Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33251) jcage válasza Gabibácsi (#33229) üzenetére


jcage
tag

Szintén. 3,5 év után. Yay 😁

A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet...

(#33252) Phülöp válasza jcage (#33251) üzenetére


Phülöp
addikt

sok boldogságot

Gabibácsinak is ofkoz (egyébként nőtől pontosságot elvárni... Hol éltél eddig? A Holdon, szatyorban?)

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#33253) Jahno válasza qnadam (#33249) üzenetére


Jahno
őstag

Néztem a dunai csorgást Rómaitól Kopaszi felé, de még jó, hogy nem mentem bele. Itt azért dőltem/borultam rendesen, 15 perc mire a lábam megszokta, aztán már csak a szél és hullám volt az ellenségem.

(#33254) Sipi- válasza Gabibácsi (#33229) üzenetére


Sipi-
tag

Van aki az első hibából nem tanul :DD (sorry)

Gratula!
Hogy-hogy ilyen gyorsan? Munkavállalási és vízum egyszerűbb így?

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#33255) FőDudu


FőDudu
addikt

Mosogep szerelo tegnap egy Smarttal erkezett. EQ forfour.

Onnan lett gyanus, hogy hatul mintha egy nagy reces dobfek lett volna, aztan eszembe jutott, hogy az lehet egy motor/generator. Mi masert lett volna bordazott.

Aztan mikor elindult, akkor neman kihajtott a parkolobol....

FőDudu

(#33256) eattila


eattila
csendes tag

Új dlágaszág: Nikon 35mm 1.8G :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#33257) -NoVa- válasza BobaHWSW (#33224) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nasszóval hosszú lesz, mert érzékeltetnem kéne alapoktól. Fülhallgatóban 3 féle módon állítanak elő most hangot:
- Dynamic driver: Tekercs, mágnes, membrán, egyszerű. Jó hatásfokkal ad ki hangot, de anyaghasználatfüggően mivel csak középen a mágnesnél mozgatja a membránt, torzul, nem lineáris torzításra képes. Szerencsétlenebb esetekben bizonyos frekvenciákon még oszcillálva torzul.
Kép: [link]

Újabban fülhallgatókban elkezdtek zsugorítani, rájöttek, hogy egy jó 6mm alatti membrán jó anyagból erős mágnessel dinamikusabban szól, részletesebb, problémamentesebb, és reszponzívabb.

- Balanced armature:
Viszonylag bonyolult eszköz, amit hallókészülékekben és 500+$-os fülesekben használtak, aztán 8 évvel ezelőtt a Knowlestől (patentowner és gyártó cég) felmontott Mr Li, hazavitte a fejében a tudást meg jópár kolléga kontaktját, majd nekiállt a Bellsingnél ténykedni. 2017-ben már nyomta a gyár az olcsó klón armatúrákat, és 2 év alatt nagyon sokféleképpen alkalmazták is. Ki jól, ki rosszul, de mi csak jól jártunk ezzel.
Egy-egy ilyen armatúra extrémen reszponzív, nagyon jó hatásfokú, és preciz dolog, főleg bejáratás után. Mármint ezeknél tényleg jót tesz a hosszabb mechanikai fellazítás, nem csak pszichológiai hozzászokás történik használat közben. Szűkebb spektrumú hangra optimalizálják, párezer Hz átfogással, így hangváltóra szükség van, meg illeszteni egymáshoz a többit, így rengeteg lehetőséget kapott a kínai audiomanufaktúra elcseszni a dolgokat :) Lesz ebből még némi kereskedelmi balhé, de pl emiatt volt elképesztően jó vétel a FiiO F9 45$-ért, a C16 80-ért, és még sok más.
Csak hogy számszerűsítsem, mit jelent ez, 2011-ben a Grado GR10-ben 1-1 armatúra volt, és 500$. Darabonként legalább 150-200$ volt bele az armatúra. Ok, a széles spektrumú drágább, mint a szűkebb. Most a 80$-os C16-ban van 16 darab Bellsing, és még haszon is rajta, meg alkatrészek, kábel, stb, de ha csak leosztom is, 5$ sem igazán 150. Most a FiiO F9 és F9 Pro közötti 50$-os árkülönbséget nézve látszik, mit buktak ezzel. Az F9-ben 4 db Bellsing van, a Pro-ban 4 db Knowles. Kicsit még részletesebb a magasakban, de tényleg csak kicsit.

