Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34701) ncc1701


ncc1701
veterán

Akker, egy okádék, ahogy ez a fórum most kinéz.

Action pack-ra valaki melóhelyen fizet elő? Most valamit kavartak, eddig be tudtunk jelentkezni, most nem. Ugyanarra a mail címre felad két opciót, egyik egy work, a másik egy privát valami, utóbbiba tudunk belépni, viszont azzal nem tudunk előfizut hosszabbítani. A work-el próbálva pedig annyi van, h sem a password reset, se a forget jelszó sem megy, mert azt mondja, nincs jogom.
Hívtam az ms magyar support számát, felvette egy angolul beszélő srác, elmondtam a bajom, kapcsol valakit, majd 5 perc csend után meguntam.
Már ott tartok, h próbálunk egy új mail címmel beregelni.

(#34702) Phülöp válasza Jahno (#34698) üzenetére


Phülöp
addikt

Változott a TERV.
Fél 3-ra kell ott lennem. Pedig már nagyon számolgattam, hogy férne bele...

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#34703) Jahno válasza ncc1701 (#34701) üzenetére


Jahno
őstag

Létezik egyáltalán actionpack? Ezer éve nem használtam, de istenbiz úgy rémlik, hogy megszűnt. Nekem meg csak MSDN és többi van.

(#34704) Gabibácsi válasza Phülöp (#34697) üzenetére


Gabibácsi
tag

Pedig Abbáziában rengeteg finn rendszámos kocsit láttam, gondoltam is rád hogy biztos leugrottál a tengerhez.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34705) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Nagyon jó az új fórummotor, elérte az indexes színvonalát. Vagy error 500-at kapok vagy többször küldi el. Ráadásul minden hozzászólás előtt be kell jelentkeznem, ez eddig nem volt, csak mobilon.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34706) ncc1701 válasza Jahno (#34703) üzenetére


ncc1701
veterán

Van még, 400 dodó, és működik is, nekünk tök ideális. Csak azok is valamit kavartak, oszt most be sem tudok jelentkezni. Qrvaanyja, már vagy 8 órát szoptam vele. Vicc az egész.

(#34707) eattila válasza Gabibácsi (#34705) üzenetére


eattila
csendes tag

Nálam nincs ilyen. Sem desktopon (win, osx) se mobilon.

Viszont ma elkezdte, hogy hsz elküldésénél csak teker. De f5-re megjelenik.

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#34708) npera válasza Samott (#34686) üzenetére


npera
újonc

Tehát ami van az 5-üléses. Igen, megvan a válasz. Ami majd egyszer talán jön az fikció jelen állapotban.

(#34709) npera válasza Gabibácsi (#34688) üzenetére


npera
újonc

Én a tényekről tudok vitázni, de itt nagyon sok mendemonda van, ami néha kőkemény tényként kerül prezentálva a médiában és ez félrevezető. Ezt próbáltam kommentálni.

(#34710) Jahno válasza Gabibácsi (#34705) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem nem anyázik. Vagy még nem :-D

(#34711) Gabibácsi válasza npera (#34709) üzenetére


Gabibácsi
tag

Ezt értem, de szerintem nincs igazad ebben. Az önvezetés egy opció, te meg letesztelted úgy hogy nem volt bekapcsolva pl. HA jól értem.
Amúgy meg két prototípus verseng egy pályán, és egyik sem arra lett amúgy kitalálva, tehát hülyeség is. Ja és egyik eredmény sem hivatalos. Szóval erről sem nagyon lehet mit vitatkozni nagyon, max elmélkedni.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34712) Sipi- válasza Gabibácsi (#34705) üzenetére


Sipi-
tag

Fototrend.hu felől használom hónapok óta. Működik, nem bugzik, design nem változott kezdetek óta.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#34713) Gabibácsi válasza eattila (#34707) üzenetére


Gabibácsi
tag

Az error 500 már nincs, már csak a tekerés megy :)

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34714) Samott válasza npera (#34708) üzenetére


Samott
addikt

Mondjuk linkeltem a cikket rola, amit teszteltek az het uleses, es azt irtak mar nem gyerekules lesz hatul. De amugy tenyleg ugyanugy prototipus mint a Taycan volt. Ami ha jol emlekszem egy uleses allapotaban futotta azt amit. :)

Es persze megint egy lenyegtelen reszleten lovagolunk, hiszen ot uleses szedan se szokott ilyen idoket futni a ringen.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#34715) Bujdy81


Bujdy81
csendes tag

7 üléses kocsi témához:
- 5008-ban ültem hátul, 130 kilósan, elfértem. Bemászni szar volt ez tény, de bent már elfértem,
- C4 Grand Picasso simán 7 üléses. A középső sort előre húzva kb. 10 centit simán elfér egy full size felnőtt.

(#34716) FőDudu válasza Samott (#34714) üzenetére


FőDudu
addikt

De nem am.
Most az osszes 'szupersportkocsi' szopoagon van, hiszen az idok eleg durvan kozelitenek ahhoz amit eddig csak ok tudtak.

Erre jon egy kis amcsi ceg es elokap valamit amitol megall a lelegzet.
Erdekes osz lesz ez...

FőDudu

(#34717) eattila válasza Samott (#34714) üzenetére


eattila
csendes tag

igen, de abban meg bukocso volt. Mondjuk az inkább biztonsági eszköz, mint teljesítmény módosító. Nem úgy a teslán a gumi. Állítólag. Attól még wow.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#34718) -NoVa- válasza FőDudu (#34716) üzenetére


-NoVa-
őstag

Inkább az a helyzet, hogy az összes klasszikus autógyártócég úgy pislog, hogy jön az új hülyegyerek, minden minőségbiztosítási normát leszarva sorozatgyártásba tol tervezőasztalról autókat, amivel esélytelen lépést tartani nagy gyártóként úgy, hogy végtelen mennyiségű szervezet és ország ugrik rád, ha te is megpróbálod ezt. Na ez a fele furcsa, de egyelőre pusztán azért, mert nem pöfög a seggén, félrenéz mindenki a többi apróság miatt.

És pont a Tesla az, ahol gátlástalanul lehet bétatesztelni bármit is. Mint a SpaceX, ahol az üzemanyagbefecskendező egy részét lecserélték kerti locsolóra a rakétában, mert végülis bírja, és fillérekbe kerül. És bírja is, fillérekbe is kerül, bizonyította az idő, de azért még pár évig inkább nem utaztak emberek, csak műholdak a rakétáikkal. Az autóikkal bezzeg igen. Kicsit vadnyugati hangulat, aztán embere válogatja. Miután tegnap legalább olyan lelkesen jártam körbe egy verseny NSU Prinz 1000-et, mint egy Dodge Challengert, részemről simán jöhet bármilyen félbéta romhalmaz, csak guruljon, de közben nagyon megértem Enpera álláspontját is.

(#34719) Samott válasza -NoVa- (#34718) üzenetére


Samott
addikt

Szep zaporjoska... :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#34720) Jahno


Jahno
őstag

Áááááá, végre kialakult a sárvédő vitám a szerelő/laktos/fényező útvonalon és felfogták a kérdésem. Eddig ugye az volt az alapállapot, hogy majd a Sanyika aki nagyon ért hozzá ott tanyán az levágja, kipótolja, lefényezi, gyári lesz, örülni fogok, ésatöbbi, mert a gyári az "drága". Én is mindig mondom cicimennek, hogy inkább kibaszom a tápot, mert a javítás általában drága és tervezhetetlen, de hasonlóképpen nem érti :-) Döntsenek már a számok, határidők, állásidők.

Most mondja a lakatos, hogy pfúúúúú, a gyárinak 25ezer / darab körül lesz a festés + munka díja, mert az fekete és hát az nem kevés. Nem kevés, de a másik mennyi? Jó, lehet a végén még feketével járok, de mondjatok már számokat a mostani megkendácsolására.

És akkor szép sorban mentünk, csak pár ezres, megnézzük, hümmögünk, belevágunk, kipótoljuk, visszarakjuk, ez olyan kb.12-14ezer. Oldalanként. Aztán kell a fényező aki fényez és ködöl, az még kb. 10es körül, oldalanként, de ez közben derül majd ki, szóval inkább 14ezer. Most ha megpróbálunk összerakni 2x2x13ezrest, akkor éppen 52ezer, igaz az első verzióhoz meg kell vennem a sárvédőt. Amiből egyik oldalra már megvettem. Szvaól majd ha megérkezik a másik oldala, akkor meghümmögöm, de lehet a végén még fekete marad és elnevezem optikai tuningnak :-D

Ez a hét ilyen, laptopomba megérkezett az akku, az egész jónak néz ki. És most vettem észre, hogy azért nem érkezett meg a billentyűzetem, mert nem fizettem ki, áááááááá.

(#34721) Gabibácsi válasza Jahno (#34720) üzenetére


Gabibácsi
tag

Vagy alternatív megoldás, hogy veszel egy utángyártottat és lefényezed magad, egy alapozóval és egy gyári színkód alapján vett spray-jel. Jobb lesz mint a fekete.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34722) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Telekom felhívott hogy két év hűségidőt ha vállalok, kaphatok párezeért egy lenovó TÁBLAGÉPET. Mondtam hogy köszi, de nem annyira lelkesedem, elég lesz az egy év, és akkor kevesebbet fizetek vagy 5-tel havonta.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#34723) Jahno válasza Gabibácsi (#34721) üzenetére


Jahno
őstag

Végén még kipróbálom.

(#34724) FőDudu válasza -NoVa- (#34718) üzenetére


FőDudu
addikt

Nem lehet, hogy a mai vilagban minden tul van bonyolitva?

Kaptam mar en is olyan kerdoivet, hogy BCP cimszoval olyanokat kerdezgettek ami az eletben nem fodulhat elo. Soha, semmilyen korulmenyek kozott.

Az ugye vilagos, hogy van UPS meg ha nem lenne eleg az athidalasi ido akkor roffen a 800KW Caterpillar generator. Van ra karbantartasi szerzodes meg beszallito is garantalja az uzemanyag utanpotlast. Joido.
Szakszeruen karbantartva, idonkent teszt cellal beroffentve, meg neha amikornelektromos muveknek keves a kapacitasa akkor visszafele taplalunk a halozatba. Szoval le van tesztelve, nem csak egy darab papiron letezo biztonsagi cucc.

Erre bekerdezi a nagyokos, hogy akad-e tartalek generator es persze a tartalek generatorhoz tartalek akkumulator.

Ez mar szerintem kicsit tulzas...

FőDudu

(#34725) Jahno válasza FőDudu (#34724) üzenetére


Jahno
őstag

Ha nem kérdez, akkor nem tudja, hogy van-e és le kell írni papírra. Az már nagyobb baj, hogy tőlem marhaságot kérdeznek, vagy a cég elad és előre válaszol olyasmit, amit nem tudunk teljesíteni... Aztán ezt ügyfél ellenőrizheti is :-/

Napi gyorsban ilyenek jönnek százával, több cég megkapja szerte a világon és lehet értelmetlen is. Ezen azért gondolkoznom kellett, meg persze mi a kerettörténet?

"Please let me know whether your office does not use Citrix or Orange Business. This subprocessors are widely use by Company, could you please double check with you local IT if this entities are used by your office? Citrix is a cloud server and file share for accounting services and Orange Business is a data centre."

(#34726) -NoVa- válasza FőDudu (#34724) üzenetére


-NoVa-
őstag

Egyfelől ja. Másfelől nem, az én autóm pl fullfapad. Van utcára néző ablak, ami nem zár, ha benyomom a kulcson a zárógombot, van sebességtartás, ha odafigyelek a lábammal meg a szememmel, és van turbo boost gomb, amikor a DSTC-t lekapcsolom és hagy az autó hülyegyereknek lenni. Aztán a többség holttérkamerát meg masszázsfejpárnát meg motoros ülésállítást akar, tehát kérik a bonyodalmat. Én meg legalább 1-2 úttal érintkező kerékkel beérem.9

(#34727) npera válasza -NoVa- (#34718) üzenetére


npera
újonc

:R és KCS!

(#34728) FőDudu válasza Jahno (#34725) üzenetére


FőDudu
addikt

Biztositos meg azon kerdezoskodott, miert nincs inergen gazos oltorendszer...

Mert mondjuk 1500 Euro alkalmankent es eleve olyan erzekenyek a szenzorok, hogy a szerver szobaban porszivozni sem lehet, hiszen mar a porszivobol kijuto por is beinditja a tuzjelzest ;)

Aztan kiderult, hogy igazabol nem is fontos, csak egy kerdes a tobbszazbol...
Ettol meg ugyanugy rendben vagyunk...

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#34729) FőDudu válasza -NoVa- (#34726) üzenetére


FőDudu
addikt

Alfanal a kezifek elott van a kiporgesgatlo kapcsoloja...
Neha veletlenul (is) megnyomom.

Aztan csak latom az oracsoporton kivillano jelbol, hogy mar megint megyek mint az allat.... ;)

FőDudu

(#34730) ncc1701 válasza FőDudu (#34716) üzenetére


ncc1701
veterán

Simán lehet 1100-1200 paci is, brutális nyomatékkal, úgyhogy nem csoda, h megy, mint a golyó.

(#34731) FőDudu válasza ncc1701 (#34730) üzenetére


FőDudu
addikt

Igen. Benzinesnek nincs ilyen (kvazi allando) nyomateka a fordulatszam tartomany nagy reszen. Kb. megy mint a mozdony :)

FőDudu

(#34732) Jahno válasza FőDudu (#34728) üzenetére


Jahno
őstag

Porszívóból ha annyi por kavarodik, akkor régen rossz. Ezek az új lézeres és egyéb cuccok meg már 10+ éve egyre jobbak. Nem nagyon van fals riasztás, szerencsére már a csajok sem itt nyomják a hajlakkot a péntek esti buli előtt. De ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor rárakod a kupakot. Ellenben az is igaz, amennyibe a beruházás kerül, annyiért legyen egy kis állásidő. Úgyis van mentés és redundancia, de azt az okostónit is szeretem aki a gázos ellen tiltakozik, mert ha véletlenül megszalad akkor károsíthatja a szerver elektronikáját. Háthógyne. Vízködöst már pukkant el mellettem, teljesen jó és gyakorlatban sem lett hosszabb távon kár.

(#34733) npera válasza FőDudu (#34731) üzenetére


npera
újonc

Nagyon egyszerűsített görbék:

A görbe egy ponton erősen elkezd lejteni, onnan nincsen "végtelen" nyomaték.
Felhívnám a figyelmet a rövid ideig elérhető (másodpercekben számolják) görbére és a "folytonos" görbére is, ami egy bizonyos DC-busz feszültség alatt már nem olyan magas.

Ezen kívül van még pár paraméter, ami befolyásolja a hajtáslánc képességeit. Nem utolsósorban az inverterben levő szoftver, ami adott esetben olyan mértékben tudja korlátozni a leadott teljesítményt és nyomatékot, hogy hatékony hűtéssel karöltve a rendszer még csökkentett üzemmódban is annyit ad le, hogy a sofőr nem érzékel semmit a csökkentésből. Most utalok legalább egy járműre, de nem mondok márkát és típust.

(#34734) npera


npera
újonc

Van újra gomb jobb oldalt és alul is.

(#34735) Sipi- válasza npera (#34734) üzenetére


Sipi-
tag

Csak a Te kedvedért, biztos :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#34736) npera


npera
újonc

(#34737) eattila válasza npera (#34736) üzenetére


eattila
csendes tag

A melygarazsos a legobb :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#34738) FőDudu válasza Gabibácsi (#34721) üzenetére


FőDudu
addikt

Kivagja lemezvago olloval, par luk es popszegecs, pont ahogy kozepiskolaban muhelyen taknyoltunk.

Utana szepen okkersarga rozsdagatlo alapozoval (koralkid?) ramegy, majd lefujja szepen a szinkod alapjan toltott spray-vel.

Gyerekjatek. ;)

Esetleg Phulop kuld neki a hasonlo nevu varosbol nemi festeket... Tikkurila emlegetese nem lehet veletlen. :)

FőDudu

(#34739) Jahno válasza FőDudu (#34738) üzenetére


Jahno
őstag

Felrakom feketén, Gömbibá kap sört és megtaknyoljuk valamilyen színre.

Én gondolkoztam, hogy az most akkor a város, vagy a gyár lesz-e?

(#34740) Sipi-


Sipi-
tag

Kaptam ajánlatot zsalúziákra. Mindjárt sírok :Y

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#34741) FőDudu válasza Sipi- (#34740) üzenetére


FőDudu
addikt

Telre nem.kell. ;)

FőDudu

(#34742) npera válasza eattila (#34737) üzenetére


npera
újonc

Azt szerintem még le is tockosolta hátulról a sorompó maradéka, ahogy kiküzdte magát. Valami eszményi.

(#34743) zetor2000 válasza Jahno (#34692) üzenetére


zetor2000
senior tag

Manuális (az kézit jelent...) - azaz lábbal hajtósat használok néhanap melóban. Sima Decathlonban kapható Oxelo Town 7est. Nagy jóság. Első-hátsó felfüggesztés rugózott, hátsó fék kézi karos ÉS lábbal tiprós. Kölöknek opciós fellépő is adódik, de ez nem alaptartpzék. Dobozból kivéve 5 percen belül üzemképes, tömegközre összecsukható és a vállon cipelhető a mellékelt hordszíjjal.
Komoly cucc, mindene cserélhető / rendelhető. És nem vészes az ára, 30 alatt vettem.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#34744) npera válasza Sipi- (#34740) üzenetére


npera
újonc

Okosak vagy buták? Rendes kézműves vagy gyári robotos cucc? Esetleg ekológikus és Gréta átltal jóváhagyott gyártású?

(#34745) Jahno válasza zetor2000 (#34743) üzenetére


Jahno
őstag

5 kilométeres hatótávig rendesen vállalható?

(#34746) zetor2000


zetor2000
senior tag

Megérkezett a kínai készülékem...
Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Egyelőre kínai, pár távol keleti (ujgur, meg thai?) és angol nyelv van benne. Magyar majd jön egy droid frissítéssel, ha sikerül egyszer... A "hivatalos" oldalakon még nincs is a telefonnak topikja. Play áruház nincs, de van 2 Xiaomi shop, egy a kínaiaknak, egy angolul tudóknak. Meg egy halom kínai alkalmazás, WeChat, SinaWeibo, Tencent Pay, Alipay, meg párat már letöröltem. Eléggé erőszakos lett a kínai Miui, mindennek kell internet és minden alkalmazás hozzá akar férni a névjegyeimhez, a fotókhoz, a GPS koordinátáimhoz, a fájlokhoz meg mindenhez is, ami a telefonon van.

Ezt leszámítva patent a telefon. Csodaszép kialakítás, gyöngyház fehér.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#34747) zetor2000 válasza Jahno (#34745) üzenetére


zetor2000
senior tag

Szerintem igen, csak győzzed taposni. Elsőre szokatlan, meg ~180 magasság felett lehet a kormányrúd kicsi (alacsony) lesz, de az én 170emhez elég. Nyugatinál vettem a Skálában, ha megvan a csinos vöröshajú fiatal eladócsajszi, akkor segíteni is fog kiválasztani meg beállítani. Ott pár métert lehet gurulni is.
Első utam ~800 méterre a közértbe volt, de majdnem belehaltam :) Utána megszokható.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#34748) Sipi- válasza zetor2000 (#34746) üzenetére


Sipi-
tag

Miért nem global-t vettél?

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#34749) qnadam válasza Jahno (#34720) üzenetére


qnadam
veterán

ne hagyd feketén, nagyon hamar el fog kezdeni szép egyenletesen rozsdállani.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#34750) Jahno válasza zetor2000 (#34747) üzenetére


Jahno
őstag

Ráadásul ahogy beruházok tuti nem lesz rá többet szükség. Egyelőre inkább eliszom. Ma NewNetwork, aztán mellé a napi Aqua kezd ütős lenni. Főleg ha minden kb. munkaidőben van nyitva. Majd tudományosan számolok.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.