Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- valakiyt: Az Iobit programok - el kéne engedni
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
<Adamsky>
üzenetére
huh mennyi ajánlás, a feléről még csak nem is hallottam
köszi mindenkinek!bevallom nem vagyok egy audiophile alkat, az értékelhető kinézet majdnem annyit nyom a latba mint a hang.
sztem egy fontos dolgot kifelejtettem, hogy egy viszonylag nagy szobába kerülne (25 nm és majdnem 5 méter belmagasság).
és igen, ha megoldható nem akarok kábelezni, az egyik fal közepére kerülne egy alacsony tv állványra a tv mellé, az egyik oldalra, ezért is nem gondolkodom a 2.0-ban. (a 220v meg az ethernet ott van helyben, azzal már nem kell bajlódni)
-
hcol7
senior tag
ha fix helyre kell nappaliba, en biztosan vmi jobb aktiv 2.0 ban gondolkodnek, ha 150 a keret.
ha a duplaja lenne, es opcio lenne a plusz felulet az erositonek,akkor vmi integralt erositos passziv 2.0.szerk: typo.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
redbiro
üzenetére
Ha nem kell akksi, nagyon magas hangnyomás, de egy jó EQ, RoomFit (szoba korrekció), hálózati lejátszás jól jönne, akkor ezt is nézd meg:
https://hangkepstudio.hu/WiiM-Sound-halozatkepes-aktiv-hangszoro-fekete-WSf
https://hangkepstudio.hu/WiiM-Sound-Lite-halozatkepes-aktiv-hangszoro-feket
https://audacityaustralia.com.au/wiim-sound-review-is-this-the-best-new-smart-home-speaker/
https://www.aymara.hu/hirek-1/wiim-sound-teszt-a-stereonet-magazinban
-
-
köszi az eddigi ajánlásokat, még a Denon Home 250/350 ami szembejött ma mint opció.
talán kicsit kevésbé szép, teljesítményben viszont jónak tűnnek.esetleg ezekről van tapasztalat?
-
bwoay
nagyúr
válasz
Aprósólyom
üzenetére
tudtommal az alacsony hangerőn nem éppen acélos.
-
Aprósólyom
addikt
GO + Play 3 ?

-
Richard!
addikt
-
sziasztok!
nappaliba keresek esztétikus bluetooth hangszórót, ami alacsony és közepes hangerőn is tisztességesen szól, bömböltetve kb sosem lenne.
nem szeretnék se soundbart, se külön mélynyomót és 40x40-nél ne legyen nagyobb, de más formákkal is tudok menni, ha esztétikus marad.
nem kell hogy új modell legyen, szívesen vadászgatok használtak között is, ha ár-érték arányban jó, 150k-ig szívesen elmegyek.
a Bang & Olufsen Beoplay M3/M5 amit találtam például és tetszik, de nem nagyon ismerem a kínálatot, szóval ha tudtok mást ajánlani, azt megköszönném.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Stabil legyen a kötés, ez a legfőbb lényeg.
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Végül szétszedtem és akkor láttam, hogy a zenedobonak az egyik USB érintkező lába teljesen beesett. Forrasztóval tettem rá egy jobb minőségűt. Igaz, tákolva lett, de legalább réz lábai vannak és működik tökéletesen
-
Aprósólyom
addikt
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Leginkább USB kontakt-hiba okozhatja a jelenséget, nem más.
1. Véglegesen fárad a csatlakozó -> elektrotechnikai műszerész
2. koszos, oxdiált az érintkező felülete.
3. erősen oxidált valamely csatlakozó vagy csak meglazult valamelyik érintkező aminek kell egy finom alakítás. -
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
így van. Van, hogy elfogadja, van, hogy nem
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
gtx560unlock
üzenetére
köszui, kipróbálom
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Kérlek fogalmazz pontosabban, mert ez így – számomra legalábbis – nem egyértelmű!
Most akkor ugyanazt a pendrive-ot egyszer olvassa, másszor nem? És más pendrive-okkal is ugyanez a helyzet (egyszer jó, egyszer nem)?
A FAT32 (feltételezem ezt akartad írni) mellett megpróbálhatod az exFAT-es, hátha ... -
Aprósólyom
addikt
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
nem fogadja el mindig?
Tehát, valamikor igen? Esetleg USB foglalat kontakt hiba? -
gtx560unlock
csendes tag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Próbáld meg ne a Windowsos formázóval hanem ezzel "usb disk storage format tool" nálam régen voltak hasonló gondok autós magnónal akkor egy külföldi fórumon ezt találtam nekem bevált próba cseresznye
Amúgy passz más ötletem nincs gondolom valami szoftveres bug lehet vagy ilyesmi... -
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Blitzwolf BW-WA3 reset után sem hajlandó elfogadni mindig a pendrive-ot. Több darabbal is próbáltam, mind FAT 38-ra van formázva, de semmi. Valakinek további ötlete? -
Peaceliker
addikt
https://www.alza.hu/tv-foto-audio-video/extramegaarparade-alzaplus/18852655-e25.htm#f&cud=1&pg=1&pn=7&prod=1714
Alza+ al elég jó áron van pár jbl cucc.
Én rápróbálok egy bb4 re... Igaz ebben a hányás terepmintás színben, de +30at nem ér nekem hogy ne legyen ennyire ronda
-
válasz
gtx560unlock
üzenetére
Be is küldtem Ármegosztóra!
-
gtx560unlock
csendes tag
Valakit érdekel még 3
napig magyarba akciós az Uboom L 20k (aki eddig nem akart külföldről rendelni vagy várni rá) -
vodrosjozsi
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Hát én azért ezt nem adom oda semmilyen rokonnak, ez annál jobb

Az, hogy a legnagyobbat 30 ezerért meg lehet venni ilyen méretekkel még azt is mondanám, hogy jelenleg a legjobban megérős, sőt. Az ikea nem éppen a legolcsóbb kategória már, de ebben elég durván olcsó. Lehet veszek egy ilyet
A vappeby talán még jobb, ez hordozható is és 2 db 50 rugó -
Aprósólyom
addikt
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
2500 magyar forint volt a Kallsup kis dobozka??? Az igen.
És még optikai bemenete is van. Nagyinak rá lehet kötni a TV-t, hogy közelről szóljon a hang és ne üvöltse teli a lakást.

Ebből a SOLSKYDD hangszóróból 3 féle méret van. Oluv a közepeset tesztelte.
Szerintem a nagyobb 45cm-es változat is igencsak érdekes, 30 000 forintos árral, mert abban már 2db mély-közép hangszóró van. A specifikáció 10Hz-cel mélyebb tartományt vállal be (45Hz-20000Hz), a közepeshez képest. Kiindulva a közepes hangzásából, elég sokan nagyon elégedettek lehetnének ezekkel a hangfalakkal otthonra, pláne ha ránézünk a magyar árukereső kínálatára...
én sírni szoktam a sok szeméttől. Nem értem hogy lehet kereskedni ennyi hulladékkal. Valahogy nem csoda, ha sokan nem szimpatizálnak a magyar kereskedőkkel, hiszen válogatás nélkül bármilyen szemet hajlandóak forgalmazni, semmi önkritika... Na, de ezt abbahagyom, sry, csak nem tudtam magamban tartani...
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Én is gondolkodtam ezen, de csak egy Kallsup jött haza (a hazai oldal nem hozza elő, csak a külföldi és olcsóbb is mint átváltással).
Egész pofás és 2500ért rendesen jó cucc. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
Szerintem teljesen jó azoknak, akik kis pénzből all-around minőséget szeretnének. Az all-around-ba a hangon túl beleértem azt is, hogy nem szeretnének egy fekete és csúnya műanyag dobozt letenni a polcra.
Bár az is lehet, hogy kissé elfogult vagyok a minimalista skandi dizájn miatt, ami a szívem csücske.
-
Dhampir
félisten
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Érdekes az IKEA VAPPEBY és az IKEA SOLSKYDD.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Aprósólyom
üzenetére
vagy a Lava.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
gyurix888
üzenetére
Szerintem az is jó lenne, ha megfogalmaznád, milyen aspektusból érzed kevésnek. Akkor szerintem könnyeben tudnak az itteniek segíteni.
A Boom első szériás gyártásban (ha az van-e?!) nagyon ügyes kis dobozka, ha megelégszünk közepes hangerővel. Viszont ha jelentősebbet szeretnél előrelépni, akkor a Boom 2 nem hiszem, hogy megelégedést hozna.
Szerintem, az érdemes előrelépés earfun uboom X vagy Tribit StormBox Blast és hasonló kategóriák lennének. -
Peaceliker
addikt
válasz
gyurix888
üzenetére
Ha tesztek alapján jól emlékszem, akkor boom 2 az motion boom plus körül tud, csak tán szebben szól? Ha ez így van akkor tuti jelentős a difi.
Nekem volt boom, kisebb hangerőn állat jó, ha nem bömböltetném néha lehet maradok is annál,de végül ment. Utána lett motion boom plus, az sokkal ügyesebb cucc. Én ezt boom 2 plusra váltottam, ami megint egy érezhető váltás volt.
De nézz szét, fixen lesz motion boom és boom2 egymás mellé rakva -
gyurix888
újonc
Sziasztok! A Soundcore Boom2-ről tudnátok megosztani tapasztalatokat? Van egy sima Boomom amivel amúgy összességében megvagyok elégedve de gondolkodok a Boom 2-re való váltáson. Köszönöm a válaszokat előre is.
-
bwoay
nagyúr
válasz
gtx560unlock
üzenetére
ez ebben a formában egyáltalán nem igaz. kábelről tudja csak a maximális teljesítményt, de ez nem azt jelenti, hogy akkumulátorról nem szól jól.
a többi részével egyetértek, sokkal inkább egy Uboom X, ha még beszerezhető, és nem túl nagy. viszont a Lava is nagyon jó választás. és az méretben kb ugyanakkora
-
gtx560unlock
csendes tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
nem egy nagy durr az a probléma vele csak kábelról szól jól.. igaz még egy hátizsákban elfér de ha ez nem lényeg inkább uboom x vagy tribit lava
-
vodrosjozsi
addikt
Kinek van itt jbl extreme 3?
Arra gondoltam, hogy a Sony-t mégse vinném be a kempingbe csak rendezvényre, de akkor kell még 1 hangszóró
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Nekem P30 Pro esetén a legnagyobb bajom hogy tok nélkül nagyon csúszós. Elől hátul üveg, és tok nélkül fogni elég rizikós dolog.
Mivel a kijelző le kerekített oldalt ha ritkán játszok akik a lekerekitet rész miatt fogás esetén ott is láttom simán érzékel. De ez részbe emberfüggö kinek milyen keze van és hogy éri át.De nekem a fontosabb legyen egy stabil rendszer ami nem lagggol vagy fagy. Ehhez perzse kell egy jobb Hardver.
Nekem volt egy Xiaomi Mi A2 Lite jó pár éve.
De a lassulás és a Dropok nagyon élmény rontok voltak. -
Aprósólyom
addikt
Oluv új tesztje: IKEA Solskydd 20K forinos [link] árához mérten egészen ügyes kis teremtés.
#21026 francz'70: igen, köszönö! Moto-n is megvan, már megnéztem, csak még nem csatlakoztattam Bt eszközt, hogy kiírja melyik aktív.
-
francz'70
senior tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Van Android app, amivel lehet ellenőrizni a támogatott bluetooth audio formátumokat?
Ahogy Adamsky is írta, a "Fejlesztői beállítás" adja magát, legalábbis Samu telóknál van egy raklap Bluetooth információ, beállítás, stb. ami szemszájnak ingere
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Még az IKEA VAPPEBY-re is adnék egy voksot. [link]
230V hálózatról közvetlen üzemeltethető, nem kell bele akku. Gondolom, a legtöbb helyzetben nem is lenne rá szükség. Viszont vásárolható akku hozzá, ha mégis úgy esne. Plusz, nagyon jó az IKEA garanciális ügyintézése, ha szükség lenne rá, ami nem hátrány egy állandóan üzemelő intézménynél. Meg a lokális/helyi regionális beszerzés is az tud lenni.
Plusz cserélhető szövet!! Még rá is festhetik a gyerekek az iskola címerét.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
carl18
üzenetére
Tapasztalatom szerint elsősorban az számít, hogy milyen széles a teló és milyen kialakítású a telefon éle: lekerekített vagy szögletes.
Edge 60 Fusiont sokkal könnyebben át tudom fogni, mint a Moto G31-t, pedig csak ~1mm a különbség szélességben. Szimplán, mert az Edge lekerekített. De, de a lényeg, hogy Adamsky megnézi őket, ha esetleg még nem vette volna górcső alá...
-
sifti98
csendes tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Köszi, tetszetős.
-
carl18
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Bocsi hogy bele szólok! De úgy láttom a te ajánlásod pont még nagyobb is.
Megnéztem a Motorolák méreteit. Ú
Motorola Edge 60 161.2 x 73.1 x 7.9 mm
Motorola Edge 60 Neo 154.1 x 71.2 x 8.1 mm
Honor 400 156.5 x 74.6 x 7.3 mm
Apple iPhone 17 149.6 x 71.5 x 8 mm
Honor 500 155.8 x 74.2 x 7.8 mm
Huawei P30 Pro 158 x 73.4 x 8.4 mm (Sajátom) teljesen tőkéletes nekem ez a méret.
Ezek alapján Az Iphone 17 valóban egy kompakt Mobil, de a Honor 400 se esik ki pár extra mimiméter miatt.

Itt egyenlőre Méret alapján? Ha a vastagság is számít A Honor 400 nyer a 7,3mm mellet.
Az Iphone fél centivel kisebb magasság esetén. -
Aprósólyom
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Kis telefonként tudom javasolni a Motorola Edge sorozatot: 50 Fusion 50 Neo, vagy 60 Fusion, 60 Neo. A Neo-k még kisebbek, de azzal együtt az akkujuk is kisebb a tipikus 5000mAh-hoz képest.
A mai mezőnyben kompaktnak számítanak, de mégsem kerülnek egy vagyonba. Német amazonról egész baráti áron beszerezhetőek. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sifti98
üzenetére
Nekem csak a Motion Boom -al és a Motion+ -al van személyes tapasztalatom. A célra inkább előbbit. A listából még a Tronsmart Mirtune S100 tűnik jónak.
Én egyébként lehet azt csinálnám, hogy kettőt-kettőt vennék mindkettőből. Így – ha kell – egyet-egyet tws-be is tudtok használni, ill. hosszabb távon tudjátok tesztelni mindkettőt. Aztán amelyik jobban beválik, abból – ha lesz újra pénz – lehet még venni.#21015 carl18
" ... egy zászlós hajó lehet 230G is." – valószínű ezért sem fogok sose flagship modellt venni. Én tökre elfogadom, ha valakinek az kell, ill. nem zavarja – az extra – súly, és méret, de nekem az már sok.#21016 Aprósólyom
"Van Android app, amivel lehet ellenőrizni a támogatott bluetooth audio formátumokat?"
Talán van valamilyen app (mintha itt a füles teszteknél láttam volna ilyesmit), de a legjobb, legegyszerűbb szétnézni a dev. options-ben. -
sifti98
csendes tag
Sziasztok,
Lehetőségünk nyílt venni hordozható bluetooth-os hangszórókat iskolánkban. 4db-ot szeretnénk, a keret kb 20-30e Ft/db. Ki milyen típust ajánl ebben az árkategóriában? Fontos a hordozhatóság, tartósság, illetve hogy beszólja az adott termet. A tantermek mérete kb 60m2. Zene lejátszásra, film nézésre, és hallott szöveg értésre lenne használva.
Ezeket nezegetetem de eleg szeles a paletta:
Anker soundcore motion boom
Anker motion+
Tronsmart mirtune s100
Tronsmart t8
Xiaomi sound outdoor
Xiaomi Bluetooth Speaker (QBH4275GL)
Earfun uboom L
W-king d8 mini
Előre is köszönöm -
Aprósólyom
addikt
Van Android app, amivel lehet ellenőrizni a támogatott bluetooth audio formátumokat?
Már el is felejtettem, hogy a régi telefonok nem is voltak fél téglák, hanem tényleg marok telefonok voltak: csak ~130mm magas, nem úgy mint ma a tipikus 160mm körüliek.

-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Egy telefon esetén egy zászlós hajó lehet 230G is. Így szerintem nem hiszem lényegesen vissza fogna bárkit is. Az én telefonom 192 gramm de nem hiszem plus 40 gramm bármit is zavarba. Vagy hogy nem volna még mindig egy zsebbe hordozható.
Nyilván egy fél kg telefon már valóban túlzás.
De 200 gramm körül és ez alatt még egy telefon simán vállalható. Erre még rá megy a üveg fólia és egy tok az plusz súly.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Dhampir
üzenetére
" ... kicsit JBL formájú?" – lehet van benne egy kis koppintás, de nekem nem fáj. Tudásban (és árban) viszont nagyon ott van.
#21013 carl18
Telefonok: nem off-olnám szét ezzel a topic-ot, de nem kevés ideje nézeget már én is, hogy mit kellene (szó szerint, mert egyre több app nem indul el a telefonomon) vegyek, de nem egyszerű (elég komoly nünükéim vannak ezen a téren is ...). A lényeg, hogy biztos szuper lesz a Honor, de nekem ez már a "tepsi" méret, és a "mázsás" súly (~200 gramm). -
carl18
addikt
Üdv!
Kínába megjelent a honor 500 és pár hónap múlva jöhet az EU rajt is. (Honor 600 név alatt).
Az biztos úgy láttom "Kodek esetén a Honor nem sporolt ,a Honor 500 megkapott mindent.Jobb oldalt az Iphone ehhez mellet le van sporolva.

Szóval zenehallgatos telefonak a Honor tőkéletes lehet.
Bal oldalt a Honor 500 van, jobb oldalon az Iphone 17 alap model. 
Remélem EU-ba se fognak sporolni, akkor a következő telefonnak simán ezt venném.
Árnak 330 Eurot ír az elég jó szerintem, akku 8000 Mah.
Honor 500 VS Iphone 17 (GSMARENA)
Link alapján elég ígéretes lesz a Honor új szériája.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Dhampir
üzenetére
" ... az utód hangszóró; a Soundcore Motion +. Nagyon elégedett vagyok vele."
Az egy fain kis hangszóró. Nekem is az a másik. Nem is tervezem eladni (megy ameddig megy
).
Ha már "feljövésről" beszélünk, akkor nekem a W-King tűnik most úgy, hogy talán ...
Az Erafün elengedte a dolgot, és a Soundcore se töri magát (talán mondhatjuk, hogy hozza a kötelezőt). A Tribit-nél a LAVA jól sikerült, és az fw.-t is folyamatosan csiszolják, ahogy az első StormBox Blast hangolása is sokat fejlődött a megjelenés óta. -
Dhampir
félisten
válasz
<Adamsky>
üzenetére
akkor ritkán járhatsz errefelé

Valóban, pedig szeretem olvasgatni a szakértő hozzászólásokat.

sok jó hangszórójuk volt, és van is. Nálam most ők vannak a top-on (ugyan most egy UBoom X-et "koptatok", de ez ugye múlt idő).
Nekem annak idején a fórumos Jófogásos ajánlás révén lett egy Tribit. Viszont, amit már régóta használok, az utód hangszóró; a Soundcore Motion +. Nagyon elégedett vagyok vele.Habár a felhasználás nem cipelős, kültéri használat, hanem gyenge hangszórókkal megáldott laptop kiegészítőjeként használom beltérben.
Feltehetően vannak már jobb megoldások is, sokáig nem olvastam ilyenekről. -
rezy89
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Motion Boom-om meg sima Bang-em nem volt még , Boom 2 plusom igen. Nekem az volt a kedvenc, kár volt eladni. Mind küllemre, mind megszólalásra nagyon faint volt.
-
Peaceliker
addikt
válasz
rezy89
üzenetére
Nekem sima bang volt anno amikor kijött.
Nem volt egy finom műszer, de azt szerettem benne, hogy lineárisabb volt a teljesítménye mint motion boomnak. Boom sokkal több mélyet tudott fél hangerőig, majd eltűnt belőle, sőt még torzításra is hajlamos volt. Bang meg amit tudott azt szinte végig tudta.
Ilyen szempontból boom 2 plus t szeretem, az végig ugyan az a "kőbunkó"
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston HyperX Fury 2x4GB 2133MHz DDR4 kit / Beszámítás OK! / Akciós Ár!
- Eladó Sony PlayStation 5 (Slim) 1TB Digital Edition 2026.12-ig garanciával!
- ASRock B250M-HDV / MSI B150 PC Mate
- 250GB Sata SSD-k / Samsung 840 Evo / 850 Evo / CM871a / Kingmax /
- ASUS ROG G70S retro gamer laptop 17 dual GPU SLI ritka különlegesség
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB CM Masterbox MB311L ARGB 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- Bontott 0perces MIDNIGHT MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 256GB Gar.: 3 év telekom + közel 1 APPLE gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
köszi mindenkinek!

Bal oldalt a Honor 500 van, jobb oldalon az Iphone 17 alap model. 
).