Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34801) npera válasza hobizoli (#34800) üzenetére


npera
újonc

Taxisok randomgenerátor szerint közlekednek. Akármelyik paraméterét is nézed a haladásnak.

Magyar taxisok szerintem elég jól vezetnek, a helyi erők tevén és szamáron nyomják magas szinten, de egy automobil kezelése már kifog rajtuk sajnos.

(#34802) Samott válasza npera (#34798) üzenetére


Samott
addikt

Ha ki vagy leptetve akkor nem szolhatsz hozza, nem?

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#34803) Samott


Samott
addikt

#comic pictures

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#34804) Sipi- válasza hobizoli (#34800) üzenetére


Sipi-
tag

Az Üllőin pár napja egy Audis taxis akart összetörni, húzta rám a kormányt ész és index nélkül.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#34805) npera válasza Samott (#34802) üzenetére


npera
újonc

Ha egy hozzászólás mellett megnyomom az "új" gombot, vagy legalul a "hozzószólok" gombot, akkor beléptet és utána újra megnyomva már lehet.

Tehát csak a jobb oldali gombok tűnnek el ilyenkor.

(#34806) npera válasza Sipi- (#34804) üzenetére


npera
újonc

Én a kölcsön XC90-est hoztam el és egy feminista egy XC40-el akart rám váltani sávot. Villogott neki a BLIS a tükörben, de letojta. Elkezdtem dudálni és fékkészenlétbe helyeztem magam, mire nagy rántással (szakácsok figyelmébe!) visszahúzta a saját sávjába.

Igazából ki kellett volna próbálni, hogy ellentartok neki a jobb-hátsó keréknél az én bal-elsőmmel és padlógázzal tolom, majd kifordítom. Aztán megkérdezni, hogy miért okozott ilyen szörnyű balesetet. Utána pedig mindent tagadni, hogy a sokk miatt semmire nem emlékszem, csak hogy késsel a kezében halálosan fenyegetett. Vagy valami ilyesmi. Minden összefolyt... :C :Y

(#34807) npera válasza Samott (#34803) üzenetére


npera
újonc

Ez a kitömött madaras csóka?

(#34808) hobizoli


hobizoli
nagyúr

baze par napja behanyt a Logitech M185-s egerem... nem ismeri fel a USB vevot a gep, vagy ha atdugom egy masik portba akkor ott is azt irja ra, hogy "az USB eszkozt nem sikerult felismerni"
eloszor azt hittem lemerult az eleme, de kb 3 hete csereltem ki benne, es ennyi ido alatt nem szokott lemerulni, persze probaltam egy uj elemmel is, azzal sem megy
na meg eleve az USB-s vevot dobta el vmiert, nem magara az egerre sir be

meg jo hogy volt itthon egy potvesztarcsi Dell vezetekes USB-s eger is, vmi regebbi modell es elegge mas dpi-s

mar vettem egy uj vezetek nelkulit delutan, az megy egybol ugyanott, ahol ez nem akar
ez az M235-s Logitech most

több drón kell ;P

(#34809) halapidori válasza Jahno (#34768) üzenetére


halapidori
csendes tag

Kockulni majd jovok en is! Mindenkepp!

(#34810) Jahno válasza halapidori (#34809) üzenetére


Jahno
őstag

:táncolóbanánosszmájli: Végén még rágyúrunk a Stunts bajnokságra is. Lesz nyeremény, meg a minden :-P

(#34811) BobaHWSW válasza Samott (#34803) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Zsenialis. Remelem nem komoly.

(#34812) Gabibácsi válasza Jahno (#34810) üzenetére


Gabibácsi
tag

Véres játékok 18

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34813) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Ma ment előttem egy régi x5, füstölt mint a fene, természetesen dunaszerdahelyi rendszám, kétkipuffból ömlött a büdös füst, és 40-et sem futotta meg. Jó volt.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34814) Jahno


Jahno
őstag

Kezdek megőrülni a júzerektől... De úgy a héten kb. mindenki hülye. Lakatosnak megmondtam, hogy ne csináljon semmit a kocsival. Most mondom sógornak, hogy akkor kimennék érte, akkor mondja, hogy ne menjek, mert a lakatos úgy gondolta, hogy mégis meg kellene oldani és ott van Nála a gépezet.

Havernak annyit mondtam az új irodánál, hogy úgyis mindegy, kábelek fal mellé vannak szórva körben, lehetőleg ne bántsák és tapossák szét, meg ne tolják elé a bútort, jövünk csináljuk. Erre a két végére kb. rárakták a bútor lábát, közepén meg tolták volna feszítésig a falra.

Itteni júzeerket nem is mondom, írt Teamsen otthonról, hogy be sem tud lépni a gépére, semmi nem működik. Mindent úgy kell kibarkóbázni, hogy mire gondolt, nem tudja a loginnevét, alapvető gépkezelési ismeretek is valahol a félhomályban egy sarokban.

Teljesen egyszerű mondatokkal is bajaink vannak, ha azt mondom, hogy áááá, mindegy, faszom. Csak közben itt nyomulnak, rángatják az ajtót, kijöttek az ügyviteli cuccok új verziói, azonnal rakjuk fel mert az a biznisz, közben ma lett hivatalos, hogy pénteken átállunk Merakira, így Kumar két napja azon pörög, de azok sem olvasnak, csak az előtte lévő papírról. Nem nekem való ez a világ.

(#34815) ncc1701


ncc1701
veterán

Irodánál ugye ázik valamiért a legalsó pincében lakó, már napok óta itt túrnak a szakik. Tegnap még volt bennük annyi, h körbeszóltak, h elzárják a vizet, ma már az sem. Lassan hazamegyek inkább, takinénit még megvárom, maci kijövetelt jó lenne megelőzni. Holnaptól úgyis lenne 2 nap szabim.

(#34816) Gabibácsi válasza Jahno (#34814) üzenetére


Gabibácsi
tag

Lakatos ingyen dolgozik, az jó

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34817) npera


npera
újonc

Én most új dimenzióra emeltem a hereséget vélhetően. Elég durva zaj van az irodában és bizonyos napokon totál leáll tőle az agyam (nem OLYAN napokon, mielőtt még rápörögnétek). Kipróbáltam pár zajcsökkentős fülest (fejest) és a Nova által korábban dícsért Bose Quietcomfort elég jónak tűnik. Futottam egy kört a főnökömmel és a szakszervezettel. A főnököm lehűtötte a lelkesedést, bár tőle kábé ezt is vártam, meg van kötve a keze a költségekkel erősen. A szakszervezet elkottyantotta, hogy tárgyalják a témát, mivel annyira sok panasz érkezik az aktivitás alapú irodákból a zajra. Aztán a főnököm továbbküldte a kérdést a részleg business assistent vonalára, akik viszont átirányítottak a belső egészségügyi szervezet irányába. Van egy komolyabb rendelő, egyszerűbb orvosi beavatkozásokat is le tudnak vezényelni, mivel a gyárból néha kipottyannak emberek különféle sérülésekkel. És nagyon komoly ergonómiai részlegük is van. És ez utóbbi esetlegesen meg tudja oldani a kérdéskört. Semmiféle ígéretet nem kaptam, de maga a lehetőség is felvillanyozó. Ha ezt sikerül keresztülhajtani, akkor az bizsergetően fog hatni.

(#34818) Jahno válasza npera (#34817) üzenetére


Jahno
őstag

Nem mondtad, hogy Te termeled a pénzt, itt mindenki ugráljon és le vannak tojva szabályostól, megfejtésestől?

