- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
Hahó, egy kis segítséget szeretnék kérni.
Jár valaki Szomor felé?
GPS: 47.586950 18.666950
Elvileg ez a rész az:
[link] Azért kérdezem, mert van egy fotóm innen, de Szombathelyről jött és zavar a szitu, mert Google maps szerint a lakott terület tábla UTÁN fotózták le asszonyt 82 km/h-val.Ha valaki jár arra, megköszönném, ha csekkolná, hogy nem ment-e arrébb a település tábla...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #155967 üzenetére
Anyámnál vezérelt öntözés van, reggel-este.
Van egy gerincvezeték, 1,5 collos KPE csőből és abból jönnek ki csapokkal az öntöző ágak. Monardella, még apám telepítette, szóval van vagy 10 éves a cucc.
-
Bujdy81
aktív tag
Ja, tanács azoknak, akiknek még kicsi a gyereke: nem kell minden fiatalkori sztorit elmesélni a vacsora asztalnál, mert még a végén azzal szembesülsz, hogy ketteske elújságolja, hogy bullshit bingót csináltak matekórán. Mondtam, hogy azért hetedikben ez még korai...
-
Bujdy81
aktív tag
Egyeske másik sztorija: lány létére már bő másfél éve karatézik, egész ügyes, persze, a maga szintjén. Nincsen elájulva magától, de nem is szarik be bárkitől.
Egyik nap jön haza, hogy lecseszte az énektanár az osztályt, hogy "nem nevelik meg a rosszalkodó srácokat". Ezen nagyon felhúzta magát, mert azt gondolja, hogy nem a diákok feladata nevelni az osztályt, úgyhogy finoman közölte, hogy "ha meg fejbe rúgom, akkor az a baj"...
Szerencsére nem lett balhé belőle...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-igu- #155615 üzenetére
Legnagyobb gyerek volt osztálya rendezett egy Velencei-tó kerülő túrát egy szombati napon, opciósan családdal. Mi is mentünk a kiscsajjal. Én az outit vittem, egyeske az asszony outiját. Indulás előtt megjelent egy apuka és a fiacskája, koppra azonos elektromos keróval. Olyan 3 millió volt akkor per darab. Apuka volt vagy 75 kg, szóval nem egy szétfolyt apatest, mint én. Megdícsértam udvariasan a kerókat, bár zavart, hogy eljöttek felvágni, mire jött, hogy "kell az elektromos rásegítés, mert fent laknak a Bence-hegy legtetején". Utolsó szó erősen megnyomva, hogy tudjuk, hogy a helyünk. Egyeskével összenéztünk, aztán kb. egyszerre rávágtuk, hogy "mi meg fel tudunk oda tekerni"
Imádom ezt a kis trollt, tiszta apja!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Sipi- #155483 üzenetére
Sajnos fel kell próbálni, mert nem tuti, hogy konfekció lábad van!
Nekem a legolcsóbb Decás SPD cipő jött be, azzal tekertem Nagyatádon mindig, egy kivétellel. Az az egy kivétel egy karbontalpas országúti cipő volt, az úgy szétcsapta a lábam, hogy járni sem tudtam a hat óra tekerés után (pedig még volt hátra egy maraton)...
-
Bujdy81
aktív tag
Csocsi, segítség kellene!
Két játék van, amit csípnek a kölykök: Guitar Hero és Just Dance.
Előbbihez Wii, utóbbihoz PS4 van jelenleg. Létezik, hogy egyik játék sem érhető már el normálisan, újonnan? Tehát ha a "pénz nem akadály" lenne, akkor sem tudnék venni új Guitar Herot, sem pedig Just Dance-t? Utóbbiból van olyan, ami nem kamerás, de az gáz, hogy táncikálás közben fogni kell egy mobilt...
Van valakinek ötlete/infója ezekről? Helyettesítő termék létezik?
(nem gondolnátok, de Just Dance közben komoly mennyoségá kalóriát égetnek el a csajok, mert "ez nem volt jó, kezdjük újra", "jó, kövinek legye x vagy y, vagy stb". és hipp-hopp eltáncolnak 2-3 órát...)
-
Bujdy81
aktív tag
Kedden kipróbáltam a Csepelt. 24-es utazót lehet vele tekerni kényelmes pedál fordulattal. Nincsen hajtásláci vesztesége a váltónak, ellenben ha a zsír fiatalabb lenne benne nálam, akkor tuti könnyebb lenne tekerni...
De nem mertük szétszedni, mert lehet, hogy csak flex-szel jönne szét. Sajnos a bal pedál csapágya ergya, de 30-35 km-re így is jó lesz.
