Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
flexxx2
őstag
komoly hogy 2 gépet is belerakhatok: youtube
az oled:
[ Szerkesztve ]
-
mad823
őstag
Hát ez klassz, 17 ventivel már simán képes helyváltoztatásra is. De feltehetőleg a leghangosabb asztal címet is elviszi. Meg jó lehet rajta enni is, melegen tartja a kaját.
-
flashpointer
őstag
Az vagy 30 cm mely, terdemnek hol lesz hely nyakamban?
-
nexplo
őstag
Brutál lett. Hogy mennyire van értelme az más kérdés de nekem tetszik. Nem venném meg (nem csak az ár miatt) de tetszik ez a régi ötlet egyik újabb profi megvalósítása. Állított VGA esetén azért igencsak vaskos lehet a lap része. Nem biztos hogy komfortos így. Én is ezért nem döntöttem beépített gép mellett. Inkább a falra dobtam fel, ott nem foglal helyet. Sajnos a komoly gamer setup sok helyet foglal minden irányba és azt lehetetlen belepréselni egy viszonylag vékony asztalba.
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
nexplo
őstag
válasz flashpointer #3 üzenetére
Pont ezt írtam én is, ez merült fel bennem Sokszor a 10 centi mély (vagy vastag, ki hogy nézi) IKEA is útban van a combomnak.....
[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
Én jövőre akarom az asztallap dupla vastag bútorlapját simára cseréltetni, hogy kényelmesebb legyen. El se képzelem, hogy ez mennyire kényelmetlen lenne nekem. Azon túl, hogy nem is tetszik. Vagyis tetszeni tetszik, távolról, de nem kellene.
-
CriticalHit
őstag
Azt gondoltam, hogy a SecretLabs Magnus Pro-t asztal nem képes überelni de ez a 2 ház + 1 motoros asztal kombó megtette.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
nexplo
őstag
válasz CriticalHit #7 üzenetére
Az csak egy "sima" motoros asztal nem? Azt nem nehéz überelni...
-
Dester31
tag
Én csináltattam egyedi állítható asztalt. IKEA lábak külön, konyhai munkapult, asztalossal vágattam rá lyukakat és wireless chargert is tetettem bele. Viszont így a gép (ami egy Lian Li O11 Dynamic XL házban van) az asztal szélén van. Szép, szép, de azért helyet foglal. Tetszik ez a koncepció, simán el tudom képzelni, hogy a hűtéssel se lenne gond, viszont a combom nekem sem férne el szerintem. Most gyakorlatilag pontosan az asztallap alatt van a combom, és a térdemmel is el tudom érni a keresztmerevítőt elég könnyen.
Des
-
JulianSinulf
senior tag
Hova szerelem fel a kihúzható billentyűzettartót?
A fiók mélysége 260. Úgy ránézésre azt mondanám, hogy nagyjából 10 cm a lap szélétől és elkezd az asztal mélyülni.És persze ott van a láb kérdése is. Levágva mondjuk nincs probléma, nem fog a géplakba ütközni
Ha a billentyűzettartót elégg leengedem, hogy 30 cm be tudjon csúszni, akkor már talán a lábamnak sem lesz gondja.
A monitor meg esetleg jó lesz úgy, hogy teljesen az asztallapra van nyomva. Így viszont elesek az asztalon lévő káosz létrehozásától. Nem látnám a kép aljátAmúgy a koncepció és a kivitelezés jónak tűnik. Csak pár dolgot kellene megoldani. Lehetne a géplakokat a két szélére tolni, ha elég széles az asztal (1480 lett ez a Lian Li), akkor lenne hely a lábnak és a tartónak is. Ennél az asztalnál úgy 53 cm lenne középen. Ezt megtoldani úgy kb. 30 cm-rel, már 83 cm körül lennénk, ahova egy 80 cm-es deszka kihúzómechanikával már fel is férhetne.
A géplakok meg 2x475 mm széles helyen lennének a széleken.
A másik, ami eszembe jutott még, hogy vajon az alsó fertáj ilyenkor milyen levegőztetést kaphat? Nehéz eldönteni, hogy jó vagy rossz lenne, ha valami állandóan fújná a levegőt a lábamra. Az elején hideget, később meleget. -
flexxx2
őstag
válasz JulianSinulf #13 üzenetére
nem is tudtam, h van ennyi macroval is k95
-
nexplo
őstag
válasz JulianSinulf #13 üzenetére
A legkönnyebb a szerelés, mert nekem nem felette, hanem oldal falon van. 4 csavar tartja az edzett üveglapot, és onnan mindenhez hozzáférek. Egy alaplap cseréhez nyílván le kell venni de átlagos szerelés-takarítás az tök jó. Én lassan 10 éve ilyet használok. Annyi hogy én a kábelek is eltüntettem és ehez elő kellett készíteni mindent, de utána szép letisztúlt kulturált lesz a szoba. Haverok odavannak érte
-
ambrus95
csendes tag
válasz JulianSinulf #12 üzenetére
Ventihelyek alaul és hátul is vannak. Nyilván úgy célszerű a hűtést kialakítani, hogy alul beszív, hátul kifúj.
-
JulianSinulf
senior tag
Köszi!
Sejtettem, hogy Corsair lesz.
De már nem kapni. Ahogy nézem, 2015-ben debütált.
Ma már nem divat a sok makrógomb.
Pedig de szerettem a Logitech G15-öt is. Aztán a kijelzőt felváltotta egy gagyi mobilos app és a 18 gomb helyett is már csak 9 vagy 10 maradt a G910-en.
7 év után tönkrement és sajnálattal láttam, hogy ami anno 140€ volt, az a nyáron már 240€.
Úgyhogy ennyi pénzért vettem egy optikai Corsair K100-ast, amin 6 gomb van.Ahogy nézem, a K95 is már csak 6 gombos kiszerelésben érhető el.
-
JulianSinulf
senior tag
Ha jól hozzáférhető helyen van, akkor persze nincs ezzel gond. De én a monitor mögé tenném és a gép fölött még egy monitor lenne a falon. Az asztal már így is 80 mély, jó nehéz is, rajta a 49" monitorral, amit se pakolni, se kerülgetni nem egyszerű. Nálam ez lenne a helyspórolás. Most az asztal melletti szekrényen van a ház.
-
flexxx2
őstag
válasz JulianSinulf #17 üzenetére
G105 volt nekem(még megy), nekem K95 6 gombos van, nekem elég lenne, csak a logitech szoftver kellene erre, mert ott lehetett programok szerint változtatni, itt meg csak profilok vannak, és lusta vagyok váltogatni,
+ újra kellett install, mert beszart 1 év után, és kézzel kellett törölni[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
A corsair programjában a profilhoz hozzá lehet adni programot, amire aktiválódik a profil. Én is így használom a K100-at.
A logitech program csak addig volt jó, amig az LGS volt. A Hub egy rakat ....
Sajnos az új eszközök már igénylik, bár a G910 még éppen elfutott egy nem teljesen friss LGS-sel. A legújabb már azt mondta, hogy ehhez az eszközhöz kell neki a Hub. Tiszta hülyének nézik az embert.
Próbáltam átvinni a profilokat az LGS-ből a Hub-ba. Elvileg van ilyen lehetőség, gyakorlatilag nem működött. Első pillantásra az egész átláthatatlan volt, nem tudtam hol tudok világítást, makrókat állítani. Utálom, mikor kérdés nélkül megváltoztatnak valamit és amihez hozzá voltam szokva, azt felejtstem el és helyette tanuljak meg valami újat teljesen feleslegesen, mert a régi tökéletes volt.
Na mindegy.
Nagyon nem várom a corsair ilyen jellegű lépését. És az LGS az ő szoftverüknél is jobban, egyszerűbben kezelhető volt. Emlékeim szerint.
De igazság szerint sokat nem kell használnom ezeket. Egyszer belövöm az adott programhoz, nem is mindegyikhez szoktam, utána meg el is van felejtve.[ Szerkesztve ]
-
Cáka
csendes tag
Én is azt néztem ki fehérbe.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Sajnos a komoly gamer setup sok helyet foglal minden irányba"
Nem láttál még Mini-ITX-es vasat 14900KS/7800X3D/9800X3D + 64 GB + RTX 4090-nel? Sőt, ott az izmos minigép + eGPU is. Akár izomhegy notesz + külső perifériák, de eh.
tl;dr: Nem feltétlenül kell hodály.
----------------------------------------------------------------------
(#17) JulianSinulf: "Ahogy nézem, a K95 is már csak 6 gombos kiszerelésben érhető el."
De hidd el, amúgy sem akarsz ilyet venni. Engem 5 perc alatt kiidelgelt, pedig akkor még nem is voltam elmerülve derékig a billencshobbista világban. Most már 5 másodperc is elég.
"Ma már nem divat a sok makrógomb."
Manapság már a QMK/VIA/Vial/ZMK programozás a divat, ahol minden egyes billentyűt azzal cserélsz fel/oda raksz, amivel/ahová akarsz, meg azt programozol rá, amit akarsz, a komplex makrókat és mindenféle speciális funkciókat is beleértve. Csak ilyet nem az übermainstream gamer gyártóknál kell keresni. A legegyszerűbb, itthon is viszonylag jól hozzáférhető opció a Keychron Q-széria/V Max széria. Persze közvetlenül a gyártótól rendelve jóval nagyobb a választék.
Illetve léteznek nagyon sok gombos billencsek is, csak jellemzően Geekhacken is lekövethető group buyok keretében, és nem épp két forintért.
Plusz ott vannak még a szintén QMK/VIA/Vial/ZMK-s numerikus padok/makrópadok is.
Konkrétan Kánaán van a billencses világban, a COVID közben/után, különösen az elmúlt 2-3 évben lendült óriásit a szegmens, és egyre olcsóbbak az egyre jobb cuccok.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
tibaimp
nagyúr
Itt is látszik, mennyire különbözőek vagyunk és ki, mit preferál.
Én, személy szerint, a lehető legnagyobb házat keresem mindig, mert "abban férek el". Most is egy CM HAF932-esem van, de már kinéztem az utódját egy CM HAF700-at.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
VTom
veterán
Mi ek kell elférnie?
Az mATX lapok már legalább 2 nvme vagy m2 ssd-t fogadnak, egy csomó venti és rgb csatlakozó van rajtuk (de hubbal is simán megoldható ez). Az én igényeimet maximálisan kielégíti, az ATX lapokat nem használnám ki, ill. nem tusom miben adnának többet, amit kihasználnék. A jelenlegi házamban 4x140+2x120 szívó és 2x140+1x120 kifúvó venti van, szóval a szellőzéssel sincs gond.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
flexxx2
őstag
válasz JulianSinulf #21 üzenetére
és tényleg, ott volt az orrom előtt, hát nagyon köszönöm a tippet
-
csibe1
addikt
Valami fura volt a képen, és rájöttem, hogy mi nem tetszik.
Miért van egymás mellett a két konfig?
Ha az asztal két végében lenne a konfigoknak a hely, akkor az ember lába is kényelmesen elférne középen, és talán a hűtés miatt is jobb lenne.
A gyári oldalon 6 darab kép van, de olyan nincs ami oldalról mutatná, hogy mennyire dönthető.
Ezért kicsit sokallom az 1400 dodót.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
nexplo
őstag
válasz Synthwave #24 üzenetére
Persze mindenből lehet venni értelmes méretet, de egy 14900-nak eleve kell egy hűtés (nekem is ez van, a hűtés a fél gépem kb, a 4090-es meg a másik része. Brutális nagy) Tehát ezeket kis helyre esélyed sincs bezsúfolni. Nagy helyre pedig értelmét veszti, mert nem fogsz elférni mellette és pont a lényeg marad el. Inkább egy közepes konfig fér el egy ilyen helyen kényemesen, egy erőmű sajnos nem
-
nexplo
őstag
válasz JulianSinulf #18 üzenetére
Én ezért tettem oldal falra, mert ott hozzá férek. A kábelek miatt kb bárhová teheted a szobában, ez a jó benne
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Az nem olyan sok. Ez egy nem túl nagy miditoronyban is elfér, főleg, ha az SSD-k között van M.2-es is.
Amúgy meg DAS.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
tag
A felület egy része szálcsiszolt alumínium. Mivel lett az csiszolva, hogy durva lett?
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Aluházzal ~10 kg, de van full réz verziója is.
Az ára meg...hmmm...annyi.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
csibe1
addikt
válasz Synthwave #24 üzenetére
"Nem láttál még Mini-ITX-es vasat 14900KS/7800X3D/9800X3D + 64 GB + RTX 4090-nel? Sőt, ott az izmos minigép + eGPU is. Akár izomhegy notesz + külső perifériák, de eh."
Láttam, meg az árát is. Aztán úgy döntöttem, hogy ha pénzem lenne se venném meg az összenyomorított konfigot háromszoros áron, mert a franc se tudja mikor döglik meg.
-
csibe1
addikt
Na, valaki végre gondolkodott az előlapi USB portok kapcsán, és nem lettek olyan közel egymáshoz.
Jár a tábla csoki meg a kókuszgolyó!
Szép ára van alzán 100k, a HAF7000EVO meg 205k.Az előlap bejön, a többi meg fene tudja; nincs normális kép a belsejéről.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mitől háromszoros az ára?
ITX-ről beszélünk, nem noteszről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest