Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9701) Grillo válasza -NoVa- (#9694) üzenetére


Grillo
senior tag

Nálunk ma olyan volt, hogy megérkezett a központi nemzetállami állam nemzeti vagyonkezelő, hogy jött azért a 3 autóért, amit bejelentettek nekik selejtezésre. Volt kicsit furcsa nézés, de kiderült, hogy az egész alapja egy fél évvel ezelőtti megbeszélés volt, ahol a főnökasszony megegyezett az üzemeletetési főfasszal, hogy a 3 legrosszabb állapotú autót cseréljük le, és akkor lehet ezeket selejtezni, ha megjön helyette a váltás.
Aztán közben kikopott a köztudatból az új autó beszerzés, csak közben a selejtezést meg bejelentették.
Végül nem vitték el a kocsikat, mert mindhárom épp vidéken volt, de magas szinten volt kis kiabálás.

Nem gond, ez a műszakis főbarom intézte a felújítást is, ami annyira nem sikerült, meg még pár dolgot.
Sajnos közben felmondott október végével. De nem vagyok túl nyugodt.

Paks II-re megy át...

(#9702) Jahno válasza FőDudu (#9696) üzenetére


Jahno
őstag

Jó, habekapcsolva hagyja akkor le is esik az útról, de most Bobát és a kirándulós izéit nézve eléggé olyan cuccra kellene gyúrnia, ami nem csak betonon megy egyenesen. Mondom ezt főleg úgy, hogy az ottani térképeket nézegetve is simán csak dőlök-borulok itt a gép előtt és akkor még nem is teljes életnagyságos valóságmilyeségében vágott orrba az ottani légkör.

Félelmetes. Jártak ott emberek is, elvégre vannak fényképet, építettek fura esőbeállót, jöttek valahonnan. De szerintem vissza már csak valahová jutottak, vagy oda sem, de akkor sem értem :-D

(#9703) Jahno válasza eattila (#9698) üzenetére


Jahno
őstag

Antall József halála.

(#9704) Jahno válasza Grillo (#9701) üzenetére


Jahno
őstag

Az nem biztos, hogy baj, ha átmegy. Múltban akadt pár főnököm így, beültették valami irodába, csinálta a semmit és sok pénz kapott meg valami hangzatos pozíciót. Legalább nem tudott semmit elbaszni és nyugdíjazódott. Bár az egyiknél én sem vagyok benne biztos, hogy jó a hivatalos verzió, mert amikor végképp nem tudta már magát kidumálni a börtönből, visszautasították a fellebbezését másnap elvileg elvitte a szíve. Aztán a jó ég tudja, akkor szarkavaró bármit megoldhatott, viszont így még kevésbé ártalmas :-D Csak az előtte időszakot szerintem sokan kihagyták volna, akikkel együtt melózott.

Ezeket a karrierutakat fel lehetne tenni találós kérdésnek a mai frissen végzett kócsos/HRes brigádoknak is, hogy na vajon mi vár arra aki részegen jön be melózni és ha az alkalmazottnak feltűnik akkor még nekik ront és bordatörés a vége és mi kell még ahhoz, hogy végleg megkapja méltó büntetését, mint a 77 magyar népmesében a főgonosz?

(#9705) eattila válasza Jahno (#9703) üzenetére


eattila
csendes tag

Lehet. De volt papas megszakitas is. Igaz nem kacsamesek kozben, hanem chip&dale kozben. Valami ilyen remlik.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#9706) eattila


eattila
csendes tag

Orvos emlegette az inhalatort multkor. Erdemes? Varazs cucc? Meger 15-20k kavicsot?

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#9707) Jahno válasza eattila (#9705) üzenetére


Jahno
őstag

És télleg:

"Két évvel korábban, 1991. augusztus 18-án II. János Pál pápa Máriapócson tartott beszédének élő közvetítése miatt hasonlóan megszakították a Walt Disney bemutatja adását. Akkor a Csipet Csapat Újabb kalózkaland (angolul: Chipwrecked Chipmunks) című epizódja lett megszakítva, hasonló módon, mint Antall József halálakor a Kacsamesék. "

(#9708) eattila válasza Jahno (#9707) üzenetére


eattila
csendes tag

Maradandó élmény volt:)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#9709) Jahno válasza Gabibácsi (#9614) üzenetére


Jahno
őstag

Én lementem volna egyedül is. Tudom, hogy szar, de idehaza is szar. Akkor megnézed, iszol Birra Morettit, este meglesed a teljes kiadást és kész is: https://www.youtube.com/watch?v=nOzcDPCNd_I&fbclid=IwAR292ooR3QVWdq9U_bS6uyLijn6k_fBalXl7dbj4ToG-NpoPOCSaDnPhjDM

(#9710) hobizoli válasza -NoVa- (#9694) üzenetére


hobizoli
nagyúr

miert nem azt montad nekik, hogy nalunk a vasfuggony mogott a TV-ben adtak eloben is az egeszet :DDD

több drón kell ;P

(#9711) hobizoli válasza BobaHWSW (#9699) üzenetére


hobizoli
nagyúr

jo, de Boba ez Bp nem Kiskunbudosfuttyos, ahol 5 sarokra van a varoshatar es utana orszaguton kruzolva lemegy a fogyi
na meg gondolhatod Bp-n belul mesz 5km-t kozben mennyiszer fekezel meg allsz meg, meg potyogsz a lampanal meg a dugoban, foleg amikor felujitas utfelbontas van orrba-szajba

nekem is a dizel 147-n 8.2 volt a legutotbbi telitankos fogyi
de van hogy a 17km-t a meloig 50perc alatt teszem meg
pedig megyek belole par km-t autopalyan is

több drón kell ;P

(#9712) hobizoli válasza BobaHWSW (#9699) üzenetére


hobizoli
nagyúr

szerintem X3-bol inkabb dizelt szoktak venni, es az eszik annyit, meg nem_varosban

több drón kell ;P

(#9713) BobaHWSW válasza hobizoli (#9712) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Whatever... 11.75 a nem 7.

(#9714) Frawly


Frawly
veterán

Na, most mit csinálják, a tanácsotok kéne. Beszart a telóm, és nagyon kéne másik. Már 2 hete egyre nehezebben lehetett tölteni (mintha az USB csati lett volna rossz, de egyébként is elakadt a töltés 64-69% között jellemzően, és csak nehezen mozdult tovább). Rendeltem is egy Xiaomi Mi A2 (nem lite) global versiont (bárhol helyben gariztatható), 4 GB RAM-os, 64 GB ROM-os modellt az Aliexpressről. Akkor még működött a telóm, de már nehéz volt tölteni, tudtam nincs sok időm, így szándékosan drága, expressz kiszállítással rendeltem (nem standarddal), azt írta 8-10 nap lesz maximum. Igaz a kereskedő is későn adta postára, mivel a vámnyilatkozattal szarolt, de 6 napja volt az is, már akkor is írtam neki mindjárt azonnal, hogy rohadt gyorsan küldje, mert nagyon kell. A tracking number alapján még Kínát sem hagyta el, nem hogy a UK-t elérte volna. Az apjuk kaszá’t, azt.

Tegnap végképp befosott a Doogee Y6, 99% töltöttségnél 15 perc után egyszer csak kikapcsolt, és tölteni se lehet (elkezdi, de 1% után kikapcsol a kijelző, nem tölt tovább). Be sem lehet kapcsolni. Telefon meg nagyon kéne másik, több órás ingázáskor nagyon függök tőle. Elvileg az akkuja ment tönkre és/vagy az USB csatlakozó, ehhez lehetne is relatíve olcsón, 15 fontért alkatrészeket rendelni (nem Kínából, helyből jönne), de mire az is ideér, meg beszerelem, és az sem biztos, hogy attól megjavul a teló.

Nagyon megbántam, hogy a Kínából rendelgetéssel a sz4rt rágtam, 50 fonttért drágábban lett volna ugyanez a teló az angol Amazonról, 1-2 nap alatt nálam lett volna. Így ha mást nem tudok kitalálni, vennem kell helyben egy telót, hiába adnak itt kint mindent lehúzó áron. Az nagyon blama lesz, ha két (!!!) telefont kell venni, de nem tudok még 2-3 hetet kivárogatni, mire a ferdeszemű rizszabálók szarja méltóztatik végre ideérni. Valami ötletetek van, hogy az alkatrészrendelésen és a másik teló vásárlásán kívül mit tudnék csinálni?

Esetleg az Aliexpressen a rendelést visszamondani valahogy, vagy ha ideér a telefon, akkor visszaküldeni? Van itt helyben a helyi piacon ilyen telefonjavító műhely, de nem hinném, hogy ott is van náluk hozzá alkatrész, vagy meg tudják csinálni. Valamit segítsetek, az ideg széjjel b4×. Sajnos nagyon szar kijutni a melóba, a közlekedés miatt sokkal előbb kell indulnom, és így teló híján csak azzal a lengyel faszival tudjuk egymást nézni, aki melóba hord. Nem rossz fazon szegényke, de nem tud semmit angolul, szóval beszélgetni nem lehet vele, az MK FM, és Heart FM rádiót hallgatjuk némán, fingszagban egymás mellett, baromi unalmas. Mivel neki hamarabb kezdődik a műszakja, nekem még van egy órám, amikor semmit nem tudok csinálni, meg visszafelé is 1 óra, mire hazaérek. Így se sorozatot nézni, se zenét hallgatni, se netezni nem tudok, óriási érvágás.

Vagy arra gondoltam, hogy valami olcsó mp3 lejátszót venni, vagy hasonlót, amin legalább normális zenét tudnék hallgatni, nem ilyen rádiós brit popnyálat, mert az is a sírba visz, olyan qrva unalmas. Tényleg ha még 1-2 napot kell így melóba menni, főbe lövöm magam. Egyet azért megfogadtam, ha gyorsan kell valami, soha többet nem rendelgetek sem Kínából, sem Alilófaszról, aki Olcsó Jánoskodik, rácseszik.

Van egy elfekvő még régebbi Doogee-m (X5 Pro), az is elég tropa, meg a polcon állt töltetlenül másfél évet, nem hinném, hogy az ki tud segíteni. Megpróbálom életre kelteni, de sok esélyt nem látok rá, hogy akár csak átmeneti megoldásnak jó lesz :O

[ Szerkesztve ]

(#9715) Grillo válasza Frawly (#9714) üzenetére


Grillo
senior tag

Power bankkal megtámogatva sem marad bekapcsolva? Azzal át tudnád hidalni a köztes időt.

(#9716) Frawly válasza Grillo (#9715) üzenetére


Frawly
veterán

Az a baj, hogy nem. Próbáltuk autós töltővel is. Olyan, mintha az USB csati lenne kilazulva, de az aksi is kuka, az dobálja el a töltési folyamatot. Így hiába is van töltőn, vagy powerbankon, akkor sem indul a teló.

(#9717) Gabibácsi válasza Frawly (#9714) üzenetére


Gabibácsi
tag

Műszaki hibára gyanakszom

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#9718) Sipi- válasza BobaHWSW (#9700) üzenetére


Sipi-
tag

7 litert gázolajból eszik, nagypapásan, kihalt országúton.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#9719) FőDudu


FőDudu
addikt

Na megkerdeztem embert. RAV4 benzines volt.
Szoval a CR-V az lehet mas, arrol nincs elso kezbol valo infom.

Elnezest a felreertesert.

Kenyer jo szar lett, meg se kelt rendesen.

Ujabb adag chili erkezett :)

FőDudu

(#9720) Samott


Samott
addikt

Sajtoszemle:

Volvo XC90: selejt 27 millióért? - eleg ciki ez a cegnek, le a kalappal elottuk, hogy javitanak mindent, de ennyi penzert ne legyenek mar ilyen szanalmas hibak. Vagy legalabb oldjak meg vegleg.

Meglepetés: profittal zárta a negyedévet a Tesla - egyreszt 4300 auto hetente (pedig mar augusztusban elertek - elvileg - a heti 5000 darabot), masreszt siman lehet hogy megint kreativan sumakoltak valamit. :)

Es meg egy tesla: What Engineers Found When They Tore Apart Tesla's Model 3 - az a kilenc darabbol oszerakott kerekdob impressziv. :D Ott lenne meg mit tanulniuk.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#9721) FőDudu válasza Frawly (#9714) üzenetére


FőDudu
addikt

Vegyel gyorsan egy Nokia 3310-et es varj amig megjon a masik.
Vagy nokia 3310 es tablet ami kesobb meg jo lehet masra.

FőDudu

(#9722) Jahno válasza Frawly (#9714) üzenetére


Jahno
őstag

Amúgy mire kell a telefon? Ha zenét hallgatni, telefonálni és ébresztőórának, akkor veszel egy akármit lcsón, amire telefonálni jó és egy mp3 lejátszót. Csak van ott is valami Ázsia center.

(#9723) -NoVa- válasza Jahno (#9722) üzenetére


-NoVa-
őstag

Eleve ott a régi a polcon, amiről próba nélkül feltételezi, hogy úgysem kapcsol be. Na az, powerbankkal megtámogatva, és kész.

(#9724) BobaHWSW válasza FőDudu (#9719) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Koszi, ertekelem!

(#9725) qnadam


qnadam
veterán

ha valakinek kell még az aranyélet, írjon püt.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#9726) Gabibácsi válasza qnadam (#9725) üzenetére


Gabibácsi
tag

s01-s02 megvan, s03 meg még csak most kezdődött, ugye?

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#9727) qnadam válasza Gabibácsi (#9726) üzenetére


qnadam
veterán

így.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#9728) Vodike válasza FőDudu (#9719) üzenetére


Vodike
tag

Mondtam, hogy szar lesz. Az a Schar liszt egy fos. Mi 2-3 naponta sütünk gm kenyeret, van rutin. Tényleg sikerülélmény csak a szaffi liszttel volt :-)

exTiga

(#9729) Vodike válasza Gabibácsi (#9726) üzenetére


Vodike
tag

Nekem az s3 is megvan már full évad, feltöltöm, ha kell.

[ Szerkesztve ]

exTiga

(#9730) FőDudu válasza Vodike (#9728) üzenetére


FőDudu
addikt

Nem Schar volt, hanem egy olasz verzio. A baj azzal volt, hogy nem kelt meg rendesen.
De ez eleve nem gepbe valo keverek volt - keleszteni kellett volna.

Izre jo lesz. Csak 4-6 orat illik keleszteni- olyanunk meg nincs a gepen, mert a leghoszabb program is 3:50.
Az lesz, hogy bekeverjuk elore aztan kesleltetett sutessel inditunk 6 ora mulva.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#9731) Sipi- válasza Vodike (#9729) üzenetére


Sipi-
tag

S3 milyen formátum és méret?

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#9732) chris-77 válasza Jahno (#9674) üzenetére


chris-77
újonc

Csak nem mindegy(legalábbis nekem), hogy mondjuk egy 400e-es kocsiba rakok időközben mondjuk közel még egyszer annyit és lesz egy jó autóm kevesebb vagy közel 800e-ért, vagy veszek egy mondjuk másfélmillásat és úgyis költök rá egy misit..

HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.

(#9733) Samott válasza chris-77 (#9732) üzenetére


Samott
addikt

Mar miert kellene egy millat rakolteni egy masfelmillios autora? En ennyiert vettem a Puntot benzinen/olajon/szurokon kivul alig kellett ra kolteni. Kopo dolgokon kivul egy ablakemelo mehanikat kellett csak cserelni.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#9734) eattila


eattila
csendes tag

Elvittem gyereket orvoshoz. Vagyis inkább vissza. Tanácstalan, hogy miért köhög. Okát nem látja, hallja, csak a tünetet. Mehettünk rtg-re. 2-re mehetek vissza az eredményért.

Előtte vettem inhalátort. Neten 10-25 között van, és várni kell rá. Nameg kb noname (nekem). Gyógyszertárban 15k volt egy phillips.

A poén, hogy én is beteg vagyok, de ma még csak kocsiban ültem szinte.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#9735) Grillo válasza eattila (#9734) üzenetére


Grillo
senior tag

Egy hidegpárásító nem lett volna jó? Nekünk az sokat segít télen, mikor a fűtés miatt száraz a levegő. Alváskor benyomjuk, és kellemesen bepárásít a gyerekszobában.

(#9736) -NoVa- válasza Grillo (#9735) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nekünk is, de salvusvizet kell bele rakni. Sima vízzel nem használt.

(#9737) FőDudu válasza eattila (#9734) üzenetére


FőDudu
addikt

RSV
Kollegam 4 eves gyereke korhazban kotott ki par hete e miatt.

Kezdodott az ovi/suli, sok kohogos betegseg volt, orvos siman betudta a szokasos kohogos/orrfolyos megfazasnak. Par nap mulva visszamentek, akkor mar tudta mirol van szo. Irany a korhaz.

FőDudu

(#9738) eattila válasza Grillo (#9735) üzenetére


eattila
csendes tag

Párásító van. Eddig elég volt. most a doki azt mondta, hogy jó lenne ez is. Nem akartam, de annyira köhögött, hogy 3 hányt. Szóval vettem. Meg írt fel bele gyógyszer cseppet is. Salvus víz mellé persze. Durva, de 2 inhalálás volt ma, és sokkal jobb eddig.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#9739) eattila válasza FőDudu (#9737) üzenetére


eattila
csendes tag

Reméljük ezt azért sikerül elkerülni. Köszi a linket!

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#9740) chris-77 válasza Samott (#9733) üzenetére


chris-77
újonc

Az a baj, hogy pontosan nem emlékszem a Jahno féle összegekre, de valami ilyen nagyságrendekről volt szó és akkor még lehet, hogy erősen alábecsülöm a dolgokat..

HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.

(#9741) Grillo válasza eattila (#9738) üzenetére


Grillo
senior tag

Ja, van ismerősnél is ilyen. Én elég durván asztmás voltam gyerekkoromban, de akkor még nem voltak ilyenek, pedig lehet pár kórházi nyaralást megúsztam volna.

(#9742) Jahno válasza chris-77 (#9740) üzenetére


Jahno
őstag

3 éve küldtem Blubesznak egy összesítést, tán elő tudom ásni mit írt vissza. Középső dobot mondjuk megint odacsaptam valamihez.

(#9743) Sipi- válasza Jahno (#9742) üzenetére


Sipi-
tag

Mert mész, mintazállat!
És nem is tiszteled.
:C

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#9744) FőDudu válasza Grillo (#9701) üzenetére


FőDudu
addikt

Jahnot is kuldjetek at oda, ket 'rontopal' csak meg tudja akadalyozni :)

FőDudu

(#9745) FőDudu válasza Sipi- (#9743) üzenetére


FőDudu
addikt

A tenyek makacs dolgok....

FőDudu

(#9746) eattila válasza Grillo (#9741) üzenetére


eattila
csendes tag

Az lehet. Elég hatékonynak tűnik perpill.

Rtg-n nem találtak semmit legalább.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#9747) chris-77 válasza Jahno (#9742) üzenetére


chris-77
újonc

Kíváncsivá tettél. :)

HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.

(#9748) Vodike válasza Sipi- (#9731) üzenetére


Vodike
tag

mkv, 720p és 16 giga a 8 rész

exTiga

(#9749) Frawly válasza Jahno (#9722) üzenetére


Frawly
veterán

Lényegében desktop PC-ként szolgál, míg úton vagyok. Pont hogy telefonálni szoktam róla nagyon keveset.

Úgy néz ki, hogy a Doogee X6 Pro, amit előtte használtam, életre volt kelthető. Azt nem tudom mennyit bír majd az aksija, de egyelőre jónak tűnik.

Gabibácsi: én nem műszaki hibára gyanakszok, hanem kínai balfaszságra. Akkor ne írják oda, hogy 8-10 nap, vagy írja oda, de legyen ott megjegyzésben, hogy közlekedés és vámolás miatt ettől jelentés eltérés is gyakran előfordul. Pont ezért fizetem a drágább szállítási díjat, meg a vámon is amiatt fognak megvámoltatni, mert ezzel az extra szolgáltatással küldettem. Ha belementem volna a standard szállításba, ott még valószínű vám se lett volna. Én hülye meg extrákat fizetek, hogy szopassanak, meg semmivel előbb ne érjen ide. A sok baromja meg ott dicsérgeti az Aliexpressen, hogy milyen gyorsan ér oda a cucc. Ja, majd 30-60 nap múlva lehet ide is ér, a fa alá a Jézuska még lehet be tudja tenni.

(#9750) Jahno válasza Frawly (#9749) üzenetére


Jahno
őstag

Oda van írva. Amúgy a kínai honnan tudná besaccolni, hogy itt a postán mennyit szüttyögnek vele? Néha pont ezért már irreálisan nagyot is kerekítenek EU felé. Főleg így karácsonykor.

Ez ilyen, ilyen is volt, oszt megint dobozban élsz és nem tetszik a rendszer.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.