Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
npera
őstag
Ma reggel jelentem még semmi értelmeset nem csináltam.
Reggel úgy ébredtem, hogy a derekam kábé fix szögbe be volt állva, így a reggeli alatt a csillagokat is láttam pedig már fenn volt a Nap.
Utána az volt A Terv (copyright Jahno), hogy el kell vigyem a családot egy uszodába, aztán azt csinálok amit akarok. 9:40-re akartak odaérni, hogy még a sor előtt odaérjenek. Amikor asszony 10 órakor még a nappaliban táncikált a kedvenc zenéjére és semmi nem volt összekészítve, akkor éreztem, hogy délelőtt már nem fogok sokat haladni a melóval.
Annak rendje és módja szerint be is zárták előttük a kasszát, mert a fürdő elérte a maximális létszámot (COVID miatt kevesebben mehetnek be strandolni). Akkor B-terv, vigyem le őket a tengerpartra a déli szigetvilághoz. Oké. Egy hajót még éppen elértek, aztán akkor hajrá.
Utána muszáj volt venni magyar mustárt asszonynak, mert a svédet nem eszi. A közel-keleti/balkános boltban van.
Utána kellett venni a fiam holnapi szülinapi bulijára hot-dog alkatrészeket, fagyit és kis gyümölcsleveket, jön majd 12 gyerek a lovasfarmra. Lesz grillezés, meg fagyi meg ivólé. Aztán kecske- és disznósimogatás, lovaglás, traktorozás és birkasimogatás is. Meg arconpörgés a farmon.
És a lényeg az volt, hogy kell még egy pár festőállvány, mert akkor még több lécet tudok festeni és alapozni párhuzamosan.
Ezt 1-re elintéztem, aztán akkor irány haza enni.
Most lappadok, aztán irány ki a ház mögé festeni, alapozni, meg fűrészelni még több lécet.A királyság az, hogy a farmot telefonon nem lehet elérni, így ebéd előtt még odabringáztam megkérdezni, hogy minden rendben van-e a foglalással. A bringán a hátam visszakattan a helyére és akkor nem fáj. Szóval ez gyakorlatilag gyógytornás foglalkozás is volt. Most akkor fiatalos mozdulatokkal tudok fűrészelni és ecsetelni a továbbiakban.
Over and out....
-
-igu-
addikt
Én végre rávettem magam, hogy rendbeszedjem a doksikat, amik felgyűltek az évek alatt. Most szépen mappázva van összegyűjtve ország és cég szerint az összes munkaszerződés, bérpapír, adóbevallás, miazmás, boldogan ülnek egy ausztrál szerveren digitalizálva.
Most meg keresek valami vállalható webes fotóalbum megoldást néhány száz fotó megosztásához. Olyan kellene, ami nem úgy kezdődik, hogy goo, és nem az a vége, hogy gle.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Jahno
veterán
válasz ncc1701 #71661 üzenetére
Semmeringig nézegettem, mert annak a nevét ismerem :-D Többiek Dolomitoznak, arrafelé akadnak helyi erők mindenféle egyéb ismerettel. Meg időben sem az a 1.5 napos gyorsforgalmi megoldás.
Ismeret az lehet fontos, Gemencnél most egyszerűnek tűnt, aztán inkább felváltva ittam és gőzkabinoztam két jakuzzi közt, mint azt bogozzam, hogy kisvasút nélkül hova is lehetne itt eljutni meg miképpen:
-
zetor2000
őstag
válasz -NoVa- #71619 üzenetére
Kár, hogy nem egy régebbi felállás hallható.
Nekem ebből a zenekarból a Ritchie Blackmore, Jon Lord nevű tagok nagyon hiányoznak. Mindegy, meghallgatom, adok neki egy esélyt.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-
-igu-
addikt
Flickr-t megnézem. Google meg bekaphassa, pár év androidos kínlódás után hadd ne kelljen...
Van egy energiaitalos fotóalbumom, azt akarom költöztetni. Kettő, de legalább egy látható kommentárnak ki kellene férnie az adott fotó alá/fölé, meg legyen filmstrip vagy thumbnail, meg lapozási lehetőség.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #71668 üzenetére
Korlátig igen, nekem még pont jó, ipari termelésre már nem annyira. De hát kinek mi. 7 év alatt én is teleraktam 60%-át, szóval most vakarhatom a fejem, de úgyis akkor adják el és variálják át, amikor csak akarják. Lassan megint lementem ami ott van, mert sosem tudni.
-
veterán
válasz Gabibácsi #71677 üzenetére
négyen. engem ugyan a dp zenéje annyira nem érint (bár most délután remekül aludtam erre az új albumra - ez nem minősítés, amikor ébren voltam, voltak benne egész kellemes részek, és ezek szerint nem zavaró az egész ), de igazán nem sajnálom tőletek a dolgot, és rajtam akkor ne múljon.
hanyas vagy, te disznó?
-
-igu-
addikt
válasz qnadam #71681 üzenetére
Az van most, ahelyett keresek mást, ami kevésbé fapados. Itt pl. nem tudom, hogyan tudnám sorbarendezni a megjelenitett képeket. Régen, néhány frissítéssel ezelőtt volt egy kicsit nyakatekert megoldás, mostmár az sincs.
-
eattila
őstag
En reggel felkeltem koran 5 ora alvas utan. Kv es pakolas utan elrugtam magam Miskolcig. 9 korul itt voltam. Aztan volt kis maszkalas, aludtam is, ebedeltem is. 1 korul osszekeszultunk es gyi a barlangfurdobe. Egeszbdelutan ott voltunk. Gyerek elvezte, meg mi is. Es most mindenki IS hulla.