(azért Pákozdról Fehérvár felé a kisfaludi emelkedőn eszembe jutott, hogy jó lenne visszaváltani!
)
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-NoVa- #154659 üzenetére
Van egy másik is. Sokat agyaltam, hogy melyik kerót fogjam be erre a poén triatlon rendezvényre. Apámét, amivel sokat ment apám. Vagy az apjáét, amivel később, de még gyerekkén szintén sokat ment apám. Utóbbi mellett szólt, hogy az 52-es, mint apám volt, ellene, hogy több az örökös, akikkel egyezkedni kell. Mert az még mindig szolgálati keró a nyaralóban, ha menni kell vele valahova. Végülis még csak 73 éves...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-igu- #154662 üzenetére
Csak a fürdőbontás volt SK, minden mást szaki csinált. Ellenben nincsen márvány kád, meg semmi ilyesmi extra. Az anyagokkal, gépekkel lehetett volna még jópár milliót tolni felfelé. Lefelé nem.
De ezt csak azért írtam, mert a homlokzati nyílászárókon kívül kb. minden csere lett egy panelben ezzel. Azokkal együtt simán veri a 250 ezer per négyzetmétert a FELÚJÍTÁS. Az építés karcosabb lenne (még az ingatlan árak témához).
-
Bujdy81
aktív tag
Lakás felújítás úgy lett 12,5 misi, hogy a fürdőszoba bontását a haverokkal csináltuk, tehát az 4 db pizza ára volt, meg a konténer 55 ezerért. De azt a bő 5 m2 sittet (fürdő falait is kiszedtük, nagyobb lett) az elsőről nem tudom, hogyan vittük volna le, ha nincsen egy barátomnak 2 db 250 mm-es PVC szennyvízcsöve, amit egymásba dugva csúszdaként használtunk az ablak és a konténer között...
Vettem egy fasza falbontó vésőkalapácsot, ami nem 4J-lal üt, hanem 80-nal. Nem SDS-plus, nem SDS-max, hanem SDS-hexa. Na, azt nem használtuk, mert a 4 cm-es vasbeton falhoz csak egy kilós kalapács és kisflex elég volt...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Jahno #153413 üzenetére
Találtunk egy kompetens szárítógép szerelő szakit!
Azt mondta, hogy azért megy tönkre, mert túlhevül. Ha naponta egyszer szárítunk, akkor minden ok. Ha naponta sokszor, akkor a szöszök beragadnak a gép alján a légcsatornába, ami addigra már nedves és az beszűkíti a levegő útját, majd el is tömi.
Ennek fizikai okai vannak, tehát kb. márkafüggetlenül előjön. A miénk Samsung, de kb. mindben van egy-egy kikönnyített alkatrész, az kotlik meg ilyenkor. A túlhevülés miatt deformálódik a műanyag. Az alkatrész díja párezer, a többi a munkadíj. Ez, sajnos, tényleg kb. éves maintenance fee...
Főleg nekünk a heti 10 mosással...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #153309 üzenetére
Fehérvár, 60 nm-es panel felújítása:
- fürdő komplett bontása, gipszkartonból újra falazva, burkolva plafonig
- egész lakásban új álmennyezet
- komplett elektromos hálózat csere
- új laminált padló
- 4 db beltéri ajtó
- glettelés, festés
- új konyhabútor
- gépek: főzőlap, sütő, elszívó, szárítós mosógépÁrtipp?
-
Bujdy81
aktív tag
Uff, május 31-én úgy néz ki, megkezdem a triatlonos szezonomat.
Nagyatád mellé lehet gombokért nevezést venni Szemesre. Akit érdekel, lesz "próbáld ki a triatlont" is, nem kell liszensz.
Mivel ez rövid táv, ezért nem annyira kihívás, így egy másik kerékpárral fogok menni, nem a Cervéloval.
Nekem rövid a lábam, ezért 170 centi mellé is 56-os országútim van.
Most egy harmadik gép került a képbe. Először egy 52-es, de végül a 75-ös mellett döntöttem. Méretben pont jó, szervíz megvolt, sajnos tesztkört még nem tudtam vele menni, mert hideg van, elsőre jónak tűnik. A geometria nem éppen TT, de 30 km-re jó lesz!
-
Bujdy81
aktív tag
Welcome back!
Minden ok velem, kb. boldog új évet mindenkinek. Picit eltemetett a meló, de igyekszem felhozni magam az utolsó párszáz hsz alapján. Történt valami komolyabb dolog?
(máris jó hírrel indul a nap: kettővel alattam 2-more kommentje. Nem is emlékszem, mikor hallottam felőled utoljára!
-
Bujdy81
aktív tag
Asszem az okos kapcsolókat elengedem, annyit nem ér.
Viszont tudtok-e olyan LED lámpát ajánlani, aminek caak 230 V kell és mehet a sarokba, élbe. Tehát egy háromszög keresztmetszetű hosszú, akár toldható/sorolható lámpát keresek, ami pl. egy sarokban függőlegesen, padlótól plafonig tartana.Nem trafó+LED szalag lenne a cél.
Ötlet?
-
Bujdy81
aktív tag
Kérdés a szakikhoz:
Wifis, érintős villanykapcsolót honnan, milyet érdemes beszerezni?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #148659 üzenetére
Sógor azért vett 21 helyett 26-ért Y helyett iX3-at, mert neki megért plusz 5 milliót, hogy az iX3 egy valódi BMW. Ugyanolyan bőrülések, fasza műszerfal, annyira hiteles, hogy még első csomagtartó sincsen!
Tényleg, mint egy sima X3. Legyünk őszinték, hogy beltérben egy rakás fos a Tesla (ennek a politikailag korrekt neve a "letisztultság")...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila #148588 üzenetére
Én vettem egy fasza karbon talpú cipőt picit használtan 75 ezer helyett 25 ezerért. De azzal csak rövid útra tudok menni, mert töri a talpam.
Szóval 3+ óra esetén marad a legolcsóbb Decathlonos cipő SPD pedállal. Nagyon vicces, amikor a Cervéló TT keróról leszállok SPD-s cipővel...
-
Bujdy81
aktív tag
Hahó, taktikai kérdés: láttam egy 40 méteres HDMI kábelt. Létezik, hogy az műxik? Full HD felbontással el fog menni, vagy sok lesz a jelveszteség?
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
WiZARD #148211 üzenetére
Zsalukő fal lesz? Ezek futóvasak (vízszintes) vagy álló vasak, amihez 8-ast használtak?
Amúgy, ha nem megy rá emelet, akkor a 8-as is elég simán állónak, futónak, mert eleve 6-8 között szokott lenni, de sok statikus vastagabbat ír ki, hogy tuti ne legyen perelhető.
Példa: medencénk alatti vasbeton lemezbe 12-es hálót javasolt elsőre a statikus, végül 8-as lett. Tény, hogy jól kellett betenni és pl. vibráltuk is a betont.
Nem azt mondom, hogy ne ragaszkodj a tervhez, hiszen azért fizetsz, hogy azt csinálják, ami a terven van, csak ha mégis marad a 8-as, akkor sem fog összedőlni.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Grillo #148036 üzenetére
Tekintettel arra, hogy Magyarországon az energetika az egyik olyan terület, amit elbaszott a kormány, van most perspektíva a Homokhátság megmentésében.
HZ-val nem értek egyet a napelem+akksik témában, mert nem úgy kellene. Kellene a Duna mellé építeni egy aránylag nagyobb puffer tárolót a Homokhátság felé vezető csatorna rendszer ELÉ, amit akkor lehetne tölteni (mert pár tíz métert kell FELFELÉ szivattyúzni), amikor süt a nap és kb. nulla vagy negatív az ára az áramnak. Éjjel nem kell szivattyúzni. Akkor sem, ha felhős az ég.
A Duna nyári hozamának a töredéke is elég lenne a Homokhátságnak, szóval nem lenne szignifikáns vízkivétel és a puffer tárolóval az energia számlát is jelentősen lehetne csökkenteni.
(Nagyon elborult kiegészítés: ha még nagyobb puffert csinálnak, akkor akár az is lehet, hogy ha az fullon van, akkor éjjel visszaengedik a Dunába a vizet és áramot termelnek vele, de ez már tényleg sci-fi)
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
npera #147949 üzenetére
Öt emberrel elvittük hét ember egy heti nyaralásra való cuccát (a többi kerózott, nem mentünk messzire) és nem volt motyó az utastérben. Cserében szignifikánsan lassabb, mint a Model 3 (nem számít) és szignifikánsan többet fogyaszt (az már számít egy Kecskemét -> Békés -> Kecskemét út már necces vele, ha Békésen van még temető járás és éjszakára Sentry).
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Sipi- #147822 üzenetére
Mondjuk az nem 1,5 év alatt lassult le, mert 2021. áprilisi a készülék, azóta jönnek mellette az egyre erőforrás igényesebb appok...
A lenti igényekre vettünk a lányomnak egy méltán ismeretlen Infinix márkájú készüléket.
108MP kamera, tűrhető fotók, 256 GB háttértár és vezetéknélküli töltés. Azóta már nekem is ilyen van.
Nekem 30 Pro van, most a 40 Pro kerül 115 ezer bruttóba, ajándék vezeték nélküli töltő bigyóval... -
Bujdy81
aktív tag
Keresd a hibát...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #147485 üzenetére
Hát, ha nem jó a nyereg, akkor megeshet, hogy egy ironman után (5-6 óra intenzív kerékpározás) pár napig hiába vár az asszony a csábos dresszében, mert te csak punnyadtan fekszel. Haverom mesélte, első gyerek ELŐTT történt, szóval nem kicsit volt stresszes. Jó nyereg megoldja egyből...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
npera #147422 üzenetére
Ismerős gyereke egyszer megjelent egy frankó fehér pólóban, amin volt két, láthatóan kézzel rajzolt piros szívecske. Mivel lányról van szó, nem kérdeztem, csak később tudtam meg, hogy nem rejtett hippi gondolat tette oda a szíveket, hanem "leettem paradicsom levessel és nem jött ki a folt, továbbrajzoltam"
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
npera #147392 üzenetére
Köszi, nem. Ha veretni akarnék és nem kellene a nyitott tető, akkor inkább egy Model 3 Performance használtan.
De most öreg vagyok és nem veretek a kocsival. Cserében elkezdtem fogyni és októberre kipattintom magam (haha) a terepversenyre!
Amúgy pedig voltunk egyeskével karate szemináriumon, az nagyon tuti volt, majd mesélek bővebben...
-
Bujdy81
aktív tag
Hahó, hazajöttünk a nyaralásból!
A múltkor egyeskével mentem a nyaralóba bicajjal, 117 km lett a vége, egy 13 évestől nem rossz. Ezen ketteske felhúzta magát, hogy bezzeg vele csak 92-t mentem, szóval, mivel úgyis két kocsival kellett menni, vitünk két bicajt is.
Balatonmáriafürdőn van a nyaraló, a nyugati Balaton kört tettük meg. Mária -> Keszthely -> Tihany -> Szántód -> Mária. 137,7 km lett a vége, 12 évesen nem is rossz! Annyi hozzá, hogy pont szar napot kaptunk el, nap közben váltott az időjárás, szóval olyan 110 km szembeszél volt...
Irtó büszke vagyok rájuk!
-
Bujdy81
aktív tag
#visszahívás
Jött egy email a Teslától, hogy tömeges visszahívásban érintett az autónk:
"Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Tesla saját kezdeményezéseként visszahívást hirdetett bizonyos 2021–2024-es modellévű Model 3 járművekre, valamint minden 2021–2024-es modellévű Model S és Model X, illetve 2020–2024-es modellévű Model Y járműre annak az állapotnak a javítása érdekében, amely bizonyos helyzetekben megakadályozza a vezető értesítését az első csomagtartófedél nyitott állapotáról. Nyilvántartásunk szerint Ön a tulajdonosa egy járműnek, amelyet az intézkedés érint. Az érintett járművek esetében előfordulhat, hogy a reteszelő szerelvény nem észleli a nyitott állapotot, így a vezető nem kap értesítést az első csomagtartófedél nyitott állapotáról, amikor menetfokozatba kapcsolja a járművet.
Ha a vezető tudtán kívül nyitott első csomagtartófedelű járművet vezet, a csomagtartófedél teljesen kinyílhat, és zavarhatja a kilátásban, ezzel növelve az ütközés kockázatát. Nincs tudomásunk ebből a problémából eredő balesetről vagy sérülésről.
2024. június 18-tól az ügyfelek számára díjmentesen vezeték nélküli szoftveres javítást küldtünk az érintett járművekre a vezérlőprogram 2024.20.3-as kiadásával, amely észleli a nyitott első csomagtartófedelet, és értesítést küld az ügyfélnek készült felhasználói felületen az első csomagtartófedél nyitott állapotáról.
Nincs további teendője azon tulajdonosoknak, akik járműve a szükséges vagy annál újabb szoftverkiadással rendelkezik.
A jármű szoftverének verzióját az érintőképernyőn a „Kezelőelemek" > „Szoftver" elemre koppintva, vagy a Tesla mobilalkalmazásban, a járműve kezdőképernyőjének alján ellenőrizheti.
A szükséges szoftver telepítésekor tapasztalt probléma esetén tanulmányozza a Szoftverfrissítések támogatási oldalát. Ha a probléma nem szűnik meg, foglaljon szervizidőpontot.
Köszönjük!
Az Ön Tesla-csapata" -
Bujdy81
aktív tag
válasz
zetor2000 #147041 üzenetére
De milyen flex kell? Mert a 230-as kell a nagyobb dolgokhoz, a 125-ös pedig a kisebbekhez. De akkor már legyen egy akksis is, hogy ne kelljen a kábellel babrálni, ha magasan vagyok, stb.
(ismerős mondta, hogy nem érti, hogy apósának mi a pitsának van 8 db kalapácsa? Ebbe nem számítandó bele a 'samu', meg az üveges kalapács! Erre mutattam neki apám szerszámos falát. 9 db kalapács. Hogy miért? Mert volt neki is 2-3 db, meg örölölt az apjától is párat, meg a nyaralóban is volt, meg apósától is megörökölte a kalapácsait. Dobjuk ki? Namost apám után én öröklöm a szerszámokat és nekem eleve volt 4 kalapácsom...
)
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
qnadam #146924 üzenetére
Amióta eltörölték a 3% / 3 km/h "feltételezett hibát", azóta az óra szerinti 160 már necces!
Most már elvileg nem 154,5-re, hanem 150-re van állítva a traffipax.
Tegnap mi is 150-re állított tempomattal mentünk a gyerekekért. Nekünk ugyebár a legkisebb hatótávú Tesla van (Y RWD), szóval autópályán olyan 250 km-t megy 150-es tempóval és akkor még 6-8 %-kal érünk haza. Ez bele is volt kalkulálva, mert 120 km a nyaraló tőlünk.
Csak azt nem számoltam bele, hogy hazafelé kiderül, hogy kell plusz 40 km-t menni, mert asszony ott felejtette a táskáját.
Szóval akkor vitorláztunk szumma 50 km-t egy nagyobb lakóautó mögött 110-zel, meg utána csak 130-cal jöttünk, Siófoktól mertem visszatenni előbb a 140-et, majd a 150-et. 6%-kal így is hazaértünk.
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Sipi- #146822 üzenetére
5.5%-os cukor oldat kell a gyomorba, ez az ökölszabály. A Coca-cola azért jó, mert van benne pici koffein is, illetve 11.2%-os cukor oldat, tehát x dl kólára, x dl víz kell pluszban.
A gyümölcslevek is kb. ilyen cukortartalmúak. A palacsintát csak saccoltam, de az tuti, hogy a palacsintára a 10%-os cukor oldat nem volt jó ötlet...
Amúgy nagy melegben, ha koppra ki van számolva, akkor van, aki lemegy 4%-ig is, mert a verejtékezés is viszi a vizet és utána maradjon a gyomorban az 5.5-6%.
Nekem anno az volt az ökölszabály, hogy egy óra alatt minimum egy kulacs víznek el KELL fogynia. Plusz az, amit magamra locsolok.
-
Bujdy81
aktív tag
Na, tegnap egyeskével letekertünk nyaralóba. 117 km, 1000+ szint, 6,5 óra nettó tekerés. Közben elbasztam a frissítését, egyik állomáson kapott két palacsintát és mellé egy fél literes gyümilevet. Ehhez, ugye, kellett volna még 10-15 dl víz, de az már nem fért pocakba, csak apránként, szóval olyan 1-1,5 órát a "semmi energiám nincsen" zónában töltött szegény.
Mérhetetlenül büszke vagyok rá, hogy 13 évesen ezt meg tudta csinálni.
Note: életemben eddig kétszer töltöttem 6,5 óránál többet egy nap bringán. Egyik egy Balaton kerülés volt, a másik meg egy triatlon verseny, ahol 1800+ szint volt a 180 km-ben...
-
Bujdy81
aktív tag
Ha [link] ezt a cikket valaki el tudná nekem küldeni teljes terjedelemben, azt nagyon megköszönném!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-igu- #146685 üzenetére
Igazából az aligai strandon nagyon finom palacsintát adtak a csajoknak. Nagyobbik el is kezdte elemezni, hogy vajon a Nutellás, vagy a túrós lehet a profitábilisabb, mert a Nutellás 120 Ft-tal drágább volt. A végére az jött ki, hogy kb. azonos, de nem olyan veszett nagy a profit (rezsi, bérleti díj, beruházás, munkabér, stb.). Szóval - szigorúan csak azért, hogy ne menjen csődbe és legközelebb is nyitva legyen - a csajok még két kör palacsintát rendeltek...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #146547 üzenetére
Balatonra lemenni olcsó. Múlt szerdán is a 12 és a 13 évessel felültünk az outikra (kellett kölcsön kérni, mert nekünk _MÉG_ csak kettő van) és sitty-sutty letekertünk Akarattyára. Ott szar volt a szabadstrand, ezért átmentünk a Club Aligába, ott volt palacsinta és fagyi is.
Aztán tovább tekertünk és Földvárról vonatoztunk vissza Fehérvárra, onnan haza. A végén 92 km fölött picivel állt meg a számláló. Kifejezetten büszke vagyok rájuk!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #146354 üzenetére
Hol van a szivárgás? A víznyomó csőben? Honnan tudjátok, hogy van? Minden el van zárva és forog a vízóra?
Láttam, hogy a többiek makettkodnak, én egy ilyet tudok kölcsönadni (nem viszem el bicajjal!
):
Használtam kb. 2,5 órát eddig szumma, de egyszerűen nem kellett többet, mert visz mindent IS, pikk-pakk...
-
Bujdy81
aktív tag
Vasárnap hazaértünk a nyaralásból, ahova előző vasárnap mentünk.
Család 75%-a kocsival (anyámat és a csajok egyik barátnőjét is vittük, szóval Rifterrel mentek, meg a cuccokkal), mi meg egyeskével bringával.
Odaút: Pákozd -> Sukoró -> Nadap, eddig bringaút, utána Lovasberény -> Csákvár -> Oroszlány felé menő útról egy dózerúton lecsapással Várgesztes, villapark.
Szerdán elmentünk a tatabányai mekibe fagyizni, Villapark -> Vértessomló -> Tatabánya.
Hazaút: Várgesztes -> Vérteskozma (sárga jelzésen, országútival) -> Csákvár -> Lovasberény -> Nadap -> velencei meki -> Pákozd.Szumma durván 135 km, egyeske olyan jól bírta, hogy a vasárnapi (10-kor indultunk) kánikulai tekerés után hétfőn bringával mentünk karate edzésre (bő 13 km), aztán 1.5 óra edzés és bringa haza. Este egyikünket sem kellett ringatni.
Tapasztalatok a bringázással: mivel gyerekkel voltunk (három felnőtt, többszörös ironman, meg egy 13 és egy 12 éves gyerek), ezért szabályosan, libasorban, ahol lehet kerékpárúton mentünk. Szóval az autó vezetők 80+ százaléka alkalmatlan a közlekedésre olyan úton, ahol kerékpároznak is! Olyan 5 százalék potenciális gyilkos, sajnos...
Leggyakoribb hibák:
- képtelen felfogni, hogy a kerékpáros nem szobor, tehát nem kikerülni kell, hanem megelőzni.
- képtelen felfogni, hogy 4-5 kerékpárosnak hossza van (hiszen nem szabad egymás mellett menni, hogy fele olyan hosszú legyen a sor), tehát nem lehet bárhol előzni. Azért megpróbálja és ráhúzza az első 2-3 bicajosra a kocsit.
- képtelen felfogni, hogy kerékpárost nem lehet biztonságosan megelőzni ha jönnek szembe.
- képtelen felfogni, hogy a Vértessomló -> Tatabánya összekötő úton egy hosszú nyergessel nem fog tudni megelőzni öt bicajost, ha jönnek is szembe. Azért megpróbálja, rájuk is húzza, de szerencsére megúsztuk. Sajnos nem volt gopro, ha lett volna, eggyel több sofőr állás lenne már szabadon...Az olyan, szabálytalan, de nem nagyon veszélyes dolgokat, mint pl. motorral 150+ km/h-val előzni a bicajost, de a szembe sáv BAL szélén, vagy autóval ugyanez, fel sem hozom, mert tényleg nem volt veszélyes, csak picit ijesztő, de megszokjuk hamar. Nem a szabályokhoz ragaszkodom, hanem a kockázat csökkentéséhez.
Ezeket leszámítva jó volt, nyolc nap alatt gyűjtöttünk a Garmin szerint 138,6 km-t és 2131 méter szint emelkedést!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-igu- #145657 üzenetére
"másrészt meg VALÓSZÍNŰLEG teljes szélességben lefoglalták a bringautat"
Ebben látatlanban is igazad van, mert az egy olyan szar szakasz, hogy két "régi montis", tehát nem a ma divatos 125623 cm széles kormányos, is kb. elfoglalja a teljes szélességet. Tehát ha nem libasorban mentek a gyerekek, akkor máris teljesül...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-igu- #145637 üzenetére
Igazából ott van bukón a dolog a sportos pajtás szemszögéből, hogy ha a csilliárdos kerójával megy (gondolom verseny volt, mert ha edző bringának is belefér a több milliós gép, akkor nem nagy probléma, ha törik), akkor mi a péknek megy [ezen] a kerékpárúton, mikor mehetne ezen is?!
Sajnos, ilyenkor szezonja van az ilyennek, hogy osztályok mennek bicajozni és erre nincsen felkészülve az infrastruktúra...
Én a csávó helyében le tudtam volna fékezni (mert olyan meredek felfelé, hogy 15-nél többel nem ment) és beugrottam volna a fűbe, jobbra, az ütközés helyett...
A legjobb amúgy itt, az utcánkkal szemben van. Ez. Na, az a járda, az a kerékpárút IS. Aztán amikor jön egy osztály bicajjal, közben Józsi szemben tolja a talicskán a bontott hullámpalát, akkor már csak az kell, hogy Józsit utólérje egy másik osztály. Megtörtént. Opciósan közben az iskolások (mától nem) jönnek csoportosan, mert a suliban nincsen menza, át kell sétálni az étterembe, párszáz métert...
Na, Jahno ebbe a csoportba terelné az országútisokat. Megjegyzés: tegnap, mikor mentem a strandra, akkor kb. 1 km-t mentem az úton. Ahol tilos. Közben három (3) autó ért utól, abból egy dudált rám. Szembejövő nem volt. A kerékpárúton (az út mellett futó szakaszt láttam csak) két helyen parkoltak keresztben...
-
Bujdy81
aktív tag
Tegnap egyeske osztálykirándulás keretében körbe tekerte a Velecei-tavat. Úgy kezdődött az egész, hogy Fehérvárról az Aranybullától indultak és Pákozdon csatlakozik a pákozdi (négy fős) csapat. Na, ide már késve értek, mert út közben (6 km-ről beszélünk) volt egy kis baleset. Jött le kb. 25 kölök a régi, ótvar bringaúton, szembe fel pedig egy országútis, és nem fértek el. Kis ütközés, karcolás, "milliós kár", vita, stb.
Megbeszéltem egyeskével, hogy mikor végeznek a strandolással a korzón, akkor odamegyek és onnan én is felnőtt kísérő leszek. Adjon bő fél órát, hogy odaérjek, mikor tudja, mikor indulnak, akkor bő fél órával előtte írjon SMS-t. Akkor lesz időm átöltözni, elővenni a kerót, odaérni kényelmesen azt a 9 km-t.
Na, ebből az lett, hogy 29 perccel az indulásuk előtt írt, hogy akkor menjen az agárdi szabadstrandra (11 km)! Ebben a pillanatban dőlt el, hogy az országútival, vagy az időfutammal megyek-e?
Mivel volt forgalom, lassítani kellett a bringaúton párszor, ezért csak 31-es átlaggal (és 189W-os átlag teljesítménnyel) odaértem 12:59-re.
Hazafelé alacsonyabb pulzussal jöttünk.
Viszont egyeske durva. Letolt a Császár-víz felé egy 30 km-es tókört, majd este a két órás karate edzést sem lazázta el!
Vasárnap megyünk egy laza 60 km-t, meglátjuk, mit alakít (Pákozd->Sukoró->Nadap->Lovasberényi fagyizó lesz a túra eleje)...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN #145582 üzenetére
De milyen szinten toltad?
Keresztapám vett egy ilyet:
Robi kapa. Katasztrófa. Fél óra után szét akar esni a derekam, felkarom tőle, harcolni kell a géppel.
Örökültünk egy ilyet nagyapámtól:
Ducati márka, ugyanúgy két ütem. A szarvát egy-egy ujjal fogva "megy magától", anyám kertjének a felkapálása után olyan, mintha semmit sem csináltam volna!
Egyszer béreltem egy Husquarnát Pákozdra, hogy a köves talajt megjárja a füvesítés előtt. Az is álom volt, szóval elmondhatom, hogy vezettem Subaru motoros gépet is!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
npera #145579 üzenetére
Ezek laktát lépcsők, ha jól értelmezem pl. [link] ezt a cikket, akkor igen, a 148 lehet neked is a zsíranyagcsere felső határa. Azon a pulzuson mész el "bármeddig". 155 esetén elvileg folyamatosan fogy a glikogén, mert nem tudsz annyi CH-t bevinni, mint amennyit fogyasztasz. Mivel Te edzett vagy, ezért esélyes, hogy sok a glikogén a szervezetben és ha pl. óránként 150 grammal csökken (az 600 kalória, nem kevés!), de van 600 grammod, akkor 4 óra után fordulnál le a keróról, de annyit nem mész.
Ez a 148 akkor releváns, ha NAGYON hosszú az igénybevétel, tipikusan 6+ óra.
Annak örülök, hogy a kardiológus mindent rendben talált!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
npera #145531 üzenetére
Kemény vagy, mint a kád széle.
Kardiológián mikor járták utoljára? Azért kérdezem, mert azért ez a pulzus 35 fölött már nem annyira egészséges egy ÁTLAG embernek... Van kolléganő, akinek 183 a zsíranyagcsere teteje (nekem 148), szóval nem vagyunk egyformák, de jó lenne, ha még sokáig posztolgatnád, ahogy kisenpera őrületbe kerget! -
Bujdy81
aktív tag
Hosszas kérlelés után végre egyeske megkérte az edzőtársakat, hogy felpróbálhassa a védőket, szóval beruháztunk egy karate felszerelésre neki. Verseny ruha (ez jól hangzik, de csak annyi a plusz, hogy bele vannak hímezve a logok), sípcsontvédő, mellvédő, seikenvédő. Meg, ha már ott voltunk a webshopban, bekattintottunk nekem is egy új ruhát. Szumma 65 ezer (pici kevesebb, mint a harmada a karbon keréknek a TT bringára, természetesen a kerék gumi nélkül volt ennyi. És tajvani, nem elsődleges márka...).
Mindig is tudtam, hogy olcsó sport ez a karate!
-
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #145436 üzenetére
Akkor szeretnéd, hogy az országútisok is ott tekerjenek?
Van egy baráton itt a faluban, itt született, itt él 40+ éve. Kb. 30 éve nem biccajozott hosszabban, ő is a "menjen minden bringás a bringaúton" elvet vallja. Azaz vallotta. Volt egy céges tókerülésük bicajjal, hirtelen ő is rájött, hogy sapka szar a bringaút, különösen a pákozdi, bringaútnak hazudott járda...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-igu- #145375 üzenetére
Nevelés/kapcsolat kérdése is ez.
Amikor már felnő a gyerek, párra lel, akkor más a kapcsolata a szülőkkel. Akkor nem "elviszem nyaralni", hanem "elmegyünk együtt nyaralni". Lehet, hogy mi a tengerben döglünk, ők meg elmennek túrázni, vagy fordítva. De még mindig jól tud jönni az, hogy este együtt vagyunk, együtt eszünk, társasozunk, beszélgetünk, stb.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Sipi- #145372 üzenetére
"Jah, és neked fontos lehet: az egész parkoló napelemmel fedett és van sok autótöltő.
"
Most nem látom az esélyt arra, hogy nyárig megkapjam a céges Model X-et vagy EV9-et, tekintettel arra, hogy nem policy a cégautó!
Szóval a Rifterrel fogunk menni nyaralni még. Lassan eljön az idő, hogy be fogunk férni az Y-ba is, mert 1-2 gyerek külön utakon jár, aztán pár év múlva meg kelleni fog mindkét autó, mert ha azt akarod, hogy a 18 éves gyereked veled nyaraljon, akkor el kell hívni a párját is...
-
Bujdy81
aktív tag
F1, F1, F1!
Valaki emlegette, hogy van frankó pancsi hely a Family Parkhoz közel. Az mi is volt pontosan?
Köszönöm szépen
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #145335 üzenetére
Szerintem áss egy 2 m3-es gödröt, béleld ki geotextillel, töltsd meg kulékővel és kösd bele a csapadékvíz elvezetőt. De lehet 5m3 is, egyszer kell megcsinálni. Ha be tud menni egy minikotró az érintett részre, akkor pár óra alatt megvan és kb. egy életre megoldás. Másik opció, hogy rendelsz egy minikotrót és kiásatod keresztben a murvás részt és kivezeted a Nadapi út melletti árokba a vizet.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Sipi- #145090 üzenetére
Nem volt tavaly sem. Meg kellett adni a címet és annak pici környezetét engedte. Tehát pl. Pákozdra voltunk előfizetve, Fehérvár közepéről még ment, Balatonon nem.
De 3 havonta egyszer, kb. 500 Ft-ért lehetett címet módosítani. Szóval nyárra levittük a Balatonra a címet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Milyen processzort vegyek?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- iPhone topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF F17 FX707VV 17.3" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest