Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
válasz #09908736 #34189 üzenetére
Ez ilyen, bele lehet nézni, sajnos!
Ugyanakkor asszony ilyen helyzetben azt szokta mindig kérdezni, hogy vajon rossz szülők vagyunk-e, hogy rosszul döntöttünk. Azt szoktam mondani, hogy akkor lennénk rossz szülők, ha nem agyalnánk a döntést után a dolgokon!
Szerintem ha most lett egy halom új infótok (szomszéd kölök triatlonozik, "túl jó" az állami suliba, edzések időzítése), ezek alapján újra kell gondolni a dolgot és máris nem releváns a korábbi döntésetek.
Ha kiderült, hogy szeretik a mostani helyen ÉS a másik helyre is van esély, akkor azért az azt jelenti, hogy eddig elég jó munkát végeztetek, mint szülő!
Drukkolok, hogy összejöjjön a transzfer!
-
Bujdy81
aktív tag
Ja, megrendeltük a Peugeot Riftert. Hosszított méret, 130 lóerős dízellel, 6-os váltóval. Pár extra még rámegy az Allure+családi csomag kombinációra. Mivel 188 centi magas az autó, így nem tetőboxot fogunk tenni a nyaraláshoz, hanem vonóhorog+bringaszállító+doboz a bringaszállítóra kombinációt veszünk.
Várhatóan februárra megérkezik a kocsi...
-
-NoVa-
addikt
válasz Bujdy81 #34252 üzenetére
True.
Ugyanez nálunk úgy néz ki, hogy a suli mellett Kicsicsaj nem adta fel a kickboxedzést, mert imádja. Mellé bekerült a kosárlabda, és most rágódik rajta, hogy balett vagy szolfézs kéne neki még harmadiknak. Mozogni szeret, csapatban mozogni szeret, zenélni is (előrelátó voltam a QC35-tel), úgyhogy bármi lesz még ebből.
-
törölt tag
válasz Bujdy81 #34252 üzenetére
Az a helyzet, hogy valószínűleg egyik döntés sem rossz. Úgyhogy a járulékos dolgokat vettük figyelembe. Az Audi mellet tud triatlonozni, streetdance-elni és cserkészkedni is. Amíg van rá energiája, addig mehet.
Nyilván az államinál ott van 2 év múlva a 6 osztályos gimnázium, és tényleg jól érzi magát az osztályban, de a triatlont most nagyon akarja, ezután a siker után (persze, mi meg vehetünk országúti bicajt...), de a többit is nagyon.
A németre meg rájött, hogy nagyon fontos. Főleg, hogy ha már 5 évet beletett, akkor nem akarja elfelejteni. -
Sipi-
őstag
válasz Bujdy81 #34253 üzenetére
Írni akartam, hogy ismerős S-Max-ra laposabb fajta tetőcsomagtartót vett, így beférnek a 210-es mélygarázsba még éppen. De a specifikáció alapján az S-Max csak kb. 166cm magas, van 22 centid pluszban.
Végül Peugeot lett nem Citroen? Lehetett alkudni vagy nem nagyon?https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
veterán
válasz eattila #34263 üzenetére
benzines upban még nem ültem
elvileg az egész elektronika kérdése, még az én lassan nagykorú autómban is csak elektronikát piszkál a váltókar (esetleg a P reteszelése mechanikus a váltóban, passz), viszont üresből D-be simán engedi áthúzni fék nélkül.hanyas vagy, te disznó?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz #09908736 #34264 üzenetére
Bevallom, csak pár olyan sport van, amit kiemelten hasznosnak tartok egy gyerek fejlődése szempontjából és a triatlon közte van. Meg pl. a jégkorong is. Meg a sakk. Más hirtelen nem jut eszembe. Szóval szerintem jól döntötök, hogy csinálja. Főleg, hogy akarja is!
Amúgy a triatlon azért is jó, mert végtelen pénzt el lehet rá égetni.
-
Bujdy81
aktív tag
Finoman azért lehet alkudni. De konkrétumot nem akarok írni, megkért az értékesítő.
Ha érdekelt a dolog komolyabban, akkor van direkt ilyen csoport a Facebookon. Ahol van néhány kereskedő, akik a csoporttal együttműködnek.
