Hirdetés
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bkercso: Amit nem kérdezel a ChatGPT-től - Valóság és torzítás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sh4d0w: Van-e még?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Z.É.T.
üzenetére
Ja, láttam én is. A Sony szisztematikusan vágja maga alatt a fát. Ez a videó is erről szól.
#20941 Nordik
" ... ami 1.2.7 szoftver verzióval érkezett."
Nem kizárt, hogy az a "legújabb" (egyben a legutolsó is).
A basszus (szerintem) nem minden. Itt talán össze tudod hasonlítani (kell egy jó fej-, vagy fülhallgató). -
Nordik
addikt
Rendeltem egy UBoom L hangszórót ami 1.2.7 szoftver verzióval érkezett. Újabbat nem mutat és ebbe már választható az Oluv fele outdoor vagy indoor EQ is.
Van ennél újabb szoftver vagy amit érdemes felrakni? Egyébként Outdoor módba valamivel jobb a hangzás, viszont én a mélyet keveslem.
Viszont tényleg kiegyensúlyozott hangja van.
Gondolkodtam még a Xiaomi Sound Outdooron is, de gondolom sokkal több mélyet az se tud, valószínűleg ekkora méretben ezzel kell beérni. -
Z.É.T.
őstag
-
francz'70
senior tag
válasz
Pixx96
üzenetére
"7 es széria asszem 164es 2-3 éves modell ..."
OFF: Csak infóként írom, ne értsd félre
Samunál a 7 es széria még egy hat-hét évvel ezelőtt a felső közép kategória volt, jelenleg már csak belépő, és ott is csak alap dolgokat kínál sajnos, hiába a csilli villi számok igen csak feljebb kell lépni, amíg egy TLC vagy Hisense ugyanott jóval többet ad (mondjuk szoftveres problémákat is
..de ez már egy másik történet)pl. itthon van egy 2019 es 7 es széria 65MU7002 es, beszarás milyen minőségi tv még mindig, ja és a hang kb.30 % os hangerőig nem is lehet észre venni ha lekapcsolom róla a házimozit
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Itt az a baj hogy a tojástartó pereme nagyon vékony, 2mm a egész.
És 1cm vastag szivacsot arra ragasztani, elég durva Challenge.
Én már nem szenvedek ezzel, láttom ez a gyorsabb megoldás, a zaj és zörgés is megszünt.
Persze majd meglátjuk ha lesz valaki aki hasonló dologra válalkozik milyen anyagból mit tud javítani.
Egyenlőre ez volt kéznél, és ezt találtam a kis városomba.A Tojás tartó peremét nem rég küldtem be, nagyon vékony 1-2 mm szóval ezt csak megfelelő méretű ú alaku tömités tudná közre fogni.

(A Logika mentén) Szívesen megnézzem ki tudja ezt a tömitést rá ragasztani a vékony tojástartóra. Ahol találkozik a passzív membránnal
-
Pixx96
aktív tag
válasz
francz'70
üzenetére
passz 7 es széria asszem 164es 2-3 éves modell nekem totál nem tetszik hangja van itthon kisebb LG meg egy szintén 164es TCL hát azok is szebben szólnak. amúgy lényegtelen ez csak egy megjegyzés volt samun se gyári hangszórót használtam meg most TCLen se egy Edifier s2000 pro szolgáltatja a hangot.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18
üzenetére
"Hangosan" gondolkodom: Fordított logikával ragasztani? nem a passzív radiátorra ragasztod, hanem a "tojástartó" peremére? Akkor egyenletesebb lesz az illesztési hézag kitöltése. A kérdés, hogy a passzív membrám és a tojástartó kellően összeszorítja-e az öntapadós szivacsot. Bár az is biztos, hogy a műanyag felületre jobban tapadhat, mint a gumi peremre.
-
carl18
addikt
válasz
fery02
üzenetére
Köszönöm. Igazság szerint meg akartam oldani és úgy álltam hozzá akkor legyen ez javítva.
Kerestem a anyagot de ez vált be a legjobban.Ha valakinek lenne Uboom X és zavarná a rezonancia akkor itt egy remek megoldás rá.
Dockin D Fine esetén az új Woofer mellet bicikli belsőt alkalmaztam tömítésnek. És tökéletesen működik, gyerek korba sokat szereltem maradt belőle valami.
2005 Fém Beyblade
-
carl18
addikt
Na kész a Uboom X. Ilyen szivacsos öntapadóssal raktam körbe nagyon jól zsugorodik. A zörej teljes mértékben meg szünt.

a fölösleges picit ki lóg de minimális esztétikai zavar. Le vágni nem akarok hogy ne hogy véletlen meg sérüljön a passzív membrán.
több kárt csinálok mint hasznot akkor. 
Politape a neve amit vettem pár száz forintos tétel.
Uboom X olyan mint ahogy gyárilag kéne lennie.
Víznek nem rakom ki szerintem jól bírja majd.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
Ahogy korábban írtam, én valamilyen öntapadó fóliával próbálkoznék. Ezt vagy arra a 2 mm-es peremre ragasztanám rá, és vágnám ki pengével vagy sniccer-el szépen a kört, vagy a membrán szélesebb peremére. Annyi réteget tennék egymásra, hogy még éppen a helyére lehessen pattintani a "tojástartót".
A karmok, ami a helyén tartják a "tojástartót", milyenek? -
francz'70
senior tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
"Azért egy jbl-t illik is lepipálni, nem nagyon értem mire raknak ekkora felárat egy hangszóróra"
Ok a felárral igazad van, de azért na, jó cuccokat raknak le
Mondjuk én is úgy voltam vele ha most a samu mx-st50 es nem hozza az elvártakat (hiába tetszik nagyon a dizájn+hangzás) fájó szívvel és "felárral", de lecseréltem volna egy 320 as ra
Sajnos a samunál hiába vannak nagyobb teljesítményűek is, egyik sem akksis, nekem meg kell ez az opció.
De szerencsére simán átment a vizsgán![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pixx96: #20923
"Én kb ezért voltam kiakadva pl Samsung tv itthon milyen szarul szól"
Melyik széria az a samu tv? Nálunk 4 db Samsung tv van a házban (különböző szériák/méretek) de mindegyik jól szól a saját hangszóróival is. Mondjuk az más kérdés, hogy egy kivételével (hálószoba) mindenhol valamilyen hangrendszeren keresztül szólnak (soundbar, házimozi)
"de hát minek is szólna jobban vegyél Soundbart azt jól van."
Azért na, ...abból a papír vékonyságból tervezői csoda lenne egy soundbar subwoofer teljesítményét egyáltalán megközelíteni is
-
carl18
addikt
Még ez van amit tegnap csináltam csak a szalag kivül leválik mostanság és nem esztétikus! Egy 2mm vastag a találkozási pont erre kéne valamit ragasztani.
Holnap lehet vásárlok 1 méter szívacsos tömitést, és hátha az kellően zsugorodik.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
A Samsung a világ egyik legnagyobb cége. (top5 - top30, attól függ, milyen összefüggésben nézzük)
Még hajót is gyártanak.A Samsungon belül van az "Electronic", ami egy csomó kisebb-nagyobb márkát/gyártót felvásárolt.
Ezen belül van a Harman group, ami az audio "részleg". Azon belül van az AKG, JBL és igen, a Denon, Marantz is egy ideje. Meg a Polk, Bowers & Wilkins (B&W),
De a Harman portfólióba tartozik még:
Mark Levinson, Arcam, Lexicon, Revel, hogy csak a legnevesebbeket említsem.
Aztán Pro-audio vonalon:
Martin, Crown, dbx, stbA teljesség igénye nélkül, amik eszembe jutottak.

-
Pixx96
aktív tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
házon belül vannak Bowers&wilkins, Denon , Marantz , AKG,Harman/kardon, JBL és még jó pár mind a Samsung része. Szóval tudnak miből mazsolázni.. Én kb ezért voltam kiakadva pl Samsung tv itthon milyen szarul szól
szomszéd Hitachi tvje meg sokkal szebben tisztábban szól "élvezhetőbb" nem ezt vártam volna de hát minek is szólna jobban vegyél Soundbart azt jól van. -
Z.É.T.
őstag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Ideiglenes kötésre kiváló, annyi, hogy nedvszívó felületen nyomot hagyhat.
(itt nem a kétkomponensű típusokról van szó, az végleges kötésre való!)Bemásolom:
Ideiglenes rögzítés (a legtöbb típus):
Képek, poszterek, cetlik, dekorációk felerősítése.
Kisebb tárgyak ideiglenes rögzítése.
Rajzszög és ragasztószalag helyettesítése (nem hagy nyomot).
Nem porózus, tiszta felületekre (üveg, csempe, fém, műanyag).Használat (ideiglenes):
Vegyél le egy darabot, és gyúrd addig, amíg megpuhul.Nyomd rá a rögzíteni kívánt tárgyra.
Erősen nyomd a felületre, majd óvatosan vedd le, ha már nem kell.
-
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
"A Samsung ilyen gátlástalanul nyúlja az ingyenes muzsikákat?"
Nem egy az egyben, picit remixelve van és kb. olyan fél perc az egész, de ismétlődik.
És ezt a "demót", hogy kell elképzelni? Direkt van egy ilyen mód, és akkor elindul ez a zene, fények, csillogás, stb.?
Igen, pontosan így. Lejátszó gomb nyomva tartása 5 másodpercig és indul a demó.Ha már Samsung.....
A tegnapi bulin (ami ma hajnalban ért véget
) meg volt ríkatva az mx-st50b rendesen! Kb 30-35 m2 és 23 fő meg se kottyant neki, lazán bezenélte, beszórta hanggal a szerkezet
...nagyon komolyat szólt, néha kicsit sajnáltam is olyan szinten üvöltött és dübörgött, szinte végig tisztán és élvezhetően de olyan hangerővel, hogy kiabálni kellett, hogy egyáltalán megértsük egymást...Volt egy tag akinek állítólag pb 320-a van, na ő sokszor csak állt ott és nézte, elismerően biccengetett....azt mondta ez jobban szól mint a 310 es mármint, hogy szebben, mondjuk ezzel nagy újdonságot nem mondott....persze a 320 as ról már nem beszélt
De az tény, hogy tényleg nagy sikere volt, a reakciókból ítélve lehet szereztem a samunak egy-két vevőt
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aprósólyom
üzenetére
+1
Én is tovább gondoltam a dolgot. Ott, ahol jelöltem a képemen (piros kör) biztos nem rezonál, mert ott ugye gumi találkozik műanyaggal. Mégis ott érdemes próbálkozni, mert ott lehet befeszíteni a "tojástartót".
Tuti, hogy utóbbi nem áll elég feszesen (ezért sem érdemes túl sokszor leszedni ...), és ezért az rezonál (ütődik neki) valahol máshol a háznak.#20916 carl18
Ha legközelebb lepattintod, akkor tudnál csinálni pár fotót a "tojástartó" belsejéről?#20917 Z.É.T.
"Gyurmaragasztó esetleg?"
Ez, hogy működik? Sose dolgoztam ilyennel. Ugye itt nem az lenne a cél, hogy a "tojástartó" végleg odaragadjon, hanem az, hogy minél feszesebben álljon a helyén. -
Z.É.T.
őstag
válasz
carl18
üzenetére
Gyurmaragasztó esetleg?
https://iskolaszeraruhaz.hu/Gyurmaragaszto-Blu-Tack(drága hangszórók/hangsugárzók tömítéseként is használtuk régen)
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Szikszalag se jó megoldás, ma reggel láttam tökre okédék módon elvált a ragasztásom!

Én nem találtam más anyagot de teljesen jól írtad körbe.
Én megfogdostam basszus közbe és ahogy írtad a tojás tartó kör ive találkozik a passzív membránnal. Ez szép és jó de mivel a tojás tartó nem elég feszesen van rajta a hangszóró házán, kéne ezek közé egy csillapítő anyag ami pont elég vékony és képes csillapitani a rezgést.
Igen a csiszolás nálam is ki zárva mert bele jut a kosz és a víz.
Sajnos úgy láttom a szigetelő szalag se jó mert elenged a ragasztás.
A ablak tömités jó lenne a fehér de az meg túl vastag és nem tudom vissza rakni a tojás tartott.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fery02
üzenetére
'"Na ezt kipróbáltam az enyémen is Outdoor+ módban és kb 80-90 ... "
Én 7x %-ig tudtam feltekerni, mert már nekem fájt ...
Nálam nagyon ritkán "dolgozik" ilyen hangerőn a hangszóró, és akkor sem ilyen (tuc-tuc zene megy rajta). Beltérben én ezt (hangerő & Outdoor+) egyértelműen soknak érzem.A lényeg, hogy nálam nincs rezonancia, pedig direkt "rákagylóztam" mindkét oldali membránra (cseng is a fülem).
Ami a problémát illeti (mert ezek szerint sajnos van, és nem ritka) az – ha jól értem – abból adódik, hogy a membrán belső fele nincs jól leragasztva (a képen pirossal jelölve), vagy idővel elválik, így nagy membrán lengés esetén a vibrációt átadja a "tojástartónak".
Ha, így van, akkor a megoldási lehetőségek:
1) Amit carl18 is csinált. Vagyis a "tojástartó" belső ívének alja és a membrán peremének belső ívének (előbbi képen a piros kör) találkozása közé be kell tenni valamit, a csillapítja a rezgést és/vagy passzentosabbá teszi a két alkatrész találkozását.
2) Újra ragasztani a membránt. Szerintem ez lenne a tuti, csak kérdés, hogy le lehet-e "fejteni" roncsolásmentesen.
3) A "tojástartó" belső pereméből lereszelni ~1 mm-t, hogy abszolút ne is érjenek össze. Ez jó sok meló, és ha nem lesz egyenletes, akkor látszódni fog. Bónuszként ennél a megoldásnál a kosz is bejut a résen, szóval ez inkább csak elméletben játszik.Amit én csinálnék (ill. fogok, ha esetleg idővel előjönne a hiba), hogy néznék valamilyen öntapadós (csak létezik ilyen
) lapot, amiből kivágnék egy körgyűrűt, amit az említett peremre ragasztanék. Ez, ha jól sikerül, akkor esztétikusabb tud lenni, mint a szikszalagos megoldás.#20900 keneseig
"Olyan Bluetooth hangszórót keresnék aminek nem árt ha töltő kábelről is szól."
Ez az árt, vagy nem árt, eleve eléggé szubjektív. Ha ugyanis van benne akksi, akkor az egyiknek sem tesz jót, ha nem használod akksiról (ill. nem meríted / töltöd).
Máshonnan nézve viszont a modern töltésvezérlők egyike sem fogja gallyra vágni az akksit (tölti túl), ha hálózatról használod a hangszórót.
Aztán ott vannak az újabb JBL-ek, amikben cserélhető az akksi. Egyik-másik talán akksi nélkül is tud működni, de ezek nagyon nem 30e Ft-be kerülnek, plusz attól az akksi még a polcon (el)használódhat, hogy nincs a hangszóróban. -
Skillet
addikt
Sziasztok
Van egy Tronsmart T7-em, amivel igazából elégedett vagyok, viszont nagyon szemezek az utódjával, a T8-cal.
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne váltanom?
A T7-hez képest miben jobb és mennyivel?
-
rdt89
addikt
Na bekapcsoltam a Hopestar A80-at. Én nem mertem 50% felé emelni a hangerőt, ez egy szörnyeteg. Olyan basszus van benne, hogy az valami leírhatatlan. Megvolt a mellkasomban is a szorító élmény, ez sokkal durvább cucc a Sencornál, és sokkal tisztábban is szól, a mély pedig valami egészen elképesztő. S lemèrtem a súlyát, s tényleg 8 kiló, félelmetes. Anyaghasználat nagyon jó tapintású és erőteljes érzetet nyújt. A csomag tartalma nagy teljesítményű töltő kábel, mikrofon, jack kábel, vállpánt. Remélem ő nem fog rezegni, mert a Sencor is nagyon megnyert, de vannak dolgok amiket nem tudok megszokni, s az a rezgés a készülékből.
-
carl18
addikt
Mivel a hangot javította én ezzel együtt tudok élni! Tudom nem túl esztétikus, de jobb mint a műanyag zőrgése.
-
carl18
addikt
válasz
fery02
üzenetére
Már láttom és tudom mi a hiba!
Sikerült korrigálni. Szóval Uboom X esetén van ez a passzív membrán feletti tojás tartó szerű védő/vázpotló. Ez elég könnyü anyag és pont ráfedésbe van a passzív membrán szélével. Ez eddig oké, de úgy láttom a passzív membrán nagyobb kilengés esetén ezt a könnyü 100 grammos fedőt pont be tudja rezonáltatni.
Ősszintén egy időn után nagyon zavaró volt egy a zavaró műanyag hang, a hangszóró maga szerkezetileg tőkéletes.
Csak durva így a gyártó nem gondolt arra hogy ez a műanyg csillapítás nélkül majd átveszi a zajokat.
Igaz átlag hallgatás esetén és a zenék java részénél nem jön elő ez a jellenség.
Arra gondolok Oluv is kapott egy jól sikerült darabot ami nem rezonált, de ha ilyen lenne nála az neki is feltűnt volna.
Az ablak tömités nem működött túl vastag és nem megy vissza a helyére a védő.
Volt pont itthon fekete szigetelőszalag azzal ragasztottam körbe a passzív membrán szélével találkozo kör ívet.
Azóta a zajok 90%-ba megszüntek és nem kaparom a falat ettől a idegesítő zajtól.
De durva fél méter szigetelő anyag kellet csak volna.
Itt a összehasonlítás! Kézzel rá tartok és abba hagyja ezt a nagyon zavaró zörgést...
-
válasz
carl18
üzenetére
Na ezt kipróbáltam az enyémen is Outdoor+ módban és kb 80-90 hangerőn is csak úgy hallottam valami műanyagos mellékhangot az egyik oldalról, ha közvetlenül szinte a fülemhez tettem, rendes távolságból abszolút nem hallottam (pár pillanatra 100-as hangerőn is kipróbáltam, úgy sem volt másabb, de gyorsan visszább vettem a hangerőt
).De jó tudni, hogy ilyesmi előfordulhat, fura hogy eddig ez a “szériahiba” szerűség még nem jött itt elő a topikban az Uboom X kapcsán (vagy csak elsiklott az infó mellettem).
Így ha idővel nálam is jobban hallatszik majd ilyen recsegés, akkor tudni fogom, hogy valószínű csak a CocaCola műanyag kezd fáradni, de remélem az távolabb lesz még, áprilisban lesz 1 éves nálam a hangszóró és igyekszem rá vigyázni, tanultam abból, hogy egy Dockin D Fine-t már kinyírtam (ami végül a legjobb kezekbe került és nagyon ügyesen új életet adtál neki
).————————
Más:
Mostanában így hidegekben leginkább TV-hez szoktam használni az Uboom X-et, mivel soundbar sajnos kiesik nálam, nincs neki hely a TV előtt a komódon, a TV pedig kb centire csak fix helyen tud lenni.Ha olyan filmet nézünk, ami kívánja a jobb hangot, akkor lerakom a földre a komód elé úgy, hogy a hangszórók felfelé néznek és nekünk ez így még úgyis más dimenzió hangzásban, hogy valójában kb csak 1.1 a hangzás, mivel ugye túl közel vannak a hangszórók egymáshoz, így csekély sztereo hang érvényesül.
Még a hang késés is teljesen észrevehetetlen, mert előfordult, hogy elfelejtettem bekapcsolni a Video módot, hogy teljesen minimális legyen a latency, de nem is tűnt fel film végére, hogy nem volt bekapcsolva

-
carl18
addikt
Raktam rá ablak szigetelést de így nem pattan vissza a tojás tartó.
Ooutdoor+ 60 százalékon már le adja ezt a zajt ha az ember jól figyel.
Valahogy nem találok anyagot ami kis helyen elfér és rugalmas.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
" ... a passzív membránt közvetlen találkozik is vele."
Klassz (hogy meg van a hiba)! Azért ez nem tűnik akkor drámának. Persze jobb lenne, ha ez sem lenne ...
Írd már meg kérlek a szám címét + előadót. Ja, meg, hogy nálad kb. mekkora hangerőtől kezd hallatszódni a rezonancia." ... körbe ragasztottam a találkozási pontokat ... "
A ragasztgatással óvatosan! Nehogy ne tudd többet szétszedni. -
carl18
addikt
Meg van a hiba ez a könnyű anyag ami védi a passzív membránt közvetlen találkozik is vele. És át veszi a passzív membrán széléről a rezgést.
kézzel meg fogdostam körbe ragasztottam a találkozási pontokat még is hallom a műanyag fura hangot add.
egyenlőre ki kell találni mit lehetne oda rakni. Nem elég erősen fekszik fel ha rá nyomom kézzel csökken ez a zaj. -
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18
üzenetére
Előbb szedd le nézdmeg utána van-e zörej vagy nincs
aztán mókolj de mondom nálam mind a 3 nak koppra ez volt hangja ugyanaz okozta sajnos. Garancia mivel kifutó termék szerintem már nincs ezekre már olyan értelemben cserét/javítást nem fognak csinálni rajta szerintem legalábbis csak pénzed fogják vissza küldeni... de ne legyen igazam max bukod speakert ha vissza kérik
ha meg nem zavar annyira akkor hagyd így -
keneseig
tag
Sziasztok!
Olyan Bluetooth hangszórót keresnék aminek nem árt ha töltő kábelről is szól. Max olyan 30000 Ft-ig. Van egy Sony SRS-XB30 aminek az akkuja már nagyon a végét járja és nem engedi max hangerőn, mert azt mondja tölteni kell. Viszont kábelről sem engedi. Tudnátok segíteni? Köszi! -
carl18
addikt
válasz
Pixx96
üzenetére
Írtam a CHATDROID haveromnak!

Összefoglalva
✔️ igen, rezonancia
✔️ igen, a műanyag keret a ludas
✔️ igen, csillapítással megoldható
✔️ nem elektronikai hiba
✔️ nem a passzív membrán rosszMegoldás: igen, CSILLAPÍTÁS vagy TÖMÍTÉS ✅
Pontosan arra gondoltál, amit ilyenkor szoktak csinálni.
A legjobb módszerek (nem rontják el a hangot):
1️⃣ Vékony szivacs / neoprene / EVA csík
1–2 mm vastag
a keret és a hangfal háza közé
körben, megszakítás nélkül
👉 ez leválasztja a rezgést, nem tud „csörögni”
2️⃣ Butyl gumiszalag (autóhifi csillapító)
nagyon hatékony
kis darabok is elég
nem keményedik ki
⚠️ ne a membránhoz, csak a keret pereméhez!Házi gyors megoldás? Mit gondoltak bicikli belső gumi mennyire kompatibilis?

Dockin D fine esetén a Woofer és a hangszóró háza közé azt raktam nem találtam mást, működik és nem zörög.
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18
üzenetére
Igen azokra gondolok. hát nem igazán van tömítés alatta biztos valami rezonancia kb műanyag műanyagon van nagyon nem akartam babralni vele garancia miatt így ezek nélkül használtam
hozzá tenném először azt gondoltam "szelel" próbáltam húzni csavarokon amik passzív membránt tartják hát volt mit húzni rajta bőven de jobb nem lett
azóta már nincs meg egyik uboom X se itthon boom 2 plus van helyette öcsémnek adtam el az egyiket ha netán tudsz jó megoldást majd írj megcsinálom neki 
De mint írtam nekem mind 3 csinálta első későn kezdte el félév után (eladtam)... 2. kibontása után egyből (magyar webshopos) vissza is küldtem
utána rendeltem 3. na az pár nap után kezdte el (ezt adtam el tesómnak) azóta boom 2 plus van itthon 50 ropi volt alzan BFkor lőttem jó EQt neki azt csá. féltem nagyon csúnya lesz képeken nem tetszett mint az uboom X se de élőben tetszett mind kettő szerencsére. -
carl18
addikt
válasz
Pixx96
üzenetére
Köszi!
Ez fontos volt mert nem tudtam mire vélni mitől csinálja. 
Akkor ez úgy látom egy tervezési probléma lehet.
Rezonancia talán? Csak azért érdekes mert csak a bal oldali csinálja, a jobb nem adja ezt a hangod.Majd megkérdem a CHATGPT-t tud-e segiteni!

Be karikáztam erre gondolsz igaz?
Álmomba se gondoltam az a műanyag "Membrán védő ilyen hibát okozhat". Nem lehetséges csillapító anyag kéne a keret és a hangfal háza közé.
Talán valami gumis tömités?
-
Pixx96
aktív tag
válasz
carl18
üzenetére
nem a passzív membrán csinálja. ha nem az oldalán lévő passzív membránt takaró Coca Colas flakonból gyártott műanyag.. 3 darab uboom x is volt nálam mind a 3 csinálta hangfaltól függően hol jobb hol baloldalon 🥲 könnyen le lehet pattintani (teardown videó) oldaláról roncsolás nélkül egyből abba is marad a hang ahogy vissza teszed vissza is jön

-
rdt89
addikt
válasz
carl18
üzenetére
Hopestar A80. Igazából nekem bevált a Sencor, az SSS6800 4 évig volt meg s most is tökéletes állapotban van. Ehhez a mostanihoz adtak karaoke mikrofont meg vállpántot, aux kábelt, töltő kábelt. Sajnos sokat volt kint a hidegben, így még nem mertem bekapcsolni, hogy megnézzem milyen, pedig már nagyon akarom.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Még van rá garancia így nem tudom a Earfun nem örülne neki ha bontom. De szerinted van nekik készleten Uboom X passzív membrán?
Szerintem inkább küldenek helyette egy másik terméket vagy ilyesmi. De mivel leállt a termék gyártás és ki forgott a készlet így ez bonyolult helyzet. De köszi majd írok nekik.
-
rdt89
addikt
válasz
carl18
üzenetére
Mostmár leírhatom, mert jóváhagyták a visszatérítésemet, de emiatt válltam meg részben a Sencor-tól, nem tudom, hogy az újszerű miatt hibásan küldték ki vagy mindegyik modell ezt csinálja, de nekem is 70% feletti hangerőnél mintha rezegne a polc a szekrénybe hang jött ki a boombox-ból. S nem akartam ráfizetni az újra, hogy cseréljék, ezért is engedtem, hogy ez a másik teljesen elvarázsoljon és ezért is váltottam, ez így a teljes igazság.

-
hcol7
senior tag
válasz
Acélfarkas
üzenetére
+1
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
Hangerő, preset (gondolom Outdoor+), szám címe?
... én írnék az Earfun-nek (még most, mert később ki tudja ...), hogy küldjenek egy (de inkább egy pár) passzív membránt (link-eld a videót).
Addig is (míg válaszolnak) akár szét is kaphatod, és belenézhetsz, hátha ...#20885 francz'70
"Ez nem techno ... "
Köszi a korrekciókat. Éreztem, hogy hülye vagyok hozzá. Nagyon sokféle zenét hallgatok, és – valamilyen fura okból a – legritkábban érdekel, hogy az milyen stílusú." .. a Samu mx-st50b -nek ez a beépített demója" – nocsak!

A Samsung ilyen gátlástalanul nyúlja az ingyenes muzsikákat?
És ezt a "demót", hogy kell elképzelni? Direkt van egy ilyen mód, és akkor elindul ez a zene, fények, csillogás, stb.?#20884 vodrosjozsi
"Hát nem ő hangolta? Így bízzon az ember másokban"
A hangolás, és a gyártási minőség (összeszerelés + alkatrészek minősége) két teljesen külön sztori. Oluv már az UBoom L-nél is panaszkodott, hogy X hónapot dolgozott a hangoláson, majd a gyártó küldött neki egy új hangszórót, rátöltötte az fw.-t, és ha nem is tök máshogy szólt, de nem úgy, mint a korábbiak. -
carl18
addikt
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Oluv csak hangolja ő nem tehet arról a hangszóró nem abba a minőségbe van le gyártva.

De persze itt a kérdés hogy Oluv mennyire ment túl a határon.A videón hallatszik oda raktam a fülem és tényleg van egy fura zaj és csak a bal oldali csinálja.
Perzse nem menteni akarom a Uboom Xt de a Boombox 4 is torzított néha Alan tesztje mutatja. Szóval a drága ár se garancia mindenre.

-
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
A gyártás minőségébe nem hiszem, hogy volt beleszólása.
-
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
"Elég gyakran futok bele a Max Brhon - Cyberpunk [NCS Release] "
Én is, pláne, hogy a Samu mx-st50b -nek ez a beépített demója
"ezt techno-nak tippelném"
Ez nem techno, synthwave - cybersynth/darksynth, ha jól emlékszem még bass house-t is pörget"Tomcraft milyen stílus?"
Progresszív house/trance
-
carl18
addikt
Igazság szerint outdoor+ módba 60 százalék körül de csak hallom zörög a bal oldali passzív membrán. Elég kevés zene esetén de eléggé érzem és bizonyos helyzetbe zavaró tud ez lenni.
Valahogy szerintem a membrán hibás talán a minősége nem olyan mint kéne. Oluvnak írt egyik vásárló patreon oldalon hogy van neki 4 Uboom X abból 3-nak zörög a egyik passzív membrán. Oluv írta erre Kínai szemét. 😅
Persze tudom 112 dollárér ne várjunk csodát.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... Techno / Hard Techno zenéhez kell csak, azt szeretem iszonyat hangerővel hallgatni ... "
Na, ilyet (tudtommal – sajnos nem mindig vagyok tisztában a hallgatott zeném stílusával
) nem szoktam hallgatni. Egy példát (előadó / cím) tudnál mondani?Régen volt egy néger srác*, akinek elég jó mikrofonja lehetett, mert igen jó minőségű A-B teszteket csinált. Ő előszeretettel használta a Mama Zula - Better Get It Right c. számot (van ének, vannak magasak, és mélyek is). Elég gyakran futok bele a Max Brhon - Cyberpunk [NCS Release] c. számba is (ezt techno-nak tippelném
)
Tomcraft milyen stílus? A "20 Years" c. albumát mindig vissza kell kicsit halkítsam ha előtte mást hallgattam (pláne fülesen
)*meg is találtam: DLX Willington (sajna már nem aktív)
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a használati útmutatójában 50hz van ... " – én ilyet sehol sem találtam. Egy ekkora dögnek min. illene. 50 Hz – de még inkább 40 Hz alá is – bemenni.
" ... remélem mellkason ver a basszus ... " – ahhoz rohadt nagy teljesítmény kell, és valódi (nem kiemelt) mélyek. Vagy hangerő. A kettő – nagyon – nem ugyanaz. Sok hangszórónál megfigyelhető a 60-70 Hz körüli – sokszor irtózatos – emelés. Ez zenétől függően hozhatja "WOW faktort", de ha az ember nem csak egyféle (EDM) zenét hallgat, akkor egy idő után látni fogja azt a bizonyos lólábat ...
#20869 vodrosjozsi
" Brannon No d"-re gondolsz? Ja, hát az egy pojáca. És most nem feltétlen (csupán) a stílusára gondolok.#20871 bwoay
" ... objektívan tud összehasonlítani, hangerőtől és/vagy adott számtól függően tud egyik vagy a másik felé hajlani." – igen, ő tényleg "hallgatózik", és nem vm. prekoncepcióval ül le tesztelni.
Mindazonáltal a "csapongásával" (most épp ez a jobb, de egy másik számnál amaz) nem mindig értek egyet (sőt inkább nem). Lehet nem jó példa, de ez kicsit olyan, mint egy sz*rul működő fényképező, ami alapvetően egyféle fehéregyensúllyal operál (meleg színek), és a képeket túlszaturálja. Ez egy borongós, szürke (és ködös) képen segít. Az eredmény a szemnek szebb lesz, de nem a valóságot fogod rajta látni. Az eleve színes napfényes képek – az előbbiek okán – rohadt sz*rok lesznek.
Egyébként javasoltam már neki pár dolgot, amit szemlátomást meg is fogadott (pl. nem az asztal közepére vagy a földre teszi a hangszórókat), de volt amit nem (pl. hogy néha bevághatná a felvételbe az eredeti zenét).#20872 carl18
Jól néz ki ez az LG. Majd meglátjuk, hogy mit tud ...
Amit nem értek, hogy erről is mért maradt le a vállpánt, ill. mi lehet az a kötél szerű izé a passzív membránok körül / alatt. -
carl18
addikt
Nekem a Uboom X Outdoor+ Módba ahol van mély basszus 40-50 hz-t is tud egy adott hangerőn például 50%. Szerintem ez egészen jó főleg egy 38cm 4,2kg hangszórótól.

Az Tetszik alkalmazásba lehet játszani, ha beltéren használod van olyan a zene amibe nem akarsz annyi basszust átrakom Indoor+-ba és már is kevesebb a basszus.
Ha szereted a basszusos zenéket akkor meg át rakod Outdoor+-ba.Néztem 2026-os Cesen milyen hangszórók jönnek egy tetszett az LG új hangszórója, igazi Bluetooth boomboxnak nézz ki!

Szerintem király!
Igazi Ghetto Blaster modernizálva. 
Uboom X esetén egyetlen bajom hogy nekem nem tetszik a műanyag fogó rajta.
Az LG Gumis pánt megoldása sokkal jobban bejön nem vesz el plusz helyet.
LG XBOOM Blast
Látvány elég impozáns.
Most olvasom 2X5,25 Inch Woofer lesz és neodium, ez majdnem ugyan az mint a JBL Boombox 4 esetén.
-
bwoay
nagyúr
válasz
<Adamsky>
üzenetére
"Jelenleg én ezt a két A-B tesztes oldalt tartom valamire: Mateusz Cholewa, Dominik Reviews."
nekem az utóbbi időben tűnt fel, hogy Mateusz mennyire objektívan tud összehasonlítani, hangerőtől és/vagy adott számtól függően tud egyik vagy a másik felé hajlani. Dominik meg az elején eldönti, hogy melyik a szar, és akkor az onnantól már mindenhogy, minden szempontból szar lesz.
A felvételek minőségére meg a választott zenékre egyiknél sem lehet panasz. -
vodrosjozsi
addikt
Na, végre van értelme a gemininek.
Megkértem, hogy mondja meg melyik a legvállalhatóbb eq wavelet-ben és azt beállítva + a megabass elég szépen kiemeli a gitárt a linkin park zenékben
-
rdt89
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Na majd ha megérkezik megnézem mennyire fedi le a saját preferenciám. Én bízok benne, vagy csak bízni akarok, de remélem meghozza azt amit várok tőle.

-
-
rdt89
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ. Amúgy a használati útmutatójában 50hz van, s leírások alapján pedig mégis nagyon erőteljes mélyet produkál, de megint amit írtál is, hogy szó útján és telefon mikrofonnal rögzített teszt. Megnézem ha megjön, s ha nem lesz olyan zúzós a basszus, mint a tesztekben elállok ettől is 2 hét joggal és megyek más irányba.
De én nagyon bízok benne. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
"Hangosnak tuti hangos ... " – teljes bizonyossággal kb. csak ennyi állítható.
Sajnos jobbára csak ilyen AI-al fordított, iszonyú minőségű és/vagy tesztelésre teljesen alkalmatlan zenéket bömböltetnek rajta +80%-on (vagyis az egyikből sem derül ki, hogy alacsonyabb hangerőn mit tud ... már, akinek ez szempont).#20858 rdt89
"De ez a videó volt ami meggyőzött: Bass test" – a cím találó, bár a "max. volume & bass test" találóbb lenne. Ahogy az előbb is írtam nekem ebből csak annyi jön át, hogy hangos. Nyilván nagy hangerőn azért van basszus is.
Viszont, hogy képes-e elég mélyre menni, az már a gyártói spec. alapján is erősen kérdéses:
Wireless Standard: 5.3
Transmission distance: 10 meters
Output power: 350W
Endurance: 24 hours
Frequency effect: 60Hz~20KHz ← ez a 60 Hz nem túl acélos. Az A65 elvileg 40 Hz-t tud.
Waterproof grade: IPX6
Speaker: 119 mm, 4Ω 100W*2 78mm, 4Ω 45W*2 66mm, 4Ω 30W*2
Input power: 5V/9V/12V/15V /20V =-= 2.2A
Battery type: 21700 lithium ion battery 30000 mAh
Audio signal input interface: standard 3.5mm
headphone jack (stereo)"S ez egy teszt"
Link-elném neked Oluv valamelyik tesztjét, de ugye már nincs fenn a Youtube-on. Alan Ross stílusától pedig sokan bakot ugranak, ill. nem tudják értékelni a tesztje többi részét, mert annyira zavarja őket előbbi. Mindenesetre én ezt nem nevezném annak.
A minimum, hogy a teszt készítőjének van egy jó minőségű binaural mikrofonja, amivel jó megközelítéssel felvehető, amit hall. Ezután A-B teszteket készít, amikkel – ha van egy jobb fülhallgatód akkor – legalább azt el tudod dönteni, hogy A jobb-e vagy B.
Az előbbi kiegészülhet szöveges szubj. véleménnyel, a profibbak pedig mindenféle mérésekkel is ki szokták egészíteni a tesztjüket.
Jelenleg én ezt a két A-B tesztes oldalt tartom valamire: Mateusz Cholewa, Dominik Reviews. -
vodrosjozsi
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Mondjuk ezt én is tapasztaltam.
Plusz annyira semmitmondóak azok amik összehasonlítják a jbl bármelyik iterációjával, miközben egy mobil hangszoróján nem jön át semennyire a különbség és a hangzás sem. Ezt csak személyesen lehet megítélni és mégis tele vannak olyan kommentekkel, hogy a jbl mindent lenyom. Ja, max árban
Arra, hogy a parton nyomjad a szarod na arra pont jó a jbl -
rdt89
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Én majdnem minden videót megnéztem, csak nem tudom ebbe a témába ki számít hiteles arcnak
Na majd hitelesítem én 🤣 -
Peaceliker
addikt
Nagyon kevés az idő yt teszter aki hiteles. Inkább jellemző a "fizetett" influencer. Leraknak 2 valamit egymás mellé, aztán vagy okosabb leszel, vagy nem.
De azt írtam is, hogy yt on nem is nagyon néztem körbe, nem volt hozzá erőm/időm, szóval azt sem tudom, hogy valamire való arc tesztelte-e -
rdt89
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Sajnálom akkor félre értettem
Pedig youtuben rengeteg teszt van róla, de jövőheten ha megérkezik alaposan megjártom
-
<Adamsky>
nagyúr
"Nem volt kevés, viszont az a baj, hogy allegro dobta fel ... " – hát nekem dobálhat fel bármit, ha az nem jobb a jelenlegi cuccomnál (vagy ár/értékben nem megfelelő), akkor elengedem. Egyébként azért kérdeztem, mert az előd Sencor-t évekig használtad, és annyira meg voltál elégedve vele, hogy gondolkodás nélkül megvetted az utódot (ami csak pár napot húzott ki).
" ... elég brutálisnak hozták ki a tesztekben ... " – tudnál ilyet link-elni? Igaz nem szántam rá túl sok időt, de én nem találtam egyetlen értékelhető tesztet sem.
#20852 vodrosjozsi
Csak óvatosan a furkálással, mert ha "kilyukasztod", akkor "elszelel" a basszus.
-
rdt89
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Sajnos nekem is kár volt
-
rdt89
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Nem volt kevés, viszont az a baj, hogy allegro dobta fel ezt a monstrumot, mivel az internet a böngészést nem felejti. Volt 4 ezer ft-os kuponom is és így 82 ezerre jött ki postával együtt, így mondom az jobban is tetszik, mint a Sencor és elég brutálisnak hozták ki a tesztekben, így mondom bátor leszek és ezt visszaküldöm, azt pedig bevállalom. Van rá 24 hónap garancia és van hozzá vállpánt is, hétfő-kedd körül meg is érkezik ha jól láttam.
S remélem itt már nem csábulok el további készülékcserére
-
<Adamsky>
nagyúr
"Mert az A80 fogja váltani a Sencor-t ... "
He?!
Mi történt? Kevés a 190 W? 
Korábban ugye nézegettem a felhozatalt. Az egy dolog, hogy van vagy 40 különböző típus, de egyiknek-másiknak teljesen hiányzik a spec. oldala.
A cserélhető akksi viszont szimpi, csak azt nem találtam meg, hogy honnan lehet pótakksit rendelni. Te végül honnan rendelted a hangszórót?#20847 bwoay
" ... a sound connectben én nem találtam ilyen opciót ... "
Pedig látod, hogy a Music Center-ben ott figyel. Sajnos nem ez lenne az első eset, hogy valami nem jó irányba fejlődik (konkrétan visszafejlődik
).#20849 carl18
"Jbl Boombox 4 se kapott vállpántot." – így van. Az az egyik, amire én is gondoltam.
" ... persze lehet rá utólag kötni ... "
Erre hogyan kötsz pántot. Eleve tök rövid a fogantyú. Bármit rákötsz, az csúszkálni fog. Mindegy, szerencsére nem az én gondom. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Ahogy korábban írtam, én nem hagynám ennyibe. 75e Ft-ért működjön az app. Mi van, ha teszem az a "stamina mode" be van kapcsolva. App nélkül ki sem tudod kapcsolni.
#20843 bwoay
" ... tudtommal erre pont NINCS lehetőség ... "
Pedig van ilyen (mondja is a csóka, és látszik is). És sok más egészen hasznos beállítás (pl. akkukímélő mód).OFF: a Google vajon miért nem képes rendesen megcsinálni a Youtube komment motorját? Valamit nemrég variáltak (más lett a design), de még sz*rabb, mint valaha.
-
bwoay
nagyúr
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
igen, az Ult másikat használ, de időközben a Sony a TWS füldugókat is átterelte a Sound connectre. Ebből kiindulva álmomban nem gondoltam volna, hogy a speakerek egy része meg a korábbi appban ragadt. Mindegy, nem ez az egyetlen faszság, ami a Sony számlájára írható...
<Adamsky>:
"welcome tone on/off"
tudtommal erre pont NINCS lehetőség, muhhaaha -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Huh, ezt én nem is tudom értelmezni.
Az egy dolog, hogy vizuálisan szét van csúszva az egész, de ez itt nem a tws párosítási menü? Van másik (ugyanilyen) Sony hangszóród?Update: na, most már látom, hogy hogyan kellene ennek kinéznie. Itt valamilyen Music Center appról beszél a csávó (gondolom ez az).
" ... 75nél megállt a dolog, márciusig garis. Szerintem megérte."
Magánembertől vetted? Én azért ezzel az app dologgal futnék egy kört, mert ahogy bwoay is írta a külső EQ nagyon nem OK. Plusz azért akadhat ott egyéb hasznos beállítás is (pl. auto power off, welcome tone on/off, stb.)#20840 francz'70
Ja, azt néztem én is.
-
bwoay
nagyúr
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
a Sound Connect a hivatalos app, én használom rendszeresen, nem tűnt eddig bugosnak egyáltalán.
firmware frissítésekhez, a fények buzerálásához, a sony specifikus hangbeállításokhoz van rá szükség, meg ugye ha bármi mással EQ-zod, az nem túl szakszerű és a hangminőség rovására megy. -
vodrosjozsi
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Igen, ez lett. Mikrofont majd később fogunk venni, majd olyan március környékén. 75nél megállt a dolog, márciusig garis. Szerintem megérte.
Hát a képen túl könnyűnek néz ki, nagyon csalóka, pedig én izmosabb vagyok és mégse viszem így a hangszórót
Lehet valahogy aplikálni kéne rá egy vállpántot..Erre gondolok:
És ugyanezt csinálja az eq-nál. De azt hiszem, hogy nem kell ez az app, egy jó eq program pont elég, bár szerintem a gyári samsungos is megteszi. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
" ... vettem használtan egy Sony srsxg500-at ... "
Ez lett a Partybox után, – és mondjuk egy – bt. hangszóró & hangosbemondó helyett? Mikrofont milyet vettél hozzá, ill. mennyi volt ez a – megjelenésekor nem épp olcsó – Sony?" ... nem lesz könnyű a csajoknak ... " – kíváncsi leszek a reakció(ju)kra. Ez a gádzsi itt mosolyogva viszi.
" ... az gyári app borzasztó bugos ... " – ilyen panaszról eddig nem hallottam (mondjuk nem is nagyon követem a Sony termékeit). Kifagy, nem találja a hangszórót?
#20835 carl18
" ... nem okoz terhet még vállon ... "
Amit nem értek, hogy van egy csomó, tényleg marha nagy hangszóró, amin nincs vállpánt. Miközben már egészen kicsikre is raknak. Ugye a fentebb említett Sony-n sincs.
-
carl18
addikt
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
5.6kg nem azt mondom könnyű de nem is hordozhatatlan.
Főleg van autó vagy kerékpár így bárki gond nélkül viheti ha kell.Nekem a 4.2kg Uboom X nem okoz terhet még vállon vagy kézbe se 1km után se így elégedett vagyok.
Kicsit se fáj semmim.
-
vodrosjozsi
addikt
Nos, vettem használtan egy Sony srsxg500-at és picit adtam neki hangban a kertben de gyorsn lekapcsoltam, mert nem hiszem, hogy a fél falu zenét akarna hallgatni
Hordozni lehet nem lesz könnyű a csajoknak de hangban és színjátékban ez tökéletesen megfelel, és az is benne volt a választásban, hogy nem nagyon láttam olyan hangszórót amire rá lehet kötni mikrofont (mármint earfun is társai).
Ellenben az gyári app borzasztó bugos, nem tudom ezt hogy lehet használni anélkül, hogy eldobnám az agyam. -
francz'70
senior tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Volt mát téma, keress rá kérlek"
Ja ja, jogos
...csak most nem nagyon van időm, gondoltam így gyorsba...
Amúgy azért érdekelt volna, mert pl. én nem járattam be eddig egyik hangszórómat sem, csak arra figyeltem, hogy ne kergessem meg őket mindjárt az elején, magyarul max. 30-50% os hangerőn használtam mindegyiket egy jó darabig oszt ennyi (bt.fej/fülhallgatókat is)
De mivel most a hétvégén megkergetem a friss szerzeményt (Samsung mx-st50) és sajnos addig nincs időm nagyon használni, (nem, hogy járatni) remélem nem dobja le a láncot
-
<Adamsky>
nagyúr
-
rdt89
addikt
Valaki hallott már a Hopestar a80-as 8 kilós szörnyetegről?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70
üzenetére
"Hangszóró bejáratásról kinek mi a véleménye ... "
Volt mát téma, keress rá kérlek!
Ahogy hcol7 is írta, ártani nem árt, míg bizonyos esetekben még használ is. Én megszokásból el szoktam végezni, ill. egyébként is ügyelek arra, hogy folyamatosan terheljem a készülékeimet.#20828 carl18
Nyilván ízlések és pofonok. Nem is ez a lényeg! Csak – kis túlzással – másról sem szólnak a PH! feat Earfun videók, hogy jaj de cukik, jaj, de így, meg úgy ...
" ... a termék ki futott miért van ott a Cesen? 2026?" – hát, ez az amit Bog annyira nem érzett fontosnak megkérdezni. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Nem tagadom nekem is be jönnek a Ázsia csajok. De a Earfun csaja nem a legszebb.
átlag kínai csaj.
Igen érdekes ez hogy ott a Uboom X de már nincs gyártva. Ha a termék ki futott miért van ott a Cesen? 2026?Itt van Momoland Yeonwoo ő szinte model. 170cm és 50kg.
K-pop. Ha ilyen csaj lenne a Earfun reklám nem csoda hogy jönne a figyelem.
-
francz'70
senior tag
Hangszóró bejáratásról kinek mi a véleménye, BT hangszóróknál is játszik, vagy ez inkább csak a hifisták játékszere?
Rengeteg íromány van erről pro és kontra, nehéz eligazodni -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
Tényleg, jó észrevétel! Én mondjuk megkérdeztem volna, hogy ezt így hogyan (de legfőképp miért)?
Csakhogy a PH!-s csapat annyira el van mindig alélva a két kínai csajtól (és a kommentelők is ... érdemes megnézni a YT videó alatt legtöbb like-ot kapott hozzászólásokat ... ), hogy én már teljesen feladtam a reményt, hogy elhangozzon irányukba bármilyen kritikai hangvételű kérdés."Vagy csak ki volt rakva hogy nekük van ilyen termékünk is."
Ez már kicsit az a kategória, mint mikor X autógyártó úgy reklámozza az új "guruló tablet"-jét, hogy a sajtóeseményen ki van téve a dicső múlt egy-egy ikonja.
#20824 bwoay
" ... 1 db még biztosan van nekik ... " – azt is lehet a magyar forgalmazótól kérték kölcsön. Vagy ilyen dummy példány, amiben még hangszóró sincs
-
carl18
addikt
Üdv láttam 2026 januári Ces és a Earfunnak ki volt rakva egy Uboom X is. Mit gondoltok ez jelent valamit hogy a gyártó nem engedte el? Vagy csak ki volt rakva hogy nekük van ilyen termékünk is.
Tévén néztem és csináltam egy képet.
Uboom X aztán Uboom L és A sima Uboom sorba.
-
rdt89
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Tesóm igazából feltekerte 100-ra is és már ment a hálózati kábelért a plusz 60w miatt, de mondtam ezt nem kéne, így ment 100-on is pár másodpercig. Igazából a hangzása miatt nincs kompromisszum ami ne férne bele, kicsit erősebb karok kellenek mellé és több elszántság, de lehet ez is hordozható szórakozás.
Jelenleg 20-30%-os hangerőn járatom, hogy teljesen bejáratódjon utána majd hálózatról kilakoltattatom magam.
Egyik ismerősömnek van Boombox 3-asa azzal összeengedem. Az az érzés ahogy a mély a mellkasomat ütögeti egyszerűen olyan dolog amiért a kis 6 kilós teste teljesen hordozhatóvá teszi. 
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... hordozhatóságilag korlátozott." – ezért (is) kérdeztem, hogy tuti ezt akarod-e? Illetve én pont ilyen megfontolásból szoktam kétszer-háromszor (sokszor) átgondolni még vásárlás előtt a dolgot, hogy ne érjen kicsomagoláskor (akkora) sokk.

" ... basszus tartománya háromnegyed hangerőn is ... "
Családi összejövetel ide, családi összejövetel oda, azért csak feltekerted ~75%-ra?
"Eszméletlen nagy böhöm dög ... "
Jaja. ~8 cm-el (szélesebb), és 1,8 kg-val nehezebb, mint az UBoom X-em.
Szélességre egy Boombox 3 (erre vágytál, nem?
), súlyra viszont még mindig nincs annyi (6,7 kg). -
rdt89
addikt
Ma 10:58-kor átvettem ezt a még akkor méretileg nem ismert fenevadat. Ahogy kibontottam egy kibélelt fóliát szembesültem azzal, hogy ez hordozhatóságilag korlátozott.
Eszméletlen nagy böhöm dög, hangzása és basszus tartománya háromnegyed hangerőn is már iszonyatos és hihetetlen. Még nem nagyon teszteltem, mert családi összejövetel volt és ők annyira nem rajongtag a hangzavarért, de amint magányra lelek ezzel a hátizsákkal, jobban széthajtom, meg ugye bejáratom és leírom a véleményemet róla! -
francz'70
senior tag
Na tegnap megjött a Samu mx-st50b, ...tömören,...ez ku.va jól szól
szerintem partyboxhoz képest meglepően szépen, kiegyensúlyozottan, és csatlakozom "migabi24 véleményéhez, hogy már már hifisen" de amin meglepődtem, hogy egészen hallkan is milyen szépen finoman, részletgazdagon, lágy dinamikával is tud szólni
ja és nem mosott/sáros a hang (mint pl a szomszéd 310-sénél) Külön élvezet vele a partyboxoknak nagy kihívást jelentő 80s pop/rock/újhullám, az meg nagyon baba hogy két irányba szórja a hangot, mehetek bármerre a házban szinte mindenhol ugyanúgy hallom!Hangerő madzagról tényleg kb. mint a 310 nél, akksiról érezhetően gyengébb (230w vs. 90w) de még így is nagyon hangos és dübörög mint az állat. Pl. elöszőr akksiról kapcsoltam be és próbáltam, és döbbenet volt, hogy ilyen hangos a 90w? ...arra gondoltam, ez mire nem elég? ...oszt bedugtam a kanócot
...na és kb. így vigyorogtam én is!...azt a ku.va, hogy szól, dübörög mint a barom és még sem nyomja el a közepet és magasatMondjuk a 310 is benne volt a kalapban, csak a samu annyira megtetszett dizájnban és tiszta hangban, hogy elöszőr azt akartam kipróbálni, ha meg esetleg nem jött volna be akkor jöhetett volna a jbl. De szerencsére teljesen megvagyok elégedve a samuval...sőt! Pláne itt a BT kodek tudja az aptX -et a 310 el ellentétben....
Egyenlőre erre volt időm tesztelgetni, de majd jön a többi funkció is kíváncsiságból
...na persze a puding próbája majd a helyszínen jövőhéten!Igaz, hogy ezt anno olcsóbban is meglehett venni (130 000 ért rendeltem a samutól) de szerintem (és számomra) minden forintot megért.

(még igy is, hogy eleve nem nagyon lesz használva, csak s.o.s.-be kellett egy jövőhét végi bulira, meg majd nyáron egy két kerti party stb...de.......és itt jön a nagy DE...hogy ez bizony nem lesz félre rakva annyira kezes és finoman hallgatva is élvezhető, hogy azt hiszem lesz dolga rendesen
...mondjuk a nappaliban a Wild Punk 3 -at, 1000w ide vagy oda, egy időre munkanélkülivé tette
-
rdt89
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Szeretek néha ilyen őrült ugrást művelni.
Amúgy az a baj, hogy volt nálam egy Boombox 3 és eléggé lenyűgözött, csak az ára annyira nem volt baráti, s most jött ez a 72 ezer forintos ajánlat s a többire nem emlékszek. Nekem bevált a Sencor, jó nem várok tőle JBL szintet, de annyira nagy lemaradást se. S ha annyira lenyűgöz, mint ez az OEM gyártott Sencor, már nem lesz csalódás. -
<Adamsky>
nagyúr
Ez az SSS 6800-as kiköpött TREBLAB HD-Max. Szóval lehet nem lőttem annyira mellé azzal, hogy ezek ilyen OEM hangszórók. Ettől persze még lehetnek jók ...
Egyébként jó nagyot ugrottál (SSS 6800 → Resonex Mega). Ennyire kellett a plusz hangerő? A Resonex Maxi-t nézted?Más: az Earfun olyan "szépen" elengedte a hangszórós vonalat, hogy a CES-re már nem is vittek ki semmilyen hangszórót. Mondjuk nem is nagyon lett volna mit ... mivel nincs új, csak a "NEW" UBoom X
-
rdt89
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Alza-nal volt egy kibontva 72 ezerért, így még olcsóbban sikerült megszerezni
Az SSS 6800 nekem a mai napig egy nagyon kellemes készülék, az anyaghasználata elképesztő, még mindig nem látszanak rajta a használat nyomai és nem is kezdte meg az idő foga se. Nekem is jobban adta a JBL Extreme-nel a hangzása.
Az új jövevény ma vagy holnap esedékes az érkezésében, de én láttam pár eldugott oldalt / véleményt ahol a Bommbox 3-al hozzák egy szintre vagy még annál is kicsit jobbra, de ez nyílván majd ha hozzámkerül derül ki bejáratás után. Sok helyen van róla felhasználói vélemény csak nagyon bele kell merülni, ott viszont nagyon dicsérik. Amint meglesz és teszteltem összegzem mi a véleményem.
-
Nordik
addikt
UBoom L honnan szerezhető be most jó áron?
-
Aprósólyom
addikt
Hehe. Pont a 77K-ra levitt ára miatt kérdeztem rá napokkal ezelőtt kölktői kérdésként, vagy akinek van tapasztalata, hogy vajon milyen lehet az újabb generációs Sencor. Nincsenek róla igazán tesztek, Pedig a MIDI-nek barátságos ára van 2woofer+2tweeter kiépítésben (Kb Tribit Lava méret). A MEGA a 77K-val meg szintén annak tűnik, hiszen Tribit Blast 2 és W-King X20 méret és hangszóró setup.
A korábbi Sencor SSS 6800-ról pedig lehet tudni, hogy valakinek jobban tetszett mint egy JBL Extreme. Lengyel youtubereket találtam ilyen véleménnyel. -
rdt89
addikt
A mai napon nyugdíjaztam az SSS6800-at és váltottam le egy Sencor Resonex Mega-ra. 4+ évig tett hű szolgálatot és okozott rengeteg felejthetetlen hangulatot ez a kis gyöngyszem. Rengeteget volt használva, és az akkumulátor kapacitása még mindig hozza a gyári értéket, valamint se az anyaga, se a hangzása nem fáradt el, még mindig olyan szép állapotnak örvend, mint mikor hozzájutottam. Amennyiben az új is bír ennyit, már megérte a beruházást.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
a tavalyi évben elég volt egy partybox, tök jól működött, aztán megnyekkent.
Na de a hangosbemondó egy jó dolog, csak eddig egy mikrofon is elég volt a partyboxhoz.
Ettől függetlenül nem hülyeség, felhozom ezt is opcióként a főninél.
Az oldalt köszi, lehet itt lesz a megoldás. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Ezt lehet csak én nem értem ...
Mert arra, hogy az animátor érthető / hallható legyen, arra venni kell egy (vagy több) hangosbemondót (ahogy arra Aprósólyom is utalt).
Bulikázáshoz teljesen más kell (pl. Sal PAX 42PRO, Behringer NX1000).
Én a helyedben felkeresnék egy ilyen céget (itt van minden is). -
Aprósólyom
addikt
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Hangosbemondó? Én gyerekként ifjúsági táborban ezzel a megoldással találkoztam és jól működött. A kihangosító torzított hangjával egy kreatív animátor tök jól el tud szórakozni, amire általában fogékonyak a gyerekek.
Kültérre, partyhoz, brutális méretű/teljesítményű hangfal(ak) kellenek egyébként, hogy be lehessen hangosítani egy partyhoz. Azzal nem fognak sétálgatni az animátorok.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem inkább 2 Bt hangszóróra lenne szükséged, amik összekapcsolva ... "
Virágnyelven erre próbáltam utalni a "persze azzal is meg lehet oldani" zárójeles megjegyzésemmel. Mondjuk én nem a sztereó hatásra hegyezném ki a dolgot, sokkal inkább a party módra (buliban úgysem a sztereó színpad a lényeg, sokkal inkább az, hogy nagy területen egységes legyen a hangerő).
Viszont én pl. a képletből – ha egy mód van rá – kivenném az akksit. Ezért írtam, hogy nem klasszik bt. speaker-es megoldásban gondolkodnék feltétlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Viszont tényleg kiegyensúlyozott hangja van.
..de ez már egy másik történet)

a fölösleges picit ki lóg de minimális esztétikai zavar. Le vágni nem akarok hogy ne hogy véletlen meg sérüljön a passzív membrán.
több kárt csinálok mint hasznot akkor.

) lapot, amiből kivágnék egy körgyűrűt, amit az említett peremre ragasztanék. Ez, ha jól sikerül, akkor esztétikusabb tud lenni, mint a szikszalagos megoldás.
Ooutdoor+ 60 százalékon már le adja ezt a zajt ha az ember jól figyel.
kézzel meg fogdostam körbe ragasztottam a találkozási pontokat még is hallom a műanyag fura hangot add.
Álmomba se gondoltam az a műanyag "Membrán védő ilyen hibát okozhat". Nem lehetséges csillapító anyag kéne a keret és a hangfal háza közé.

).
Uboom X aztán Uboom L és A sima Uboom sorba.