(#34819) -NoVa- válasza npera (#34817) üzenetére


-NoVa-
őstag

Felénk ez úgy ment, hogy én szóltam, helyben leszarták, és nem is vártam tőlük többet. Benyeltem az árát, úgy tekintek rá, mint a saját, munkahelyen használt normális billentyűzet és egér párosra, amit majd viszek tovább magammal bárhová, viszont eszközökben ne kössek kompromisszumot, ha már minden nap rengeteg időt töltök itt.

De ez nem egy komoly cég, inkább egy egyetemi haveri körből kinőtt nyugdíjasotthon, ha a management rátermettségét nézem. Tulajdonképpen sikerült végighúzni a karrierjüket pályakezdőként külső tapasztalatok bevonása nélkül, és kitúrva mindenkit, aki esetleg erre kényszerítette volna őket. Egyébként ügyes, minden elismerésem, szerencsés korszakban tudták ezt csinálni. Pl az egyik technikai alapító Amerikait sikerült kiútálni jópár éve, az elment a Google-hez, azóta van nekik is OCR-jük. Hozzáértés van, meg stratégiai éleslátás.

Asszonyéknál kicsit más a helyzet, ott mindenkinek USB-s Plantronics headset jár a géphez alapból, meeting, kommunikáció, aztán ez openspace alatt. Panaszkodott, aztán kicsit még, és a kezébe nyomtak egy ANC-s Plantronics-et. Amatőr cég, rendesen panaszkodni se lehet. elnyomják.

(#34820) Jahno válasza -NoVa- (#34819) üzenetére


Jahno
őstag

Plmatronics itt is van, néha át sem veszi a júzer, vagy átveszi és utána lelép, cuccok meg csak kavarognak ide-oda. Most megint asztali telefon a menő, ami év végéig meg fog szűnni, éppen tegnap írt az összekötő. Mert pont nincs elég dolgom mindennel egyszerre. Elvileg voipos csoda megoldások lesznek, de jajj de jó, meg többet fogunk szívni, tegnap is csuklott Hz eleget a HDMI miatt.

(#34821) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Mindenki megnyugodhat, bejáratás + megfelelő dugó + finom 60Hz környéki EQ emelés együttese után kijönnek a mélyek a planar membránból a fülembe, és mehet Rammstein meg Wolfmother.

(#34822) #09908736 válasza -NoVa- (#34821) üzenetére


#09908736
törölt tag

Ezmelyikez?

(#34823) Phülöp válasza halapidori (#34809) üzenetére


Phülöp
addikt

Boldog halapidorit minden háztartásba!

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#34824) -NoVa- válasza #09908736 (#34822) üzenetére


-NoVa-
őstag

(#34825) BobaHWSW válasza -NoVa- (#34821) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Phew :K

(#34826) npera válasza Jahno (#34818) üzenetére


npera
újonc

Nem, inkább alázatosabb approach jellemző. Megpróbáltam különféle fórumokat és ha ez megy, akkor jó.

Most kaptam méjlt, hogy ezt egy "háztanács" fórumon kell végigvinni, aztán lehetséges. Vélhetően itt fog megborulni az egész, szóval még nem iszom a medve bőrére.

Ugyanaz a csóka a háztanács elnöke aki keresztülverte ezt a szupertömör irodai layoutot és aztán a sikertelen pilot ellenére keresztülverte két másik részlegen áttaposva, hogy maradjon így a pilot "örökre", ahogy van. Szóval az esély a sikerre pici, de ha nem is próbálom meg, akkor meg szétfeszít a kreatív energia. Tudod, hogy mennyire nehéz természetem van, neked nem kell magyarázzam :C

(#34827) eattila


eattila
csendes tag

Tegnap csereltunk olajat a corollan. A kifolyatott olaj szep volt. Nem is hianyzott belole sok. Nivo max meg min kozott volt az allas fel uton kb.

Viszont alulrol olajos a motor. Nem latszik honnan jon, de a szelepfedel tiszta. Haver hengerfej tomitesre gyanakszik. De viz nem fogy es nem melegszik, folyadekok nem keverednek elvileg. A leengedett olajon nem latszik jele.

Jol gondolom, hogy ha a hengerfej tomitese kakas, akkor ott hutofolyadek es motorolaj keveredik? Es akkor az erzodik az auton. Pl melegszik a viz, fustol, nem megy ugy.

Le lett takaritva es remelem kiderul a bibi. Es az auto se lesz gtk.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#34828) Gabibácsi válasza eattila (#34827) üzenetére


Gabibácsi
tag

Inkább olajteknő tömítés lesz akkor. Hengerfejtőmítésnél meg igen, melegedhet, habos az olaj, a hűtővíz zavaros, gőz jöhet ki hátul.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34829) eattila válasza Gabibácsi (#34828) üzenetére


eattila
csendes tag

Az egy sokkal jobb felallas lenne!

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#34830) halapidori válasza Phülöp (#34823) üzenetére


halapidori
csendes tag

:))
Köszönöm

(#34831) Gabibácsi válasza halapidori (#34830) üzenetére


Gabibácsi
tag

Boldog akármidetisvan! Füled érjen bokáig!

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34832) Jahno válasza eattila (#34827) üzenetére


Jahno
őstag

Na, nekem ilyenkor a beöntő/nívópálca volt a ludas.

(#34833) Gabibácsi válasza Jahno (#34832) üzenetére


Gabibácsi
tag

Te speciális eset vagy :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34834) eattila válasza Jahno (#34832) üzenetére


eattila
csendes tag

Nekem sosincs ilyen mazlim :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#34835) Jahno válasza Gabibácsi (#34833) üzenetére


Jahno
őstag

Jajám, le is hülyéztek, hogy az nem tud elromlani, aztán csak az olaj fogyott a motorból.

(#34836) Phülöp válasza eattila (#34827) üzenetére


Phülöp
addikt

Tegnap voltunk Corolla tesztvezetésen. Hamar visszafordultunk vele, nem ilyen autót keresünk.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#34837) Gabibácsi válasza Phülöp (#34836) üzenetére


Gabibácsi
tag

mi a baj vele? Azonkívül hogy ocsmány mint a bálnahányás

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34838) Gabibácsi válasza Jahno (#34835) üzenetére


Gabibácsi
tag

Ma jött megint állásajánlat, mindenhez IS értsek, kevesebb bruttóért mint ami most a nettó.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34839) Phülöp válasza Gabibácsi (#34837) üzenetére


Phülöp
addikt

4 éves vas, de a műszerfal a 80-as évekből maradt.
A csomagtartó getszinagy, csak nem lehet hozzáférni. Kényelmetlenül hosszú az autó, hátrafelé lóf.szt nem lehet látni. Szerencsére van benne tolatókamera, viszont navi nincs. Így viszont van egy fasza képernyő, ami kiírja a rádióadó nevét, hasznos (nem). Taxinak vagy 4 emberes utazásokra tökéletes amúgy, nekünk kevésbé.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#34840) Gabibácsi válasza Phülöp (#34839) üzenetére


Gabibácsi
tag

Ja így már értem. A toyoták ilyenek, de legalább megbízhatóak. Navi amúgy szerintem felesleges egy kocsiba, úgyis sajátot használsz, az autósak általában tök elavult akármik, és nehezen frissíthetőek. Mármint ha 4 éves, pláne.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34841) Jahno válasza Gabibácsi (#34837) üzenetére


Jahno
őstag

Akkor Tumor Kiájára mit szólnál? Olyan áramvonalas, mint valami konyhaszekrény.

(#34842) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Rackszekrényben vízesés, home office elrendelés, eddig jó ez a nap...:)

(#34843) Jahno válasza -NoVa- (#34842) üzenetére


Jahno
őstag

Itt megnéztem, hogy pont a klíma van felette, kérdeztem is a kármentő tálcát, aztán nem bonyolítottam. Júzer fontos, most teljesen megsértődve hápogott mert csak 1.5 óra múlva heréltem meg az adatbázisát. Mert fontos. Értem én, hogy fontos csak másnak meg más a fontos.

(#34844) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Segítsetek okosok. Gyerek gagyi rc kocsijának műszaki hibája van.
gyakran leáll és csak kerreg. Ha felemelem megy, tehát csak terhelésre.
többször szétszedtem, és a motor mellett van két fogaskerék, addig minden ok,de van egy műanyag diffi is. Na az tud kerregni. Szétszedtem, de semmi baja, nincs kopás, törés. Ha összerakom mégis kerreg csomószor. Mi a tök baja lehet? Lehet venni ilyen műanyag diffiszerűséget, vagy dobjam ki vegyek újat? (Akkor a gyerek sírni fog mert ezt a jézuska hozta)

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34845) -NoVa- válasza Gabibácsi (#34844) üzenetére


-NoVa-
őstag

Így konkrétumok nélkül természetesen nem, de a Banggood toys and hobbies részén minden is szokott lenni alkatrészeknél. Meg alin. Csak típus alapján esélyesebb keresni.

(#34846) npera válasza Phülöp (#34839) üzenetére


npera
újonc

Ez melyik modell volt? Igazából mindegy, mert mindegyik ugyanolyan furcsán Toyotás :C

Én még Aurisban ültem a nagy minőségi facelift előtt. Amiről Winkler írt egy cikket. Az durva belülről, de igazából ha rendesen összerakták volna, akkor nekem bejött volna.

Ebben még rendes régi nagy gombos rádió van. Sötétben is el lehet találni a gombokat, jó a nyomáspontja, ujjbeggyel simán tudod nyomni. Ha valaki kesztyűben vezet (van ilyen), még az is tudná.

Az új modellekbe a Prius Mk. IV-től kezdődően újra felfedezték a zongoralakkot (kis fáziskéséssel), amitől hülyét kapok.

De a Corolla és a RAV4 új változatába egy teljesen agyhalott gombkiosztást raktak, ami szerintem gigantikus öngól.

Ezeket a kis gombokat nyomkodni nem kellemes. Tipikusan a köröm alá élesen benyomódó hegyes tárgy érzetét kelti ránézve. Hozzá kötelezően társuló imbolygó nyomásponttal, amikor nem az egész gomb nyomódik be, hanem egy része és utána dőlve megy beljebb a többi kicsit kásás hatást keltve.

Nem próbáltam még, csak ránézésre, mert fotelből kell okoskodni.

A mostani modellek közül legkevésbbé a Camry középkonzola fáj. Ott is hegyes gombok vannak, de az összhatás sokkal jobb. Be van integrálva a kijelző a felületbe, nem emelkedik ki. És van fabetét, amitől azonnal elgyengülök picit. Japán fabetét a leglyob!!!!

(#34847) npera válasza Gabibácsi (#34844) üzenetére


npera
újonc

Ha a diffiben van kúpkerék (vélhetően), akkor az terhelésre axiális erőt fejt ki, amit a tengely nem tud ellensúlyozni és "kiemeli" magát a fogaskerékből. Én erre tippelek. Ha más nincs eltörve.

Új diffi lehet nem is segít ameddig a tengely axiális játéka nincsen kontroll alatt.

RC kocsikhoz sem (nem IS) értek, csak tippelgetek vadul.

(#34848) Gabibácsi válasza -NoVa- (#34845) üzenetére


Gabibácsi
tag

Nincsenek rá hónapok :(

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34849) Gabibácsi válasza npera (#34847) üzenetére


Gabibácsi
tag

Ez teljesen logikusnak hangzik. A tengelyt próbáljam meg fixálni akkor? Van kúpkerék, igen.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34850) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Arra is gondoltam hogy a két tengelyt beleragasztom jól a diffi lukjaiba, ilyen nyolcszögletű a végük, hátha úgy fixen jobb lesz

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.