A lany kapott meglepit, lattunk mokust kozelrol. A vilag kerek.e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
-igu-
addikt
válasz eattila #71683 üzenetére
Mi meggurultunk néhány lejtőt, Amea mostanra nagyon éli a bringázást.
Ráleltem egy hiányosságra a bringámon: ez egy komutter vas, városi romboló, ennek okán a váz rövidebb, mint a megszokott, a tengelytáv jóval kisebb. Így a kormány is közelebb van, és erős fékezéskor nagy a késztetés, hogy átszaltózzak a kormányon. A karom olyan szögben áll, hogy nem tudok ellentartani rendesen. Ha van idő, akkor megoldás a nyereg mögé becsúszni, és úgy fékezni. Vészfékezéskor nincs ilyesmire idő. Végső esetben egy kicsit hosszabb stucni lesz a megoldás, és világbéke.Itt valamennyire látszik is, mire gondolok:
A váltó egyre jobban tetszik, mostanra gyakorlatilag holtjátékmentesre sikerült beállítanom. A fokozatmentesség tényleg végtelen számú áttételt tud a két határérték között. Nagyobb áttétel még elférne, de nem sírok így se, 40 fölött kényelmetlen csak kicsit, az meg ritkán van, és nem hosszan.
-
eattila
őstag
Bringa temaban en arra jutottam, hogy b-szhatom. Mert a terepesebb mtb-k tetszenek (mint a btwin rockrider pl, de ma lattam egy szep malit is) De a trekking ami megfelel a felhasznalasi igenyeimnek. Szoval dilemma van. Vagy lesz jovore. Mondjuk ma lattam egy szep trekkinget is, de annak az ara tureshatar fule viszi a vernyomasom szerintem.
A linkelt kep alapjan ertem a problemadat. Csak nem erint, 35 feletti sebesseg meg eselytelen nekem.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #71685 üzenetére
51es út elég agyrém volt hétfő reggel. Mindenki türelmetlen, megy 100al a sor de parasztnak nem elég, ki kell menni 15 autóval hátrébbről is előzni, még ha nem lát be a kanyarba akkor is.
Egyszer aztán megállt a sor, párral előttünk lévő teher indexel szépen balra és óvatosan dugja ki az orrát, nagyon sumáker Sanyika ezt ne is érti, lendületből kerül mindent, oszt éppen csak árok szélén porozva meg bírta menteni, hogy a kocsi jobb eleje belecsókoljon a teherbe. Hátvaze, mindenki árok-bokron nyomulósan Bajától Pörböly felé is.
-
Jahno
veterán
válasz Samott #65889 üzenetére
Juteszembe megint. Éppen ráértem, megkérdeztem az illetékest. Ha már ugrálunk rajta, akkor mondom én, hogy utána is lehet járni a dolgoknak. A helyzet súlyos és reménytelen, az van ami az oldalon van, pld. erre a két megállóra:
"Az illetékes BKV Zrt. tájékoztatása szerint a hivatkozott weboldalon található információk a jelenlegi ütemezésnek megfelelőek. Az Arany János utca és Ferenciek tere állomások a teljes vonalszakasz átadásakor, várhatóan 2022. év végén nyílnak meg újból az utazóközönség előtt. "
Csókolom.
-
Samott
addikt
Nem ez volt a kerdes. Hanem hogy a deli szakaszt mikor adjak at. Azota mar van frissebb info: elvileg oktober masodik feleben. Hogy eddig miert kellett titkolni, azt tovabbra se ertem.
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Jahno
veterán
válasz eattila #71689 üzenetére
Múlt héten civilek még a fényképezéshez is értettek Parton nem volt akkora tömeg, szálláson telt ház ellenére akadt amikor egyedül voltam a jakuzzi/medence/gőzkabin/minden vonalon. Kiálltunk a város legforgalmasabb sétányára, aztán alig 3 arc ténfergett arrafelé egyik a helyi fotóklub valakije volt, másiknak is mondtam, hogy "mehetsz nyugodtan, nem zavar" erre "ja, hosszú záraztok és nem látszik?" Mondjuk az sem zavart volna ha belelóg, mert újra lehet csinálni és minek hátráltassam a gyalogot. Ilyenkor meg úgyis lehet pár mondatot dumálni, srácnak akadt egy kis fotós múltja, csak bűnügyi helyszínelőként kicsit más témákban utazott.
-
FőDudu
veterán
Gyereknek vettem rollert, Mi Pro 2.
Jo cucc, most oromkodes van.Viszik, mint a cukrot. Utolso elottit hoztuk el, pedig reggel 20 darabrol indultak.
Persze az Essential modell az nem fogy....
Ez legalabb gyors, eros, sokat megy akkurol.
FőDudu
-
Sipi-
őstag
válasz Gabibácsi #71685 üzenetére
4-kor indultunk, nem voltak kevesen, de haladt. Egy hülye BMW-s volt, aki 3 sávon (leállósáv is) át cikázott fénysebbességgel. Meg egy Pizza Fortes kis dobozos valami, aki vagy 10 perc után vette észre magát, hogy ha üres a külső sáv, akkor nem kell a belsőben 115-el menni. Persze akkor, amikor majdnem megelőztük már jobbról. Asszony csak egy kis "figyelj barom" dudálást nyomott, én ennél hosszabban szoktam. npera még nem mondta, de szerintem a dudát sem szabad ellustulni hagyni.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest