Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9851) Samott válasza chris-77 (#9850) üzenetére


Samott
addikt

Azok a nyikorgasok meg csattogasok a videokban nem hiszem hogy felhasznaloi tevedesek.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#9852) chris-77 válasza Samott (#9851) üzenetére


chris-77
újonc

Szürreális a sztori.. Nekem itt valami nagyon sántít..

HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.

(#9853) -NoVa- válasza Sipi- (#9849) üzenetére


-NoVa-
őstag

Részemről szidom természetesen, mert lejár a forgalmija, és nem megy el magától szervizbe vizsgázni. Miért az én dolgom ez, nem gyerek, intézze magának.

Amúgy meg az enyém egy jó évjárat (2005 év végi, a 2004-esekben még más elektronikai kártevők dolgoztak), és kellően fapados, hogy ne is létezzenek benne olyan alkatrészek, amik el szoktak romlani. Van benne benzines 5 hengeres turbós motor, meg gázpedál, meg kormány, meg váltó, és ülés. Állítólag fék is. Ülésfűtés, hifi, napfénytető, és kb felsoroltam mindent.
Beszéltem egy 2004-es fullfullfull mindenszarral megtömöttes ugyanolyan S60 tulajjal benzinkúton, a motor, váltó, fék, hifi neki is működik jól. Minden mást végtelensokszor cseréltetett/javíttatott már, az elektromos hátsó fejtámlák időnként megpróbálták letömöríteni az utasokat, az ülésfűtés random kapcsol ki-be, nyáron inkább be, és csak sorolta, sorolta, stb.
Az újabbakat meg ugyebár Fjord Mondeo néven szidják, mert megkapták az akkori tulaj üzleti hülyeségeit, és ez is meglátszott kicsit a minőségben. Meg a válság, és az olcsósítások, de az minden autóban.

De főleg az enyém az karban volt/van tartva. Mosva nincs, de márkaszerviz évente rendesen belenyúl, normális olaj, normális prémium benzin, normális nem szennyezett ablakmosó, aztán valahogy nem jönnek elő kenési vagy eltömődési problémák. Időnként belekerül egy-egy 500+ km-es út is, nem csak a hideg motoros külvárosi izé.

(#9854) chris-77 válasza -NoVa- (#9853) üzenetére


chris-77
újonc

"normális nem szennyezett ablakmosó"
Az melyik?

HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.

(#9855) npera válasza Sipi- (#9802) üzenetére


npera
újonc

A hifihez nem értek, de azért belepofázni én is tudok, hogy legyen még egy vélemény. Fel lehet írni kéménybe korommal…

Régen azt hittem, hogy a házimozi lesz a jó dolog. Ezért egy jelentősebb pénzmagot elköltöttem egy zenére és házimozira is alkalmasnak vélt belépő-közepes rendszerre. Még 2001-ben talán. Yamaha RXV-630RDS erősítő, Denon DVD800 játékos, Quadral QLX-205 frontok, Quadral Ascent center és Quadral QLX-135 hátsók. Szub nem volt, mivel a frontok lementek valami 35 Hz-ig és minden rezgett nagymamám vitrinszekrényében, ha rátekertem a hangerőt.

Amit le tudtam szűrni, és talán segít, mint szempont.

- A hangszóró jellege nagyon sokat számít. Egy padlón álló doboz több basszust tud (többnyire), mint egy állványra készített pici.
- A reflex lehet elöl vagy hátul, elhelyezéstől függően nem mindegy
- Hány utas a hangszóró, nem mindegy.
- Milyen tartományt tudnak lefedni a csatornák a hangszóróban. Állítólag 20 kHz felett is van élet, bár elvileg nem hallod.
- Milyen elven működik a magas csatorna. Sima kis hangszóró vagy valami egzotikus cucc
- Az erősítő mire van optimalizálva. Máshogy szól egy házimozi cucc, mint egy 2.0-ra épített sima erősítő. Máson van a fókusz.
- Egy adott szérián belül is nagyon nagy különbség van a hangzásban. Amikor a Yamaha erősítőt vettem akkor végighallgattam a sorozatot. A 396-as belépő modell egész erőszakosan szólt, szinte túl sok basszus volt és magas. A 430-as már lágyabb volt. Az 530-as még inkább. A 630-as már teljesen jó volt zenére is. A 730-as még szebben szólt, de ott már olyan pénzekről volt szó, hogy behúztam a kéziféket.
- Amikor vettem a cuccot, akkor a Marantz volt jó zenére, de a kinézete nem jött be. A Harman-Kardon szintén nem jött be, de elvileg az is jó lett volna zenére. Az Onkyo akkoriban nagyon szép számokat írt az erősítőre, de az inkább wishlist volt, mint valóság. Végül a Yamaha fogott meg a legjobban, így az lett.

Mai fejjel egy jobb 2.0-s erősítő nekem teljesen elég. 2 db rendes front és semmi más. Amikor kijöttem Svédországba akkor pár évig nem volt zeném, de 2016-ban amikor az új lakásba költöztünk, akkor elszakadt a cérna és vettem. Használtan. Egy fiatal srác eladta a dlágaszágát. Cambridge Audio CXA60 erősítőt és 2 db DALI Zensor 7-es hangfalat. Ez is ilyen közepesen kezdő kategória, de nekem bőven elég. Az erősítőben van egy közepesen jó DAC, valamint a srác vett hozzá egy BT-bigyuszt is. Arra rá tudok kapcsolódni telefonról, tehát ha éppen meg vagyok őrülve, akkor lehet jutyúbról muzsikálni. Rá van kapcsolva egy optikai kábelen keresztül a TV-re is, tehát a hangot ki lehet küldeni a hangfalakra. Valamint egy Raspberry PI is rá van kapcsolva a TV-n keresztül, ami eléri a muzsikát a NAS-on.
Ez nekem filmre is elég, mivel a térhangot már teljesen elimináltam a preferenciáim közül. Elég ha előről szól, de onnan rendesen. És egy ilyesmi közepes belépő rendszer elég jól szól előről. A közel 1 méter magas hangfalak adnak némi basszust, így nincs szükség mélynyomóra. A hátsó hangot pedig egyszerűen már nem igénylem.

Itt van egy közepesen béna soundcheck a rendszerről. Mint a legtöbb soundcheck ez is teljesen használhatatlan, mivel valami elképesztően komoly minőségű felvétel kellene ahhoz, hogy meg lehessen becsülni egy rendszer hangminőségét. De viccnek jó talán.

https://youtu.be/gCy5I-0SRc8

Ha nincs sok hely, akkor az én javaslatom a következő:

- Egy normálisabb sztereó erősítő. NAD, Denon vagy Cambridge Audio. Mindegyik szép letisztult, már-már régi hifis kinézetű. Nem kell erős legyen. 50-60 W már leszedi az ember fejét egy normálisabb hangszóróval megtámogatva.
- Valami közepes vagy jobb kábel. Rendes banándugóval, ne csavargass kábelt a terminálokra kézzel sodorva.
- Valami közepes vagy jobb stream cucc. Ha zenére elég, akkor Sonos Connect. Ennek az az előnye, hogy lehet bővíteni kis hangszórókkal konyhába és vagy dolgozóba és csak ott búgatni.
- Ha kell mozira is, akkor lehet komplettálni egy akármilyen BluRay játékossal, aztán búgatni a Pókembert vagy Sok Hűhó Semmiértet (ki mire gerjed) a nagy hangszórókon.
- Hangszóróból az elérhető beépítési méret diktál alighanem. Ha tényleg be akarod rakni egy szekrénybe, akkor egy bookshelf cucc simán jó lehet. De akkor nem lesz sok basszus. Ami nem is feltétlenül baj zenére. Egy jobb bookshelf cucc nagyon szépen visszadja a zenét, valamint mozira sem rossz mivel a TV hangjához képest 1000x jobb. De nem fogja „letépni a fejedet”, mint egy kifejezetten robbanásra és dübörgésre optimalizált brutális házimozi cucc. A kérdés, hogy mi a cél.
Én lakásba simán elégedett lennék egy picit jobb bookshelf hangszóróval, mivel annyira szépen zenél. Ha nagyon-nagyon kell a dübörgés, akkor egy szubládával ki lehet egészíteni és mozi esetén azt bekapcsolod. De lakásban lehet ez a szomszédok idegeire fog menni.

Ultimatív megoldás nincsen, de az általad vázolt keretből azért ki lehet hozni elég jó dolgokat.

Arra figyelj, hogy legyen helyed egy rendes Technics SL-1200 lemezjátszóra majd idővel, mert az nagyon szép és egy bakelitmosót is tervezz be. A norvég kollégám most fedezte fel a bakelitmosót és teljesen meg van őrülve tőle, hogy milyen sokat számít. De ő mondjuk elment audiofil irányba, amit nehéz követni ép ésszel.

Röviden csak.

(#9856) npera válasza Phülöp (#9843) üzenetére


npera
újonc

Ott is? Reggel elkezdett havazni, aztán átment esőbe. Utána pedig gyönyörű vörös-narancs fényrobbanásos napfelkelte volt, amikor odaértem a céghez. Lassan átrakom a szegecses gumit én is.

Bringázol már vagy még lábbal, mint a bogarak?

(#9857) -NoVa- válasza chris-77 (#9854) üzenetére


-NoVa-
őstag

Szinte bármelyik, ami nem valami legolcsóbb nagyáruházi alsópolcos izéből van. De gondolom sokszor még az is megteszi, mégis azt látom szervizekben, hogy a legtöbb flottás autónál beragad a fényszórómosó, cserés a kompresszor, meg az eldugul az ablakmosó spriccelő. Panaszkodtak a szervizesek is a cégautókra, az enyém is úgy kezdte. Kompresszorcsere vásárlás után, a régi belülről szétrepedt 6 évesen, nálam meg hibátlanul megy 6 éve az egész rendszer. El nem tudják képzelni, mivel töltik, de tippre esővíz. Ja, néha (párhetente) leverem az alját, meg felakasztom az orrát, (nagyon megértem a SUV vásárlókat, tényeg) de egyelőre csak a koptatóm repedt, fontos alkatrész nem.

(#9858) chris-77 válasza -NoVa- (#9857) üzenetére


chris-77
újonc

Akkor úgy kérdezem, hogy te konkrétan mire esküszöl? Vagy random, nemalegolcsóbb?!

HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.

(#9859) -NoVa- válasza chris-77 (#9858) üzenetére


-NoVa-
őstag

Benzinkutas sajátmárkás simán, Shell vagy Omw az esetemben. 15-20 liter/év körül ha fogy nálam, úgyhogy nem ezen kell megfogni súlyos százezreket.

(#9860) -NoVa- válasza npera (#9855) üzenetére


-NoVa-
őstag

Elképzeltem magam, ahogy a gyerekekkel szertartásosan megjáratjuk a vinyl record washeren a Süsüt, és feltesszük a Technics SL-1200-ra.

Mennyire jellemző volt ez a gyerekkorunkban, legalább annyira szólt az eszközről a dolog, mint a tartalomról, most meg az eszköz kb eltűnt, csak a tartalom maradt. Tetszőleges képernyőn kiválasztja Google Play Musicból a mesét, megy. Eszközön, vagy JBL-Go-n, vagy a HK-n, vagy a nappaliban a szekrényre rakott ilyenen:

Rutinos hifisek ezután keresztet vetnek és köpnek jobbra.

Aztán belegondolnak, hogy a másik opció, hogy végignézik, ahogy a fiam odasétál egy filccel, vagy csak az ujjaival, és az érdekesebb membránt nekiáll nyomkodni az Elac-on. Esetleg csak meglökik a parkettán kergetőzés közben. Ha nem is borul, elég, ha "csúszik" a tüskéken. Inkább elviselem, hogy nem hozza ki a lúdbőrözést minden egyes Gryllus Vilmos szám akárhányadik alkalommal. Illetve fejlődnek a gyerekek, most épp Magashegyi Underground megy. Ha nem a hangfalból, akkor a lányomból szól ájulásig.

[ Szerkesztve ]

(#9861) npera válasza -NoVa- (#9860) üzenetére


npera
újonc

Lányom felborította az egyik DALI-t, ütött is egy gödröt a parkettába. Ügyes a kiscsaj, nem szűkölködik tehetségben :C

A fiam meg odamászott az erősítőhöz és feltekerte kábé 3/4 hangerőre, amikor a konyhában ülve beszélgettünk asszonnyal. Érzékeltük a dolgot, mivel az addig kellemesen halk zene drasztikusan hangosabb lett. A fiam akkor megtanulta tisztelni a hangerőszabályozót. Utána építettem az állványra egy plexi ajtót és 2 db gyerekzárat is tettem rá, amit még nem tanultak meg kinyitni.

(#9862) chris-77 válasza Samott (#9851) üzenetére


chris-77
újonc

Tetszik az fb-n beidézett válaszlevele :)
[link]

HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.

(#9863) blueboi69 válasza -NoVa- (#9860) üzenetére


blueboi69
csendes tag

"nem hozza ki a lúdbőrözést minden egyes Gryllus Vilmos szám akárhányadik alkalommal."

besírva röhögős szmájli :DDD
Amúgy tényleg, nálam ugye a saját gyárátsú hangfal van, az én igényeimet kielégíti teljes mértékben.
Az e30-ból kimentett mélyláda a nappaliban van, azóta a gyerek ücsörög rajta és amióta rájött, hogy láblógatás az poén, azóta a membrán közepén a domborulatból vulkán lett. Sztem még bőven menthető amúgy.
A hangfalakban nem tett kárt, csak volt a hangszórón körbe egy kemény szivacs gyárilag, azt szedte le, de az visszaragasztható. No meg a mélyládán ahova a vaskos kábelek mennek ott van ilyen tekerhető csati. Na azt párszor letekerte, amíg meg nem téptem izomból. Mármint a tekerőt, nem a gyereket :)
És igen, 99%-ban youtube-on angol dalok mennek meg gryllusvilmos, a maradék 0,8%-ban éjjel nézünk vmit ami minimál hangerőn megy és 0,2%-ban egyedül esetleg berakok valami zenét youtube-ról...

(#9864) Jahno válasza blueboi69 (#9834) üzenetére


Jahno
őstag

Én meg úgy vagyok vele, hogy addig is történik valami és legalább dumálok asszonnyal, meg mittomén. És a hasam is szeret engem. Vagy fordítva :-D Aznap szabadnapos voltam, napi 3 órás BKVs ücsörgést becseréltem erre, így akár ki is számolhatom, hogy nyertem vele 2 órát :-D

(#9865) Jahno válasza chris-77 (#9842) üzenetére


Jahno
őstag

Azért 5.1 mert az ember megveszi a sztereónálnagyobb erőlködőt, de kispórolhatja a mélyládát, aztán ha később nagy szükségét érzi, akkor mellé lehet pattintani. Első két pár hangfal lehet valami álló jobbféle, az ekkora helyen és lakásban simán megfelel, hátra meg a falra valami kicsik.

(#9866) blueboi69 válasza Jahno (#9864) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Normális ember nem ücsörög a bkv-n napi 3órát... :)

(#9868) Phülöp válasza -NoVa- (#9867) üzenetére


Phülöp
addikt

osztrák
Inkább nem

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#9869) #09908736


#09908736
törölt tag

Házimozi témához én is hozzáugatok. :)
Nekünk van egy ilyen, otthoni felhasználásra teljesen megfelelő, és még Spotify connect is van rajta.

(#9870) blueboi69 válasza #09908736 (#9869) üzenetére


blueboi69
csendes tag

O es ilyen uri huncutsag. Nekem kinai DIY erosito board-om van az egyik hangfalban (onnan megy at a jel a masikba) es laptoptolto a tapja :) asszem 2*50watt, megerdemelne ketszer ekkorat, de akkor pont nem talaltam olyat. Meg egy jobb tapot, de ez fejlesztheto barmikor :)

(#9871) #09908736 válasza blueboi69 (#9870) üzenetére


#09908736
törölt tag

Hogy őszinte legyek, kedvenc téma, ugyanis bérlem. :) Havidíjat fizetek, 3 évig. A végén átszáll a tulajdonjoga rám, viszont a 3 év alatt, ha jön valami jobb, szebb, akkor ezt visszaviszem, és kihozok egy másikat. Előtte egy BDS-280 volt, de az 2.1 volt és nem volt Spotify. Megláttam ezt, 1.5 év után, visszavittem a 280-at és kihoztam a 780-at. Csak azért büntettek meg, mert nem adtam vissza hozzá a HDMI kábelt. :D
Nyilván, ha nagyobbat hozol ki, a bérleti díj változik.

(#9872) Bujdy81 válasza blueboi69 (#9863) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Ha normális méretű a mélyhangszóród, akkor tudok adni hozzá 40 centis rácsot, hogy ne rúgja meg a membránt a trónörökös... ;)

(#9873) blueboi69 válasza Bujdy81 (#9872) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Sztem 40cm alatt van. Hetvegen raerek osszefutni ha van idod. Meg leselejtezett bringa cuccok is johetnek :) nalatok levo gazdaboltban vannak keziszerszamok is vagy csak gepek?

(#9874) Jahno válasza zetor2000 (#9813) üzenetére


Jahno
őstag

Hjahh:

(#9875) Jahno válasza blueboi69 (#9835) üzenetére


Jahno
őstag

Jelképesért bárki :-D Bár a Bosenak érdekes a hangképe. Inkább valami a 801es kellene, félelmetes, hogy 30 éves konstrukció és még mit kibír itt-ott szabadtéren is. Ááááá, az már valami. Elődje meg simán 50+ éves és jó. Addig nem is nagyon értettem, míg nem láttam egyet szétkapva:

(#9876) Jahno válasza blueboi69 (#9873) üzenetére


Jahno
őstag

Gazdabót, na témánál vagy :-D Héten lent lógtunk vidéken tesónál, legalább hazamentem így kb. 1.5 év után. Kérdeztem, hogy merre van a nyomtatószaloon, mert kellene pár Mario figura és egyéb. Erre lecsesztek, hogy ez más világ, itt csak gumicsizma és rotakapa van :-D

(#9877) Jahno válasza Gabibácsi (#9839) üzenetére


Jahno
őstag

Itt össze tudta rakni a bacont a mézes tejszínes alappal, hogy pont jó volt az arány. Desszertnek kértem még egy extra csípős repetát, ott tört csilivel alapoztak vajon és olíva olajon, arra főzték a tésztát. És aki fél, hogy jajj mit adnak, beleköpnek a kajámba, maradékból van a feltét, satöbbi, az üvegfal mögül nézheti mit szerelnek össze és miből.

(#9878) Jahno válasza -NoVa- (#9867) üzenetére


Jahno
őstag

Úgyis valami kínai lesz, de állat, úgy látszik halad a világ előre. Nem occsó, de mindjárt behozom kocsiból a dobozt és festünk, de hülye voltam, mert egy nyüves rallys autós kép nincs, sem Ecco a delfin.

(#9879) Jahno válasza blueboi69 (#9863) üzenetére


Jahno
őstag

Húúúú, én most Alma együtteses bulit láttam, félelmetes, hogy mit bírnak rá ugrálni a kisemberek :-O

(#9880) Jahno válasza -NoVa- (#9857) üzenetére


Jahno
őstag

"Ja, néha (párhetente) leverem az alját, meg felakasztom az orrát,"

No! Végre egy rendes ember!

(#9881) Jahno válasza npera (#9855) üzenetére


Jahno
őstag

Nos igen, nálam a Technicset most éppen felváltaná az Audiotechnika, bár az is csak egy alap kommersz vacak. Nekem jó lenne :-D

Érdekes, mikor csoportokban ódákat írnak a bezzegrégenabakelit (vinylbaze) dumákról, de tűt egyik sem cserél 300-1000 óránként, mosásról meg nem is hallottak. Lúzer banda. Az, hogy a lejátszót rendes polcra kellene tenni és nem a 40 éves "hifi" állványra? Ugyan.

Azért majd sógorhoz átlesek a télen, kapott pár jóféle lemezt. Nazareth, dupla Pink Floyd, Osibisa és némi Bikiniseddásomegás vonal.

Yamahát sem mertem írni Boba miatt, más szint, MM egy időben egész jó cuccokkal volt tele. Erőlködő ár/értékben jó, aztán valami rendes ládát kell lőni mellé. Üthettek na, én lúzer panelproli vagyok :-D

(#9882) eattila


eattila
csendes tag

Megjött a D7000-re a csuklópántom. Polaroid és puha. Valahogy a nyakpántot mostanság enm érzem kényelmesnek. Meg a vállpántot sem. Mivel asszonykámnak valamiért lett kedve portrézni, rendeltem derítőlapot is. olcsó volt, cserébe nov. végén jön. már csak egy sigam 70-200 f2.8 HSM kell majd és megleszek portréra meg esetleg madárra is. Láttam is egyet 100-ért, de majd jövőre :)

A tokinával nem tudom mit kezdjek. Vagy marad dísznek, vagy nem tudom, de fos.

A gyerek meg valami csoda folytán mára valamel jobban van. Most hogy az inhalálás, vagy inhalálás gyógyszerrel segített, tudja a fene. Lekopogtam azért.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#9883) Jahno válasza blueboi69 (#9866) üzenetére


Jahno
őstag

Ország fele nem normális, de nekünk is most ez van.

(#9884) Phülöp


Phülöp
addikt

Enpera, Didriksons kabátot vettünk ma - mondjad már, hogy nálatok tudják, mi kell a hideg ellen.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#9885) Jahno válasza eattila (#9882) üzenetére


Jahno
őstag

Na, ennyi. Eddig nem érdekelt ez az egész történet, most akkor nagy a baj? Igaz mikor errefelé jártál derítőt is adtam volna. Remélem 60x90est vettél és semmi csicsa :-P

Pántot rendeltem a gépekre, sokan nem használják és tiltakoznak ellene, szerintem kényelmes és szükséges csak ne legyen vékony. Egyik régi gépről levettem, viszont fém a karabíner és karcolja a cuccot, így nekiestem Ebayen és lesem a postát. Érdekes, hogy 1-1 jobb pánt idehaza egy kisebb vagyon :-O Eredeti vékony pántból még bontatlan is akad, az sem jó semmire.

Azt látta kend, mikor megszólított az ördög?

És mellékesen a 200as az madárra kevés, én is egy 100-400ra nyáladzottam, de mivel most sem lottóztam, így még kisebb az esély. Nekem csak azzal van a bajom, mikor tarhálok valamit, jó cucc, és haver benyögi, hogy akkor az 600ezer használtan. Apicsába. És akkor még nem is beszéltem csúnyán :-D

(#9886) zetor2000 válasza Jahno (#9874) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ez se mai reklám :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#9887) zetor2000 válasza Phülöp (#9884) üzenetére


zetor2000
senior tag

Hideg ellen jakprém kell.
Volt valami ismeretterjesztő adón, hogy elmentek Szibériába, az Istenhátamögé 2vel, ahol nagyon hideg van. Talán nem a leghidegebb faluba, de majdnem. És félúton vettek a műsorvezetőnek jakprémet, mert a "sima" télikabátra azt mondták, hogy nem jó, abban megfagy. Kinn aludt sátorban, nem a házban, így "csak" mínusz 35 volt, vagy hogy :) Lehet, nyár volt :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#9888) Sipi-


Sipi-
tag

Szerencse, hogy jövő héten suliszünet, mert már alig lehet eljárni a kisebb utcákban a sok lomis és lomok miatt. Elvileg hétfőn 6 után lehetne csak kirakni, de a Kálvin tér környéki kis utcák már most is borzasztóak.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#9889) zetor2000 válasza Sipi- (#9888) üzenetére


zetor2000
senior tag

Régebben tavasszal (is) volt arrafelé lomizás.

Egy "Kékgitár" blues kocsma előtti kiülős részen néztük az emberünket, akinek volt 3 fegyvere:
Kalapács, fogó, csavarhúzó, egyik sem az "órásmesterek" preciziós készletéből származott.
Aztán szedte szét, válogatta a lomot, meg dobta fel a haver utánfutójára, ami cirka 15-20 percenként járt arra. Ha épp nem volt mit szétszedni, segített lehozni a lomot, majd lent nekiesett.
De profi volt, tudta, mi a vas, mi a réz, mi az alu, és azt is, hogy miben mi hol van. Szóval nem okozott gondot szétbarmolni egy TVt vagy monitort, mosógépet, hintát stb.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#9890) Jahno válasza Sipi- (#9888) üzenetére


Jahno
őstag

Óóóóó, az is jó, hogy a lomis időpontok annyira titkosak, hogy a norvég hulladékgazdálkodási projektvezetők előbb tudnak róla, mint mi egyszerű lakók. Még el sem kezdődik a dolog, de mamasítá már ki is ül a stokira és szúrós tekintettel radaroz 50 méteres körzetben.

(#9891) hobizoli válasza Jahno (#9890) üzenetére


hobizoli
nagyúr

hat, kb ja
voltam ma a Lonyai utcában egy kis boltban egy retro Tetris kvarcjatekert, ott dekkoltak az arufuvarozo thessókák kb mindenhol a platos furgonjaikkal, frankon 2 sarokkal odebb tudtam csak megallni

meg nekiall a jardan kiteriteni egy szonyeget es osztozkodni a masikkal, hogy mennyit is er, aztán ott kiabalnak egymással, mert aki hangosabb a masiknal, annak van igaza

de ilyen par szaz forinton alltak le ott kiabalni

itt is volt annao, egy lomizas, ket epulet kozott a a huszonpareves roma srac egy labosnyi csavarra meg fembizbaszkakra vigyazott ket napig
ejjel ott aludt hálózsákban orizve a szajret
baze

mennyi a fem kiloja, hogy 2 napig megeri ott pusztulni miatta a hajnali 3-4 fokban?

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#9892) zetor2000 válasza hobizoli (#9891) üzenetére


zetor2000
senior tag

Hát, ennyiért aludna ott, akinek 6-7 anyja van, akik közül csak egynek van női neve.
Amúgy, ha belegondol az ember, rendes pénzt lehet összekalapálni egy ilyen lomizáskor.
Egyszer én egymás mellett láttam kitéve 2 színes szódűsüveget, darabja párezer, de nem mentem vissza érte, mert messze állt meg a busz. Azóta is bánom. Van pár ilyen kacat idehaza dísznek.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#9893) scaurus válasza Jahno (#9865) üzenetére


scaurus
újonc

Én pl. a házimozi erősítőhöz első körben 2 front hangszórót vettem, 1 év múlva kipótoltam 1 mélynyomóval.
Így 2.1 lett a "rendszer".

A mélynyomó annyi pluszt hozzátett az élményhez, hogy se center, se hátsó hangszóró nem is hiányzik.

Az 5.1 egyébként is kevés, már Dolby Atmos kell.

Nemrég láttam, hogy egy házimozi kiállításon bemutattak 24.10.10 (nem elírás!), azaz 44db hangszóróból álló rendszert...

"morci mellszobor koma" (Raynes)

(#9894) Jahno válasza hobizoli (#9891) üzenetére


Jahno
őstag

Nem csak a 2 kilóért pusztul, de felénk tanyán a lomisoka legkirályabbak és még jó cuccaik is vannak. Már kiccsávó koromban a címlistákkal sefteltek, hol, mikor, mi várható. Tesó onnan szerzett bicajtól a varrógépen át mindent, meg a jó ég tudja még milyen működőképes cuccokkal látják el a környéket Ausztriából.

Többi képlékeny, idehaza én sok éve 1-2 millió forint értékben csak virágcserepet szedtem össze egy konténerből, de akad sokféle, aminél lehet nem tudják az értékét, vagy nem akarnak szopni jófogáss barmokkal. Odahaza a kuka mellett alapban cserekereskedelem van, tesónak most levittem 2 kukás zsáknyi cérnát/fonalat. Volt közte egy csomó bontatlan is. Ahogy néztem valaki kihalt és festés, kiszórás, fellelt készlet volt. Néha a rézbőrű sem érti, ha egy komplett terrárium sokat és és rábassza a kanapét (nem az eszükért vannak, nahh) de pár éve csak pár 10 másdpercen múlott, hogy nem lett egy Duflex fotómasinám, mert azt a mamma is kikapta a tesó kezéből és már rakta is a Lada műszerfalára. Sziszegtem is a fogam közt, mert klasszikust idézve "A Dulovits Jenő fotóművész által tervezett Duflex fényképezőgép mára gyűjtői példánnyá vált, pedig régen ötven forintért kínálták őket kosárból az Ecserin" A gyűjtói példány meg állapottól függ, de amibe a brazil ott belenyúlt az lazán 4-5ezer Eurós darab lehetett.... És lehet leadott belőle fél deka alamínijumot az Intermetálnál :-/

Nem tudom, konzolos/retrós srácok is egész jól élnek bellőe, hogy régi Nintendókra, egyebekre vadásznak a piacon, sokszor lehet látni C64est, meg olyanokat, hogy jajj. Aztán van akinek a vasazás jár, az olyan.

(#9895) Sipi- válasza hobizoli (#9891) üzenetére


Sipi-
tag

Egyébként sem könnyű arrafelé parkolni, de nagyon változó (néha 2 perc, néha 20 perc).
Én 5 körül voltam arrafelé, akkor folyamatosan cirkáltak a platós teherautókkal (legalább hármat láttam), meg a dobozos furgonokkal. Hazafelé inkább kimentem az Üllői útra, hogy ne kelljen ezeket kerülgetni.

[ Szerkesztve ]

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#9896) Sipi-


Sipi-
tag

Valami laza vígjáték ajánló? Vagy valami izgalmas thriller?
Nem találtam semmi jót ma estére :(
Ez például tetszett: Kiút nélkül

[ Szerkesztve ]

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#9897) hobizoli válasza Jahno (#9894) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nekem a C64-bol az az ujabbik kivitelu hazas tesztett jobban anno, amire kesobb az Amiga is hasonlitott alakban

most lesz belole az a retro C64 mini, de a regi fajta hazas verzio

több drón kell ;P

(#9898) eattila válasza Jahno (#9885) üzenetére


eattila
csendes tag

Most is főleg a retus része miatt izgat. Vagyis a kidolgozás. Meg ha van kedve, akkor együtt töltünk időt. Van mit tanulnom az első sorozat láttán. Főleg, hogy mi mindenre figyeljek, ne kapkodjak. Mert valami kimarad feszt:D Aztán ha az az élesség, vagy testrész, akkor korrigálni sem tudom.

Derítő akkor volt nálam. Azóta visszaadtam. 105-öst rendeltem. 5in1 edition.

Láttam.:D De nem a kamera lövi a képet:) Simán használnék én canont is. Csak megszoktam ezt. Aztán ennyi.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#9899) Jahno válasza hobizoli (#9897) üzenetére


Jahno
őstag

C64 minivel évek óta szenvednek, de nem egészen értem mire jó. Ott a SNES mini, van X beépített játék és kész, azon kívül, hogy jó a kontroller, pont a tetszetős játékok maradtak ki a licenszdíjak miatt. Vagy kinek mi. Annyiért van Xbox is és akkor konzolként mennek a játékok dögivel.

Én is most írogatom mi nem megy az Xboxon és letörlök pár vackot, stratégiait és kap a helyére arcade játékot. Mert ugye férjünk bele 4 gigába :-D Nem az a kemény, hogy fel kell másolni rá minden letorrentezett szart, hanem az, amikor használhatóra összeáll. Tumorral azért pár év alatt megcsináltuk.

(#9900) Jahno válasza Sipi- (#9896) üzenetére


Jahno
őstag

Vakondok 4 :-D Na jó, nekem lazának a Pappa pia is bejött. Vagy kinek mi, régi röfögős pld. a Tesó tusa, de ezeket asszony nem bírja. A nagyon kretén másnapos berúgós túltolt izéket én sem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.