Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11935) Jahno válasza FőDudu (#11931) üzenetére


Jahno
őstag

"többlet termelésüket ingyenesen tölthetik fel és tárolhatják az áramszolgáltató hálózatán, ezt a gyakorlatot meg kell szüntetni -"

Eddig sem így volt és újságírói lazaság, vagy játék a számokkal.

Éppen pár napja emlegettem, hogy nem lesz ennek jó vége, mert ha mindenhol elterjed akkor túltermelés lesz, de másnak sem lesz szüksége az áramra, este meg majd szopolunk. Közben franciák röhögnek, ellátják fél Európát, kellőképpen zöldek is oszt a napelemhez képest tizede az ökolábnyom, mellé meg sok más.

Éppen 2 gyagyással vitatkozom, csak számok nélkül nehéz, hogy futtában egy osztrák beruházás alapján számolva ha mindig fújna a szél, akkor kb. 10ezer szélturbinát kellene telepíteni, ami majdnem pont akkora, mint Paks beruházása. Fenntartani viszont drágább, és mivel karbantartásigényesebb, így többet kell telepíteni, ami már jóval drágább, mint Paks. Mellé olyat már nem is merek mondani, hogy az ország teljes energiaellátó hálózatát újra kellene tervezni és átépíteni, ez csak olyan mellékes :-) Meg feléhez úgysem értünk, de mig jelenleg 8 gigawattnyi kraftra szükségünk van, addig az kell és kész.

Többi kiderül, lesz itt szopás évek múlva, ha elterjednek ezek a megújuló cuccok, amik nem egyenletesen termelnek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.