A Citröen/Opel/Pug trióból kb. csak a design az eltérés, meg az ár. Az Opel kb. fél misivel olcsóbb, mint a Citröen, a Pug meg kb. 200 ezerrel drágább. Viszont nekünk az Opel nem játszott, mert már nem rendelhető. Azt a 200 ezret meg beledobtuk, mert jobban bejön a cockpit a Pugban.
Ami zavar, hogy az üvegtető csak a rövid, 5 személyes változatban rendelhető, szóval azt elbuktuk...
S-Max azért jóval drágább lett volna, a C-Max Grand, Renault Grand Scenic, egyebek meg vagy kicsik, vagy drágábbak.
Bevallom, még ez az összeg is komoly fogfájást okozott, mert nem nagyon akartam ennyit felköhögni autóra, de most ez racionális választásnak tűnik...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz JonesC #34269 üzenetére
Még a juniorok is teljes maszkban játszanak, szóval a fogak maradnak. Meg gyerekre gondoltam. Tehát 14-16 éves koráig tolja a sportot, utána tényleg el kell dönteni, hogy tanulás vagy komolyan vett sport.
Szerk.: hokiban pl. az is tetszik, hogy U12 alatt nem számolják az eredményt! Tehát elmegy a 10 éves kölök egy hoki tornára és komoly szabályok vannak a csapat létszámára vonatkozóan. Pl. kötelező a két kapus, de nem nevezhetsz négyet. Meg a mezőnyjátékosok száma is limitált. Meccs közben pedig a bíró jelez, hogy sorcsere, Illetve a meccs felénél jelzi a bíró, hogy kapus csere. Tehát nem az van, hogy 5-6 "sztár" gyerek végignyomja a meccset, a többi meg melegíti a padot. A torna végén pedig minden gyerek kap emléklapot és emlékérmet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sipi-
őstag
válasz Bujdy81 #34270 üzenetére
Konkrét alkuár nem érdekel, csak kíváncsi voltam, hogy lehet-e még kedvezményeket kiszedni belőlük. Nekem közel 9 éve forintban nem sok kedvezményt adtak, a "nyerő" kereskedés viszont még hozzádobott egy szett téligumit acélfelnin (az már "mellékes", hogy rosszul szerelték fel a kocsira és semmit sem adtak, még elakadásjelző háromszöget sem).
Ismerősnek az S-Max céges, Galaxy-t vagy kisbuszt nem adtak neki (pedig kisbuszt szeretett volna). Egyébként meglepően semmi csomagtartója nincs az S-Max-nak, ha több, mint 5-en ülnek benne. Ezért lett tetőboxuk. A 807-eshez nem kellett a tetőbox, abba belefértek.A C4 marad meg az új kocsi mellé?
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Samott
addikt
Ezt csak ugy iderakom most: Neoszarvasbika
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-NoVa-
addikt
válasz eattila #34277 üzenetére
Extraként 5 késés egy bejegyzés, 5 bejegyzés után gyámügy, nem szaroznak. Tanul fegyelmet a gyerek
Egyébként meg legalább az órarendben egész szép arányban van semmittevés, játék, szabadidő, háziírás, tényleg csak abból hoz haza 10 percnyi gyakorolnivalót, ami épp aznap valamiért nem ment neki bent. Könyveket bent tartják, szinte üres táskával jár, eddig jó.
-
eattila
őstag
-
Samott
addikt
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Jahno
veterán
válasz Samott #34285 üzenetére
Kemény lesz, tolja csak. Mi éppen szívunk logisztikailag, így az ismerkedési fázisban. Eredetileg cucc cserebere lett volna, mert a villanyos ingyen parkol, este errefelé járok, fele úton átpakolunk, jó lesz. Nem jött be, ez egy darabig már nem megy semerre:
De legalább hazaesett a gép. Most fizetem a parkolást és utána megkerülöm fél Pestet, ahogy szoktam. Csepel-Árpád híd-XVIker, Budakalász, Árpád híd, vidék, valamik...
-
halapidori
tag
-
-NoVa-
addikt
válasz halapidori #34291 üzenetére
TP-LINK TL-WN822N van a padláson, még talán azt is tudom, hol.
-
JonesC
tag
válasz halapidori #34291 üzenetére
Arra gondoltam, hogy Jahnonak van még egy tonna.
Ami nálam van annak a kábele kutyatámadás áldozata lett, megcsináltam, de elég törékeny maradt.
-
blueboi69
senior tag
válasz halapidori #34231 üzenetére
Ezt csak most olvasom. Rémisztően hangzik... és ez a fővárosunk gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs