek. Alap a bluetooth és van mellette egy 3.5 AUX In és egy micro usb ami csak töltésre szolgál, de szeretném, ha a pendrivet is olvasna. Véleményetek szerint ezt, hogy tudnám megoldani? -
francz'70
senior tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
"Lehet egyszerűbb a bt adapter."
Biztos, csak azt hittem valamiért ragaszkodsz a vezetékes kapcsolathoz (azért kérdezted az optikát). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
Kukkants bele abba a jack-be (vagy keress rá az alaplapod leírásában), mikor megy a géped. Ha pislákol benn valami (piros), akkor az optika is egyben, és akkor egy megfelelő kábellel össze tudod kötni. Ellenkező esetben venned kell valamilyen analog → digital átalakítót. Valami ilyesmit ...
-
djfantom
tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Usb-s bluetooth adapterrel kábel sem kell
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Van egy LG RNC9 hangfal, amin van optikai hang csatlakozó. A pc-n lévő 3,5mm jack csatlakozóval ösze tudom csatlakoztatni? Vagy kell valami áttalakító hozzá?
Köszi. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vargalex
üzenetére
Örülök, hogy alapvetően elégedett vagy vele.
"Biztos, hogy vannak bluetooth hangszórók, amik sokkal szebben szólnak, de gyaníthatóan nem ebben az árkategóriában." ← igen, ezt írtam én is korábban. Lehet finnyáskodni, hogy ez azért nem olyan, de ez ennyi pénzért máshol "bolti lopás"
#21106 djfantom
Mutatnám akkor, hogy mi a next level.
-
vargalex
félisten
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Megérkezett a Tronsmart Mirtune S100. Azt kell mondjam, hogy nyilván nem csúcs, de ennyi pénzért (14800 Ft) jobb, mint vártam. Az EQ-t a gyári programjában ugyan állítgatnom kellett, de a végén viszonylag vállalható hangképet kaptam. Legalábbis arra, amire használva lesz, bőven jó. Biztos, hogy vannak bluetooth hangszórók, amik sokkal szebben szólnak, de gyaníthatóan nem ebben az árkategóriában.
A hangerő is teljesen rendben van. Igaz, a mélyből visszavesz a maximum hangerőt közelítve. -
djfantom
tag
A Tronsmart Forcemaxot a JBL Extreme1 is elveri hangerőben. Ha a Tribit LAVA hozza az Extreme 3-4 hangerejét akkor már megéri.
-
francz'70
senior tag
válasz
djfantom
üzenetére
Ha csak a hangerőt keveselted a Force Max-nál, a Lava-val sem leszel sokkal előrébb
Nyilván mivel szebben/jobban szól a Lava, ez miatt egy kicsit hangosabbnak is fogod hallani, de igazaból min. egy Xtreme 3 lenne az igaziMondjuk én erre külön nem adnék ki pénzt...azt a 130w os Bang Max-ot valahogy beletaposnám abba zsákba vagy vennék egy nagyobb hátizsákot

...de nyilván ez csak egy vélemény

Szerk...bocs efölött elsíklottam.." Egy pár Tribit LAVA-t..."
így már azért más a leányzó fekvése
-
djfantom
tag
válasz
gtx560unlock
üzenetére
Több videót megnézve, meghallgatva nálam most úgy néz ki, hogy a Tribit LAVA lesz a befutó.
Kicsit jobban leírom, mire kellene.
Haverokkal gyakran járunk vadkempingezni, és oda vinnénk magunkkal. Egy pár Tribit LAVA-t jack Y-kábellel rákötnénk egy DJ kontrollerre, onnan pedig laptopra menne. Ilyenkor inkább kisebb bulizgatásról van szó, vegyes stílusú zenékkel. Emellett fontos szempont az is, hogy könnyen lehessen hurcolni.
Jelenleg egy Tronsmart Force Maxom van, ezt szoktam vinni nyaralásra, utazáshoz, de hangerőben kicsit kevésnek érzem.
A Tronsmart Bang Max már erősebb, viszont hátizsákban nem igazán hordozható. Nyaralásnál még elcipelgetem kézben, de a hangzása elég szűk tartományú, így nem minden zenéhez ideális. -
gtx560unlock
csendes tag
válasz
djfantom
üzenetére
jbl Xtreme 3/4 széria vagy tribit lava ezek még szépen elférnek egy hátizsákban ettől nagyobb méretű boombox kategóriájú hangfalak már felejtős szerintem. Szóval kb ezekhez nézelődj méretben ha esetleg súlyra soknak találod ezeket és eggyel kisebb méretben gondolkoznál mégis charge6 veretlen a kategóriájában abban a méretben számomra felháborító mi kijön abból a "kis" hangfalból méretéhez képest. Ha feladja esetleg a 2 éves motion+ om harcot tuti benevezek egyre.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
djfantom
üzenetére
"Ami hangerőben hangminőségben mélyhangzásban jól szól."
Gondolom érzed te is, hogy ez erősen szubjektív tud lenni. Akárcsak az, hogy számít hátizsákos méretnek.
Dockin vs. W-King ügyben majd talán carl18 tud nyilatkozni (neki mintha lett volna mindkettő). A Dockin egy elég régi hangszóró (elvileg van belőle újabb, app támogatással, de hogy mennyivel szól jobban?), de elvileg zeneibb, mint az újabb D8.Súlyban talán nem, de méretben (szélesség, magasság) +4-5 cm-el nagyobb a Tribit LAVA. Újabb, és szerintem mindenben jobb az előbbieknél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 7
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Akciókamerák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Motorola Edge 50 Fusion 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone 15 Plus 256GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

elképesztő szép hangja van... Nagyon tiszta. Rákattantam.
LOL
Í