Kép: [link]

- Planar:
Megint egy membránt mozgatunk, de nem a közepénél fogva, hanem az egészet, egy síkként. Torzításmentesen, teljes felületén, két oldalról húzva-tolva azonnal. Egyszerűen azonnal késedelem nélkül torzításmentesen ad vissza mindent. Csak ugye rengeteg elektromágneses erőt kell generálni hozzá, így sokkal rosszabb hatásfokú, mint az előzőek.

Kép: [link]

Ezeket szeretik is keverni. Kínaiak random is, majd amiből többet rendelnek többet gyártanak, mások meg a megfelelő tartományra a megfelelő drivert, kívánt eredményekért. Néha azonos tartományra többet is, különböző pozícióban, vagy nagyobb átfedéssel, más kamrában, stb. Direktben rádirányítva, vagy a visszhangját pozícionálva. Ezekkel, az anyaghasználattal a membránban, meg persze több driver esetén ellenállás/tekercs/kondenzátor kupaccal tudnak játszani, és itt lesz nagyon nagyon sok eltérés.

Míg egy fejhallgatónál közvetlenül a füledre irányul egy nagyjából 40mm-es membrán viszonylag fix távban, jó esetben elég vastag és merev hozzá, hogy ne legyen nagyon kihallható probléma a mozgás közbeni torzulásából, nem annyira nehéz jót tervezni.

Szóval veszünk most egy célzott hangképet (és figyelembe vesszük a kicsit eltérő beosztású, és nem mindig lineáris grafikonokat a továbbiakban :) ):

Ehhez képest az AKG K550 nem sokban tér el, kevésbé kisimult, vannak benne , és felül hamarabb elfogy és szétesik a magas, de nincs fájó különbség. Ezt nagyjából szereti és természetesnek veszi a fül, 6k környéke fölött kell egy letörés, különben fárasztó sziszegést fogsz hallani minden s, sz, t kimondott hangban.

Viszont ez még magában kevés információ, mert ha a Samsung telefonokhoz a dobozban mellékelt kis AKG fülhallgatót nézzük, azon túl, hogy 200Hz alatt nem él, az ingyenességéhez képest vállalható, nagyon komoly hibákat nem tartalmazó hangot produkál nagyjából 0$-os áron.
De még a Shure SE215-öd is a túltolt mélytartományon kívül rendben volna.

Emellett ezek EQ-val korrektül kompenzálható dolgok. Látod, milyen tartományban hány dB-vel tér el az általad igényelt hangzástól, hol kell kompenzálni, kész. Ezért könnyű a C16 illesztési hibáit és az armatúrás gyengébben felépülő sub-basszusát EQ-val javítani. És a Tin HiFi P1 planárra jellemzően szintén kevésbé erőteljesen induló mélyén is ugyanúgy lehelletnyit kell emelni:

Ez meg egy 3000$-os 18 armatúrás 64 Audio simítatlan görbéje:
Meg egy Sennheiser HD650-é:

Ez még csak 1 konkrét frekvencia megszólaltatása, ez még a könnyebbik rész. És innen jön a durvább eltérés, amit hallasz a Shure és az AKG között. Egyfelől a Shure is micro-dynamic driveres, mint a Carbo Tenore, az AKG-dban is 1 nagy dynamic driver teszi a dolgát, mégis az utóbbit részletesebbnek hallod, mert egy erősebb mágnesen egy nagyobb ellenállású tekerccsel egy jó erősítő reszponzívabban mozgatja. A basszusoptimalizált DD-s füleseknél, mint a 215, kellő tehetetlenséggel mozog a membrán, hogy nagyobb légtömeget mozgasson. Ennek az ára, hogy kevésbé gyorsan reagál az ugyanazon a membránon áttolt frekvenciaváltozásokra. Ha csak egyetlen húr rezeg, már az sem egyetlen frekvencián teszi ezt. Harmónikus rezgésektől a testből jövő visszhangig elég sok különböző komponensből áll össze, emellé bekerül még pár egyéb hangszer, ének, és kész. Egy-egyet még bármi meg tud szólaltatni jól, próbálj meg pl Stinget hallgatni a Shure-on. Jó lesz. Jól szól az ingyenes telefonhoz mellékelt AKG-n is, mert egyszerre nagyon kevés dolog történik. Tiszta, jól elkülönített egy-egy hang óvatosan összerakva bármin elmegy.

De egy dinamikusabb, sok mikrofonnal külön-külön felvett, és ezekből összerakott nagyon telített felvételnél szétesik a fenébe. Nem kell hozzá annyira sok, pl 2 gitáros, aki penget, dobol rajta, és a lábával is hozzáad kicsit. Spotifyon normális minőségben, nem a youtube élőn persze.
Eleve a dobolás és a húrok külön-külön dinamikus hangját sem képes egy lassabb membrán átadni, mellé pedig a magas hangokat is precizen kéne tolnia, amiből a térérzeted jön a két gitáros pozíciója, meg a stúdiószoba visszhangja.
Vagy épp egy extrémen telített francia retro/synthwave. Ezek jó fülesen

Na itt húz el a FiiO F9 kicsit, a CCA C16 nagyon durván a Shure-től. Utóbbinál 2-2 armatúra adja a mélyet, 2-2 a közepet, 4-4 a magasat, és nem esik kétségbe akkor, amikor Hans Zimmer megdolgoztat egy nagyzenekart. Elosztja magában, van hová. Ráadásul az utóbbinál egy jól megtervezett custom IEM belsejét másolták a kínaiak, így minden tartomány hangja megfelelő hosszúságú vetőcsőből jön, megfelelő méretű kamrából. Azt jól megcsinálni rengeteg kísérletezést igényel az eredeti tervezőtől :) Szokták kombinálni is, akár egy teljes spektrumú DD-re rásegítve pár armatúrával, vagy mostanában a mélyre DD-t, a magasra armatúrát, középre planar-t, betegebbek mindenhová mindenfélét IS, és ha sikerül az illesztést és a visszhangkamrákat is jóra megtervezni, anatómialiag pelepréselni az egészet egy emberi fül méretébe, pofátlan összegeket kérnek el.

És ezt az egészet nyomja le röhögve a Tin P1 az 1 db 10mm-es planar membránjával (ok, a 64 Audio-t és a HD650 szintjét nem). A technikából adódik, hogy extrémen reszponzívabb. Az meg egy rejtély, hogy hogy sikerült elsőre jól a frekvency response, és miért adják ennyire olcsón, mert általában nagyobb nevű gyártók planárjai sem tudnak ilyen szép görbét magukban, mellékelt analóg modulokkal vagy DSP dobozokkal korrigálnak, és még úgy is sokszoros összeget kérnek érte.
Viszont azért a sok BA-s cuccok jobb teret csinálnak, magasság illúzióját keltik, míg a P1 inkább egy síkban képez le nagyot. Azt legalább jól. Hallásuk van, mert az ezelőtti 1DD+1BA-s 70$-os fülesük is lazán jobb, mint a 450$-os Shure SE535. Ebben már előremutatóbbak, mint a KZ, CCA jellegű márkák, ahol 1-1 konkrét típus sikerül jól, előtte-utána meg tucatjával jut rá rosszabb.

(#33258) Gabibácsi válasza Sipi- (#33254) üzenetére


Gabibácsi
tag

bocs a félreértésért, még csak ideköltözött :)
munkavállalási nem kell, Oroszországban dolgozik, oda adózik, csak van egy lefordított engedélye hogy helyileg innen dolgozhat
tartózkodási engedély van folyamatban , remélhetőleg hamarosan meglesz

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#33259) qnadam válasza Jahno (#33253) üzenetére


qnadam
veterán

erősen deszkafüggő, nagyobb darabon két ember is stabilan elvan kempingszékkel-hűtőtáskával.
meg hajnalban elég sima még a duna.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#33260) FőDudu válasza -NoVa- (#33257) üzenetére


FőDudu
addikt

Epp most ment le a Dark knight Main Theme - ott is van minden...
Majd referalok a Hans Zimmeres nagyzenekarra, ha megjott a C16....

FőDudu

(#33261) Gabibácsi válasza FőDudu (#33260) üzenetére


Gabibácsi
tag

rendeltél c16-ot? az volt az első számítógépem :R

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#33262) JonesC válasza Gabibácsi (#33261) üzenetére


JonesC
csendes tag

Nekem is mindig az ugrott be, hogy itt c16-oznak jobbra-balra :D

(#33263) FőDudu válasza Gabibácsi (#33261) üzenetére


FőDudu
addikt

Nekem c64 volt. A lapos.

FőDudu

(#33264) FőDudu válasza -NoVa- (#33257) üzenetére


FőDudu
addikt

Es mi van a hajpolt Nuraphone es hasolo uj technologias ful/fejhallgatokkal?

FőDudu

(#33265) Gabibácsi válasza FőDudu (#33263) üzenetére


Gabibácsi
tag

burzsuj
az a 3. volt nekem :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#33266) FőDudu válasza Gabibácsi (#33265) üzenetére


FőDudu
addikt

Apamek kimentek erte Becsbe. Szabolcsbol az nagy kirandulas volt....
Voltam vagy 7-8 eves...

Szoval ideje gepet vennem a gyereknek.

FőDudu

(#33267) Jahno válasza qnadam (#33249) üzenetére


Jahno
őstag

Teljesen más volt a kiképzése, teteje is inkább domborúbb. Igazából egy szörf deszka volt vitorla nélkül.

(#33268) Jahno válasza FőDudu (#33255) üzenetére


Jahno
őstag

Szálláson volt bérelhető elektromos Rönó, 8ezer / óra. Az mondjuk várost járni nem kevés.

(#33269) -NoVa- válasza FőDudu (#33264) üzenetére


-NoVa-
őstag

Samsung telefonod van, szóval nagyjából az élmény nagy részét megkaptad manuálisan. Az EQ alatt lévő personalize sound menüben amikor a hallható tartomány aljáig elcsipog neked minden frekvenciát, és te manuálisan finomhangolod magadra, és a hallásodra a fülest, az a Nura trükkje is, egy személyre szabottabb EQ preset. Csak a kisgyerekek hallástesztelésére használt visszhangos módszerrel működik (Otoacoustic Emissions Test), azaz nem te mondod meg, hogy hallottad-e, hanem a visszhang alapján mér viszonylag eredményesen.

A másik fele meg bullshit, van emelt basszus ami fizikailag is üt 80Hz környékén, cserébe torz. Ki-be kapcsolható. A többi simán csak semmi extra, egy jó minőségű középkategória, ami köré extrémen tolják a marketinget.

(#33270) qnadam válasza Jahno (#33267) üzenetére


qnadam
veterán

a sup eredendően az :) de az jóval kevésbé stabil.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#33271) Jahno válasza qnadam (#33270) üzenetére


Jahno
őstag

Lehet az még jobb is, mert lehet kapaszkodni a vitorlába. Ennél nem a stabilitásnak van mérőszáma hanem a billegalitásnak.

(#33272) qnadam válasza Jahno (#33271) üzenetére


qnadam
veterán

áh, a vitorla szél nélkül csak útban van :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#33273) npera válasza FőDudu (#33255) üzenetére


npera
újonc

Inverter vonyítása és elektromos gép búgása meg smafu? Ezek sosem némák, csak a legtöbb ember füle még nem állt rá a karakterisztikus zajukra. Meg ahogy öregszel úgy kezd a 10 kHz körüli kapcsolási frekvencia hangja egyre jobban eltűnni a hallási tartományból.

(#33274) npera válasza -NoVa- (#33257) üzenetére


npera
újonc

Bár nem keresek fülhallgatót éppen, de a leírásért jár a :R és a KCS!

(#33275) FőDudu válasza npera (#33273) üzenetére


FőDudu
addikt

Amikor kihuzom a fulembol az agybadugos fulest az irodamban, akkor tunik fel milyen hangos az asztali gep es a klima bugasa....

FőDudu

(#33276) eattila válasza FőDudu (#33275) üzenetére


eattila
csendes tag

En akkor is mikor kollegano es kollega egyszerre kalimpal es kiabal hogy figyeljek mar oda. Pedig csak egy kabeles mi fulesem van a cegnel. Agyba dugos.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#33277) npera válasza FőDudu (#33275) üzenetére


npera
újonc

Az agyad rááll a zajszintre és megszokod. llyenkor a kis hangokat is nagyon erősnek érzed. Ezért is macerás a BEV kocsikban az ablaktörlő hangja vagy a gumik gördülési zaja. Az agy felerősíti, mert nincs más alapzaj.

(#33278) npera válasza eattila (#33276) üzenetére


npera
újonc

Nálam a kollégák elkezdenek mereven nézni vagy megállnak mellettem, amikor zenét hallgatok és ők akarnak valamit mondani. Olyankor leveszem a "fejest" és lehet beszélni.

(#33279) eattila válasza npera (#33278) üzenetére


eattila
csendes tag

Detto. Van, hogy csak az egyik fulembol szedem ki. Vagy kezzel jelzek hogy varni kell mert dolgom van.
De legalabb kollega raszokott a jelentkezesre :D

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#33280) Bujdy81 válasza npera (#33248) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Bringával nem figyelem a lámpákat. Azaz figyelem, csak nem tartom kötelezőnek.

Van pl. olyan kereszteződés, ahol direkt azért megyek át a piroson, mert akkor a zöldnél rajtoló forgalom nem egy szűk, kanyarodó, hanem egy egyenes, picit szélesebb szakaszon ér utól. Ehhez persze ismerni kell a helyet, szóval idegen helyen nem vagyok nagylegény. Ha kerózok, akkor vagy edzeni megyek és akkor próbálok konstans wattot tekerni, ami az edzésprogramban van (ezért tettem az edzőkerékre olcsó, nagy gördülési ellenállású gumit, mert úgyis a watt számít, nem a sebesség, és így lassabban megyek), ha pedig csak közlekedek, akkor az "élni és élni hagyni" elvet követem. Ami jópár esetben úgy valósul meg, ha megszegem a KRESZ-t. De ez nem biztos, hogy kivitelezhető Budapesten. Fehérváron általában van egy jól járható mellékutca, Budapesten nincs mindig.

A majdnem gázolós esetben nekem az a fura, hogy miért nem láttad? Úgy értem, hogy miért nem láttatta magát? Ha felvetődne, hogy sötétedés után kerózok (ahogy egy futárnál megesik), alap lenne a reflexcsíkos külső, a fényvisszaverő ruha és a kukászöld sisak. Meg valami lámpa a KRESZ miatt, de 100 esetből 99-szer úgysem a lámpát látja meg az autós, hanem a megfelelő ruhát. Egyik sem lassítja a kerót, de jól jöhet...

(#33281) Samott válasza Bujdy81 (#33280) üzenetére


Samott
addikt

Mert onnet mar nem johetett volna senki, 20 masodperce piros volt arrol mindenkinek. Mar volt keresztforgalom is arra az iranyra merolegesen. Szirenat nem hallottam, semmi oka nem volt hogy oda is figyeljek. Az ut is mar kicsit kifele fordul nem meroleges a bekotout. Nehogy mar az en hibam legyen, hogy a k.csog meg akarta oletni magat? Amugy van kerekparut, ki van tablazva van lampajuk is. Az is piros volt. De nem is azon jott.

Ehune

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#33282) npera válasza Bujdy81 (#33280) üzenetére


npera
újonc

Ha edzek, akkor nincs lámpás kereszteződés szinte sehol. Legalábbis a kedvenc utamon nincs. Mondjuk van viszont helyette komp. Ott érdemes megállni, máskülönben fürdesz :C

Mondok egy jobbat: ha a városi 70 km-es kör van, akkor annak az elején és a végén a belvároson át vezet az út. Egyes kereszteződésekben vannak rendőrök, akik lezárják a keresztforgalmat és keresztülintenek a piroson. De vannak keresztetődések, ahol csak felügyelik a rendet és meg kell állni a pirosnál. És van ahol csak simán pirosat kapsz. Hacsak a rendőr át nem int, akkor megállok a pirosnál.

Tudom, ez nem olyan komoly verseny, inkább csak "népmozgató" futam. De ha elindul a keresztirányú forgalom, akkor vagy csak csinál a bringás egy balesetet, vagy még ki is lapítják. Az ellen a rajtszám nem véd...

(#33283) Jahno


Jahno
őstag

Pffff, bicajosok lámpa nélkül a tök sötétben, de tolatás közben egy gyalogot is majdnem kivasaltam, néha azokra sem ártana valami, de állítom direkt itt osonkodnak és azt hiszik ha látnák engem, akkor látom én is.

(#33284) BobaHWSW válasza -NoVa- (#33257) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Uh koszi, nekilatok a vegigolvasasnak!

(#33285) eattila válasza Jahno (#33283) üzenetére


eattila
csendes tag

Egyszer jott szembe egy bringas ket telepules kozben. Sotet volt es tejkod. Se vilagitas se fenyvisszavero rajta. Buszt vagy teherautot eloztem. Akkor vettem eszre mikor 2m-re volt mar csak. Szerencsere akkorra mar felig a sajat savomban volt a kocsi eleje igy nem csaptam el.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#33286) npera


npera
újonc

Ez egy mókás túra lehet. Ha lesz motorom, akkor megyek.

(#33287) WiZARD


WiZARD
addikt

Bemutatta a Porsche az elektromos autóját.
Ezt tudja a 7 éves vetélytársához képest :DDD

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#33288) hobizoli válasza WiZARD (#33287) üzenetére


hobizoli
nagyúr

viszont a fanyalgoknak lehet minosegibb lesz majd a beltere
mondjuk a szereny felaraert ferjen mar bele annyi, ha mar masban nem tudja megugrani

több drón kell ;P

(#33289) Jahno válasza -NoVa- (#33257) üzenetére


Jahno
őstag

Ahogy kollégától tanultam: hallási szekta.

(#33290) eattila válasza hobizoli (#33288) üzenetére


eattila
csendes tag

A turbo s az valami erosebb cucc. Hatotavja azert sokkal kevesebb. Mar ha jol emlekszem. A sima turbo az tobbet tud menni illetve nagyobb a gyari adat. A gyorsulas kicsit vicces igy egymas mellett. De ki erez meg 0.2 sec-et?
Cserebe a porshe az porshe. A tesla meg nem az.

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#33291) hobizoli válasza WiZARD (#33287) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ja es ket sebesseges a Porsche, szoval a Tesla nem kicsit lehet jobb, ha egyetlen attetelbol is megoldja a vegsebesseget is, meg melle a jo gyorsulast is ugy, hogy kozben hatotavja is jobb, mindezt kb fele aron

OK, hogy azt veszteseges gyartani, de 185kUSD-ert a ModelS-n is lenne profit, vagy forditva 99k USD-ert ez a Tycan TurboS is veszteseges lenne

több drón kell ;P

(#33292) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Nova,

Koszi, vegigolvastam, koszonom szepen az idod es a reszletes magyarazatot! Ha visszaertunk akkor adok majd meg egy agybadughatobak eselyt amit tenyleg jobak mondanak nem csak gyorsan beszerezheto itteni boltbol. :D

Carpenter Brutot ismertem es szeretem, a Rodrigo-t nem es az adott szam amit linkeltel spotifyon tenyleg brutal mod jol szol (akgrol hallgatva jelenleg). Annyit nagyjabol megertettem, hogy nem a fulemmelvan a gond ha az akg hangjat tartom a sajat cuccaim kozul a _nekem_ legszimpatikusabb hangunak. Kozvetlen utana a focal. Van amiben az jobb de az ido nagyreszeben az akgt preferalom.
Majd ha mar lesz dolgozo szobam (ertsd mar vettunk hazat is...) Akkor majd elagyalok valami rendesebb setupon. :B

(#33293) eattila válasza hobizoli (#33291) üzenetére


eattila
csendes tag

Nem ket valto van benne es az egyik 2 sebesseges?

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#33294) hobizoli válasza eattila (#33290) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ilyen szinten 0.2sec-hez mar qrva sokat kell fejleszteni
ez nem az amikor a 15 helyett kell elerni a 14.8-t
nem veszed eszre, de amikor azt latod, hogy 100kmh-t elerve 3 autohossz a diffi, akkor azert azt behozni erobol eleg sok extra jedi kell azon a szinten mar

foleg ugy fura, hogy a Taycan-ban lehet egy meg rovibebb, a gyorsitasra hasznalhato elso fokozat, meg egy palyazos hosszabb kettes is van, amivel a gyorsulas es a hatotav is opitimaliazhatobb lenne, es a ModelS megis kb 40%-l nagyobb hatotavot tud mindossze 7-8%-l nagyobb akkukapacitassal is

P100 Performance sem a csira verzio

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#33295) WiZARD válasza hobizoli (#33291) üzenetére


WiZARD
addikt

na de ha nem lenne váltó benne, akkor mi romolna el, és miben kéne olajat cserélni? :DDD

A Turbo név külön vicces. Ha kijönnek majd egy gyengébb verzióval, azt hogy fogják hívni? Diesel? :W

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#33296) FőDudu válasza WiZARD (#33295) üzenetére


FőDudu
addikt

Eco...

FőDudu

(#33297) eattila válasza WiZARD (#33295) üzenetére


eattila
csendes tag

Kijonnek majd. Azok neveben nem lesz turbo. A nevet en sem ertem. De anno a 286-osok hazan is volt turbo gom :D

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#33298) hobizoli válasza WiZARD (#33295) üzenetére


hobizoli
nagyúr

a sima Taycan Turbo 3.2sec-e sem lassu igazabol, de egymas ellen a ModelS P100 arra mar olyat raver, mintha egy masik dimenzioban mozogna
mindezt ugy, hogy sulyos evekkel oregebb technika, es kb fele annyiba kerul, meg kb 30%-l tobbet elpotyog

szoval azert na... ismet jott egy Teslakiller, ami igazbol megsem az

több drón kell ;P

(#33299) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Gondolom akik a porsche 3szoros arat kipengetik majd konnyes szemeiket fogjak torolgetni ha meglatnak egy teslat.

(#33300) WiZARD válasza BobaHWSW (#33299) üzenetére


WiZARD
addikt

nyilván nem

Attól még valahol vicces, hogy a semmiből jött noname újonc 7 személyes szedánját 7 év elteltével nem képes lenyomni a nagymúltú sportautó gyártó über cucca...
Egyetlen dologban tud jobb lenni a Porsche, amihez nem kellett semmi újat fejlesztenie, erőlködnie, ez pedig a minőség.

és akkor még a használhatóságot - tesla supercharger hálózatot nem is említettük

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.