Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#96488) blueboi69 válasza Sipi- (#96480) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Leylandi cipurs, Babérmeggy, Korallberkenye.
Mindhárom örökzöld, egyik szebb mint a másik. Nálunk van sok babérmeggy, a leylandikat ősszel ültettem a tuják helyére és van egy bokor ami korallberkenye, de azt 1éve asszem tőből levágtam, azóta 1m magas.

Tujákat már menteni nem tudod, ezt így látatlanban mondom. Kertészetes csoportban is szokták írni kertészek, hogy ilyen 40-60dbokat vágnak ki, mert nem bírják az itteni klímát. Nagyon sok karbantartást és pénzt igényelnek.
Itt is volt velük gond, pedig volt néhány nagyon szép. Talán említettem itt is, hogy ősszel kivágtam azokat amik nálunk voltak. Kb 5-6m magasak is, a törzsük 10cm körüli.
Hiába költesz rá, belemegy a borókadíszbogár és kész vége. Max, ha tényleg nagyon nagyon jó kondiban van a növény, télen is van öntözve és tud sok gyantát termelni, akkor nem tudja a bogár megtámadni, egyébként esélytelen.
És mindezek mellett a szomszédomnak az árnyékban lévő tujája, amelyiket soha nem is öntözik, az kiválóan néz ki... Másik szomszédnál 20méterrel arrébb, a komplett tujasort kiszedték, mert elszáradt teljesen.

Szóval Lelylandi, babérmeggy, korallberkenye. Amelyik jobban tetszik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.